Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Ερωτήματα & Προβληματισμοί
 ακριβοι πλεον οι αγωνες

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
giannis1970 Δημοσιευτηκε - 30/10/2017 : 15:27:54
να λογικευτουν λιγο οι κυριοι που οργανωνουν αγωνες γιατι σε λιγο θα τρεχουν μονοι τους
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
MARIOS2020 Posted - 05/12/2022 : 21:12:57
Υπάρχουν και οι δωρεάν και αυτοί που έχουν χαμηλότατο αντίτιμο. Στους τελευταίους ο πιο πρόσφατος ήταν ο αγώνας του Πεντελικού που οι παροχές ήταν "από άλλον πλανήτη" και το αντίτιμο συμβολικό έως εξευτελιστικό. Υπάρχουν και οι αεριτζήδες που τα αρπάζουν χωρίς κανένα πρόσχημα, όπως αυτοί που κάνανε τον αγώνα στο Αλσος Συγγρού. Στο χέρι μας είναι να επιλέγουμε.
Και εμείς όμως δεν είμαστε εντάξει, δηλώνουμε στους δωρεάν, δεν πατάμε, στερούμε τις θέσεις από άλλους και βάζουμε σε περιττά έξοδα τους διοργανωτές. Τις επόμενες 2 εβδομάδες θα τρέξουμε τσάμπα και πολύ καλά.
Την ερχόμενη Κυριακή στο ΣΕΦ και την μεθεπόμενη στου Ζωγράφου και το βράδυ στο Χαλάνδρι. Ζωγράφου και Χαλάνδρι είναι εξαιρετικότατοι αγώνες.
harris_vak Posted - 05/12/2022 : 17:33:35
Η συζήτηση ξεκίνησε πριν από χρόνια,αλλά πλέον είναι πιο επίκαιρη από ποτέ. Προσωπικά θεωρώ ότι υπάρχουν και ακριβοί αγώνες ,αλλά και πολύ οικονομικοί για όσα προσφέρουν. Η ανησυχία μου έχει να κάνει με τους τυχοδιώκτες που επωφελούνται απο την άνθιση του δρομικού κινήματος και στήνουν συνεχώς πρόχειρους αγώνες για να τα οικονομήσουν. Αυτή είναι η λεγόμενη μπίζνα του τρεξίματος.
Deorum Posted - 09/03/2018 : 21:36:11
Έχω δει πολλούς πάντως που κατηγορούν την εμπορευματοποίηση, και το ότι κάποιοι κερδίζουν (δεν ήξεραν να εργάζονται τσάμπα...), και οι ίδιοι συνήθως μια φορά το χρόνο (εδώ είναι η ειρωνία) "χτυπάνε" μαραθωνίο στο εξωτερικό.
Εκεί βέβαια που η συμμετοχή έχει χοντρικά ένα 100ρικο, και που οι σπόνσορες στηρίζουν με πολύ περισσότερα χρήματα αφού αντίστοιχα και το κοινό είναι πολλαπλάσιο δεν τίθεται θέμα γκρίνιας.

Αν όμως μείνει και κανά 1000ρικο σε κάποια διοργάνωση κέρδος εντός ελλάδος, θα λέμε όλοι ότι "μας εκμεταλεύονται".

