Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Περιοστίτιδα ή τενοντιτιδα αχιλλείου

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
makisPapapa Δημοσιευτηκε - 24/01/2018 : 10:49:08
Βασικά μετά από αλλαγή λιγο του τρόπου τρεξίματος με έπιασε ένας τρελός πόνος πίσω από την γάμπα και στα δυο πόδια.
Υποχώρησε βέβαια μετα από 4-5 μέρες. Βασικά το ξεκούρασα αρκετούτσικα, αφού έκανα μόνο κολημβητήριο για τις επόμενες 2 βδομάδες.
Οπότε ξαναάρχησα να τρέχω. 5Κ στην αρχή μετά 2-3 φορές κάτι 10Κ
Δεν μπορώ να πώ ότι ένοιωσα καμία τρελή ενόχληση. Ίσω λίγο βαριά την γάμπα μου, αλλά ή το μέρος του αχίλλειου κάτω από την γάμπα.
Προχθές όμως που έκανα ένα 15Κ μετά το 11 και κάτι άρχισε να με ενοχλεί.
Το ζήτημα λοιπόν είναι τι κάνουμε ? Ορθοπεδικός μπορεί να δει τι παίζει ή θα τα μπλέξει όλα μαζί ?

Καμιά πρόταση ?
10   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
makisPapapa Posted - 04/02/2018 : 11:29:17
quote:
Originally posted by physiorunner

Με το σχόλιό μου ήθελα να σημειώσω ότι το να "βαπτίζει" κανείς έναν πόνο στη γάμπα ή στον αχίλλειο ως "περιοστίτιδα" και "τενοντίτιδα", πέφτει στη φάκα να ζητήσει συμβουλές για κάτι που μπορεί να μην έχει καν!
Αν άλλαξες τον τρόπο τρεξίματος, πες μας τι άλλαξες ακριβώς. Για παράδειγμα, αν άρχισες να κάνεις περισσότερο midfoot-forefoot πάτημα, αυτό θα δικαιολογούσε τον πόνο και στις 2 γάμπες που αναφέρεις, λόγω αυξημένων φορτίων στην περιοχή.

"Μέτρον άριστον"




Μα ακριβώς επειδή άλλαξα τον τρόπο που έτραξα έπαθα τον τραυματισμό.
Το ζήτημα βέβαια είναι να μου περάσει.
Είχα κολλήσει να κάνω τα 10Κ με ένα tempo στα 04:20-04:30 pace χωρίς να πέφτει. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να πατάω πιο μύτες. Όταν φοράς spikes δεν ακουμπάει καν η φτέρνα κάτω. Είσαι μόνο στις μυτες σαν να πετάς. Έτσι λοιπον έκανα και εγώ. ΑΛΛΑ δεν το κάνεις για 10Κ συνεχόμενα ..αν δεν το εχεις ξανακάνει...γιατί τελικά θα πάρεις τα πόδια στο χέρι. Έτσι και εγένετο με τα πόδια μου.

Ας ελπίσω ότι όντως θα περάσει. Σε αυτή την φαση είμαι να κάνω χαλαρά 5Κ με 04:40 το πολύ τεμπο. Όταν σταματήσω να νιώθω ουδεμία ενόχληση τότε και μόνο τελικά θα ξανα-αρχίσω το κανονικό τρέξιμο.



physiorunner Posted - 02/02/2018 : 21:02:10
Με το σχόλιό μου ήθελα να σημειώσω ότι το να "βαπτίζει" κανείς έναν πόνο στη γάμπα ή στον αχίλλειο ως "περιοστίτιδα" και "τενοντίτιδα", πέφτει στη φάκα να ζητήσει συμβουλές για κάτι που μπορεί να μην έχει καν!
Αν άλλαξες τον τρόπο τρεξίματος, πες μας τι άλλαξες ακριβώς. Για παράδειγμα, αν άρχισες να κάνεις περισσότερο midfoot-forefoot πάτημα, αυτό θα δικαιολογούσε τον πόνο και στις 2 γάμπες που αναφέρεις, λόγω αυξημένων φορτίων στην περιοχή.

"Μέτρον άριστον"
makisPapapa Posted - 01/02/2018 : 10:25:06
Γενικώς αφού επισκεφτηκα 2-3 αποφάνθηκαν ότι έχει σκληρύνει ο μυς που είναι στο πίσω μέρος του ποδιού και κατω ακριβώς από την γάμπα με αποτέλεσμα να σφίγγει και τον αχίλλειο τένοντα. Διατάσεις βασικά. Το μόνο που υπάρχει αυτή την στιγμή μια αντίθεση είναι αν μπορείς να κάνεις ηπιες προπονήσεις ή αποχή !!!

