Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 13ος Μαραθώνιος "Μέγας Αλέξανδρος" 01.04.2018

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
harris_vak Δημοσιευτηκε - 19/12/2017 : 22:47:43
Γνώμες και εντυπώσεις από όσους τον έχουνε τρέξει.Έχω ακούσει ότι είναι αρκετά φλάτ η διαδρομή και προσφέρεται για καλύτερο χρόνο από την Κλασική διαδρομή.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
mike 7 Posted - 08/04/2018 : 11:03:19
τελικα εαν πετυχενεις τον στοχο σου νομιζω δεν σε νοιαζει κανενα αρνητικο , η τουλαχιστν ετσι νοιωθω εγω.
ioma Posted - 08/04/2018 : 09:46:12
Τι να πω και εγώ που η μπανάνα που μου έδωσαν στον τερματισμό ήταν αγουρη;
annala Posted - 07/04/2018 : 09:31:04
Καλησπέρα σε όλους και συγχαρητήρια σε όσους συμμετείχαν!
Πρώτη φορά φέτος έτρεξα τον Μέγα Αλέξανδρο που ήταν ο τρίτος μου ματαθωνιος (είχαν προηγηθεί δυο στην Αθήνα). Επίδοση 3:54:51 που ήταν και ατομικό μου ρεκόρ αλλά και ο στόχος μου πάνω κάτω. Η Θεσσαλονίκη είναι για μένα η πόλη που έζησα τα καλύτερα μου χρόνια (σπούδαζα εδώ) και να τερματίσω μέσα στην πόλη που λάτρευα ήταν για μένα εξαρχής κάτι που με συγκινούσε ιδιαίτερα. Αυτά τα συναισθήματα που εχω για αυτή την πόλη ήταν το κίνητρο μου να τρέξω τον μαραθώνιο της. Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα άκουσε τα καλύτερα λόγια για την διοργάνωση από αθλητές που είχαν τρέξει παλιότερα και ήμουν προετοιμασμένη για τα χειρότερα. Πάντως εγώ εχω να καταθέσω ότι η δίκη μου εμπειρία ήταν θετική και πέρασα εξαιρετικά. Οι σταθμοί ήταν όλοι γεμάτοι όταν πέρασα, το νερό στο 5 και μετά αν 2,5. Κόσμος με πολυ ενεργεία στην Νίκης που με ώθησε τα 2 τελευταία χλμ να τα κάνω σπριντ. Υπέροχος τερματισμός μετά τον Λευκό Πύργο και ιστορική διαδρομή από το Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην Πέλλα μέχρι το άγαλμα του Μ.Αλεξανδρου στην Θεσσαλονίκη. Καθόλου μοναχικός μαραθώνιος καθώς εκτός του ότι ήδη έτρεχα με παρέα στην διαδρομή υπηρχαν συνέχεια πολλόι δρομείς κοντά μου όλοι με κέφι και όρεξη για κουβέντα και παρέα. Η διαδρομή με μικρά υψομετρικά σκαμπανεβάσματα μου φανκηκε χάδι στα πόδια μου που κουράζονται από παρατεταμένες όμοιες κλίσεις. Ιδανική διαδρομή για ατομικά ρεκόρ. Επίσης εμένα μου φάνηκε υπέροχο να βλέπω την φύση και να τρέχω καθόλου μονότονο όπως μου είχαν πει. Όποτε όπως καταλάβατε πέρασα σούπερ! Καλή Ανάσταση σε όλους και να είμαστε υγιείς να τρέχουμε και να το κατά διασκεδάζουμε!
Skyrunner Posted - 07/04/2018 : 08:54:05
Να επαναλάβω η διαδρομή του μαραθωνίου είναι ακριβώς μετρημένη !! μιας και σας εθελοντής (τα τελευταία 3 χρόνια στον μαραθώνιο όχι στον νυχτερινό)τόσο την πέμπτη πριν τον μαραθώνιο που έγινε τον μαρκάρισμα των χιλιομέτρων (βρίσκουμε τα καρφιά του επιμετρητή) όσο και την παραμονή του αγώνα που τοποθετούμε τις πινακίδες χιλιομέτρων έχουμε χρησιμοποιήσει τόσο GPS(αυτοκινήτου Garmin 200w πριν 2 χρόνια) όσο και οδομετρητή ανά χιλιόμετρο και δεν υπήρχαν αποκλίσεις !!
όσο για την ενημέρωση των σταντ φρόντισα να κάνω ανάρτηση εδώ μέσα και να επισημάνω τις αποκλίσεις των σταν λόγο ασφαλείας και που ακριβώς θα είναι !!!
* ακόμα για τα τζελάκια ο χορηγός τελικά έστειλε μικρότερη ποσότητα από ότι έπρεπε !! με τα γνωστά αποτελέσματα !!! όσο για τα αναψυκτικά είναι απαράδεκτο να μην φθάνουν για όλους αφού ήταν επαρκής και όλους !! όσο για τον ισοτονικό κακός δεν σου έδωσαν στον τερματισμό !!!

Πάντως αν ο διοργανωτής δεν παίρνει υπόψη τις επισημάνσεις των δρομέων του μαραθωνίου θα αρχίσει να φθίνει !!!
Καλή αποκατάσταση !!!
quote:
Originally posted by akamatos

quote:
Originally posted by Peter L

quote:
Originally posted by akamatos

quote:
Originally posted by Peter L

Νομίζω η κριτική είναι χρήσιμη αλλά οι υπερβολές πρέπει να λυπουν.
Ισοτονικο μονο μια γεύση, νερό 100 μέτρα ποιο πέρα και άλλα τέτοια αλλοιώνουν την ιδέα του γιατί τρέχουμε.
Άλλο οι διοργανωτές που ρίχνουν βάρος στα 5 και 10 χιλιόμετρα και άλλο μαραθώνιος





Αυτά κατάλαβες απ' όσα έγραψα φίλε μου; Έγραψα τόσα πράγματα κι εστίασες σε δύο από αυτά, που ούτως ή άλλως ήδη κι εγώ ανέφερα από μόνος μου ότι δεν επηρέασαν ουσιαστικά. Το ότι δεν επηρέασαν ουσιαστικά εμένα ή εσένα όμως, δε σημαίνει ότι πχ, όσον αφορά τους σταθμούς μια σωστή διοργάνωση δεν πρέπει να αναφέρει για το τυπικό του πράγματος στο φυλλάδιό της με τις τεχνικές οδηγίες, τα ακριβή χιλιομετρικά σημεία των σταθμών, όταν αυτά δεν αποκλίνουν 100-200μ που συζητάμε, αλλά σχεδόν 1χλμ σε κάποια περίπτωση (αυτό συμβαίνει τουλάχιστον σε πραγματικά διεθνείς μαραθωνίους). Τώρα για το ισοτονικό, αυτό που λέω είναι πως - τουλάχιστον την ώρα που τερμάτισα εγώ - έδιναν 100ml μέσα σε ποτηράκι και δε σε άφηναν να πάρεις να πάρεις μπουκάλι, τη στιγμή που άλλες χρονιές είχαν λογιών λογιών μπουκάλια και σε άφηναν να πάρεις ό,τι θέλεις. Δεν κριτικάρω λοιπόν τη διοργάνωση γιατί έχει μία γεύση ισοτονικό. Μέσα από ένα πιο ευρύ πρίσμα, την κριτικάρω γιατί κάνει γενικότερα downgrade στις παροχές της σε σχέση με το παρελθόν, χωρίς να ανταποδίδει τα μεγαλύτερα έσοδά της πίσω στον δρομέα. Παρ' όλο που μάλλον δεν κατάλαβες βέβαια το πνεύμα αυτών που έγραψα, μπορεί και να σου δώσω δίκιο, γιατί όντως, εδώ δεν έχουμε αποτελέσματα 6 μέρες μετά, οπότε τα ισοτονικά έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα...


Εστίασε στην ουσία λοιπόν, γράφω από κινητό και δεν μπορωμπορώ να απαντήσω ένα προς ένα.Θα το κάνω από δεύτερα. Έχω τρέξει 4 φορές τον αγώνα και έχω άποψη.
Για τα αποτελέσματα μαζί σου αλλά για τα άλλα χάνουμε την ουσία.
Πριν κάνουμε κριτική και μιλάω πρώτα για τον εαυτό μου ας πουμε ένα Ευχαριστώ στους εθελοντές ,ακόμη καλύτερα να πάμε και εμείς εθελοντές και όχι μόνο τι δεν μας άρεσε.
Καλή Ανάσταση και Προς Θεού το σχόλιο μου δεν ήταν κακοπροαίρετο.

Θα επανέλθω



Η "ουσία" μπορεί να αλλάζει από δρομέα σε δρομέα. Ακόμα και για τη χρονομέτρηση (και μαζί μ' αυτή με τη χιλιομετρική μέτρηση της διαδρομής) που απ' ό,τι καταλαβαίνω τη θεωρείς το πιο βασικό (και είναι), να σου θυμίσω ότι το 2015 με τα 524 λιγότερα μέτρα στον Νυχτερινό Ημί (που επίσημα δεν το παραδέχτηκαν ποτέ και δε ζήτησαν ποτέ συγγνώμη), δεν "άνοιξε ρουθούνι" γιατί οι δρομείς βολεύτηκαν με τα ρεκοράκια. Τα πράγματα όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, μπορεί να είναι κάπως σχετικά για το τι είναι "ουσία" για τον καθένα.

