Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Σύνδρομο Ταρσιαιου σωλήνα.

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
pumafaas Δημοσιευτηκε - 23/09/2018 : 09:51:17
18 μήνες ταλαιπωρία.οποιος έχει περάσει αυτό το σύνδρομο παρακαλώ ας μου αφήσει ένα email εδώ στο θέμα.
Όλοι οι γιατροί λένε όχι επέμβαση.γιατρευτηκε κάποιος χωρίς χειρουργείο?
Ευχαριστω
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
pumafaas Posted - 30/09/2018 : 23:45:36
Φίλε μου τα έχω κάνει όλα αυτά που λες...έχω φάει το internet 18 μήνες τώρα..ποτέ δεν περιμένω τίποτα από τους άλλους..γυμνάζω τη περιοχή τόσους μήνες τώρα..
Τα τεστ αυτά είναι πλέον άκυρα λένε οι ορθοπεδικοί..μπορεί να είσαι θετικός αλλά δεν σημαίνει κάτι..η διάγνωση ταρσιαιου πολλές φορές δεν είναι καν ούτε κλινική..
Εγώ βέβαια είναι πεπεισμένος ότι έχω 100 τοις εκατό..
Πλέον δεν ξέρω εάν οι ασκήσεις ενδυνάμωσης του οπίσθιου κνημιαιου νεύρου κάνουν καλό η όχι ενώ πονάς...
Συνεχίσουμε ...απλά δεν θέλει να ξανά ασχοληθώ με το θέμα ..ίσως όπως λένε ξέχασε το για να σε ξεχάσει...
dsotos Posted - 30/09/2018 : 21:31:44
To video με το τεστ το είδες; Το έκανες το τεστ; Τι σου έβγαλε;

Αν όντως έχεις το σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα, δες τι μπορείς να κάνεις. Μην τα περιμένεις όλα έτοιμα από τους άλλους, κάτσε διάβασε, ψάξε, κατάλαβε τι ακριβώς φταίει. Σε άλλο φόρουμ σου πόσταρα μια σελίδα με πολλές πληροφορίες. Δες πώς μπορείς να αποσυμφορίσεις την περιοχή (πχ https://www.youtube.com/watch?v=KCfp5Y-vFAc ). Γύμνασε ό,τι μυ μπορείς να γυμνάσεις χωρίς να ενοχλείς την προβληματική περιοχή. Ξεκίνα με ασκήσεις κορμού, δούλεψε τους γλουτιαίους, λαγονοψοΐτη, τετρακέφαλους, οπίσθιους μηριαίους, γάμπες αν δεν πονάς, οπίσθιο κνημιαίο, εμπρόσθιο κνημιαίο. Όσο τα κάνεις αυτά, σταμάτα να τρέχεις εννοείται.
ALEXANDRA Posted - 30/09/2018 : 17:13:36
Μην το σκέφτεσαι διοτι να ξερεις η ψυχολογία παίζει πολύ μεγαλο ρόλο.

Εν τω μτεταξύ, και δεν κανω πλάκα, με ξανά έπιασε εμενα, Ασφαλώς δε νομιζω οτι πηγε γρουσουζιά επειδη συζήτησα για αυτο εδω αλλά ειχα παει στο εξωτερικό 4 μέρες για τουρισμό και ξεποδαριάστηκα, 12 ώρες την ημέρα.

Οπότε, αυτη την εβδομαδα δε θα τρέξω καθολου να το αφήσω να επανέλθει.

Αυτά ειναι! Άντεξε 30χλμ τρεξιμο στα Γιαννενα, αλλα με περπάτημα και ορθοστασία 3 μέρες, καπούτ!
pumafaas Posted - 30/09/2018 : 14:10:26
Ευχαριστώ όσους γράψανε στο θέμα μου..
Τελικά αποφάσισα να μην ασχοληθώ ξανά με το αγαπημένο χόμπυ μας το τρέξιμο μέχρι να γιανει η πληγή εάν γιανει ποτέ...αν και σε αυτούς τους 18 μήνες πήγα μετρημένες 10 φορές για τρέξιμο τελικά δεν θέλει καθόλου.
Αυτά να μην είχε το χόμπυ μας θα ήμασταν πολύ καλύτερα αλλά έτσι είναι η ζωή..
Καλή συνέχεια σε όλους γρήγορα καλά οι τραυματίες και ούτε στο χειρότερο εχθρό μου αυτό που περνάω κάθε μέρα με ατελείωτη ενόχληση όταν είμαι όρθιος με παπούτσια .το θετικό είναι ότι όταν τα βγάζω είμαι περδικι...
ALEXANDRA Posted - 26/09/2018 : 22:03:35
Μα νομίζεις οτι οι γιατροί έχουν παντα απαντηση;
Προσωπικα, χαίρομαι οταν ενας γιατρός μου λεει οτι δεν ξέρει τι εχω. Σημαίνει ότι οταν μου λεει τι εχω, ξέρει.
dsotos Posted - 26/09/2018 : 13:57:14
Πήγαινε σε έναν φυσιοθεραπευτή ή κάποιον που έχει μια στοιχειώδη ιδέα από επαφή με ανθρώπινο δέρμα και πες του να σου κάνει το παρακάτω τεστ. Αν μετά από μερικά δευτερόλεπτα αρχίσεις να πονάς και μετά να μουδιάζει το πόδι σου, είναι σχεδόν βέβαιο ότι έχεις σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα. Αν δεν έχεις κάποιον πόνο ή μούδιασμα, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι ΔΕΝ έχεις σύνδρομο ταρσιαίου σωλήνα.

