Print Page | Close Window

Αρρυθμίες δεν αντέχω άλλο πια....

Printed from: RunningNews.gr Forum
Topic URL: http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=5148
Printed on: 21/04/2018

Topic:


Topic author: Panos80s
Subject: Αρρυθμίες δεν αντέχω άλλο πια....
Posted on: 02/04/2011 20:08:40
Message:

Είμαι 31 χρονών, ύψος 1.85 περίπου και 95 κιλά
Πέρσι τον Φεβρουάριο, ώρα περίπου 23:30 και ενώ ήμουν σε ένα λεωφορείο καθισμένος ένιωσα ξαφνικά μια έντονη δύσπνοια. Σηκώθηκα αμέσως, τρομοκρατήθηκα λέω πάει έμφραγμα παθαίνω τέλος. Κατέβηκα στην στάση και διπλώθηκα κάτω μη μπορώντας ούτε να περπατήσω καθώς είχα φοβερή ταχυπαλμία πάνω από 200 σίγουρα. Εν πάση περιπτώση μπορεσα να βρω κουράγιο και να περπατήω μέχρι το σπίτι μου. Η μάνα μου πέρνει την πίεση ήταν 13 και 8. Μετά από λίγο μου πέρασε η ταχυπαλμία. Από τότε ξεκινάει ο γολγοθάς μου. Λίγες μέρες μετά το συμβάν είχα συνέχεια αρρυθμίες μικροταχυκαρδίες δύσπνοιες κλπ.
Πήγα σε ιδιωτικό γιατρό έκανα καρδιογράφημα, χόλτερ ρυθμού 24ωρου, τεστ κοπώσεως, triplex. Μόνο μια πολύ ανεπαίσθητη πρόπτωση μητροειδούς μου βρήκαν. Ησύχασα λιγάκι και μου συνέστησαν να πάρω ηρεμιστικά και αντικαθλιπτικά. Είχα χάσει την ανεμελιά μου και περίμενα μέρα με την μέρα να έρθει το έμφραγμα.
Αποφάσισα τελικά να πάρω αντικαθλιπτικά. Τι το θελα. 1 ώρα μετά το πρώτο χάπι που πήρα ένιωσα πάλι αυτό το απαίσιο αίσθημα που είχα πάθει στο λεωφορείο. Δύσπνοια και πάλι τρελη ταχυκαρδία που κράτησε 1 λεπτό περίπου και απλά πέρασε. Πέρασε 1 βδομάδα αφού έπινα τα αντικαθλιπτικά και ξαφνικά με πιάνει τρελή αρρυθμία μαζί με πόνο στον θώρακα και ζάλη. Λέω πάει τέλος...Πάω στα επείγοντα του ευαγγελισμού, έκανα καρδιογράφημα αλλά το καταρεμενο δεν έδειξε τίποτα γιατί την ώρα που το έκανα δεν είχα αρρυθμία. Έλα ομως που μετά από μισή ώρα στο νοσοκομείο να με ξαναπιάνει αυτό το απαίσιο αίσθημα . Αρρυθμία μαζί με ζάλη σαν να σβήνω..Και να έρχεται κατά κύματα. Νιώθω οτι πέθαινα τέλος.
Τέλος πάντων για να μην σας ζαλίζω έκοψα τα αντικαταθλιπτικά και ηρέμησα 20 μέρες μέχρι που στην δουλειά μου να με ξαναπιάσει πάλι αυτό το απαίσιο αίσθημα. Αρρυθμία ζάλη και μετά τρελη ταχυκαρδία. Κλασικά πάλι επείγοντα πάλι καρδιογράφημα πάλι εκείνη την ώρα δεν μου έπιασε την αρρυθμία. Έχω πάει 25 φορές σε επείγοντα καρδιολογικού τμήματος. Έλεος ποτέ δεν έκατσε να μου βρουν την έκτακτη γιατί εκείνη την καταραμένη ώρα που έκανα την εξέταση δεν έκανα αρρυθμία.
Για να μην τα πολυλογό τα συμπτώματα αυτά υποχώρησαν με τον καιρό. Τώρα 10 μήνες μετά το τελευταίο συμβάν μου έχουν μείνει "κουσούρι" έκτακτες συστολές που άλλες φορές τις νιώθω ανεπαίσθητα και άλλες φορές σαν ένα τεράστιο γντουπ μαζί με πόνο στο θώρακα στιγμιαίο (1 δευτερόλεπτο όσο κρατά η έκτακτη συστολή) Συνήθως έχω 1-2 εκτακτες την μέρα ή και λίγο παραπάνω ή μπορεί να περάσουν 3-4 μέρες που δεν έχω καθόλου.
Ξαναέβαλα holter αλλά μεσα στο 24ωρο πάλι δεν είχα έκτατη για να μου εντοπίσουν από που είναι μπας και ησυχάσω επιτέλους. Γενικότερα όσες εξετάσεις κι αν έκανα ως τώρα δεν έδειξαν κάτι.
Έχω φτάσει στα όρια μου δεν μπορώ άλλο πραγματικά. Τι να κάνω? Μου έχει κολλήσει οτι πάσχω από στεφανιαία νόσο (οι αιματολογικές εξετάσεις που έχω κάνει άπειρες φορές τις 20 φορές που πήγα σε επείγοντα δεν εδειξαν κάτι ανσυχτικό)..

Κάποιος καρδιολόγος μου είπε να κοιτάξω και για διαφραγματοκοίλη αλλά τι σχέση μπορεί να έχει αυτό?

Πρέπει να σημειώσω οτι πολλές φορές νιώθω έκτακτες όταν ανέβω μια σκάλα (όχι εκείνη την ώρα) και μετά πάω να ξαπλώσω σε μια συγκεκριμένη στάση. Μάλιστα τις νιώθω και συνεχόμενα. Όταν ανασηκώνομαι και κάθομαι καθιστός σταματάνε σχεδόν αμέσως.

Εχω παρατηρήσει τον τελευταίο καιρό οτι όταν ξαπλώνω και γύρο σε μια συγκεκριμένη στάση είτε δεξιά είτε αριστερά τότε με πιάνουν πολύ. Με το που σηκώνομαι και κάθομαι σταματάνε. Βέβαια κάποιες φορές με πιάνουν και όταν είμαι όρθιος αλλά μόνο μία και σπάνια.
Σήμερα παράδειγμα που σηκώθηκα σε σκάλα για να αλλάξω ένα φωτιστικό με έπιασε πάλι μια δυνατή έκτακτη με αυτό το κενό, που μερικές φορές χτυπάει και στον θώρακα στιγμιαία.