Εγώ στην αρχική μου δημοσίευση, απαρίθμησα 5-6 πράγματα που μπορεί να απασχολούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τους περισσότερους δρομείς ή κάποιες κατηγορίες αυτών και ανεβάζουν την εκτίμηση ή τη δημοτικότητα μιας διοργάνωσης στα μάτια τους. Δεν ήταν απαραίτητα τα δικά μου απόλυτα κριτήρια για την ουσία, όπως λες, μιας διοργάνωσης, ωστόσο αντικειμενικά, αν θέλουμε να κάνουμε μια πλήρη αξιολόγηση, οφείλουμε να εξετάζουμε κατακόρυφα τα πάντα, από τα πιο σημαντικά μέχρι και τα πιο επουσιώδη, αφού καμιά φορά κι οι λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν τη διαφορά και ν' αφήνουν άλλη επίγευση. Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν, η γενική μου διαπίστωση είναι ότι σε όλα αυτά τα πράγματα που ανέφερα, ασχέτως του πόσο σημαντικά ή ασήμαντα είναι για τον καθένα μας, η διοργάνωση πισωγυρίζει, αντί να προοδεύει. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο γεγονός κι ίσως η μοναδική "ουσία" κι εκεί ακριβώς εστιάζω (εσύ επέλεξες να απομονώσεις τις γεύσεις του ισοτονικού). Το λόγο του πισωγυρίσματος, τον ανέφερες μόνος σου νωρίτερα, είναι οι παράλληλοι αγώνες που φέρνουν το πολύ χρήμα με τις πολλές πλέον συμμετοχές με την άνοδο του δρομικού κινήματος, το οποίο δε θέλουν όμως να το ανταποδώσουν στους αθλητές του μαραθωνίου. Απλά πράγματα. Αυτά στα γράφω, έχοντας τρέξει κι εγώ 6 φορές τον αγώνα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (κι αν βάλουμε και τους Νυχτερινούς Ημί με την ίδια οργανωτική επιτροπή, 9), οπότε όπως καταλαβαίνεις έχω κι εγώ άποψη.

Επειδή το ανέφερες, η εκτίμησή μου στους εθελοντές του αγώνα (και του κάθε αγώνα) είναι δεδομένη. Δεν έχω πάρει ούτε μια φορά μπουκαλάκι νερό ή τροφοδοσία μέσα σε αγώνα, όσο σκασμένος και να είμαι, χωρίς να πω ευχαριστώ εκείνη τη στιγμή στο χέρι που το δίνει, ενώ με εκνευρίζουν απίστευτα περιπτώσεις δρομέων που φωνάζουν και διατάζουν από μακριά στους σταθμούς, λες και μιλάνε σε σκλάβους τους. Το περιστατικό με τους εθελοντές που δε μου έδωσαν μπουκάλι ισοτονικό στο τέλος, δεν έλαβε καμία απολύτως έκταση από εμένα εκείνη τη στιγμή, αφού αντιλήφθηκα ότι προφανώς εκτελούσαν οδηγίες της διοργάνωσης κι απλά πήγα παρακάτω. Εδώ όμως που ασκούμε (για πόσο πια ακόμα) καλοπροαίρετη κριτική στη διοργάνωση (που έδωσε αυτές τις οδηγίες) δε γίνεται να μην το αναφέρω. Προφανώς κι οι εθελοντές δε φταίνε σε τίποτα και τους ευχαριστούμε, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί συσχετίζεις αυτό, με το δικαίωμά μας να γράψουμε τα κακώς κείμενα των οργανωτών. Δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα νομίζω.

Τέλος, Καλή Ανάσταση και σε σένα! Δεν εξέλαβα κάτι κακοπροαίρετα, απλά αποσαφήνισα αυτά που έγραψα παραπάνω. Δε γράφω συχνά εδώ, ήδη έγραψα πολλά, το μετάνοιωσα, κι αυτό μάλλον δεν έχει τελειωμό, αφού είναι γνωστό το γνωμικό για το πλήθος των απόψεων, οπότε μάλλον εγώ δε θα επανέλθω. Καλή συνέχεια και καλές γιορτές σε όλους!

Peter L Posted - 07/04/2018 : 00:25:23
quote:
Originally posted by akamatos

quote:
Originally posted by Peter L

quote:
Originally posted by akamatos

quote:
Originally posted by Peter L

Νομίζω η κριτική είναι χρήσιμη αλλά οι υπερβολές πρέπει να λυπουν.
Ισοτονικο μονο μια γεύση, νερό 100 μέτρα ποιο πέρα και άλλα τέτοια αλλοιώνουν την ιδέα του γιατί τρέχουμε.
Άλλο οι διοργανωτές που ρίχνουν βάρος στα 5 και 10 χιλιόμετρα και άλλο μαραθώνιος





Αυτά κατάλαβες απ' όσα έγραψα φίλε μου; Έγραψα τόσα πράγματα κι εστίασες σε δύο από αυτά, που ούτως ή άλλως ήδη κι εγώ ανέφερα από μόνος μου ότι δεν επηρέασαν ουσιαστικά. Το ότι δεν επηρέασαν ουσιαστικά εμένα ή εσένα όμως, δε σημαίνει ότι πχ, όσον αφορά τους σταθμούς μια σωστή διοργάνωση δεν πρέπει να αναφέρει για το τυπικό του πράγματος στο φυλλάδιό της με τις τεχνικές οδηγίες, τα ακριβή χιλιομετρικά σημεία των σταθμών, όταν αυτά δεν αποκλίνουν 100-200μ που συζητάμε, αλλά σχεδόν 1χλμ σε κάποια περίπτωση (αυτό συμβαίνει τουλάχιστον σε πραγματικά διεθνείς μαραθωνίους). Τώρα για το ισοτονικό, αυτό που λέω είναι πως - τουλάχιστον την ώρα που τερμάτισα εγώ - έδιναν 100ml μέσα σε ποτηράκι και δε σε άφηναν να πάρεις να πάρεις μπουκάλι, τη στιγμή που άλλες χρονιές είχαν λογιών λογιών μπουκάλια και σε άφηναν να πάρεις ό,τι θέλεις. Δεν κριτικάρω λοιπόν τη διοργάνωση γιατί έχει μία γεύση ισοτονικό. Μέσα από ένα πιο ευρύ πρίσμα, την κριτικάρω γιατί κάνει γενικότερα downgrade στις παροχές της σε σχέση με το παρελθόν, χωρίς να ανταποδίδει τα μεγαλύτερα έσοδά της πίσω στον δρομέα. Παρ' όλο που μάλλον δεν κατάλαβες βέβαια το πνεύμα αυτών που έγραψα, μπορεί και να σου δώσω δίκιο, γιατί όντως, εδώ δεν έχουμε αποτελέσματα 6 μέρες μετά, οπότε τα ισοτονικά έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα...


Εστίασε στην ουσία λοιπόν, γράφω από κινητό και δεν μπορωμπορώ να απαντήσω ένα προς ένα.Θα το κάνω από δεύτερα. Έχω τρέξει 4 φορές τον αγώνα και έχω άποψη.
Για τα αποτελέσματα μαζί σου αλλά για τα άλλα χάνουμε την ουσία.
Πριν κάνουμε κριτική και μιλάω πρώτα για τον εαυτό μου ας πουμε ένα Ευχαριστώ στους εθελοντές ,ακόμη καλύτερα να πάμε και εμείς εθελοντές και όχι μόνο τι δεν μας άρεσε.
Καλή Ανάσταση και Προς Θεού το σχόλιο μου δεν ήταν κακοπροαίρετο.

Θα επανέλθω



Η "ουσία" μπορεί να αλλάζει από δρομέα σε δρομέα. Ακόμα και για τη χρονομέτρηση (και μαζί μ' αυτή με τη χιλιομετρική μέτρηση της διαδρομής) που απ' ό,τι καταλαβαίνω τη θεωρείς το πιο βασικό (και είναι), να σου θυμίσω ότι το 2015 με τα 524 λιγότερα μέτρα στον Νυχτερινό Ημί (που επίσημα δεν το παραδέχτηκαν ποτέ και δε ζήτησαν ποτέ συγγνώμη), δεν "άνοιξε ρουθούνι" γιατί οι δρομείς βολεύτηκαν με τα ρεκοράκια. Τα πράγματα όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, μπορεί να είναι κάπως σχετικά για το τι είναι "ουσία" για τον καθένα.

Εγώ στην αρχική μου δημοσίευση, απαρίθμησα 5-6 πράγματα που μπορεί να απασχολούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τους περισσότερους δρομείς ή κάποιες κατηγορίες αυτών και ανεβάζουν την εκτίμηση ή τη δημοτικότητα μιας διοργάνωσης στα μάτια τους. Δεν ήταν απαραίτητα τα δικά μου απόλυτα κριτήρια για την ουσία, όπως λες, μιας διοργάνωσης, ωστόσο αντικειμενικά, αν θέλουμε να κάνουμε μια πλήρη αξιολόγηση, οφείλουμε να εξετάζουμε κατακόρυφα τα πάντα, από τα πιο σημαντικά μέχρι και τα πιο επουσιώδη, αφού καμιά φορά κι οι λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν τη διαφορά και ν' αφήνουν άλλη επίγευση. Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν, η γενική μου διαπίστωση είναι ότι σε όλα αυτά τα πράγματα που ανέφερα, ασχέτως του πόσο σημαντικά ή ασήμαντα είναι για τον καθένα μας, η διοργάνωση πισωγυρίζει, αντί να προοδεύει. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο γεγονός κι ίσως η μοναδική "ουσία" κι εκεί ακριβώς εστιάζω (εσύ επέλεξες να απομονώσεις τις γεύσεις του ισοτονικού). Το λόγο του πισωγυρίσματος, τον ανέφερες μόνος σου νωρίτερα, είναι οι παράλληλοι αγώνες που φέρνουν το πολύ χρήμα με τις πολλές πλέον συμμετοχές με την άνοδο του δρομικού κινήματος, το οποίο δε θέλουν όμως να το ανταποδώσουν στους αθλητές του μαραθωνίου. Απλά πράγματα. Αυτά στα γράφω, έχοντας τρέξει κι εγώ 6 φορές τον αγώνα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (κι αν βάλουμε και τους Νυχτερινούς Ημί με την ίδια οργανωτική επιτροπή, 9), οπότε όπως καταλαβαίνεις έχω κι εγώ άποψη.

