Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Πρωτεΐνη για αποκατάσταση

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
savasvas Δημοσιευτηκε - 27/09/2018 : 08:58:04
Καλημέρα σε όλους ,

Έχω ακούσει ότι προκειμένου να επέρχεται ταχύτερη και πληρέστερη αποκατάσταση , μετά από μεγάλης έντασης προπονήσεις (κυρίως intervals) , πρέπει να προσλαμβάνεται πρωτεϊνη όρου σε σκόνη(είτε με γάλα , είτε με νερό) . Ποια η γνώμη σας ; Έχεται να προτείνετε κάποια συγκεκριμένη ;

Ευχαριστώ πολύ.
8   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
Peli Posted - 03/02/2019 : 16:31:14
Νομιζω με σωστο προγραμματισμο στη διατροφη δεν ειναι απαραιτητα τα συμπληρωματα
UnHaCkAbLe Posted - 15/10/2018 : 15:03:11
Μια χαρά είναι και η whey... δεν χρειάζεται να δαιμονοπιούμε τα πάντα. Φθηνή, βολική, άμεσα αφομοιώσιμη. Καλό και το γάλα και το γιαούρτι αλλά σε αυτά η περιεκτικότητα είναι μεγαλύτερη σε καζείνη η οποία δεν αφομοιώνεται τόσο άμεσα όσο η whey.

Αν θες να δοκιμάσεις, ψάξε για ON Gold Standard (θεωρείται από τις καλύτερες αλλά είναι ακριβή) ή για πιο φτηνή αλλά εξίσου καλή, οποιαδήποτε whey από Myprotein.com. Υπάρχει και ελληνική (ψάξε για real greek whey protein) αλλά επειδή είναι αιγοπρόβεια, θα "ζοριστούν" - για να το πω ευγενικά - οι γευστικοί σου κάλυκες ...

Αν αποφιασίσεις να τη χρησιμοποιήσεις, δοκίμασε - ειδικά μετά από πολύ μεγάλα long run, γιατί μιλάμε για ΠΟΛΛΕΣ θερμίδες - να βάλεις στο μπλέντερ, 10 παγάκια, 1 ποτήρι γάλα, μία μπανάνα, 1-2 scoop whey, 1 scoop βρώμη, μέλι και λίγο φυστικοβούτυρο και θα με θυμηθείς!
Bloom Posted - 30/09/2018 : 10:38:10
Και το γιαούρτι, ιδίως για όσους δεν ανέχονται καλά τη λακτόζη
giorgos1965 Posted - 30/09/2018 : 08:34:14
Και το γιαούρτι!
Droulas13 Posted - 28/09/2018 : 18:08:53
Γάλα ή γιαούρτι;
savasvas Posted - 28/09/2018 : 12:12:01
Bloom , σε ευχαριστώ πολύ.
Φυσική πρόσληψη και μόνο λοιπόν.
Bloom Posted - 28/09/2018 : 11:44:34
Mετά την προπόνηση, επειδή έχουν πέσει τα επίπεδα ισνουλίνης στο αίμα, ενεργοποιείται ο καταβολισμός πρωτεϊνών. Έχουν βρει λοιπόν πως αν δεν καλυφθεί ο οργανισμός με πρωτεΐνη, χάνεται λίγη μυική μάζα. Αυτό σημαίνει πως αν θες να πετύχεις έναν αγωνιστικό στόχο να πιάσεις το μέγιστο των επιδόσεων που είναι εφικτό να πιάσεις, αν δεν αναπληρώνεις με πρωτεΐνη, είτε θα αργήσεις να πιάσεις το μέγιστο των δυνατοτήτων σου, είτε δε θα το πιάσεις.

Όμως δε θέλει να παίρνεις σκεύασμα πρωτεΐνης. Το λέω κι ας είμαι φαρμακοποιός (οπότε υποτίθεται δε με συμφέρει). Θέλει αμέσως μετά την προπόνηση ένα προϊόν που να σου δίνει τους απαραίτητους υδατάνθρακες για να ξαναγεμίσεις τις αποθήκες γλυκογόνου, αλλά να έχει και υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη. Ακόμα καλύτερα αν είναι φυσική τροφή. Και δε θέλει και τόση πολλή πρωτεΐνη, ούτε 25 γραμμάρια. Το ιδανικό προϊόν ονομάζεται γάλα (μισό λίτρο για μια προπόνηση είναι αρκετό). Έχει άφθονη γλυκόζη, αλλά και είναι επαρκέστατο σε πρωτεΐνη.

Τα γράφει όλα πολύ ωραία στο βιβλίο Advanced Sports Nutrition (https://uk.humankinetics.com/products/advanced-sports-nutrition-2nd-edition). Σύμφωνα μάλιστα με αυτό, οι πρωταθλητές πλέον δεν παίρνουν τεχνητά σκευάσματα, γιατί είναι σαφώς υποδεέστερα από τις κανονικές τροφές.

Οπότε, συνοψίζω:
- Χρειάζεται πρόσληψη πρωτεΐνης μετά την προπόνηση; Ναι.
- Και ποιο είναι το ιδανικό σκεύασμα για αυτό; Το γάλα. Έχει αποδειχθεί με έρευνες (σύμφωνα με το βιβλίο πάντα).
Nikos forlan Posted - 27/09/2018 : 18:27:12
Τίποτα δεν πρέπει. Αν δεν τρέφεσαι σωστά ίσως ναι να θέλει. Αν δεν πάρεις αρκετή πρωτεινη μέσα στην μέρα ίσως και να θέλει. Αλλά πρέπει, σίγουρα οχι!

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000