Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Ερωτήματα & Προβληματισμοί
 να θυμομαστε κ τα Ελληνικα...

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
giomask Δημοσιευτηκε - 12/06/2018 : 13:41:22
θα ξεχασουμε οτι ζουμε στην Ελλαδα ...trail,overstriding ,long run ,interval, recovery κλπ ...
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
RiffRaff Posted - 15/06/2018 : 17:06:26
Και για να επανέλθω στο αρχικό θέμα του νήματος, αφού το ξεχειλώσαμε σχεδόν, μιας και η ραχοκοκαλιά κάθε γλώσσας είναι η γραμματική και το συντακτικό της, αυτό που υποβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό το γραπτό λόγο (η γλώσσα στην πιο επίσημη μορφή της) είναι η επιρροή του texting/messaging (συγχωρέστε με για το αγγλικό ). Αυτή η φούρια του να γράψουμε γρήγορα με το κινητό ή το τάμπλετ και να απαντήσουμε σε 28 μηνύματα στο face, 35 στο messenger και 124 στο viber ωθεί σε μία εντελώς ασύντακτη, στα όρια του ακατανόητου, γραφή. Έχω την αίσθηση πως αυτού του τύπου η γραφή είναι η κυρίαρχη στις ηλικίες 10-25, κάτι που ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα μεσοπρόθεσμα.

Και δεν κατηγορώ τα παιδιά που λειτουργούν με αυτόν τον τρόπο, οι επιταγές της εποχής είναι προβληματικές, όχι εκείνα. Το έχω παρατηρήσει και στον εαυτό μου, σε περιπτώσεις που πάω να γράψω πολύ γρήγορα έως βιαστικά, όταν ξαναδώ το κείμενο παρατηρώ απίστευτες ασυνταξίες και ανορθογραφίες, οι οποίες δε θα γράφονταν ποτέ με το χέρι. Αυτός είναι και ο λόγος που πλέον προτιμάω να γράψω ένα κείμενο και όσο το δυνατόν περισσότερο προσεγμένο, παρά πεντακόσιες εκατόν τριάντα πέντε από δω και από κει τα οποία να μη διαβάζονται.

--------------------------
Run-time Error
RiffRaff Posted - 15/06/2018 : 16:27:49
quote:
Originally posted by Rigelian

Για τον Κεμάλ, συμφωνούμε απόλυτα.

Για τον Μέγα Αλέξανδρο, θεωρώ δεδομένο ότι προχώρησε σκοτώνοντας γυναικόπαιδα με τον πιο βίαιο τρόπο ΚΑΙ επιβάλλοντας την ελληνική ως γλώσσα ΚΑΙ επιβάλλοντας το όνομά του σε κατεκτημένες πόλεις και κάνοντας ό,τι χρειάζοταν, πράγματα που σήμερα θα τα ορίζαμε ως γενοκτονίες. Απλά η εποχή ήταν τέτοια που ιστορικά δεδομένα και στοιχεία για αυτά απλά δεν υπάρχουν γιατί δεν θα τα άφηνε να υπάρξουν.

Η καταστροφή της Σμύρνης δεν βλέπω τι σχέση έχει εδώ, δεν υιοθετώ ρεπούσιες πρακτικές, απλά προβληματίζομαι γιατί να προβάλλουμε τόσο έντονα και, κυρίως, με στόχο το θυμικό, ένα τόσο μεγάλο λάθος μας.

Την Σμύρνη δεν την πήρανε. Εμείς τη χάσαμε.

Μπροστά θα πάμε όταν σταματήσουμε να προσκολλάμε στείρα στο παρελθόν.



