Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διατροφή
 Gel High5

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
KidPadel Δημοσιευτηκε - 25/10/2020 : 18:25:59
Καλησπέρα,

Προτιματε τα HIGH5 Slow Release με αργη καυση ή τα κλασσικα High5 Energy Gel; Γνωριζει κανεις μετα απο ποση ωρα σταματαει η επιδραση των Slow Release;
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
jimpapi Posted - 09/11/2020 : 12:07:48
Λοιπον με δοκιμή στα slow release και στο long run έχω να πω τα εξής.
Πήρα ένα τζελάκι slow release 20' πριν την έναρξη...έως τα 60-70 λεπτά έτρεχα χωρίς να νιωθω ενέργεια απο αυτό...μετά άρχισα να καταλαβαίνω πως με επιασε. Πήρα το δεύτερο στα 60' από το πρώτο κ έχοντας κάνεις από την έναρξη τα πρώτα 10 χιλ περίπου σε 43'....έβγαλα με καλή ενέργεια έως τα 22,5 χιλ (σε 1'και 37')...τότε πήρα και ενα κανονικό τζελάκι high 5...έβγαλα πολύ καλά και χωρίς να νιώσω πως πέφτει η ενεργεια μου συνολικά 32 χιλ (μπορούσα κι άλλο όμως). Μέσος ρυθμός 4.20 στα 32...δεν ένιωσα ποτέ το "ανέβασμα" ενέργειας αλλά με 2 τζελάκια slow + 1 κανονικό έβγαλα 32,5 χιλ...συνήθως ήθελα 4 κανονικά για να "κρατηθώ"...Αρα δουλεύουν μια χαρά! ίσως έτσι να μπορώ να παρω τα κανονικά μετά τα 30 λίγο πιο συχνά ώστε να κρατήσω το ρυθμό μετά τα 30...μένει να το δοκιμάσω! Καλή συνέχεια φίλοι μου!
jimpapi Posted - 06/11/2020 : 12:04:34
αυτό θα ήταν όμορφο...και βεβαίως δεν έχω "μάθει" τον εαυτό μου να ξεπερνώ τις 2:30 ώρες στις προπονήσεις...πιθανώς να πρέπει να "γράψω" μερικά 3ωρα...έστω και αργά....! Ευχαριστώ tromeus!!!
jimpapi Posted - 06/11/2020 : 08:08:47
Λοιπον πίσω στο θέμα μας...χθες δοκίμασα το εν λόγω τζελάκι slow release high5
ΤΟ πήρα στις 18.00 ακριβώς...
Αρχισα το τρέξιμο χαλαρά στις 19.00
Τα πρώτα 20-25' ένιωθα σα να μην είχα πάρει τίποτε..ακριβώς στις 19.20 άρχισα να νιώθω καλύτερα..η ενέργεια μου άρχισε να ανεβαίνει
Τελείωσα στις 20.15 έχοντας κάνει συνολικά 17 χιλιόμετρα με 2 ανεβάσματα 10 λεπτών το πρώτο στο 3.55 λ/χιλ και το δεύτερο 10λεπτο στο 3.40 λ/χιλ...ένιωθα πως πέταγα (σα ναχα παρει τζελάκι εκείνη την ώρα) Στο ενδιάμεσο τρέξιμο 10΄ στο 4.40 περίπου...Νομίζω πως θα μπορούσα άνετα να συνεχίσω ένταση για αλλη μισή ώρα...
Καταλήγοντας: η δράση άρχισε 80 λεπτά μετά και κράτησε τουλάχιστον για 1 ώρα...
Μένει να το δώ και στο long run...θα σας ενημερώσω!
jimpapi Posted - 06/11/2020 : 08:03:51
Κάνω ανελλειπώς προπόνηση καθημερινα΄7/7 και 365/365 (με κάποιες απώλειες ημερών λόγω δουλειάς βέβαια) Πρόγραμμα απο προπονητή και με μεγάλη βελτιωση ανα έτος...παρόλα αυτα δεν τα ρίχνω στην ηλικία μου αλλά πιστεύω πως με την ίδια προπόνηση στα 30 μου θάμουν στους καλύτερους πανελλαδικά...χαχα!
Οχι πως και τώρα παω άσχημα...10άρι σε 37 περίπου , ημι σε 1.26 και ΑΜΑ 3.05...οπότε για σχεδόν 50 δε γκρινιάζω...χαχα
jimpapi Posted - 05/11/2020 : 17:34:55
Ναι είναι οπως το έθεσες καλέ μου άνθρωπε hypnox....η γνώση είναι δύναμη και εσύ την κατέχεις...ολίγον κι εγώ... αλλά αν βρω και το καλό τζελάκι για να μη βρίσκω τοίχο , θαναι καλύτερα...χαχα! κοκα κολα δεν πίνω ποτέ...θα το δοκιμάσω...με εντυπωσιασες ομολογώ...zipvit kai OTE δεν ταχω δοκιμάσει ούτε κι αυτά...Νασαι καλά για τις πολυτιμες συμβουλές σου...θα τις εφαρμόσω...που θα πάει..αν και μικρός (49!) θα σε φτάσω (στο κάτω απο 3 ώρες στην αθήνα εννοώ...χαχα!)