Παρένθεση όταν έχεις τενοντίτιδα στον αχίλλειο δεν σε πονάει απαραίτητα η φτέρνα. Ο Αχίλλειος είναι ο μεγαλυτερος τένοντας που έχουμε και τελειώνει στην γάμπα...αρα ακόμη και πόνο από "αντανάκλαση" μπορείς να έχεις σε διάφορα...(έτσι λένε). Όσον αφορά την περιοστίτιδα ότι έχεις πόνο μπροστά...κάνω copy-paste ..."Κλίνικά, η περιοστίτιδα κνήμης εκδηλώνεται με πόνο, συχνότερα στην οπίσθια-έσω περιοχή της κνήμης, λόγω δράσης του οπίσθιου κνημιαίου και του υποκνημιδίου, και λιγότερο συχνά στην πρόσθια-έξω επιφάνεια της κνήμης, λόγω δράσης του πρόσθιου κνημιαίου."...


Ο λόγος λοιπον που ρώτησα είναι ακριβώς για να καταλάβω αν κάποιος είχε κάποιες από αυτές τις δυο παραπάνω διαγνώσεις τι ακριβώς συμπτώματα είχε μπας και βγάλω και εγώ καμία άκρη.

Διότι πιστέψτεμε έχω ακούσει κατά καιρούς διάφορες κουλές διαγνώσεις από διάφορους τραυματισμούς και μάλιστα από γιατρούς ή φυσικοθεραπευτές που ανήκουν και στην κατηγορία elite.



pumafaas Posted - 31/01/2018 : 20:46:31
Θα συμφωνήσω με το φίλο..αθλιατρο ορθοπαιδικό μόνο κάνει στις περιπτώσεις μας..δεν μπορεί ο άλλος να βλέπει τη γιαγιά και να να βλέπει και εσένα που ασχολείσαι με το τρέξιμο...
vasilis dr Posted - 31/01/2018 : 18:18:25
Η υπάρχει ασυναρτησία ως προς τον τίτλο της συζήτησης η εγώ ''κοιμάμαι με τα τσαρούχια'' που λέει ένας φίλος μου, δεν μπορώ να καταλάβω την σχέση περιοστίτιδας με τενοντίτιδα στον Αχίλλειο....συντρέχτη τα έχεις μπερδέψει λίγο, άλλο γάμπα, άλλο αχίλλειος και άλλο περιοστίτιδα η οποία εμφανίζεται μπροστά στην κνήμη....δες και παλαιότερες συζητήσεις για το θέμα, εσύ μάλλον έχεις κάποιο πιάσιμο στις γάμπες προφανώς από υπερβολή, λάθος παπούτσια, τερέν κτλ.
http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=9696
http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=7876
http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=1862
avatos Posted - 31/01/2018 : 18:05:01
προτιμω τους ειδικους (γιατρους) που ασχολουνται κ λιγο με το τρεξιμο . το βλεπουν με αλλο ματι...τουλαχιστον στη δικια μου περιπτωση το διαπιστωσα
pumafaas Posted - 31/01/2018 : 15:38:30
6 ορθοπεδικούς άλλαξα για το πόνο στα πέλματα και κανείς δεν έδωσε λύση...γι'αυτό αφήστε το καλύτερα..όλοι λέγανε μια βλακεία και όταν δεν είχαν τι να πούνε σου λέγανε κάνε φυσιοθεραπείες στα τυφλά..
makisPapapa Posted - 31/01/2018 : 10:54:05
Πολύ σωστή η παρατήρηση περι - νονού !!!

έλα μου όμως ...τι κάνεις όταν οι νονοί δεν έχουν αποφασίσει το όνομα και ταυτόχρονα δεν βλέπω λύση στο θέμα μου !

physiorunner Posted - 26/01/2018 : 15:40:39
Εγώ ξέρω ότι στις βαφτίσεις ο νονός δίνει το όνομα, όχι ο βαπτιζόμενος...!

"Μέτρον άριστον"
markador Posted - 24/01/2018 : 15:51:32
Ο ορθοπεδικός θα δει τι παίζει και δεν θα τα μπλέξει, να πας στον γιατρό σου.
Καλύτερα να πας και να σε δει ο γιατρός και να μην έχεις τίποτα (που σου το εύχομαι) παρά να το αφήσεις και να έχεις έστω και λίγες πιθανότητες να εξελιχθεί.

Πέραν αυτού, περιοστίτιδα στο δεξί πόδι είχα βγάλει και εγώ, αν είναι αυτό δεν είναι κάτι το δραματικό.
ευχές για υγεία.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000