Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Σύνδρομο κοιλιακών -προσαγωγών

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
tilemaxos Δημοσιευτηκε - 18/12/2008 : 21:57:08
Γειά σας. Έχω μάλλον το σύνδρομο κοιλιακών- προσαγωγών. Έχει αντιμετωπίσει κάποιος από σας παρόμοιο πρόβλημα;
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
123 Posted - 10/12/2023 : 18:40:10
γεια σας και παλι.
Μετα απο ψαξιμο, αρκετη γυμναστική κτλ...
Πηγα σε εναν γιατρο ο οποιος πρωτα μου εκανε ενεση κορτιζονης για να δει αποτελέσματα.
Ειδα οτι με βοηθησε παρα πολυ αλλα κράτησε μονο για 2 βδομαδες.
Εκανα την πρωτη PRP και τωρα περιμένω.
Στην βδομαδα πανω ειμαι καλύτερα
Εχω και πονο στο SI οποτε εχω δρομο μπροστα μου.
Θα ενημερώσω
123 Posted - 26/09/2023 : 19:57:11
εχω διαβασει για ενέσεις PRP οτι κανουν δουλεια στο προβλημα μας.
Θα ρωησω γιατρους και θα σας ενημερώσω.
Δεν ξερω αν το κανουν εδω στην Ελλαδα.
Deorum Posted - 24/09/2023 : 05:34:44
quote:
Originally posted by 123

ευχαριστω για την απάντηση, εχω κανει πολλες ασκησεις για καιρο.. ειδα μεγαλη βελτίωση αλλα δεν μπορω να πω οτι το ξεπερασα.
Θα συνεχισω



Η βελτίωση είναι βασανιστικά αργή.
Ακόμα και ένα χρόνο μετά, ενώ πχ είχαν περάσει 10 μέρες και όλα ήταν τέλεια, τσουπ έδινε ένα τσίμπημα.
Το ίδιο σε διαβεβαιώνω και μετά από 2 μήνες που ολα ήταν τέλεια (στο ενδιάμεσο έτρεχα, έκανα διαλλειματικές τα πάντα) και τσουπ, μια μέρα στο άσχετο έδινε ένα τσίμπημα.

Αργεί, αλλά κατά κανόνα περνάει.
Pedro_G Posted - 19/09/2023 : 10:39:02
Έχω ακριβώς το ίδιο θέμα με πολύ σοβαρή ενόχληση στην κοιλιακή χώρα χαμηλά και λίγο πάνω από τα γεννητικά όργανα. Έχω ξεκινήσει φυσικοθεραπείες κρουστικό υπέρηχο και ραδιοσυχνότητες. Κάνω full διατάσεις που αφορούν όμως λαγονοψοΐτη και καθημερινά κολυμπάω στο νερό. Δεν ξέρω αν είναι προσαγωγοί κοιλιακοί κοιλιακοί η κήλη η λαγονοψοϊτης.
Απέχω από το τρέξιμο αρκετές μέρες και φροντίζω να κάνω Βάρη μόνο σε ύπτια θέση.
Δεν ξέρω ακριβώς αν έχω το σύνδρομο ή κάτι συναφές Η διάγνωση που έχω από τον χειρουργό δεν είναι ασφαλής για κήλη.ισως κάτι σε αρχικό στάδιο.
123 Posted - 15/09/2023 : 20:10:33
ευχαριστω για την απάντηση, εχω κανει πολλες ασκησεις για καιρο.. ειδα μεγαλη βελτίωση αλλα δεν μπορω να πω οτι το ξεπερασα.
Θα συνεχισω
Deorum Posted - 15/09/2023 : 15:13:58
τα εγραφα πιο πανω, ξαναδιαβασε τα.
Το περασα για περιπου ενα χρονο.
Φουλ ενδυναμωση κτλ, δεν πιστευα οτι θα περασει χωρις χειρουργειο, αλλα μιλησα με 2-3 ορθοπεδικους και αθλητες, κ μου ειπαν παλεψε το ετσι.

