Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πολιτικό καφενείο

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
xipolitos Δημοσιευτηκε - 31/08/2015 : 14:13:57
Το παλιό καφενείο γέμισε σελίδες ας κάνοτμε μια ανακαίνιση.

Ο Νίκος Ιγγλέσης δημοσιογράφος-οικονομικός συντάκτης και συγγραφέας του βιβλίου, "Επιστροφή στη δραχμή", εξηγεί στην ραδιοεφημερίδα της ertopen, την αναγκη διαγραφής του χρέους και τον τρόπο απεξάρτησης από τα μνημόνια με λύση την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα.
Ακούστε εδώ το ηχητικό: http://www.ertopen.com/news/ellada/item/36107-o-nikos-iggleshs-exhgei-sthn-ertopen-thn-anagkh-diagrafhs-toy-chreoys-kai-ton-tropo-apexarthshs-apo-ta-mnhmonia-me-lysh-thn-epistrofh-sto-ethniko-nomisma-hchhtiko



15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
gargadua Posted - 16/12/2020 : 13:42:38
Ποια εσωτερικά σύνορα; Ούτε έξω από την πόλη δεν θα πηγαίνουμε τουλάχιστον μέχρι το 2012!!!!! Εξαιρούνται οι τουρίστες το καλοκαίρι, λαθρομετανάστες όλο το χρόνο(δεν λειτουργεί το click away) καθώς και οι νταλίκες των ανατολικών φίλων μας.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Rigelian Posted - 16/12/2020 : 10:12:31

Καλημέρα Βασίλη!
Όταν ανοίξουν τα εσωτερικά σύνορα θα έρθω εκεί να φαγωθούμε με τσίπουρα και μεζέδες!
gargadua Posted - 16/12/2020 : 08:35:39
Σωστά τα γράφεις. Ο καθένας θα πρέπει να προσέχει το κομμάτι του είτε μικρό είτε μεγάλο.
Όλα τα γραφόμενα έχουν σκοπό μήπως και δώσω μια διαφορετική οπτική εικόνα των ευθυνών της εξουσίας(της ελίτ ή όπως αλλιώς το ονομάζει κάποιος) οι οποίες δεν γίνεται να είναι της ίδιας βαρύτητας με του λαού που ηγείται. Ακόμα περισσότερο όταν και η νομοθέτηση επιβραβεύει την ατιμωρησία της. Γιατί η ατιμωρησία δεν μπορεί να θεωρείται πολιτική κανονικότητα!!!!
Τώρα με τον συντρέχτη "φαγωνόμαστε" από παλιά!!!
Την επόμενη φορά θα του γράψω για το άρθρο 86 του Συντάγματος!!!!Θα του σηκωθούν τα κορδόνια των παπουτσιών του!!!


Ένα όμορφο μικρό γρήγορο και εύπεπτο βιβλίο του παρελθόντος για όσους έχουν περιορισμένο χρόνο, περί εξουσίας. Έχει ευρωπαϊκές ρίζες και το κυρίως κείμενο είναι 60 σελίδες περίπου, αραιά γραμμένες, υπόθεση 1 ώρας διάβασμα το πολύ.

Νικολό Μακιαβέλλι, "Ο Ηγεμόνας".
https://derkamerad.com/2014/12/22/%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CF%8C-%CE%BC%CE%B1%CE%BA%CE%B9%CE%B1%CE%B2%CE%AD%CE%BB%CE%B9-%CE%BF-%CE%B7%CE%B3%CE%B5%CE%BC%CF%8E%CE%BD-10-pdf/