@Rigelian: Παρότι σε αρκετά ποσταρίσματά σου στο νήμα του καφενείου αναφορικά με τη "χειρότερη κυβέρνηση όλων των εποχών" με έχεις κάνει να σκεφτώ ότι μία τέτοια ρητορική (συνήθως απορρέουσα από πωλητικές αναλύσεις τύπου ΣΚΑΙ/Καθημερινής/ΠΑΜΑΚ) θα με έβρισκε σύμφωνο μόνο αν διατυπωνόταν από κάποιον που απουσίαζε από τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια (για να μην πω από τη δημιουργία του νεοελληνικού κράτους και γίνω υπερβολικός), προφανώς όχι επειδή σε μια πιθανή ερώτηση "θεωρείτε πως η σημερινή κυβέρνηση είναι καλή για τον τόπο;" η απάντησή μου θα ήταν θετική, αλλά γιατί με όσα έχουν συμβεί σε αυτή τη χώρα διαχρονικά συνιστά μια απίστευτη υπερβολή εξυπηρετούσα πολύ συγκεκριμένα συμφέροντα, δε θα μπορούσα να συμφωνήσω περισσότερο με το συγκεκριμένο ποστ.

Ο προπάππους μου έμεινε πίσω στη Σμύρνη και προφανώς σφαγιάστηκε, έχοντας πάνω του όλα τα χρήματα και τα χρυσαφικά της οικογένειας, τα οποία δεν ήταν και λίγα. Αποτέλεσμα τούτου, η γιαγιά μου να μεγαλώσει σε ορφανοτροφείο. Και η προγιαγιά μου να γίνει υπηρέτρια. Εκεί που στη Σμύρνη ο μύθος λέει πως μόνο το λάδι που περίσσευε από τη σαλάτα και το πετούσαν αν μάζευε κανείς, θα γινόταν πλούσιος.

Οι γονείς της μάνας μου Καππαδόκες και οι δύο. Μιλούσαν μόνο τούρκικα, τα οποία φαντάζομαι δεν τα μάθανε με τη θέλησή τους. Ακόμη και η μάνα μου ξέρει τούρκικα. Αποτέλεσμα τούτου, να αντιμετωπίζονται όταν έφτασαν στη "μαμά" Ελλάδα, όπως ακριβώς αντιμετωπίζει ο μέσος φιλήσυχος, κυρ-Παντελής νοικοκυραίος, που τα μαθαίνει όλα από πρώτο χέρι μέσω του Αλαφουζοκάναλου και των λοιπών "δημοκρατικών" δυνάμεων, όλον αυτόν τον κόσμο που μια μέρα, επειδή έτσι του κάπνισε προφανώς, αποφάσισε να θαλασοπνιγεί στα νερά του Αιγαίου και της λοιπής Μεσογείου.

Προσωπικά, παρότι τα 3/4 του γενεαλογικού μου δέντρου από πέρασαν δύσκολα έως ξεκληρίστηκαν από τους Τούρκους (ειδικά στη Σμύρνη στην οποία φυσικά και δεν υπήρξε συνωστισμός και στην εξίσωση της καταστροφής της καλό θα ήταν να βάζουμε όχι μόνο τους Τούρκους, αλλά κυρίως τις λοιπές δυνάμεις που έπαιξαν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου στο πολύ χειρότερο), ποτέ δεν ένιωσα μίσος. Και ποτέ δε θα καταλάβω, ούτε και θα δικαιολογήσω, όσους αισθάνονται κατ' αυτόν τον τρόπο. Το μίσος το μόνο που πρόκειται να δημιουργήσει είναι το υπόβαθρο για ακόμη περισσότερες Σμύρνες. Και πάνω σε αυτό θα πατήσουν όσοι προσπαθήσουν να ξανακάνουν τις δουλίτσες τους μέσω των πολέμων.