Anyway σεβαστά τα πρόβληματα που έχουν αρκετοί συμπολίτες μας, όμως δεν είναι είδος πρώτης ανάγκης άλλο ο αγώνας άλλο η άθληση, και εκτός των αρκετών δόξα τω θεω δωρεάν ή σχεδόν δωρεάν αγώνων όποιος θέλει να κάνει αθλητισμό -μιας και ακούω ο αθλητισμός πρέπει να είναι δωρεάν κτλ- αθλητισμός νοείται μόνο μέσω σωματείων.
Για να μην ξεχνιόμαστε.
Γραφτείτε σε σωματεία, και κατεβείτε στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Αφήστε που κατά την γνώμη μου θα έχει πολύ περισσότερο ενδιαφέρον τότε και η προπόνηση και ο χρόνος σας...
Προετοιμαζόμαστε όλη τη χρονιά για 2-3-4 αγώνες, τα άλλα είναι απλώς αθλητικά event, όπως ακριβώς είναι και μια συναυλία ή ο κινηματογράφος.
Peter L Posted - 09/03/2018 : 21:27:42
Πολλές φορές και εμείς οι δρομείς είμαστε παράλογοι στις απαιτήσεις μας.
Απο την μια πλευρά σχολιάζουμε αγώνες που έχουν αυξημένο κόστος και φαίνεται η αρπαχτή και από την άλλη σε αγώνες που είναι δωρεάν θέλουμε ποιοτικό μετάλλιο ,τσιπάκι ,τζελάκι και ισοτονικό σε αγώνα 10 χιλ. μπλούζα τεχνική, φλάτ διαδρομή για προσωπιλό ρεκόρ και πολλά άλλα.
Σε αγώνα μικρό που διοργανώνουμε με φίλους χαρακτηριστικά αναφέρω ,
πήραν μέρος 180 δρομείς και 70 παιδιά και γράφτηκαν άλλοι 100 που δεν ήρθαν. Απο αυτούς που δεν ήρθαν έμαθα απο τρίτους για τους 10 ότι δεν θα κατέβουν και μπήκαν στον κόπο να με ειδοποιήσουν μόνο 2.Παρακαλούσα τους γονείς να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στα παιδιά τους και 2 ώρες πριν τον αγώνα είχα μόνο 15 αιτήσεις.Έδινα νούμερα προηγούμενων χρόνων γιατί μέχρι την τελευταία στιγμή δεν ήξερα ποιος θα έρθει.
Πριν 2 χρόνια που είχαμε ηλεκτρονική χρονομέτρηση πολλοί δρομείς θέλαν να πάνε απο τα 5Κ στα 10Κ η το ανάποδο 30΄πριν τον αγώνα με πρόφαση έναν τραυματισμό ή γιατί ήπιαν πολύ το προηγούμενο βράδυ.
Όλοι οι δρομείς δεν μπορούν να είναι πάντα ευχαριστημένοι,το ευτύχημα είναι ότι οι περισσότεροι κατανοούν τις συνθήκες και σέβονται την ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ που βάζουν οι μικροί διοργανωτές από την τσέπη τους.
Οι αγώνες είναι πολλοί οι χορηγοί είναι λίγοι για τους μεγάλους γιαυτό στηρίζουμε αγώνες που γίνονται με σκοπό την ανάπτυξη του δρομικού κινήματος .
nrun Posted - 09/03/2018 : 20:47:10
Για να καταλάβω δηλαδή...
Έχετε την απαίτηση να έρθει ο ιδιώτης ή το κράτος και να σας κάνει δωρεάν αγώνες.
Να απαιτήσετε χώρους άθλησης, ποδηλατοδρόμους κτλ, ναι το καταλαβαίνω. Να μεριμνήσει η πολιτεία για συνθήκες κατάλληλες να βγείτε για τρέξιμο, να κάνει ελεύθερη την είσοδο στα δημοτικά σταδια και όλα τα συναφή, είναι απόλυτα λογικό.
ΑΛΛΑ να έχει την απαίτηση κάποιος να του διοργανώσουν αγώνα για να πάει να κάνει ρεκόρ, να πάρει μετάλιο, να ανέβει στο βάθρο και γενικά να ικανοποιήσει την ματαιοδοξία του, ειλικρινά με ξεπερνάει.
Εσείς θέλετε την ημέρα εκείνη να τη δείτε "επαγγελματίες" αλλά αυτός που θα το διοργανώσει θέλετε να είναι ερασιτέχνης σε νοοτροπία.
Τι να πω...
Astral Posted - 09/03/2018 : 20:21:42
Δεν μαλώνουμε dim_giot. Διάλογος γίνεται και η διαφωνία είναι φυσιολογική, απλά θεώρησα άστοχο το σχόλιο του bloom που πήρε τοις μετρητοίς το τυχαίο νούμερο.

