Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Επικαιρότητα
 Άλμα επί πτυχίω

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
Rigelian Δημοσιευτηκε - 28/03/2018 : 12:51:19
http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/alma-epi-ptyxiw-44341591838

Για να δω γνώμες!
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
Rigelian Posted - 11/07/2022 : 10:12:17
Ενδιαφέρον που ανασύρθηκε ένα θέμα του 2018!
thunder Posted - 10/07/2022 : 23:00:03
Καλό είναι όταν δεν γνωρίζουμε κάτι καλά να μην μιλάμε. Και αυτό πάει στον κ. Πετρουλάκη που με ευκολία σχολιάζει κάτι χωρίς να έχει φροντίσει να το μελετήσει.
1ον. Οι αθλητές, όπως αναφέρθηκε μπαίνουν ως υπεράριθμοι σε ειδικές θέσεις που διατηρούν τα ιδρύματα για συγκεκριμένες κατηγορίες.
2ον. Οι διακριθέντες αθλητές λαμβάνουν το ποσοστό 10% επί των συνολικών μορίων που θα γράψουν στις εξετάσεις. Συνεπώς μιλάμε για ένα μικρό βοήθημα. Μεγαλύτερα ποσοστά ή εισαγωγή ανευ εξετάσεων ισχύει μόνο για πολύ μεγάλες διακρίσεις και ΜΟΝΟΝ για τα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής κ Αθλητισμού.
3ον. Μόρια εισαγωγής λαμβάνουν και οι σκακιστές (και καλώς). Το γεγονός ότι δεν λαμβάνουν τέτοια βοηθήματα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική ή τις τέχνες (από σχετικούς διαγωνισμούς), έστω και για τα αντίστοιχα Ιδρύματα, είναι κάτι που πρέπει απαιτήσουν οι ίδιοι, και όχι να ζητάμε την κατάργηση για όλους.
Καλώς ή κακώς σε μία κοινωνία όλοι, και πολύ περισσότερο οι νέοι, χρειάζονται κίνητρα για να ασχοληθούν με αξίες όπως ο αθλητισμός.
Μακάρι να είχαν δομηθεί όλα πιο σωστά, το σχολείο και η κοινωνία να λειτουργούσαν ιδανικά, και να μην χρειαζόταν να δώσουμε κίνητρο στα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, τη μουσική κλπ. Αλλά νομίζω απέχουμε αρκετά από αυτό...
Giannis.GR Posted - 09/07/2022 : 23:09:45
Είναι λυπηρό να διαβάζω τέτοιες απόψεις που απαξιώνουν τον Αθλητισμό και τις αξίες που πρεσβεύει. Ευτελίζοντας τη συμβολή του στη κοινωνία θα έπρεπε να θυμηθούμε ποιοι ήταν οι λογοι που επινοήθηκαν οι αγώνες στην αρχαία Ελλάδα. Να μπορούν όλοι μαζί πόλεις αντίπαλες αλλά και συμμαχικές να συναγωνίζονται μεταξύ τους κάτω από μια δυνατότερη ιδέα αυτής των ιερών αγώνων, του πνεύματος της ειρηνικής συνύπαρξης, της ευγενούς άμιλλας και της αναγνώρισης απ' όλους του αξιότερου.

Ο Αθλητισμός δεν αφορά άλογα κούρσας, οι αθλητές αποτελούσαν και συνεχίζουν να αποτελούν πρότυπα, ήθους, ανδρείας, επιμονής, αγωνιστικότητας, αυτοπειθαρχίας, στοχοπροσύλωσης, είναι αυτοί που ξεπερνούν τα όριά τους. Είναι γνωστό πως για να ξεπεράσει κάποιος τους αντιπάλους του πρέπει πρώτα να ξεπεράσει τον εαυτό του, τους φόβους, το πόνο, την αποτυχία. Γιαυτό το λόγο εμείς οι Έλληνες χρησιμοποιούμε τη λέξη αγώνας και όχι παιχνίδι ή διαγωνισμός ή ότι άλλο. Ο αγώνας αντιπροσωπεύει τη ζωή. Από το Σπύρο Λούη που έδειξε ότι με τη θέληση της ψυχης ο εξαθλιωμένος Έλληνας μπορούσε να πετύχει κάτι τόσο μεγάλο δίνοντας κουράγιο και ελπίδα στους συμπολίτες του έως σήμερα, οι δικοί μας ήρωες έδωσαν τροφή σε παιδικά όνειρα μεταφέροντας τις ιδέες του Ολυμπισμού.