hypnox Posted - 05/11/2020 : 13:49:01
Υ. Γ. Δοκίμασε αν δε τα έχεις δοκιμάσει ήδη τα zipvit η τα καινουργια της ΟΤΕ. Έχουν διπλάσια ποσοτητα υδατάνθρακα από τα υπόλοιπα. Ίσως σε βοηθήσει και αυτό. Απλά θέλουν νερό , είναι σχετικά πηχτα.
hypnox Posted - 05/11/2020 : 13:22:57
Αρχικά. 2 μήνες πριν από μαραθώνιο δε βοηθάει σε τπτ το εργομετρικο γιατί δε προλαβαινεις να διορθώσεις σχεδόν τπτ. Η θεωρία του Mac millan λει το ίδιο με όλα τα βιβλία εργοφυσιολογιας απλά με πιο φαντεζί λόγια. Για να καταλάβουμε το όλο θέμα πρεπει να μάθουμε την διαδικασία καυσης κτλ κτλ πραγμα το οποίο είναι γιγάντιο θέμα. Αυτό λοιπόν που προτείνει ο mc millan είναι να έχεις τα βραδείας αποδέσμευσης στην αρχή (όπου ακόμα έχεις καυσίμου από το σώμα) και μετά όταν αρχίσει να μειώνεται το γλυκογονο να μπεις σε ταχείας αποδέσμευσης τζελ (έτσι ώστε να το συντηρήσεις και να μη μείνεις. Αν τελειώσει το καυσιμο όσο και να φας δεν το σωνεις γιατί ώσπου να μεταβολιστει και να διασπαστεί χάθηκε το παιχνιδι. Τα αργά χλμετρα τώρα είναι επίσης τεράστιο θέμα. Βλέπω κόσμο που τρέχει σε 4 ώρες Μαραθώνιο να κάνει long στο 5:30 ... Ε δεν είναι αργό. Το αργό σημαίνει αργό (φυσικά μέσα στην εβδομάδα έχουμε και προπονησεις με αλλά ερεθίσματα αλλιώς χάνουμε ταχυτητα) . Για παραδειγμα εγώ με μαραθώνιο πολυ κάτω από τις 3 ώρες τρέχω τα αργά μου στο 5-5:15. Συμπέρασμα.. Ίσως το αργό σου να μην είναι τόσο αργό και αυτό να σε έχει κάνει εργοβορο πραγμα το οποίο διορθώνεται ευκολα. Σκέψου το και συζήτησε το. Φυσικά και ο καθένας μεταβολιζει και δουλευει διαφορετικά, αυτή είναι και η μαγεία της προπονησης κάποια πραγματα όμως παραμενουν σταθερά και όλες οι προπονητικες μέθοδοι βασίζονται σε αυτές τις σταθερές. Τα maurten τωρα.... Το υγρό είναι εκπληκτικό αλλά δε μπορείς να το κουβαλάς. Τα τζελ εμένα δε μου δουλευουν καλά , άλλοι Ενθουσιάζονται. Θεωρητικά μπορείς να προσλαβεις περισσοτερους υδατάνθρακες χωρίς προβλημα στο στομάχι . Η λυση που έχω βρει εγω είναι μια. Βγες μέχρι το 32-33 και μετά κοκα κολα. Θα σου κανει peak όμως οπότε πρεπει να το συντηρείς συνεχώς σε κάθε σταθμό. Άμεση ενέργεια ιδανική για το τέλος αλλά πολυ κακη για αρχή.
jimpapi Posted - 05/11/2020 : 12:37:03
οσο για τα αργά χιλιόμετρα...έχω κάνει πολλά long run νηστικός ή με κετογονικές δίαιτες...τρίχες...δε βοήθησε τίποτε...τα τζελάκια μου τα θέλω για να τρέχω γρήγορα...δεν πιστεύω πως όλοι έχουμε τον ίδιο μεταβολισμό και την ίδια κατανάλωση ενέργειας...με βοηθάει η απώλεια βάρους (λίπους ουσιαστικά) αλλά μετά από 10-12 long run αργά και χωρίς τζέλ (μόνο με νερό) δεν είδα καμμιά βελτιωση στο θέμα ενεργειας...άρα οι θεωρίες περι καύσης λίπους σε μαραθώνιο που θες να πας στο 4.10-4.15 δεν μετράνε...έχω κάνει τα παντα να μειώσω το λίπος μου αλλά εξακολουθώ ναχω 11-13%...
jimpapi Posted - 05/11/2020 : 12:33:26
καθε χρόνο κάνω εργομετρικό 2 μήνες πριν τον ΑΜΑ....ξέρω ποση ενέργεια καίω απο υδατάνθρακα και πόση από λίπος...προφανως και πάω πιο γρήγορα απο όσο πρέπει για να με βγάλει η ενέργεια μου...όμως ψάχνω μια λύση (μέσω τζελ) για να αντέχω και μετά το 30....έχει ένα εξαιρετικό αρθρο για αυτά όλα ο mac millan για το fueling στο μαραθώνιο...και γράφει πως πια προτείνει ένα σχήμα υδατανθράκων βραδείας απορρόφησης στην αρχή του αγώνα και ταχείας μετά ...είναι ενδιαφέρον!
