Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Αγορά κούρσας (700 - 900 ευρω)

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
mike07 Δημοσιευτηκε - 05/10/2020 : 22:54:38
Καλησπέρα παιδιά.

Μαζί με το τρέξιμο, απολαμβάνω και το ποδήλατο. Μένω επαρχία, οι δρόμοι γύρω απ την πολή δεν είναι για πολλές βόλτες με το ποδήλατος, μιας και οι δρόμοι είναι γεμάτοι λακούβες, αλλά εντούτοις πανέμορφα τοπία.

Το υπάρχον ποδήλατο μοιάζει σαν fitness, (αλλά δεν παίρνω και όρκο), έχει "φάει χιλιόμετρα με το κουτάλι". Εχω φτάσει να κάνω 60km την εβδομάδα. Τα χιλιόμετρα βγήκαν δύσκολα αφενώς λόγω του (παλιού) ποδηλάτου, αφετέρου λόγω και του τρεξίματος.

Εχω την αίσθηση πως ήρθε το πλήρωμα του χρονου για να αγοράδω ένα νέο ποδήλατο. Εχω σκέψεις να συντηρήσω (αν γίνεται) το υπάρχον για να κάνω τις βόλτες μου γύρω γύρω, καθώς και να το χρησιμοποιώ για τις δουλειές στην πόλη ενώ παράλληλα να αγοράσω ένα ποδήλατο δρόμου.

Σκοπός για την αγορά της κούρσας
α) Να με κρατάει σε μία πολύ καλή φυσική κατάσταση (αερόβιο).
β) Να απολαμβάνω καλύτερα την βόλτα και λιγότερη κούραση.
γ) Να με κάνει να γνωρίσω νεά μέρη που δεν τα έχω επισκεφτεί.

To budget είναι από 700 - 900 ευρώ.

Διάβασα το σχετικό θέμα και ενημερώθηκα αρκετά http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=7551&whichpage=1, εντούτοις οι απορίες μου παραμένουν. Δεν είμαι σχετικός με το αντικείμενο, συνεπως θα ήθελα μια παραπάνω βοήθεια.


Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
mike07 Posted - 14/10/2020 : 14:08:56
@hypnox σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές.
hypnox Posted - 12/10/2020 : 21:59:22
Υ.Γ.
Το 60% στο ποδήλατο είναι το πλαίσιο και το 40% οι ρόδες.
Αργότερα μπορείς να κάνεις μια αλλαγή σε ρόδες και θα είναι σαν να καβαλάς καινούργιο ποδήλατο :)
Ότι και να πάρεις η διαφορά με αυτό που έχεις τώρα σε κύλιση θα είναι η μέρα με τη νύχτα!!
hypnox Posted - 12/10/2020 : 21:54:53
Με αυτά τα χρήματα μπορείς να πάρεις καινούργιο ένα ωραιότατο αλουμίνιο το οποίο θα σε πάει παντού ή ένα μεταχειρισμένο carbon σε καλή κατάσταση.
Δεν μπορώ να σου πω μάρκα και μοντέλο γιατί είναι πολύ σχετικό και τα ποδήλατα είναι άπειρα.
Μερικές συμβουλές όμως για να σου δείξουν το δρόμο :
Αρχικά να πάρεις το σωστό μέγεθος (το σημαντικότερο).
Αν πάρεις αλουμίνιο να επιλέξεις κάποιο με carbon πιρούνι , η διαφορά είναι τεράστια.
Προτίμησε να πάρεις ολόκληρο ποδήλατο και όχι μόνο πλαίσιο μιας και μετά πρέπει να βάλεις εσύ τη σειρά (σχέση μετάδοσης) την οποία πρέπει να αγοράσεις , Βάλε εργασία κτλ κτλ δε σε συμφέρει.
Μην αγχωθείς με τη σχέση μετάδοσης μιας και είτε standard θα βάλεις (53-39) είτε compact (50-34) . Μιας και είσαι σχετικά νέος θα προτιμούσα compact γιατι θα σε βοηθάει στην ανηφόρα μιας και το αλουμίνιο είναι πιο βαρύ απο το carbon.
Οι σχέσεις ταχύτητας θα είναι είτε 10 είτε 11. Δεν θα καταλάβεις διαφορά στο επίπεδο που θέλεις να κάνεις. Αν κάποτε θελήσεις μπορείς να αλλάξεις κασέτα πίσω και να παίξεις με τα πατήματα. Αν το ποδήλατο έχει 11 σχέσεις (τώρα όλα έτσι είναι σχεδόν) προτίμησε το φυσικά αλλά αν έχει 10 δεν χάθηκε ο κόσμος.
Τώρα....η διαφορά carbon με αλουμίνιο....
1) Το αλουμίνιο στραβώνει το carbon σπαει.
2 Το αλουμίνιο ''κουράζεται '' σαν υλικό το carbon πολύ δυσκολότερα
3) το αλουμίνιο είναι πιο βαρύ
4) το αλουμίνιο έχει flex ενώ το carbon είναι σκληρό και δεν χάνεις τόση ενέργεια στην πεταλιά (ανάλογα το carbon και την πλέξη του)
5) Το αλουμίνιο είναι πιο φτηνό και πολύ πολύ πιο ανέτο λόγω σκληρότητας υλικού.
Αλλού χάνει αλλού κερδίζει. Αν έκανες ποδήλατο αγωνιστικά το carbon θα ήταν μονόδρομος αλλά για αυτο που θέλεις να κάνεις μια χαρά είναι και το αλουμινάκι (όλοι έτσι ξεκινήσαμε)
Προτίμησε μεγάλες εταιρίες όπως scott, specialized,felt,canyon,merida.fuji,cannondale,ideal,trek.
mike07 Posted - 12/10/2020 : 19:45:32
Αρχικά είχα κάποιες βλέψεις για fitness, το σκέφτηκα καλύτερα και επιθυμώ τελικά να πάρω κούρσα. Επίσης, έκανα μία μικρή διόρθωση στο αρχικό μύνημα για να μας βοηθήσει περισσότερο στην συζήτηση μας.