Είναι προσβλητική, αν όχι χυδαία, η απαξίωση της συνεισφοράς του αθλητισμού σε μια κοινωνία. Τουλάχιστον θα έπρεπε να αναρωτηθείτε το λόγο που τα μεγάλα πανεπιστήμια του κόσμου λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους και προτιμούν στη διαδικασία επιλογής υποψηφίων για υποτροφίες, αυτούς που είχαν αθλητικές διακρίσεις. Γιατί είναι άνθρωποι που έχουν μάθει να δουλεύουν σκληρά, περα απο τα ορια, για να πετύχουν τους στόχους τους.

Όχι, όλοι οι αθλητές δε θα γίνουν επιστήμονες. Αυτοί όμως που θέλουν να γίνουν, έχουν τα κατάλληλα εργαλεία ψυχης για να διακριθούν και εκεί. Γι αυτό πρέπει να τους βοηθάει η πολιτεία να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος του χρόνου μελέτης, σαν ανταμοιβή στους συνεχιστές μιας ιερης κληρονομιας, μιας παγκόσμιας ιδέας.

Και αν νομίζει κανεις ως είναι εύκολος δρόμος η εισαγωγή με αυτές τις προϋποθέσεις, κάνω δηλ μερικές προπονήσεις, παίρνω ένα Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, διαβάζω και στο μέσο όρο και μπαίνω ΑΕΙ...ας το προσπαθήσει.
Delazaren Posted - 01/04/2018 : 20:48:54
Είναι περίπλοκο το θέμα. Θα μιλήσω από προσωπική εμπειρία χωρίς να γνωρίζω ακριβώς τι παίζει τώρα με το νόμο. Όπως έγραψε και κάποιος άλλος φαντάζομαι πως γενικώς θέλουμε να υποστηρίζουμε τόσο τον μαζικό αθλητισμό όσο και τον πρωταθλητισμό. Όταν ήμουν πιτσιρικάς ήμουν στο αγώνισμα μου γύρω στη δεκάδα ή πεντάδα. Στα 19 σταμάτησα γιατί έπρεπε να "γίνω κάτι". Τότε ήθελα να μπω ΤΕΦΑΑ και στις χρονιές που έτρεχα είχαν καταργήσει το νόμο να μπαίνουν στην ακαδημία αθλητές με πρώτες ομαδικές νίκες στον ανώμαλο οπότε δεν γινόταν. Με το βαθμό του σχολείου θα ήταν αδύνατον να μπω οπουδήποτε. (τελικά τα κατάφερα με μια εντελώς διαφορετική οδό αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία).

Πάντως από ότι καταλαβαίνω από αυτά που με έχουν πει άλλοι, τα ΤΕΦΑΑ δεν ειναι πάντα λύση γιατί ακόμα και αν μπεις δεν σημαίνει πως θα έχεις τον απαραίτητο χρόνο και υποστήριξη να συνεχίσεις με το άθλημά σου. Το ίδιο και με τις άλλες σχολές.

Θεωρώ πως θέλει συνεχόμενη υποστήριξη, να είναι ο αθλητισμός αναπόσπαστο κομμάτι της σχολικής ζωής, γιατί όχι να υπάρχουν και ειδικά τμήματα στα σχολεία, αλλά αυτά εδώ δεν γίνονται. Το να πριμοδοτείται πάντως κάποιος δεν το θεωρώ αρνητικό.