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
skull Posted - 15/12/2020 : 17:56:29
Σε διαβάζω με προσοχή, αλλά δεν κατάλαβα ακόμη τι ή ποιόν κατηγορείς και για πιο πράγμα ακριβώς.
Για να καταλάβω όμως: είμαστε σύμφωνοι ότι ζούμε σε ένα κοινωνικό σύνολο με πολλά προβλήματα (τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά);
Οι αιτίες είναι τόσες πολλές που δεν μπορείς να βγάλεις άκρη. Όλοι φταίνε (από την θέση τους) και όλοι είναι υπεύθυνοι να λύσουν τα προβλήματα αυτά (πάλι από την θέση τους). Και αυτοί της νομοθετικής εξουσίας, και της εκτελεστικής και τις δικαστικής. ΑΛΛΑ και ο απλός πολίτης (απλός με την έννοια ότι δεν είναι μέλος ενός εκ των τριών αυτών εξουσιών). Το λάθος μας είναι ότι σπαταλάμε πάρα πολύ χρόνο ψάχνοντας για άλλοθι για τις εσφαλμένες μας πράξεις, ενώ θα έπρεπε να ασκούμε αυτοκριτική και να αυτοβελτιωθούμε. Τα υπόλοιπα είναι φιλοσοφία άνευ ουσίας.
gargadua Posted - 14/12/2020 : 14:01:34
Να και κάτι που είχα ξεχασμένο αλλά ευτυχώς το θυμήθηκα!

Είναι η τροπολογία για κατάργηση του άρθρου 151 όπου: " Όποιος ως πληρεξούσιος του ελληνικού κράτους ή συμμάχου του, διεξάγει με κάποια άλλη κυβέρνηση υποθέσεις του εντολέα του με πρόθεση κατά τέτοιο τρόπο που να μπορεί να προκύψει βλάβη για τον εντολέα, τιμωρείται με κάθειρξη"!!!!!!!

Ναι μπορεί να έγινε επί ΣΥΡΙΖΑ γιατί αυτοί ήταν οι χρήσιμοι αχαρακτήριστοι της εποχής(βόλευε λόγω Συμφωνίας Πρεσπών) αλλά μια χαρά βολεύει και τον οποιονδήποτε επόμενο με την παρέα του δήθεν διαφορετικό να κάνει ότι γουστάρει και λόγο να μην δίνει ΚΑΝΕΝΑΣ!

Προφανώς πάλι ο λαός έχει άδικο διότι αυτός νομοθετεί αλλά και αυτός μπορεί να υποβάλλει και ενστάσεις! Έτσι διαμορφώνεται μια πραγματικά διαφορετική ΑΛΙΤ(διάφανη, κρυστάλλινη με σκοπό το συμφέρον της χώρας για μερικούς, ωιμέ!) όπου μαζί με το ακαταλόγιστο των υπουργών μπορούν να σχεδιάζουν κατά το δοκούν ότι μέλλον φαντασιώνονται για την χώρα!

Έτσι οποιαδήποτε πατάτα προκύψει πχ με τα εμβόλια(εμμονή αποκλειστικά σε εμβόλιο μιας "καθωσπρέπει" εταιρείας και όχι σε φάρμακο θεραπείας) πάλι όλοι καλυμμένοι θα είναι! Και ας πεθαίνουν 100 κάθε μέρα και ας πεθάνει ο ιδιωτικός τομέας μέχρι το καλοκαίρι. θα ζούμε με τα επιδοματάκια τύπου ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορούσατε! Αχάριστε λαέ!!

Να μην βάλω και τις δήθεν κυρώσεις που επέβαλε η ΕΕ στη Τουρκία και μας έχουν περιορίσει στα 6νμ προς το παρόν! Διότι αγαπητέ κ Πέτσα μπορεί να λέτε για μια φανταστική μελλοντική επέκταση στα 12νμ, όταν όμως μπουν τα γεωτρύπανα να πάτε να τους βγάλετε με το....διεθνές σας δίκιο και τους αλληλέγγυους συμμάχους βρε που σας πουλάνε διαχρονικά!!!! Και να λέτε ευχαριστώ που μας επιτρέπουν να κολυμπάμε στις παραλίες μας!!! Βέβαια και εδώ η αλίτ δεν έχει λόγο!!!! Ο αχάριστος λαός φταίει που ακόμα του επιτρέπεται να κολυμπάει. Πρέπει να είμαστε η μοναδική χώρα χωρίς υφαλοκρηπίδα!!!!Μάλλον δεν μας χρειάζεται.

Γειά σου βρε αλίτ με τα ωραία σου!

