Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Ερωτήματα & Προβληματισμοί
 Τρέξιμο Με ή Χωρίς Μουσική

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
Jiannis21 Δημοσιευτηκε - 24/04/2018 : 23:18:50
Έχω παρατηρήσει πως αρκετοί δρομείς και κυρίως οι επαγγελματίες (τα μεγάλα ονόματα) τρέχουν χωρίς μουσική.
Διάβασα κάποια άρθρα πάνω σε αυτό και το κοινό σημείο τους ήταν η αναπνοή και η ανταπόκριση από τους θεατές.
Προσωπικά συνηθίζω να τρέχω με μουσική αλλά αρκετές φορές λόγω συνθηκών τρέχω και χωρίς. Μπορώ να πω, πως χωρίς μουσική είναι κάπως πιο δύσκολο και η δυσκολία θεωρώ πως βρίσκεται στο να συντονίσεις τα πόδια με τον ρυθμό και την αναπνοή.
Μπορώ να τρέξω και χωρίς μουσική γενικά, άλλα δεν ξέρω κατά πόσο εφικτό είναι να πετύχω τον συντονισμό και το μόνο που να ακούω να είναι ο χτύπος των παπουτσιών στο έδαφος.
Τρέχει κάνεις χωρίς μουσική να μας πει την άποψη του?

Ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
14   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
turtle Posted - 25/04/2018 : 15:45:04
quote:
Originally posted by ANASTASIOS

Στο βουνό νομίζω είναι απαγορευτικό.Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι.Στην άσφαλτο άλλους τους βοηθάει, άλλους όχι.

Δεν έχει σημασία πόσο αργά πάς αρκεί να μην σταματάς.
Ανθρωπος που γελά δεν είναι απαραίτητα ευτυχισμένος,δυνατός είναι.

Στο βουνό μπορείς να κάνεις κάποιες εξαιρετικές μουσικές επιλογές, φυσικά στην ανάλογη ένταση ώστε να συνδιάζονται με τους ήχους του περιβάλλοντος. Το καλοκαίρι συχνά τρέχω στο βουνό με τις "4 εποχές" και νοιώθω ιδιαίτερη ευφορία και ηρεμία...

: mind the gap! :
Simba Posted - 25/04/2018 : 15:29:47
Εγω τελευταία εχω το ενα ακουστικό (με τα δυο δε νιωθω ασφάλεια θελω να ακουω τι γινεται διπλα μου ,εχθες πχ περασε ποδηλατης ξυστα διπλα μου-φαουλ του- και παλι δεν τον ακουσα) Βοηθαει ψυχολογικα η μουσική ,διώχνει τις αρνητικες σκεψεις που μπορει να περάσουν κατα τη διαρκεια της προπόνησης.
ANASTASIOS Posted - 25/04/2018 : 14:18:19
Στο βουνό νομίζω είναι απαγορευτικό.Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά φαντάζομαι.Στην άσφαλτο άλλους τους βοηθάει, άλλους όχι.

Δεν έχει σημασία πόσο αργά πάς αρκεί να μην σταματάς.
Ανθρωπος που γελά δεν είναι απαραίτητα ευτυχισμένος,δυνατός είναι.
gargadua Posted - 25/04/2018 : 14:10:53
Σε μεγάλα κομμάτια είναι συντροφιά, σε αγώνες όσες φορές έβαλα ακουστικά τα έβγαλα, στο βουνό γενικώς όχι γιατί νοιώθω ασφαλέστερος, σε καθημερινές ασφάλτινες προπονήσεις άλλοτε ναι(με την ένταση στο ελάχιστο) άλλοτε όχι.
Περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα!!


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Aroulio Posted - 25/04/2018 : 13:44:58
Μια φορά δοκίμασα να τρέξω με ακουστικά στα αυτιά και ήταν ο μοναδικός αγώνας στο οποίο εγκατέλειψα.