Και ομως περασε. Ψαλιδακια, χαμηλους κοιλιακους, κτλ κτλ. Φουλ για 1 χρονο. Τώρα είμαι τέλεια.
Είχα ακριβως την ιδια περιγραφή. Αποκολληση μακρου κοιλιακου απο την απονευρωση της ηβικης σύμφυσης.
123 Posted - 12/09/2023 : 17:35:39
Γεια σε ολους... Δεν ειμαι runner αλλα πρόσφατα διαγνώστηκα με σύνδρομο κοιλιακών προσαγωγών.
Ειμαι 39 και στην δουλεια μου εσπωχνα και σηκωνα βαρια αντικείμενα.
Για χρονια το εψαχνα με γιατρους, πονο στην μεση στο ιερο οστο, προσαγωγο , πρωκτο, ορχεις κατω κοιλιά.
φυσιοθεραπείες, βελονιστές, χειροπρακτικοι πολυ γυμνασικη και στρετσινγκ βοηθησαν αλλα δεν ελυσαν το πρόβλημα
Αξονική στην μεση δεν εδειξε τπτ ιδιαίτερο να δικαιολογεί τους πονους, ακτινογραφιες..
Ενας γιατρος μου εγραψε να κανω μαγνητική και εδειξε μερικη αποκόλληση μακρου προσαγωγου και κοινη απονευρωτικη προσφυση του κοιλιακου προσαγωγου.
Τωρα ειμαι σε αναζητηση γιατρου για χειρουργείο, δεν εχω ιδιωτική ασφαληση και αν το καλύπτει το "ΙΚΑ"
Πιστευετε οτι ολοι οι πονοι προερχονται απο εκει?
Ποσο ειναι το κοστος στις μερες μας? τι πρεπει να προσέξω?
οποιαδήποτε πληροφορία ειναι καλοδεχούμενη
darth_stelios Posted - 06/04/2023 : 13:35:41
** επίσης ο ορθοπεδικός είπε ότι πιθανότατα στο χειρουργείο δεν είδαν καν την αριστερή μεριά , αν χρειάζεται και εκεί πλέγμα. καθώς έπρεπε να ακολουθήσουν άλλη διαδικασία.
darth_stelios Posted - 06/04/2023 : 13:29:10
Τζετ δεν έχω :)

Έκλεισα αυτές τις ημέρες 2 ραντεβού , ένα σε φυσίατρο και στη συνέχεια ρε ορθοπεδικό αθλίατρο.

Ο φυσίατρος είδε το ιστορικό μου , με εξέτασε και μου πρότεινε την ενδυνάμωση καθώς πιστεύει ότι αυτός είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος αποκατάστασης. Σήμερα πήγα και σε ένα κέντρο αποκατάστασης που μου σύστησε και συζητήσαμε να κάνω κάποιες επισκέψεις για πρόγραμμα ενδυνάμωσης. Ο υπεύθυνος εκεί μου είπε ότι πιθανόν ο αρκετά καθιστικός τρόπος ζωής τα τελευταία χρόνια , να είναι ένα αίτιο. Και η εστίαση στην ενδυνάμωση και την βελτίωση της μηχανικής ότι είναι η λύση. Φυσικά θα βλέπουμε βήμα βήμα πως ανταποκρίνομαι. **Για την μέση του ανέφερα ότι κυρίως τα τελευταία χρόνια λόγω γραφείου , με ενοχλεί περιστασιακά (κυρίως στην ουρά) αλλά ποτέ δεν ήταν κάτι μόνιμο ή κάτι που να με εμποδίζει να αθληθώ.

