Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 ενοχληση στο συκωτι απο το διαφραγμα?

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
sotos-marathon Δημοσιευτηκε - 30/11/2012 : 18:03:55
στον κμα που ηταν ο πρωτος μου περιπου στο 38 κμ αρχισαν οι πονοι δεξια στο συκωτι μαλλον κ ταυτοχρονα αριστερα στην σπληνα μαλλον με αποτελεσμα να μην μπορω να παρω ανασα κ αυτο με αναγκασε να περπατησω περιπου 5 λεπτα κ ποτε ξανα να εχω την ιδια ταχυτητα πριν τους πονους.ετσι εχασα αρκετο χρονο με αποτελεσμα να τερματισω σε 3:40 ενω με βαση την εργομετρηση που ειχα κανει εβγαζε 3:20 3:25.μικρο το κακο για πρωτη φορα.
τα πονακια αποτην δεξια μερια συνεχιστηκαν για 10 μερες περιπου κ αναγκαστηκα να κανω εξετασεις αιματος υπερηχο ολα ομως οκ κ ο γιατρος μου μου ειπε οτι ειμαι σουπερ απλα να ξεκουραστω.
την Κυριακη στο 10αρι του Αγ.Κοσμα δεν με ενοχλησε...σημερα στη προπονηση πολυ λιγο αλλα μολις εκανα ρυθμικα εισπνοη εκπνοη με αφηνε.
οταν το ανεφερα στον εργοφυσιολογο μου μου ειπε οτι προερχεται απο το διαφραγμα κ χτυπαει κ λιγο στο συκωτι αλλα ειναι κατι το φυσιολογικο του οργανισμου λογω της πρωτογνωρης καταστασης των πολλων χλμ του μαραθωνιου κ οτι με την παροδο του χρονου κ των προπονησεων θα σταματησει.
σας εχει συμβει κατι παρομοιο στους ποιο εμπειρους δρομεις?ευχαριστω!
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
geoks Posted - 03/01/2013 : 16:18:17
Εχω ρωτησει γιατρο και μου ειπε πως στην πλευρα του σπλινα και ακριβως στην αντιθετη πλευρα υπαρχουν καποιες κοιλοτητες οπου μαζευεται αερας. Με σταθερη αναπνοη και βαθειες εκπνοες πετναει ακομη και εαν εχει ηδη ξεκινησει.
KosNi Posted - 18/12/2012 : 13:18:13
Το θέμα είναι ότι άλλη αντιμετώπιση έχει αν πρόκειται για την "κοίλη" του αθλητή, οπως μου είπαν, και άλλη αν έχει σχέση με το διάφραγμα.
sotos-marathon Posted - 18/12/2012 : 12:38:50
ετσι οπως μου τα περιγραφεις νομιζω οτι πρεπει να ειναι ο ιδιος πονος...γνωριμο μου <ακουγεται>...
οσο για το γευμα που εκανες 2 ωρες πριν την προπονηση σου θα ελεγα οτι ισως θα επρεπε να περασει περισσοτερη ωρα για καλυτερη χωνεψη(αναλογα βεβαια τι ηταν γευμα? η σνακ?)...


το τρεξιμο ειναι τροπος ΖΩΗΣ!!!
KosNi Posted - 18/12/2012 : 11:49:44
Εμένα με χτύπησε δύο φορές με διαφορά ένα μήνα στη δεξιά πλευρά. Από τη δεύτερη φορά και μετά έχω ενοχλήσεις στην κοιλιακή χώρα, χαμηλά δεξιά και αριστερά αλλά πάνω από τη βουβωνική χώρα. Κοίλη εμφανή δεν έχω. Ξαναέτρεξα μετά από 10 μέρες, 8χλμ πολύ χαλαρά δεν με πόνεσε. Χθες είχα φάει δύο ώρες πριν την προπόνηση, στο δεύτερο χλμ που πήγαινα ελαφρά πιο γρήγορα από την πρώτη φορά με χτύπησε στη δεξιά πλευρά αυτή τη φορά. Σταμάτησα και έκανα περίπου 20 λεπτά να ηρεμήσει ο πόνος. Έκτοτε πάλι οι ψιλοενοχλήσεις, σαν ένα μικρό βάρος που έρχεται και παρέρχεται.
sotos-marathon Posted - 18/12/2012 : 11:29:21
θα σου αναφερω την δικη μου ενοχληση αλλα πιστευω οτι ολων το ιδιο πρεπει να ειναι...
με ενοχλουσε (γιατι τωρα τελευταια δεν με εχει ξανα ενοχλησει τοσο εντονα απο οταν ειχε πρωτο εμφανιστει) ακριβως κατω απο τα πλευρα.τις περισσοτερες φορες απο την δεξια πλευρα αλλα μου εχει τυχει κ απο την αριστερη(σπληνα).
παντως δεν θα ελεγα οτι μοιαζει με εναν συνειθησμενο μυικο πονο....

