Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Πονος στον αχιλλειο

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
Fanis. Δημοσιευτηκε - 20/06/2006 : 12:24:23
Παιδια καλημερα
Χθες ειχα παει για τρεξιμο και μετα απο ενα δεκαλεπτο αρχιζει ξαφνικα να με ποναει ο αχιλλειος τενοντας.Οχι φυσικα ανυποφορος πονος αλλα ενοχλητικος.Σταματησα επιτοπου και πηγα και εβαλα παγο.Η ενοχληση συνεχιζεται και σημερα οταν περπαταω.Τι να κανω?Να παρω αντιφλεγμονωδη χαπια?Να βαζω αλοιφη?Σκεφτομαι να το ξεκουρασω για 4-5 μερες
13   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
Trihakis Giorgos Posted - 08/06/2008 : 13:30:24
Να πας σε έναν ορθοπεδικό ειδικό στις αθλητικές κακώσεις.
Ο αχίλειος και οι προσαγωγοί είναι διαβολεμένη περίπτωση και θέλουν ιδιαίτερη προσοχή και έγκαιρη θεραπεία, γιατί συνήθως έχουν άσχημη εξέλιξη.

TRIHAKIS
GEORGE
Fanis. Posted - 07/06/2008 : 22:45:26
παλι τα ιδια με τον αχιλλειο βρε παιδια.ετρεξα προχτες ενα 45λεπτο χαλαρο και αρχισε να με ποναει λιγο ο αχιλλειος απο την εξωτερικη πλευρα.η ενοχληση ομως μετατοπιζεται και κατω απο την φτερνα.διατασεις κανω παντα.αρχισα παλι τους παγους αλλα εχω ψιλοτρελαθει.δεν θελω να σταματησω να τρεχω τωρα που ειμαι σε καλη κατασταση.λεω να κανω καμια φυσιοθεραπεια μηπως και βοηθησει.αστα στεναχωρηθηκα...
eleni Posted - 26/04/2007 : 20:00:11
... εγω θα ελεγα να πας σε καποιον σταθμο που χει τις στρογγυλες αναγλυφες επιφανειες στην κιτρινη γραμμη πριν την εισοδο μας στο τρενο. Να περπατησεις πανω σε αυτες κατα μηκος-οχι γρηγορα και θα δεις απιστευτη ανακουφιση. Σου μιλαω εκ πειρας. Περαστικα.
Fanis. Posted - 26/04/2007 : 00:02:10
quote:
Originally posted by Elina

Επειδή πριν μερικούς μήνες είχα κι εγώ αισθανθεί ενοχλήσεις στον αχίλλειο, (τόσο στο τρέξιμο, όσο και στο κατέβασμα σκαλοπατιών και στα πρώτα πρωϊνά βήματα)ας προσθέσω και τη δική μου εμπειρία. Ε λοιπόν εγώ μάλλον σώθηκα από μια άσκηση που διάβασα σε site για αθλητικούς τραυματισμούς. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σκαλοπάτι: αφήνεις το σώμα σου να στηριχτεί στο ένα μόνο πόδι αφήνοντας την καμάρα και την πατούσα του ποδιού ελεύθερη έτσι ώστε να σηκώνεις (τεντώνεις) το πόδι και μετά να το αφήνεις να βυθίζεται κάτω από το επίπεδο του σκαλοπατιού. Η ιδέα είναι να κάνεις 3 σετάκια των 15 για κάθε πόδι. Στο site έλεγαν πως η συγκεκριμένη άσκηση είχε αποδειχθεί ερευνητικά ότι βοηθάει τα μάλλα στην αποκατάσταση του προβλήματος. Προσωπικά από τότε που την συμπεριέλαβα συστηματικά στις διατάσεις μου ξέχασα σταδιακά και το πρόβλημα στον αχίλλειο .