Εμένα η δική μου συνείδηση αυτό που μου υπαγορεύει είναι όχι να μεμψιμοιρώ πάνω από γεγονότα που συνέβησαν και ΔΕΝ πρόκειται να αλλάξουν, αλλά να προσπαθώ με όποιον τρόπο έχω τη δυνατότητα είτε να βοηθήσω να μην ξανασυμβούν είτε εδώ είτε αλλού (πράγμα από δύσκολο έως αδύνατο) είτε να βοηθήσω όποιον περνάει αντίστοιχο λούκι με αυτά που πέρασαν οι πρόγονοί μου. Αυτός είναι και ο λόγος που βρέθηκα σε δύο διαφορετικές φάσεις εθελοντής σε καμπ προσφύγων. Και εκεί άνοιξε μέσα μου μια πολύ μεγαλύτερη πληγή από την όποια προέκυψε από τις αφηγήσεις σε οικογενειακά γεύματα. Γιατί είδα δια ζώσης πράγματα για τα οποία είχα ακούσει ότι συνέβησαν πριν από έναν αιώνα και τώρα εκτυλίσσονταν live μπροστά μου.

Και είναι και ένας απτους λόγους που δε μπορώ να αντιληφθώ το λόγο του να ανασύρουμε συνεχώς ιστορικά πάθη. Το να προσπαθήσουμε να μάθουμε από το παρελθόν για να μη γίνουν τα ίδια είναι κάτι προφανώς θεμιτό. Με τον τρόπο που γίνεται στις μέρες μας, όμως, όχι απλά δε συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά το μόνο που κάνουμε είναι απλά να δίνουμε πάτημα σε συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις που, αν πραγματικά είχαμε θυμικό θα έπρεπε να έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης, να έχουν ερείσματα και εκλογική πελατεία. Και τα παραπάνω δεν αφορούν μόνο στον, ας πούμε, συντηρητικό χώρο ο οποίος ανακυκλώνει σε μεγαλύτερο βαθμό τα συγκεκριμένα πάθη, αλλά και σε πρακτικές σαν αυτές της προαναφερθείσας Ρεπούση, η οποία παραχαράσσοντας την ιστορία ρίχνει επιπλέον λάδι στη φωτιά...

--------------------------
Run-time Error
Rigelian Posted - 15/06/2018 : 14:12:17
Για τον Κεμάλ, συμφωνούμε απόλυτα.

Για τον Μέγα Αλέξανδρο, θεωρώ δεδομένο ότι προχώρησε σκοτώνοντας γυναικόπαιδα με τον πιο βίαιο τρόπο ΚΑΙ επιβάλλοντας την ελληνική ως γλώσσα ΚΑΙ επιβάλλοντας το όνομά του σε κατεκτημένες πόλεις και κάνοντας ό,τι χρειάζοταν, πράγματα που σήμερα θα τα ορίζαμε ως γενοκτονίες. Απλά η εποχή ήταν τέτοια που ιστορικά δεδομένα και στοιχεία για αυτά απλά δεν υπάρχουν γιατί δεν θα τα άφηνε να υπάρξουν.

Η καταστροφή της Σμύρνης δεν βλέπω τι σχέση έχει εδώ, δεν υιοθετώ ρεπούσιες πρακτικές, απλά προβληματίζομαι γιατί να προβάλλουμε τόσο έντονα και, κυρίως, με στόχο το θυμικό, ένα τόσο μεγάλο λάθος μας.

Την Σμύρνη δεν την πήρανε. Εμείς τη χάσαμε.

Μπροστά θα πάμε όταν σταματήσουμε να προσκολλάμε στείρα στο παρελθόν.
Hermes Posted - 15/06/2018 : 12:34:35
άλλωστε, σοβαροί και αμεροληπτοι ιστορικοί το θεωρούν ξεκάθαρο ότι οι ενέργειες του (ή και αυτές που επέτρεψε ή δεν απέτρεψε από το να γίνουν) έχουν οδηγήσει σε δύο γενοκτονίες...

