Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Μαραθώνιος Βιέννης 07 Απριλίου 2019

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
gioge Δημοσιευτηκε - 09/04/2019 : 16:04:03
Ο 10ος Μαραθώνιος μου έμελλε λοιπόν να είναι της Βιέννης. Μετά από τη περσινή καρπαζιά στη Πράγα όπου ο τερματισμός έγινε με πόνο και βάσανο συμμετείχα φέτος με σαφώς υψηλότερες προσδοκίες , με στόχο έναν άνετο και ευχάριστο τερματισμό . Το ταξίδι έγινε οικογενειακώς μαζί με τα 2 παιδιά μας 15 και 17 ετών . Παρέα ήρθαν και άλλοι 3 δρομείς .

Τα εισιτήρια κλείστηκαν νωρίτερα πολύ οικονομικά(89€) , η συμμετοχή ήταν ακριβή(105€) , ενώ το ξενοδοχείο πολύ κοντά στο κέντρο και τον τερματισμό σε καλή για τα δεδομένα της Βιέννης τιμή .

Άφιξη την Πέμπτη το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο με ταξί , που είχαμε κλείσει από πριν με 30 euro. Συμφέρει αν είναι 4 άτομα δεδομένου ότι το τραίνο από το αεροδρόμιο προς τη πόλη στοιχίζει 11€/άτομο.

Η πρωτεύουσα της Αυστρίας είναι πραγματικά καταπληκτική. Ένα απέραντο ,κυριολεκτικά , μουσείο με πάρκα , παλάτια ,κήπους και περίτεχνα κτίρια των περασμένων αιώνων . Και όλα αυτά αν σκεφτεί κανείς ότι στον 2ο ΠΠ είχε βομβαρδιστεί 52 φορές και είχαν καταστραφεί 37000 κτίρια τα οποία ανοικοδομήθηκαν . Όλα λειτουργούν τέλεια , οι συγκοινωνίες είναι άψογες , τραμ και μετρό πάντα στην ώρα τους όπου πας με ευκολία παντού. Ποδηλατόδρομοι, σεβασμός στους πεζούς και μεγάλη χρήση ηλεκτρικών πατινιών σου κάνουν τις μετακινήσεις ακόμα ευκολότερες.

Για τα αξιοθέατα δεν αρκούν τρεις μέρες οπότε αρκεστήκαμε στα βασικά : Μουσείο Φυσικής Ιστορία και τεχνών , ζωολογικός κήπος , ανάκτορα Σενμπρουν και Μπελβεντέρε, Ναός Αγ.Στεφάνου και Λούνα Παρκ Πράτερ για τα παιδιά .Παράλληλα η κόρη έκανε το όνειρό της πραγματικότητα και παρακολούθησε την αρχαία τραγωδία Ορέστης του Ευριπίδη (Orest) στη Vienna State Opera , την ίδια ώρα που ο γιος αλώνιζε το κέντρο με το ηλεκτρικό πατίνι!ευτυχώς υπάρχουν και τα κινητά!

Η παραλαβή των bib έγινε από τον εκθεσιακό χώρο Marx Halle , αλλά κατά τη γνώμη μου η έκθεση ήταν σχετικά φτωχή με κύριο εκπρόσωπο την adidas .

Η εκκίνηση έγινε στο Vienna International Center σε 6 μπλοκ με έναν ιδανικό καιρό. Πολύ κίνηση στην αρχή και το 10αρι βγήκε σχετικά αργά λόγω μιας στάσης για σωματική ανάγκη και του λάθους να ξεκινήσουμε στο τέλος του μπλόκ μας. Η διαδρομή έχει μια κλίση από το 13ο ως 17ο και ο ημί βγαίνει σε 1:42:30. Πολύ αργά για το στόχο που ήταν κάτω απο 3:20. Παρόλα αυτά απο το 20 και μετά ο ρυθμός είναι πολύ καλός το 2ο μισό βγαίνει σε 1:38:31 .Συνολικός χρόνος 3:21:01 μαζί τον ένα φίλο της παρέας που με βοήθησε πολύ στη τήρηση του ρυθμού . Αυτό που μου μένει και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος είναι ότι από το 32 και μετά ήταν όλα τέλεια και μέτρησε η σωστή προετοιμασία φτάνοντας αβίαστα και σχετικά άνετα στον τερματισμό.
Η σύζυγος πολύ καλά προετοιμασμένη και αυτή τερματίζει σε πελάγη ευτυχίας σε 4:10:30 στον 3ο της Μαραθώνιο !
Ο έτερος τη παρέας τερματίζει επίσης με πολύ καλό χρόνο 3:10.
Συνολικά τερμάτισαν πάνω από 70 Έλληνες, με πολύ καλές επιδόσεις .Συγχαρητήρια σε όλους .

Συνοπτικά μια τέλεια οικογενειακή εκδρομή και δρομική εμπειρία.Τελειώνοντας, ευχαρίστως θα ξαναπήγαινα σίγουρα για τα αξιοθέατα και πιθανότατα , γιατί όχι , για έναν ακόμη Μαραθώνιο!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Αν τρέχεις είσαι δρομέας.Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα ή πόσο μακριά. Δεν έχει σημασία αν σήμερα είναι η πρώτη σου μέρα ή αν τρέχεις για 20 χρόνια. Δε χρειάζεται να περάσεις τεστ , ν' αποκτήσεις κάποια άδεια ή κάρτα μέλους. Απλώς τρέχεις."
8   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
LEON T Posted - 15/01/2020 : 10:58:14
Καλημερα,σημερα λογικα θα δηλωσω κι εγω συμμετοχη με αλλους δυο φιλους...για να δουμε...
Agamemnon Posted - 05/11/2019 : 12:30:55
Καλημέρα παιδιά!

