Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Περιεργοι Τραυματισμοι

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
geoks Δημοσιευτηκε - 11/01/2012 : 18:01:20
Καλη χρονια σε ολους σας.

Με λενε Γιωργο και ειμαι 37 ετων. Απο τοτε που θυμαμαι τον εαυτο μου αθλουμαι. Ποτε χαλαρα και ποτε πιο εντονα. Εχω περασει απο παρα μα παρα πολλα αθληματα ολα αυτα τα χρονια αλλα μονο ερεσιτεχνικα.

Τα τελευταια χρονια λογω της καθηστικης δουλειας και λογω του εγγαμου βιου ειχα παρει αρκετα κιλα και ειχα τσακωθει με τη γυμναστικη. Ειμαι 189 και τον περασμενο Μαρτη ζυγιζα 105 κιλά. Ειπα μεσα μου ομως πως δεν μου αρεσει ο νεος μου εαυτος και αλλαξα ζωη μιας και η δουλεια μου (που δεν εχω καθολου τωρα) μου δινει πολυ μα πολυ ελευθερο χρονο. Ξεκινησα λοιπον διατροφη - αεροβιο και βαρη. Αεροβιο εκανα στο διαδρομο σε ταχυτητα 6,5. Τους πρωτους μηνες ειχα συνεχεια πονους και τραβηγματα στα χερια και στους ομους - στηθος απο τα βαρη. Ειμουν συνεχεια με τις αλοιφες στο χερι αλλα δεν σταματουσα. Αργοτερα ισως το σωμα να συνηθησε και να προσαρμωστηκε και εφυγαν οι πονοι. Απο το Σεπτεμβρη και μετα και εχοντας κατεβει στα 88 με 89 κιλα ειπα να αλλαξω προγραμμα και εδω ειναι που ερχεται το τρεξιμο στο προσκυνιο.

Συνεχισα το διατροφη - αεροβιο και βαρη αλλα το περπατημα στο 6,5 εγινε τρεξιμο (διστυχως παντα σε διαδρομο). Εκτος απο καποια ταχυτητα που παντα ειχα δεν ειμουν ποτε καλος στο τρεξιμο. Ετσι ξεκινησα τρεχοντας για ζεσταμα απο 12 λεπτα καθε μερα (τεστ κουπερ) στο 10 αρχικα. Στην αρχη δυσκολευομουν αλλα σιγα σιγα μπορουσα να τρεχω πιο ανετα. Ανεβαζα ταχυτητα ανεβαζα και το χρονο. καποια στιγμη ετραξα για 5 χλμ στο 10,5. (αστειο για εσας αλλα δυσκολο για εμενα). Καποια στιγμη ειδα πως ανεβαζοντας ταχυτητα και χρονο και δινοντας καποιο χρονο στο σωμα μου να προσαρμωστει, εκεινο δεν ελεγε οχι. Καποια μερα ξαναδοκιμασα να τρεξω στο 10 και μου φανηκε πως μπορω να το κανω για ωρες. ΕΚΕΙ ηταν που εφαγα το κολλημα. Αρχισα να ψαχνω στο ιντερνετ για πηγη πληροφοριων, ειδα για τα ειδη πατηματων και εψαξα ενα πιο καταληλο παπουτσι να τρεχω. Αφου διαβασα αρκετα αποφασισα να αλλαξω τον τροπο της προπονησησς μου σε πιο πολυ τρεξιμο-κεντρικο. Μεχρι πριν λιγο καιρο εκανα 5 προπονησεις δ-τ-τ-π-π με αεροβιο και βαρη και αλλες 3 δ-τετ-παρ τα βραδια κολυμπι. Το τελευταιο καιρο το τρεξιμο πηρε τον πρωτο ρολο στη αθλητικη μου ζωη. Αρχισα με 10 χλμ σε 1 ωρα τα οποια εβγαλα αρκετα ευκολα (για το επιπεδο μου παντα). Εκει αρχισαν τα προβληματα και εδω θα ηθελα βοηθεια.

Οπως πριν απο 1 χρονο σχεδον ειχα μικροτραυματισμους απο τα βαρη, ετσι και τωρα εχω μια την καμαρα (η οποια περασε σε 2 μερες και δεν με ξαναεπιασε), μια το γονατο, μια οι προσαγωγοι και μια οι γοφοι.
Η τακτικη μου ειναι να τους δινο χρονο να περνανε με αλοιφες και κρυα καθως και με χαλαρο κολυμπι και μετα να συνεχιζω το τρεξιμο.

Λετε να ειναι το σωμα που προσπαθει να προσαρμωστει; Λετε να σταματισουν αυτοι με τον καιρο;

Ζητω συγνωμη για το μεγεθος του θεματος αλλα πιστευω πως επρεπε να σας δοσω μια καλυτερη εικονα της καταστασης. Παρακαλω για γνωμες γιατι αληθεια δεν θελω να παρατησω το τρεξιμο τωρα που αρχισαμε να τα πηγενουμε καλα.

Φιλικα,
Γιωργος
4   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
geoks Posted - 19/01/2012 : 08:53:16
Επιμενω γιατι πανω που αρχισα να κολλαω το μικροβιο του τρεξιματος ξαφνικα ολοι μου λενε σταματα το και κανε το μονο για ζεσταμα οπως παλια.

Αυτη τη στιγμη δεν με ποναει καθολου οποτε εαν παω στο γιατρο δε θα μου πει τιποτε και θα φαω και μαλλον τσαμπα την ακτινοβολια μιας ακτινογραφιας.

Πραγματικα θελω να στο συνεχισω για αυτο .... καμια ιδεα;
geoks Posted - 18/01/2012 : 14:48:03
Η τελευταια ενοχληση ομως εχει γινει πολυ επιμονη. Ειναι στη δεξια επιγονατιδα και οταν το ξεκουρασω για 2-3 μερες περναει, μετα με ενα απλο τρεξιματακι μετα τα 10 λεπτα στο χαλαρο (10) αρχιζει ξανα. Αντιθετα με 1 ωρα συνεχομενο κολυμπι (κυριως προσθιο και λιγο ελευθερο) που κανω απο 3 εως 5 φορες εβδομαδιαιως δεν με ενοχλει καθολου αντιθετα με ανακουφιζει. Μηπως εχει κανεις καμια ιδεα. Φυσικα και θα παω σε γιατρο αλλα λεω μηπως εχει κανεις γνωμη; Ειναι λιγο μπερδεμα να ανεβασω φωτο σας λεω πως κοιτοντας την επιγονατιδα του δεξιου ποδιου απο επανω ποναω στις 9.00 στο καινο μεταξυ επιγονατιδας και κενου. (σας φωτισα ε;)
giorgosdelta Posted - 11/01/2012 : 18:17:53
Γεια χαρά σου φίλε, χρονιά πολλά.
Μια χαρά τα κάνεις όλα. Το λάθος σου είναι οι αλοιφές.
Μην τις χρησιμοποιείς. Είναι σαν τα ναρκωτικά, εθίζεσαι.
Κάθησε να πονάς αντ' αυτού, ώστε τις επόμενες φορές να είσαι πιο ποσεκτικός σ' ότι κάνεις.
dpkouk Posted - 11/01/2012 : 18:17:15
ειναι ισως θεμα προσαρμογης..προσεχε τον ογκο χλμ ανα βδομαδα μην τον ανεβαζεις πανω απο 10% ανα 3 βδομαδες για να δωσεις χρονο στο κορμι...

http://marathon.yooblog.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000