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
gargadua Posted - 04/12/2020 : 12:13:37
Ο καθένας έχει τις επιλογές και τα πιστεύω του, δικαίωμά του, ΟΜΩΣ ο τρόπος συμπεριφοράς- όπως και η αξιολόγηση- στον εργασιακό χώρο ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ από πάνω(κυβέρνηση; υπουργείο; θεσμοί; καθόρισε το όπως θέλεις), εκεί που αρνείσαι πεισματικά να αποδόσεις ευθύνες!
Υπάρχουν οι άνθρωποι που σκίζονται στη δουλειά τους όπως υπάρχουν και ΚΟΠΡΟΙ που εκμεταλλευόμενοι την ελλειπή νομοθεσία περνάνε ζάχαρη. Οι δεύτεροι τείνουν να αυξάνονται ειδικά όταν η υπάρχουσα αξιολόγηση είναι σαφώς πιο ελαστική(έως εικονική, τολμώ να πω) από τον ιδιωτικό τομέα.
Η ελλειπής νομοθεσία δεν είναι ευθύνη του κάθε πολίτη ΑΛΛΑ της ηγεσίας του. Κάπου εκεί η εγχώρια αλίτ θα έπρεπε να κάνει την εμφανισή της. Που είναι; Υποχρέωση του πολίτη είναι η τήρηση των νόμων και όχι η νομοθέτηση.
Ακόμα περιμένω κάποια ονόματα της περίφημης ε(α)λίτ που θαυμάζεις.
Δεν έχω χρόνο διαβάζω τον μικρό. Το μεσημέρι έχει πάλι υπερπαραγωγή τηλεκπαίδευσης.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Rigelian Posted - 04/12/2020 : 09:19:53
Καλημέρα!
Δεν απαντάς...
gargadua Posted - 03/12/2020 : 22:07:07
Τις 3 εξουσίες του Κράτους τις γνωρίζεις. Ο ΔΥ ή ο δάσκαλος ή ο κάθε πολίτης δεν ανήκουν σε αυτές. Προφανώς αυτές οι εξουσίες έχουν κάποιο ρόλο ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟ στην γενικότερη λειτουργία.
Θα το ξαναγράψω, απόψεις όπως, "φιλελεύθερος στα κέρδη και σοσιαλιστής στις ευθύνες" δεν είναι πετυχημένη συνταγή.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Rigelian Posted - 03/12/2020 : 10:27:57
Α, δηλαδή ο ΔΥ που επιλέγει να γίνει ΔΥ και με βάση τον Κώδικα, δεν έχει ευθύνη; Τι είναι, ανδροειδές;

Ο εκπαιδευτικός που δεν κάνει σωστά τη δουλειά του, είναι ασυνείδητος και μόνο με βούρδουλα θα την κάνει; Ευθύνη μηδέν και σ' αυτόν;;;
gargadua Posted - 28/11/2020 : 21:29:06
skull
ουδέποτε αμφέβαλα για την ύπαρξη-χρησιμότητα των τραπεζών ή του Χρηματιστηρίου ή του δανεισμού ούτε και θεώρησα ότι οι πολίτες είναι άγιοι.
Δεν υπάρχει δίκαιος καταμερισμός ευθυνών. Ακόμα περισσότερο όταν βγαίνουν πολιτικοί και κουνάνε δάχτυλο στο κόσμο ή με ευκολία λένε "όλοι μαζί τα φάγαμε"!
Δεν γίνεται το διοικητικό συμβούλιο εταιρείας να θεωρεί τους εργαζόμενους υπεύθυνους για τις αστοχίες και λάθος επιλογές του!
Άσχημο πράγμα η ασυλία ..... και καθόλου κοινωνικά δίκαιη ή χρήσιμη!