Ευχαριστώ και πάλι :)
gargadua Posted - 07/10/2020 : 23:40:20
Υπάρχουν και κουμπωτά διπλής όψης για κάθε τύπο ποδηλάτου,


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
hypnox Posted - 07/10/2020 : 12:07:28
Θα συμφωνήσω πως τα κουμπωτα δεν είναι απαραίτητα και θέλει να τα μάθεις κιόλας αλλά κρίμα δεν είναι να μη βάλεις κάτι πουβσου δίνει 50% και σου μαθαίνει να κάνεις πεταλι ; επίσης κρίμα να μην πεσεις σταματημενος επειδή ξέχασες να ξεκουμπώσεις... Αυτό και το σημάδι της αλυσίδας στη γαμπα είναι τα χαρακτηριστικά παρασημα που παντα θυμάσαι :)
hypnox Posted - 07/10/2020 : 11:46:29
Το μόνο που θα χρειαστεί παραπάνω είναι ένα τσαντάκι για φαγητο μέσα, την παγουροθηκη δε τη βάζω μέσα γιατί εννοείται πως παντα την έχεις. Ο χειμερινος εξοπλισμός είναι τα μανίκια τα οποία κοστίζουν 10 ευρώ και το τζάκετ από επάνω που μπορεί να βάλει το αντιανεμικο που χρησιμοποιεί στο τρέξιμο. Τα γάντια σίγουρα και τελείωσε. Αν θέλει να κάνει κάποια χιλιόμετρα και να απολαύσει την ποδηλασια η κουρσα είναι μονόδρομος. Μπορεί πολυ άνετα να αλλάξει τα ελαστικά του σε 28αρι και να είναι πιο άνετος και από το trekking δεδομένου πως έχει καλυτερη κυλιση σαν γεωμετρία. Ένα άλλο πλεονεκτημα είναι πως όταν έχεις κάποιο τραυματισμό μπορείς να αντικαταστήσεις την δρομική προπονηση με ποδηλατικη αρκεί να ξέρεις τι να κάνεις. Αυτό μόνο με κουρσα γίνεται. Δε μπορείς πχ να βάλεις βαρυ πατημα αργό σε ανηφόρα με άλλο ποδηλατο γιατί είτε θα πονεσει το γόνατο είτε θα τραβήξεις τη μέση σου (πολυ καλη προπονηση για δυναμη στο ορεινό τρέξιμο). Να κοιτάξεις μεταχειρισμένο έχει πολυ καλές ευκαιρίες και με πολυ λίγα χλμ. Μπορείς να βρεις ποδηλατο των 1500 ευρώ με 600 απλά θα πρεπει κάποιος που γνωρίζει να σου πει αν είναι σε καλή κατάσταση. Συνοψίζοντας μπορείς να κάνεις προπονηση με ότι ποδηλατο θέλεις και να χάρεις την ποδηλασια με τα παντα.. Το θέμα είναι ποσο πολυ θέλεις να το απολαύσεις και αν θέλεις να κάνεις και προπονηση. Οχι το τρέξιμο δε παιζει ρόλο στην κόπωση σου ειδικά όταν έχει περασει τόση ώρα και αν έπαιζε θα είχες αποκτήσει προσαρμογες μετά από 3-4 φορές.
gargadua Posted - 07/10/2020 : 11:18:32
hypnox
αν τα χλμ ανέβουν πάνω από 60 θα χρειαστεί επιπλέον εξοπλισμός, όμως για μέχρι 60-80 χλμ δεν είναι απαραίτητο. Ναι στα κουμπωτά με την προϋπόθεση ότι ψάχνεις το κάτι περισσότερο, όμως για ποδηλατοβόλτες δεν είναι αναγκαίο. Φυσικά και βρίσκεις με 30 ευρώ παπούτσια....με συμβιβασμούς. Ο χειμερινός εξοπλισμός ποδηλάτη είναι σαφώς πολύ πιο ακριβός από του δρομέα.
Αν ο φίλος είναι να παραμείνει δρομέας και θέλει κάτι διαφορετικό νομίζω το καλό trekking είναι μονόδρομος και θα τον ικανοποιήσει ποικιλοτρόπως.
Αν θέλει να δοκιμάσει την τύχη του στη ποδηλασία ... μάλλον θα τα σκάσει.
Είχα κούρσα και την βαρέθηκα σύντομα. Το παλιό μου fitness(IDEAL NEON) το αγάπησα περισσότερο ενώ ακόμα και την ατσάλινη κούρσα μου δεν την πολυχρησιμοποιώ, προτιμώ το fitness.
Το μόνο που έχω να συμβουλέψω είναι ΣΩΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ σκελετού και ΚΑΛΗ ΚΥΛΙΣΗ τροχών.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
mike07 Posted - 07/10/2020 : 11:17:07
Καλημέρα!

