Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Ορεινό τρέξιμο & 3ος Λέβαδος 21.01.2018

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
agassi16183 Δημοσιευτηκε - 15/01/2018 : 14:27:09
Καλησπέρα,έχει τρέξει κάποιος τον συγκεκριμένο αγώνα για να μας πει την εμπειρία του?! Κι επίσης θα ήθελα τη γνώμη όσων έχουν τρέξει μαραθώνιο και τρέχουν και βουνό για το αν και κατά πόσο βοηθάει η προπόνηση ορεινού τρεξίματος εν όψει ενός μαραθωνίου δρόμου..

Impossible is nothing!
Runners don't quit,
Quitters don't run..
9   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
SIT Posted - 22/01/2018 : 18:44:49
Όμορφη διαδρομή, με αρκετές (και δύσκολες) εναλλαγές σε υψομετρικά και ανάμεσα σε χωματόδρομους και μονοπάτια. Την έτρεξα για πρώτη φορά. Όμορφος ο χώρος εκκίνησης/τερματισμού. Τσάι πριν την εκκίνηση το πρωί και γίδα με ζωμό, νοστιμότατη, στο τέλος. Όμορφα τα πρώτα μέτρα, στα οποία η μικρή ταχύτητα, λόγω κυκλοφοριακού και σκαλοπατιών/μονοπατιού, έδινε την ευκαιρία να απολαύσεις τη θέα προς την πόλη. Τσίμπησα και εγώ λίγο κοντοσούβλι στο σταθμό του 10ου χλμ, το οποίο μόλις είχε κατέβει από τη ψησταριά.
Τα μονοπάτια πολύ καλά καθαρισμένα και η σήμανση υποδειγματική. Ευχαριστημένος από τα 3:25 μου, παρά τα μικρά προβληματάκια.
Οι διοργανωτές πρέπει να λάβουν μέριμνα για τις επόμενες διοργανώσεις ώστε στα τελευταία 50 μέτρα πριν τον τερματισμό να μη περιφέρονται αμέριμνοι περιπατητές, αναγκάζοντας τους δρομείς να σταματούν ή να κάνουν ζικ-ζακ μέσα σε πολυκοσμία, σ'ένα σημείο που θα έπρεπε να το απολαμβάνουν διαφορετικά.
agassi16183 Posted - 22/01/2018 : 15:20:35
Καλησπέρα και από μένα, ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΓΩΝΑΣ! Το τρέξιμο στο βουνό δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με τρέξιμο σε δρόμο. Εκκίνηση σε πολύ όμορφο σημείο στο κέντρο της Λιβαδειάς, στο ποτάμι με τους νερόμυλους..πολύς κόσμος στην εκκίνηση..συνολικά και στις 2 διαδρομές 600 συμμετοχές...ο καιρός πολύ καλός και το κοντομάνικο ήταν μια χαρά..εκκίνηση και ανάβαση κατευθείαν 500 σκαλιά...εν συνεχεία χωματόδρομοι και μονοπάτια που εναλλάσονταν..όμορφα τοπία,λιβάδια αλλά και πολλά ανέβα-κατέβα που σημαίνει συνολικά ακόμη πιο πολλή ανηφόρα...και αφού περνάει μιάμιση ώρα με πολύ ανέβασμα...ξεκινάει το πραγματικό ανέβασμα στο 10ο χλμ...3 αντιπυρικές με μήκος 1600μ. κι ένα ποτάμι αθλητών κρεμασμένο σε αυτές..και πάμε..πριν ξεκινήσει η 3η βλέπω σούβλα...μου τη βάζει στην μύτη ο ψήστης με λουκάνικο που στάζει και μυρίζει απίστευτα...το τσιμπάω και πάω για την τρίτη..την τελειώνω και λέω ΟΥΦ αυτό ήταν...αμ δε...είχε ακόμη τεράστιο ανηφορικό μονοπάτι μέχρι την καμπάνα στο εκκλησάκι..και μετά κατάβαση..και γίδα βραστή..και κοκορέτσι,κοντοσούβλι,σουβλάκι και μπύρα..χρόνος 3.29.20 120ος/360..μια χαρά για 7οαγώνα βουνού..πάμε για τον επόμενο..συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές αλλά και τους διοργανωτές..