Μπορεί να σχετίζετε με το διάφραγμα? Πραγματικά δεν το νομίζω, πιστεύω οτι έχω κάποιο καρδιολογικό πρόβλημα, τι πιστεύετε κι εσείς?
Σας ευχαριστώ πολύ

Replies:


Reply author: SIM
Replied on: 02/04/2011 20:41:17
Message:

Πάνο, δεν είμαι γιατρος ούτε έχω σχέση με αυτά, αλλά παρόμοια περίπτωση με αυτά που γράφεις είχα με την μητέρα μου, πήγαμε σε διαφορους γιατρούς κάναμε όλες τις εξετάσεις και τίποτε. Στο τέλος κάποιος καρδιολόγος αφού απέκλεισε μια μια τις περιπτώσεις κατέληξε σε ένα φάρμακο που έπαιρνε η μητέρα μου το οποίο κάτω απο κάποιες συνθήκες προκαλούσε ταχυκαρδίες. Της το άλλαξε με κάποιο άλλο και από τότε 2 χρόνια τώρα δεν ξανά παρουσιαστηκε το πρόβλημα.


Reply author: Panos80s
Replied on: 02/04/2011 20:44:34
Message:

Δεν παίρνω κάποια χάπια.
Μου κάνει εντύπωση που μερικές φορές όσο κάθομαι ξαπλωμένος και γυρισμένος στην αριστερή κάπως με την αγκονα με πιάνουν έκτακτες σε κάθε αναπνοή. Και είμαι σίγουρος οτι αν δεν γυρίσω πλευρό ή δεν κάτσω καθιστός δεν θα μου περνάνε ποτέ.
Δεν ξέρω έχω στεναχωρηθεί έχω απογοητευτει πολυ και δεν ζω πλέον την ζωή μου παρά μέρα με την μέρα περιμένω πότε θα πάθω ανακοπή.


Reply author: SIM
Replied on: 02/04/2011 20:47:04
Message:

εξετάσεις αιματολογικές έκανες ?


Reply author: Panos80s
Replied on: 02/04/2011 20:48:38
Message:

Ναι πολλέςσ φορές (πάνω από 10 μιας και έχω πάει και καμια 20αρια φορές σε καρδιολογικά επείγοντα) και δεν έχει βρεθεί κάτι ανησχυτικο
Κάποιος μου είχε πει να κοιτάξω για διαφραγματοκήλη αλλά τι σχέση εχει αυτό με το πως ξαπλώνω και το πως κάθομαι για να προκαλέσει έκτακτες?


Reply author: SIM
Replied on: 02/04/2011 21:01:53
Message:

επαναλαμβάνω γιατρός δεν είμαι αλλά μπορεί για κάποιο λογο να πιέζει η διαφραγματοκήλη την καρδια, αυτά όμως θα σου τα πουν οι γιατροί της παρεας. Μην αγχώνεσαι και μην στεναχωριέσαι στο τέος θα βρεθεί η λύση του προβλήματος σου και όλη σου η ζωή θα επανέλθει στα φυσιολογικά της . ΜΗΝ ΑΓΧΩΝΕΣΑΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΥΤΟ , ΑΠΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ. ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ , ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΞΑΝΑ ΒΡΕΙΣ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΣΟΥ!!


Reply author: Panos80s
Replied on: 02/04/2011 21:04:20
Message:

Σε ευχαριστώ πολύ φίλε μου για ντην στηριξη και για τις άμεσες απαντήσεις.
Δυστυχώς το όλο θέμα με έχει ρίξει ήδη σε κατάθλιψη και και δεν μπορώ ποια να απολαύσω τίποτα στην ζωή μου.
Μέχρι και να βγω έξω να περπατήσω φοβάμαι καλά καλά μήπως και μου προκληθεί σοβαρή αρρυθμία και μείνω στον τόπο.


Reply author: SIM
Replied on: 02/04/2011 21:13:03
Message:

Πάνο, Στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ στην Αθήνα είναι ένας γιατρός καρδιολογος που μπορείς να πας εκ μέρους μου είναι πολύ καλός βρες το e-mail μου από το προφιλ μου και στείλε μου το δικό σου , να σου δώσω περισσότερα στοιχεία του


Reply author: swtki
Replied on: 02/04/2011 21:19:16
Message:

Ρωτησα γιατρό για την περίπτωση σου και ρωταει αν εχεις δει τον θυροειδη. Πες μου.


Reply author: Panos80s
Replied on: 02/04/2011 21:28:03
Message:

Σας ευχαριστω πολύ για την ανταπόκριση όλων σας.
Δεν έχω κοιτάξει για τον θυροειδή είναι η αλήθεια .Αυτό που με ανησυχεί πολύ είναι οτι και τις 2 φορές φορές που έβαλαχόλτερ δεν εντόπισε κπάποια αρρυθμία επειδή εκείνη την ημέρα δεν έκανα κάποια έκτακτη να μου πουν τουλάχιστον ναί είναι υπερκοιλιακή, κοιλιακή και οτι πρέπει να κάνεις αυτό ή το άλλο. Δυστυχώς λόγο ανεργίας δεν έχω τα χρήματα και για 3ο χόλντερ.
Και μάλλον θα προχωρησω σε στεφανιογραφία κάποια στιγμή να δω μήπως έχω βουλεμένες αρτηρίες.


Reply author: swtki
Replied on: 02/04/2011 21:43:33
Message:

Μην αγχώνεσαι! Αν ηταν βουλωμένες οι αρτηρίες θα είχε φανεί απο τις εξετασεις που εχεις ηδη κάνει. Δες τον θυροειδη.
Ξεαγχωσου.....προσπαθησε να μη το σκεφτεσαι. Μη σου γινεται εμμονή διότι μετά θα θες άλλο γιατρό.....


Reply author: giorgosdelta
Replied on: 02/04/2011 21:45:42
Message:

Πάνο έχω μια συνταγή από βιβλίο της Μαρία Τρεμπέν που ενδυναμώνει την καρδιά. Το φτιάχνεις από κρασί κόκκινο, μαϊντανός και μέλι. Αν ενδιαφέρεσαι να την δώσω αναλυτικά.


Reply author: SIM
Replied on: 02/04/2011 21:46:23
Message:

Πάνο, Δες στα μηνύματα σου τα στοιχεία του γιατρού που σου έστειλα και παρτον τηλέφωνο αύριο να κλεισεις ραντεβού.


