Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Τρέξιμο και υποθυρεοειδισμός

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
otto Δημοσιευτηκε - 08/11/2017 : 18:12:44
Τον Μάιο 2017 διαγνώστηκα με υποθυρεοειδισμό - πολύ αυξημένη TSH, ελαφρώς χαμηλές T3, T4 - και από Ιούνιο παίρνω Tyrosint κάθε πρωί μισή ώρα τουλάχιστον πριν το πρωινό.
Αν το πρωί είναι να βγω για τρέξιμο παίρνω το χάπι, πάω τρέξιμο και όταν γυρίσω παίρνω το πρωινό μου. Αν πρόκειται για long run προφανώς θα φάω κάτι ελαφρύ πριν τρέξω.
Αυτό που έχω απορία είναι αν χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα μετά το χάπι για να βγω για τρέξιμο και κατά πόσο το χάπι επηρρεάζει τους παλμούς μου μιας και πρακτικά η θυροξίνη προκαλεί αύξηση της καρδιακής λειτουργίας. Μήπως θα έπρεπε να παίρνω το χάπι μετά το τρέξιμο;
8   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
Vicky Posted - 31/05/2020 : 23:34:48
Τους παλμούς τους ανεβάζει η αναιμία όπως έγραψε και η Μαρία. Όταν ρυθμίσεις την αναιμία θα πέσουν.
Έχω υποθυρεοειδισμό τα τελευταία 10 χρόνια. Παίρνω αγωγή και είμαι ρυθμισμένη. Οι παλμοί μου ήταν και είναι πάντα χαμηλοί.
igi Posted - 29/05/2020 : 12:36:46
Elda ευχαριστω για την άμεση ανταπόκριση. Οντως αιματοκριτης 33,σιδηρος και φερριτινη στα πατωματα.Τα υπολοιπα σε φυσιολογικες τιμες. Ξεκινησα και σιδηρο. Ελπιζω να συμβει αυτο που ανεφερες.
Elda Posted - 29/05/2020 : 10:59:06
Για υποθυρεοειδισμο δε γνωριζω αλλα οι καρδιακοι παλμοι μπορει να αυξηθουν και λογω αναιμιας. Αιματοκριτη, αιμοσφαιρινη τι τιμες ειχες? Οταν βελτιωθουν αυτες οι τιμες αρχικα και η φερριτινη στη συνεχεια θεωρω οτι θ αρχισουν να κατεβαινουν και οι παλμοι. Επισης, μηπως τσεκαρες Β12, φυλλικο οξυ και D? Συμπληρωμα σιδηρου ποιο σου εδωσε?
igi Posted - 28/05/2020 : 23:34:20
Επαναφερω αυτό το θέμα και θελω τα φωτα σας. Διαγνωστηκα με υποθυρεοειδισμο μετα απο εξετάσεις που εκανα επειδη εβλεπα οτι οι οι παλμοι μου στο τρεξιμο γινοταν ολοενα και πιο πολύ υψηλοι (μονο αυτο το συμπτωμα). Εκτος απο τον υποθυρεοειδισμο, βρήκα και σιδηροπενικη αναιμια(σιδηρος13, φερριτινη 4). Αρχισα την αγωγη μου με Τ4και αιδηρο. Το ερωτημα μου ειναι: θα πεσουν ποτε οι παλμοι μου κατα το τρεξιμο ή αυτη θα ειναι τωρα η νεα μου πραγματικότητα;
Η απαντηση ρωτα το γιατρο σου, δεν ειναι στις επιλογες σας. Μου απαντησε περπατα!
stratos_al Posted - 21/11/2017 : 16:16:11
Αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα, παίρνω άλλο χάπι με την ίδια φιλοσοφία (να το πάρεις όταν ξυπνήσεις και να μην φας για κανένα μισάωρο). Με τους παλμούς και γενικά με το τρέξιμο δεν με επηρρεάζει.
Αυτό που μου κάνει ζημιά (η πάθηση και όχι τα χάπια) είναι το βάρος που μου προσθέτει όταν δεν τρέχω ή όταν τρέχω που δεν λέει να πέσει η ζυγαριά. Μεγάλο πρόβλημα, είτε κάνω δίαιτα. Είναι απλά σαν να μην κάνω. Πρόπερσι που το ανακάλυψα και πήγα σε γιατρό, πάνω στην προετοιμασία για Μαραθώνιο, με όλο το πρόγραμμα σε πλήρη εξέλιξη, πήρα 6 κιλά, όχι μυικά αλλά βάρος, ανούσιο...λίπος.