quote:
Originally posted by MARIOS2020

Συγνώμη που επεμβαίνω, δεν ξέρω και πολλά πράγματα, αλλά για να κάνεις βόλτες στην εξοχή μιας επαρχιακής πόλης με όχι τόσο καλούς δρόμους χρειάζεσαι κάποιο εξειδικευμένο και ακριβό ποδήλατο? Εγώ πιστεύω ότι θα σε κάλυπτε και ένα ποδήλατο από τα praktiker που λέει ο λόγος. Εξάλλου και εσύ λες ότι το παλιό σου ποδήλατο δεν είναι ότι υστερεί αλλά απλά ότι πάλιωσε..




Δεν υπάρχει λόγος να ζητάς συγνώμη. Συζήτηση κάνουμε, συνεπώς κάθε σχόλιο είναι καλοδεχούμενο.

Μάλλον δεν το έθεσα σωστά. Ναι μεν μου αρέσει η βόλτα στην εξοχή, αλλά απ την άλλη όχι μόνο δεν με βοηθάει το συγκεκριμένο ποδήλατο (λόγω της παλαιότητας) να το απολάυσω όσο μπορώ, αλλά απ την άλλη θα ήθελα να δοκιμάσω κάποιο εναλλακτικό μοντέλο/είδος ποδηλάτου για μια ποικιλία στις βόλτες μου.

Το γεγονός πως πάλιωσε υστερεί σε πολλά πράγματα. Αφενώς στις επιλογές των διαδρομών (κάνω κάποια συγκεκριμένη συνεχώς) και αφετέρου στην οδηγική συμπεριφορά.