Reply author: Panos80s
Replied on: 02/04/2011 21:50:06
Message:

Δυστυχώς η ευτυχώς το έχω ψάξει τόσο πολύ το θέμα στο Ιnternet που σε λίγο θα μπορώ να διαβάσω καρδιογράφημα και θα μπορώ να κάνω και διάγνωση μαζί..Ναί μου έχει γίνει εμμονή παιδιά και έχει επηρεάσει πολύ την ποιότητα ζωής μου.
Φίλε Μιχάλη το έλαβα το mail νασαι καλά


Reply author: emmanuel
Replied on: 02/04/2011 22:49:49
Message:

Φίλε Πάνο, επισήμως δεν είμαι ειδικός,ανεπισήμως όμως επειδή έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με αντίστοιχα προβλήματα και ξέρω και πολλούς άλλους που έχουν ταλαιπωρηθεί επίσης, θα ήθελα να σου πω οτι κατά την γνώμη δεν έχεις κανένα καρδιολογικό πρόβλημα, αφού και με τόσες εξετάσεις που έχεις κάνει δεν έχει φανεί τίποτα..
κατά την γνώμη μου η βάση του προβλήματος είναι ψυχολογική και αυτή δημιουργεί τα συμπτώματα που σε βασανίζουν.. και τα οποία δεν ερμηνεύονται βάσει καρδιολογικών αιτίων..
νομίζω οτι μια συζήτηση με κάποιον ψυχολόγο / ψυχίατρο θα σε βοηθούσε αρκετά..
πάντως το γεγονός οτι ''εκτέθηκες'' εδώ με ειλικρίνεια και χωρίς ντροπή, σε τιμά ιδιαίτερα και ίσως αποτελέσει και την αφετηρία για να λύσεις το πρόβλημα σου..


Reply author: gargadua
Replied on: 02/04/2011 23:04:01
Message:

Γίνε "φίλος" με το πρόβλημά σου και όχι εχθρός. Σκέψου ότι υπάρχει περίπτωση να πρέπει να ζήσεις πολύ καιρό μαζί του. Τι θα κάνεις;
Ούτε και οι γιατροί είναι Θεοί. Κάνε υπομονή και μη ζητάς λύση τώρα αμέσως. Μην υποτιμάς τα ψυχικά σου αποθέματα. Είναι απεριόριστα. Και το καλύτερο από όλα είναι ότι έχεις διάθεση.
Ξέρω ότι δεν έχω το πρόβλημά σου αλλά θα πρέπει να κάνεις υπομονή. Είναι ο μικρός Γολγοθάς σου. Σκέψου πόσο δυνατότερος θα είσαι μόλις το ξεπεράσεις.
Περαστικά σου.

"Το αργά διορθώνεται, το γρήγορα ΟΧΙ!!!!"


Reply author: swtki
Replied on: 02/04/2011 23:10:27
Message:

δεν ξέρω αν τρεχεις αλλά αν δεν τρεχεις,μηπως να το σκεφτόσουν; Να πεις θα παω να τρέξω 20 λεπτά και την άλλη μέρα ξανα και ξανά. Και θα δεις ότι δεν εχεις τίποτα. Αφου θα τρέχεις κιόλας! θα σου δώσει αυτοπεποιήθηση για την υγεία σου.


Reply author: Panos80s
Replied on: 02/04/2011 23:15:59
Message:

Το εχω σκεφτεί να τρέξω λίγο έχω και ηλεκτρικό διάδρομο στο σπίτι αλλά φοβάμαι, φοβάμαι και περνάνε πολύ άσχημες σκέψεις οτι θα μείνω στον τόπο και άλλα τέτοια δυστυχώς


Reply author: mtbiker
Replied on: 02/04/2011 23:27:58
Message:

Πάνο έπαθες ένα αρρυθμικό επεισόδιο(για psvt μου μοιάζει)για οποιοδήποτε λόγο,το οποίο σε φόβισε και σε αναστάτωσε τόσο πολύ
που σου έχει δημιουργήσει κατάσταση φαύλου κύκλου.Η σκέψη σου
φέρνει αρρυθμία και η αρρυθμία σκέψεις.
Μετά από 20 εξετάσεις από καρδιολόγους μπορείς να πεις ότι
δεν έχεις καρδιολογικό παθολογικό πρόβλημα,και το μόνο που
πρέπει να κάνεις είναι να εξεταστείς από ειδικό αρρυθμιολόγο
για να ψάξει πιο ειδικά πράγματα.
Κάνε το γρήγορα γιατί δύσκολα θα βγεις από το loop χωρίς βοήθεια.
Περαστικά.

Pain is temporary.
Trophies last forever !


Reply author: mcdemis
Replied on: 03/04/2011 00:26:09
Message:

Πάνο συμφωνώ απόλυτα με Mtbiker.Πρέπει οπωσδήποτε να συμβουλευτείς ειδικό αρρυθμιολόγο και μην παίρνεις σβάρνα καρδιολόγους.Όλα όσα περιγράφεις τα βιώνω εδώ και 14 χρόνια με 2 ablation και ακόμα ταλαιπωρούμε από έκτακτες.Μπορώ να σε κατατοπίσω για γιατρούς στην Αθήνα ακόμα και για νοσοκομείο στο εξωτερικό που είναι τοπ στο θέμα.Επίσης δες και εδώ http://www.runningnews.gr/snitzforum/topic.asp?TOPIC_ID=2311 είναι ένα topic που ξεκίνησα πρίν από 3 χρόνια περίπου και θα διαβάσεις μερικές παρόμοιες εμπειρίες με εσένα.Σε καταλαβαίνω απόλυτα γιατί είναι ένα θέμα το οποίο είναι λαβύρινθος και μπορεί να σε καταβάλει όπως ήδη περιγράφεις με σοβαρές φοβίες τις οποίες ακόμα δεν μπορώ να ξεπεράσω και εγώ, για τον λόγο αυτό πρέπει να επισκεφθείς αρρυθμιολόγο άμεσα κάτι που δεν έκανα εγώ με αποτέλεσμα όχι μόνο να φοβάμαι να βγώ από το σπίτι αλλά να πιστεύω ότι όλα τελείωσαν και η ζωή μου καταστράφηκε.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΟΜΩΣ.Σου στέλνω πμ το τηλ μου να με πάρεις είναι τόσα αυτά που μπορώ να σου πώ που αν αρχίσουμε να γράφουμε δεν θα κάνουμε τίποτα άλλο όλη μέρα.Εάν σε παρηγορεί αυτό να ξέρεις ότι μέχρι να θεραπευτείς οι γιατροί λένε "μάθε να ζείς με αυτό δεν θα πεθάνεις από αυτό".Περιμένω τηλ σου ή μνμ σου.ΗΡΕΜΗΣΕΕΕΕΕΕΕ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΜΟΛΙΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ.Επιπλέον να ξέρεις ότι το θέμα της παροξυσμικής ταχυκαρδίας, μαρμαρυγής, αρρυθμίας κλπ εξελίσεται σε μάστιγα πλέον στις μικρές ηλικίες, αυτό στο λέω για να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος ούτε από τους λίγους, είσαι και εσύ ένας από τους πάρα πολλούς που αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα!!!!

