Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Ακανθα πτερνας

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
iara Δημοσιευτηκε - 29/12/2019 : 14:38:12
με ταλαιπωρει λιγο καιρο τωρα αλλα εχει αρχισει πλεον κ ποναει αρκετα ,αν εχετε αναλογη εμπειρια θα ηθελα τη γνωμη σας
13   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
panixgr Posted - 16/09/2020 : 10:46:37
Θα ήθελα να κάνω μια ενημέρωση στο νήμα. Οντως η ακτινογραφία έδειξε ελαφρό "στραβωμα" της άκανθας, οπότε είναι γεγονός οτι υπήρξε βελτίωση. Ο φυσικοθεραπευτης μου είπε οτι 3 μηνες συνεχόμενες συνεδρίες με το κρουστικό - πιέζο - θα την εξάλειφαν εντελώς.
Οπότε ναι, υπάρχει λύση.
Στο τρέξιμο τώρα, το καλοκαίρι πήγα καποια τρεξίματα στην άμμο ξυπόλητος δηλ χωρίς παπούτσια και τους μαγικούς πάτους μου!! και ιδίως στις διαδρομές που η κλίση της άμμου ήταν κατηφορική προς τα δεξιά, δηλ με την θαλασσα στο δεξι χερι, η ακανθα καταπονήθηκε. Υπήρξε ένας μικρός πόνος αλλά καμία σχέση με παλιά. Δηλαδή άνετα έβγαζα και τρεξίματα ξυπόλητος και περπάτημα όσο ήθελα.
Νομίζω άξιζε τον κόπο η όλη ιστορία. Εννοείται οι πρωινοί πόνοι έχουν εξαφανιστεί προ πολλού.
panixgr Posted - 28/03/2020 : 18:32:27
τελικα, και ενώ έβγαζα τα 10άρια άνετα, είπα να επισκευτώ το http://i-physio.gr/piezowave-2-%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%B1%CF%80%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CF%85%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD/ στο ελληνικό .
Πιο φθηνός απο τον άλλον που πήγαινα στον Χολαργο (egersis) και πραγματικά στο i-physio κάνουν ΠΟΛΛΑ πράγματα (piezo, shockwave, laser, HILT, TECAR, μαγνητικά, ηλεκτρικά, βελονισμό, μασάζ με το χέρι, έναν χαμό, ηλεκτρικό πάγο, καμιά φορά με παιρνει ο ύπνος στο μηχάνημα, μερικές φορές όμως με τρελαίνουν στον πόνο), το βασικότερο το παραθέτω παραπάνω. Piezowave. Ο πόνος στο τρέξιμο είναι σχεδόν ανύπαρκτος, βγάζω τα 12άρια άνετα, με μηδέν πόνο και συνεχόμενα τρεξίματα κάθε μέρα. Συνολικά 10 συνεδρίες θα πάει εκεί.
Τέλος μαίου πάω για ακτινογραφία και ελπίζω να δείξει μείωση η άκανθα.
el Cid Posted - 16/02/2020 : 07:24:41
quote:
Originally posted by panixgr

el cid

Σε παρακαλώ δως μου πληροφορίες, ενδιαφέρον αυτό που είπες με την οστεοπαθητική.

Δεν έχω καραμπινάτο πρόβλημα όποτε θέλω παω για τρεξιμο αλλά για μαραθώνιο θα φοβόμουν.


Το email μου είναι verbouts@hotmail.com

__________________________
"practice makes perfect"
panixgr Posted - 13/02/2020 : 17:00:17
el cid

Σε παρακαλώ δως μου πληροφορίες, ενδιαφέρον αυτό που είπες με την οστεοπαθητική.

Δεν έχω καραμπινάτο πρόβλημα όποτε θέλω παω για τρεξιμο αλλά για μαραθώνιο θα φοβόμουν.
el Cid Posted - 13/01/2020 : 07:27:45
Όπως κατάλαβες φίλε μου, κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Εγώ έλυσα μακροχρόνιο και επώδυνο πρόβλημα άκανθας στη δεξιά πτέρνα με οστεοπαθητικό στη Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας κρουστικό υπέρηχο και μηχανικό μασάζ (μ' ένα όργανο σαν το τσιγγέλι των χασάπηδων που έσπασε το μόρφωμα). Χρειάστηκαν όμως 10 συνεδρίες (600€), τώρα τρέχω πάλι κανονικά. Έκτοτε κάνω προληπτικά ασκήσεις, μασάζ και παγοθεπραπεία. Κατά διαστήματα επίσης χρησιμοποιώ και πάτους σιλικόνης. Όλα παίζουν το ρόλο τους σ' αυτήν την ύπουλη πάθηση (εναλλασόμενη χρήση διαφορετικού drop παπουτσιών, τεραίν και έντασης στην προπόνηση). Εύχομαι να βρεις τη δική σου λύση!

