Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Ερωτήματα & Προβληματισμοί
 Επιλογή παπουτσιού

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
Whitespy001 Δημοσιευτηκε - 06/07/2019 : 13:38:10
Καλησπέρα,είμαι σχετικά νέος στο θέμα του τρεξίματος αλλά και τις άθλησης γενικά και θα ήθελα κάποιες προτάσεις για αθλητικά παπούτσια.Ξέρω πως παπούτσια που έχετε έχεις και σας βολεύουν μπορεί για εμένα να είναι εντελώς ακατάλληλα και τα σχετικά.Κοιτάω 2 ημέρες για να βρω κάτι αλλά όπου και να ψάξω οι προτάσεις είναι μεμονωμένες π.χ. αμα κάνεις σε δρόμο επέλεξε το τάδε και εγώ θέλω απλά να σας πω όλα όσα θεωρώ χρήσιμα και να με συμβουλέψετε.
Είμαι 184 cm ύψος, 106kg άρα μιλάμε για υπέρβαρο, σε αθλητικό φοράω 47(ναι γνωρίζω πως αλλάζει από παπούτσι σε παπούτσι) έχω ουδέτερο πρηνισμό,ουδέτερη καμάρα,το έδαφος που θα τρέχω είναι ή σε γήπεδο ή σε δρόμο,αποστάσεις έως 15-20km max αλλά θα ήθελα να είναι και για περπάτημα και για jogging με αρκετά χαμηλή ταχύτητα.
Το παπούτσι αυτό θα είναι το πρώτο "σοβαρό" για jogging,επίσης να είστε λίγο ελαστικοί με αυτές τις προϋποθέσεις γιατί δεν έχω και τρομερές απαιτήσεις απλά θέλω κάτι για να κάνω την δουλειά μου και να μην τραυματίζομαι.Θα μου πείτε ρε φίλε γιατί δεν μας σε ένα κατάστημα και να τα πεις στον υπάλληλο και μας πρήζεις εμάς...Α ναι ξέχασα να σας πω ότι είμαι από νησί και έχουμε μόνο ένα κατάστημα όπου το προσωπικό δεν είναι και πολύ εκπαιδευμένο πάνω σε αυτό και επίσης δεν διαθέτει και πολλά κομμάτια παπουτσιών.
Ελπίζω να μην σας κούρασα και συγγνώμη για τον ειρμό όπου έγραφα.Περιμένω τις προτάσεις σας και οποιαδήποτε συμβουλή ευπρόσδεκτη.
8   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
barbergeorge Posted - 25/11/2019 : 12:36:55
αφηστε αυτο το μαρκετινγκ με ταπαπουτσια και τρεξτε ξυπολητοι η με σανδαλια.Εχω τρεξει στο παρελθον και γω με ενα ματσο μαρκες αποτελεσμα , περιοστιτιδα μια φορα και 2κεφαλο βεβαια να μου πεις στα 6 χρονια και με τοσες προπονησεις και αγωνες 2 τραυματισμοι μονο,δεν ειναι τιποτα ναι ΑΛΛΑ 3 χρονια που τρεχω με σανδαλια δεν εχω βγαλει την παραμικρη ενοχληση και οταν λεμε τρεχω κανονικα ,διαλλειματικη , τεμπο , ολα με τα σανδαλια.Οπως γνωριζουμε και στην αρχαιοτητα ετρεζαν με σανδαλια και πιο παλια ξυπολητοι.ΑΣε καμια περιπτωση δεν θελω να αλλαξω γνωμη σε καποιον-καποια απλα δοκιμαστετο θα δειτε μεγαλη διαφορα,απλα ανεβαζουμε χλμ σταδιακα ,π.χ 4-7-11 χλμ κτλπ.Μην παει κανεις και τρεξει κατευθειαν 10 η 21 χλμ.Εχει πολλα βιντεο και φορουμ στο νετ εκει μπορειτε να βρειτε οποιαδηποτε πληροφορια