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΛΕΣ.....


Reply author: mcdemis
Replied on: 03/04/2011 00:32:08
Message:

Αυτή είναι μία λύση το να τρέξεις και ιατρικά εξηγείται ότι εάν το κάνεις μπορεί να σταματήσουν οι ενοχλήσεις, είναι κάτι που το έχω κάνει πάρα πολλές φορές αλλά θα σε συμβούλευα να μην το κάνεις μέχρι να μάθεις ακριβώς από τον αρρυθμιολόγο τι συμβαίνει.Γιατί υπάρχουν και περιπτώσεις που δεν ενδείκνυται μια τέτοια ενέργεια.

quote:
Originally posted by Panos80s

Το εχω σκεφτεί να τρέξω λίγο έχω και ηλεκτρικό διάδρομο στο σπίτι αλλά φοβάμαι, φοβάμαι και περνάνε πολύ άσχημες σκέψεις οτι θα μείνω στον τόπο και άλλα τέτοια δυστυχώςΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΛΕΣ.....


Reply author: Panos80s
Replied on: 03/04/2011 00:33:34
Message:

Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Το πιστεύεις οτι έχω επισκεφθεί ΚΑΙ αρρυθμιολόγο?

Μου είχε βάλει και χόλντερ και αυτή την καταραμενη μέρα πάλι δεν έκανα καποια έκτακτη συστολή και φυσικά ποτέ μου δεν έμαθα τι είδους αρρυθμία ήτανε. Το μόνο που βρήκε είναι οτι έχω γενικά ανεβασμένους σφυγμούς (80-90) που οφείλετε (όπως λέει) στο μεγάλο στρεςς και επίσης φλεβοκομβική ταχυκαρδία που και που. (έφτασα ως 170 σε κάποια φάση).

Μου συνέστησε να μην κάνω κάποια άλλη εξέταση ούτε ηλεκτροφυσικό έλεγχο αλλά εγώ θα το ψάξω περισσότερο Επίσης μου ειπε να κόψω σοκολάτες και καφέδες γιατί φέρνουν περισσότερο άγχος. Με άλλα λόγια το έριξε ποιο πολύ στο άγχος (έλεος) και μου συνέστησε γενικά να προσπαθήσω να ηρεμήσω. Σόρρυ αλλά δεν νομίζω πως είναι ψυχολογικό αν και γενικά αυτό το πράγμα με έχει καταβάλει και το σκέφτομαι 24 ώρες το 24ωρο.

Να σημειώσω πως πολλές φορές νιώθω αρρυθμίες όταν ξαπλώνω με την αριστερή πλευρά του σώματος μου στο κρεββάτι και όταν αλλάζω πλευρά ή σηκωθώ σταματάνε αμέσως (!!!). Φυσικά και όρθιος νιώθω που και που αλλά ποιο σπάνια ή την ώρα που περπατάω.

Ο αρρυθμιολόγος μου συνέστησε να πίνω tenormin 25mg μισό το πρωί μισό το βράδυ κάτι που ποτέ δεν έκανα μιας και φοβάμαι λίγο τα καρδιολογικά χάπια.


Reply author: mcdemis
Replied on: 03/04/2011 00:37:54
Message:

Δεν μπορώ να σου στείλω πμ, στείλε στο demis08@hotmail.com το τηλ σου τώρα....

ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΛΕΣ.....


Reply author: mcdemis
Replied on: 03/04/2011 00:44:54
Message:

Πολύ καλά σου είπε για σοκολάτες και καφέδες, επηρεάζουν πάρα πολύ όπως και το αλκοόλ και το κάπνισμα.Για να σου είπε να μην κάνεις ηλεκτροφυσιολογική μελέτη κάποιον λόγο θα είχε αλλά θεωρώ ότι είναι ο μόνος τρόπος για να εντοπίσεις το πρόβλημα κυριολεκτικά στην ρίζα του (να ξεκαθαρίσω ότι δεν είμαι γιατρός, έτσι?)

quote:
Originally posted by Panos80s

Καλησπέρα φίλε μου και σε ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον.

Το πιστεύεις οτι έχω επισκεφθεί ΚΑΙ αρρυθμιολόγο?

Μου είχε βάλει και χόλντερ και αυτή την καταραμενη μέρα πάλι δεν έκανα καποια έκτακτη συστολή και φυσικά ποτέ μου δεν έμαθα τι είδους αρρυθμία ήτανε. Το μόνο που βρήκε είναι οτι έχω γενικά ανεβασμένους σφυγμούς (80-90) που οφείλετε (όπως λέει) στο μεγάλο στρεςς και επίσης φλεβοκομβική ταχυκαρδία που και που. (έφτασα ως 170 σε κάποια φάση).

Μου συνέστησε να μην κάνω κάποια άλλη εξέταση ούτε ηλεκτροφυσικό έλεγχο αλλά εγώ θα το ψάξω περισσότερο Επίσης μου ειπε να κόψω σοκολάτες και καφέδες γιατί φέρνουν περισσότερο άγχος. Με άλλα λόγια το έριξε ποιο πολύ στο άγχος (έλεος) και μου συνέστησε γενικά να προσπαθήσω να ηρεμήσω. Σόρρυ αλλά δεν νομίζω πως είναι ψυχολογικό αν και γενικά αυτό το πράγμα με έχει καταβάλει και το σκέφτομαι 24 ώρες το 24ωρο.

Να σημειώσω πως πολλές φορές νιώθω αρρυθμίες όταν ξαπλώνω με την αριστερή πλευρά του σώματος μου στο κρεββάτι και όταν αλλάζω πλευρά ή σηκωθώ σταματάνε αμέσως (!!!). Φυσικά και όρθιος νιώθω που και που αλλά ποιο σπάνια ή την ώρα που περπατάω.