Ποιός φταίει για τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα; Ο ΔΥ ή αυτός που τον ενέκρινε για ψήφους;
Ποιός φταίει για την ανυπαρξία αξιολόγησης των εκπαιδευτικών; Ο εκπαιδευτικός ή κάποιος πάνω από αυτόν;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
skull Posted - 27/11/2020 : 22:06:48
φίλε gargadua, θα ήθελα νου σου πω λίγα πράγματα για το πως τα βλέπω τα πράγματα.
Η οικονομική ζωή, αλλά και η ζωή γενικότερα, είναι τόσο πολύπλοκη, που δεν μπορείς να βρεις την άκρη ου νήματος. Εννοώ δηλαδή, ότι δεν μπορείς να βρεις από που ξεκινάει ένα κακό. Έτσι, δεν μπορείς να πεις είναι κακές οι τράπεζες, αλλά καλοί οι πολίτες (που πέσανε θύματα). Σίγουρα υπάρχει λάθος χειρισμός, αλλά όχι μονόπλευρα. Ζώντας την τράπεζα εκ των έσω, μπορώ να σου φέρω παααρα πολλές περιπτώσεις που πολίτες - πελάτες ήθελαν (και τα κατάφεραν) να μας την φέρουν (μην πληρώνοντας δάνεια που πήραν, ενώ θα είχαν την δυνατότητα). Υπάρχει και η κατηγορία πελατών που δεν μπορούν, επειδή άλλαξε η οικονομική - εργασιακή τους κατάσταση. Εδώ δεν φταίει η τράπεζα, το οικονομικό περιβάλλον γενικότερα φταίει. Ναι, η ανακεφαλαιοποίηση στα μάτια του κόσμου δεν έγινε με όρους "κοινωνικά δίκαιους" , αλλά οι συνέπειες μιας ή πολλών καταρρεύσεων θα ήταν ανυπολόγιστες (και όχι μόνο σε οικονομικό επίπεδο). Ο Άδωνης κάποια στιγμή το είχε πει καθαρά και κατ΄ εμέ δεν είχε άδικο. Είπε ότι το τραπεζικό σύστημα παίζει και κοινωνικό ρόλο, καθώς προφυλάσσει από οικογενειακά δράματα. Ακούγετε παράξενο ίσως, αλλά για σκέψου να μην υπήρχαν οι τράπεζες και οι εποπτευόμενες διαδικασίες; Τι θα γινόταν αν μου δάνειζες εσύ λεφτά και δεν στα γύριζα; Έχουν σκοτωθεί οικογένειες γι΄αυτό το λόγο στο παρελθόν. Με την τράπεζα, το όποιο χρέος, δεν είναι ποτέ προσωπικό ζήτημα. Λύνεται, στην τελική, στα δικαστήρια, όχι στα χωράφια.
Αλλά όπως έχεις δίκιο όταν καταφέρεσαι εναντίον των τραπεζών, θα μπορούσα να είχα και εγώ δίκιο αν έλεγα ότι είναι άδικο να υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που πληρώνονται από δικά μου (μας) λεφτά, χωρίς να με ρωτάει κανείς αν έπρεπε να προσληφθεί αρχικά. Δεν λειτουργεί όμως έτσι το σύστημα. Πολλά πράγματα λειτουργούν χωρίς να λαμβάνεται υπ΄όψην η άποψή μας, για τον λόγο ότι δεν θα βγάζαμε άκρη. Δεν έχουμε την δυνατότητα να βλέπουμε όλο το δάσος. Σκέψου να λειτουργούσαμε "δίκαια" και να αφήναμε τις τράπεζες να καταρρεύσουν. Τί θα γινόταν μετά; Το λιγότερο μια κοινωνική αναταραχή πρωτοφανούς μεγέθους (ληστείες, φόνοι κτλ). Ποιος θα λέγανε ότι φταίει; Οι τραπεζίτες; Ίσως. Αυτοί θα λέγανε, οι κακοπληρωτές; Ίσως. Αυτοί τι θα λέγανε; Οι οικονομική κατάσταση της χώρας. Ίσως. Από ποιόν θα ζητούσαν το λογαριασμό οι καταθέτες λοιπόν; Θα αφήναμε να σφαχτούν μεταξύ τους και όποιος επιζήσει;