http://kyklosdromeon.blogspot.gr/
isovios dromeas Posted - 30/03/2018 : 23:17:01
Ο αθλητισμός δεν είναι μπακαλίκι.
Δεν είναι δούναι και λαβείν.
Είναι πράματα υψηλά κι άφθαρτα.
Γίνεται κανείς αθλητής-πρωταθλητής για μιαν Ιδέα,αλλιώς είναι εμποράκος με την κακή έννοια της λέξης βεβαια, γιατί οι μικροέμποροι (κι όχι οι μεγαλέμποροι)είναι συμπαθέστατοι και λαϊκά παιδιά.
Δε βλέπω το λόγο να ευνοείται ο πρωταθλητής στην εισαγωγή του στα πανεπιστήμια, σε βάρος των μη αθλητών .
Το βρίσκω σκανδαλώδες αυτό που ίσχυε για χρόνια.
Θα πω μάλιστα, ότι ο πρωταθλητής, ακόμα κι ο Ολυμπιονίκης, σε καμιά περίπτωση δεν προσφέρει "εθνικό" -ας το πούμε- έργο.
Δε βοηθάει σε τίποτε το Έθνος, αλλά ούτε και την ανθρωπότητα.
Την ανθρωπότητα τη βοηθάνε και την πάνε μπροστά, κυρίως οι επιστημονες σαν το γιατρό ,ας πούμε,τον Παπανικολάου που επινόησε το περίφημο
τεστ-Παπ., κι από τότε σώζονται χιλιάδες συνάνθρωποι.
Αυτό το παραμύθι,με την εισαγωγή των πρωταθλητών στα πανεπιστήμια, καλώς εγινε που σκόλασε τώρα λοιπόν.
Ήταν ,έτσι κι αλλιώς, ένα αληθινό όνειδος.
Τώρα θα δούμε, πόσοι αληθινά λατρεύουν τον αθλητισμό/πρωταθλητισμό.
Deorum Posted - 30/03/2018 : 21:59:17
Η υποτροφία εκεί δίνεται, και έχει εντελώς διαφορετική λογική.

Εκεί πληρώνεις το πανεπιστήμιο σου, και (υποτίθεται) κόβεσαι μετά. Δεν έχει εισαγωγικές εξετάσεις.

Στον στρατό... διαφώνω αν εννοείς να μπουν απευθείας όπως μπαίνουν τώρα και με το καλημέρα τρέχει ο μισθός. Ίσως να πάρουν κάποια μόρια παραπάνω αν θέλουν αν εννοείς για να μπουν ΣΜΥ ή σχολές Αξιωματικών. Να κάνουν κανονικά την σχολή τους.

Αλλιώς ας πάρουν κάποια μόρια (όπως παίρνουν οι δόκιμοι, όσοι έκαναν θα ξέρουν) για να έχουν ένα πλεονέκτημα όταν προκυρηχθούν θέσεις σε ΕΠΟΠ, ή άλλες ένστολες Υπηρεσίες (ομάδα ΔΙΑΣ/Ειδικοί φρουροί, Λιμενικό κτλ). Αλλά όχι πολλά μόρια, γιατί δεν νομίζω ότι αν είσαι καλός στο χόκευ επί πάγου, συγκρίνεσαι στο φρόνημα ή στην προυπηρεσία με αυτόν που επέλεξε εθελοντικά να πάει ειδικές δυνάμεις ή δόκιμος.

Για τα ΤΕΦΑΑ μάλιστα.
Για τα υπόλοιπα πραγματικά δεν ξέρω. Άκουσα ότι μπαίνουν με 10% λιγότερα μόρια, από όσα μόρια μπαίνει ο τελευταίος. Δλδ αν στην Ιατρική Αλεξανδρούπολης ο τελευταίος μπαίνει με 18,3 (παράδειγμα δεν ξέρω) , κάποιος αθλητής θα μπεί με λιγότερο από 16,5! Συγγνώμη αλλά μου φαίνεται πολύ χαμηλός βαθμός. Και ξαναλέω, το μεγαλύτερο αναπάντητο πρόβλημα. Υπάρχουν αθλήματα που δεν τα ξέρει σχεδόν κανείς. Μόνο και μόνο που δίνεις το παρόν... Θα πάρεις μια κάποια διάκριση. Δεν είναι όλα τα αθλήματα τα πρωτοκλασσάτα που ξέρουμε και πραγματικά οι αθλητές αφιερώνουν την ζωή τους σε σκληρό συναγωνισμό και πρέπει να βοηθηθούν κάπως.
Rory Posted - 30/03/2018 : 17:44:43
Μόνο με τη θέση στο στρατό συμφωνώ κι εκεί όχι πολύ ισχυρά γιατί αυτοί που τοποθετούνται στις θέσεις αυτές έχουν αποδεδειγμένα υψηλότερο φρόνημα απο τους περισσότερους που είναι ήδη μέσα.
Όλα τα άλλα είναι τόσο φτωχά σαν την επιχειρηματολογία του και τα παραδείγματά του.