Ο αρρυθμιολόγος μου συνέστησε να πίνω tenormin 25mg μισό το πρωί μισό το βράδυ κάτι που ποτέ δεν έκανα μιας και φοβάμαι λίγο τα καρδιολογικά χάπια.ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ, ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΟΜΩΣ ΠΑΝΤΑ ΟΤΙ ΛΕΣ.....


Reply author: Telisagg
Replied on: 17/10/2011 23:02:14
Message:

Φίλε Πάνο καλησπέρα.
Είχες κάποια εξέλιξη με το θέμα;
Με ενδιαφέρει πολύ, διότι πέρα από το ψυχολογικό πρόβλημα που μου δημιούργησε εδώ και έξι χρόνια (είμαι 44) μία παροξυσμική κολπική μαρμαρυγή με αποτέλεσμα πλήθος (αρνητικών) εξετάσεων και κατάθεση μιας περιουσίας σε γιατρούς, τις τελευταίες μέρες βιώνω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα: Σε κάποιες συγκεκριμένες στάσεις, αρχίζουν οι αρρυθμίες, οι οποίες σταματούν αμέσως μόλις σηκωθώ... Θα τρελαθούμε ρε γμτ. έχω καταντήσει ένα ράκος...


Reply author: aad
Replied on: 18/10/2011 08:34:50
Message:

Καλημέρα

Ως παθών προτείνω:
ΟΧΙ καφέδες με καφεΐνη
ΟΧΙ coca-cola με καφεΐνη
ΟΧΙ σοκολάτες

Εάν είστε "θετικοί" σε κάτι από τα παραπάνω, ΚΟΨΤΕ ΤΟ και παρατηρείστε την εξέλιξη του προβλήματός σας!

Εγώ τήρησα ευλαβικά τα 3 ΟΧΙ για αρκετό διάστημα και υπεχώρησαν σχεδόν απόλυτα τα συμπτώματα!
Επιπλέον, τώρα πια, αν παραβώ ΜΙΑ ΦΟΡΑ τα 3 ΟΧΙ, μπορεί και να μην εμφανισθεί το πρόβλημα ή, αν εμφανισθεί, περνάει γρήγορα τηρώντας πάλι τα 3 ΟΧΙ!

Το φαινόμενο της αρρυθμίας δεν είναι μόνο διαταραχή του φυσιολογικού καρδιακού ρυθμού (δηλ. περίοδοι με πολύ γρήγορο ρυθμό και παρίοδοι με κενά στον ρυθμό!)
Είναι ΚΑΙ κακά συγχρονισμένες συστολές των 4 καρδιακών χώρων, γεγονός που ενδέχεται να προκαλέσει ΚΑΘΑΡΗ και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΔΡΑΥΛΙΚΗ ΠΙΕΣΗ!!!
Σκέψου την ίδια στιγμή που συσπάται η αριστερή κοιλία να συσπάται ΚΑΙ ο αριστερός κόλπος!!!
Δημιουργούνται ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΥΔΡΑΥΛΙΚΕΣ ΠΙΕΣΕΙΣ στους 2 καρδιακούς χώρους, ουσιαστικά στον κόλπο, που προσπαθεί να προωθήσει το αίμα προς την κοιλία ΚΟΝΤΡΑ στην κλειστή βαλβίδα!!!
Αυτή η υδραυλική πίεση προκαλεί αυτό όχι οξύ αλλά εξαιρετικά έντονο προκάρδιο "πόνο" και "σφύξιμο" και είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ φαινόμενο!!!
Οταν μου παρουσιαζόταν αυτό το συγκεκριμμένο σύμπτωμα (του "υδραυλικού πόνου") μαζί με καταιγιστική αρρυθμία (200 - 220 σφυγμοί) στ' αλήθεια φρίκιαζα τελείως και παρέλυα ψυχολογικά... ειδικά μέχρι να συνειδητοποιήσω (από ΜΟΝΟΣ μου!!!) αυτά, που σας είπα σαν εξήγηση!!!

Ολα αυτά μου συνέβαιναν από το τέλος εου 2002, έρχονταν, έμεναν και έφευγαν και το 2009 τέτοιο καιρό (παραμονή του Μαραθωνίου) είχα τις κρίσεις με τον "υδραυλικό πόνο"...
Παρατηρώντας το σώμα μου καθώς άρχισα να κόβω τα καφεϊνούχα είδη κατέληξα στα 3 ΟΧΙ και μετά από μερικούς μήνες τα φαινόμενα υπεχώρησαν σχεδόν τελείως και έχουν μείνει μόνο μερικές (τελείως σπάνιες) έκτακτες συστολές... (που, ίσως, συναρτώνται με μερικές εκτροπές μου από τα 3 ΟΧΙ!)

Αυτά και συγγνώμη αν σας ζάλισα!

Αντώνης Δραγώνας

ΥΓ: Το Χόλτερ που είχα βάλει ΚΑΙ τα ηλεκτροκαρδιογραφήματα μου είχαν δείξει αρρυθμίες και έκτακτες συστολές και ό,τι άλλο θέλεις!!!
Μου είχαν πει, ότι έχω φτάσει στην αρχή καρδιακής ανεπάρκειας, ότι πρέπει να σταματήσω οποιαδήποτε παρατεταμένη προσπάθεια κλπ κλπ...
Τηρώντας τα 3 ΟΧΙ συνεχίζω και τρέχω και ποδηλατώ και καταπονούμαι έντονα στην άσκηση ΧΩΡΙΣ εντοπίσιμα προβλήματα αρρυθμίας!
Αυτό δε σημαίνει, ότι κάθε περίπτωση αρρυθμίας είναι συγγενής με την δική μου, αλλά, αν είναι, διορθώνεται με τον τρόπο, που ανέφερα! (και συγγενής να μην είναι τα 3 ΟΧΙ περιορίζουν αισθητά το πρόβλημα!)
Αυτά!