Όσο για την ερώτησή σου για το Κιλκίς η απάντησή μου είναι φυσικά και όχι Δυστυχώς δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα σε μας και είναι στην ουσία αυτό που λέω παραπάνω. Αν στη Λάρισα κατάφεραν να το κάνουν, φαντάσου πόσο πιο εύκολο είναι σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη που μαζεύονται πολλαπλάσια χιλιάρικα από εγγραφές και σπόνσορες!!! Κι όμ,ως δεν το κάνουν, αλλά τα τσεπώνουν γιατί εκεί εμπορικοποιήθηκαν οι αγώνες και ο σκοπός είναι παραπάνω από κερδοσκοπικός.

run Astral run
dim_giot_ Posted - 09/03/2018 : 16:37:44
βρε παιδια μην μαλώνετε, συναθλητές είμαστε όλοι. Ας μου επιτραπεί να επανέλθω στο θέμα και να πω ότι, όπως υπάρχουν καλοί και κακοί ιατροί, καθηγητές, οδηγοί, κλπ, έτσι υπάρχουν καλοί και κακοί διοργανωτές αγώνων. Σε αυτό μετράει η γνώση, η εμπειρία, η δυναμική του κάθε συλλόγου-οργανωτή, το μεράκι του, και το κυριότερο, η τοποθεσία του αγώνα. Και φέρνω για παράδειγμα των αγώνα στις 4 Μαρτίου στην Κραννώνα Λάρισα που συνδιοργάνωσε ο σύλλογος μαραθωνοδρόμων Λάρισας. 5 ευρώ για αγώνα 11 χιλ. με παροχές μετάλλιο και τεχνικό μπλουζάκι και όλα τα έσοδα για τον αντικαρκινικό αγώνα. Το κατάφερε γιατί είχε 30 χορηγούς, πολλούς εθελοντές και μια πόλη 180 χιλ εν δύναμή συμμετοχών. Αν γίνονταν ο αγώνας σε άλλη πόλη πχ κιλκίς, θα είχαμε τα ίδια αποτελέσματα ?? αμφιβάλλω
Astral Posted - 09/03/2018 : 13:38:40
Τώρα ρε φίλε εσύ κόλλησες στο νούμερο του παραδείγματος; Ένα τυχαίο είπα για να δείξω την διάσταση, τη διαφορά και το χάσμα ανάμεσα σε έναν μεγάλο αγώνα κι έναν μικρό.
Αλλά επειδή ανέφερα και τους μαραθώνιους της Αθήνας και της Θεσ/νίκης, μάθε ότι πέρσυ ο πρώτος είχε συμμετοχή 51.000 κι ο δεύτερος 21.000 δρομείς! Όσο για τα έσοδα, δεν έχουν να κάνουν με αυτούς που τερμάτισαν αλλά με αυτούς που εγγράφηκαν Εκεί τα τσεπώνουν οι διοργανωτές.

http://www.protothema.gr/greece/article/730279/rekor-summetohon-tin-kuriaki-o-35os-marathonios-athinon/

http://www.typosthes.gr/gr/topika/article/126245/thessaloniki-21000-summetohes-rekor-sto-marathonio-megas-alexandros/

run Astral run
Bloom Posted - 15/01/2018 : 19:25:50
quote:
Originally posted by Astral