Επειδή το ανέφερες, η εκτίμησή μου στους εθελοντές του αγώνα (και του κάθε αγώνα) είναι δεδομένη. Δεν έχω πάρει ούτε μια φορά μπουκαλάκι νερό ή τροφοδοσία μέσα σε αγώνα, όσο σκασμένος και να είμαι, χωρίς να πω ευχαριστώ εκείνη τη στιγμή στο χέρι που το δίνει, ενώ με εκνευρίζουν απίστευτα περιπτώσεις δρομέων που φωνάζουν και διατάζουν από μακριά στους σταθμούς, λες και μιλάνε σε σκλάβους τους. Το περιστατικό με τους εθελοντές που δε μου έδωσαν μπουκάλι ισοτονικό στο τέλος, δεν έλαβε καμία απολύτως έκταση από εμένα εκείνη τη στιγμή, αφού αντιλήφθηκα ότι προφανώς εκτελούσαν οδηγίες της διοργάνωσης κι απλά πήγα παρακάτω. Εδώ όμως που ασκούμε (για πόσο πια ακόμα) καλοπροαίρετη κριτική στη διοργάνωση (που έδωσε αυτές τις οδηγίες) δε γίνεται να μην το αναφέρω. Προφανώς κι οι εθελοντές δε φταίνε σε τίποτα και τους ευχαριστούμε, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί συσχετίζεις αυτό, με το δικαίωμά μας να γράψουμε τα κακώς κείμενα των οργανωτών. Δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα νομίζω.

Τέλος, Καλή Ανάσταση και σε σένα! Δεν εξέλαβα κάτι κακοπροαίρετα, απλά αποσαφήνισα αυτά που έγραψα παραπάνω. Δε γράφω συχνά εδώ, ήδη έγραψα πολλά, το μετάνοιωσα, κι αυτό μάλλον δεν έχει τελειωμό, αφού είναι γνωστό το γνωμικό για το πλήθος των απόψεων, οπότε μάλλον εγώ δε θα επανέλθω. Καλή συνέχεια και καλές γιορτές σε όλους!



Με στενοχωρεί που λες ότι δεν πρέπει να ξαναγράψω θεωρώ είναι το χειρότερο που πρέπει να γίνει. Θα πάμε μπροστά μέσα από την κουβέντα έστω και αν διαφωνούμε κάπου.
1.Χρονομετρηση, πρε πει εντός 24 ωρών να υπάρχουν αποτελέσματα. Τώρα τι συμβόλαιο έχουν και το ρήτρες δεν το ξέρω.
2.Τροφοδοσία. Όπως έχει πει πολλές φορές ο φίλος Παναγιώτης που βοηθά σαν εθελοντής υπάρχουν σημεία που δεν γίνεται να μπουν τα νερά για λόγους ασφαλείας. Μέχρι 1 ώρα πριν τον αγώνα ο δρόμος είναι σε κυκλοφορία φαντάζεστε σε μια στροφή να έχει ντανες με νερα τι θα γίνει την νύχτα. Μπαίνουν σε ανοίγματα που κάνει ο δρόμος. ΔΕΝ είναι κάτι το τρομερό όταν Μόνο στην Ελλάδα δίνουν κάθε 2.5 χιλ. νερό και σε μπουκάλι.
3. Μπλουζάκι δίνουν μπλουζάκι στο βασικό πακέτο ενώ στην Αθήνα το βασικό είναι χωρις μπλούζα και αν θέλεις συν 15 ευρώ.
Θα μπορούσε να γίνει κάτι ανάλογο για αυτούς που θέλουν ποιοτικό μπλουζάκι.
Πέρσι στην Ρώμη 11 η ώρα το Σάββατο είχαν τελειώσει τα medium.
Στο Ναύπλιο στον ημι πληρώσαμε φέτος έξτρα 5 ευρώ μπλουζάκι της σειράς.
Μετάλλιο άκουσα ότι ήταν χάλια .
Χάρηκα για αυτό που έγραψες για τους εθελοντές γιατί και εγώ κάνω ακριβώς το ίδιο. Πρέπει όμως να το τονίζουμε γιατί πολλοί θεωρούν ότι είναι υπηρέτες μας.
Πολλοί αναφέρουν την έλλειψη κόσμου, πόσες φορές έχω νιώσει άβολα που στην γειτονιά μου ,μένω Ριζούπολη, γι νεται αγώνας νέα Φιλαδέλφεια και Νέα Ιωνία εσχάτως και Γαλάτσι και όχι απλά δεν τρέχω δεν έχω πάει ποτέ να χειροκρότησε και προτιμώ το λόγκ ραν στην Φιλοθέη. Εμείς κάνουμε τους αγώνες καλύτερους.

Η Θεσσαλονίκη είναι η εύκολη λύση για ανοιξιάτικο μαραθώνιο στην Ελλάδα και μην ξεχνάμε ότι πολλοί φίλοι στην βόρειο Ελλάδα δεν εχου ν άλλοι επιλογή.
Γνωστός μου δρομέας έσπασε φέτος το 3ωρο αφού πρώτα προσπάθησε στο εξωτερικό 3 φορές Χωρίς να τα καταφέρει. Μια ο καιρός μια το ποτήρι με το νερό πάνε στράφι τόσα έξοδα.
Δυστυχώς οι διοργανωτές βλέπουν με άλλο μάτι τον αγώνα, σε αυτό συμφωνούσαμε γιατί βγάζει μάτι.
Δεν θέλω να κουράσω άλλο και ΣΥΓΝΩΝΗ για την προχειρότητα αλλά γράφω από κινητό.
Indiana13 Posted - 06/04/2018 : 22:02:59
Καλή Ανάσταση να έχουμε με υγεία!!! Θα γράψω και εγώ την γνώμη μου για την διοργάνωση για κάποια αρνητικά που διαπίστωσα,μπας και τα διαβάσει κανένας από την διοργάνωση και τα διορθώσουν την επόμενη φορά.Εγω έτρεξα τα 10 χιλιόμετρα στον τερματισμό στην τελική ευθεία δεν είχαν χρονόμετρο την αψίδα τερματισμού ούτε κάπου ενδιάμεσα αλλά και ούτε τάπητα στα 5 χιλιόμετρα με αποτέλεσμα κάποιος να μπορεί να κλέψει ενδεχομένως!!! Το μετάλλιο μικρό σε σχέση με πέρυσι.Στους σταθμούς μου κάνει εντύπωση, για τι ρε παιδιά δεν ζητάτε από τον δήμο να σας βάλει έστω μόνο για τον αγώνα μπλε κάδους με ανοιχτά τα καπάκια 10-15 μέτρα μετά τους σταθμούς να πετάμε μέσα τα μπουκάλια με την φορά που έχουμε έτσι ώστε να είναι πιο εύκολο να πεταχτεί το μπουκάλι και να μην γεμίζει η περιοχή σκουπιδαριο!!! Σε αυτό θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από μία κοπελίτσα εθελόντρια που καθώς έτρεχα και προσπαθούσα να δω κάδο για ρίξω το μπουκάλι ,δεν είδα πουθενά αναγκαστικά να το πετάξω και τελικά την έκανα μούσκεμα κάτω στο πόδι και πάλι συγγνώμη, στον υπόλοιπο αγώνα καθώς και μετά τον τερματισμό όλο αυτό σκεφτόμουν που έκανα!!!Έναν κάδο ανοιχτό τόσο απλό!!!και τέλος πίνακες με χιλιομετρικές ενδείξεις για όλους τους αγώνες, εγώ δεν είδα εκτός και αν πήγαινα τόσο γρήγορα που δεν τούς πρόσεξα!!! Ο νυχτερινός ημιμαραθώνιος ήταν πιο καλά οργανωμένος

"Στο 20ό μίλι, νόμιζα ότι είχα πεθάνει. Στο 22ο μίλι, ευχόμουν να είχα πεθάνει. Στο 24ο μίλι, ήξερα πως είχα πεθάνει. Στο 26ο μίλι, συνειδητοποίησα ότι ήμουν πολύ σκληρός για να πεθάνω".
akamatos Posted - 06/04/2018 : 20:23:04
quote:
Originally posted by Peter L

quote:
Originally posted by akamatos

quote:
Originally posted by Peter L

Νομίζω η κριτική είναι χρήσιμη αλλά οι υπερβολές πρέπει να λυπουν.
Ισοτονικο μονο μια γεύση, νερό 100 μέτρα ποιο πέρα και άλλα τέτοια αλλοιώνουν την ιδέα του γιατί τρέχουμε.
Άλλο οι διοργανωτές που ρίχνουν βάρος στα 5 και 10 χιλιόμετρα και άλλο μαραθώνιος