Reply author: yogigiorgo
Replied on: 18/10/2011 09:23:47
Message:

δες λιγο και αυτο....
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC152827/

δεν ειμαι γιατρος αλλα ενα βιβλιο που εχω και αναφερετε στα trigger points περιγραφει ενα τετοιο σημειο το οποιο προκαλει αρυθμιες κατω απο τον δεξι μυ του στηθους και πανω απο τους κοιλιακους προς την εσωτερικη μερια και οχι προσ τα πλευρα....αν υπαρχει θα το βρεις ασκωντας πιεση με τα δαχτυλα και λογικα αν ευθυνετε αυτο θα ποναει αρκετα οταν το πιεζεις....
προσωπικα εχω ενα βιβλιο που περιγραφει ολα αυτα τα σημεια στο σωμα και με εχει βοηθησει πολυ.....
επαναλαμβανω οτι δεν ειμαι γιατρος απλα μια προταση κανω που ισως δεν την αναζητουν και τοσο οι καρδιολογοι και υπολοιποι γιατροι αν δεν ειναι ψιλιασμενοι


Reply author: kalikatsou
Replied on: 23/01/2012 13:48:42
Message:

Πάνο όταν διάβασα αυτά που γράφεις νόμιζα ότι περιγράφω εγώ.Έπαθα ακριβώς το ίδιο όπως βγήκα από το μετρό την προηγουμενη εβδομάδα.Νόμιζα ότι η καρδιά μου θα σταματήσει από τον τόσο γρήγορο και έντονο χτύπο.Είχα δύσπνοια κ ένιωθα ότι πεθαίνω.Το ψάχνω,το τριπλεξ εδειξε κ εμενα προπτωση μητροειδους αλλα αυτο δεν ειναι ανησυχητικο,ουτε θυροειδη εχω.Το μονο που εχω ειναι διαφραγματοκοιλη κ παντα πριν προκληθει αυτο νιωθω οτι ξεκιναει απο το διαφραγμα και την περιοχη ψηλα στο στομαχι.Μου λενε οτι μπορει να ειναι κ απο αυτο.Θελει κ αλλες εξετασεις.θα βαλω κ εγω χολτερ την τεταρτη και βλεπουμε.Α!Παθαίνω κ αυτό με τις αρρυθμιες οταν ξαπλωνω απο τη μια πλευρα κ μονο αν αλλαξω θεση σταματαει.Εννοειται οτι εχει επηρρεασει ολη μου τη καθημερινοτητα κ φοβαμαι να μενω μονη αλλα και να κοινωνικοποιουμαι.Δεν ξερω πως μπορουμε να βρουμε τη δυναμη να ειμαστε παρεα με τα προβληματα μας χωρις να μας δημιουργειται εμμονη και να αποδεχτουμε οτι ολα ειναι μεσα στη ζωη.Θελω να μπορω να ειμαι αισιοδοξη οχι μονο οταν ειμαι υγιης αλλά να χαμογελαω κ στα δυσκολα.Δεν το εχω καταφερει ακομα..Εσύ ομως εισαι καλυτερα?Δεν εχεις ξαναστειλει κατι..Νομιζω οτι βοηθαει να μοιραζομαστε και να τα βγαζουμε απο μεσα μας..τα νομιμοποιουμαι ετσι μεσα μας κ ολα ισως χαλαρωνουν λιγο παραπανω!


Reply author: mimis
Replied on: 03/03/2012 00:35:03
Message:

Δεν ξερω παιδια αν ταιριαζει κατι στην περιπτωση, παντως εχω ενα φαινομενο αρρυθμιας τα τελευταια 3μιση χρονια που εμφανιζεται για 1-2 μηνες, φευγει κοκ. Εχει διαγνωστει ως 2ου βαθμου κολποκοιλιακος αποκλεισμος και φαινεται να ειναι στην καλοηθη μορφη του(υπαρχει και κακοηθεστερη μορφη που μπορει να οδηγησει σε ανακοπη αν δεν μπει βηματοδοτης). Αυτη λοιπον η ''καλοηθης'' μορφη εμαθα οτι παρατηρειται σε ποσοστο 3-5% των αθλητων αντοχης, ακομα και σε αλογα αγωνων! Ετσι λοιπον θελω κι εγω να πιστευω -κανεις καρδιολογος δεν στο υπογραφει βεβαια- οτι η αρρυθμια μου μαλλον σχετιζεται με το οτι εδω και 6 χρονια περιπου αυξησα σημαντικα τις αποστασεις μου με το ποδηλατο και τελευταια με το τρεξιμο. Επισης αυτη η διαταραχη παρουσιαζεται και σε οσους εχουν ΄΄βαγοτονια'' δηλαδη σε ξαφνικο πονο η ναυτια η σε αποτομο σηκωμα απο το κρεβατι νοιωθουν λιποθυμικη ταση-ζαλη. Εχω ΚΑΙ τετοια φαινομενα..
Αλλο χαρακτηριστικο του αποκλεισμου αυτου ειναι οτι εξαφανιζεται στη διαρκεια εντονης ασκησης και βγαινει σχεδον αποκλειστικα στην αναπαυση
Μηπως σας λενε τιποτα ολα αυτα; Αν ναι μαλλον δεν πρεπει να πανικοβαλλεστε.. Συνεχιζουμε απτοητοι και ψυχραιμοι την ασκηση μας!
Τελευταιο αλλα οχι ασημαντο, ειναι να ξεχωρισουμε μια πιθανη διαταραχη πανικου που εκδηλωνεται με ταχυκαρδια-αισθημα επικειμενου θανατου-δυσπνοια-φοβια για δημοσιους χωρους κλπ απο πραγματικη καρδιολογικη διαταραχη. Το τελευταιο ιδιαιτερα για τις κυριες οπου ειναι αρκετα συχνοτερο


Reply author: Panos80s
Replied on: 04/08/2012 02:02:14
Message:

Καλησπέρα, είχα καιρό να γράφω εδώ προσπαθώ τόσο καιρό να ηρεμήσω με το πρόβλημα μου.
Λοιπόν, ενώ μέχρι περίπου τα τέλη Ιουνίου που μας πέρασε ήμουν σχετικά σε φυσιολογικά επίπεδα, έπαθα ένα ωραίο πρωινό και ενώ ήμουν όρθιος 4-5 έκτακτες συστολές μαζί (μάλλον διδυμίες).
Από τότε δυστυχώς οι έκτακτες αυξήθηκαν.
Περπατάω κανά 20λεπτο, σίγουρα θα πάθω καμιά 10αρια.
Κάθομαι, πάλι παθαίνω.
Συνολικά μάλλον καμιά 50 αριά την μέρα μπορεί και παραπάνω και τις άτιμες τις νιώθω έντονα.
Με έχει τσακίσει ψυχολογικά όλο αυτό, σκέφτομαι πάλι για χόλτερ να δω τι είδους είναι, κοιλιακές ή κολπικέ.ς


Reply author: rowergr
Replied on: 10/08/2012 01:21:20
Message:

Πριν σου πω οτιδηποτε να σου πω οτι δεν ειμαι γιατρος.
Εχεις κανει στεφανιογραφημα;Υπαρχει επισης περιπτωση φλεβικης θρομβοεκβολης;
Υπαρχει οικογενειακο ιστορικο;
Μηπως τελικα το προβλημα δεν ειναι στην καρδια αλλα στο αιμα ή στις αρτηριες;
Παρακαλω να με διορθωσετε αν καποια από αυτα ειναι ασχετα με την περιπτωση.
Ειναι κριμα να ταλαιπωρεισαι νεος ανθρωπος.