Εγώ θα πω μόνο ότι στην Αμερική δίνουν υποτροφίες σε αθλητές που ξεχωρίζουν έστω και λίγο και ακόμα και σε μικρές κατηγορίες. Ας ψαχτεί ο κύριος γιατί το κάνουν και μετά ας κάτσει να γράψει.

Για μένα Ρίγκο το κείμενο είναι άλλη μια απόδειξη ότι οι σημερινές δυνατότητες του Ιντερνετ σε θέματα αρθρογραφίας είναι επικίνδυνες.

-------------------------
Επιτρέπεται να πέσεις...επιβάλλεται όμως να σηκωθείς!
Droulas13 Posted - 29/03/2018 : 12:54:26
Είναι συγκεκριμένες οι θέσεις για τους αθλητές και μπαίνουν με αυξημένα μόρια, δεν μπαίνουν όσοι θέλουν.
Κατά τα λοιπά συμφωνώ μαζί σου.
Deorum Posted - 29/03/2018 : 12:21:25
Το ξέρεις ότι "αφαιρούν κάποιες θέσεις για τους αθλητές" ?
Γιατί εγώ ξέρω ότι δεν κόβουν την θέση κανενός, μπαίνουν απλά ώς υπεράριθμοι, δλδ ίδια ακριβώς λογική με την θέσεις για μεταγραφή.

Για εμένα δεν είναι το ζητούμενο τόσο αυτή η τεχνική λεπτομέρεια. Φαντάζομαι αν 20 άνθρωποι σε όλη την Ελλάδα, περάσουν σε κάποια από τις 100δες σχολές επιπλέον, δεν θα χαλάσει η εύρυθμη λειτουργεία των ΑΕΙ/ΤΕΙ.

Το βασικο ζητούμενο είναι αν κάποιος με 16 μ.ο. πχ στο σχολείο είναι ικανός αύριο να γίνει Γιατρός, επειδή είχε μια σπουδαία επίδοση στο Χ-Ψ άθλημα.
Θα μου πεις, αν δεν είναι ικανός, θα το κρίνουν οι καθηγητές του στο Πανεπιστήμιο, και τα μαθήματα που θα περνάει... τι καλύτερο έχουν δλδ όσοι έφυγαν για πανεπιστήμια στο εξωτερικό που μπήκαν χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις...

Μεγάλες κουβέντες.
Droulas13 Posted - 29/03/2018 : 12:07:09
Δεν νομίζω ότι οι "υπεράριθμες θέσεις" των αθλητών και οι "υπεράριθμες θέσεις" των κοινωνικών ομάδων που χρήζουν βοηθείας είναι οι ίδιες.
Δηλαδή δεν θα πουν σε κάποιον που δικαιούται να πάρει μεταγραφή λόγω του ότι η οικογένειά του είναι πολύτεκνη: "φέτος δεν θα την πάρετε την μεταγραφή γιατί την θέση σας την πήρε ο τάδε πρωταθλητής".

Ούτως ή άλλως η έννοια της θέσης σε ένα πανεπιστήμιο είναι αφηρημένη. Μπορεί πχ το πρώτο έτος να μην το έχουν περάσει από παλαιότερα έτη τόσοι φοιτητές όσοι και οι εισακτέοι της επόμενης χρονιάς. Δεν θα παίξει κανένα ρόλο αυτό.