giomask Posted - 07/07/2019 : 15:38:42
HOKA CLIFTON ,5 η 6 ... κορυφαιο
Whitespy001 Posted - 07/07/2019 : 15:11:57
Ωραία σας ευχαριστώ πολύ παρήγγειλα το ΗΟΚΑ ΟΝΕ ΟΝΕ CLIFTON 5 όταν θα περάσουν κάποιοι μήνες όπου το χρησιμοποιώ θα επιστρέψω να πω και εγώ την γνώμη μου μήπως έχει και κανένας άλλος τις ίδιες απορίες.
Σας ευχαριστώ και πάλι!
Charma1 Posted - 07/07/2019 : 10:55:58
Αγαπητε φιλε απο τα αναφερομενα παπουτσια που ειπες εχω φορεσει δυο φορες τα ASICS KAYANO - ηταν ενος φιλου που μου τα εδωσε για δυο προπονησεις-μου φανηκαν βαρια για τρεξιμο, σημειωτεον οτι ειναι γυρω στα 320γρ που κατα την γνωμη μου ειναι αρκετα βαρυ..Βεβαια ειναι η προσωπικη μου αποψη..Απο τα SAUCONY εχω φορεσει για ενα χρονο τα KINVARA που ηταν πολυ καλο παπουτσι για εμενα και εκανα περιπου 800χλμ με αυτα.Ειχα μεινει ευχαριστημενος.Η αποψη του φιλου gargadua για τα HOKA CLIFTON με βρισκει απολυτα συμφωνο, ειναι παρα πολυ καλα παπουτσια με πολυ καλη απορροφηση κραδασμων..Η αποφαση δικια σου και...καλο τρεξιμο..Οτι αλλο χρειαστεις εδω ειμαστε..
gargadua Posted - 07/07/2019 : 09:25:37
Αsics Gel Kayano 13 είχα πάρει πολύ παλιά αλλά δεν με βόλεψαν καθόλου λόγω του ότι ήταν υπερβολικά άκαμπτα και η σόλα τους δεν 'έσπαγε" καθόλου κατά την διάρκεια του βηματισμού. Τα κράτησα (αφού έκλαψα τα λεφτά μου) μόνο για βόλτες, ούτε καν για περπάτημα. Άλλοι βέβαια είναι ευχαριστημένοι. Εκτός αυτού είναι παπούτσια για έλεγχο του υπερπρηνισμού(υπερυψωμένη καμάρα) και δεν είμαι σίγουρος ότι θα σε βολέψουν. Βέβαια από το 13 στο 25 πέρασαν πολλά χρόνια, μπορεί και να βελτιώθηκε ως μοντέλο.
Εφόσον έχεις ουδέτερη πατούσα απέφυγε(νομίζω) παπούτσια ελέγχου του υπερπρηνισμού, θα σε κουράσουν. Μήπως πχ τα Nimbus καλύτερα;
Αφαγία εννοώ την παράλειψη γευμάτων(ειδικά του βραδινού) γιατί υπάρχει η εντύπωση ότι έτσι χάνονται κιλά. ΛΑΘΟΣ οικτρό!Πεινάς περισσότερο!
Ποιοτικό φαγητό, 5 γεύματα υποχρεωτικά, μερίδες εστιατορίου σε πτώχευση, κατανάλωση σαλάτας πριν το φαγητό.
Και όχι υπερβολές στο τρέξιμο, τα κιλά επιβαρύνουν σοβαρά τις αρθρώσεις.


