Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Προπόνηση & Απόδοση
 Λοιπόν πως πάει η προπόνηση σας? Νο13

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
Hermes Δημοσιευτηκε - 03/06/2019 : 20:09:00
Στις 100 μηδενίζει! μετά από 18 μήνες αυτή τη φορά, 13η και "φαρμακερή"!!!
Καλές προπονήσεις σε όλους και μακριά από τραυματισμούς...
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
geopa Posted - 05/10/2022 : 18:45:09
Τασο να σου πω την αληθεια και εγω οταν πρωτο ειδα την πινακιδα αρχισα να γελαω και να κοροιδευω..... μεχρι πρωτεινος
ANASTASIOS Posted - 01/10/2022 : 21:46:25
quote:
Originally posted by geopa

Χθεσινή βραδινή προπόνηση στο Ποικίλο (Χαϊδάρι) όπου στην επιστροφή στο ύψος της Αφαίας ο φακός φώτισε αρκετά ζεύγη ματιών ...... 6 με 7 αγριογούρουνα μας μετέτρεψαν το tempo σε γρήγορη διαλλειματική



Την προηγούμενη Κυριακή,στον αγώνα Ιεράς οδού, είδα ταμπέλα (στα μισά της κατηφορας): προσοχή, πέρασμα αγριογούρουνων.Οποτε Γιώργη,δεν είχαν άδικο αυτοί που έβαλαν την ταμπέλα.

Δεν έχει σημασία πόσο αργά πάς αρκεί να μην σταματάς.
Ανθρωπος που γελά δεν είναι απαραίτητα ευτυχισμένος,δυνατός είναι.
geopa Posted - 30/09/2022 : 15:56:38
Χθεσινή βραδινή προπόνηση στο Ποικίλο (Χαϊδάρι) όπου στην επιστροφή στο ύψος της Αφαίας ο φακός φώτισε αρκετά ζεύγη ματιών ...... 6 με 7 αγριογούρουνα μας μετέτρεψαν το tempo σε γρήγορη διαλλειματική
RiffRaff Posted - 27/09/2022 : 15:30:52
Καλησπέρα σε όλους. (Σόρι προκαταβολικά για το σεντόνι που ακολουθεί.)

Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό είναι το σωστό νήμα για να μοιραστώ τις σκέψεις που κράτησα ως σημειώσεις προπόνησης στη strava, αλλά επειδή ίσως βοηθήσουν άλλους που μπορεί να βρεθούν σε ανάλογη θέση με μένα στο μέλλον (μακάρι να μη χρειαστούν να αντιμετωπίσουν ανάλογες καταστάσεις), λέω να αφήσω λίγες αράδες εδώ.

Το στόρι είναι την πρώτη του Σεπτέμβρη είχα ένα αρκετά σοβαρό τροχαίο με το ποδήλατο (btw, να φοράτε κράνος ακόμη και στην πιο απλή βόλτα!), το οποίο μου έκανε δώρο 8 σπασίματα (βασικά έξι σπασίματα και δύο ραγίσματα) σε πέντε διαφορετικά πλευρά και μία (συντριπτικά) σπασμένη κλείδα.

Αφότου πήρα εξιτήριο μετά από 5 μέρες και, κατα κάποιο τρόπο, "εξασφαλίστηκε" πως πλέον δεν είμαι σε κίνδυνο, ο τρόπος που προσπάθησα να αντιμετωπίσω την όλη φάση ήταν να δημιουργήσω ένα mind game στο οποίο η όλη δοκιμασία αποτελούσε (-εί) έναν αγώνα. Στον οποίο για να πετύχω το στόχο που έχω θέσει θα πρέπει μυαλό και σώμα να είναι μονίμως σε εγρήγορση και σε συνεργασία, ώστε να γίνονται από το κορμί οι κατάλληλες κινήσεις στους σωστούς χρόνους με βάση τα ερεθίσματα που παίρνει το μυαλό από το σώμα.

Νομίζω πως σε αυτόν τον αγώνα κάτι κατάφερα, καθώς την Παρασκευή πήρα για πρώτη φορά ξανά τιμόνι (αυτοκινήτου, όχι ποδηλάτου!), το Σάββατο πήγα πρώτη φορά σούπερ μάρκετ, χτες το απόγευμα έκανα το πρώτο περπατοτρέξιμο (αφού το πρωί είχα βγάλει 60 km στο στατικό) και σήμερα έκανα το πρώτο "κανονικό" μου τρέξιμο:

https://www.strava.com/activities/7874341534

Α, να μην το ξεχάσω, από σήμερα είμαι και σε θέση να έχω το δεξί χέρι αρκούντως ψηλά, ώστε να μπορώ να γράφω αυτές τις αράδες από υπολογιστή (ξέρω, για τους περισσότερους αυτό είναι κάτι δεδομένο, στη δική μου περίπτωση μέχρι πριν λίγες μέρες δεν ήξερα αν θα με πονέση πρώτα ο ώμος ή το πλευρό).