Υπολογίζουν έναν αριθμό εισακτέων και από αυτόν τον αριθμό αφαιρούν κάποιες θέσεις για τους αθλητές. Και από εκεί και πέρα όσοι δικαιούνται μεταγραφή την παίρνουν χωρίς να επηρεάζονται οι θέσεις των εισακτέων.
Deorum Posted - 29/03/2018 : 00:30:08
Καλά αυτό δεν είναι αντεπιχείρημα.
Υπάρχουν κάποιες κοινωνικές ομάδες που χρήζουν βοήθειας.
Ας πούμε είναι κάποιος πολύτεκνος, και πέρασε Νομική κομοτηνής.
Να μην μπορεί να πάρει μεταγραφή στην Αθήνα?
Δεν είναι ακριβώς το ίδιο, αναφέρεται όμως στην λογική του υπέραριθμου.
Το ίδιο γίνεται και στις κλίνες των νοσοκομείων.
Όταν σου λένε "δεν έχουμε κρεβάτι, πάντα κρατάνε κάποια για ειδικές περιπτώσεις. Και ακόμα και από τις ειδικές, κρατάνε κάποια για τις ακόμα πιο ειδικές αν χρειαστεί.

Droulas13 Posted - 28/03/2018 : 23:36:44
Σε μια σχολή μπαίνουν 200 κανονικά και πχ 10 'υπεράριθμοι' με έξτρα μόρια λόγω πρωταθλητισμού και το 'επιχείρημα' είναι:
"δεν καταλαβαίνω γιατί διαμαρτύρεστε. Αφού οι πρωταθλητές δεν καταλαμβάνουν καμία θέση από τις 200. Καταλαμβάνουν απλώς μια από τις 10 'υπεράριθμες' θέσεις."

Σε αυτό το 'επιχείρημα' αντιτάσσω το παρακάτω 'αντεπιχείρημα':
"Γιατί να έχουμε 200 κανονικές θέσεις και 10 'υπεράριθμες' και γιατί να μην έχουμε 210 κανονικές θέσεις και 0 'υπεράριθμες' θέσεις;"
Deorum Posted - 28/03/2018 : 22:50:33
Τι θα πει όμως υπεράριθμος?
Δηλαδή αν εγώ βγω πρώτος στο μπάτμικτον ή στο χόκευ επί πάγου ή σε οποιοδήποτε άλλο ολυμπιακό άθλημα μεν, αλλά με ελάχιστη εκπροσώπηση δε (λέω εγώ τώρα ένα παράδειγμα δεν τα ξέρω τα συγκεκριμένα) που θεωρώ ότι θα είμαι πρώτος ανάμεσα σε 5 ανθρώπους όλους και όλους, θα δικαιούμαι με 15 πχ μέσο όρο στο λύκειο να μπω στην Ιατρική Αθηνών?
Πως πάει ακριβώς?

Οι λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

ΥΓ. Ίδια λογική ισχύει φαντάζομαι και για τους υπόλοιπους κοινωνικούς λόγους. Αν θεωρήσουμε ότι ΔΕΝ είσαι ικανός βάσει των γνώσεων σου να είσαι πχ στην Ιατρική, τι να το κάνω εγώ αν είσαι γιος πολύτεκνης οικογένειας ή ορφανός. Σόρρυ κιόλας αλλά έτσι είναι.
Αν από την άλλη έχεις περάσει πχ στην Νομική Κομοτηνής, αλλά το μόνο σου αίτημα είναι να έρθεις στην Νομική Αθήνας που είναι ίδια σχολή αλλά πολύ πιο ψηλά σε μόρια, τότε φυσικά και κανένα πρόβλημα.
Palas Posted - 28/03/2018 : 21:39:24
Δεν ξέρω αν κάτι έχει αλλάξει πρόσφατα αλλά αυτό που ίσχυε ήταν το εξής
Κάθε τμήμα σχολής έχει ένα αριθμό εισακτέων μέσω των πανελληνίων και δέχεται και ποσοστό 10% επιπλέον ως υπεράριθμους για διάφορους λόγους όπως μετεγγραφές για κοινωνικούς λόγους κλπ. Αυτό το 10% είναι συγκεκριμένο νούμερο και ενδεχομένως να υπάρχουν επιλαχόντες που δεν γίνονται δεκτοί.

