Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 αρρυθμία - ηλεκτροφυσιολογική μελέτη - ablation

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
mcdemis Δημοσιευτηκε - 10/07/2008 : 07:34:56
Eπειδή ταλαιπωρούμαι καμιά δεκαετία από κολπική μαρμαρυγή και αρρυθμίες (έχω και πρόπτωση) πρόκειται να υποβληθώ σε ablation.Aν υπάρχει κάποιος που το έχει κάνει θα ήθελα να μου πεί αν είχε αποτέλεσμα και αν ήταν επώδυνο.
---------------------------------------------------------------------
(30/08/2008) H επέμβαση έγινε!!! δείτε σχετική δημοσίευσή μου παρακάτω.
Iατρός: ΚΑΤΣΙΒΑΣ Απόστολος νοσοκομείο:Ερυθρός Σταυρός-Ερρίκος Ντυνάν-Αθήνα
---------------------------------------------------------------------
Για περισσότερες πληροφορίες, προσωπικές εμπειρίες κ.λ.π για την κολπική μαρμαρυγή, ablation δείτε εδώ http://www.a-fib.com/ και http://stopafib.org/
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
bujinkan Posted - 26/12/2023 : 15:45:20
Επανερχομαι 4ο ablation το τριτο για κολπικες ταχυκαρδιες ( το πρωτο ηταν για ΚΜ και φυσικα ως γνωστος γκινιας επεσα στο 3% που το ablation για ΚΜ μπορει να σου δημουργησει μονιμη κολπικη ταχυκαρδια
Στο δια ταυτα απο το 3ο ablation δλδ μαιο 19 ζω με 100-105 παλμους σε ηρεμια με φαρμακευτικη αγωγη βεβαια ( αντιπηκτηκα και β αναστολεις)
Ο καρδιολογος της μανας μοθ εδω και εξι μηνες μου λεει να παρω και δευτερη γνωμη και με εστειλε στον κυριο ιωαννιδη στο ιασω
Αφου τα ειπαμε 3 φορες τελικα το εκανα την περασμενη βδομαδα
Τωρα περιμενουμε κανα μηνα να δουμε
Απο οταν βγηκα εως και σημερα δλδ 7 μερες οι παλμοι μου σε ηρεμια ειναι 70-85

Ιδωμεν ....εγω λεω τεταρτη και τυχερη

ΥΓ οσοι σκεφτονται ablation αλλα δεν εχου ακομα καταληξει σε ποιον θα πανε , σας συμβουλευω να δειτε και τον ιωαννιδη
Εξαιρετικος ,στα εξηγει ωραια ,σου λυνει ολες τις αποριες και φαινεται οτι το κατεχει παρα πολυ

Καλη χρονια με υγαια να εχουμε παιδια!!!!
bujinkan Posted - 26/11/2023 : 11:19:56
Καλησπέρα έχει κάνει κανείς ablation για ταχυκαρδίες στον Ιωαννίδη Παναγιώτη στο Ιασώ ?
Εάν ναι θα ήθελα γενικά εντυπώσεις από τον κύριο Ιωαννίδη
Ευχαριστώ
zoek Posted - 27/07/2023 : 22:21:40
Alex2 θυμάμαι και εμένα μου ανέβαιναν οι παλμοί μετά το ablation χωρίς να κάνω όμως επεισόδια κολπικής ταχυκαρδίας και κατόπιν προτροπής του κ Τζέη έψαξα πολύ το θέμα με τον θυροειδή και της αναιμίας. Είχα πάει σε διάφορους οι οποίοι μου έλεγαν ότι είμαι οκ μέχρι που βρήκα μία ευλογημενη γιατρό και μου είπε ότι έχω υπερθυροειδισμό. Απο τότε που ρυθμίστηκε αυτό με ένα χάπι που παίρνω για τον θυροειδή και σίδηρο κάποια διαστήματα για την αναίμια επεσα στους 70 κατά μέσο όρο σφυγμούς. Εννοείται η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική!! Απλά σου λέω τι συνέβη σε εμένα. Εύχομαι να βρεις τι φταίει και γρήγορα να περάσουν όλα μα όλα!
Alex2 Posted - 27/07/2023 : 13:25:19
Καλημερα και απο εδω, πέρασε ένας χρόνος απο την πρώτη ταχυπαλμία, λυποθιμισα, βρέθηκα στην Ευρωκλινική (εκει με εστειλε η ασφαλεια γιατι ηταν κοντα μου) δεν ηξερα καποιον γιατρο. Δε με επιασαν τα φαρμακα, εκανα ηλεκτρικη αναταξη, εξετασεις και παραεξετασεις, μου προτειναν ablation αλλα ημουν σε σοκ, ουτε ηθελα να το ακουσω. Περασε λοιπον ενας χρονος πηγαινοντας απο γιατρο σε γιατρο, διαφορων ειδικοτητων, ψαξιμο online, δεν ηθελα να το παραδεχτω κατα βαση.