Κάνεις λάθος φίλε, αυτό εξηγώ παραπάνω! Εμπορικοί είναι μόνο οι μεγάλοι αγώνες. Αυτοί που διοργανώνονται από μικρούς Συλλόγους στη περιφέρεια-επαρχία, μπάινουν και μέσα! Εννοείται πως στους Μαραθώνιους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι διοργανωτές βγάζουν και μάλιστα πολλά φράγκα γιατί το 'χουν δει εμπορικά. Γιατί πέραν από την χρηματοδότηση που παίρνουν από τους μεγάλους σπόνσορες και υπερκαλύπτουν όλα τα έξοδα, ποντάρουν στον τεράστιο αριθμό των συμμετοχών που αφήνουν τεράστιο κέρδος (άλλο να έχεις 200 συμμετοχές και άλλο 50.000).
Επιπλέον, υπάρχει πολύ μεγάλος εθελοντισμός (από συλλόγους μέχρι σχολεία) και αν υπήρχε λίγο ήθος, τέτοιοι αγώνες θα έπρεπε να είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αλλά διοργανώνονται ακριβώς γι' αυτό το σκοπό, πλέον δηλ κερδοσκοπικό. Κι όποιος έτρεξε στον τελευταίο νυχτερινό της Σαλονίκης καταλαβαίνει τι εννοώ. Το πράγμα τουριστικοποιήθηκε εντελώς και πλέον δεν είναι αγώνας αλλά μαρτύριο. Καλά κάνει και τρέχει κι η κουτσή Μαρία, αλλά μη την χρεώνεις την κακομοίρα...

run Astral run



Τώρα, αν πω ότι κάποιος μιλάει προτού γνωρίσει για τι πράγμα μιλάει, εγώ θα είμαι ο κακός.

Η συζήτηση αφορά τους αγώνες που γίνονται στην Ελλάδα. Πενήντα χιλιάδες είναι οι συμμετοχές στη Νέα Υόρκη, το Σικάγο, το Παρίσι, το Βερολίνο. Στον ταπεινό Νυχτερινό Ημιμαραθώνιο της Θεσσαλονίκης οι τερματίσαντες ήταν 3500 (τρεισήμιση).
dim_giot_ Posted - 15/01/2018 : 16:00:02
πολύ σωστά τα λέει ο Astral. Συμφωνώ απολύτως
Astral Posted - 15/01/2018 : 15:10:10
Κάνεις λάθος φίλε, αυτό εξηγώ παραπάνω! Εμπορικοί είναι μόνο οι μεγάλοι αγώνες. Αυτοί που διοργανώνονται από μικρούς Συλλόγους στη περιφέρεια-επαρχία, μπάινουν και μέσα! Εννοείται πως στους Μαραθώνιους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης οι διοργανωτές βγάζουν και μάλιστα πολλά φράγκα γιατί το 'χουν δει εμπορικά. Γιατί πέραν από την χρηματοδότηση που παίρνουν από τους μεγάλους σπόνσορες και υπερκαλύπτουν όλα τα έξοδα, ποντάρουν στον τεράστιο αριθμό των συμμετοχών που αφήνουν τεράστιο κέρδος (άλλο να έχεις 200 συμμετοχές και άλλο 50.000).
Επιπλέον, υπάρχει πολύ μεγάλος εθελοντισμός (από συλλόγους μέχρι σχολεία) και αν υπήρχε λίγο ήθος, τέτοιοι αγώνες θα έπρεπε να είναι ΔΩΡΕΑΝ. Αλλά διοργανώνονται ακριβώς γι' αυτό το σκοπό, πλέον δηλ κερδοσκοπικό. Κι όποιος έτρεξε στον τελευταίο νυχτερινό της Σαλονίκης καταλαβαίνει τι εννοώ. Το πράγμα τουριστικοποιήθηκε εντελώς και πλέον δεν είναι αγώνας αλλά μαρτύριο. Καλά κάνει και τρέχει κι η κουτσή Μαρία, αλλά μη την χρεώνεις την κακομοίρα...

run Astral run
runner1979 Posted - 15/01/2018 : 10:42:41
Πλην ελαχίστων περιπτώσεων καθαρό εμπόριο είναι οι αγώνες τρεξίματος όπως και σχεδόν τα πάντα εξάλλου, δύσκολο να βρεις τί δεν είναι εμπόριο σήμερα. Γενικά το τρέξιμο από μόνο του είναι το πιο φθηνό άθλημα που υπάρχει, αν όμως συμμετέχεις συστηματικά και σε αγώνες επί πληρωμή γίνεται από τα ακριβότερα.