Αποφάσισα και γω να κάνω έναν μαραθώνιο στο εξωτερικό με τελικό προορισμό την Βιέννη.

Αν και έχω και γω πολλές απορίες συνήθως είμαι αρκετά σχολαστικός πριν το ταξίδι οπότε εγώ δεν θα σας πρίξω με συνεχείς ερωτήσεις!

Αν κάποιος το αποφασίσει για Βιέννη αν θέλει ας με στείλει mail στο adkotsifakis@gmail.com
Bip-bip Posted - 22/10/2019 : 15:52:13
Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Εαν προκύψει άλλη ερώτηση εδώ θα... είσαστε!
quote:
Originally posted by RunnerM

Αν και η ερώτηση δεν απευθύνεται σε εμένα , επειδή όμως έτρεξα πέρυσι στη Βιέννη θα σας πω μερικές πληροφορίες.
Αναλόγως τι χρόνο θα δηλώσεται , θα σας βάλουν σε ανάλογο μπλόκ .
Είχα να τρέξω μαραθώνιο 22 χρόνια και δήλωσα τον χρόνο που πίστευα ότι θα πετύχω, οπότε με έβαλαν στο πρώτο μπλόκ.
Με τα μπλόκ : 1) κάτω από 3:00 2) 3:00-3:30 3) 3:30-4:00 4) 4:00-4:30 5) 4:30-5:00 6) πάνω από 5 ώρες.
Το μετάλλιο είναι μέσα στην τιμή συμμετοχής.

RunnerM Posted - 18/10/2019 : 22:18:25
Αν και η ερώτηση δεν απευθύνεται σε εμένα , επειδή όμως έτρεξα φέτος στη Βιέννη θα σας πω μερικές πληροφορίες.
Αναλόγως τι χρόνο θα δηλώσεται , θα σας βάλουν σε ανάλογο μπλόκ .
Είχα να τρέξω μαραθώνιο 22 χρόνια και δήλωσα τον χρόνο που πίστευα ότι θα πετύχω, οπότε με έβαλαν στο πρώτο μπλόκ.
Με τα μπλόκ : 1) κάτω από 3:00 2) 3:00-3:30 3) 3:30-4:00 4) 4:00-4:30 5) 4:30-5:00 6) πάνω από 5 ώρες.
Το μετάλλιο είναι μέσα στην τιμή συμμετοχής.
Bip-bip Posted - 17/10/2019 : 22:40:41
Να σε ρωτήσω κάτι ακόμη πέρα από την ερώτηση με το μετάλλιο; με τα blocks και το πλήθος των δρομέων τι παίζει; Εγώ π.χ. θα δηλώσω 3:30 μαραθώνιο που είναι η φετινή μου επιδοση. Υπάρχει περίπτωση να με πετάξουν πολύ πίσω;
Bip-bip Posted - 17/10/2019 : 21:50:23
Σε ευχαριστώ πολύ! Διαβάζω τους κανονισμούς και φαίνονται όντως τσιπηδες. Με 100 ευρώ συμμετοχή ούτε μπλουζακι. Το οποίο το χρεώνουν συν 30 ευρώ. Τουλάχιστον δίνουν μετάλλιο; Δεν κάνω πλάκα, αλήθεια ρωτάω γιατί μπορεί να αναφέρουν με ψιλά γράμματα ότι το χρεώνουν ξεχωριστά. Το 2018 διάβασα σε ξένα reviews ότι ξέμειναν και στον τερματισμό έδωσαν σε κάποιους μαραθωνοδρομους μετάλλιο του ημι και του relay! Θέλω να ελπίζω ότι θα είναι μια καλή διοργάνωση γιατί ψήνομαι πολυ για Βιέννη τον Απρίλη. Φέτος ετρεξα στην Κρακοβία και δεν έχω λόγια. Οι Πολωνοι είναι πάμφθηνοι, λαρτζ και άψογοι απο άποψη διοργάνωσης και συμμετοχής και ενώ από την αρχή μέχρι το τέλος εβρεχε ο κόσμος ήταν στους δρόμους να μας ζητοκραυγαζε.
gioge Posted - 13/10/2019 : 23:16:49
Ναι το τσιπακι , είτε το αγοράζεις και ισχύει και για άλλους μαραθώνιους πχ της Φρανκφούρτης, είτε το νοικιάζεις... Απατεώνες!!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Αν τρέχεις είσαι δρομέας.Δεν έχει σημασία πόσο γρήγορα ή πόσο μακριά. Δεν έχει σημασία αν σήμερα είναι η πρώτη σου μέρα ή αν τρέχεις για 20 χρόνια. Δε χρειάζεται να περάσεις τεστ , ν' αποκτήσεις κάποια άδεια ή κάρτα μέλους. Απλώς τρέχεις."
Bip-bip Posted - 11/10/2019 : 18:56:32
Καλησπέρα! Σχετικά με τον Μαραθώνιο της Βιέννης, σκέφτομαι να παω το 2020 και διαβάζω ότι χρειάζεται να αγοράσω/νοικιάσω ενα championchip. Εννοούν το τσιπάκι του παπουτσιού για τη χρονομέτρηση;

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000