Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Σχετικά με την πείνα/όρεξη

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
demetris Δημοσιευτηκε - 05/11/2018 : 11:04:58
Θα ήθελα να ζητήσω από όποιον θέλει να μου πει τη γνώμη του σχετικά με κάτι που με απασχολεί και έχει να κάνει με την αίσθηση της πείνας. Τον τελευταίο καιρό, πιθανά αρκετούς μήνες ή και χρόνο, παρατηρώ να μην πεινάω όπως παλιότερα. Δηλαδή δε νοιώθω το στομάχι μου να με ειδοποιεί πως πρέπει να φάμε κάτι. Τρώω βέβαια, αλλά χωρίς να πεινάω.

Είμαι 40 ετών και γενικά προσπαθώ να αθλούμαι/κινούμαι όσο μπορώ.
Από το 2012 και μετά ξεκίνησα ποδήλατο δρόμου και έκανα αρκετά χιλιόμετρα κάθε χρόνο (60-100χλμ 4-5 φορές τη βδομάδα) και με διάφορα διαστήματα αποχής κατά καιρούς, κυρίως το χειμώνα λόγω καιρού. Φέτος από τον Ιούλιο και μετά περπατάω σχεδόν σε καθημερινή βάση μιας και λόγω αλλαγών στην καθημερινότητα δε μπορώ να κάνω ποδήλατο. Ξεκίνησα με 4-5 χιλιόμετρα ανά ημέρα και τις τελευταίες βδομάδες κάνω 15-20χλμ/ημέρα 4-5 φορές την εβδομάδα. Τον Ιούλιο ήμουν 104kg και με πολύ μεγάλη προσπάθεια έχω καταφέρει να φτάσω 99-100kg. Το καλοκαίρι πολλές φορές την έβγαζα μόνο με 2 τοστ ολη μερα.

Χαρακτηριστικο παράδειγμα, χθες και προχθές όπου περπάτησα 16 και 21km. Είχα φάει για πρωινό 3 φρυγανιές με μαρμελάδα, 1 καφέ και το μεσημέρι 1-2 κουταλιες της σούπας ρύζι. Πήγα για περπάτημα και καθ'όλη τη διάρκεια όσο και μετά, δεν πεινούσα.

Θέλω σιγά σιγά να ξεκινήσω και τρέξιμο. ωστόσο με προβληματίζει το θέμα της έλλειψης πείνας. Ήθελα να πέσω και λίγο σε βάρος, γιατί φοβάμαι μην καταπονήσω οστά και συνδέσμους.

Σε λίγο καιρό θα παω για τσεκαπ στον ενδοκρινολογο μου, μιας και έχω ένα θέμα (υπό έλεγχο) με το θυροειδή και θα το συζητήσω. Απλά σκέφτομαι μήπως είναι η ιδέα μου και θα ήθελα μια άποψη από άτομα που αθλούνται γενικά.

Πιστεύετε πως είναι λογικό για την άσκηση που κάνω να μην πεινάω;
Η κατανάλωση θερμίδων έχει να κάνει με το πόσο έχει αθληθεί κάποιος, για τον ίδιο βαθμό έντασης;
9   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
Peli Posted - 03/02/2019 : 16:35:40
Ολο το μεσημαριανο ηταν 3 κουταλιες ρυχι η δεν καταλαβα καλα?Εδω δεν μιλαμε απλα οτι τρως λιγο αλλα βλεπουμε πολυ μεγαλο περιορισμο ιδιως στους υδατανθρακες(μαρμελαδα,φρυγανιες,μελι)
Hermes Posted - 04/01/2019 : 15:25:53
δεν έχω αλλάξει κάτι στη διατροφή μου (εκτός εξαιρέσεων ως παραπάνω), τρώω και υδατάνθρακες, άλλωστε ως δρομέας μου είναι χρήσιμοι - δεν εννοώ φυσικά υπερβολική πρόσληψη
Mikekan Posted - 04/01/2019 : 14:53:28
Απο προσηληψη υδατάνθρακα πως τα πας? Γενικά ο υδατάνθρακας φέρνει πείνα, σε περίπτωση που τρέφεσαι κυρίως με πρωτείνες και καλά λιπαρά είναι λογικό να μην έχεις μεγάλη την αίσθηση της πείνας.
Hermes Posted - 04/01/2019 : 14:42:31
εγώ έχω το ακριβώς αντίθετο πρόβλημα από αυτο του Demetris τελευταίους μήνες...
με πιάνει ώρες ώρες ακατάσχετη λαιμαργία (για να μην πω βουλιμία) και μάλιστα κατά καιρούς για να φάω σαβούρες (περισσότερο πατατάκια / σφολιάτες)

υπάρχει κάποιος πρακτικός τρόπος να το παλέψω?