Ο φοβος, οι κρισεις αγχους, οι εφιάλτες, όλα σε υπερθετικό βαθμό, τελικα αποφασισα να κανω το ablation. Ειπα οτι γινει εγινε. Μεχρι και διαθηκη σκεφτομουν να κανω χαχα.

Σας γραφω λοιπον μηπως βοηθησω και καποιον που φοβαται οπως εγω, οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ! Εγω εκανα αυτο χωρις ναρκωση, στο Ντυναν με τον κο Ανδρικοπουλο. Ημουν μεταξυ Ντυναν - Μητερα και λογω πληρους καλυψης απο την ασφαλεια πηγα στο Ντυναν. Ο πόνος (δυσφορία) ηταν αισθητος μονο οταν εκαιγε κατι ο γιατρος, και ειλικρινα συγκριτικα με αλλα θεματα υγειας μου φανηκε ευκολακι.

Κρατησε 2,5 ωρες η επεμβαση, στα καρδιογραφηματα που ειχα φαινοταν κολπικος πτερυγισμος και μαρμαρυγη όμως δε βρεθηκε/προκληθηκε τπτ απο αυτα, ο γιατρος βρηκε πολλες εστιες και οτι η αρρυθμια που εχω συνηθως αφορα ανθρωπους πολυ μεγαλυτερης ηλικιας. Anyway, νιωθω καλυτερα, εφυγαν οι πολυ δυνατες ριπες που ειχα και τωρα εχω απλες ταχυπαλμιες μεχρι 110. Θα το ξανακανω εννοειται αν χρειαστει, ισως τη δευτερη φορα δοκιμασω στον κο Τζεη με ολικη ναρκωση (ετσι για ποικιλια...).

Σας ευχαριστω ολους, εννοειται εχω διαβασει ολες τις σελιδες, αν καποιος εχει καλο αρρυθμιολογο στην Αθηνα που να ασχολειται και να ρυθμιζει σωστα τη φαρμακευτικη αγωγη (γιατι ταλαιπωρουμαι λιγο με ολα αυτα που μου δινουν) ας μου στειλει ονομα, θα ειμαι υποχρεη!

Καλη συνεχεια :-)
zoek Posted - 20/07/2023 : 00:20:25
Καλησπέρα σε όλους! Έχω πολλά χρονια να μπω στο forum.. ελπίζω όλοι και όλες να είστε καλά! Είχα κάνει και εγώ ablation στα 32 λόγω κολπικής ταχυκαρδίας ήταν επώδυνο αλλά πήρα τη ζωή μου πίσω. Εκτοτε (τώρα είμαι 41) εχω σταματήσει τα φάρμακα έχω κάνει τρία παιδιά και όλα πήγαν κατ ευχήν. Το έκανε ο κ. Τζέης εξαιρετικός επιστήμονας και άνθρωπος. Καλη συνέχεια και καλή υγεία σε όλους!!
bass Posted - 13/07/2023 : 23:40:49
Καλησπέρα σε όλη την παρέα.
Παρακολουθώ το θέμα για πολλά χρόνια, έχοντας διαβάσει κάθε λέξη, κάθε μήνυμα και κάθε σελίδα.
Θεωρώ «χρέος» μου να καταθέσω την άποψη μου τώρα που το ablation έχει γίνει, ήταν επιτυχημένο και έχω ολοκληρωμένη εικόνα. Δε γίνεται μόνο να παίρνεις, χωρίς να δίνεις.
Ελπίζω, λοιπόν, τώρα να βοηθήσω και εγώ με τη σειρά μου.