Και για να δέσω τα παραπάνω με το τρέχον νήμα, ακολουθούν οι σημειώσεις τις προπόνησης. Πριν τις παραθέσω, μία συμβουλή (ουσιαστική, όχι αοριστολογία τύπου "μην το βάζεις κάτω", κτλ.) που θα μπορούσα να δώσω σε όποιον ταλαιπωρείται εκεί έξω από κάποιον τραυματισμό είναι να αφαιρέσει από το μυαλό τις σκέψεις σε σχέση με το τι δε μπορεί να κάνει και να εστιάσει στο τι μπορεί να κάνει. Και να το κάνει. Θα κόψει πολύ δρόμο στο μονοπάτι της αποκατάστασης με μια τέτοια προσέγγιση από το κλασικό που κάνουμε οι περισσότεροι είτε να το παρατάμε τελείως και να κλαίμε τη μοίρα μας είτε να επιμένουμε πάνω στον τραυματισμό με τον ίδιο τρόπο που έφερε τον τραυματισμό (αυτό αν είναι υπέρχρησης).

"Έτσι όπως ήμουν ζεστός από το stepper, ανέβηκα σε ένα διάδρομο τυλίγοντας την πετσέτα γύρω από το λαιμό και κάτω από τη μασχάλη (για ακινητοποίηση του δεξιού χεριού και cushioning σε σχέση με τα πλευρά) και με αφετηρία τα 9 km/h και την κλίση στο 1 ξεκίνησα το πρώτο κανονικό run της post accident era.

Κατά βάση ήταν ανηφορικό (στα 30' ήμουν στα 9,5 km/h και κλίση στο 5!!! - την ανηφόρα τη δέχτηκε αρκετά εύκολα το σώμα), ενώ τα τελευταία δύο λεπτά η κλίση ξαναέπεσε στο 1 και η ταχύτητα ανέβηκε στο 11,5 km/h ίσα ίσα για να κλείσει το τάλιρο.

Οφείλω να ομολογήσω πως μέσα σε λίγο παραπάνω από 12 ώρες η επάνοδος στο τρέξιμο ήρθε εντελώς άξαφνα, αλλά και ακόμη περισσότερο αβίαστα.

Μάλιστα, ήρθε και με ρώτησε ο υπεύθυνος του γυμναστηρίου, ο οποίος με είχε δει στο κακό μου το χάλι τη μέρα που πήγα να προσκομίσω το χαρτί του νοσοκομείου για να κάνω διακοπή στη συνδρομή και είχαμε συναποφασίσει ότι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ως τα μέσα του Οκτώβρη, τι γιατροσόφι χρησιμοποίησα για τόσο γρήγορη επάνοδο.

Κανένα γιατροσόφι, ματζούνι και λοιπές "μαγικές" παπαρίτσες, φίλτατε. Μόνο καλό φαγητό και πολλά squat, την καλύτερη άσκηση δηλαδή από την εποχή που πρωτοπάτησε στον πλανήτη Γη αυτό το μυστήριο δίποδο ον με το περίεργο όνομα άνθρωπος.

Στην αρχή τα κάνεις μισά, μετά κατεβαίνεις λίγο πιο κάτω, μετά βάζεις hip hinging και ένα λάστιχο, μετά το κάνεις στο ένα πόδι, μετά χρησιμοποιείς και ένα μποσού, μετά παίρνεις και ένα ελαφρύ βαράκι και, ακολούθως παίρνεις και δεύτερο. Δίνοντας στο σώμα τα κατάλληλα ερεθίσματα, αυτό ξέρει πάντοτε τι να κάνει, γιατί για αυτό σχεδιάστηκε.

Δυστυχώς, είμαι σίγουρος πως αρκετοί από τους υπόλοιπους που πριν λίγο καιρό βρισκόμασταν δίπλα δίπλα στα κρεβάτια του πόνου, ακόμη ταλαιπωρούνται και ταλαιπωρούν με την ανημποριά τους επειδή απλά έχουν ασπαστεί τη στρεβλή λογική του "μην κάνεις (για να μην πονέσεις)".

Η δική μου εμπειρία πάνω σε όλα αυτά λέει ότι την αποκατάσταση πρέπει να τη δεις ως μία δοκιμασία και σε αυτόν τον αγώνα ο πόνος αποτελεί τον καλύτερο φίλο και σύμβουλο στο να ξέρεις τι μπορεί να κάνεις (και να το κάνεις!).

Ακόμη, βέβαια, βρισκόμαστε στου δρόμου τα μισά, αλλά κοιτώντας την υπόλοιπη διαδρομή από την κορυφή και όχι από τους πρόποδες του βουνού..."