παρεπιπτόντως, δεν ενδίδω πάντοτε και η ζυγαριά δεν έχει πάρει ανησυχητικά ανοδική πορεία - λίγο μόνο ένα τσαφ, αλλά φοβάμαι ότι στο τέλος θα πάρει και ανησυχητικά ανοδική και θα έχω άλλα... επίσης, εν τέλει δεν με κάνει χαρούμενο το ότι έχω αντικρουόμενες καταβολές...
demetris Posted - 05/11/2018 : 19:37:22
Είναι σταθερό με πολύ μικρή τάση πτώσης.
Τρώω βέβαια. Μου αρέσει το φαγητό, δεν είναι πως δε θα φαω. Φοβάμαι αν σταματήσω την άσκηση θα πάρω κιλά και δεν το θέλω καθόλου.
Ενδεχομένως να πρέπει να δώσω βάρος σε γυμναστική στον κορμό και σε χέρια.
trexantiris Posted - 05/11/2018 : 17:06:07
Το βαρος σου πως πάει; Χάνεις ή βάζεις; Γιατί αν παραμένει σταθερό (ή και ανεβαίνει) τότε καλώς δεν πεινάς...ίσως να μη χρειάζεσαι παραπάνω θερμίδες...

Προφανώς μια συζητηση με ενδοκρινολόγο θα ήταν χρήσιμη...

Free your feet...free your senses!
demetris Posted - 05/11/2018 : 12:43:24
Ας ξεχάσουμε το ποδήλατο. Για περπάτημα, το strava για τον Οκτώβριο, απο τις 17 και μετά που ξεκινησα να καταγράφω: 103χλμ, 16ώρες, 7 activities.
1 Νοεμβρίου μέχρι σήμερα: 54χλμ, 9 ωρες, 3 activities.
lamkon Posted - 05/11/2018 : 12:17:57
quote:
Originally posted by Bladerunner

quote:
Originally posted by demetris
τις τελευταίες βδομάδες κάνω 15-20χλμ/ημέρα 4-5 φορές την εβδομάδα.



15-20χλμ την ημέρα; 60-100χλμ την εβδομάδα; Περπάτημα;

Όταν τρώμε πολύ λιγότερο από ότι χρειαζόμαστε και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός συνηθίζει τη νέα κατάσταση, παύει να "ζητάει" και μπαίνει σε "safe mode". Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν χρειάζεται πλέον τόση ενέργεια! Αν περπατάς τόσο πολύ και τρως τόσο λίγο θα έχεις πρόβλημα. Θα πρότεινα να το προσέξεις.

__________________________
Think faster than you ride




Τα 60-100 km είναι ανά προπόνηση και όχι την εβδομάδα, αλλά στην ποδηλασία.
Bladerunner Posted - 05/11/2018 : 11:58:00
quote:
Originally posted by demetris
τις τελευταίες βδομάδες κάνω 15-20χλμ/ημέρα 4-5 φορές την εβδομάδα.



15-20χλμ την ημέρα; 60-100χλμ την εβδομάδα; Περπάτημα;

Όταν τρώμε πολύ λιγότερο από ότι χρειαζόμαστε και για μεγάλο χρονικό διάστημα, ο οργανισμός συνηθίζει τη νέα κατάσταση, παύει να "ζητάει" και μπαίνει σε "safe mode". Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν χρειάζεται πλέον τόση ενέργεια! Αν περπατάς τόσο πολύ και τρως τόσο λίγο θα έχεις πρόβλημα. Θα πρότεινα να το προσέξεις.

__________________________
Think faster than you ride

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000