Έκτοτε, ακούω μουσική κυρίως σε πολύωρα τρεξίματα ή μεγάλους αγώνες. Πάντα σε ανεβαστικούς ρυθμούς και φυσικά ακρόαση από το εξωτερικό ηχείου του κινητού μου το οποίο έχω στο τσαντάκι μέσης μου.
PATENTAS Posted - 25/04/2018 : 13:29:42
Στη δική μου περίπτωση ακούω μουσική μόνο όταν βαριέμαι ή θέλω ένα επιπλέον κίνητρο, ευτυχώς όχι συχνά, και κυρίως στο ελεύθερο τρέξιμο και όχι στο δρόμο για λόγους ασφαλείας. Άλλωστε, στα LR έχω κινδυνεύσει αρκετές φορές στην Μαραθώνος.
Palas Posted - 25/04/2018 : 12:33:50
Όταν ξεκίνησα να τρέχω άκουγα πάντα μουσική, ίσως γιατί σαν καινούργιος τότε στο τρέξιμο θεωρούσα ότι θα βοηθούσε.
μετά από λίγες εβδομάδες συνειδητοποίησα ότι παρ'ότι έπαιζε η μουσική δεν την άκουγα καθόλου, βρισκόμουν <<χαμένος>> στις σκέψεις μου
- ή ακόμα καλύτερα στην απουσία σκέψεων κάποιες φορές-χωρίς αίσθηση του χρόνου και με κλεφτές ματιές στο garmin να βλέπω που και που τον ρυθμό.
από τότε δεν έχω μαζί μου ούτε κινητό, τουλάχιστον όταν τρέχω σε κατοικημένη περιοχή.

στο τέλος τέλος ο καθένας ακολουθεί αυτό που τον ευχαριστεί, άλλωστε αυτός δεν είναι και ο βασικός που τρέχουμε? να τρέχουμε και να το απαλαμβάνουμε
roberto4carlos Posted - 25/04/2018 : 12:11:11
Στα μεγαλύτερα ελεύθερα τρεξίματα συνηθίζω να έχω μουσική, ενώ στις γρήγορες προπονήσεις όχι. Εκεί που προβληματιζόμουν ήταν στους αγώνες. Έχω τρέξει με αρκετά δυνατή μουσική που στο τέλος όμως σε κουράζει, έχω τρέξει χωρίς καθόλου μουσική που με βοήθησε να συγκεντρωθώ και να απολαύσω περισσότερο τη διαδρομή, έχω τρέξει με σιγανή μουσική τόσο ώστε να ακούω και τους φυσικούς ήχους. Συμπέρασμα, το καλύτερο για μένα είναι η τρίτη περίπτωση.
RiffRaff Posted - 25/04/2018 : 09:53:35
Θυμάμαι όταν ήμουν φοιτητής και πήγαινα για τρέξιμο (είτε και για κάποια άλλη μορφή άσκησης), αν δεν είχε το walkman (αρχικά), το diskman (στο διάδρομο) ή το mp3 player στην πορεία κάτι σε motorhead, δε μπορούσα. Αργότερα, άρχισα να εκτιμώ τη μαγεία των φυσικών ήχων, παρόλα αυτά, σε μεγάλα sessions αν για το χιψι λόγο έβγαινα χωρίς έστω ραδιοφωνική υποστήριξη, είχα μια αίσθηση ανασφάλειας.

Πλέον, και να μου δώσεις ένα player μαζί, δε θα το πάρω. Είτε θα βυθιστώ στις σκέψεις μου με θέματα καθημερινότητας είτε θα είμαι στην τσίτα προσπαθώντας να βγάλω μια δυνατή προπόνηση είτε θα απολαύσω τη διαδρομή/περιβάλλον/συνθήκες (αν βρέχει πχ που εμένα μου αρέσει πολύ) είτε θα μου κολλήσει μια επαναλαμβανόμενη λούπα από κάποιο αγαπημένο άσμα, κτλ.

Γενικά, νομίζω πως είναι προτιμότερο κάποιος να εντάξει στην προπόνησή του και τη διαχείριση του μυαλού του, δημιουργώντας προσαρμογές και προς αυτήν την κατεύθυνση. ΑΝ έχει πρόθεση να κατέβει σε αγώνες με μεγάλη (χρονική) διάρκεια (από ημί και πάνω). Από την άλλη, αν απλά γουστάρει να τρέχει/προπονείται 2-3-5-7 φορές την εβδομάδα για την κάβλα του και μόνο, θεωρώ δεν τίθεται θέμα. Είναι ευχάριστη συντροφιά ένα player, αν και επιμένω πως και οι φυσικοί ήχοι έχουν τη γοητεία τους.