Ελινα εννοεις την ασκηση που κανουμε και στο γυμναστηριο εχοντας μια μπαρα με βαρη στην πλατη μας και πατωντας πανω σε ενα σκαλοπατι ανεβοκατεβαινουμε για να γυμναστουν οι γαμπες?
stamatis Posted - 25/04/2007 : 14:27:54
Κι εγώ είχα παλιότερα χρόνιο πρόβλημα στο δεξί αχίλλειο τένοντα, που σιγά-σιγά εξαφανίστηκε μετά τον περασμένο κλασικό Μαραθώνιο. Από εμπειρία: το πελματογράφημα και οι ειδικοί πάτοι βοηθάνε, όπως και τα κατάλληλα παπούτσια, το ίδιο (και ακόμα πιο πολύ) οι διατάσεις που λέει η Ελίνα (τουλάχιστυον στο να μη χειροτερεύει - αλλά μην το τεντώνεις ποτέ κρύο, πάντα μετά από έστω και λίγο τρέξιμο), οπωσδήποτε πάγος αμέσως μετά το τρέξιμο (μεγάλη διαφορά επίσης στο να μη χειροτερεύει), οι ανηφόρες τον κουράζουν τον αχίλλειο, η άσφαλτος όχι τόσο αλλά καλύτερα χόρτο ή χώμα. Η ξεκούραση κάνει καλό πάντα, τα αντιφλεγμονώδη επίσης, αλλά κάποιοι γιατροί λένε αντιφλεγμονώδη μόνο μαζί με ξεκούραση, γιατί αν τρέχεις με αντιφλεγμονώδη κινδυνεύουν να καμουφλάρουν τον πόνο και να κάνεις πιο μεγάλη ζημιά.
Στο γιατρό όμως (ορθοπεδικό, αλλά καλύτερα να είναι και ειδικευμένος αθλίατρος) να πάς οπωσδήποτε αν συνεχιστεί ο πόνος και ιδίως αν χειροτερέψει, γιατί δεν ξέρεις σε ποιό βαθμό έχει πειραχτεί ο τένοντας και πού ακριβώς (εγώ είχα χρόνια φλεγμονή στο έλυτρο γύρω από τον τένοντα με αποτέλεσμα όσο ζεσταινόμουν να φεύγει ο πόνος αλλά να ξανάρχεται όταν κρύωνα, αν όμως έπιανε στον ίδιο τον τένοντα τα πράγματα θα ήταν πιο ζόρικα). Η κάθε περίπτωση μπορεί να είναι αρκετά διαφορετική και μόνο ένας γιατρός μπορεί να σού πεί ακριβώς για τη δική σου.
Άντε περαστικά..
gaboula Posted - 25/04/2007 : 09:07:43
Mipos theleis na kitakseis kai ta papoutsia sou. Emena apo oti fenete, me halasan lathos papoutsia. Enno to podi mou ehei tassi na pessi pros ta ekso (supination), foresa papoutsia tou typou stability, diladi papoutsia yia atoma pou ehoun to antitheto 'provlima' kai peftoun pros ta mesa (overpronation).

Ekana pelmatografima yia na matho telospanton ti akrivos kanoun ta podia mou, pira oudetero papoutsi, evala kai patous mesa na voithane toulahiston sti proti fasi. Apotelesma: Oli ti proponisi yia Messini iha kanei me pounous, ton Marathonio termatisa horis kamia idieteri enohlisi stous tenontes. I alagi egine 3 evdomades prin ton agona.