(και στο Φλοίσβο συνωστισμό έχει, πως και δεν πέφτει κανένας στη θάλασσα?...)
gargadua Posted - 15/06/2018 : 11:44:49
Κώστα
δεν ξέρω από που αντλείς τις πληροφορίες σου όμως ο Κεμάλ και ο Αλέξανδρος είναι 2 διαφορετικά πράγματα.
Ο πρώτος όταν διαπιστώθηκε ότι το τουρκικό στοιχείο υστερούσε αριθμητικά των υπολοίπων εθνοτήτων πέρασε σε ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ (σαν τους φίλους μας τους Γερμανούς) με βίαιο εξισλαμισμό και βέβαια υποχρεωτική χρήση της τουρκικής(ως εθνικής γλώσσας αν σου λέει κάτι). Ο δε δεύτερος προχώρησε ως κατακτητής στα βάθη της Ασίας δίνοντας μάχες με τακτικό στρατό και όχι σκοτώνοντας γυναικόπαιδα με τον πιο βίαιο τρόπο.
Ο πόλεμος από την φύση του είναι βίαιος ΟΜΩΣ το να διατάσεις ο ίδιος ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗ είναι κάτι διαφορετικό.
Για τις σφαγές των Ποντίων, Αρμένιων και γενικώς την αιματηρή προσπάθεια αφανισμού του χριστιανικού στοιχείου στη Τουρκία δεν έχεις ακούσει τίποτα; Για τον κρυπτοχριστιανισμό και τους βίαιους εξισλαμισμούς από την άλωση της πόλης και μετά επίσης δεν γνωρίζεις; Ελπίζω ότι δεν υιοθετείς λογικές του στυλ "συνωστισμός στο λιμάνι της Σμύρνης".

Ξαναγράφω ότι ο αυτοσεβασμός και η αυτοεκτίμηση θα μας πάει μπροστά και όχι η έπαρση, ο μηδενισμός και η υποτίμηση του παρελθόντος ΜΑΣ.



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Rigelian Posted - 15/06/2018 : 10:45:21
quote:
Originally posted by Deorum

Εντάξει και εγώ πρώτος έγραψα ότι είναι εργαλείο, και αν το εργαλείο είναι μικρό ή μεγάλο (!), αν κάνει την δουλειά του αποτελεσματικά πάντα, δεν τίθεται πλούσιου ή φτωχού...

Από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο εργαλείο όμως. Είναι και στοιχείο της ταυτότητας ενός Έθνους, και μιας χώρας. Από τα πιο βασικά στοιχεία βασικά συνοχής ενός Έθνους. Αλλά αυτό ξεφεύγει από το αυστηρό γλωσσολογικό πλαίσιο.



Ποια γλώσσα είναι στοιχείο συνοχής στην Ελβετία; Βέλγιο; Κίνα; Καναδάς; Σε λίγο, όπου τα ισπανικά θα εκτοπίσουν τα αγγλικά, ΗΠΑ; (να μην πω για την ΕΣΣΔ που δεν διαλύθηκε από την ...πολυγλωσία! )

Να πάμε και ανάποδα; Αραβική γλώσσα, πολλά έθνη και κράτη που σφάζονται επί αιώνες μεταξύ τους.

Ναι, παντού και πάντα η γλώσσα αποτελεί αφορμή και αιτία για εθνικισμούς. Ενίοτε, ως lingua franca, γίνεται αποδεκτή per se χωρίς να συνδέεται με τίποτα, δείτε πχ το Βυζάντιο όπου κάθε τι ελληνικό ρίχνοταν στην πυρά, κυριολεκτικά και μεταφορικά, αλλά επιβίωσε η γλώσσα. Κατ' ανάγκη.
Deorum Posted - 15/06/2018 : 10:18:32
Εντάξει και εγώ πρώτος έγραψα ότι είναι εργαλείο, και αν το εργαλείο είναι μικρό ή μεγάλο (!), αν κάνει την δουλειά του αποτελεσματικά πάντα, δεν τίθεται πλούσιου ή φτωχού...