Τέλος, για το θέμα του ρυθμού νομίζω πως αργά ή γρήγορα κανείς (καλό είναι να) μαθαίνει να αντιλαμβάνεται από μόνος του σε ποιο εύρος pace κινείται. Τώρα, αν δεν είναι εύκολη η διατήρησή του λόγω αφηρημάδας, κτλ., ένα ρολόι ή μια εφαρμογή στο κινητό νομίζω βοηθάει. Όπως και το να βρει κανείς έναν καλό λαγό, ειδικά αν βρίσκεται στο γήπεδο. Α και μην ξεχάσω να αναφέρω ως παθών πως θέλει πολύ καλή επιλογή μουσικής συντροφιάς, γιατί πάντοτε υπάρχει ο κίνδυνος να σε παρασύρει σε (υπερ)γρήγορα μονοπάτια με αντίστροφα αποτελέσματα...

--------------------------
Run-time Error
as400 Posted - 25/04/2018 : 09:50:34
Καλημερα , τα μοναχικα τρεξιματα και ιδιως τα LR θελουν μουσικη για να περναει και η ωρα , στα γρηγορα χρησιμοποιούμαι τα ακουστικα σαν ωτοασπίδες για να συγκεντρωνόμαστε και ΠΑΝΤΑ οταν τρεχουμε στο δρομο φοραμε μονο το ενα ακουστικο ετσι ωστε να παιρνουμε χαμπαρι τι γινετε στα περιξ ........ευτυχως τα σκυλια γαυγιζουν απο μακρια .

AS400
Hermes Posted - 25/04/2018 : 09:09:04
εκτός από την επίδραση της μουσικής στο ρυθμό, είναι σαφώς επικίνδυνο για κάποιον που τρέχει σε δρόμο με κίνηση αυτοκινήτων...
Jiannis21 Posted - 25/04/2018 : 08:51:04
Προσωπικά έχω παρατηρήσει και το φαίνομαι να ακούς μουσική αλλά να είναι σαν αν μην ακους. Σε εμένα αρχίζει να συμβαίνει μετά το 17-18ο χιλιόμετρο σε αγώνες 21-25km. Από ένα σημείο και μετά είναι σαν να μην έχω μουσική αλλά ωτοασπίδες. Για να καταλάβω ότι ακούω μουσική θα πρέπει να συγκεντρωθώ σε αυτό.
turtle Posted - 25/04/2018 : 08:33:21
Γενικά η μουσική μπορεί να επηρεάσει τον ρυθμού που τρέχουμε. Συνήθως ο βηματισμός μας συγχρονίζεται (υποσυνείδητα) με αυτόν του ρυθμό της μουσικής που ακούμε. Οπότε η επιλογή της μουσικής έχει σημασία στον έλεγχο του ρυθμού που θέλουμε να τρέξουμε. Υποψιάζομαι ότι οι αθλητές που θέλουν να δουλέψουν σε συγκεκριμένο tempo και θέλουν πλήρη συγκέντρωση, αποφεύγουν να ακούν μουσική στις προπονήσεις. Από την άλλη η μουσική μπορεί να είναι κίνητρο για γρηγορότερο ρυθμό, ειδικά για εμάς τους ερασιτέχνες και ιδιαίτερα αν είναι σωστά επιλεγμένη. Προσωπικά την θεωρώ απαραίτητη στα long runs όπου η κούραση ειδικά στο τέλος είναι μεγάλη και χρειάζεται να ξεγελάσω το μυαλό για να συνεχίσω. Ωστόσο έχω παρατηρήσει ότι με ενοχλεί στα έντονα κομμάτια. Τελικά όμως είναι προσωπική επιλογή...

: mind the gap! :
akira Posted - 25/04/2018 : 07:45:15
Οταν ξεκινησα το τρεξιμο στα long run ακουγα μουσικη αλλα τελικα το παρατησα γιατι το καλωδιο των ακουστικων με αποσυντονιζε και εχανα τον ρυθμο μου, επισης, μιας και ετρεχα στη βουλιαγμενης απο ενα σημειο και μετα ηταν και το θεμα ασφαλειας στο να ακους την κινηση οποτε ηταν και ενας ακομα λογος που το παρατησα. Τελος οταν επιασα τα μονοπατια η ηρεμια της φυσης με χαλαρωνε ψυχολογικα και μπορουσα/μπορω να απολαμβανω το τρεξιμο

Τα λεμε στο τερματισμο

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000