Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 πιασμένες γάμπες --> τώρα πόνος στη φτέρνα

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
Delazaren Δημοσιευτηκε - 29/03/2018 : 11:04:30
κ-μέρα παίδες,

Δεν κάνω πλάκα, έχω από τέλη Γενάρη πιασμένες γάμπες. Δεν εχω ιδέα γιατί.

Μέχρι πριν λίγο καιρό έκανα 4-5 προπονήσεις τη βδομάδα - κάποιες από αυτές έντονες. Έχει εδώ και 2 μήνες περίπου το το έχω ελαττώσει για διάφορους λόγους, ίωση, κόπωση, ταξίδια, κτλ. Τις τελευταίες βδομάδες το έχω ελαττώσει σε 2 προπονήσεις τη βδομάδα (ανήκουστο για μένα). Παρόλα αυτά οι γάμπες μου είναι συνεχώς πιασμένες. Το πιάσιμο ξεκίνησε από 10 Χ 400μ που έκανα 23 Γενάρη στο 82". Από τότε είναι πιασμένες και νιώθω πως μερικές φορές κάτι τσιμπιματάκια όταν τρέχω λες και θα το γυρίσει σε κράμπα.

Έχει κανείς καμιά ιδέα τι να δώ, τι να κάνω, γιατί δεν το έχω συναντήσει ξανά αυτό.

http://kyklosdromeon.blogspot.gr/
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
Delazaren Posted - 13/07/2018 : 13:06:23
Ειμαι 99.9% σίγουρος τελικά πως είναι πελματιαία απονευρωσίτιδα

http://kyklosdromeon.blogspot.gr/
Delazaren Posted - 09/07/2018 : 15:00:16
quote:
Originally posted by dimitrissss

Οι φτέρνες σου οπτικά πως είναι; Βλέπεις κάποια διόγκωση;
No pain, no gain!



όχι, τίποτα, σαν να είναι όλα καλά.

http://kyklosdromeon.blogspot.gr/
dimitrissss Posted - 09/07/2018 : 14:41:13
Οι φτέρνες σου οπτικά πως είναι; Βλέπεις κάποια διόγκωση;

No pain, no gain!
Delazaren Posted - 09/07/2018 : 13:05:00
Ευχαριστώ παίδες - θα το κοιτάξω καλύτερα. Σήμερα που πήγα για αθλητικό μασάζ (στον κ.Φώτη) μου είπε πως δεν είναι πελματιαία απονευρωσίτιδα γιατί αυτή θα με πονούσε λίγο μέσα και κατά μήκος της πατούσας στο πάτημα με το χέρι και όχι ακριβώς στο κέντρο της φτέρνας. Πάντως και εμένα εκεί πήγε ο νούς μου.

Κάτι άλλο που σκέφτηκα είναι πως εδώ και λίγους μήνες λόγω κλοπής αυτοκινήτου έχω αρχίσει και περπατάω πάρα πολύ - στο περπάτημα προφανώς και πατάω πρώτα φτέρνα, ενώ στο τρέξιμο, δεν το κάνω. Μέχρι τότε δεν περπατούσα σχεδόν καθόλου τρέξιμο δηλαδή μόνο και καθισιό. Αναρωτιέμαι λοιπόν, όσο περίεργο και αν ακούγεται αν φταίει αυτό. Πολλές φορές όταν αλλάζουμε κάτι απλό στη ζωή μας μας χτυπάει κάπου και πέρνει καιρό να το καταλάβουμε, ένα διαφορετικό παπούτσι, μια νάα καρέκλα γραφείου, μια αλλαγή στη στάση που κάνουμε εργασίες, κτλ.

Στο πρόγραμμα έχω αλλαγή παπουτσιών και να δω τι πάιζει για μαλάξεις για πελματιαία απνευρωσίτιδα - φαντάζομαι δεν χάνω τίποτα αν κάνω κάτι σε αυτά όπως και να μειώσω το τρέξιμο.

Σχετικά με τα Νίμπους - τώρα που έχω το θέμα τα φοράω (δεν τα φοράω ποτέ στο τρέξιμο)ίσως να μην πρέπει να το κάνω...

http://kyklosdromeon.blogspot.gr/
akira Posted - 07/07/2018 : 14:36:11
Κοιταξε το θεμα με τις πατουσες σου πρεπει να ειναι πελματιαία απονευρωσίτιδα την ειχα πατησει και εγω απο αθλητικα παπουτσια (acics nimbus) και ευτυχως το προλαβα στην αρχη, δες ενα ορθοπεδικο, κανε μια αποχη απο τρεξιμο αναλογα με το τι θα σου πει ο γιατρος, άλλαξε τα παπουτσια σου και αν μπορεις βαλε αλλους πατους φτιαγμενους για το πελμα σου. Θα βοηθησει αν βαλεις ενα παγωμενο μπουκαλι με νερο στο πατωμα και να κανεις μαλαξεις στην πατουσα με μια κινηση μπρος-πισω ή μια παγοκυστη στην πατουσα σου.

Τα λεμε στο τερματισμο
dimitrissss Posted - 07/07/2018 : 12:30:31
Όταν πονάμε το πρωί που ξυπνάμε στο πρώτο βήμα ειδικά ή μετά από ακινησία πάλι στο πρώτο βήμα κάτι τρέχει. Σταματάς το τρέξιμο και αν δε βελτιωθεί η κατάσταση με την ξεκούραση, στο γιατρό για διάγνωση. Εμένα η μονίμως πιασμένη δεξιά γάμπα οδήγησε σε τενοντίτιδα στην κατάφυση του αχιλλείου.