Elina Posted - 24/04/2007 : 22:44:12
Επειδή πριν μερικούς μήνες είχα κι εγώ αισθανθεί ενοχλήσεις στον αχίλλειο, (τόσο στο τρέξιμο, όσο και στο κατέβασμα σκαλοπατιών και στα πρώτα πρωϊνά βήματα)ας προσθέσω και τη δική μου εμπειρία. Ε λοιπόν εγώ μάλλον σώθηκα από μια άσκηση που διάβασα σε site για αθλητικούς τραυματισμούς. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σκαλοπάτι: αφήνεις το σώμα σου να στηριχτεί στο ένα μόνο πόδι αφήνοντας την καμάρα και την πατούσα του ποδιού ελεύθερη έτσι ώστε να σηκώνεις (τεντώνεις) το πόδι και μετά να το αφήνεις να βυθίζεται κάτω από το επίπεδο του σκαλοπατιού. Η ιδέα είναι να κάνεις 3 σετάκια των 15 για κάθε πόδι. Στο site έλεγαν πως η συγκεκριμένη άσκηση είχε αποδειχθεί ερευνητικά ότι βοηθάει τα μάλλα στην αποκατάσταση του προβλήματος. Προσωπικά από τότε που την συμπεριέλαβα συστηματικά στις διατάσεις μου ξέχασα σταδιακά και το πρόβλημα στον αχίλλειο .
Speedy Posted - 24/04/2007 : 18:09:05
Αποψη μου αλλά και πολλών άλλων είναι πως το νυστερι πρέπει να είναι η τελευταία επιλογή για έναν αθλητή, ειδικά εαν προκειται για ερασιτέχνη. Καμιά φορά σε κορυφαίους πρωταθλητές συστήνουν το χειρουργειο σαν την ταχύτερη και πιο σιγουρη μεθοδο επιστροφης απο κάποιον (σοβαρο συνηθως τραυματισμό). Ομως επιμένω για εμας τους ερασιτέχνες το χειρουργειο πρέπει να αποφεύγεται εαν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Το ότι ερεθιστηκε ο ιδιος τένοντας 3η φορά σε 2 χρόνια δε λέει τίποτα. Εγω θα σου έλεγα και πάλι καλά να λες. Μην τρομάζεις απαραίτητα, ετσι είναι οι τενοντιτιδες στην αρχή, εκδηλώνονται με οξύ πονο. Για τις απλες περιπτωσεις τις περισσοτερες φορες ο πόνος υποχωρει πάρα πολύ εντος 24 ωρών με ξεκουραση και μαλαξεις.
(προσωπικες εμπειριες)

Κάθε επέμβαση έχει ρισκό. Για τον γιατρο μπορει να είναι σχετικά απλή υποθεση όμως για τον αθλητη ένα χειρουργίο ποτέ δεν είναι απλή υποθεση. Απο εκεί και πέρα καλυτερα να συμβουλευτείς και κάποιον γιατρο (ή γιατρους) ειδικά για την περίπτωση σου.

Κλείνω και με ένα χαρακτηριστικο παράδειγμα κορυφαίου Ελληνα μαραθωνοδρόμου που ταλαιπωρείται τους τελευταίους μηνες απο αχιλειο:
Επισκέφτηκε πρόσφατα Γιατρο στη Γερμανία πεποισμένος πως θα τον βάλει στο χειρουργείο. Ο γιατρος αντιθέτως του σύστησε συντηρητικη αγωγή και πολλές διατάσεις...

- - - - -
Οτι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό>>>Speedy
dimmyc Posted - 24/04/2007 : 16:46:09
Επανέρχομαι σε ένα παλαιότερο θέμα, του αχιλλείου τένοντα. Από χτες το απόγευμα με έχει πιάσει ένας οξύς πόνος στον αχίλλειο και περπατώ κουτσαίνοντας. Διάβασα όλα τα σχετικά με πάγο, αλοιφές, μαλάξεις, αντιφλεγμονώδη κλπ και τα έχω εφαρμόσει κατά καιρούς. Επειδή όμως είναι η τρίτη φορά που με πιάνει μέσα σε δύο χρόνια μήπως η λύση είναι το χειρουργείο; Ξέρει κανείς να μου πει αν έχει ρίσκο η επέμβαση και ποιός είναι ο χρόνος αποκατάστασης;