Αυτά κατάλαβες απ' όσα έγραψα φίλε μου; Έγραψα τόσα πράγματα κι εστίασες σε δύο από αυτά, που ούτως ή άλλως ήδη κι εγώ ανέφερα από μόνος μου ότι δεν επηρέασαν ουσιαστικά. Το ότι δεν επηρέασαν ουσιαστικά εμένα ή εσένα όμως, δε σημαίνει ότι πχ, όσον αφορά τους σταθμούς μια σωστή διοργάνωση δεν πρέπει να αναφέρει για το τυπικό του πράγματος στο φυλλάδιό της με τις τεχνικές οδηγίες, τα ακριβή χιλιομετρικά σημεία των σταθμών, όταν αυτά δεν αποκλίνουν 100-200μ που συζητάμε, αλλά σχεδόν 1χλμ σε κάποια περίπτωση (αυτό συμβαίνει τουλάχιστον σε πραγματικά διεθνείς μαραθωνίους). Τώρα για το ισοτονικό, αυτό που λέω είναι πως - τουλάχιστον την ώρα που τερμάτισα εγώ - έδιναν 100ml μέσα σε ποτηράκι και δε σε άφηναν να πάρεις να πάρεις μπουκάλι, τη στιγμή που άλλες χρονιές είχαν λογιών λογιών μπουκάλια και σε άφηναν να πάρεις ό,τι θέλεις. Δεν κριτικάρω λοιπόν τη διοργάνωση γιατί έχει μία γεύση ισοτονικό. Μέσα από ένα πιο ευρύ πρίσμα, την κριτικάρω γιατί κάνει γενικότερα downgrade στις παροχές της σε σχέση με το παρελθόν, χωρίς να ανταποδίδει τα μεγαλύτερα έσοδά της πίσω στον δρομέα. Παρ' όλο που μάλλον δεν κατάλαβες βέβαια το πνεύμα αυτών που έγραψα, μπορεί και να σου δώσω δίκιο, γιατί όντως, εδώ δεν έχουμε αποτελέσματα 6 μέρες μετά, οπότε τα ισοτονικά έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα...


Εστίασε στην ουσία λοιπόν, γράφω από κινητό και δεν μπορωμπορώ να απαντήσω ένα προς ένα.Θα το κάνω από δεύτερα. Έχω τρέξει 4 φορές τον αγώνα και έχω άποψη.
Για τα αποτελέσματα μαζί σου αλλά για τα άλλα χάνουμε την ουσία.
Πριν κάνουμε κριτική και μιλάω πρώτα για τον εαυτό μου ας πουμε ένα Ευχαριστώ στους εθελοντές ,ακόμη καλύτερα να πάμε και εμείς εθελοντές και όχι μόνο τι δεν μας άρεσε.
Καλή Ανάσταση και Προς Θεού το σχόλιο μου δεν ήταν κακοπροαίρετο.

Θα επανέλθω



Η "ουσία" μπορεί να αλλάζει από δρομέα σε δρομέα. Ακόμα και για τη χρονομέτρηση (και μαζί μ' αυτή με τη χιλιομετρική μέτρηση της διαδρομής) που απ' ό,τι καταλαβαίνω τη θεωρείς το πιο βασικό (και είναι), να σου θυμίσω ότι το 2015 με τα 524 λιγότερα μέτρα στον Νυχτερινό Ημί (που επίσημα δεν το παραδέχτηκαν ποτέ και δε ζήτησαν ποτέ συγγνώμη), δεν "άνοιξε ρουθούνι" γιατί οι δρομείς βολεύτηκαν με τα ρεκοράκια. Τα πράγματα όπως καταλαβαίνεις λοιπόν, μπορεί να είναι κάπως σχετικά για το τι είναι "ουσία" για τον καθένα.

Εγώ στην αρχική μου δημοσίευση, απαρίθμησα 5-6 πράγματα που μπορεί να απασχολούν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τους περισσότερους δρομείς ή κάποιες κατηγορίες αυτών και ανεβάζουν την εκτίμηση ή τη δημοτικότητα μιας διοργάνωσης στα μάτια τους. Δεν ήταν απαραίτητα τα δικά μου απόλυτα κριτήρια για την ουσία, όπως λες, μιας διοργάνωσης, ωστόσο αντικειμενικά, αν θέλουμε να κάνουμε μια πλήρη αξιολόγηση, οφείλουμε να εξετάζουμε κατακόρυφα τα πάντα, από τα πιο σημαντικά μέχρι και τα πιο επουσιώδη, αφού καμιά φορά κι οι λεπτομέρειες μπορεί να κάνουν τη διαφορά και ν' αφήνουν άλλη επίγευση. Υπό αυτήν την έννοια λοιπόν, η γενική μου διαπίστωση είναι ότι σε όλα αυτά τα πράγματα που ανέφερα, ασχέτως του πόσο σημαντικά ή ασήμαντα είναι για τον καθένα μας, η διοργάνωση πισωγυρίζει, αντί να προοδεύει. Αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο γεγονός κι ίσως η μοναδική "ουσία" κι εκεί ακριβώς εστιάζω (εσύ επέλεξες να απομονώσεις τις γεύσεις του ισοτονικού). Το λόγο του πισωγυρίσματος, τον ανέφερες μόνος σου νωρίτερα, είναι οι παράλληλοι αγώνες που φέρνουν το πολύ χρήμα με τις πολλές πλέον συμμετοχές με την άνοδο του δρομικού κινήματος, το οποίο δε θέλουν όμως να το ανταποδώσουν στους αθλητές του μαραθωνίου. Απλά πράγματα. Αυτά στα γράφω, έχοντας τρέξει κι εγώ 6 φορές τον αγώνα, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (κι αν βάλουμε και τους Νυχτερινούς Ημί με την ίδια οργανωτική επιτροπή, 9), οπότε όπως καταλαβαίνεις έχω κι εγώ άποψη.

Επειδή το ανέφερες, η εκτίμησή μου στους εθελοντές του αγώνα (και του κάθε αγώνα) είναι δεδομένη. Δεν έχω πάρει ούτε μια φορά μπουκαλάκι νερό ή τροφοδοσία μέσα σε αγώνα, όσο σκασμένος και να είμαι, χωρίς να πω ευχαριστώ εκείνη τη στιγμή στο χέρι που το δίνει, ενώ με εκνευρίζουν απίστευτα περιπτώσεις δρομέων που φωνάζουν και διατάζουν από μακριά στους σταθμούς, λες και μιλάνε σε σκλάβους τους. Το περιστατικό με τους εθελοντές που δε μου έδωσαν μπουκάλι ισοτονικό στο τέλος, δεν έλαβε καμία απολύτως έκταση από εμένα εκείνη τη στιγμή, αφού αντιλήφθηκα ότι προφανώς εκτελούσαν οδηγίες της διοργάνωσης κι απλά πήγα παρακάτω. Εδώ όμως που ασκούμε (για πόσο πια ακόμα) καλοπροαίρετη κριτική στη διοργάνωση (που έδωσε αυτές τις οδηγίες) δε γίνεται να μην το αναφέρω. Προφανώς κι οι εθελοντές δε φταίνε σε τίποτα και τους ευχαριστούμε, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί συσχετίζεις αυτό, με το δικαίωμά μας να γράψουμε τα κακώς κείμενα των οργανωτών. Δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα νομίζω.

Τέλος, Καλή Ανάσταση και σε σένα! Δεν εξέλαβα κάτι κακοπροαίρετα, απλά αποσαφήνισα αυτά που έγραψα παραπάνω. Δε γράφω συχνά εδώ, ήδη έγραψα πολλά, το μετάνοιωσα, κι αυτό μάλλον δεν έχει τελειωμό, αφού είναι γνωστό το γνωμικό για το πλήθος των απόψεων, οπότε μάλλον εγώ δε θα επανέλθω. Καλή συνέχεια και καλές γιορτές σε όλους!
OdiOdiOdi Posted - 06/04/2018 : 19:25:41
συμφωνω απόλυτα και σε όλα αυτά να προσθέσω:
-το άθλιο website... απαράδεκτο (όπως επίσης και του αυθεντικού μαραθωνίου ειναι τραγικό).
-την ανυπαρξία τοπικών αρχών και κατοίκων στην Πέλλα
-την αδιαφορία(;) των χορηγών... πως αλλιώς να το θέσω... πχ: η high5 είχε να δώσει τζελάκια σε 2-3 σημεία... δεν μπορούσε να έχει κάποιον εθελοντή με μπλουζάκι, καπελάκι, ίσως και μια ταμπέλα που να λέει... εδω τζελάκια... όχι μόνο για τους δρομείς που αρκετοι δυσκολευόταν να τα εντοπίσουν αλλά και για την εταιρία που υποθέτω πως θέλει να διαφημιστεί. Επίσης η εν λόγω εταιρία, όπως και άλλοι χορηγοί, δεν υπήρχαν πουθενά στην expo και φυσικά κανένας στην εκκίνηση.

quote:
Originally posted by akamatos

Είσαι διοργανωτής κι έχεις έναν μαραθώνιο σε μια αντικειμενικά αδιάφορη διαδρομή στην οποία τρέχεις μόνος κι έρημος (χωρίς θεατές και κατά περιπτώσεις και χωρίς γκρουπ) για 41χλμ σε κακής ποιότητας άσφαλτο κι αντί να προσπαθήσεις να κάνεις το προϊόν σου όσο πιο ελκυστικό γίνεται σε παραμέτρους που μπορείς να επηρεάσεις (αν δεχτούμε ότι η διαδρομή είναι αυτή και δεν αλλάζει), χρόνο με το χρόνο, πισωγυρίζεις ακόμα περισσότερο, σε στοιχειώδη πράγματα. Κι όταν οι δρομείς στα λένε και στα γράφουν καλοπροαίρετα δεξιά κι αριστερά στο Facebook και στη Σελίδα σου, τους σβήνεις και τα σχόλια να μη φαίνονται (προσωπική εμπειρία). Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν αντί για έναν ανταγωνιστικό και ανταποδοτικό προς τον δρομέα μαραθώνιο, θες να διοργανώσεις έναν με το μικρότερο δυνατό κόστος (δηλαδή το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος), σκεφτόμενος εντελώς κοντόφθαλμα.