Impossible is nothing!
Runners don't quit,
Quitters don't run..
geopa Posted - 22/01/2018 : 14:56:46
Αν και ξεκίνησα καλά, για τα δικά μου δεδομένα κάπου στο 17χλμ γύρισε άσχημα το δεξί πόδι με αποτέλεσμα να μειώσω αρκετά την όποια ταχύτητα είχα και σαν μην έφθανε αυτό μετά τον τελευταίο σταθμό έπειτα από 300m είχε μια διασταύρωση όπου υπήρχε σήμανση και προς τα δεξιά αλλά και προς τα αριστερά. Φυσικά εγώ και ένα άλλο παλικάρι πήγαμε λάθος ευτυχώς μας πήρε μόνο περίπου 4 λεπτά πήγαινε έλα για να επανέλθουμε στον ορθό δρόμο. Τελικός χρόνος 4.00.53

Πολλά μπράβο και στους διοργανωτές

@Nasos777 τρομερός χρόνος πολλά μπράβο.

Nasos777 Posted - 22/01/2018 : 13:45:50
Φετος αν κ το κανανε πολυ πιο δυσκολο σε σχεση με τα προηγουμενα χρονια δεν πηγα για τουρισμο κ πηγα ετοιμος για ολα κ φυσικα προπονημενος,

Το χρονομετρο εγραψε 2:55:58 σχεδον 36 λεπτα καλυτερος απο τους προηγουμενους δυο αγωνες

Συγχαρητηρια σε ολους για τον υπεροχο αγωνα

Run Forrest Run
geopa Posted - 18/01/2018 : 12:41:09
Πολύ καλός αγώνας και διοργάνωση. Το καλύτερο κομμάτι εκτός από τις αντιπυρικές ζώνες (τρεις τον αριθμό) που πρέπει να ανέβεις και να συχτηρίσεις είναι μερικά χλμ πριν το τέλος που έχει ένα πολύ όμορφο κατηφορικό μονοπάτι με πατημένο χώμα μέσα στο δάσος, αν έχεις τετρακέφαλους και σου αρέσουν οι κατηφόρες θα σου φανεί SUPER!!

