Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Πλατυποδία

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
ZIOVANNI1977 Δημοσιευτηκε - 23/07/2019 : 18:02:04
ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΣΕ ΚΑΤΙ.ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ ΑΠΟ ΒΛΑΙΣΟΠΟΔΙΑ(ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ).Η ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΟΛΛΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ(21 ΚΑΙ ΠΑΝΩ),ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΑΩ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΟΥΜΑΙ ΓΙΑ 2 ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΜΕΡΕΣ,ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΠΟΝΟ.ΕΚΑΝΑ ΠΕΛΜΑΤΟΓΡΑΦΗΜΑ,ΦΟΡΕΣΑ ΠΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ.ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ASICS CUMULUS ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΥ.ΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΠΟΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ,ΜΕ ΧΑΡΑ ΘΑ ΤΗΝ ΔΕΧΘΩ.ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
haf Posted - 30/08/2019 : 17:22:00
quote:
Originally posted by ZIOVANNI1977

Καλησπέρα.η σκοπιά απο την οποία βλεπείς το θέμα μου ,είναι αλήθεια οτι με προβλημάτισε.σε ότι αφορά το πελματογράφημα και τις προπονήσεις.αρα προφανώς είσαι αρνητικός στο ενδεχόμενο να συμμετέχω στον αυθεντικό μαραθώνιο τον νοέμβριο?εχώ κάνει εγγραφή με την ομάδα που τρέχω αλλά δεν κρύβω οτι φοβάμαι αρκετά.



Το ιδιο προβλημα εχω και εγω απο παιδι, φοραω ανατομικους πατους παντα αλλα στα αθλητικα παπουτσια τρεξιματος εχω επιλεξει οι ανατομικοι πατοι να ειναι ευλιγιστοι..

Εχω δοκιμάσει τοσο παπουτσια stability αλλα και Neutral παντα με ανατομικους πατους και εχω καταληξει, τουλαχιστον για μενα, οτι τα stability κανουν καλυτερα την δουλεια τους.

εχω κανει 2 κλασικους και πολλους ημι και δεν εχω προβληματα.

Θεωρω οτι χρειαζεσαι πρωτα σωστα παπουτσια/πατους και κατοπιν σταδιακη προσαρμογη στα χιλιομετρα.

Λογω της ιδιαιτεροτητας μας το παραμικρο λαθος πελμα μου δινει πονους αργοτερα στα γονατα και πλεον δινω μεγαλη σημασια στους ανατομικους πατους
ZIOVANNI1977 Posted - 03/08/2019 : 11:33:50
Καλημέρα.σε ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια και τις συμβουλές σου.
Έιναι λογικό οτι μέσα απο ένα foroum ,αξιόπιστο αποτέλεσμα δεν υπάρχει,παρά μόνο παρατηρήσεις και γνώμες από έμπειρους σαν εσένα.
Θα πάω ΧΊΟ και αναλόγως θα συνεχίσω.Κάλη δύναμη σε όλα.
physiorunner Posted - 31/07/2019 : 17:33:00
Χωρίς κλινική εξέταση, η οποιαδήποτε συμβουλή είναι μη εξατομικευμένη. Βάσει των όσων έγραψες, πρότεινα να αυξήσεις την ξεκούραση μετά το LR που σου προκαλεί τα συμπτώματα, ώστε να δώσεις περισσότερο χρόνο στους ιστούς να προσαρμοστούν στα νέα φορτία, και να δεις τι αποτέλεσμα θα έχει αυτή η αλλαγή.
Δεν έγραψα κάπου ότι είμαι αρνητικός στην πιθανή συμμετοχή σου στον ΑΜΑ, διότι δεν ήταν αυτό το αρχικό ερώτημα! Αφού το αναφέρεις, για να συμμετάσχεις σε ένα τέτοιο δρομικό γεγονός για πρώτη φορά, πρέπει να προετοιμάσεις τον οργανισμό σου όσο το δυνατόν καλύτερα, για να αποφύγεις δυσάρεστες εκπλήξεις (μη τερματισμός, τραυματισμός κατά την προετοιμασία ή στον αγώνα κλπ). Αν έχεις ενοχλήσεις μετά από 21χμ, πιθανώς να έχεις και μετά από 25/30/35/40χμ, οπότε πιθανώς να σταματήσεις τη δραστηριότητα όταν εμφανιστεί η ενόχληση. Ο λόγος που πρέπει να κάνεις προπόνηση-προετοιμασία είναι αυτός, δηλαδή να προσαρμοστείς ως οργανισμός στις απαιτήσεις της δραστηριότητας. Αφού έχεις ενοχλήσεις στα 21χμ, ίσως να μην έχει προσαρμοστεί ακόμα ο οργανισμός σου στα 21, οπότε δώσε περισσότερο χρόνο πριν το επόμενο στάδιο (πχ αύξησε την ξεκούραση, όπως πρότεινα). Όταν με το καλό υποχωρήσουν τα συμπτώματα, μπες στο επόμενο στάδιο στην προπόνησή σου.
Για το τελευταίο ερώτημα, οι πάτοι (ορθωτικά έσω υποδήματος η επιστημονική ορολογία) που κατασκευάζονται από ένα πελματογράφημα δεν είναι εξατομικευμένοι, οπότε οι πιθανότητες να σε βοηθήσουν είναι λίγες. Η παγοθεραπεία είναι συμπτωματική θεραπεία, οπότε επίσης οι πιθανότητες να σε βοηθήσει είναι λίγες. Αν δεν βρεθεί η αιτία των συμπτωμάτων σου, η λύση θα είναι προσωρινή. Μην περιμένεις να πάρεις εξατομικευμένες συμβουλές από ένα φόρουμ, μόνο απλές γενικευμένες συμβουλές.