Χθες έκανα και το ραντεβού με τον ορθοπεδικό , παρομοίως αφού είδε ιστορικό και με εξέτασε , μου άφησε να εννοηθεί ότι η βουβωνοκήλη που έκανα ίσως δεν ήταν το πραγματικό πρόβλημα. Μου είπε ότι από τις μαγνητικές, την εξέταση και την περιγραφή της τωρινής μου κατάστασης, φαίνεται ότι έχω περάσει το σύνδρομο και αυτές οι μικρές ενοχλήσεις επιμένουν. μου είπε για μερικές μέρες αντιφλεγμονώδη και φυσιοθεραπείες.

Σκέφτομαι να κάνω ένα συνδυασμό και των δύο , 1 μέρα ενδυνάμωση , 1 μέρα αποθεραπεία , 1 μέρα κενό - στοχεύοντας ανά εβδομάδα 2 θεραπείες , 2 ενδυναμώσεις. αυτό θα διαρκέσει περίπου ένα μήνα.

Αυτό που νοιώθω τώρα (μετά από περίπου 35 μέρες μετά το χειρουργείο) είναι ότι στη μεριά της επέμβασης έχω μηδενικό πόνο. από την άλλη έχω ενόχληση σαν βάρος ή πιάσιμο από την αντίθετη μεριά , χαμηλά από τον προσαγωγό που πάει ως τη κοιλιά στο πλάι. μερικές φορές αυτή την αίσθηση την έχω και στις 2 μεριές. οι γιατροί τις προηγούμενες ημέρες, σε όποια εξέταση μου έκαναν δεν πονούσα. Παρόλα αυτά μπορέι πχ το βράδυ να γυρίσω στο καναπέ και να νοιώσω την ενόχληση. Αυτή η ενόχληση δεν είναι τόσο έντονη που με κόβει, αισθάνομαι όμως ότι αν πιεστώ (ίσως πιο έντονο τρέξιμο θα με ''μαγκώσει'' στο σημείο που αρχικά ένοιωσα τον τραυματισμό).




RiffRaff Posted - 28/03/2023 : 17:05:30
quote:
Originally posted by darth_stelios


RiffRaff , όχι δεν ξεκινησα day 1 έντονα. Απλά εκτός από τα πιασίματα των πρώτων ημερών μπορούσα να ανεβάσω ρυθμό χωρίς κάποιο καμπανάκι. Ίσα ίσα ενοιωθα ωραία. Όσο αφορά τους φυσιοθεραπευτές , έχεις κάποιον υπόψη σου ; Σκεφτόμουν πιο εύκολη λύση να κάνω μόνος μου διάδρομο σε χαμηλό τεμπο (στο γυμναστήριο) και κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης (στο γυμναστήριο η στο σπιτι). Φυσικά αυτό που κρατάω περισσότερο είναι ότι πρέπει να μάθω να διαχειρίζομαι τον εαυτό μου καλύτερα και με υπομονή.



Ζω Θεσσαλονίκη, οπότε μάλλον δε μπορώ να σε βοηθήσω ιδιαίτερα σε αυτό, εκτός και αν έχεις ιδιωτικό τζετ.

Ξέρω, βέβαια, έναν αρκετά αξιόλογο φυσίατρο στην Αθήνα που με κανά 50άρι θα μπορούσε να σε τσεκάρει συνολικά και να σου δώσει ένα ασκησιολόγιο επανένταξης. Απλά, σε αντίθεση με την περίπτωση του φυσικοθεραπευτή, η οποία θα σου κοστίσει λίγο παραπάνω σε βάθος χρόνου, αλλά θα πηγαίνεις μια φορά τη βδομάδα εκεί και θα δουλεύετε μαζί, στη συγκεκριμένη περίπτωση θα πρέπει να κάνεις τις όποιες ασκήσεις μόνος.

Επίσης, χωρίς να μιλάω εκ μέρους όλου του φόρουμ (μπορεί αρκετοί να έχουν διαφορετική άποψη), ο διάδρομος δε μου αρέσει ως (αποκλειστικό) μέσο επανένταξης. Γιατί, ενώ έχει τα θετικά του (επιλέγεις επακριβώς ένταση/κλίση, δεν έχει τραχύτητα ως επιφάνεια ούτε στροφές, κτλ.) δεν παύει να αποτελεί προσομοίωση τρεξίματος και όχι τρέξιμο. Εσύ ανταποκρίνεσαι στην κίνηση που δίνει το μηχάνημα, δεν την παράγεις εσύ.