Έχουμε και λέμε:

1. Χρονομέτρηση: Πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωση (αν βάλουμε μέσα και τους Νυχτερινούς Ημί) που η συγκεκριμένη εταιρεία χρονομέτρησης παρουσιάζεται ...ανεπαρκής, για να το θέσω όσο πιο κομψά γίνεται. Είμαστε 6 μέρες που έχει τελειώσει ο αγώνας και η λίστα με τη γενική κατάταξη ακόμα "μαγειρεύεται", όπως ακριβώς έγινε και στις προηγούμενες διοργανώσεις. Επίσης, υπήρχε στην προκήρυξη πρόβλεψη για σημείο χρονομέτρησης και στο 10χλμ εκτός από το 30χλμ που μπήκε φέτος κι όμως πέρασμα στο 10χλμ δεν έχει κανένας δρομέας. Στον τερματισμό, χωρίς χρόνο 3 στους 10 δρομείς τις πρώτες 2 μέρες, προφανώς τα συμπληρώνουν χειροκίνητα από βίντεο στη γραμμή τερματισμού, όπως έγινε και με την Τσεκίνι πέρυσι που της άλλαξαν 2-3 φορές το χρόνο. Μπορώ να αναφέρω αρκετά ακόμα χειροπιαστά παραδείγματα με λάθη στους χρόνους αθλητών, από προηγούμενες διοργανώσεις (και τη φετινή φυσικά), αλλά μάλλον δε χρειάζεται, τα ξέρετε. Φυσικά, η εταιρεία μπορεί να μην έχει την τεχνογνωσία ή το βεληνεκές να διαχειριστεί μια διοργωσή τέτοια εμβέλειας, πράγμα κατανοητό. Η ευθύνη βαραίνει όμως τον διοργανωτή που εξακολουθεί να της αναθέτει το έργο μέσω "κουμπαριάς"...

2. Μπλουζάκι: Το 2011 και 2012 με χορηγό Adidas οι δρομείς έπαιρναν κάποια αρκετά συμπαθητικά κι επώνυμα μπλουζάκια της εταιρείας. Από την επόμενη χρονιά, τεχνικό no name, Rolly κι άγιος ο θεός. Φέτος, στην έκθεση στο περίπτερο της Saucony, (νομίζω ήταν χορηγός) υπήρχε ένα όμορφο μπλε μπλουζάκι του αγώνα από την εν λόγω εταιρεία με κόστος 20 ευρώ. Γιατί ρε άνθρωποι δεν κανονίζατε να δίνετε αυτό στους δρομείς μέσα στο πακέτο συμμετοχής; Προφανώς είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείτε ότι ένα ποιοτικό, επώνυμο, όμορφο τεχνικό μπλουζάκι που ο δρομέας θα το φοράει πραγματικά έξω και στις προπονήσεις του κι όχι για να βάφει κάγκελα το καλοκαίρι, είναι διαφήμιση για τον αγώνα σας κι επενδύετε έμμεσα σε αυτόν...

3. Μετάλλιο: Μετά τη μεταλλιάρα της επετειακής 10ης έκδοσης του 2015 και γενικά έχοντας δώσει στο παρελθόν σχετικά συμπαθητικά μετάλλια, φέτος αποφάσισαν να δώσουν στους μαραθωνοδρόμους αυτήν την κουτσουλιά για μετάλλιο (όχι ότι το μέγεθος έχει πάντα σημασία φυσικά), με την κορδελίτσα ζαχαροπλαστείου με συρραπτικό, κοινό και για τους δρομείς των παράλληλων αγώνων. Τι να πω...

4. Τροφοδοσία: Αν και στην Ελλάδα έχουμε καλομάθει με τους σταθμούς ανά 2,5Κ (στο εξωτερικό ο κανόνας είναι ανά 5Κ), πράγμα που σίγουρα είναι στα θετικά, πολλοί σταθμοί είχαν απόκλιση αρκετών εκατοντάδων μέτρων (μέχρι και 800), χωρίς να αναφέρεται πουθενά αυτό για να σε προϊδεάσει, σε κάποιο τεχνικό έγγραφο. Μικρό βέβαια το κακό, προσωπικά δε με επηρέασε καθόλου κι ο λόγος που κάνω την "παράγραφο 4 - τροφοδοσία", δεν είναι στην πραγματικότητα αυτός, αλλά ο τερματισμός! Τερμάτισα και μετά τα μετάλλια, περνώντας από τις ζώνες ανεφοδιασμού, ανάμεσα στα άλλα, μου προσέφεραν ισοτονικό, σε μισό ποτηράκι (στο οποίο έβαζαν ανοίγοντας μπουκαλάκια Powerade). Μάλιστα, φέτος είχαν μόνο πορτοκάλι Powerade, ενώ άλλες χρονιές έδιναν κι ένα μπλε (δε θυμάμαι τη γεύση) εκτός από το πορτοκάλι. Ζήτησα να μου δώσουν ένα ολόκληρο μπουκάλι να πιώ (προσωπικά στον αγώνα δεν πίνω καθόλου ισοτονικό, αλλά αμέσως μετά με βοηθάει πολύ με τη ζάχαρη που έχει να συνέλθω) και δε μου έδωσαν!!! Ναι, καλά διαβάσατε. Έτρεξα 42χλμ, ζήτησα ένα μπουκάλι ισοτονικό εκτός από το μισό λίτρο νερό και δε μου έδωσαν... Η δικαιολογία ήταν ότι δε φτάνει για όλους, λες και δεν είναι γνωστό από πριν πόσες συμμετοχές είχαν σαν διοργάνωση! Αφού μου έδωσαν και νερό, πάλι καλά...

5. Μπλοκ εκκίνησης: Δε θεωρώ ότι επηρεάζει τον πολύ κόσμο αυτό που θα πω. Για την ακρίβεια δεν επηρεάζει κανέναν, εκτός ίσως ελάχιστα από 3-4 πραγματικά ελίτ αθλητές που κάθε χρόνο στη γραμμή της εκκίνησης βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη σειρά, πίσω από μια πρώην πρωταθλήτρια και κάποιους αθλητές του γκρουπ της, που κάνουν από 3:20 έως 4:00+ αλλά με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να είναι κανονικά και με το νόμο στο ελίτ μπλοκ, μπροστά ακόμα κι από τους "μαύρους"... Σε αυτό το σημείο, να θυμίσω ότι η Τσεκίνι πέρυσι έκανε 2:45:02, χάνοντας για 2" το όριο για το παγκόσμιο. Στις φωτογραφίες δε της εκκίνησης, διακρίνεται στην 3η-4η σειρά, πίσω από αθλητές των 4ων ωρών, με τις διακριτικές φανέλες του συγκεκριμένου γκρουπ. Just saying, αυτό... Για μαραθώνιος που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται "διεθνής", μάλλον δεν είναι και πολύ ωραία εικόνα αυτό, για εικόνα εκκίνησης, με τον κάθε παρατρεχάμενο να κόβει βόλτες στην πρώτη γραμμή, μπροστά από τους ελίτ αθλητές. Νομίζω δίνει εικόνα "διοργάνωσης καφενείου" και αποθαρρύνει κάποιον πραγματικά σοβαρό αθλητή μόλις τη βλέπει, δημιουργώντας εξ αρχής ερωτηματικά για τη σοβαρότητα των διοργανωτών με την πρώτη εντύπωση.

6. Χιλιομετρικές ενδείξεις: Όπως ήδη ανέφεραν κι άλλοι, λανθασμένες σε αρκετά σημεία, γεγονός ανεπίτρεπτο για "διεθνή" αγώνα. Επίσης, πισωγύρισμα, παλαιότερα είχε κι ένα χρονόμετρο στα μισά κι έβλεπες πέρασμα, φέτος πάει κι αυτό... Εδώ δεν είχε στον τερματισμό βέβαια θα μου πείτε!

Εν κατακλείδι, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρ και τώρα που συνοψίζω τα μελανά του σημεία, απορώ πως το αποφάσισα και πήγα και (ξανα)έτρεξα αυτόν τον αγώνα. Αν δε γούσταρα τόσο πολύ την πόλη και δεν είχα τόσο καλά φιλαράκια πάνω, δεν υπήρχε περίπτωση. Από 'δω και πέρα μόνο για μάσα και ρετσίνες με τα καρντάσια και μαραθώνιος έξω...

Rigelian Posted - 06/04/2018 : 19:09:31
quote:
Originally posted by akamatos

Είσαι διοργανωτής κι έχεις έναν μαραθώνιο σε μια αντικειμενικά αδιάφορη διαδρομή στην οποία τρέχεις μόνος κι έρημος (χωρίς θεατές και κατά περιπτώσεις και χωρίς γκρουπ) για 41χλμ σε κακής ποιότητας άσφαλτο κι αντί να προσπαθήσεις να κάνεις το προϊόν σου όσο πιο ελκυστικό γίνεται σε παραμέτρους που μπορείς να επηρεάσεις (αν δεχτούμε ότι η διαδρομή είναι αυτή και δεν αλλάζει), χρόνο με το χρόνο, πισωγυρίζεις ακόμα περισσότερο, σε στοιχειώδη πράγματα. Κι όταν οι δρομείς στα λένε και στα γράφουν καλοπροαίρετα δεξιά κι αριστερά στο Facebook και στη Σελίδα σου, τους σβήνεις και τα σχόλια να μη φαίνονται (προσωπική εμπειρία). Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν αντί για έναν ανταγωνιστικό και ανταποδοτικό προς τον δρομέα μαραθώνιο, θες να διοργανώσεις έναν με το μικρότερο δυνατό κόστος (δηλαδή το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος), σκεφτόμενος εντελώς κοντόφθαλμα.