Πάμε καλύτερα με FAQ ;
1. Και γιατί το άφησες τόσα χρόνια ;
Γιατί άλλο ; Φόβος. Γιατί δεν υπήρχε ένας άνθρωπος/φίλος/γιατρός να μου πει τα πράγματα όπως έχουν και όχι όπως τα βλέπει. Και ο μόνος τρόπος για να περιγράψεις κάτι με ακρίβεια είναι οι αριθμοί και μόνο.
Αισθάνομαι, νομίζω, πιστεύω, φαντάζομαι δεν λέει τίποτα. Αρκεί λοιπόν να βρεθεί ο γιατρός που θα σου πει με νούμερα τις πιθανότητες να πάει καλά, να μην πάει καλά, να ζήσεις, να πεθάνεις κλπ.
Βρέθηκε ΕΝΑΣ που μου μίλησε με νούμερα και το θέμα έληξε. Φυσικά άλλος με κάτι τέτοιο μπερδεύεται και θέλει μπλα μπλα. Τι να του πει το 97% ή το 85%.
Ακόμα, μην βάζουμε στην άκρη πως και το ablation έχει εξελιχθεί. Εγώ το άκουσα 1η φορά αρχές του 2000 από τότε κορυφαίο γιατρό που μου σύστησε φίλο του ηλεκτροφυσιολόγο.
Ηλεκτροφυσιολόγος το 2000κάτι ; Αστείο ακουγόταν στα αυτιά μου.

2. Τι ακριβώς δηλαδή σου είπαν οι άλλοι γιατροί ;
Όταν ρωτάω αρρυθμιολόγο να μου περιγράψει τη διαδικασία και η απάντηση είναι «αφού δε θα το κάνεις, γιατί να στο περιγράψω ;» καταλαβαίνετε πως δεν μπορεί ο ασθενής να πάρει θάρρος παρά μόνο να τσακωθεί ! Όταν άλλος μου λέει «δηλαδή να το κάνουμε και να φύγεις με βηματοδότη; Άστο καλύτερα», επίσης δεν βοηθάει !
Καλέ μου γιατρέ, δεν θες ; βαριέσαι που ζεις ; το φοβάσαι και εσύ ; πες το ξεκάθαρα !

3. Η σελίδα εδώ σε βοήθησε ;
Εννοείται ! Προσωπικές εμπειρίες καταγράφονται και είναι σεβαστές 100% και εξάλλου γιαυτό διάβαζα κάθε μήνυμα. Όμως αφορισμοί και υπερβολές του στυλ «θα πας να βάλεις καλώδια στην καρδιά σου ; Είναι δυνατόν ;», δεν γίνεται να αναφέρονται.
Φανταστείτε περιγραφή «θα κάνεις σφράγισμα στο δόντι ; Δηλαδή θα αφήσεις έναν γιατρό με έναν μεταλλικό περιστρεφόμενο τροχό να αφαιρέσει το δόντι από τον οργανισμό σου και να σου κολλήσει και από πάνω ένα κομμάτι σίδερο ;»
Να δώσουμε μια ανάλογη περιγραφή για λάμες που ίσως βάλει κάποιος σε σπασμένο χέρι κλπ.
Στο 2023 είμαστε, δηλαδή στη φάση που γίνεται επέμβαση ανοιχτής καρδιάς δεκαετίες τώρα, ή αφαίρεση όγκου στον εγκέφαλο και ο άλλος παίζει βιολί για να δούνε πως αντιδρά. Έτσι και τώρα το 2023, ναι, με κάποιους καθετήρες μπορούν και θεραπεύουν καρδιακά θέματα.
Αυτός που με ευκολία λέει «έλα μωρέ, ένα ablation είναι, είναι ρουτίνα για τους γιατρούς» γνωρίζει ακριβώς ποσοστά επιτυχίας, αποτυχίας κλπ; Ή απλά πετάμε μια ατάκα που δεν προσφέρει και τίποτα ;
Αυτός που λέει «μην το κάνεις με τίποτα» μπορεί να μας πει αν παίρνει το ρίσκο να συμβεί κάτι ;
Τι να συμβεί ;
Αν εγώ οδηγώ με 120 ή με 220 ή με 60 και ξεκινήσει η τέτοια ταχυκαρδία και ζαλιστώ και το αμάξι πάρει 5 τούμπες, ποιος θα έρθει να πει στα παιδιά μου ότι «τελικά έπρεπε να έχει κάνει ablation».
Και ας πούμε πως δεν οδηγώ αλλά εκεί που περπατάω ξεκινάει μια ταχυκαρδία και επειδή έχω φτάσει τα 80 σε ηλικία πχ πέφτω και χτυπάω το κεφάλι μου θανάσιμα. Εκεί τι θα πούμε λοιπόν ;
«Μα φτιάχνεις σενάρια», θα πει κάποιος.