No pain, no gain!
gtsig Posted - 06/07/2018 : 14:26:00
Πολύ πιθανό να είναι πελματιαία απονευρωσίτιδα, αφού σε πονάει το πρωί. Είναι στο κάτω μέρος της φτέρνας και προς το εσωτερικό μέρος του ποδιού; Πονάει όταν το πιέζεις με το χέρι;
Delazaren Posted - 06/07/2018 : 13:38:29
Το θέμα με τις γάμπες δεν εφυγε - είναι πολύ συχνά κουρασμένες, πιασμένες και σφιχτές. Έχω κάνει αθλητικό μασάζ αλλά ακόμα δεν εχω δει αλλαγή. Σαν να μην έφτανε αυτό εδώ και λίγες βδομάδες πονάνε πλέον και οι φτέρνες. Κυρίως το πρωί όταν ξυπνάω. Μετά καλυτερεύει η κατάσταση.

Υποθέτω πως λόγω του θέματος με τις γάμπες ζόρισα τη περιοχή της φτέρνας, ίσως και να πάτησα περισσότερη φτέρνα ξαφνικά από ότι πριν στο τρέξιμό μου και να ερεθίστηκε η περιοχή.

http://kyklosdromeon.blogspot.gr/
Delazaren Posted - 20/04/2018 : 16:02:49
πάντως συνεχίζεται το πιάσιμο - τι μια είναι οκ την άλλη τέρμα πιασμένες. Είναι πολύ περίεργο. Κάνω λίγο μασάζ μόνος μου με θερμαντική και διατάσεις αλλά ίσως να θέλει κάτι πιο δραστική ή και νέα παπούτσια λίγο πιο απορροφητικά στο μπροστινό μέρος. Τα kinvara, ride ή guide δεν είναι και πολύ απορροφητικά.

http://kyklosdromeon.blogspot.gr/
barbergeorge Posted - 18/04/2018 : 12:40:28
αλλαξες επες πατημα ? πως πατας φτερνα η μυτες μπροστα?
Delazaren Posted - 01/04/2018 : 18:31:32
Ευχαριστώ παίδες, πρέπει να είναι λίγο πολύ όλα τα παραπάνω (χαχα). Πάντως νιώθω και αυτό που περιγράφει ο thesalos. Τελος πάντων, θα δούμε.

http://kyklosdromeon.blogspot.gr/
thesalos Posted - 30/03/2018 : 13:46:14
και ενα απο τα συμπτωματα του overreaching einai και οι χειροτερεψει ολων των παραμετρων τις προπονησησ
thesalos Posted - 30/03/2018 : 13:42:36
καποιες φορες το σωμα μασ φτανει σε μια κατασταση ,overreaching το λενε στα σαιτ .κανα 2-3 φορες ειχα και εγω συμπτωματα

οπως ,πιασμενα 3-4 σημεια στα ποδια(ανεξηγητα σφιχτα τα ενοιωθα εγω),μαζι και τις γαμπες,κοπωση,κατι σαν γενικη πτωση του σωματος.
εκοψα κατα 50-70% ογκο , ενταση, για 5-6 προπονησης ,οχι αποχη απο τρεξιμο . σε μενα αυτο πιανει και οποτε μεσα στον χρονο καταλαβενω τετοια συμπτωματα ετσι το αντιμετωπιζω.

η αποκατασταση μετα απο δυσκολες προπον. ειναι μεγαλο θεμα

Delazaren Posted - 29/03/2018 : 14:02:01
Στη προπόνηση πχ στο long νοιώθω μερικές φορές κάποιο τσίμπημα που προειδοποιεί για κράμπα αλλά χωρίς να πάθω κράμπα. Μέσα στην ημέρα - πχ τώρα που υποτίθεται είμαι ξεκούραστος μια και η τελευταία μου προπόνηση ήταν Τρίτη βράδυ τις νοιώθω πιασμένες, όχι στο περπάτημα αλλά αν πχ κάνω μαι ελαφριά διάταση τις νοιώθω πιασμένες.

Δεν ξέρω αν είναι κάτι γενικότερο γιατί έχω και μια γενική κόπωση. Οι χρόνοι μου έχουν χειροτερέψει - το αποδίδω περισσότερο στην έλλειψη προπόνηση, κόπωσης και βάρους.

http://kyklosdromeon.blogspot.gr/
Elda Posted - 29/03/2018 : 13:58:06
quote:
Originally posted by Delazaren


Δεν ξέρω αν είναι κάτι γενικότερο γιατί έχω και μια γενική κόπωση. Οι χρόνοι μου έχουν χειροτερέψει - το αποδίδω περισσότερο στην έλλειψη προπόνηση, κόπωσης και βάρους.




Επισης αν δεν εχεις κανει προσφατα, κανε και αιματολογικες να τσεκαρεις κυριως ηλεκτρολυτες (νατριο, καλιο, ασβεστιο, μαγνησιο) καθως και βιταμινη D. (25 OH D3 ειναι η σωστη εξεταση γιατι υπαρχει κι αλλη που δε μας ενδιαφερει). Η πλειοψηφια των Ελληνων οσο κι αν ακουγεται περιεργο εφοσον ζουμε σε ηλιολουστη χωρα, εχει ελλειψη βιταμινης D.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000