"Μέτρον άριστον"
ZIOVANNI1977 Posted - 30/07/2019 : 15:45:08
Με όλο το θάρος ,μπορώ να ρωτήσω κάτι?
θεωρείς οτι υπάρχει λύση στο πρόβλήμα μου?από ιατρικής άποψης.
διοτί εγώ θεωρούσα ως μια λύση(πλέον έχω επιφυλάξεις),τους ανατομικούε πάτους και την παγοθεραπεία .
ZIOVANNI1977 Posted - 30/07/2019 : 15:07:12
Καλησπέρα.η σκοπιά απο την οποία βλεπείς το θέμα μου ,είναι αλήθεια οτι με προβλημάτισε.σε ότι αφορά το πελματογράφημα και τις προπονήσεις.αρα προφανώς είσαι αρνητικός στο ενδεχόμενο να συμμετέχω στον αυθεντικό μαραθώνιο τον νοέμβριο?εχώ κάνει εγγραφή με την ομάδα που τρέχω αλλά δεν κρύβω οτι φοβάμαι αρκετά.
physiorunner Posted - 30/07/2019 : 12:27:55
Γνώμη μου είναι πως το πελματογράφημα (στατικό ή δυναμικό) δεν έχει καμία αξία στην περίπτωσή σου. Αν έχεις συμπτώματα μετά από 20χμ τρεξίματος, τι να δείξει μία στατική μέτρηση ή μια δυναμική με τον τρόπο που γίνεται (βάδιση σε μία ταχύτητα ούτε στο 1/2 της ταχύτητας τρεξίματος για τα 20χμ), και μάλιστα σε ηρεμία και όχι μετά από 20χμ τρεξίματος (τελείως διαφορετικές συνθήκες για τον οργανισμό σου και την τεχνική τρεξίματος, όπως αντιλαμβάνεσαι); Πέραν αυτού, το πελματογράφημα δεν μπορεί να αποτελέσει βάση για την κατασκευή ορθωτικών έσω υποδήματος (πάτων δηλαδή) και είναι παράλογο που ακόμα χρησιμοποιείται για το σκοπό αυτό.
Για τον όγκο χιλιομέτρων, αν τα 40 μεταβάλλονται αρκετά (πάνω από 10-15%) μεταξύ συνεχόμενων εβδομάδων, τότε πιθανώς να σκεφτείς να δίνεις περισσότερη ξεκούραση μετά το LR (2-3 ημέρες), για να "αντισταθμίσεις" τη μεταβολή αυτή (πχ, δώσε 2 ημέρες ξεκούρασης την 1η εβδομάδα -Σάββατο LR, Κυρ.-Δευτ. ρεπό, Τρίτη προπόνηση-, 3 ημέρες την 2η εβδομάδα -Σάββατο LR, Κυρ.-Δευτ.-Τρ. ρεπό, Τετάρτη προπόνηση- και συνέχισε το ίδιο μοτίβο μέχρι να υποχωρήσουν τα συμπτώματα). Αν δεν αλλάξουν δραματικά τα συμπτώματα, αύξησε το ρεπό σου μετά το LR στις 3 ημέρες και δες το αποτέλεσμα.