Προσωπικά επειδή είμαι ερασιτέχνης χομπίστας πέραν του κλασικού άντε να συμμετέχω σε 1-2 αγώνες το πολύ επί πληρωμή τον χρόνο, οι υπόλοιποι θα είναι δωρεάν ή έστω με 5 ευρώ. Φιλοσοφία μου στους αγώνες είναι να τιμώ από οποιoδήποτε πόστο (συμμετέχων, εθελοντής) τις δωρεάν διοργανώσεις για τον κόπο και την προσπάθεια των ανθρώπων που μπαίνουν σε αυτή την διαδικασία για πολιτιστικούς λόγους αλλά δυστυχώς πλέον για διάφορους λόγους είναι ελάχιστες αυτές.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο δεν είναι το αν οι αγώνες είναι ακριβοί (ελεύθερη αγορά είναι και 200 ευρώ το πεντάρι να χρεώσουν μπορεί να βρεθούν ενδιαφερόμενοι ) ή όχι αφού έτσι και αλλιώς δεν είναι στις προτεραιότητές μου (άντε να πάω 6-7 φορές τον χρόνο) αλλά να υπάρχουν χώροι και υποδομές διαθέσιμοι για να μπορώ να τρέχω και να ποδηλατώ στην καθημερινότητα μου (350 φορές τον χρόνο) ασφαλής και χωρίς αντίτιμο βέβαια.
Astral Posted - 14/01/2018 : 22:19:10
Θα συμωνήσω με όσους διαφωνούν για το ακριβό των αγώνων. 10-15 αλλά και 20€ (για έναν καλοστημένο αγώνα) δεν είναι πολλά ρε παιδιά. Το λέω επειδή έτυχε να το ζήσω από κοντά μέσω του Συλλόγου μας (ΣΔΥΚ) και να δω τι χρειάζεται για να οργανωθεί ένας αγώνας! Πόσα άτομα απασχολούνται, τα έξοδα για τα υλικά, οι επαφές με τις Αρχές (Δήμο, Τροχαία, ιατρούς-μασέρ κλπ) και γενικά το όλο στήσιμο.
Ροφήματα και τρόφιμα (νερά, ισοτονικά, χυμούς, φρούτα, μπάρες δημητριακών, ζελεδάκια, ξηρούς καρπούς κλπ), ισοθερμικές κουβέρτες αλουμινίου, αναμνηστικά μετάλλια, ηχοσυστήματα, dj, τσιπάκια χρονομέτρησης, μπλουζάκια με στάμπα και γενικά ό,τι θεωρούμε ως δεδομένο σε έναν αγώνα, χρειάζεται κόπο, χρόνο και χρήμα. Τίποτα δεν είναι ανέξοδο, ακόμη και το αυτονόητο. Αυτά όλα αν μιλάμε για αγώνα δρόμου σε πόλη, γιατί εάν μιλάμε για ορεινό πρέπει να συνεκτιμήσουμε και τον επιπλέον χρόνο και κόπο για την έρευνα και σωστή χάραξη της διαδρομής, για την άρτια σηματοδότησή της, τοποθέτηση δεικτών κλπ.
Και πάλι καλά που υπάρχει ο εθελοντισμός γιατί μιλώντας για επαρχία, ένας Σύλλογος είναι πολύ δύσκολο να τα καταφέρει μόνος του δηλ βασιζόμενος στα μέλη του. Στους μεγάλους αγώνες φυσικά τα αναθέτουν σε επαγγελματίες (εταιρίες) που αναλαμβάνουν τα πάντα, αλλά εκεί το κόστος είναι μεγαλύτερο εξ' ου και η συμμετοχή.
Πολλά εξαρτώνται κι από τους σπόνσορες, οι οποίοι όμως στηρίζουν μόνο τους μεγάλους αγώνες που μετράει η διαφήμηση στον πολύ κόσμο. Σε μικρότερους αγώνες της περιφέρειας όπου δεν μπαίνουν οι φίρμες αλλά μικρές τοπικές επιχειρήσεις (με εξαίρεση το χωριό Αρκαλοχώρι που πήγαμε φέτος και είδαμε κολοσσούς, αλλά αυτός απέκτησε κιόλας την φήμη μεγάλου αγώνα) τα επιβαρύνεται ο εκάστοτε Σύλλογος.