quote:
Originally posted by hypnox

Κοίτα το θέμα είναι πολύ συνθετο. Το σίγουρο είναι πως στο τέλος θα παρεις κουρσα αυτό μπορεί να είναι σε 1 σε 2 χρόνια αλλά αν κανεις ποδηλατο ΣΙΓΟΥΡΑ θα καταλήξεις σε κουρσα (εκτός αν εισαι του χωματος). Τα έξοδα είναι παντου ίδια εκτός από το mountain όπου θα χρειαστείς κάποια προστασια αλλά και αυτό αν πας σε μονοπάτι. Και με το fitness και με την κουρσα θέλεις κράνος ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ένα κολάν με pad για να είσαι άνετος και φως μπρος πισω. Επίσης παπουτσια κουμπωτα μπορείς να παρεις και με 30 ευρώ και είναι must. Τώρα το πλεονεκτημα ειναι πως κάνεις πολυ μεγαλυτερες διαδρομές πολυ πιο άνετα και πολυ πιο σωστά. Το να πας κάπου με το παλιο σου ποδηλατο που τρίζει σε κάθε πεταλια μόνο κακό σου κανει γιατί ζορίζεσαι μυϊκά και σε γωνίες που δεν πρεπει. Με το ίδιο σκεπτικό αν παω και εγώ να τρέξω στη γειτονιά μου να βάλω κάτι τρυπια παπουτσια χωρίς σολα αφου παλι θα την βγάλω την απόσταση. Επίσης είναι θέμα ασφάλειας. Αν η διαφορά είναι 100-200 ευρώ μη τα λυπηθείς, πραγματικα θα το μετανιώσεις μετά και θα βρεθείς με 2 ποδηλατα. Την έχουν πατησει πολλοι έτσι και είμαι και εγώ μέσα σε αυτους.



Γενικά, μου αρέσει το ποδήλατο. Χώμα δεν έχω δοκιμάσει. Αρχικά, προτιμώ τη βόλτα στην εξοχή και ήσυχα μέρη. Από εκεί και πέρα το ποδήλατο είναι όντως παλιό (όπως ανέφερα παραπάνω) και "αγκομαχάω" μερικές φορές, ίσως να ευθύνεται το τρέξιμο (πρωϊ) όπου οι προπονήσεις είναι κάπως μεγαλύτερους ρυθμούς/παλμούς και να επιφέρει μία παραπανω κούραση όταν κάνω το απόγευμα ποδήλατο, αλλά αυτό πάλι είναι ένα άλλο θέμα.

Οπως και να έχει το συγκεκριμένο ποδήλατο δεν με βοηθάει να απολαύσω όσο θα έπρεπε την διαδρομή και τον χρόνο που διαθέτω. Επιπλέον, λόγω της παλαιότητας δεν μου αφήνει και πολλά περιθώρια επιλογών στην βόλτα μου.

Το κόστος του εξοπλισμού μπορεί να αλλάζει από είδος ποδηλάτου, αλλά παραμένει εξοπλισμός. Προσωπικά έχω πάρει ένα καλό κράνος - η ασφάλεια προέχει- ενώ κάνω ποδήλατο με δρομικά ρούχα (κολάν και μπλούζα "συμπίεσης"). Το κολάν με pad κακώς που δεν το έχω πάρει ακόμα. Γενικά, μου λείπουν κάποια πράγματα απ τον εξοπλισμό.

Ενώ πάλι βλέπω φίλους, να έχουν δώσει 900 ευρώ για κούρσα, και να μην έχουν πάρει βασικό εξοπλισμό, οπως κράνος! Οι συγκεκριμέμοι κάνουν αρκετα km.

Επιθυμώ να απολαμβάνω όσο τον δυνατόν καλύτερα την βόλτα , πιο ξεκούραστα. Η εργασία δεν ξέρω που μπορώ να με "τραβήξει", αλλά ακόμα και αν καταφέρω να παώ σε άλλη πόλη, θα ήθελα να έχω την επιλογή για μεγαλύτερες βόλτες. Αυτός είναι ένας παραπάνω λόγος που συγκλίνω στην κούρσα. Σίγουρα δεν θα ήθελα να φτάσω σε σημειο να μετανιώσω σε 1-2 χρονια για το ποδήλατο, και να θέλω κάτι καλύτερο.


quote:
Originally posted by hypnox

Να συμπληρώσω ότι υπάρχουν πολλα αξιόλογα μεταχειρισμένα entry κουρσακια και πως αν το αποφασίσεις το βασικότερο είναι να είναι στο νουμερο σου.



