Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Έλλειψη κάποιου στοιχείου

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
yianclout Δημοσιευτηκε - 23/04/2018 : 20:29:40
Καλησπέρα σας,
Τρέχω 33 χρόνια περίπου...αλλά σε αργό τέμπο σχεδόν καθημερινά σε όλες τις συνθήκες.
Τα τελευταία χρόνια κάνω 2.500 χλμ τη χρονιά (5 συνεχόμενα),επειδή μου ρυθμίζει μια νευροπίεση που έκανε την εμφάνισή της λόγω κρίσης και ίσως λόγω ηλικίας.
Όταν το ανέφερα σε κάποιους δρομείς μου είπαν ότι μου λείπει κάποιο στοιχείο απ τις 'αποθήκες' του Οργανισμού μου γι αυτό και νιώθω μια αθεράπευτη όρεξη για γλυκά...
Δεν μου επιφέρει κάποια έξτρα κούραση το ανέβασμα των χλμ...αν και έχω μειώσει τα ρεπό.

ΓΚ
9   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
yianclout Posted - 30/04/2018 : 22:05:43
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά ο καραφλός κουρέας αν έψαξε λύσεις για το πρόβλημά του, ίσως μπορεί να σου δώσει κατεύθυνση !!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας


Όμως δεν ψάχνω λύση σε θέμα αλωπεκίας,ούτε γνωρίζω κάποιον κουρέα-καραφλό και δρομέα.

ΓΚ
tiger Posted - 30/04/2018 : 14:43:44
Μήπως φεύγεις πεινασμένος για το τρέξιμο; Μήπως,ακόμα κι αν δε φεύγεις πεινασμένος,τρως πολύ λίγα γεύματα μέσα στη μέρα; Μήπως καθυστερεί πάρα πολύ το γεύμα σου μετά το τρέξιμο; Μάλλον διαιτολόγο χρειάζεσαι. Και αφού προβληματιστείς πάνω σε αυτά, μπορείς να κάνεις εργομέτρηση να δεις τι καις στη διάρκεια του τρεξίματος. Μέχρι τότε να σε ενημερώσω πως όταν η διάρκεια της άσκησης είναι από 1 έως 2,5 ώρες χρειάζεσαι 30-60γρ υδατάνθρακα την ώρα, και πάνω από 2,5 ώρες 60-90γρ ανά ώρα, ξεκινώντας 15-30 λεπτά μετά την έναρξή της (και επαρκή πρόσληψη υγρών φυσικά για να απορροφηθούν.

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά ο καραφλός κουρέας αν έψαξε λύσεις για το πρόβλημά του, ίσως μπορεί να σου δώσει κατεύθυνση !!!!
petaloudas Posted - 28/04/2018 : 20:34:19
ποσο σωστος εισαι...φυσιοθεραπευτης με σκαρπινι η μεγαλυτερη αποσταση που εχει κανει ειναι περπατημα απο το ενα δωματιο στο αλλο , 'εκοψα λασπη' που λενε
Elda Posted - 28/04/2018 : 20:14:34
quote:
Originally posted by yianclout

Εξετάσεις κάθε χρόνο,γενικές και καρδιάς,υπέρηχο-triplex,καρδιογράφημα είναι επιβεβλημένες για έναν δρομέα και φυσικά τις κάνω κάθε χρόνο,απλά δεν δείχνουν κάτι..



Aιματολογικες δεν κανεις? Αν υπαρχει ελλειψη καποιων στοιχειων σε αιματολογικες θα το δεις. Κανε γενικη αιματος, συν σιδηρο, φερριτινη, ασβεστιο, μαγνησιο, νατριο, καλιο, ψευδαργυρο, βιταμινη Β12 (πολυ βασικη), 25 ΟΗ βιταμινη D (ετσι να σου τη γραψουν-επισης πολυ βασικη), φυλλικο οξυ, σακχαρο, χοληστερινη, HDL, LDL, TSH.
yianclout Posted - 28/04/2018 : 17:22:14
Ναι αυτό,όταν το ανάρτησα ξανά πριν 4-5 χρόνια,κάποιο άλλο μέλος επίσης μου είπε για άδειες 'αποθήκες'...
Η 'φιλοσοφία' μου μετά κάποιες δεκαετίες ενασχόλησης με κάποιο άθλημα,συνοψίζονται στο 'δεν μπορείς να ζητήσεις βοήθεια για τριχόπτωση από έναν ...καραφλό κουρέα'..
Έχω πάει σε καρδιολόγο που ισχυρίζεται ότι έχει τα τελειότερα μηχανήματα,αλλά είναι υπέρβαρος και δεν έχει τρέξει ποτέ.
Μερικές φορές πήρα βοήθεια,από άλλους δρομείς με μεγάλη εμπειρία,έστω και με το δόγμα ότι κάθε σώμα είναι άλλη περίπτωση σε γενικές γραμμές.

ΓΚ
tiger Posted - 26/04/2018 : 18:45:52
Αναφέρθηκα στο γιατρό για το θέμα της πίεσης που είπες ότι έχεις. Τελικά τι είναι αυτό που ψάχνεις; Εξήγηση στο γιατί θες γλυκά μετά το τρέξιμο;
yianclout Posted - 26/04/2018 : 17:13:01
Εξετάσεις κάθε χρόνο,γενικές και καρδιάς,υπέρηχο-triplex,καρδιογράφημα είναι επιβεβλημένες για έναν δρομέα και φυσικά τις κάνω κάθε χρόνο,απλά δεν δείχνουν κάτι..
Ούτε και κάποιος ,οποιοσδήποτε γιατρός μπορεί να καταλάβει αν δεν τρέχει ο ίδιος.
Έχει συμβεί επανειλημμένως να πηγαίνει δρομέας σε καρδιολόγο και να του βρίσκει καρδιολογικά (επειδή φαίνεται μεγαλύτερη η καρδιά κ.λ.π).
Γι αυτό ανάρτησα,μήπως κάποιος δρομέας,που να χει σχέση με την ιατρική ,μπορεί να μου δώσει τα φώτα του...
Οι άλλοι δρομείς που αναφέρω είναι πεπειραμένοι αθλητές επισκέπτες που εξετάζουν-παρέχουν βοήθεια σε μαραθωνοδρόμους,από την φυσιοθεραπευτική πλευρά στο εξωτερικό...

ΓΚ
iara Posted - 25/04/2018 : 14:17:26
σκαμπνεβασματα της ινσουλινης ισως...
tiger Posted - 24/04/2018 : 22:40:32
Seriously έχεις τέτοιο θέμα και ρωτάς δρομείς; Σε γιατρό πήγες για check-up? Επίσης η όρεξη για γλυκά δε λέει τίποτα από μόνη της, και σίγουρα δεν υποδηλώνει κάποια έλλειψη στοιχείου. Όσο για τα αργά συνεχόμενά σου, είναι κρίμα που δε δοκίμασες κάτι διαφορετικό.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000