Έχουμε και λέμε:

1. Χρονομέτρηση: Πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωση (αν βάλουμε μέσα και τους Νυχτερινούς Ημί) που η συγκεκριμένη εταιρεία χρονομέτρησης παρουσιάζεται ...ανεπαρκής, για να το θέσω όσο πιο κομψά γίνεται. Είμαστε 6 μέρες που έχει τελειώσει ο αγώνας και η λίστα με τη γενική κατάταξη ακόμα "μαγειρεύεται", όπως ακριβώς έγινε και στις προηγούμενες διοργανώσεις. Επίσης, υπήρχε στην προκήρυξη πρόβλεψη για σημείο χρονομέτρησης και στο 10χλμ εκτός από το 30χλμ που μπήκε φέτος κι όμως πέρασμα στο 10χλμ δεν έχει κανένας δρομέας. Στον τερματισμό, χωρίς χρόνο 3 στους 10 δρομείς τις πρώτες 2 μέρες, προφανώς τα συμπληρώνουν χειροκίνητα από βίντεο στη γραμμή τερματισμού, όπως έγινε και με την Τσεκίνι πέρυσι που της άλλαξαν 2-3 φορές το χρόνο. Μπορώ να αναφέρω αρκετά ακόμα χειροπιαστά παραδείγματα με λάθη στους χρόνους αθλητών, από προηγούμενες διοργανώσεις (και τη φετινή φυσικά), αλλά μάλλον δε χρειάζεται, τα ξέρετε. Φυσικά, η εταιρεία μπορεί να μην έχει την τεχνογνωσία ή το βεληνεκές να διαχειριστεί μια διοργωσή τέτοια εμβέλειας, πράγμα κατανοητό. Η ευθύνη βαραίνει όμως τον διοργανωτή που εξακολουθεί να της αναθέτει το έργο μέσω "κουμπαριάς"...

2. Μπλουζάκι: Το 2011 και 2012 με χορηγό Adidas οι δρομείς έπαιρναν κάποια αρκετά συμπαθητικά κι επώνυμα μπλουζάκια της εταιρείας. Από την επόμενη χρονιά, τεχνικό no name, Rolly κι άγιος ο θεός. Φέτος, στην έκθεση στο περίπτερο της Saucony, (νομίζω ήταν χορηγός) υπήρχε ένα όμορφο μπλε μπλουζάκι του αγώνα από την εν λόγω εταιρεία με κόστος 20 ευρώ. Γιατί ρε άνθρωποι δεν κανονίζατε να δίνετε αυτό στους δρομείς μέσα στο πακέτο συμμετοχής; Προφανώς είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείτε ότι ένα ποιοτικό, επώνυμο, όμορφο τεχνικό μπλουζάκι που ο δρομέας θα το φοράει πραγματικά έξω και στις προπονήσεις του κι όχι για να βάφει κάγκελα το καλοκαίρι, είναι διαφήμιση για τον αγώνα σας κι επενδύετε έμμεσα σε αυτόν...

3. Μετάλλιο: Μετά τη μεταλλιάρα της επετειακής 10ης έκδοσης του 2015 και γενικά έχοντας δώσει στο παρελθόν σχετικά συμπαθητικά μετάλλια, φέτος αποφάσισαν να δώσουν στους μαραθωνοδρόμους αυτήν την κουτσουλιά για μετάλλιο (όχι ότι το μέγεθος έχει πάντα σημασία φυσικά), με την κορδελίτσα ζαχαροπλαστείου με συρραπτικό, κοινό και για τους δρομείς των παράλληλων αγώνων. Τι να πω...

4. Τροφοδοσία: Αν και στην Ελλάδα έχουμε καλομάθει με τους σταθμούς ανά 2,5Κ (στο εξωτερικό ο κανόνας είναι ανά 5Κ), πράγμα που σίγουρα είναι στα θετικά, πολλοί σταθμοί είχαν απόκλιση αρκετών εκατοντάδων μέτρων (μέχρι και 800), χωρίς να αναφέρεται πουθενά αυτό για να σε προϊδεάσει, σε κάποιο τεχνικό έγγραφο. Μικρό βέβαια το κακό, προσωπικά δε με επηρέασε καθόλου κι ο λόγος που κάνω την "παράγραφο 4 - τροφοδοσία", δεν είναι στην πραγματικότητα αυτός, αλλά ο τερματισμός! Τερμάτισα και μετά τα μετάλλια, περνώντας από τις ζώνες ανεφοδιασμού, ανάμεσα στα άλλα, μου προσέφεραν ισοτονικό, σε μισό ποτηράκι (στο οποίο έβαζαν ανοίγοντας μπουκαλάκια Powerade). Μάλιστα, φέτος είχαν μόνο πορτοκάλι Powerade, ενώ άλλες χρονιές έδιναν κι ένα μπλε (δε θυμάμαι τη γεύση) εκτός από το πορτοκάλι. Ζήτησα να μου δώσουν ένα ολόκληρο μπουκάλι να πιώ (προσωπικά στον αγώνα δεν πίνω καθόλου ισοτονικό, αλλά αμέσως μετά με βοηθάει πολύ με τη ζάχαρη που έχει να συνέλθω) και δε μου έδωσαν!!! Ναι, καλά διαβάσατε. Έτρεξα 42χλμ, ζήτησα ένα μπουκάλι ισοτονικό εκτός από το μισό λίτρο νερό και δε μου έδωσαν... Η δικαιολογία ήταν ότι δε φτάνει για όλους, λες και δεν είναι γνωστό από πριν πόσες συμμετοχές είχαν σαν διοργάνωση! Αφού μου έδωσαν και νερό, πάλι καλά...

5. Μπλοκ εκκίνησης: Δε θεωρώ ότι επηρεάζει τον πολύ κόσμο αυτό που θα πω. Για την ακρίβεια δεν επηρεάζει κανέναν, εκτός ίσως ελάχιστα από 3-4 πραγματικά ελίτ αθλητές που κάθε χρόνο στη γραμμή της εκκίνησης βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη σειρά, πίσω από μια πρώην πρωταθλήτρια και κάποιους αθλητές του γκρουπ της, που κάνουν από 3:20 έως 4:00+ αλλά με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να είναι κανονικά και με το νόμο στο ελίτ μπλοκ, μπροστά ακόμα κι από τους "μαύρους"... Σε αυτό το σημείο, να θυμίσω ότι η Τσεκίνι πέρυσι έκανε 2:45:02, χάνοντας για 2" το όριο για το παγκόσμιο. Στις φωτογραφίες δε της εκκίνησης, διακρίνεται στην 3η-4η σειρά, πίσω από αθλητές των 4ων ωρών, με τις διακριτικές φανέλες του συγκεκριμένου γκρουπ. Just saying, αυτό... Για μαραθώνιος που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται "διεθνής", μάλλον δεν είναι και πολύ ωραία εικόνα αυτό, για εικόνα εκκίνησης, με τον κάθε παρατρεχάμενο να κόβει βόλτες στην πρώτη γραμμή, μπροστά από τους ελίτ αθλητές. Νομίζω δίνει εικόνα "διοργάνωσης καφενείου" και αποθαρρύνει κάποιον πραγματικά σοβαρό αθλητή μόλις τη βλέπει, δημιουργώντας εξ αρχής ερωτηματικά για τη σοβαρότητα των διοργανωτών με την πρώτη εντύπωση.

6. Χιλιομετρικές ενδείξεις: Όπως ήδη ανέφεραν κι άλλοι, λανθασμένες σε αρκετά σημεία, γεγονός ανεπίτρεπτο για "διεθνή" αγώνα. Επίσης, πισωγύρισμα, παλαιότερα είχε κι ένα χρονόμετρο στα μισά κι έβλεπες πέρασμα, φέτος πάει κι αυτό... Εδώ δεν είχε στον τερματισμό βέβαια θα μου πείτε!

Εν κατακλείδι, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρ και τώρα που συνοψίζω τα μελανά του σημεία, απορώ πως το αποφάσισα και πήγα και (ξανα)έτρεξα αυτόν τον αγώνα. Αν δε γούσταρα τόσο πολύ την πόλη και δεν είχα τόσο καλά φιλαράκια πάνω, δεν υπήρχε περίπτωση. Από 'δω και πέρα μόνο για μάσα και ρετσίνες με τα καρντάσια και μαραθώνιος έξω...



Εξαιρετικός, σαφής και to the point.

Για ένα τέτοιο report αξιολόγησης θα έπρεπε να πληρώνουν οι διοργανωτές, όμως το έχουν εδώ, δωρεάν και ελπίζουμε όλοι να το διαβάσουν και να βελτιώσουν τον Μεγαλέκο!