Καλό αγώνα αν πας!!
gtsig Posted - 18/01/2018 : 11:33:27
Αγαπητέ agassi16183,
Κατά τη γνώμη μου, η προπόνηση ορεινού τρεξίματος βοηθάει εν όψει ενός μαραθωνίου δρόμου μόνο στην περίπτωση που γίνεται επιπρόσθετα των δρομικών προπονήσεων και στην περίπτωση που δεν τις επηρεάζει σημαντικά (π.χ. λόγω κόπωσης ή πιασίματος). Αν οι ορεινές προπονήσεις αντικαθιστούν δρομικές, τότε επηρεάζουν αρνητικά την προπόνηση μαραθωνίου.
kanivallos Posted - 15/01/2018 : 22:01:21
Η προπόνηση στο βουνό σίγουρα σε δυναμώνει περισσότερο, διότι οι μυϊκές ομάδες που χρησιμοποιείς είναι πολύ περισσότερες, κάνοντας εναλλάξ ανηφοροκατηφόρες μεγαλύτερης κλίσης από τις ασφάλτινες και συνδυασμό εναλλαγής τεραίν, ΑΛΛΑ δε συνηθίζει το σώμα σου στο σταθερό γρήγορο ρυθμό που απαιτεί ο μαραθώνιος δρόμος και που χρησιμοποιεί ειδική μυϊκή ομάδα που υπερπροπονείται γι αυτό το σκοπό.
Το καλλίτερο για μένα είναι να προπονείσαι στο βουνό αλλά να εντάξεις σίγουρα ασφάλτινα long run (για αντοχή) και δευτερευόντως τέμπο και διαλλειματικές (για ταχύτητα)
agassi16183 Posted - 15/01/2018 : 17:52:08
Καλησπέρα και σε ευχαριστώ για την απάντηση!Έχω τρέξει αντίστοιχο αγώνα στο Καστόρι οπότε θα πάω για τα 23,7..όσον αφορά το άλλο σκέλος του θέματος μου..τρέχω 5 χρόνια περιστασιακά στο δρόμο με 5 κλασικούς στο ενεργητικό μου και βουνό τα τελευταία 2-3 χρόνια ακόμη πιο περιστασιακά..έχω βάλει στόχο λοιπόν για 1.4.2017 Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης και για 23.7.2017 Ζαγόρι 44χλμ..έτσι ξεκίνησα πιο σοβαρά προετοιμασία και σε ερώτησή σε φίλο μου μαραθωνοδρόμο ο οποίος είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα για το εάν και κατά πόσο οι προπονήσεις του βουνού με βοηθάνε στην προετοιμασία για τον μαραθώνιο δρόμου μου απάντησέ ότι με βοηθάνε όσο θα με βοήθαγε και το να έκανα ποδήλατο..νομίζω ότι δεν είναι έτσι όμως..εννοείται ότι θα προπονηθώ και στο δρόμο με long run κλπ..αλλά είναι δυνατόν όταν τρέχεις,περπατάς,σκαρφαλώνεις 3 ώρες στο βουνό,αυτό να μην ενισχύει την προετοιμασία σου για έναν μαραθώνιο?Εσύ πώς το βλέπεις?Εγώ νομίζω ότι ο φίλος μου τα παραλέει επειδή είναι αφοσιωμένος στο δρόμο..

Impossible is nothing!
Runners don't quit,
Quitters don't run..
mofarah Posted - 15/01/2018 : 16:07:13
Καλησπέρα,
Συμμετείχα για πρώτη φορά πέρσυ στον Λέβαδο και μόνο καλά λόγια έχω να πω.
Πολύ καλή διοργάνωση με καζάνια στην φωτιά για να ζεστάνουν τους αθλητές με τσάι πριν την εκκίνηση και να τους χορτάσουν με σούπα μετά τον τερματισμό.
Το τοπίο δεν έχει την ομορφιά άλλων αγώνων (βλ. Μέτσοβο, Όλυμπο, μονοπάτι Παρνασσού) χωρίς να σημαίνει βέβαια πως δεν θα σε αποζημιώσει και σε αυτό το κομμάτι. Στα υπέρ το ότι είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και το σημείο εκκίνησης/τερματισμού είναι πανέμορφο.
Τεχνικά, ο αγώνας είναι αρκετά δρομικός και γρήγορος για αγώνα βουνού αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να θεωρηθεί έυκολος. Φέτος μάλιστα απ'ότι έχει ακουστεί υπάρχουν μικρές αλλαγές στην διαδρομή που αυξάνουν ελαφρώς την υψομετρική που ήταν έτσι κι αλλιώς μεγάλη (περί τα 1450). Αν δεν έχεις ξανατρέξει βουνό θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τον μικρότερο αγώνα των 11χλμ.
Η προπόνηση στο βουνό αδιαμφισβήτητα βοηθά τον δρομέα σημαντικά τόσο σε δύναμη όσο και σε αντοχή. Πάντως, περίπου 2 μήνες πριν τον μαραθώνιο αρχίζεις να μειώνεις τις βουνίσιες προπονήσεις και αρχίζεις να βάζεις περισσότερα χιλιόμετρα και long runs στον δρόμο ώστε να αποκτήσεις τις απαραίτητες προσαρμογές. Γενικώς, ανάλογα με την εποχή και τους στόχους που έχεις θέσει αυξομειώνεις τα χιλιόμετρα σε βουνό/δρόμο προσπαθώντας πάντα να διατηρήσεις μια ισορροπία ανάμεσα στα 2 τόσο συναφή μα και τόσο διαφορετικά αθλήματα.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000