Όχι δεν έφτιαξα κάτι ακραίο. Δεν είπα ότι είμαι στα 5000 μέτρα κρεμασμένος από σκοινί και έχω επεισόδιο κολπικής μαρμαρυγής. Νομίζω ήμουν ρεαλιστικός αναφέροντας καθημερινές φάσεις !

4. Τελικά το ablation πονάει ; ενοχλεί ;
Ποιο ablation ; Ablation για AVNRT που κρατάει ακόμα και 40 λεπτά ; Ablation για Κ.Μ που έχει κρατήσει και 4 ώρες ; Ablation χωρίς νάρκωση που μπορεί να πονέσεις ; Ablation με νάρκωση που ξυπνάς και αναρωτιέσαι αν σου έχουν κάνει κάτι γιατί δεν νιώθεις ούτε φαγούρα ; Ποιος θα δώσει τις απαντήσεις ; Μ Ο Ν Ο ο γιατρός!

5. Άρα τα ποσοστά και μόνο είναι αρκετά ; όχι…
Σου λέει ότι το ποσοστό να κάνεις ablation και να μπει βηματοδότης είναι 1%. Αυτό όμως έχει προκύψει από παγκόσμιες σειρές και αναλύσεις. Δηλαδή στο 1% μπήκε το καλό και το κακό νοσοκομείο, ο κορυφαίος και ο κακός γιατρός κλπ κλπ. Άρα το 1% δεν λέει κάτι απαραίτητα. Έχουν αναφερθεί εδώ ονόματα τοπ αρρυθμιολόγων. Δεν θεωρώ πως για έναν από αυτούς στα 100 ablations βάζει 1 βηματοδότη. Είναι πολύ πολύ λιγότερο μπορεί και 0%.

6. Και τι έγινε ; Το έκανες, είσαι καλά και ξέχασες τον φόβο που είχες ;
Κάθε άλλο ! Γνωρίζω ότι ρίσκαρα, γνωρίζω ότι στατιστικά «επιτρέπεται» να επανέλθει το ζήτημα απλά παίρνω την ευθύνη και λέω πως θα το κάνω και 2η φορά αν όντως προκύψει και πάλι το ίδιο πρόβλημα. Και δεν είμαι καθόλου μα καθόλου θαρραλέος γιαυτό και αν ξανακάνω 2η φορα ablation θα ξαναγίνει με νάρκωση γιατί δεν έχω λόγο ούτε πόνο να νιώσω ούτε φόβο.