https://www.youtube.com/watch?v=FBaonEgJHGs
gargadua Posted - 26/09/2018 : 07:16:02
Την 1η περίοδο ακινησίας θα πρέπει να μου έφυγε πάνω από 1000ρικο μέσα στην αγωνία μου να γίνω καλά. Όπως σωστά μου είχαν γράψει τότε: "Καλύτερα να πηγαινοερχόσουνα Γερμανία για να θεραπευτείς, φτηνότερα θα έβγαινε".
Αν νομίζεις ότι οι γιατροί δεν σε καλύπτουν μπορείς να βρεις φυσικοθεραπευτή ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ σχετικό με το τρέξιμο(όχι απλά τρέχει, δρομέα ψάχνεις) μήπως και σε οδηγήσει καλύτερα στη θεραπεία σου.
Η ποδοκνημική γενικώς νομίζω ότι είναι τρομερή πρόκληση για τους ορθοπεδικούς λόγω της πολυπλοκότητας.
Ξέχασα να σου γράψω ότι σχεδόν 9 χρόνια από τον 1ο τραυματισμό ακόμα νοιώθω ότι κάποιο "παράσημο" μου έχει μείνει, ευτυχώς μπορώ να τρέχω ακόμα. Στα πολύωρα όμως, τσιμπιματάκια παίρνω! Καταπληκτικό;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
pumafaas Posted - 25/09/2018 : 22:25:16
Σίγουρα όλα αυτά που γράφετε είναι σωστά...μπορώ να κάτσω όσο χρειαστεί.απλα το θέμα είναι να υπήρχε μια καθαρή διάγνωση για ησυχάσει το μυαλό .7 ορθοπεδικοί και κανένας δεν είναι σίγουρος για αυτά που λέει...ίσως τελικά πρέπει να μη ψάχνω άλλο σε γιατρούς και να αφήσω το χρόνο να κάνει τη δουλειά του..για τρέξιμο 4 φορές πήγα μήπως και η κίνηση κάνει το θαύμα του..
Απλά κάποιες φυσιοθεραπείες να βοηθούσαν άλλα που? Σε ποιο σημείο?
Τέλος πάντων τους γιατρούς τους αηδιασα πραγματικά...ένα κάρο λεφτά και στην ουσία τίποτα.για νηστερι ούτε λόγος...
gargadua Posted - 25/09/2018 : 12:57:06
Οι τραυματισμοί σίγουρα σχετίζονται με την ηλικία(όσο πιο μεγάλος τόσο και μεγαλύτερη διάρκεια θεραπείας) αλλά και κατά πόσο το βοηθάμε. Εφόσον πονάς σταμάτα να τρέχεις ή οποιαδήποτε δραστηριότητα το ζορίζει (στο μέτρο του δυνατού). Δεν έχει νόημα να το πιέζεις!
Σε σένα πιστεύω ότι πλέον το θέμα είναι περισσότερο ψυχολογικό(και είναι λογικό λόγω του πολύ χρόνου) παρά η θεραπεία. Ο λόγος που γράφω για άλλες δραστηριότητες είναι περισσότερο για να "γιατρέψεις" το μυαλό και όχι το ορθοπεδικό πρόβλημα. Μην κάνεις ποδήλατο ή κολύμπι, μπορείς όμως να γραφτείς σε γυμναστήριο ή κατόπιν οδηγιών να κάνεις γυμναστικούλα στο σπίτι. Μην αφήνεις το μυαλό σου να σε "αχρηστεύει" γιατί αυτή την στιγμή αυτό γίνεται.
Στα γράφω ως παθών, 18 μήνες ακινησίας λόγω φλεγμονής στο 4ο μετατάρσιο και 22 μήνες ακινησίας 1,5 χρόνο μετά, λόγω ποδοκνημικής άρθρωσης και πελματιαίας.
Ειλικρινά το γράφω, υπάρχουν και άλλες μυικές ομάδες που πρέπει να γυμναστούν και να είσαι σίγουρος όταν έρθει η ώρα να τρέξεις η διαφορετική γυμναστική θα σε ανταμείψει.
Βοήθα το μυαλό σου και τον τραυματισμό σου.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
ALEXANDRA Posted - 25/09/2018 : 12:30:46
quote:
Originally posted by pumafaas

