Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Διάφορα
 Πολιτισμός
 Η Κύπρος κείται μακράν.

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
gargadua Δημοσιευτηκε - 20/07/2017 : 13:42:50
Μαύρη μέρα για την Κύπρο σήμερα.
Και υπαίτιος δεν μπορεί να είναι μόνο ο πανσιχαμερόταος Ιωαννίδης του ΑΤΤΙΛΑ 1 αλλά και αυτός που είπε την περίφημη αυτή φράση. Εθνάρχης και εθνοσωτήρας.
Και βέβαια ευθύνη δεν υπάρχει μόνο στην πολιτική ηγεσία αλλά και: http://www.istorikathemata.com/2009/07/blog-post_21.html

Γιατί όπως πουλήθηκαν αυτοί (γεγονός που συμβαίνει πολύ συχνά και απορώ με την υπομονή των Κυπρίων) έτσι η πολιτική ηγεσία πουλάει οποιονδήποτε και με την 1η ευκαιρία.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
6   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
vasilis dr Posted - 27/08/2017 : 23:36:05
Αυτό το καλοκαίρι ασχολήθηκα διεξοδικά με τα γεγονότα της Κύπρου διαβάζοντας πάρα πολλά γύρω από τα πολιτικοστρατιωτικά θέματα που οδήγησαν στην κατάληψη του νησιού από τους Τούρκους.......δύο πράγματα μπορεί να πει κάποιος με σιγουριά, το πρώτο είναι ότι η πολεμική μηχανή της Ελλάδος ήταν εκείνο τον καιρό κατά πολύ ανώτερη των Τούρκων και αν είχαν αποσταλεί αυτά τα καταραμένα υποβρύχια και φάντομ σήμερα και όλα αυτά τα χρόνια δεν θα μιλούσαμε για Κυπριακό ζήτημα, και δεύτερο θα έπρεπε στην πολιτικοστρατιωτική ηγεσία της Αθήνας να επιβληθεί η εσχάτη ποινή ίδια με αυτή της Μικρασιατικής καταστροφής, δεν μπορεί να σου λένε ότι ''πεθαίνουμε'' και εσύ να απαντάς με την πρωτοφανή για τα πολεμικά δεδομένα λέξη ''δείξτε αυτοσυγκράτηση''.
Hermes Posted - 27/08/2017 : 19:58:57
πάντως, από τις πρώην βρετανικές αποικίες, μόνο το Hong Kong ενώθηκε με την Κίνα και αυτό επειδή έληξε η εκμίσθωση.
σε κάθε άλλη περίπτωση, οποιοδήποτε έδαφος έπαυσε να είναι υπό βρετανική κυριαρχία έγινε ξεχωριστή χώρα (ή και ξεχωριστές χώρες)
papori1968 Posted - 20/07/2017 : 18:26:56
Καλησπέρα οι βασικές αρχές του σχεδίου Ατσεσον, το οποίο και για μένα αποτέλεσε χαμένη ευκαιρία.

Ο Ατσεσον πρότεινε πολιτική λύση σε δύο βασικές παραλλαγές. Η πρώτη, του τέλους Ιουλίου, προέβλεπε την εγκατάσταση τουρκικής βάσης κατά κυριαρχία σε ευρεία εδαφική ζώνη στη χερσόνησο της Καρπασίας ίση με το 10%-11% του εδάφους του νησιού ως αντάλλαγμα για την ένωση του υπολοίπου της Κύπρου με την Ελλάδα. Για τους Τουρκοκύπριους που δεν θα μετέβαιναν στην τουρκική ζώνη προβλεπόταν εκτεταμένη αυτοδιοίκηση σε καντόνια εντός της ελληνικής ζώνης. Ηταν μια λύση που προσέγγιζε περισσότερο στην έννοια της διπλής ένωσης, της διανομής του νησιού μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας. Καθώς το σχέδιο διέρρευσε στον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και η Αθήνα αντελήφθη ότι ήταν αδύνατο να το υποστηρίξει στην ελληνική και στην ελληνοκυπριακή κοινή γνώμη, εγκαταλείφθηκε.

Η δεύτερη εκδοχή του σχεδίου παρουσιάστηκε από τον Ατσεσον στις 20 Αυγούστου. Αυτή τη φορά ο Αμερικανός πολιτικός απέβλεπε πρωτίστως στην ικανοποίηση της ελληνικής πλευράς, καθώς είχαν μεσολαβήσει οι τουρκικοί βομβαρδισμοί στη μεγαλόνησο και η Ουάσιγκτον επεδίωκε να ενισχύσει την τάση της Αθήνας προς συμβιβασμό. Προέβλεπε την παραχώρηση βάσης ίσης με το 5% του εδάφους της Κύπρου στην Τουρκία, αυτή τη φορά υπό καθεστώς εκμίσθωσης για 50 έτη. Τα δικαιώματα αυτοδιοίκησης των Τουρκοκυπρίων εμφανίζονταν κατά τι μειωμένα σε αυτή τη δεύτερη εκδοχή.

Συμμαχώντας με τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες της Αθήνας! http://thispagerocks.com/KATANALOTHS
Rigelian Posted - 20/07/2017 : 16:36:25
ΟΛΟΙ, έλληνες, τούρκοι, αμερικανοί, βρετανοί, το είχαν αποδεχτεί, πλην Μακάριου, ο οποίος, προφανώς, ήθελε να είναι αρχηγός κράτους.
turtle Posted - 20/07/2017 : 16:33:14
quote:
Originally posted by Rigelian

Τα πράγματα είναι απλά: Όλη την ευθύνη έχει ο Μακάριος που δεν δέχτηκε το σχέδιο Άτσεσον. Η ιστορία/κοινωνιολογία/πολιτική/επικοινωνία/marketing του μέλλοντος θα κάνει case study την τρομακτική "μετατροπή" ενός προδότη παπά σε ήρωα...



Ίσως με τα σημερινά δεδομένα το σχέδιο Ατσεστον να δείχνει καλύτερο, ωστόσο δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι εκείνη της εποχή αυτός που θα το αποδεχόταν δεν θα χαρακτηριζόταν "προδότης". Μην ξεχνάς ότι το σχέδιο περιλάμβανε την παραχώρηση 2-3 Ελληνικών νησιών μεταξύ των οποίων το Καστελόριζο. Είναι μεγάλο ρίσκο να είσαι απόλυτος και αφοριστικός σε τέτοια θέματα.

: mind the gap! :
Rigelian Posted - 20/07/2017 : 14:26:39
Τα πράγματα είναι απλά: Όλη την ευθύνη έχει ο Μακάριος που δεν δέχτηκε το σχέδιο Άτσεσον. Η ιστορία/κοινωνιολογία/πολιτική/επικοινωνία/marketing του μέλλοντος θα κάνει case study την τρομακτική "μετατροπή" ενός προδότη παπά σε ήρωα...

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000