ΘέσηΑντίθεσηΣύνθεση

Πάνος


Reply author: mam2be
Replied on: 22/08/2012 11:19:52
Message:

pano

Καλησπέρα,

Είμαι 29 ετών και έχω ακριβώς τα ίδια συμπτώματα με εσένα!!και μάλιστα άρχισαν με ακριβώς τον ίδιο τρόπο. Ταχυκαρδίες και έκτακτες που όσο τις σκεφτόμουν αυξανόντουσαν!! Απο σωματικές διαστάσεις δεν έχω πρόβλημα (είμαι 1,70 και 60 κιλά) οπότε δεν οφείλονται σε υπερβολικό βάρος κτλ. Έχω κάνει άπειρα τριπλεξ που έδειξαν όλα ότι έχω ήπιου βαθμού πρόπτωση μιτροειδούς (κάτι που το έχει πάρα πολύς κόσμος και δε δικαιολογεί αυτά τα συμπτώματα) ίσως βέβαια άλλοι να τα καταλαβαίνουν πιο πολύ όπως και εμείς και άλλοι πιο λίγο/. Μάλιστα αυτό που περιγράφεις το έχω και εγώ όταν κάθομαι από το αριστερό πλευρό δηλαδή παθαίνω σχεδόν πάντα έκτακτη ή όταν ακουμπάω στον αριστερό αγκώνα (φοβερό δε ξέρω γιατί συμβαίνει)..

Έχω κάνει και χόλτερ που όπως λες και εσύ δεν είχαν δείξει τπτ μέχρι πέρυσι που έκανα χόλτερ γιατί μια μέρα με έπιασε εκτακτοσυστολική αρρυθμία (δηλαδή είχα πάρα πολλές έκτακτες) και βρέθηκαν 74 έκτακτες εκ των οποίων μάλιστα οι 6 ήταν κοιλιακές έκτακτες.

Ο αρρυθμιολόγος που πήγα μου είπε ότι δεν έχω ακόμα φόβο για κολπική μαρμαρυγή γιατί ο αριστερός μμου κόλπος είναι 30 και φόβο έχουν αυτοί που έχουν πάνω από 40. Ο θυροειδής μου είναι οκ μόνο που έχω ελαφριάς μορφής διαφραγματοκήλη κάτι που επηρεάζει πολύ αρνητικά καθώς δημιουργεί αρρυθμίες...

Πάντως πληροφοριακά στο λέω επειδή γνωρίζω κάποια πράγματα για τις αρρυθμιές (καθώς άτομο στην οικογένειά μου πάσχει από κολπική μαρμαρυγή) 50 έκτακτες τη μέρα όπως λες δεν είναι άξιες λόγου . Μάλιστα έχω ακούσει ότι μέχρι 500 θεωρούνται φυσιολογικές. Εγώ πλέον έχω τη μέρα πολύ περισσότερες από 100, και σίγουρα είναι πολύ άσχημο συναίσθημα σε καταλαβαίνω απόλυτα και σου χαλάει τη ποιότητα ζωής!!

Ότι νεότερο έχεις επειδή είναι παρόμοια η κατάστασή μας αν θές μου λές . Το μαιλ μου είναι iaria333@hotmail.com . Εγώ θα κάνω και τεστ κόπωσεως τώρα μου το συνέστησε ο γιατρός δε ξέρω για ποιο λόγο


Reply author: mam2be
Replied on: 22/08/2012 11:36:44
Message:

Μάλιστα να προσθέσω ότι άλλοι γιατροί μου είπαν να πάρω αντιαρρυθμικά τα οποία και δε πήρα, και άλλοι μου είπαν ότι οφείλεται σε άγχος και να μη πάρω τπτ. Δε ξέρω το θέμα του άγχους αν παίζει ρόλο και γω όπως εσύ δε το θεωρώ καθοριστικό παρόλα αυτά πάντα μετά από περιόδους έντασης στη ζωή μου οι έκταστες αυξάνονται


Reply author: Mitsakos91
Replied on: 30/03/2013 15:33:17
Message:

Φιλε Πανο,
σαν να περιεγραψες τον ευατο μου.Θα ηθελα πολυ να σε βοηθησω εαν ηξερα τον τροπο, αλλα και γω αντιμετοπιζω το ιδιο ΑΚΡΙΒΩΣ προβλημα με της μονεσ διαφορες οτι εγω ημουν αθλητικος τυπος και τωρα γιαυτο τον λογο δν μπορω αλλο για τπτ....πηγενα για τρεξιμο καθημερινα εωσ και 2 φορες την μερα,επαιζα μπαλα,εκανα βαρη κτλ.Μετα απο ενα τρεξιμο το οποιο με ακηνιτοποιησε πληρως γιατι απλα δν σταματουσαν οι αρρυθμιες φοβαμε πλεον και γιαυτο. θα ηθελα να μου πεις εντυπωσεις και ποτε ακριβως σε πιανουν ποιο πολυ....


Reply author: Fidelio
Replied on: 01/04/2013 10:02:41
Message:

Το έχω πάθει αλλά σε πιο ήπιο βαθμό. Αφου οι αιματολογικές και οι καρδιολογικές εξετάσεις ήσαν κανονικές έμενε να δω αν τελικά οι εκτακτες οφείλονται σε ψυχολογικούς παράγοντες. Στην δική μου περίπτωση ναι. Είναι όπως περιγράφηκε πιο πάνω ένας φαυλος-κύκλος σκέψεων και εντοπισμένης αρρυθμίας. Το εντόπισα μάλιστα ενώ μετραγα παλμους ηρεμίας. Ο καρδιολόγος εκτώς των άλλων μου είπε οτι μπορεί να προκληθεί και απο το στομάχι, τέλος πάντων σε οτι αφορά αυτόν δεν μου βρήκε τίποτα.