Ζύγισα τα πράγματα και είπα κάτι απλό.
Πόσες είναι οι πιθανότητες να πάει στραβά και να βγω με βηματοδότη από το νοσοκομείο ; Πες 0,1%.
Πόσες είναι οι πιθανότητες, με τη δουλειά που κάνω, να με πιάσει κάτι ενώ οδηγώ, να τρομάξω, να ζαλιστώ και να τρακάρω; Πολύ πολύ περισσότερες από 0,1 % !
Προσοχή! Ναι πάμε σε αρρυθμιολόγο αλλά κάποιοι έχουν εξειδίκευση στα ablations και άλλοι εξειδίκευση πχ στο να βάζουν βηματοδότη. Άλλοι δηλαδή κάνουν 10 ablations την εβδομάδα και άλλοι βάζουν 10 βηματοδότες την εβδομάδα (αρρυθμιολόγοι και οι δύο).
Τέλος να γνωρίζουμε ότι μιλάμε για πάρα πολλά είδη ταχυκαρδιών και αρρυθμιών. Αρρυθμίες που είναι απλά ενοχλητικές για την καθημερινότητα, αρρυθμίες που έπρεπε να έχεις κάνει ablation ΕΧΘΕΣ. Ποιος κρίνει τη σοβαρότητα ; ο γιατρός και μόνο.
Εύχομαι υγεία για όλο τον κόσμο και μακάρι το κουραστικό και μακροσκελές μήνυμα να βοήθησε έστω και έναν άνθρωπο.
elenla Posted - 28/05/2023 : 20:27:35
Alkistis83 δεν ηξερα οτι γινεται ablation και για τις εκτακτες!το μονο που γνωριζω ειναι οτι μια εκτακτη αρκει για να ξεκινησει επεισοδιο υπερκοιλιακης. Με ποιον γιατρο το εκανες αν επιτρέπεται;
alkistis83 Posted - 23/05/2023 : 11:51:01
quote:
Originally posted by elenla

Καλησπέρα σας, εκανα πριν ενα χρόνο ablation για υπερκοιλιακη ταχυκαρδια με τον κ.Εφραιμιδη στο Ωνασειο!!Νομιζα οτι είχα ξεμπερδεψει!!πριν 10 ημερες..κ ενω διανυω το 1ο τριμηνο τηςεγκυμοσυνης, μου ξαναπαρουσιαστηκε! 230 σφυξεις,ευτυχως μετα απο 30min και πριν μου χορηγηθει αδενοσινη στο νοσοκομείο αναταχτηκε. Μιλωντας με 2 αρρυθμιολογους μου ειπαν η οτι δεν καυτηριασαν επαρκως το δεματιο ή οτι ανηκω στο 3% που υποτροπιαζει.Εχει συμβει σε κάποιον να χρειαστεί 2ο ablation για υπερκοιλιακή