Το θέμα φίλε μου δεν είναι να κάνεις κάτι άλλο...αλλά να βρεις διάγνωση...
Και για πες μου σε μέρος που δεν έχει κολυμβητήριο και το ποδήλατο το χειμώνα είναι βασανιστήριο τότε τι να κάνεις?άσε που ο τραυματισμός στο πέλμα ούτε περπατημα δεν κάνεις...




Δεν μπορείς να κάνεις περπάτημα αλλά εσύ πας και τρέχεις. Βοήθησέ το για να βοηθηθείς.
pumafaas Posted - 25/09/2018 : 09:53:45
Το θέμα φίλε μου δεν είναι να κάνεις κάτι άλλο...αλλά να βρεις διάγνωση...
Και για πες μου σε μέρος που δεν έχει κολυμβητήριο και το ποδήλατο το χειμώνα είναι βασανιστήριο τότε τι να κάνεις?άσε που ο τραυματισμός στο πέλμα ούτε περπατημα δεν κάνεις...
gargadua Posted - 25/09/2018 : 07:24:14
Υπάρχουν και άλλες αθλητικές δραστηριότητες δεν χρειάζονται εμμονές με το τρέξιμο!


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
ALEXANDRA Posted - 25/09/2018 : 01:16:09
Δεν το βοηθάς -αφου εχεις μαι διαρκή ενόχληση, δεν το αφήνεις να ξεκουραστεί. Το σωμα σου παραπονιέται κι εσυ το ζορίζεις. Πως περιμένεις να σταματήσει να ποναει;
pumafaas Posted - 25/09/2018 : 00:01:58
Μακάρι να μη σε ξανά πιάσει..εγω έχω μια διαρκή ενόχληση όταν φοράω τα παπούτσια...όταν τα βγάζω είμαι μια χαρά...τι να πω ...δοκίμασα να τρέξω εχτές 6 Χιλ και με έπιασε πόνος αλλά συνέχισα...πόνος πέλμα ψηλά στη γαμπσ και λίγο πιο πάνω...χωρις διάγνωση δεν ξέρω τι να κάνω...
Ίσως πρέπει εντελώς να το αφήσω να θεραπευτεί εάν θεραπευτεί ποτέ....
ALEXANDRA Posted - 24/09/2018 : 22:18:48
Ναι με εχει ξεχάσει τελείως-και ελπιζω να μην με ξαναθυμηθεί. Χθες ετρεξα τα 30 στα Γιαννενα και δεν παραπονέθηκε.
Κοιτα, για πολλούς μηνες περπατούσα και δεν με ενοχλούσε. Με ενοχλούσε μονο οταν το πίεζα με το χέρι. Και επισης, το πρωι που σηκωνόσουν απο το κρεββάτι και πάταγα τα ποδια να σηκωθώ. Αλλα δεν ετρεχα. Παρόλο που περπατούσα μαι χαρα, δεν ετρεχα. Το άφησα για πολυ καιρο. Μπορει να με έπιανε μια στο τοσο, εκει που καθόμουν στο γραφειο να σηκωνομουν και να με ενοχλούσε. Για 5 λεπτά. Τον Απρίλιο, ειχα παει στον γιατρο για να μου κανει κορτιζόνη (δίκη μου ιδεα) αλλα αρνιόταν να μου κανει διοτι με έβαλε να χοροπηδηξω στις μύτες των ποδιών και δεν με ενοχλούσε. Ωστόσο, για να παω τον Απρίλιο, υπήρχε μια στο τοσο μια ενόχληση. Ε, τον Ιούνιο ειπα θα ξεκινήσω να τρεχω να δω το γινεται. Δεν με εχει ενοχλήσει. Αισθάνομαι μια ευαισθησία αλλα οκ.

Ειχα παρει απόφαση οτι δε θα ξανατρεξω. Το ειχα ξεχασει. Οποτε πλέον δεν με ενδιέφερε και αν πονάω η οχι (εφόσον ετσι κι αλλιώς μπορούσα να περπατάω). Το ξέχασα και εμ ξέχασε και αυτο.

Περιττό να σου πω οτι τωρα που το συζητάω εδώ τρέμω μην το γρουσουζέψω.Εσυ θα φταις.😂😂😂

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000