Γνώση που δεν μοιράζεται δεν έχει λόγο ύπαρξης
vasso Posted - 20/06/2006 : 21:25:38
εγώ ειχα προβλημα στον δεξι οταν αρχισα να ανεβαζω ταχυτητα, σπριντ , πριν δυο χρονια. ΘΕΛΕΙ ΟΠΟΣΔΗΠΟΤΕ ΔΙΑΤΑΣΕΙΣ, ειτε τρεχεις ειτε οχι. ειναι η διαταση για τις γαμπες, αυτη που βαζεις το πελμα σου σε ελαχιστο υψωμα, και πεφτεις μπροστα. πρεπει να κανεις την διαταση συνεχεια μεχρι να νιωθεις εναν γλυκο πονο. μην το πιεσεις στην αρχη. δοκιμασε να δεις τις αντοχες και την ελαστικοτητα του. ολα οσα σου ειπαν πριν ειναι σωστα. Παντως δοκιμασε να τον τεντωσεις μερικες μερες πριν αρχισεις τα βολταρεν γιατι ενω ειναι καλο και αποτελεσματικο φαρμακο, καλυπτει συναμα τον πονο και στην αρχη θέλεις να ξερεις πως αντιδραει και πως κατευθυνεται ενας τραυματισμος και συχρονως να μην τον πιεσεις πιστευοντας οτι δεν ποναει πια.
Speedy Posted - 20/06/2006 : 14:17:18
Καταρχάς για να είσαι σιγουρος να πας να σε δει γιατρος.

Απο εκει και περα η δικιά μου άποψη απο εμπειρια:
Αν πρόκειται για απλή ενόχληση-πονο μόνο όταντρεχεις ή περπατάς εφαρμοζεις το εξης:
3 φορές την ημέρα ντουζ-μαλαξης με χλιαρο νερακι και αν είναι δυνατον βάλε τα ποδια σου για κανα 10λεπτο σε μια λεκανη με νερό. Εκεί κανε πολυ απαλές κινησεις τον αχιλειο πάνω κάτω,οσο δεν πονάς, ώστε να "γυμνασθει ο μυς" και να μπορει να στηριξει καλυτερα τον ερεθισμενο τενοντα. Κατόπιν βάλε παγο στην περιοχή και καπάκι αλειφή βολταρεν (προσοχή μη κανεις καμια βλακεια και βαλεις counterpain).
Προσπαθησε όσο μπορείς να μην περπατάς ή τρέχεις και γενικά να έχεις τον αχιλειο σε ακινισια.
Η δικιά μου εμπειρία λεεί πως το πρόβλημα απομακρυνεται μεσα σε 72 ώρες και χάνεις μονο 2 μερες προπονηση αλλά μη σε παρω και στο λαιμό μου...
Προσοχή πολύ οταν ξαναξεκινησεις επειδή ο αχιλειος ηταν σε ακινησια μη σου βγει αλλος τραυματισμος. Καποιες ενοχλησεις στην αρχη ειναι απολυτα λογικες. Μη σε τρομαξουν. Απλά προσοχή και χαλαρά.

- - - - -
Οτι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό>>>Speedy
prasinopodilato Posted - 20/06/2006 : 12:59:30
KSEKOYRASH GIA PANW APO 2 EBDOMADES KAI...BALE..
KANE POLY MPANIO (KALOKAIRAKI-ELLADA) KAI ETOIMASOY GIA TRIA8LO


Οτι ανεβαινει....κατεβαινει
GeorgeY Posted - 20/06/2006 : 12:29:26
Οποσδήποτε ξεκούραση Fani. Κι αν ο πόνος δεν περάσει να πας να σε δει και γιατρός. Μην περιμένεις τα χειρότερα (η ρήξη αχιλλείου τένοντα {φτου, φτου, μακριά από μας} είναι από τους χειρότερους τραυματισμούς που μπορεί να πάθει αθλητής)

Φτάσε όπου δεν μπορείς!
Νίκος Καζαντζάκης

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000