Από εκεί και πέρα δεν είναι μόνο εργαλείο όμως. Είναι και στοιχείο της ταυτότητας ενός Έθνους, και μιας χώρας. Από τα πιο βασικά στοιχεία βασικά συνοχής ενός Έθνους. Αλλά αυτό ξεφεύγει από το αυστηρό γλωσσολογικό πλαίσιο.
Hermes Posted - 15/06/2018 : 10:18:09
πολλές λέξεις που έχουν συνάφεια με τα τούρκικα είναι αντιδάνεια...
Rigelian Posted - 15/06/2018 : 10:14:08
quote:
Originally posted by gargadua

Ο Κεμάλ είχε να αντιμετωπίσει την αμορφωσιά, τα πολλά γλωσσικά ιδιώματα λόγω των πολλών φυλών εντός της Τουρκίας, την "ανάγκη" να είναι όλοι Τούρκοι αλλά και παράλληλα τον "εξευρωπαϊσμό" της χώρας του. Γι αυτό άλλωστε προσέλαβε Γάλλους για να φτιάξουν την νέα γλώσσα όπου αν θυμάμαι καλά δεν ήθελε να είχε σχέση με τα αραβικά.
Αν και βρώμικος σφαγέας λαών ήταν ευφυέστατος.
Εδώ δεν έχουμε τέτοιες συνθήκες. Ο Γιώργος(διάβασα τι έγραψες) θα μπορούσε να απαντήσει ως σχετικός αν η εξέλιξη της γλώσσας σε σχέση με την απλοποίηση και εισαγωγή ξένων στοιχείων λόγω ευκολίας, είναι συμβατά. Πχ τα γερμανικά είναι εύκολη γλώσσα; Γιατί δεν απλουστεύτηκε;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




Επίσης ισχύει και για τον Μεγαλέκο!Δεν πιστεύω να νομίζει κανένας ότι έφτασε μέχρι τα βάθη της Ασίας ...εκπολιτίζοντάς τους με το "σεις" και με το "σας"!

(χωρίς να είμαι ειδικός, τόσο τα γερμανικά, όσο και τα αγγλικά και τα γαλικά, τα ισπανικά και τα πορτυγέζικα έχουν υποστεί απλοποιήσεις και εκφράζονται αντίστοιχοι προβληματισμοί εκεί)

Κάτι ακόμα:
Όσοι κόπτεσθε για την "ελληνικότητα" σκεφτείτε πόσες μη ελληνικές λέξεις έχουμε, από παλιά. Δεν μιλάω μόνο για τις τουρκικές (άπειρα επώνυμα είναι επαγγελματα στα τουρκικά) αλλά και ακόμα πιο παλιές.

Σπίτι, στρατιώτης, μπάλα δεν είναι ελληνικές λέξεις.
Ούτε τα μακαρόνια! (quiz: Ποια είναι η ελληνική; )

Πόσοι έχετε πει το marketing αγοραλογία;
Rigelian Posted - 15/06/2018 : 10:06:06
Η γλώσσα (όλες οι γλώσσες) είναι ζωντανός οργανισμός και εξελίσσεται, είτε το θέλουμε είτε όχι. Ευτυχώς ή δυστυχώς, ανάλογα με τις απόψεις μας. Επίσης η γλώσσα είναι εργαλείο συννενόησης και τίποτα περισσότερο, δεν πρέπει να της δίνουμε υπερβολική σημασία.
Hermes Posted - 15/06/2018 : 09:07:18
quote:
Originally posted by gargadua

Ο Κεμάλ είχε να αντιμετωπίσει την αμορφωσιά, τα πολλά γλωσσικά ιδιώματα λόγω των πολλών φυλών εντός της Τουρκίας, την "ανάγκη" να είναι όλοι Τούρκοι αλλά και παράλληλα τον "εξευρωπαϊσμό" της χώρας του. Γι αυτό άλλωστε προσέλαβε Γάλλους για να φτιάξουν την νέα γλώσσα όπου αν θυμάμαι καλά δεν ήθελε να είχε σχέση με τα αραβικά.
Αν και βρώμικος σφαγέας λαών ήταν ευφυέστατος.
Εδώ δεν έχουμε τέτοιες συνθήκες. Ο Γιώργος(διάβασα τι έγραψες) θα μπορούσε να απαντήσει ως σχετικός αν η εξέλιξη της γλώσσας σε σχέση με την απλοποίηση και εισαγωγή ξένων στοιχείων λόγω ευκολίας, είναι συμβατά. Πχ τα γερμανικά είναι εύκολη γλώσσα; Γιατί δεν απλουστεύτηκε;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