Morcheeba, "Living Hell".
https://www.youtube.com/watch?v=_vss6sNdy6M



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Whitespy001 Posted - 06/07/2019 : 23:50:54
Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για το θερμό καλωσόρισμα και τις ευγενικές απαντήσεις σας.
@Charma1 Κατά πάσα πιθανότητα θα πάω σε ένα Hoka one one και λόγο του οικονομικού αλλά και επειδή δεν ξέρω ακριβός τι παπούτσι θα με βολεύει διάβασα κριτικές και από όσα άκουσα έμεινα ικανοποιημένος.
@gargagua Το γνωρίζω αυτό για το μήκος πέλματος 28,5 έχω και εγώ άρα θα πάω σε 47 όπου είναι για 30-30,3cm.Επειδή είμαι από νησί έχω την δυνατότητα όπως λες και εσύ και για άλλα αθλήματα (κολύμπι, ποδήλατο) και επίσης κάνω διατροφή και στατικές ασκήσεις.Από τα παρακάτω που είπες το δύσκολο θα είναι να μην κάνω αφαγία επειδή εντάξει δεν κάνω υπερβολική αλλά καταναλώνω αρκετές λιγότερες θερμίδες από ότι θα έπρεπε και θα πρέπει λίγο να το ελέγξω,αλλά ξέρετε πως είναι στην αρχή που είσαι πωρωμένος με όλα :p.
Σας ευχαριστώ και τους 2 για τις συμβουλές σας και θα ήθελα να σας ρωτήσω την γνώμη σας για ακόμη 2 παπούτσια που έβλεπα,αμα τα έχετε χρησημοποιείσει ποτέ και πως τα βλέπετε εσείς υπό το πρύσμα του πιο έμπειρου.Τα 2 ζευγάρια είναι: Saucony Triumph Iso 5 και Αsics Gel Kayano 25.
gargadua Posted - 06/07/2019 : 22:11:38
ΗΟΚΑ ΟΝΕ ΟΝΕ CLIFTON 5.
Δεν έχω τα ίδια κιλά με σένα(1,83-87) αλλά τα θεωρώ αρκετά απορροφητικά και ήδη τα χρησιμοποιώ από τον Ιανουάριο για παρόμοιες αποστάσεις..
Όταν μιλάς για μέγεθος παπουτσιού καλά θα είναι να μετρήσεις το μήκος από τις πατούσες σου και να κρατήσεις το μεγαλύτερο. Πρόσθεσε και 1-1,5 εκ. αναλόγως της φόρμας του παπουτσιού και είσαι μέσα. Τα πόδια πρήζονται ελαφρώς λόγω των αποστάσεων. Μόνο έτσι θα βγάλεις άκρη με τα μεγέθη. Προσωπικά έχω 28,5 πατούσα και το ΗΟΚΑ είναι για 30 εκ. Ίσως και το 30,5 αλλά στο μαγαζί που τα πήρα δεν είχε το συγκεκριμένο μέγεθος.
Μην κολάς μόνο με συγκεκριμένη άθληση αλλά προσπάθησε να βάλεις και άλλες μορφές(πχ κολύμπι, ποδήλατο, στατικές ασκήσεις, σκοινάκι κλπ) ώστε να βοηθήσεις το σώμα σου να χάσει γρηγορότερα τα κιλά. Πολύ νερό μέσα στην ημέρα, υγρά πολλά στις προπονήσεις(όχι βαριά ρούχα), όχι τσιμπολογήματα, όχι αφαγία.
Οι τραυματισμοί συνήθως είναι αποτέλεσμα ΥΠΕΡχρήσης, προσοχή λοιπόν.
Καλώς ήρθες!


The Morlocks, "Dirty red".
https://www.youtube.com/watch?v=WHLXhQMu3ds


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Charma1 Posted - 06/07/2019 : 20:43:24
Αγαπητε μου φιλε..πρωτα απ'ολα καλως ηλθες στο δρομικο κινημα..Να σαι σιγουρος οτι το τρεξιμο θα σε οδηγησει σε πολυ ομορφα μονοπατια..Το γεγονος οτι πηρες την αποφαση να σηκωθεις απο τον καναπε σου θα δεις οτι ειναι μια απο τις πιο σωστες αποφασεις που πηρες ποτε..Στο θεμα μας τωρα, εχεις το ιδιο υψος με εμενα και τα ιδια ακριβως κιλα(τωρα ειμαι 80 κιλα) οταν ξεκινησα το τρεξιμο πριν απο 14 χρονια.Η ερωτηση τοτε ηταν ιδια με την δικια σου..τι παπουτσια θα φορεσω για τα κιλα μου και για τον τυπο του ποδιου μου??Μετα απο πολυ αναζητηση κατεληξα στα Mizuno Wave Prophecy και πραγματικα φιλε μου για τα επομενα πεντε χρονια ηταν, μεχρι να φτασω στα 90 κιλα το καταλληλοτερο παπουτσι.Eχει τρομερη απορροφηση.Δεν μου πονεσανε ποτε τα γονατα και γενικοτερα δεν ειχα ποτε προβλημα με τα ποδια μου.Δεν ειναι φτηνο παπουτσι.Η τιμη του κυμαινεται απο 150 με 200 ευρω.Αν το ψαξεις ομως εχει φοβερες κριτικες.Θα μπορουσα να σου προτεινω και τα Hoka one one ειναι επισης πολυ απορροφητικα.Αυτα απο μενα ελπιζω να κανεις την καλυτερη επιλογη.Ελπιζω να σε σε βοηθησα..

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000