Τα οποία και κουβαλάω ακόμη....

Τα χάπια είναι σχετικά αθώα, όταν ρυθμιστεί και ο θυροειδής σου θα στρώσεις γενικότερα. Εμένα τουλάχιστον δεν με έχουν ενοχλήσει καθόλου 2,5 χρόνια τώρα.




Κωπηλασία...μπες στον ρυθμό.
joan1971 Posted - 21/11/2017 : 15:23:23

Το χάπι πρέπει να το παίρνεις αμέσως μόλις ξυπνάς. Η δραστηριότητα μειώνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά θυροξίνη (δεν ξέρω γιατί..). Και γι'αυτό κάποιοι ενδοκρινολόγοι προτείνουν στους ασθενείς να παίρνουν το χάπι τους ακόμα και πριν καν σηκωθούν από το κρεββάτι. Επίσης πρέπει πάντα να το παιρνεις με άδειο στομάχι και να μην τρώς κάτι για μισή ώρα τουλάχιστον.

Το χάπι δεν θα επηρεάσει τους παλμούς σου. Οι παλμοί ενδεχομένως να επηρεαστούν μόνο αν η δόση σου είναι μεγαλύτερη από αυτή που χρειάζεσαι. Αλλά αυτό δε θα γίνει από τη μια στιγμή στην άλλη, παίρνοντας ένα χάπι. Χρειάζεται χρόνος για να δείξει αν η θεραπεία σου είναι η ενδεδειγμένη. Η ενδοκρινολόγος μου πχ όταν μου αλλάζει τη δόση, με βάζει και ξανακάνω εξετάσεις μετά από δυο μήνες για να κρίνει αν όλα είναι ΟΚ.

Υπάρχουν και κάποια χάπια θυροξίνης που τα παίρνεις και μπορείς να φας αμέσως. Επίσης υπάρχουν και κάποια που τα παίρνεις πριν τον ύπνο και μάλιστα θεωρούνται ιδιαιτέρως αποτελεσματικά. Αλλά λεπτομέρειες δεν ξέρω.

Καλό είναι πάντως να ρωτήσεις τον γιατρό σου.

quote:
Originally posted by otto

Τον Μάιο 2017 διαγνώστηκα με υποθυρεοειδισμό - πολύ αυξημένη TSH, ελαφρώς χαμηλές T3, T4 - και από Ιούνιο παίρνω Tyrosint κάθε πρωί μισή ώρα τουλάχιστον πριν το πρωινό.
Αν το πρωί είναι να βγω για τρέξιμο παίρνω το χάπι, πάω τρέξιμο και όταν γυρίσω παίρνω το πρωινό μου. Αν πρόκειται για long run προφανώς θα φάω κάτι ελαφρύ πριν τρέξω.
Αυτό που έχω απορία είναι αν χρειάζεται να περάσει κάποια ώρα μετά το χάπι για να βγω για τρέξιμο και κατά πόσο το χάπι επηρρεάζει τους παλμούς μου μιας και πρακτικά η θυροξίνη προκαλεί αύξηση της καρδιακής λειτουργίας. Μήπως θα έπρεπε να παίρνω το χάπι μετά το τρέξιμο;