Καλημέρα! Εγώ έκανα ablation πριν από 5 χρόνια στο Γεννηματά για έκτακτες κοιλιακές με αυξημένο αρρυθμικο φορτίο και μετά από 3 χρόνια επανήλθαν. Αυτή την φορά όμως δεν είναι τόσες πολλές είναι όμως πολύ ενοχλητικές γιατί συμβαίνουν μαζεμένες.
Μου είπαν ότι μάλλον ανήκω στο ποσοστό που υποτροπιάζει κ ότι μπορούμε να επαναλάβουμε την χαρτογράφηση κ αν βρεθεί το σημείο να το καυτηριασουν.
Αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι σπάνια ξεμπερδευεις με μία φορά...
elenla Posted - 04/05/2023 : 16:32:57
Καλησπέρα σας, εκανα πριν ενα χρόνο ablation για υπερκοιλιακη ταχυκαρδια με τον κ.Εφραιμιδη στο Ωνασειο!!Νομιζα οτι είχα ξεμπερδεψει!!πριν 10 ημερες..κ ενω διανυω το 1ο τριμηνο τηςεγκυμοσυνης, μου ξαναπαρουσιαστηκε! 230 σφυξεις,ευτυχως μετα απο 30min και πριν μου χορηγηθει αδενοσινη στο νοσοκομείο αναταχτηκε. Μιλωντας με 2 αρρυθμιολογους μου ειπαν η οτι δεν καυτηριασαν επαρκως το δεματιο ή οτι ανηκω στο 3% που υποτροπιαζει.Εχει συμβει σε κάποιον να χρειαστεί 2ο ablation για υπερκοιλιακή
Stav Posted - 21/10/2022 : 11:21:43
Αμπλεϊσον
Καλημέρα στην ομάδα
Είμαι εξήντα πέντε ετών τώρα
Όταν ήμουν δεκαοκτώ είχα το πρώτο επεισόδιο ταχυπαλμίας.
Πάνω από 200 παλμούς κατά την διάρκεια αγώνα κωπηλασίας με διάρκεια μισής ώρας περίπου .
Μετά τίποτα για δέκα πέντε χρόνια
Στα 32 ένα δεύτερο επεισόδιο τριάντα λεπτών ενώ οδηγώ μοτοσυκλέτα στην Ομόνοια .
Δεν κατάλαβα τι ήταν αλλά δεν το έψαξα γιατί δεν ξανά παρουσιάστηκε .
Συνέχισα έντονη ζωή με γυμναστική , βουνά και ακραία σπορ
Μετά από τριάντα ένα χρόνια εμφανίστηκε πάλι και αυτήν την φορά συνέχισε να εμφανίζεται καμμιά δεκαριά φορές μέσα σε ένα χρόνο και συνήθως μετά από επιρροή αδρεναλίνης ( πτήσεις αλεξιπτώτου )
Μίλησα με καρδιολόγο
Εντοπίστηκε και έγινε καταγραφή και σε ένα τεστ κοπώσεως .
Επισκέφτηκα τον κύριο Πούλο στο Ωνασειο .
Έκανε άμεσα την διάγνωση .Δεμάτιο
Αγόρασα ρολόι με καταγραφή και έτσι μπόρεσα να έχω επι τόπου καρδιογραφήματα όταν είχα επεισόδιο και τα έστειλα με εμαιλ στον γιατρό .
Το περίεργο ήταν ότι μετά τις ταχυπαλμίες ορισμένες φορές κατέληγα με κολπικές μαρμαρυγές με διάρκεια μισή έως μια ωρα
Η απόφαση του γιατρού ήταν να θεραπεύσω αρχικά το δεμάτιο και μετά αν οι μαρμαρυγές συνέχιζαν να έκανα μια δεύτερη επέμβαση .
Το αμπλεϊσον του δεματίου έγινε και όλα πήγαν καλά
Οι ταχυπαλμίες σταμάτησαν αλλά οι μαρμαρυγές συνέχισαν .
Περίπου δέκα μέσα σε ένα χρόνο διαρκείας μιας ώρας και συνήθως μετά από επιρροή αδρεναλίνης πάλι .
Πρόσφατα έκανα και την επέμβαση για τις μαρμαρυγές πάλι στο Ωνάσειο με τον κύριο Πούλο .
Η μέθοδος ήταν με τον πάγο
Ήταν πιο επώδυνη βέβαια από την προηγούμενη .
Εξαιρετικός γιατρός !!!
Πολύ ευγενικό προσωπικό !
Νοσοκομείο πέντε αστέρων !
Κόστος 40 ευρώ
Ταμείο ΕΟΠΥΥ
Ωνάσης ..θεός ,τέλειο δώρο στην Ελλάδα

Ο χρόνος τώρα θα δείξει αν επιτέλους το ηλεκτρικό σύστημα της καρδιάς μου διορθώθηκε τελείως και θα συνεχίσω βέβαια όλες μου τις δραστηριότητες
Αν χρειαστεί … σίγουρα θα κάνω και δεύτερο αμπλεϊσον για μαρμαρυγές χωρίς σκέψη .
Ευτυχώς ζούμε σε εποχές που η τεχνολογία βοήθησε τους γιατρούς να λύνουν σχετικά εύκολα τέτοια προβλήματα .










Σταύρος
KIKI33 Posted - 19/10/2022 : 23:30:10
quote:
Originally posted by bujinkan

quote:
Originally posted by KIKI33

Καλησπερα σε ολους τους συναγωνιστες!!Υποψηφια και εγω για ablation, εχω υπερκοιλιακες ταχυκαρδιες με πολυ πολυ αραια επεισοδια εδω κ πολλα χρονια (1 τον χρονο η 1 τα 2 χρονια) τα οποια πληθυναν λιγακι το τελευταιο διαστημα...Ο γιατρος μου ειπε πως στα 40-45 ετη συμβαινει αυτο..(αληθεια ψεματα δεν ξερω?????)Εχω διαβασει ολο το νημα κ καταλαβα πως προκειται για μια ευκολη επεμβαση. Το ερωτημα μου ειναι τι δειχνουν οι ερευνες για τα αποτελεσματα του ablation μετα απο 30 κ 35 ετη. Αν καποιος φιλος το εχει ψαξει, εννοω τι αποτελεσματα εχει στην καρδια μελλοντικα μια τετοια παρεμβαση, το ρωταω επειδη γινεται πολλα χρονια κ σιγουρα υπαρχουν στατιστικα των ασθενων. προσωπικα ειμαι θετικη για την επεμβαση, θα παρακολουθω βεβαια τα περιστατικα μου κ αν πληθυνουν θα το σκεφθω σοβαρα!Δεν φοβαμαι την διαδικασια ομως προβληματιζομαι πολυ για τις συνεπειες μελλοντικα....Οι φιλοι που τη εχετε κανει αν θελετε γραψτε μας τι σας ειπαν οι γιατροι σας σχετικα!


