Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Ηλεκτρομυοδιέγερση

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
Kimonas Δημοσιευτηκε - 01/10/2019 : 16:25:16
Καλό μήνα

Θα ήθελα την γνώμη σας σχετικά με την μέθοδος της Ηλεκτρομυοδιέγερσης και τα ωφέλη της, σχετικά με την ενδυνάμωση για το τρέξιμο.
Την προσφέρει σαν έξτρα υπηρεσία το γυμναστήριο που έχω » γραφτεί » και ένας συνάδελφος έχει αγοράσει τον εξοπλισμό και τον χρησιμοποιεί σπίτι του γιατί δεν του αρέσει το γυμναστήριο.
Θα με ενδιέφερε η άποψή σας και αν κάποιος το έχει δοκιμάσει
Ευχαριστώ

1   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
fanisx Posted - 03/10/2019 : 15:23:19
Καλησπέρα,

Ενδεχομένως, όσοι δεν έχουν δοκιμάσει προπόνηση με ηλεκτρομυοδιέγερση (EMS) να πιστεύουν οτι πρόκειται για κάτι εύκολο (η προπόνηση του "τεμπέλη"). Σε διαβεβαιώ οτι πρόκειται για το ακριβώς αντίθετο! Είναι ένα πολύ απαιτητικό total body workout, για την ακρίβεια την επόμενη μέρα το πιθανότερο είναι να νοιώσεις ενα ωραιότατο έντονο πιάσιμο παντού!

Ουσιαστικά, φοράς μια ειδική στολή και μιμείσαι κλασικές ασκήσεις ή περπατάς / τρέχεις σε διάδρομο, ενώ σου διοχετεύεται ρεύμα που προκαλεί ακούσια σύσπαση στον μυ, πολύ μεγαλύτερης έντασης από την κλάσσικη άσκηση. Υπάρχουν επαγγελματίες αθλητές που το κάνουν ως μέρος της προπονητικής ρουτίνας τους, ενώ ως προπονητική μέθοδος υπάρχει εδώ και δεκαετίες ("μόδα" έχει γίνει τον τελευταίο καιρό). Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα παίρνεις δυσανάλογα μεγάλο ερέθισμα, κάτι που ίσως να βολεύει άτομα με πολλές υποχρεώσεις / βαρύ πρόγραμμα κλπ

Όμως, η σύντομη προσωπική μου εμπειρία ήταν μάλλον αρνητική: δοκίμασα 2 φορές, η κάθε συνεδρία κράτησε περίπου 30 λεπτά και για να συνέλθω κάθε φορά από το πιάσιμο μου πήρε 1 εβδομάδα! Αισθανόμουν τις επόμενες ημέρες σαν να είχα τρέξει μαραθώνιο! Κόπωση & ταλαιπώρια! Πιθανόν να είχε να κάνει με το ότι δεν ήμουν σε καλή φυσική κατάσταση, αλλά κατέληξα στα εξής συμπεράσματα:

1) Παραείναι απαιτητική δραστηριότητα (κάπου διάβασα οτι η CPK ανεβαίνει στο θεό, πραγματικά σαν να έχεις τρέξει μαραθώνιο)

2) Λόγω της έντονης ταλαιπώριας που μου προκαλούσε για μέρες, δεν κολούσε με τίποτα στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα μου

3) Ενώ κατάλαβα (the hard way) οτι δουλεύει για το μυικό σύστημα, δεν είμαι σίγουρος (και ούτε μπόρεσα να το επιβεβαιώσω) οτι παίρνεις και τις αντίστοιχες προσαρμογές στα οστά (κάτι που πχ γίνεται στο τρέξιμο)

4) Είναι αλμυρούτσικο το κόστος (στολή & συνεδρίες)

5) Ε εντάξει, είμαστε που είμαστε μαζόχες και τρέχουμε τόσα χιλιόμετρα την εβδομάδα, να μας βαράει και ηλεκτροσοκ για να γυμναζόμαστε πάει πολύ!!!


**************************
A goal without a plan is just a wish

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000