joan1971 Posted - 21/11/2017 : 14:27:11
Καλημέρα,

Εχω υπο και hashimoto από το 2004 και παίρνω Thyrhormone κάθε μέρα τα τελευταία 14 χρόνια. Δεν επηρεάζει αυτό σε τίποτα το τρέξιμό μου. Κι εγώ τρέχω Κυριακές πολύ πολύ νωρίς το πρωί. Ξυπνάω στις 5. Αμέσως μόλις σηκωθώ από το κρεββάτι παίρνω το χάπι μου και περιμένω μισή ώρα κάνοντας τις ετοιμασίες μου. Μετά τρώω ένα μικρό σνακ (μερικά αμύγδαλα και μια κουταλιά μέλι, ή μια μικρή μπανάνα, ή μισή μπάρα δημητριακών) και αμέσως βγαίνω για τρέξιμο. Τρέχω κανονικά χωρίς κανένα πρόβλημα και νιώθω μια χαρά ακόμα κι αν τρέξω πολλά χιλιόμετρα (20χλμ πχ.). Νιώθω, φυσικά, κόπωση αλλά όχι περισσότερη από αλλους που δεν έχουν θέμα με τον θυρεοειδή τους.
Αυτό που δεν ξέρω καθόλου είναι τι διαφορά μπορεί να κάνει αυτό το πρόβλημα, σε κάποιον που θέλει να είναι πολύ γρήγορος, που πχ. κάνει πρωταθλητισμό ή κυνηγάει Μαραθώνιο κάτω από 3 ώρες.. Εγώ είμαι αργή δρομέας (comfort zone στο 6μιση-7) και δεν κυνηγάω χρόνους. Οπότε δεν έχω άποψη καθόλου.

Η δόση του χαπιού βοηθάει στη ρύθμιση του αδένα. Όσο είναι ρυθμισμένος και οι τιμές της TSH νορμάλ, τότε όλα βαίνουν καλώς. Αν δεν είναι, τότε η καρδιά ταλαιπωρείται πράγματι (κάνει έκτακτες συστολές και ταχυκαρδίες). Δεν είναι ότι κινδυνεύεις να πάθεις ανακοπή, αλλά σε βάθος χρόνου θα προκαληθεί σίγουρα σημαντική βλάβη αν ο θυρεοειδής δεν είναι σωστά ρυθμισμένος.
Γενικά το θέμα μας δεν είναι σούπερ σοβαρό, ούτε έχει άμεσα αισθητά προβλήματα. Αλλά Θέλει προσοχή και καλή διαχείριση. Πρέπει να κάνετε εξετάσεις δυο φορές τον χρόνο και να έχετε επαφή με τον ενδοκρινολόγο σας. Και όλα θα είναι ΟΚ.
as400 Posted - 09/11/2017 : 09:06:06
Καλημερα , ομοιοπαθης με συνδρομο Hashimoto απο το Μαιο 2016 και πρωινη παρεα με το Tirosint 50mg , λετε να εχει σχεση ο Μαιος ?? Ο γιατρος που με παρακολουθει μου εδωσε το tirosint επειδη δεν χρειαζεται να περιμενεις μιση ωρα για να φας κατι. Δεν ξερω αν η θυροξινη ανεβαζει τους παλμους αλλα οταν πριν απο λιγες μερες εκανα ετησιο checkup πηρα tirosint οταν σηκωθηκα ( 07:00 ) και στις 9 που μου εκαναν καρδιογραφημα η νοσοκομα τρελαθηκε , παλμοι 43 , μονο που δεν μου εκανε ηλεκτροσοκ εκεινη την ωρα . Τα αθλητικα συμπτωματα που ειχα ηταν οτι "μπουκωνα" μετα απο 17-18 χλμ και δε μπορουσα να κανω βημα τρεχοντας .Αν υπαρχει καποιος πιο ειδικος ας μας δωσει καμμια πληροφορια παραπανω .

AS400

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000