Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Αρρυθμίες...άλλο φρούτο.

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
scriptas Δημοσιευτηκε - 30/06/2020 : 17:37:04
Καλησπέρα στην παρέα σας. Τρέχω από την εφηβεία μου εδώ και καμια εικοσαριά χρόνια. Δεν πηγαίνω σε αγώνες απλά για την δικιά μου ευχαρίστηση και υγεία μου. Πιο νέος έτρεχα περισσότερο, δουλειές και ασχολίες με έκαναν να το αφήσω λίγο στην άκρη. Είδα κάποιες αναρτήσεις στο forum σχετικά με τις αρρυθμίες και είπα να μοιραστώ και γω την εμπειρία μου. Τέλος πάντων, χονδρικά όλα ξεκίνησαν πριν ένα τρίμηνο όταν έκανα κάποια άσκηση και ένιωθα βάρος στο στήθος με το σκύψιμο. Πήγα σε καρδιολόγο δεν μου βρήκε τίποτα. Αργότερα ξαφνικά ενώ μου πέρασε η αίσθηση του βάρους άρχισα να νιώθω πνίξιμο στο κάτω μέρος του λαιμού με μια τάση να βήχω και σαν να ένιωθα κάποια "φτερουγίσματα". Πάω για τρέξιμο...ενώ τρέχω όλα καλά. Γυρίζω σπίτι με πιάνει δύσπνοια, ταχυπαλμία και κρίση πανικού. Πάω σε πνευμονολόγο κάνω ακτινογραφία και όλα καλά. Για κάποιο λόγο με διέγνωσε με αλλεργική βρογχίτιδα με σπιρομέτρηση 98. Μου γράφει το foster που μου κάνει αρρυθμίες και ταχυκαρδία. Το κόβω. Και κάπου έχει αρχίζει να εντείνεται το θέμα, με δύσπνοιες κτλ. Πηγαίνω σε άλλον καρδιολόγο και μου βρίσκει ήπια διάταση αριστερής κοιλίας και ήπια ανεπάρκεια μιτροειδούς. Τα οποία όπως θα ξέρετε τα έχουν πολλοί και είναι μια χαρά. Έτσι και ο γιατρός μου είπε ότι δεν είναι τίποτα...κάνω και χόλτερ...και είχα γύρω στις 350 υπερκοιλιακές, αθώες μου είπαν είναι. Γενικά οι παλμοί μου είναι χαμηλοί κοντά στους 50. Καλό είναι αυτό μου είπαν. Αλλά εμένα με κατέβαλλε το άγχος. Για να μην πολυλογώ είμαι σε φάση που προσπαθώ τώρα να το ξεπεράσω, με πολύ προσπάθεια και δύναμη και υποστήριξη. Πάντως δυο φορές που κατάφερα να πάω για τρέξιμο δεν αισθανόμουν αρρυθμίες, αυτό είναι το παράξενο. Αισθάνομαι, τουλάχιστον για την περίπτωσή μου μιλώντας, ότι όλα είναι στο μυαλό μου. Αυτό το ήπιο που έχω, μου το είχε αναφέρει και πιο παλιά ο δικός μου καρδιολόγος ως πρόπτωση, αλλά και αυτός μου είχε πει ότι είναι ανευ σημασίας. Το άγχος μπορεί να σε τσακίσει άσχημα και εγώ έχω ένα παρελθόν με νοσοφοβίες. Τι λέτε βρε παιδιά και σεις;
3   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
Krals Posted - 02/07/2020 : 10:49:47
Αγαπητέ φιλε Scripta οι πρόγονοι μας έλεγαν "νους υγιής εν σώματι υγιή" και εκεί είναι η λύση.
Οταν ξεκίνησα να τρέχω (πριν 3-4 χρόνια περίπου) θεώρησα σωστό να επισκεφθώ εναν καρδιολόγο για να ξεκινήσω απο το βασικό όργανο που θα "σήκωνε" αυτο το βάρος.
Και εμένα μου διέγνωσε προπτωσή Μιτροειδούς αλλα μου είπε αυτο που είπε και ο δικός σου γιατρός,οτι είναι κάτι που το έχουν πολλοί και δεν θεωρείται κάτι σοβαρό.Ομως,για να είμαι ειλικρινής κάνω εξετάσεις κάθε 2 χρόνια
στον καρδιολόγο γιατι έτσι,γιατί θέλω να είμαι (όσο το δυνατόν) σίγουρος πως το σώμα μου μπορεί να το "σηκώσει" όλο αυτο.Βέβαια παίζω μπάλα απο τα 20 μου και ειμαι 42 τώρα οπότε αν ηταν κάτι να είχε φανεί..ε πιστεύω πως θα το ήξερα.

Για τα υπόλοιπα που αναφέρεις εγω σου συστήνω να βρείς εναν ψυχολόγο που να εμπιστεύεσαι και να αφεθείς.Μόνο έτσι θα μάθεις να έχεις μια άρτια επικοινωνία σώματος/ψυχής.Μην το θεωρείς ταμπού,όχι μόνο δεν είναι αλλα είναι
φροντίδα και αγάπη πρώτα για την ψυχή μας και μετά για το σώμα μας.Θα δείς οτι σιγά σιγά θα ξεκινήσεις να ηρεμείς και το σημαντικότερο? Οτι δεν θα χρειάζεται να "πολεμάς" τίποτα μετά..μόνο να το φέρνεις πιο κοντά και να αναγνωρίζεις τι είναι αυτο που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ σε φοβίζει.Η καθημερινότητα,η ζωή είναι δύσκολη στις μέρες μας και είναι απόλυτα φυσιολογικό μερικές φορές να χρειαζόμαστε βοήθεια..μην την αρνηθείς στον εαυτό σου.

Ελπίζω να βοήθησα ;)

Passionate Cloud Engineer
scriptas Posted - 30/06/2020 : 22:00:30
Ευχαριστώ για την απάντηση. Με κάλυψες. Το μόνο που θέλω να προσθέσω είναι πως το μυαλό είναι μίζερο και δημιουργεί πολλά "φαντάσματα" και επιβαρύνει το παραμικρό πρόβλημα υγείας και δείχνει τι είναι αυτό που πρέπει να αλλάξουμε στη ζωή μας. Να είστε καλά όλοι και να χαίρεστε τη ζωή, όσο γίνεται και ότι σημαίνει αυτό για τον καθένα.
catch-me-if-you-can Posted - 30/06/2020 : 20:08:52
Γιατρός δεν είμαι, αλλά από τη στιγμή που τόσοι γιατροί δεν σου έχουν διαγνώσει κάτι ουσιαστικό, δεν πρέπει να ανησυχεις. Κάνε την προπόνησή σου, ανέβαινε σταδιακά (ανάλογα με την ηλικία σου) και θα δεις ότι σιγά-σιγά θα γίνεσαι πιο δυνατός. Αυτή είναι η μαγεία του αγαπημένου μας σπόρ.
Είμαι βέβαιος ότι θα αποδειχθεί ότι το τρέξιμο είναι τελικά η λύση των όποιων προβλημάτων σου, τα οποία πιθανότατα και να μην υπάρχουν.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000