Και στο κάτω κάτω, όπως είπαν και άλλοι νωρίτερα, όποιος θέλει ρε παιδιά. Υπάρχουν και φθηνοί αγώνες που όμως δεν ξέρεις τι τροφοδοσία και υποστήριξη θα έχεις. Για παράδειγμα πριν 2 μήνες στο Πόζαρ τρέξαμε με μόνο 10€ κι ενώ στη προκύρηξη έλεγε κάθε 3 χιλιόμετρα νερό, ισοτονικά, μπανάνες και ξηρούς καρπούς, είχε μόνο ξηρούς καρπούς κι αυτό σε 1 σταθμό (στα 10 χλμ) στη μέση της διαδρομής!!! Στη λίστα δεν μας είχαν καν γραμμένους (δύο από τους τέσσερις) και μας σημείωσαν χειρόγραφα (ευτυχώς είχαμε τα αποδεικτικά πληρωμής μαζί μας). Κατά τ' άλλα, είχε δώρο 1 περιλαίμιο (το τεχνικό μπλουζάκι εννοείται πως είναι πολύ ακριβότερο) ενώ τα γλυκά στον τερματισμό που προορίζονταν για τους δρομείς...τα είχαν φάει λέει οι διερχόμενοι τουρίστες (έτσι μας είπαν). Και τις απονομές καταλάθος τις προσέξαμε γιατί έγιναν πιο κάτω απ' τον τερματισμό! Όλα έγιναν με συνοπτικές διαδικασίες, τσαπατσούλικα και τίποτα δεν θύμιζε αγώνα (η μουσική μπήκε 10' πριν τον αγώνα) αλλά γι' αυτό υπάρχει η δικιολογία της κακοκαιρίας (άρχισε να βρέχει λίγο πριν την έναρξη). Αυτό δεν είναι διοργάνωση αγώνα και φυσικά όλοι γκρίνιαζαν φεύγοντας...
Υπάρχουν λοιπόν ΑΓΩΝΕΣ και...αγώνες. Εκεί που δίνεις το 20ρικο, το πιθανότερο είναι να το αξίζει.

run Astral run
Deorum Posted - 22/12/2017 : 11:55:13
quote:
Originally posted by Rigelian

quote:
Originally posted by Bloom

Πάντως, ο ημιμαραθώνιος Τύρναβος - Λάρισα, με ηλεκτρονική χρονομέτρηση, με σωστά μετρημένη διαδρομή, με εκκίνηση ακριβώς στην ώρα που ανακοινώθηκε (τζαστ, ούτε δευτερόλεπτο αργότερα), είχε μόλις 340 τερματίσαντες.

Ποιο το νόημα να διαμαρτύρονται κάποιοι, αν δε στηρίζουν τους δωρεάν αγώνες;



Συμφωνώ απόλυτα!



Φαίνεται στην Λαρ'σα, δεν τρέχουν πολλοί!
ag gordios run Posted - 22/12/2017 : 11:43:05
pedia pola logia xoris aksia...pola ta lefta? den pigenoume telos...ean theloume ne trexoume agones kai na kourazonte ali gia mas mexri ton agona afto then ine dikeo

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000