https://www.mcmillanrunning.com/fueling-for-the-marathon/
Περα απο το οτι φταίω εγώ...(και η ορμή μου για ταχύτητα προφανώς)...ψάχνω να δω αν μπορώ με σωστά τζελάκια να βελτιώσω την κατάσταση...θέλω να δοκιμάσω και τα maurten...
hypnox Posted - 05/11/2020 : 11:56:31
Κατά 90% είσαι εργοβορος. Αν πας σε κάποιον εργοφυσιολογο και κανεις ένα έργο μετρικό θα σου πει το ίδιο. Ο λόγος που δυσκολεύεσαι μετά το 30 είναι γιατί πολυ απλα το σώμα σου καίει τόσο πολυ που δεν φτάνει το τζελ. Αυτό έχει συμβεί γιατί δεν έχεις κάνει αργά χλμ και δεν έχεις δουλέψει μεταβολισμό των λιπών. Εχω παθει το ίδιο και όταν με σταμάτησε ο εργοφυσιολογο τον ρώτησα για πιο λόγο σταματάω αφου είμαι και νιώθω καλά. Η απάντηση του ήταν πως καις απίστευτα ... Θα πας μέχρι το 28-30 γιατί με το ρυθμό αυτό το γλυκογονο θα σου φτάσει μέχρι εκεί και μετά θέλεις ένα τζελ κάθε 10λεπτα πραγμα αδυνατο. Θα συμφωνήσω πως κάθε 7 χλμ είναι ιδανικά για τζελ. Τα συγκεκριμένα τζελ είναι κατά 70% νερό και ζάχαρη αυτός είναι και ο λόγος της τόσο χαμηλής τιμής τους, όποτε πολυ πιθανο να νιώθεις διαφορά ακόμα και σε διαλλειματικη γιατί από τη ζάχαρη σου κανει peak παρ'ολα αυτά το στομάχι και το τι παιρνει ο καθένας είναι προσωπικη υπόθεση. Ένα έργο μετρικό ΣΕ ΣΩΣΤΟ εργοφυσιολογο θα σου δώσει πολλες απαντήσεις αφου εκτός απονρυθμους κτλ κτλ θα σου δείξει ποσο υδατάνθρακα καις σε κάθε ρυθμό και πόσες θερμίδες επίσης οπότε μπορείς να προσαρμοσεις το πλανο σου.
jimpapi Posted - 05/11/2020 : 10:52:05
Είμαι δρομέας 49 ετών...έχω τρέξει 7 ΑΜΑ ...ο καλύτερος μου χρόνος 3.05 στην Αθήνα...τρέχω 7 χρόνια 70-110 χιλ εβδομαδιαίως...ξέρω πως βρίσκω τοίχο κάθε φορά (με εξαίρεση μία μόνο που δε βρήκα όταν έκανα 3.10 στην Αθήνα). Ως πρωην χοντρός τον τοίχο τον εννοώ ενεργειακά και μόνο!
Παίρνω όλα αυτά τα χρόνια gel και στις προπονήσεις και στους αγώνες...μετά από δοκιμές έχω καταλήξει στα high5. Εως τα 5 τζελάκια νιώθω αμέσως τη διαφορά στο ρυθμό και την ενεργεια μου...είτε τα παρω σε 10άρι είτε σε διαλλειμτικη είτε σε long run..μετά από 5-10' ανεβαίνω εκπληκτικά...ξέρω πως δε συμβαίνει σε όλους αυτό , σε μένα όμως συμβαίνει μια χαρά...Τα high5 ταχω μελετήσει πολυ πανω μου...τα παίρνω κάθε 7 χιλ ακριβώς γιατί μετά από απειρες δοκιμές εκεί είναι που με κρατάνε σε υψηλη ένταση...παρόλα αυτά αν χρειάζομαι 6-7 στο μαραθώνιο είναι πρόβλημα...Η ενέργεια μου ανεβαίνει έως και το 4ο αντε 5ο τζελάκι..μετά είτε παρω είτε όχι δε γίνεται τίποτα...ελεγα λοιπόν να αντικαταστήσω κάποια από τα ενδιάμεσα με αυτά τα slow release. ετσι ώστε να παρω 4 κανονικά και προς το τέλος που εχω το πρόβλημα του τοίχου δηλ μετά τα 30 χιλ...θα κάνω τις δοκιμές μου στα long run και θα σας πω την προσωπική μου εμπειρία...παρέλαβα 4 από αυτά μεσω σκρουτζ....Καλή συνέχεια συν-δρομείς μου!
Rigelian Posted - 05/11/2020 : 09:17:16
Όπως τα λέει ο Deorum. Να προσθέσω μόνο ότι εξαρτάται και από πόσο "οικονομικός" είσαι. Έχεις κάνει εργομέτρηση;
Deorum Posted - 04/11/2020 : 19:38:56
quote:
Originally posted by jimpapi