Είναι κρίμα...
Peter L Posted - 06/04/2018 : 19:00:24
quote:
Originally posted by akamatos

quote:
Originally posted by Peter L

Νομίζω η κριτική είναι χρήσιμη αλλά οι υπερβολές πρέπει να λυπουν.
Ισοτονικο μονο μια γεύση, νερό 100 μέτρα ποιο πέρα και άλλα τέτοια αλλοιώνουν την ιδέα του γιατί τρέχουμε.
Άλλο οι διοργανωτές που ρίχνουν βάρος στα 5 και 10 χιλιόμετρα και άλλο μαραθώνιος





Αυτά κατάλαβες απ' όσα έγραψα φίλε μου; Έγραψα τόσα πράγματα κι εστίασες σε δύο από αυτά, που ούτως ή άλλως ήδη κι εγώ ανέφερα από μόνος μου ότι δεν επηρέασαν ουσιαστικά. Το ότι δεν επηρέασαν ουσιαστικά εμένα ή εσένα όμως, δε σημαίνει ότι πχ, όσον αφορά τους σταθμούς μια σωστή διοργάνωση δεν πρέπει να αναφέρει για το τυπικό του πράγματος στο φυλλάδιό της με τις τεχνικές οδηγίες, τα ακριβή χιλιομετρικά σημεία των σταθμών, όταν αυτά δεν αποκλίνουν 100-200μ που συζητάμε, αλλά σχεδόν 1χλμ σε κάποια περίπτωση (αυτό συμβαίνει τουλάχιστον σε πραγματικά διεθνείς μαραθωνίους). Τώρα για το ισοτονικό, αυτό που λέω είναι πως - τουλάχιστον την ώρα που τερμάτισα εγώ - έδιναν 100ml μέσα σε ποτηράκι και δε σε άφηναν να πάρεις να πάρεις μπουκάλι, τη στιγμή που άλλες χρονιές είχαν λογιών λογιών μπουκάλια και σε άφηναν να πάρεις ό,τι θέλεις. Δεν κριτικάρω λοιπόν τη διοργάνωση γιατί έχει μία γεύση ισοτονικό. Μέσα από ένα πιο ευρύ πρίσμα, την κριτικάρω γιατί κάνει γενικότερα downgrade στις παροχές της σε σχέση με το παρελθόν, χωρίς να ανταποδίδει τα μεγαλύτερα έσοδά της πίσω στον δρομέα. Παρ' όλο που μάλλον δεν κατάλαβες βέβαια το πνεύμα αυτών που έγραψα, μπορεί και να σου δώσω δίκιο, γιατί όντως, εδώ δεν έχουμε αποτελέσματα 6 μέρες μετά, οπότε τα ισοτονικά έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα...


Εστίασε στην ουσία λοιπόν, γράφω από κινητό και δεν μπορωμπορώ να απαντήσω ένα προς ένα.Θα το κάνω από δεύτερα. Έχω τρέξει 4 φορές τον αγώνα και έχω άποψη.
Για τα αποτελέσματα μαζί σου αλλά για τα άλλα χάνουμε την ουσία.
Πριν κάνουμε κριτική και μιλάω πρώτα για τον εαυτό μου ας πουμε ένα Ευχαριστώ στους εθελοντές ,ακόμη καλύτερα να πάμε και εμείς εθελοντές και όχι μόνο τι δεν μας άρεσε.
Καλή Ανάσταση και Προς Θεού το σχόλιο μου δεν ήταν κακοπροαίρετο.

Θα επανέλθω
akamatos Posted - 06/04/2018 : 18:28:16
quote:
Originally posted by Peter L

Νομίζω η κριτική είναι χρήσιμη αλλά οι υπερβολές πρέπει να λυπουν.
Ισοτονικο μονο μια γεύση, νερό 100 μέτρα ποιο πέρα και άλλα τέτοια αλλοιώνουν την ιδέα του γιατί τρέχουμε.
Άλλο οι διοργανωτές που ρίχνουν βάρος στα 5 και 10 χιλιόμετρα και άλλο μαραθώνιος





Αυτά κατάλαβες απ' όσα έγραψα φίλε μου; Έγραψα τόσα πράγματα κι εστίασες σε δύο από αυτά, που ούτως ή άλλως ήδη κι εγώ ανέφερα από μόνος μου ότι δεν επηρέασαν ουσιαστικά. Το ότι δεν επηρέασαν ουσιαστικά εμένα ή εσένα όμως, δε σημαίνει ότι πχ, όσον αφορά τους σταθμούς μια σωστή διοργάνωση δεν πρέπει να αναφέρει για το τυπικό του πράγματος στο φυλλάδιό της με τις τεχνικές οδηγίες, τα ακριβή χιλιομετρικά σημεία των σταθμών, όταν αυτά δεν αποκλίνουν 100-200μ που συζητάμε, αλλά σχεδόν 1χλμ σε κάποια περίπτωση (αυτό συμβαίνει τουλάχιστον σε πραγματικά διεθνείς μαραθωνίους). Τώρα για το ισοτονικό, αυτό που λέω είναι πως - τουλάχιστον την ώρα που τερμάτισα εγώ - έδιναν 100ml μέσα σε ποτηράκι και δε σε άφηναν να πάρεις να πάρεις μπουκάλι, τη στιγμή που άλλες χρονιές είχαν λογιών λογιών μπουκάλια και σε άφηναν να πάρεις ό,τι θέλεις. Δεν κριτικάρω λοιπόν τη διοργάνωση γιατί έχει μία γεύση ισοτονικό. Μέσα από ένα πιο ευρύ πρίσμα, την κριτικάρω γιατί κάνει γενικότερα downgrade στις παροχές της σε σχέση με το παρελθόν, χωρίς να ανταποδίδει τα μεγαλύτερα έσοδά της πίσω στον δρομέα. Παρ' όλο που μάλλον δεν κατάλαβες βέβαια το πνεύμα αυτών που έγραψα, μπορεί και να σου δώσω δίκιο, γιατί όντως, εδώ δεν έχουμε αποτελέσματα 6 μέρες μετά, οπότε τα ισοτονικά έρχονται σε δεύτερη και τρίτη μοίρα...
Peter L Posted - 06/04/2018 : 17:03:24
Νομίζω η κριτική είναι χρήσιμη αλλά οι υπερβολές πρέπει να λυπουν.
Ισοτονικο μονο μια γεύση, νερό 100 μέτρα ποιο πέρα και άλλα τέτοια αλλοιώνουν την ιδέα του γιατί τρέχουμε.
Άλλο οι διοργανωτές που ρίχνουν βάρος στα 5 και 10 χιλιόμετρα και άλλο μαραθώνιος

Elda Posted - 06/04/2018 : 09:09:48
quote:
Originally posted by akamatos

Ζήτησα να μου δώσουν ένα ολόκληρο μπουκάλι να πιώ (προσωπικά στον αγώνα δεν πίνω καθόλου ισοτονικό, αλλά αμέσως μετά με βοηθάει πολύ με τη ζάχαρη που έχει να συνέλθω) και δε μου έδωσαν!!! Ναι, καλά διαβάσατε. Έτρεξα 42χλμ, ζήτησα ένα μπουκάλι ισοτονικό εκτός από το μισό λίτρο νερό και δε μου έδωσαν... Η δικαιολογία ήταν ότι δε φτάνει για όλους, λες και δεν είναι γνωστό από πριν πόσες συμμετοχές είχαν σαν διοργάνωση! Αφού μου έδωσαν και νερό, πάλι καλά...


Εμ, εσυ φταις που ησουν γρηγορος. Eμενα που τερματισα ακριβως μια ωρα αργοτερα μου εδωσαν (χωρις να ζητησω) ολοκηρο μπουκαλι πορτοκαλι powerade.(προφανως τοτε υπολογισαν οτι φτανουν για τους υπολοιπους)

quote:
Originally posted by akamatos Από 'δω και πέρα μόνο για μάσα και ρετσίνες με τα καρντάσια και μαραθώνιος έξω...



Αν καποιος εχει την οικονομικη δυνατοτητα το εξω ειναι μονοδρομος, ειδικα για την ανοιξη. Τωρα αν δεν την εχει, εχοντας τρεξει μαραθωνιο στο Ναυπλιο (και αποκλειοντας τους υπολοιπους μαραθωνιους ως πιο δυσκολους), θα ελεγα πως η Θεσσαλονικη ειναι επισης μονοδρομος για καποιον που κυνηγαει χρονο, και γι αυτο δυστυχως δε βελτιωνονται.

ΥΓ. Συγχαρητηρια για το χρονο σου κι ας μη πετυχες το βελτιστον.
akamatos Posted - 06/04/2018 : 02:07:39
Είσαι διοργανωτής κι έχεις έναν μαραθώνιο σε μια αντικειμενικά αδιάφορη διαδρομή στην οποία τρέχεις μόνος κι έρημος (χωρίς θεατές και κατά περιπτώσεις και χωρίς γκρουπ) για 41χλμ σε κακής ποιότητας άσφαλτο κι αντί να προσπαθήσεις να κάνεις το προϊόν σου όσο πιο ελκυστικό γίνεται σε παραμέτρους που μπορείς να επηρεάσεις (αν δεχτούμε ότι η διαδρομή είναι αυτή και δεν αλλάζει), χρόνο με το χρόνο, πισωγυρίζεις ακόμα περισσότερο, σε στοιχειώδη πράγματα. Κι όταν οι δρομείς στα λένε και στα γράφουν καλοπροαίρετα δεξιά κι αριστερά στο Facebook και στη Σελίδα σου, τους σβήνεις και τα σχόλια να μη φαίνονται (προσωπική εμπειρία). Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν όταν αντί για έναν ανταγωνιστικό και ανταποδοτικό προς τον δρομέα μαραθώνιο, θες να διοργανώσεις έναν με το μικρότερο δυνατό κόστος (δηλαδή το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος), σκεφτόμενος εντελώς κοντόφθαλμα.