Και μια άλλη σκέψη. Ναι, να μην βοηθήσουμε με τον Α ή Β τρόπο να επιζήσουν οι τράπεζες. Τότε θα σε ρωτήσω από την μεριά μου: γιατί το κράτος να ξοδεύει χρήματα για την στήριξη αναξιοπαθούντων (όλων των ειδών). Με ρώτησε το κράτος αν το επιτρέπω; Γιατί να θεωρείται κοινωνικά δίκαιο; Ποιος θα είναι αυτός που θα πρέπει να θέτει το πλαίσιο; Με ποιο μηχανισμό ελέγχεται αν όντως οι δικαιούχοι θα έπρεπε να είναι δικαιούχοι; Έχω άποψη λοιπόν (γιατί βλέπω λογαριασμούς) ότι δεν θα έπρεπε να είναι δικαιούχοι όλοι όσοι τα "τσεπώνουν". Επίσης, κέψου, ότι το "δίκαιο" κοινωνικό κράτος έχει θεσπίσει το ακατάσχετο του βασικού λογαριασμού. Και θα ρωτήσω εγώ: Γιατί; Παίρνω μισθό πχ 1000 ευρώ και έχω καταθέσεις στον λογαριασμό μου, που σημαίνει ο ακατάσχετος δεν λειτουργεί σε μένα. Άρα, ότι χρωστάω στην εφορία (αν είμαι αφερέγγυος) φεύγει από τον λογαριασμό μου. Εσύ που τα χρήματά σου τα έχεις σπίτι σου και παίρνεις επίσης 1000 ευρώ μπορείς να χρωστάς όσα θέλεις στην εφορία, χωρίς να σε ακουμπάει κανείς. Το λες κοινωνικά δίκαιο;
Από τα (λίγα) που σου ανέφερε βλέπεις ότι δεν μπορείς να βλέπεις τα πράγματα μόνο από μια πλευρά, γιατί χάνεσαι. Το "κοινωνικό δάσος" είναι πολύ πιο πυκνό απ' όσο νομίζουμε. Θεωρώ, αν και μπορεί να κάνω λάθος, ότι όλα τα μέτρα γίνονται με δυο κριτήρια, και με γνώμονα το πως θα εξασφαλιστούν κέρδη για τους ισχυρούς (αλλιώς δεν θα τους λέγαμε ισχυρούς) και πως θα εξασφαλίσουμε ένα minimum για να αποφύγουμε ευρύτερες κοινωνικές αναταραχές. Δες λόγο την περιοχή μας. Γιατί δίνουν "επίδομα παραμεθορίου"; Τι πάει να πει αυτό; Σε ποια άλλη χώρα υπάρχει παραμεθόριος; Διότι, αν δεν δινόταν αυτό, θα είχαμε μεγαλύτερο κίνητρο να φύγουμε, με αποτέλεσμα να αλώνιζε ο φίλος γείτονας. Δηλαδή εφαρμόζουν ένα κοινωνικά "άδικο" μέτρο (εννοώ για τους υπόλοιπους Έλληνες ανά την επικράτεια), προκειμένου να εξασφαλιστεί, κατά το δυνατό, η ειρήνη στην περιοχή (αν και πρόσφατα έμαθα ότι τα "μουσουλμανικά ΑΦΜ ξεπέρασαν πλέον τα χριστιανικά). (Παρένθεση: φαντάζομαι, άκουσες τις σημερινές δηλώσεις Τσαβουσογλου).
Αυτά τα λίγα, ελπίζω να μην κούρασα....
gargadua Posted - 27/11/2020 : 21:06:08
.....για να μην χάσουν τα λεφτά τους οι καταθέτες(μέγας πόνος της αλίτ !Ειρωνικά το λέω) για εντελώς λανθασμένες τοποθετήσεις τραπεζίτων! Δεν θυμάμαι να περιγράφεται σε κάποιο βιβλίο οικονομικών ο δανεισμός σε πελάτες χωρίς υπόβαθρο! Μιλάω για ευθύνες τραπεζικών υπαλλήλων και όχι των ηλιθίων που δανειζόταν χωρίς αντίκρισμα!
Από τις μαλακίες της αλίτ που υπερασπίζεσαι το Χρηματιστήριο ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΤΗΚΕ από οικονομικό εργαλείο σε κερδοσκοπικό οργανισμό ενώ οι τράπεζες χάσανε σοβαρά κεφάλαια λόγω λάθος χειρισμού του εργαλείου "δανεισμός"!
Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει; Στο σκαμνί πάντως κανένας τραπεζίτης δεν κάθησε! Στις ευθύνες σοσιαλιστές! Στο φαγοπότι του Χρηματιστηρίου φιλελεύθεροι!!!!!