Μέχρι στιγμής δεν έχω κοιτάξει για μεταχειρισμένο. "Ψάχνομαι" για καινούρια αλλά κρατάω και την επιλογή ενός μεταχειρισμένου.


geopa Posted - 07/10/2020 : 09:21:59
Αν επιτρέπεται σε ποια περιοχή - πόλη μένεις
hypnox Posted - 06/10/2020 : 23:04:40
Να συμπληρώσω ότι υπάρχουν πολλα αξιόλογα μεταχειρισμένα entry κουρσακια και πως αν το αποφασίσεις το βασικότερο είναι να είναι στο νουμερο σου.
hypnox Posted - 06/10/2020 : 23:00:10
Κοίτα το θέμα είναι πολύ συνθετο. Το σίγουρο είναι πως στο τέλος θα παρεις κουρσα αυτό μπορεί να είναι σε 1 σε 2 χρόνια αλλά αν κανεις ποδηλατο ΣΙΓΟΥΡΑ θα καταλήξεις σε κουρσα (εκτός αν εισαι του χωματος). Τα έξοδα είναι παντου ίδια εκτός από το mountain όπου θα χρειαστείς κάποια προστασια αλλά και αυτό αν πας σε μονοπάτι. Και με το fitness και με την κουρσα θέλεις κράνος ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ, ένα κολάν με pad για να είσαι άνετος και φως μπρος πισω. Επίσης παπουτσια κουμπωτα μπορείς να παρεις και με 30 ευρώ και είναι must. Τώρα το πλεονεκτημα ειναι πως κάνεις πολυ μεγαλυτερες διαδρομές πολυ πιο άνετα και πολυ πιο σωστά. Το να πας κάπου με το παλιο σου ποδηλατο που τρίζει σε κάθε πεταλια μόνο κακό σου κανει γιατί ζορίζεσαι μυϊκά και σε γωνίες που δεν πρεπει. Με το ίδιο σκεπτικό αν παω και εγώ να τρέξω στη γειτονιά μου να βάλω κάτι τρυπια παπουτσια χωρίς σολα αφου παλι θα την βγάλω την απόσταση. Επίσης είναι θέμα ασφάλειας. Αν η διαφορά είναι 100-200 ευρώ μη τα λυπηθείς, πραγματικα θα το μετανιώσεις μετά και θα βρεθείς με 2 ποδηλατα. Την έχουν πατησει πολλοι έτσι και είμαι και εγώ μέσα σε αυτους.
MARIOS2020 Posted - 06/10/2020 : 22:33:47
Συγνώμη που επεμβαίνω, δεν ξέρω και πολλά πράγματα, αλλά για να κάνεις βόλτες στην εξοχή μιας επαρχιακής πόλης με όχι τόσο καλούς δρόμους χρειάζεσαι κάποιο εξειδικευμένο και ακριβό ποδήλατο? Εγώ πιστεύω ότι θα σε κάλυπτε και ένα ποδήλατο από τα praktiker που λέει ο λόγος. Εξάλλου και εσύ λες ότι το παλιό σου ποδήλατο δεν είναι ότι υστερεί αλλά απλά ότι πάλιωσε..
mike07 Posted - 06/10/2020 : 15:14:52
gargadua σε ευχαριστώ για την απάντηση. Οντως, η κούρσα δεν έρχεται από μόνης της καθώς απαιτεί κάποιον εξοπλισμό. Εκανα μία έρευνα τιμών στον βασικό εξοπλισμό και το budget βγαίνει αρκετά μεγάλο.
gargadua Posted - 06/10/2020 : 14:28:19
Αν δεν σκέφτεσαι να κάνεις περισσότερα ποδηλατικά χλμ νομίζω ένα trekking θα σε βολέψει καλύτερα λόγω καλύτερης άνεσης και πιο χοντρών ελαστικών(700χ38 συνήθως). Πάει παντού και μπορείς να παίξεις με τις σχέσεις όσο θέλεις και αναλόγως των κλίσεων. Τώρα αν θέλεις να περάσεις στον κόσμο της κούρσας(ή σε gravel) να θυμάσαι ότι δεν είναι μόνο η αγορά της κούρσας αλλά και του λοιπού εξοπλισμού που δεν είναι καθόλου μα καθόλου φτηνός.
Το τράβηγμα του ποδηλάτου έχει να κάνει με την κλιμάκωση στις σχέσεις ταχυτήτων αλλά και με το σωστό μέγεθος σκελετού.
Πριν την αγορά κούρσας συμβουλέψου κάποιον κουρσά στη περιοχή σου.


Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000