Έχουμε και λέμε:

1. Χρονομέτρηση: Πέμπτη συνεχόμενη διοργάνωση (αν βάλουμε μέσα και τους Νυχτερινούς Ημί) που η συγκεκριμένη εταιρεία χρονομέτρησης παρουσιάζεται ...ανεπαρκής, για να το θέσω όσο πιο κομψά γίνεται. Είμαστε 6 μέρες που έχει τελειώσει ο αγώνας και η λίστα με τη γενική κατάταξη ακόμα "μαγειρεύεται", όπως ακριβώς έγινε και στις προηγούμενες διοργανώσεις. Επίσης, υπήρχε στην προκήρυξη πρόβλεψη για σημείο χρονομέτρησης και στο 10χλμ εκτός από το 30χλμ που μπήκε φέτος κι όμως πέρασμα στο 10χλμ δεν έχει κανένας δρομέας. Στον τερματισμό, χωρίς χρόνο 3 στους 10 δρομείς τις πρώτες 2 μέρες, προφανώς τα συμπληρώνουν χειροκίνητα από βίντεο στη γραμμή τερματισμού, όπως έγινε και με την Τσεκίνι πέρυσι που της άλλαξαν 2-3 φορές το χρόνο. Μπορώ να αναφέρω αρκετά ακόμα χειροπιαστά παραδείγματα με λάθη στους χρόνους αθλητών, από προηγούμενες διοργανώσεις (και τη φετινή φυσικά), αλλά μάλλον δε χρειάζεται, τα ξέρετε. Φυσικά, η εταιρεία μπορεί να μην έχει την τεχνογνωσία ή το βεληνεκές να διαχειριστεί μια διοργωσή τέτοια εμβέλειας, πράγμα κατανοητό. Η ευθύνη βαραίνει όμως τον διοργανωτή που εξακολουθεί να της αναθέτει το έργο μέσω "κουμπαριάς"...

2. Μπλουζάκι: Το 2011 και 2012 με χορηγό Adidas οι δρομείς έπαιρναν κάποια αρκετά συμπαθητικά κι επώνυμα μπλουζάκια της εταιρείας. Από την επόμενη χρονιά, τεχνικό no name, Rolly κι άγιος ο θεός. Φέτος, στην έκθεση στο περίπτερο της Saucony, (νομίζω ήταν χορηγός) υπήρχε ένα όμορφο μπλε μπλουζάκι του αγώνα από την εν λόγω εταιρεία με κόστος 20 ευρώ. Γιατί ρε άνθρωποι δεν κανονίζατε να δίνετε αυτό στους δρομείς μέσα στο πακέτο συμμετοχής; Προφανώς είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθείτε ότι ένα ποιοτικό, επώνυμο, όμορφο τεχνικό μπλουζάκι που ο δρομέας θα το φοράει πραγματικά έξω και στις προπονήσεις του κι όχι για να βάφει κάγκελα το καλοκαίρι, είναι διαφήμιση για τον αγώνα σας κι επενδύετε έμμεσα σε αυτόν...

3. Μετάλλιο: Μετά τη μεταλλιάρα της επετειακής 10ης έκδοσης του 2015 και γενικά έχοντας δώσει στο παρελθόν σχετικά συμπαθητικά μετάλλια, φέτος αποφάσισαν να δώσουν στους μαραθωνοδρόμους αυτήν την κουτσουλιά για μετάλλιο (όχι ότι το μέγεθος έχει πάντα σημασία φυσικά), με την κορδελίτσα ζαχαροπλαστείου με συρραπτικό, κοινό και για τους δρομείς των παράλληλων αγώνων. Τι να πω...

4. Τροφοδοσία: Αν και στην Ελλάδα έχουμε καλομάθει με τους σταθμούς ανά 2,5Κ (στο εξωτερικό ο κανόνας είναι ανά 5Κ), πράγμα που σίγουρα είναι στα θετικά, πολλοί σταθμοί είχαν απόκλιση αρκετών εκατοντάδων μέτρων (μέχρι και 800), χωρίς να αναφέρεται πουθενά αυτό για να σε προϊδεάσει, σε κάποιο τεχνικό έγγραφο. Μικρό βέβαια το κακό, προσωπικά δε με επηρέασε καθόλου κι ο λόγος που κάνω την "παράγραφο 4 - τροφοδοσία", δεν είναι στην πραγματικότητα αυτός, αλλά ο τερματισμός! Τερμάτισα και μετά τα μετάλλια, περνώντας από τις ζώνες ανεφοδιασμού, ανάμεσα στα άλλα, μου προσέφεραν ισοτονικό, σε μισό ποτηράκι (στο οποίο έβαζαν ανοίγοντας μπουκαλάκια Powerade). Μάλιστα, φέτος είχαν μόνο πορτοκάλι Powerade, ενώ άλλες χρονιές έδιναν κι ένα μπλε (δε θυμάμαι τη γεύση) εκτός από το πορτοκάλι. Ζήτησα να μου δώσουν ένα ολόκληρο μπουκάλι να πιώ (προσωπικά στον αγώνα δεν πίνω καθόλου ισοτονικό, αλλά αμέσως μετά με βοηθάει πολύ με τη ζάχαρη που έχει να συνέλθω) και δε μου έδωσαν!!! Ναι, καλά διαβάσατε. Έτρεξα 42χλμ, ζήτησα ένα μπουκάλι ισοτονικό εκτός από το μισό λίτρο νερό και δε μου έδωσαν... Η δικαιολογία ήταν ότι δε φτάνει για όλους, λες και δεν είναι γνωστό από πριν πόσες συμμετοχές είχαν σαν διοργάνωση! Αφού μου έδωσαν και νερό, πάλι καλά...

5. Μπλοκ εκκίνησης: Δε θεωρώ ότι επηρεάζει τον πολύ κόσμο αυτό που θα πω. Για την ακρίβεια δεν επηρεάζει κανέναν, εκτός ίσως ελάχιστα από 3-4 πραγματικά ελίτ αθλητές που κάθε χρόνο στη γραμμή της εκκίνησης βρίσκονται στη δεύτερη και τρίτη σειρά, πίσω από μια πρώην πρωταθλήτρια και κάποιους αθλητές του γκρουπ της, που κάνουν από 3:20 έως 4:00+ αλλά με κάποιον τρόπο καταφέρνουν να είναι κανονικά και με το νόμο στο ελίτ μπλοκ, μπροστά ακόμα κι από τους "μαύρους"... Σε αυτό το σημείο, να θυμίσω ότι η Τσεκίνι πέρυσι έκανε 2:45:02, χάνοντας για 2" το όριο για το παγκόσμιο. Στις φωτογραφίες δε της εκκίνησης, διακρίνεται στην 3η-4η σειρά, πίσω από αθλητές των 4ων ωρών, με τις διακριτικές φανέλες του συγκεκριμένου γκρουπ. Just saying, αυτό... Για μαραθώνιος που θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται "διεθνής", μάλλον δεν είναι και πολύ ωραία εικόνα αυτό, για εικόνα εκκίνησης, με τον κάθε παρατρεχάμενο να κόβει βόλτες στην πρώτη γραμμή, μπροστά από τους ελίτ αθλητές. Νομίζω δίνει εικόνα "διοργάνωσης καφενείου" και αποθαρρύνει κάποιον πραγματικά σοβαρό αθλητή μόλις τη βλέπει, δημιουργώντας εξ αρχής ερωτηματικά για τη σοβαρότητα των διοργανωτών με την πρώτη εντύπωση.

6. Χιλιομετρικές ενδείξεις: Όπως ήδη ανέφεραν κι άλλοι, λανθασμένες σε αρκετά σημεία, γεγονός ανεπίτρεπτο για "διεθνή" αγώνα. Επίσης, πισωγύρισμα, παλαιότερα είχε κι ένα χρονόμετρο στα μισά κι έβλεπες πέρασμα, φέτος πάει κι αυτό... Εδώ δεν είχε στον τερματισμό βέβαια θα μου πείτε!

Εν κατακλείδι, τουλάχιστον σύμφωνα με τα δικά μου στάνταρ και τώρα που συνοψίζω τα μελανά του σημεία, απορώ πως το αποφάσισα και πήγα και (ξανα)έτρεξα αυτόν τον αγώνα. Αν δε γούσταρα τόσο πολύ την πόλη και δεν είχα τόσο καλά φιλαράκια πάνω, δεν υπήρχε περίπτωση. Από 'δω και πέρα μόνο για μάσα και ρετσίνες με τα καρντάσια και μαραθώνιος έξω...
Paraskeuas Posted - 05/04/2018 : 17:08:46
γεγονος ουτε μαραθωνα εχει υποστηριξη θεατων αλλα εκει το παραβλεπεις καπως γιατι γινεται χαλασμος κυριου απο δρομεις και δεν φαινεται αλλα και επισης επειδη δεν ειναι η αφετηρια στην καρδια του χωριου (οπως σχεδον ειναι στην πελλα)
πελλα δεν βλεπεις ουτε μια γιαγιουλα να πηγαινει με το σκαμνακι της στην εκκλησια.
μαραθωνα δεν περιμενεις να δεις κανενα, το σταδιο και η αφετηρια ειναι στην ακρουλα του χωριου, πρακτικα δεν εχει σπιτια τριγυρω.

οσο για τζελακια, ως γνωστον το πρωινο πουλι πιανει το σκουληκι.
την εχω παθει κι εγω ετσι και αποφασισα να βελτιωθω εστω για να προλαβαινω τζελακι.
ειναι οντως ασχημο να μην εχουν μπανανα και τζελακι για σενα.
καταρακωνεσαι, αισθανεσαι σκουπιδι.


"it's ok to not be shinobu, it's not ok to relinquish the pursuit of shinobuness"
-Lao Tsi (chinese philosaupher)

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000