Αλήθεια ποιοι είναι αυτοί που απαρτίζουν την οικονομική ε(α)λίτ της χώρας; Έχουμε κάποια ονόματα;

Το πρόβατο αν συμμαχήσει με τον λύκο, δεν θα γίνει λύκος, στο στομάχι του θα καταλήξει! Αντίθετα, 2 λύκοι μπορούν να φάνε περισσότερο αν συμμαχήσουν. Μπερδεύεσαι!


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Rigelian Posted - 27/11/2020 : 10:27:00
quote:
Originally posted by PATENTAS

Διαβάζοντας τα παραπάνω, ίσως βοηθήσει:


ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


https://www.filologikos-istotopos.gr/2018/02/18/dimokratia-ke-dimagogia/




Δεν έχω ιδιαίτερη εκτίμηση σε συνδικαλιστές, ωστόσο το διάβασα.
Για κάθε δημαγωγό που θέλει να κοροϊδέψει, υπάρχει ένας πολίτης (ή περισσότεροι) που θέλουν να τους κοροϊδέψει.

"Η δημαγωγία ασκείται από λαοπλάνους, από ανθρώπους που συνειδητά γνωρίζουν ότι ξεγελούν το λαό και που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κατάκτηση και η άσκηση της εξουσίας, στο όνομα του λαού αλλά τελικά σε βάρος του λαού. "

Δεν κατακτά κανένας την εξουσία στις δημοκρατίες. Τον ψηφίζουν οι πολίτες.

Rigelian Posted - 27/11/2020 : 10:14:15
quote:
Originally posted by gargadua

Εχει ευθύνη απέναντι στους μετόχους; Και η κρατική ανακεφαλαιοποίηση που έγινε από το πλήθος ΠΟΥ ΔΕΝ δανείστηκε, τι ήταν; Τεχνική λεπτομέρεια; Έτσι αντιλαμβάνεσαι την ευθύνη; Χάνεις λεφτά(και με δικιά σου υπαιτιότηατ) και ανακεφαλοποιείσαι ως "ποινή";
Πραγματικά τίποτα δεν είναι δεδομένο, βλέπε Αρμενία, όπου το ξανθό γένος(που κάποιοι εδώ εγχώριοι νυσταλέοι περιμέναν να μας σώσουν) τους πούλησαν κανονικά! Αν δεν κτίσεις προσωπικότητα(όχι δουλικότητα) καμιά συμμαχία δεν θα σε στηρίξει.

Πάω να τρέξω.

Θα σε βοηθήσω όμως, χαλάλι σου. Η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε με την σύμφωνη γνώμη των κομμάτων που δημοκρατικά εκλεγήκαν από τον λαό, ΑΡΑ δίκιο είχαν και με την βούλα του κράτους! Οι ψηφοφόροι φταίνε για το χάλι, έτσι δεν είναι;
Κάποια στιγμή στη χώρα θα ανακαλύψουμε τη διαφορά της δημαγωγίας από την δημοκρατία.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




Μια στιγμή.
Τα έχεις λίγο μπερδεμένα, ας προσπαθήσω να τα βάλω στη σωστή τους βάση.
Έγινε ανακεφαλαιοποίηση στις τράπεζες για να μην χάσουν οι καταθέτες τα λεφτά τους.
Την πληρώσαμε (λίγο ή πολύ) όλοι.
Τι άλλο θα μπορούσε να γίνει;
Η πραγματικότητα είναι πέρα και πάνω από κάθε ιδεολογία ή κόλλημα.

Για την Αρμενία συμφωνούμε στο πρώτο κομμάτι, ποτέ ιστορικά οι Ρώσοι δεν βοήθησαν τους έλληνες. Μόνο η Δυτική Ευρώπη, με κορυφαία στιγμή τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου.

Το βλεπω λίγο διαφορετικά: Αν δεν χτίσεις σοβαρές συμμαχίες, δεν στέκεσαι αν δεν είσαι υπερδύναμη.
gargadua Posted - 24/11/2020 : 21:35:57
Παλιά λέγανε "αριστερός με δεξιά τσέπη", σήμερα άλλαξε σε "φιλελεύθερος στα κέρδη και σοσιαλιστής στις ευθύνες"!!!



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000