εσείς λοιπόν που τα έχετε δοκιμάσει...τι έχετε να μας πείτε? νιωθεις διαφορά στην ενεργεια βραχυ- ή μακρο- πρόθεσμα?



Το πρόβλημα με αυτά είναι πως τα αποτελέσματα είναι τόσο πολυπαραγοντικά ώστε στο τέλος δεν ξέρεις τι και κατά πόσο βοήθησε.

Δεν κάνεις κάθε εβδομάδα πχ 35 χλμ για να είσαι σίγουρος πόσο καλύτερα αισθάνθηκες μετά το 27ο χλμ και αν ήταν το ότι ήσουν προπονημένος, πιο ξεκούραστος, το τζελάκι ή ο καιρός. Βασικά οι περισσότεροι κάνουν 35χλμ 2-3 φορές τον χρόνο όλες και όλες.

Η θεωρεία λέει ότι βοηθάει ειδικά σε τρεξίματα πάνω των 2 ωρών, όπου και καίς συνολικά πάνω από 2000 θερμίδες περίπου που είναι και τα αποθέματα γλυκογόνου στο συκώτι σου.

Νομίζω αν κάτι πρόκειται να ξεπεράσει τις 2 ώρες, καλό είναι ανά 30-45 λεπτά να έχεις λίγη τροφοδοσία. Εγώ αυτό κάνω. Να σημειώσουμε εδώ, πως τα περισσότερα ισοτονικά προσφέρουν ήδη αρκετές θερμίδες οπότε να το μετράτε στους υπολογισμούς σας.
jimpapi Posted - 04/11/2020 : 13:07:35
εσείς λοιπόν που τα έχετε δοκιμάσει...τι έχετε να μας πείτε? νιωθεις διαφορά στην ενεργεια βραχυ- ή μακρο- πρόθεσμα?
as400 Posted - 03/11/2020 : 15:13:45
Το μαγαζι εχει μετακομισει καπου στο Πολυδροσο αλλα τα τηλεφωνα ειναι τα ιδια , εχω παραγγειλει και μου τα εχουν στειλει 2 φορες απο τον καινουργιο χωρο τους

AS400

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000