"Μέτρον άριστον"
ZIOVANNI1977 Posted - 29/07/2019 : 23:59:34
Το πρόβλημα το έχω μόνο στα πολλά χιλιόμετρα.Ο όγκος των προπονήσεων διαφέρει ανα εβδομάδα λόγω φόρτου εργασίας.Πάντα το σαβκο κανώ το long run.Στην χίο θα είναι ο δευτερός μου ήμι.Δεν μπορώ να πω οτι κάνω πολλά χιλιόμετρα.ΜΈΣΟΣ ΟΡΟΣ ΧΜΛ ΘΑ ΠΩ 40.4Χ5 ΧΛΜ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ.
ZIOVANNI1977 Posted - 29/07/2019 : 23:53:12
Καλησπερα.Οι ενοχλήσεις είναι πάντα μετά απο πολλά χιλιόμετρα.
Στα 21 στην Αθήνα ,μετα τα πρωτα 10 χλμ,φορεσα τους ανατομικούς πάτους.Μετά τον αγώνα,πάγο.Μπορώ να πώ οτι την Δευτέρα το πρωί ήμουν μιά χαρα.Στην προπονήσεις δέν έχω θέμα.Όσο τα πόδια είναι ζεστά είμαι μια χάρα.Αγόρασα τα asics NIMBUS 21 και προπονούμαι με αυτά πλέον.Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σου πάντως.Έχω παεί σε 3 γιατρούς και οι 3 μου είπανε για πελματογράφημα και πάτους.
physiorunner Posted - 29/07/2019 : 10:42:41
Η ενόχλησή σου είναι μετά τις προπονήσεις; Όχι κατά τη διάρκεια αυτών; Και μόνο μετά τα 21χμ; Πιθανώς να χρειάζεται να κάνεις λιγότερα από 21 χιλιόμετρα για διάστημα 2-4 εβδομάδων προτού ξαναδοκιμάσεις τα 21. Φαίνεται πως οι ιστοί σου δεν είναι ακόμα προετοιμασμένοι για τόσα χιλιόμετρα. Αν στοχεύεις στον ημι- της Χίου που λες σε 1 μήνα, πιθανώς να μην είναι καλή ιδέα, ειδικά αν είναι ο πρώτος σου ημι- και έχεις τις ενοχλήσεις που αναφέρεις. Δώσε μας πληροφορίες για τον συνολικό εβδομαδιαίο όγκο τις τελευταίες 4 εβδομάδες. Πιθανώς να έχεις αυξήσει υπερβολικά τον όγκο και ο οργανισμός σου δεν μπορεί ακόμα να ανταποκριθεί. Τέλος, η βλαισοπλατυποδία δεν είναι απαραίτητο να αποτελεί την αιτία των συμπτωμάτων σου.
Χωρίς ενδελεχή κλινική αξιολόγηση, ό,τι γράφεται εδώ είναι γενική άποψη και συμβουλή, όχι εξειδικευμένη. Αν το πρόβλημα δεν λύνεται από μόνο του με ήπια φυσικά μέσα, ζήτα βοήθεια από ειδικό επαγγελματία υγείας.

"Μέτρον άριστον"
ZIOVANNI1977 Posted - 25/07/2019 : 14:19:02
Ζητάω ταπείνα συγνώμη για τα κεφαλαία γράμματα.
patrickdrd Posted - 25/07/2019 : 10:16:49
επισης γραφε με μικρα @ziovanni

carpe runem
panixgr Posted - 25/07/2019 : 09:29:40
οχι φίλε άκανθα είχα (και μάλλον έχω)
ZIOVANNI1977 Posted - 24/07/2019 : 21:57:12
ΕΣΥ ΕΧΕΙΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΜΕΝΑ?ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ.ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΘΩ.ΑΠΟ ΠΕΡΙΕΡΓΕΙΑ ΡΩΤΑΩ.
ZIOVANNI1977 Posted - 24/07/2019 : 21:53:26
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΛΟΓΩ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΝΩ ΒΑΡΙΑ ΜΕΧΡΙ 5-7ΧΛΜ .ΤΟ ΣΑΒ/ΚΟ ,Η ΣΑΒΒΑΤΟ Η ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΝΩ 15,ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ.42 ΕΙΜΑΙ.25/8 ΠΑΩ ΧΙΟ ΓΙΑ 21.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.ΑΠΛΑ ΨΑΧΝΩ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΣΩ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΝΕΛΥΣΑ.ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ Η ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΠΟΝΑΩ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ.
panixgr Posted - 24/07/2019 : 17:10:24
κάνεις και πολλά χλμ ρε φίλε, πόσο χρονων είσαι?
εγω μέχρι 10-14 πάω , απο κει και πάνω αρχίζουν τα όργανα...

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000