έτερον εκάτερον...
σαφέστατα ήταν χαρισματικός άνθρωπος ως προς την επίτευξη των στόχων που έθετε...
αλλά μην του κάνουμε και μνημεία εδώ πέρα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, ας του κάνουν στη χώρα που θεωρούν ότι ωφελήθηκαν (φίλε gargadua δεν το λέω για εσένα αυτό, δράττω από το ποστάρισμα σου την ευκαιρία να πω κ εγώ τον πόνο μου)
gargadua Posted - 14/06/2018 : 22:43:42
Ο Κεμάλ είχε να αντιμετωπίσει την αμορφωσιά, τα πολλά γλωσσικά ιδιώματα λόγω των πολλών φυλών εντός της Τουρκίας, την "ανάγκη" να είναι όλοι Τούρκοι αλλά και παράλληλα τον "εξευρωπαϊσμό" της χώρας του. Γι αυτό άλλωστε προσέλαβε Γάλλους για να φτιάξουν την νέα γλώσσα όπου αν θυμάμαι καλά δεν ήθελε να είχε σχέση με τα αραβικά.
Αν και βρώμικος σφαγέας λαών ήταν ευφυέστατος.
Εδώ δεν έχουμε τέτοιες συνθήκες. Ο Γιώργος(διάβασα τι έγραψες) θα μπορούσε να απαντήσει ως σχετικός αν η εξέλιξη της γλώσσας σε σχέση με την απλοποίηση και εισαγωγή ξένων στοιχείων λόγω ευκολίας, είναι συμβατά. Πχ τα γερμανικά είναι εύκολη γλώσσα; Γιατί δεν απλουστεύτηκε;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Rigelian Posted - 14/06/2018 : 10:59:44
Αυτός ακριβώς ήταν ο στόχος των (ευφυέστατων) δημιουργών του! Ειρωνία και σαρκασμός που τσακίζει κόκκαλα...
Hermes Posted - 14/06/2018 : 10:37:02
έκτρωμα φίλε Rigelian... μπρρρ (ρίγη αηδίας)
Rigelian Posted - 14/06/2018 : 10:21:05
Τουλάχιστον 20 χρόνια παλιό αλλά τραγικά επίκαιρο το κείμενο:

The European Union commissioners have announced that agreement has
been reached to adopt English as the preferred language for European
communications, rather than German, which was the other possibility.
As part of the negotiations, the British government conceded that
English spelling had some room for improvement and has accepted a
five-year phased plan for what will be known as EuroEnglish (Euro for
short).
In the first year, "s" will be used instead of the soft "c".
Sertainly, sivil servants will resieve this news with joy. Also, the
hard "c" will be replaced with "k". Not only will this klear up
konfusion, but typewriters kan have one less letter.

There will be growing publik enthusiasm in the sekond year, when the
troublesome "ph" will be replaced by "f". This will make words like
"fotograf" 20 per sent shorter.

In the third year, publik akseptanse of the new spelling kan be
expekted to reach the stage where more komplikated changes are
possible. Governments will enkorage the removal of double letters,
which have always ben a deterent to akurate speling. Also, al wil
agre that the horible mes of silent "e"s in the languag is
disgrasful, and they would go.

By the fourth year, peopl wil be reseptiv to steps such as replasing
"th" by z" and "w" by " v".

During ze fifz year, ze unesesary "o" kan be dropd from vords
kontaining "ou", and similar changes vud of kors be aplid to ozer
kombinations of leters.

After zis fifz yer, ve vil hav a reli sensibl riten styl. Zer vil be
no mor trubls or difikultis and evrivun vil find it ezi tu understand
ech ozer.

Ze drem vil finali kum tru.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000