μΕ ΤΙΠΟΤδεν θα εκανα ablation με τοσο αραια επεισοδια.Εαν και οποτε αυξηθουν πχ να εχεις τρια τεσσερα το μηνα τοτε και μονο τοτε θα το σκεφτομουν
Σκεψου απλα και λαικα να το πω πως στο ablation γινεται καυτηριασμος σε σημεια της καρδιας αρα προκαλεις καποιες πληγες στην καρδια.



Εχεις δικιο σιγουρα δεν ειναι τοσο απλο οσο ακουγεται....Εχω κανει το τελευταιο ετος 4 επεισοδια, μετα απο πολλα χρονια σχεδον μηδενικων επεισοδιων.....Τα ανατασσω πολυ αμεσα μονη μου. Μ στρεσσαρισε ενα γιατρος κ κλειδωσα πως ειμαι αρρωστη, εκτοτε το σκεφτομαι συνεχως κ κανω επεισοδια ανα 4 μηνες σχεδον ,το παρακολουθω ομως να δω πως θα παει. δυστυχως η ψυχολογια σε ολο αυτο ειναι πολυ σημαντικη...αν καποιος εχει βρει τροπο να χαλαρωνει ας γραψει..σκεφτομαι σοβαρα να δοκιμασω ομοιοπαθητικη δεν εχω να χασω κατι....δυστυχως ειναι κ ψυχογενες σε μεγαλο βαθμο....
BMM Posted - 25/08/2022 : 14:41:14
Καλημέρα κι από μένα. Βασίλης 57 ετών και πρόσφατα διαγνωσθής με Κ.Μ. Στις 12 Αυγούστου μετά από μερικές μέρες ενοχλήσεων πήγα στο Σισμανογλειο όπου μου είπαν ότι εχω κολπική μαρμαρυγη. Concor 5 , ένα κάθε πρωί και αντιπηκτικά νέου τύπου πρωί και βράδυ. Αύριο θα επιχειρήσω ηλεκτρική ανάταξη και 1η Σεπτεμβρη έχω ραντεβού με τον κ Ευφραιμίδη για την πιθανότητα ablation Επειδή βλέπω ότι πολοί από την ομάδα αντιμετωπίζουν πολλά χρόνια το πρόβλημα και έχουν αντικειμενικά πολλές γνώσεις, ήθελα να ρωτήσω:
1. Η Κ.Μ. αν τελικά δεν καταφέρεις να την ανατάξεις αλλά ακολουθείς την αγωγή, σου κόβει χρόνια από το προσδόκιμο ζωής; (Ο καρδιολόγος που έκανα τις προληπτικές εξετάσεις τα τελευταια χρόνια μου λέει οτι δε μειώνει το προσδόκιμο)
2. Υπάρχει τρόπος αν δε γίνει ανάταξη, να αποκατασταθεί ο ρυθμός ώστε όταν ψιλαφιζεις τους παλμούς να μη νιώθεις αυτή την εκνευριστική και αγχωτική αρρυθμία;
3. Σε σχέση με το περπάτημα (Κάνω ανά περιόδους 5 χιλιομετρα τη μερα γρήγορο περπάτημα) η Κ.Μ. επηρεάζει; (Ίσως λόγω του ότι είμαι στα κάγγελα και στη μαύρη απελπισία, έχω την αίσθηση ότι κουράζομαι περισσότερο ειδικά στα ανηφορικά κομμάτια)
Και οι δύο μου γονείς (87 και 82 ετών) έχουν μόνιμη Κ.Μ. εδώ και πολλά χρόνια. Απλά παίρνουν τα χάπια τους και δεν ασχολούνται . Εγώ για κάποιο λόγο έχω κολλήσει εκεί τις τελευταίες μέρες.
Ευχαριστώ και περιμένω τις απαντήσεις σας.