__________________________
"practice makes perfect"
iara Posted - 09/01/2020 : 19:26:09
δυστυχως δεν μενω αθηνα ,χιλια ευχαριστω παντως
patsio Posted - 09/01/2020 : 18:49:53
Καλησπέρα,
Υπάρχει κάποιο κέντρο αποκατάστασης αντίστοιχο του Physiokinetics στην Θεσσαλονίκη?
dlevon Posted - 08/01/2020 : 22:42:04
Εγώ θα σε συμβουλεύω ύστερα από προσωπική εμπειρία ακανθα φτέρνας και στα 2 πέλματα. Ύστερα από πολύ ψάξιμο και δοκιμές με πολλά γιατροσόφια, επισκέψεις σε γιατρούς, φυσιοθεραπευτες κλπ, βρήκα τη λύση πηγαίνοντας στο physiokinetics, Στο Χολαργό. Έφτιαξα tailor made πατους, ο φυσιοθεραπευτης (τρομερός δρομέας και ο ιδιος) μου έδειξε 3 απλές ασκησεις τις οποίες έκανα καθημερινά και πάντα μετά από προπόνηση. Το αποτέλεσμα ήταν πολύ γρήγορο και στις 2 φορές που εμφανίστηκε. Μέσα σε 1,5 μήνα το έντονο τρύπημα στη φτέρνα υποχώρησε και εξαφανιστηκε εντελώς.
Στο συστήνω ανεπιφύλακτα. Αν θες επιπλέον πληροφορίες, με χαρά να μιλήσουμε. Στείλε email
iara Posted - 07/01/2020 : 13:26:39
ειδα μια βελτιωση προς το παρον με ενισχυμενο πατο στο σημειο της καμαρας ,μαλλον αποσυμφορει την πιεση στο σημειο του πονου ,πολυ ενδιαφερουσες οι αποψεις σας συντρεχτες
MARIOS2020 Posted - 07/01/2020 : 02:00:22
Είχα και εγώ, και μάλιστα το 2017 είχα τρέξει Μαραθώνιο πατώντας το δεξί πόδι με το μπροστινό μέρος μόνο. Ο ορθοπεδικός μου έλεγε να μου το ανοίξει και να ρίξει κορτιζόνη κάτι που το απέρριψα αμέσως, ενώ εναλλακτική ήταν φυσικοθεραπείες με κρουστικό υπέρηχο, που κόστιζε 25 ευρώ η επίσκεψη, δεν την κάλυπτε ο ΕΟΠΥΥ και το κυριότερο δεν είχε εγγυημένο αποτέλεσμα.
Την καλύτερη λύση την είδα σε μια ιστοσελίδα που έλεγε ότι αυτή είναι ΑΥΤΟΠΕΡΙΟΡΙΖΟΜΕΝΗ. Δηλαδή φεύγει μόνη της, ακόμα και αν μπορεί να ξαναεμφανιστεί. Αποφάσισα να ακολουθήσω αυτή την άποψη και όντως έφυγε και 2 χρόνια τώρα δεν έχει ξαναεμφανιστεί.
ΔΣου συνιστώ να κάνεις υπομονή, και αν δεις ότι δεν γίνεται κάτι αναζητάς εναλλακτικές.
panixgr Posted - 05/01/2020 : 12:12:24
έχω άκανθα απο το 2018, και δεν έχει φύγει, γιατί ένα οστέινο μόρφωμα (πλασμένο απο ασβέστιο όπως και τα κόκκαλα) δεν φεύγει έτσι απλά, και χωρίς εγχείρηση. Δοκίμασα φυσικοθεραπείες , αλοιφές, προφανώς δεν έκαναν τίποτε. Αυτό που έκανε θαύματα είναι ένα ζευγάρι πάτων formthotics αλλά custom-made για μένα ειδικά. ΑΛΛΑ, υπάρχει και το αλλά δυστυχώς :
1) το πασχα 2019, τρεξιμο στο βελιγράδι, ο πόνος επανήλθε, αλλά με ρυθμιση του πάτου έστρωσε
2) μετα απο συναυλία που όντως χοροπήδησα αρκετά !!! (είμαι και 51 χρονων τρομάρα μου) το καλοκαίρι του 2019 το πρόβλημα επανήλθε για 4-5 μέρες, δεν μπορούσα να περπατήσω, μετά όμως συνέχισα τρέξιμο κανονικά (πάντα με τους πάτους)
3) χθες μετά απο ένα 12άρι, εθνική άμυνα -> πεδίο του άρεος και πάλι πίσω, εκτός απο μια θλάση στον αριστερό μηρό, το πρόβλημα της άκανθας επανήλθε και χθες δεν μπορούσα να περπατήσω, και μιλάω για τρέξιμο με τους "επίσημους" πάτους μου. Τι να πει κανείς άβυσσος, βέβαια έχω πάρει και 1,5 κιλάκι, δεν ξέρω αν αυτό φταίει, η αν φταίει ο αργός ρυθμός λόγω της θλάσης (πάντα μα πάντα ο αργός ρυθμός επιδεινώνει την άκανθα)
roadrunner67 Posted - 29/12/2019 : 21:43:35
Καλησπέρα, αυτό που θα σε βοηθήσει σημαντικά είναι τα υποπτέρνια σιλικόνης από κατάστημα με ορθοπεδικά(15 ευρώ). Αλλά θέλει πολύ χρόνο για να φύγει εντελώς. Σου εύχομαι να το ξεπεράσεις!
papako Posted - 29/12/2019 : 17:39:12
έχω φίλο με αυτό το πρόβλημα.
Με την διάγνωση στο χέρι πήγε σε κατάστημα με αθλητικά (από αυτά που ειδικεύεται στο τρέξιμο) και ο πωλητής του πρότεινε συγκεκριμένα ζευγάρια. Από τότε τρέχει χωρίς πρόβλημα.
Φυσικά έπεσε σε άνθρωπο που ήξερε.

Αν θέλεις τον ρωτάω με τι παπούτσι τρέχει. Αλλά απάντηση θα πάρεις μετά τις γιορτές.

________
Στέφανος

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000