το τρεξιμο ειναι τροπος ΖΩΗΣ!!!
KosNi Posted - 18/12/2012 : 08:08:59
Επανέρχομαι λίγο σε αυτο το θέμα. Πως ξεχωρίζουμε τον πόνο αυτο, που περιγράφεται πιο πάνω, απο το σύνδρομο κοιλιακών ή κάποια θλαση στους κοιλιακούς;
sotos-marathon Posted - 01/12/2012 : 23:30:06
οκ!θα το εφαρμοσω...
giorgosdelta Posted - 01/12/2012 : 23:23:50
Αν επιμένει προτείνω μαζί με τις ανάσες να ρίξετε τον ρυθμό, μεχρι του σημείου που δε θα πονάει. Πχ, από τα 5λπτ/χλμ στα 6 και 6:30λπτ/χλμ.
sotos-marathon Posted - 01/12/2012 : 23:10:03
κοιτα...αυτο που λες μου το ειπε ο γιατρος μου οτι δηλ ειναι απο το αγχος μου περισσοτερο...δεν ξερω... εχω μπερδευτει πραγματικα...παντως ειναι ενοχλητικο...θα το τσεκαρω κ αυριο..
MANTONA Posted - 01/12/2012 : 23:02:27
quote:
Originally posted by giorgosdelta

Μήπως τα δίνεις όλα στην προπόνηση;
Χαρακτηριστικά με πιάνει αυτός ο πόνος άν τρέξω ποτέ φαγωμένος. Αν φάω για παράδειγμα καλά το μεσημέρι και βγω μετά 2 ώρες ενώ δεν έχω χωνέψει.
Δοκιμάσατε καλές ανάσες, ανά 2 βήματα εισπνοή - εκπνοή, την ώρα που χτυπάει το έδαφος το αριστερό, δηλαδή κάθε φορά που βρίσκει το αριστε΄ρο πόδι το έδαφος, εισπνέεις ή εκπνέεις!



Προσωπικά όταν με πιάσει ... δεν με αφήνει, εκτός και αν χαμηλώσω αρκετά το ρυθμό. Εχω διαπιστώσει κάποιες μέρες που το στομάχι μου δεν είναι και τόσο καλά, κυρίως από άγχος, χωρίς να έχει να κάνει με το φαγητό, μου δημιουργεί πρόβλημα στο διάφραγμα.

<<Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατή>>!
sotos-marathon Posted - 01/12/2012 : 22:56:48
μετα τον κμα οι προπονησεις μου ειναι χαλαρες...πριν τον κμα που στις προπονησεις πραγματικα τα εδινα ολα αν οχι σε ολες το 85% των προπονησεων σιγουρα,δεν με ειχε ενοχλησει ποτε!
οταν εισπνεω η εκπνεω κ εφαρμοζω την τεχνικη αυτη Γιωργο που μας γραφεις πραγματικα ειναι καλυτερα..
KostasKon Posted - 01/12/2012 : 22:52:50
Το έπαθα και εγώ στο 10άρι του ΚΜΑ. Πιστεύω ότι οφείλεται στο διάφραγμα λόγω των έντονων αναπνευστικών κινήσεων. Θα μπορούσε να οφείλεται και στο έντερο αν είχε προηγηθεί τις προηγούμενες 1-3 ώρες λήψη μεγάλης ποσότητας τροφής. Όποια και εάν είναι η αιτία είναι φοβερά ενοχλητικό και ουσιαστικά σε αναγκάζει να ρίξεις πολύ το ρυθμό σου. Δε νομίζω ότι έχει καμία σχέση με το συκώτι.
giorgosdelta Posted - 01/12/2012 : 22:45:17
Μήπως τα δίνεις όλα στην προπόνηση;
Χαρακτηριστικά με πιάνει αυτός ο πόνος άν τρέξω ποτέ φαγωμένος. Αν φάω για παράδειγμα καλά το μεσημέρι και βγω μετά 2 ώρες ενώ δεν έχω χωνέψει.
Δοκιμάσατε καλές ανάσες, ανά 2 βήματα εισπνοή - εκπνοή, την ώρα που χτυπάει το έδαφος το αριστερό, δηλαδή κάθε φορά που βρίσκει το αριστε΄ρο πόδι το έδαφος, εισπνέεις ή εκπνέεις!
sotos-marathon Posted - 01/12/2012 : 22:43:25
αυριο το πρωι θα παω για ενα 40 λεπτο κ θα δω πως θα ειναι...παντως ξεκινησα σημερα την τεχνικη που εγραψες εχθες ΜΑΝΤΟΝΑ..
MANTONA Posted - 01/12/2012 : 22:35:04
Σήμερα με ξαναθυμήθηκε... πιστεύω πως παίζει ρόλο και η αυξημένη υγρασία.

<<Ό,τι δεν με σκοτώνει με κάνει πιο δυνατή>>!

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000