Σύντομα μου πέρασε. Αυτό που έκανα ήταν να σταματήσω το ερέθισμα για το οποίο μπηκα στον κύκλο αυτό. Δηλαδή να μετράω παλμους ηρεμίας :)

Ισως λειτουργεί σε όλες τις περιπτώσεις που οι εκτακτες ειναι προιον ψυχολογικου παράγοντα. Να εντοπίσει δηλαδή κανείς τυγχών σκέψεις ή συνθηκες στις οποιες διαπίστωσε για πρώτη φορα το φαινόμενο. Πάντως το στρες και το άγχος , χρόνια, αφήνουν αποτυπώματα ψυχοσωματικά. Βελτίωση του τρόπου ζωής τα λύνει ή τουλάχιστον ελαχιστοποιούν την εντασή τους. Θέλει όμως αγώνα, πως αλλιώς άλλωστε; :)People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff


Reply author: rowergr
Replied on: 24/06/2013 18:33:33
Message:

Πριν από ένα χρόνο προσπαθούσα να δώσω συβουλές και τώρα βρίσκομαι κι εγώ στη θέση σας.

Το δικό μου πρόβλημα είναι αντίστοιχο με το δικό σας μόνο που αντί για ταχυκαρδίες έχω βραδυκαρδίες...Το αίσθημα που έχεις τη στιγμή της αρρυθμίας δεν περιγράφεται εύκολα..
Γνωρίζετε κάποιον αρρυθμιολόγο στην περιοχή της Θεσ/νίκης;
Θέλω να μου γράψει εξετάσεις για θυροειδή και ίσως να κάνουμε και ένα τέστ κοπώσεως...Αυτό που διάβασα από τις εμπειρίες σας για τις αρρυθμίες που πυροδοτούνται από τη πλαγιαστή στάση(από την πλευρά της καρδιάς) το παρατήρησα κι εγώ.Έχω κόψει τον καφέ(αν και σπάνια έπινα), την κοκά κόλα κι ό,τι άλλο γνωρίζω ότι περιέχει καφεΐνη + αν πιω θα πιω μία μπύρα.Έχω ηρεμήσει ψυχολογικά και τώρα πια έχω να εμφανίσω αρρυθμία(αισθητή τουλάχιστον) εδώ και 7 μέρες.Αυτό που με πειράζει είναι ότι ο καρδιολόγος που επισκέφτηκα μου συνέστησε αποχή μέχρι να επανέλθω.
Αν ξεπεράσετε το κομμάτι του άγχους όλα θα γίνουν καλύτερα...Η αρρυθμία δημιοιυργείται από το άγχος και ο φόβος της επόμενης ή η ύπαρξη της αυτή καθαυτή είναι στρεσογόνα.Άρα καταλαβαίνεται ότι πρόκειται για φαύλο κύκλο.ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ! Καλά μας λένε οι καρδιολόγοι!

ΘέσηΑντίθεσηΣύνθεση

Πάνος


Reply author: oldspikes
Replied on: 24/06/2013 19:56:17
Message:

Ας πω κι εγώ τη περίπτωσή μου μήπως βοηθηθεί κανείς. Τα περιστατικά μου δεν πρέπει να ξεπερνούν τα 20 τα τελευταία 15 χρόνια. Ποτέ δεν μου παρουσιάστηκε περιστατικό αρρυθμίας σε περίοδο που γυμναζόμουν συστηματικά. Πάντα οι αρρυθμίες μου είχαν και τα δύο σκέλη δηλαδή και έχανα χτύπους (στους 3 ο ένας δεν ερχόταν) και σπριντάριζε. Όλα τα περιστατικά εκτός από ένα (θα πω) τελείωναν έτσι όπως ήρθαν στα καλά καθούμενα μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα (όχι πάνω από 10 sec).
Πήγα έκανα δύο φορές καρδιογράφημα το ένα μάλιστα εξαιρετικά κοντά χρονικά με το επεισόδιο (καθαρή τύχη) αλλά δεν έδειξαν τίποτε.
Και πάμε στο μεγάλο το τσουνάμι το 2009 που κράτησε μισή ώρα με μικροανάπαυλες.
Δεν υπάρχει ούτε μία στο εκατομμύριο πιθανότητα να χρειάζομαι γιατρό να το εξηγήσω γι'αυτό και δεν πήγα. Δεν είχα απλά άγχος ή στρες. Έχανα τη γη κάτω από τα πόδια μου από κάτι που προέκυψε στη ζωή μου και το περιστατικό ξεκίνησε μετά από τηλεφώνημα σχετικό. Μου την έπεσαν όλοι οι συνάδελφοι σοκαρίστηκαν αλλά ευτυχώς μια ψύχραιμη κυρία τους έδιωξε και άρχισα να ηρεμώ. Η επίγνωση ότι σου συμβαίνει αυτό που σου συμβαίνει είναι δολοφονική. Είναι η περίπτωση όπου ο ειλικρινής με τον εαυτό του είναι ανόητος και το ψέμα σώζει ζωές.
Πρέπει να το ξεχάσεις αμέσως. Και αν μπορείς και διά παντός. Είναι αφύσικο αλλά μόνο αν αγνοήσεις το "μαχαίρι" που σου "καρφώσανε" και το πάρεις και καθαρίζεις πατάτες μόνον έτσι θα σωθείς. Φεύγει η Μαρία και σε λίγα λεπτά συνειδητοποιώ ξανά (επαναφέρω στην μνήμη μου) το τι έχει συμβεί και μπορεί να είχα πάει στα θυμαράκια οπότε αρχίζει ξανά και με πελεκάει !! Μαρίαααα έλα ξανά !!

Το μεγαλύτερο μάθημα τελικά ήταν να το βγάλω από το μυαλό μου να μην του δίνω σημασία να μην με απασχολεί τι θα γίνει αν ξανά κλπ. και αν έχω μία ετοιμότητα είναι αν ξανασυμβεί κάτι να μην δώσω σημασία ακριβώς όπως με το σεισμό έμαθα σιγά σιγά και συνεχίζω τον ύπνο μου αφήνοντας τους άλλους να είναι ταραγμένοι.
Φυσικά τώρα ξανά με την γυμναστική και τα σπριντς έστρωσε η σκρόφα και με βγάζει ασπροπρόσωπο οπότε το μόνο που μου μένει είναι να της ζητήσω ένα μεγάλο συγνώμη που την άφηνα αγύμναστη για μεγάλα διαστήματα και είχα και το θράσος να την υποψιάζομαι κι από πάνω ..

"Αυτό που περιφρονείτε, αυτό με κάνει να ελπίζω" Νίτσε


RunningNews.gr Forum : http://forum.runningnews.gr/

© RunningNews.gr

Close Window