ΒΜΜ
bujinkan Posted - 27/07/2022 : 14:50:27
quote:
Originally posted by KIKI33

Καλησπερα σε ολους τους συναγωνιστες!!Υποψηφια και εγω για ablation, εχω υπερκοιλιακες ταχυκαρδιες με πολυ πολυ αραια επεισοδια εδω κ πολλα χρονια (1 τον χρονο η 1 τα 2 χρονια) τα οποια πληθυναν λιγακι το τελευταιο διαστημα...Ο γιατρος μου ειπε πως στα 40-45 ετη συμβαινει αυτο..(αληθεια ψεματα δεν ξερω?????)Εχω διαβασει ολο το νημα κ καταλαβα πως προκειται για μια ευκολη επεμβαση. Το ερωτημα μου ειναι τι δειχνουν οι ερευνες για τα αποτελεσματα του ablation μετα απο 30 κ 35 ετη. Αν καποιος φιλος το εχει ψαξει, εννοω τι αποτελεσματα εχει στην καρδια μελλοντικα μια τετοια παρεμβαση, το ρωταω επειδη γινεται πολλα χρονια κ σιγουρα υπαρχουν στατιστικα των ασθενων. προσωπικα ειμαι θετικη για την επεμβαση, θα παρακολουθω βεβαια τα περιστατικα μου κ αν πληθυνουν θα το σκεφθω σοβαρα!Δεν φοβαμαι την διαδικασια ομως προβληματιζομαι πολυ για τις συνεπειες μελλοντικα....Οι φιλοι που τη εχετε κανει αν θελετε γραψτε μας τι σας ειπαν οι γιατροι σας σχετικα!


μΕ ΤΙΠΟΤδεν θα εκανα ablation με τοσο αραια επεισοδια.Εαν και οποτε αυξηθουν πχ να εχεις τρια τεσσερα το μηνα τοτε και μονο τοτε θα το σκεφτομουν
Σκεψου απλα και λαικα να το πω πως στο ablation γινεται καυτηριασμος σε σημεια της καρδιας αρα προκαλεις καποιες πληγες στην καρδια.
KIKI33 Posted - 26/06/2022 : 20:57:10
Καλησπερα σε ολους τους συναγωνιστες!!Υποψηφια και εγω για ablation, εχω υπερκοιλιακες ταχυκαρδιες με πολυ πολυ αραια επεισοδια εδω κ πολλα χρονια (1 τον χρονο η 1 τα 2 χρονια) τα οποια πληθυναν λιγακι το τελευταιο διαστημα...Ο γιατρος μου ειπε πως στα 40-45 ετη συμβαινει αυτο..(αληθεια ψεματα δεν ξερω?????)Εχω διαβασει ολο το νημα κ καταλαβα πως προκειται για μια ευκολη επεμβαση. Το ερωτημα μου ειναι τι δειχνουν οι ερευνες για τα αποτελεσματα του ablation μετα απο 30 κ 35 ετη. Αν καποιος φιλος το εχει ψαξει, εννοω τι αποτελεσματα εχει στην καρδια μελλοντικα μια τετοια παρεμβαση, το ρωταω επειδη γινεται πολλα χρονια κ σιγουρα υπαρχουν στατιστικα των ασθενων. προσωπικα ειμαι θετικη για την επεμβαση, θα παρακολουθω βεβαια τα περιστατικα μου κ αν πληθυνουν θα το σκεφθω σοβαρα!Δεν φοβαμαι την διαδικασια ομως προβληματιζομαι πολυ για τις συνεπειες μελλοντικα....Οι φιλοι που τη εχετε κανει αν θελετε γραψτε μας τι σας ειπαν οι γιατροι σας σχετικα!
galgio Posted - 15/06/2022 : 20:19:55
Γνωρίζετε αν γίνεται ablation κολπικής μαρμαρυγής σε δημόσιο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη; Έχει κάνει κάποιος και εάν ναι, σε ποιό;

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000