--------------------------
Run-time Error
Bloom Posted - 25/09/2022 : 16:25:19
Εμένα οι προπονήσεις μου δεν πανε καλά και δεν ξερω τι φταίει. Ξαφνικά, από τις 20 Αυγούστου η ταχυτητα μου έπεσε δραματικά, οι παλμοι ανεβαίνουν πολύ νωρίς και καταληγω να τρεχω ακομα και τα easy runs στους 165 παλμούς, λες και κανω τεμπο. Στα long runs ο ρυθμος μου έπεσε απο το 5:14 στο 5:28 και στα τεμπο απο το 4:26 στο 4:36. Μάλιστα, ενώ εβγαζα ρυθμο 4:26 για 20 λεπτα, τωρα δε μπορώ να κρατήσω τα 4:36για πανω απο 12. Στα long runs καταρρεω μετά από το 16 χιλιομετρο και σερνομαι με ρυθμό 7:00. Όλο αυτό συνεβη ξαφνικά. Τον Ιούλιο φαινοταν πως θα πηγαινα στον ημιμαραθωνιο της Θεσσαλονικης για 1:38:00 και τωρα το 1:46:00 φαινετσι κι αυτό δυσκολο, γιατί παίζεται ακομα κι αν μπορώ να τερματίσω. Δεν εχω κάνει μεγαλους ογκους προπόνησης και εκτός απο την κατάρρευση των χρονων μου, δεν εχω άλλα συμπτωματα για να πω οτι επαθα υπερπροπονηση. Εχω φοβερή όρεξη για τρεξιμο και τα πόδια μου δεν ειναι ουτε πιασνενα, ουτε ταλαιπωρημενα. Χτες εκανα ένα εύκολο 5αρι, ξεκινησα με πολλη ορεξη, χαλαρά σε ρυθμο 5:12 αρχικά και τελικά μου εβγαλε την πίστη. Το 5ο χιλιομετρο το έβγαλα με 168 παλμους και ένιωθα λες και μολις ειχα τερματίσει αγωνιστικό μίλι. Παρεπιπτονυως, καποιες μερες, όπως σημερα, οι παλμοί μου οταν ξυπναω το πρωι είναι αυξημενοι αρκετα (από 46 έφτασα 53 - ακόμα και το 46 δεν είναι σπουδαίο, αφού συνήθως ειχα 42). Σήμερα το πρόγραμμα έλεγε 10 χιλιόμετρα και ισως το τρεξω, αλλά μπορεί και οχι. Σημερα νυσταζω ολη μέρα.
geopa Posted - 21/09/2022 : 07:46:32
Χτες ενα χαλαρο 12αρι με φακο στο ποικιλο στα 6.50
papako Posted - 15/09/2022 : 09:33:27
καλημερα Παναγιώτη. Σε είχαμε χασει.
μας έχουν λείψει τα αγωνιστικά σου report

________
Στέφανος
Etien Posted - 15/09/2022 : 09:15:14

12X500 χτες στο 2,03!



https://panosmaltezos.wordpress.com
geopa Posted - 07/09/2022 : 10:05:23
10 χλμ στο Βοτανικό κήπο - Διομήδειο με λίγα υψομετρικά και αρκετή κούραση από την παρατεταμένη απραξία
geopa Posted - 13/08/2022 : 10:50:22
Ενα χαλαρο 8αρακι στο Αλσος Αιγαλεω περιμετρικα και μεσα
Bloom Posted - 03/08/2022 : 18:47:20
quote:
Originally posted by otto

Δεν ξέρω αν είναι το σωστό νήμα. Αρκετά συχνά μετά από διαλειμματική - ιδιαίτερα αν είναι έντονη - το βράδυ με πιάνει υπερένταση με αποτέλεσμα να μην με παίρνει ύπνος εύκολα.
Για παράδειγμα η διαλειμματική θα τελειώσει 20.30, στις 22.00 με 23.00 θα νιώθω κομμάτια και μεγάλη νύστα και δεν πάω τότε να κοιμηθώ θα με πάρει ύπνος μετά τη 01.00.
Σας έχει τύχει; Καμία συμβουλή; Οκ μία λύση είναι να κοιμηθώ την ώρα που νυστάζω.



Είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο και συμβαίνει σε όλους. Μια λύση είναι να πηγαίνεις για προπόνηση νωρίτερα.
geopa Posted - 31/07/2022 : 11:22:27
Ενα 10αρακι σρο Διομηδειο, με αρκετη ζεστη
sotos-marathon Posted - 30/07/2022 : 12:51:21
Καλημερα!
Σημερα νωρις το πρωι 15,5 χλμ με ρυθμο 5.30'/χλμ.
Καλο Σ/Κ !!

''Run smart..Run For Life''
sotos-marathon Posted - 29/07/2022 : 10:30:59
Καλημερα σας!
Σημερα νωρις το πρωι 3,5χλμ ζεσταμα , 15x300μ στο 1.10''με 50'' διαλ. joggging , 2χλμ αποθεραπεια.

''Run smart..Run For Life''
geopa Posted - 24/07/2022 : 14:57:25
Πενεπιστημιουπολη 10,6χλμ με πολυ ζεστη σημερα

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000