Τώρα στο θέμα μας νομίζω πως μια μονολεκτική απάντηση δεν είναι εύκολη, υπάρχουν επιχειρήματα πολλά για να υποστηριχτεί και η μια και η άλλη άποψη.
Υπάρχουν και πολλά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν όπως αναφέρει ο Deorum, Να υπάρχει ένας κανόνας για όλα τα αθλήματα?
Ομαδικά και ατομικά? Εμπορικά όπου μια καλή θέση σε έναν διεθνή αγώνα ή τουρνουά εξασφαλίζει χρυσά συμβόλαια και χορηγίες σε σύγκριση με αλλά λιγότερο η καθόλου προσοδοφόρα ούτε για τους καλύτερους? Επαγγελματίες και ερασιτέχνες? Να υπάρχουν οικονομικά κριτήρια?
Όσοι είναι καλοί για τέταρτοι ή πέμπτοι αλλά όχι για πρώτοι?

Και αν υποθέσουμε πως συμφωνούμε για την είσοδο στο πανεπιστήμιο, μπορεί να διαλέξει ο αθλητής όποια σχολή θέλει? Να γίνει γιατρός και ας έπερνε τη βάση στη βιολογία στο σχολείο? Να γίνει αρχιτέκτονας και ας έχει σχεδιάσει μόνο στο Pictionary? Και πολλά άλλα παραδείγματα Μπορεί να κάνει τις υποχρεωτικές παρακολουθήσεις που έχουν ορισμένες σχολές ή θα πρέπει να ξεκινά τη φοίτηση αφού αποσυρθεί από τον αθλητισμό, και φυσικά η απόκτηση του πτυχείου να γίνεται μετά από πραγματικές εξετάσεις και όχι …

Θεωρώ πως συμφωνούμε όλοι ότι η πολιτεία έχει υποχρέωση να στηρίζει τον μαζικό αθλητισμό και οι περισσότεροι από εμάς ότι πρεπει να στηρίζει και τον πρωταθλητισμό.

Για τον πρωταθλητισμό η στήριξη πρέπει να αρχίζει πολύ νωρίτερα, στα σχολεία, και να είναι ουσιαστική με παροχές όπως εγκαταστάσεις, προπονητές, διοργάνωση υψηλού επιπέδου αγώνων για να ξεχωρίσουν οι καλύτεροι, με υποτροφίες για να αφοσιωθούν σε αυτό και πολλά ακόμα και να τελειώνει αργότερα όταν θα αποσυρθεί ο αθλητής από την ενεργό δράση προσφέροντας δυνατότητες για επαγγελματική αποκατάσταση αν και εφόσον έχει ανάγκες βιοπορισμού.

Το ζήτημα λοιπόν κατά τη γνώμη μου είναι η συνολική και ουσιαστική στήριξη των αθλητών με συνολικό σχεδιασμό και υπό αυτό το πρίσμα το ερώτημα που συζητάμε λαμβάνει την πραγματική του διάσταση που είναι αν πρέπει η ελεύθερη είσοδος των «άριστων» στα πανεπιστήμια
να είναι ένα από τα μέσα στήριξης και όχι να αρχίζουμε και να τελειώνουμε από εκεί.

Deorum Posted - 28/03/2018 : 20:16:22
quote:
Originally posted by ioma

Εγώ πάντως δε βγάζω άκρη τι ισχύει. Από τη μια λένε ότι οι αθλητές δεν παίρνουν τη θέση των επιτυχόντων από την άλλη διαβάζω ότι το ανώτατο Δικαστήριο υποχρεώνει το Υπουργείο Παιδείας να εγγράψει ως υπεράριθμο σε σχολή υποψήφιο που έχασε τη θέση του από αθλητή που είχε λιγότερα μόρια



Αυτό ακριβώς. Ούτε εγώ έχω καταλάβει ακριβώς.

Τέλος πόση ακριβώς είναι η μοριοδότηση? Είναι 5% ? Είναι 50%? Είναι μήπως αυτόματη είσοδος όπου θέλει ο καθένας.

Υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό ζήτημα. Υπάρχουν κατηγορίες αθλημάτων με ελάχιστη εκπροσώπηση. Αρκεί να βρεθείς στην αφετηρία για να θεωρηθείς πχ Πανελληνιόνικης. Ακόμα και σε ευρωπαικό επίπεδο υπάρχει ελάχιστος ανταγωνισμός. Επίσης υπάρχουν ομαδικά αθλήματα.


RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000