Και, έτσι, νομίζω συνηθίζεις (σε βάθος χρόνου) σε λάθος πρότυπα, ενώ και ο κορμός σου γίνεται ελαφρώς τεμπέλης. Αλλά, σε γενικές γραμμές, καλό είναι να βρεις έναν επαγγελματία που να τρέχει/αθλείται και ο ίδιος, ώστε η πηγή της πληροφορίας σου να έχει ταυτόχρονα και εμπειρία και επιστημονικό υπόβαθρο.

--------------------------
Run-time Error
darth_stelios Posted - 28/03/2023 : 16:31:59
Πριν το χειρουργείο μου είπαν πως αν δουν κάτι θα το φτιάξουν , αν όχι δεν τοποθετούν κάτι προληπτικά γιατί μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Μετά το χειρουργείο , ρώτησα πως ήταν η περιοχή , μου είπαν ότι δε φάνηκε να χρειάζομαι κάτι αλλά δεν μπορεί να είναι 100% σίγουροι. Προς το παρόν σε βηχα κλπ δεν έχω κάτι στην αριστερή μερια, αλλά γιατρός δεν με έχει εξετάσει ξανά. Αν περιγράψω καλύτερα πως αισθανόμαι την περιοχή θα έλεγα περισσότερο βάρος και πιάσιμο (για μερικά δευτερόλεπτα που μετά εξαφανίζεται κ.ο.κ)

Και στις δυο γνώμες που πήρα είπα για τις εξετάσεις και τη διάγνωση που μου έκανε ο Κωνστ. αλλά θεώρησα ότι αφού 2/2 συμφωνούσαν είναι οκ. Και οι δυο γιατροί πάντως με κοίταξαν αρκετά , όπως και τις μαγνητικές. Σχεδόν παρόμοια με εξέτασαν.

RiffRaff , όχι δεν ξεκινησα day 1 έντονα. Απλά εκτός από τα πιασίματα των πρώτων ημερών μπορούσα να ανεβάσω ρυθμό χωρίς κάποιο καμπανάκι. Ίσα ίσα ενοιωθα ωραία. Όσο αφορά τους φυσιοθεραπευτές , έχεις κάποιον υπόψη σου ; Σκεφτόμουν πιο εύκολη λύση να κάνω μόνος μου διάδρομο σε χαμηλό τεμπο (στο γυμναστήριο) και κάποιες ασκήσεις ενδυνάμωσης (στο γυμναστήριο η στο σπιτι). Φυσικά αυτό που κρατάω περισσότερο είναι ότι πρέπει να μάθω να διαχειρίζομαι τον εαυτό μου καλύτερα και με υπομονή.
RiffRaff Posted - 28/03/2023 : 14:36:39
quote:
Originally posted by darth_stelios

Καλησπέρα στο φόρουμ , ευχαριστώ για την αποδοχή. Διάβασα ξανά και ξανά όλο το νήμα και θέλω να αναφέρω τη περίπτωση μου και γιατί όχι να ακούσω τις απόψεις σας.

Είμαι προσφάτως 39 , μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου στο ποδοσφαίρο και το τρέξιμο πράγματα τα οποία με χαροποιούν ιδιαίτερα. Πριν ενα χρόνο κατα τη διάρκεια ενός αγωνα ποδοσφαίρου , σε ένα σπριντ ενοιωσα εναν δυνατό πόνο ακριβώς κάτω από τους κοιλιακούς μου. Κατέβασα ρυθμό και είδα ότι εφόσον δεν υποχωρεί σταμάτησα. Η επόμενη μέρα ήταν μαρτύριο μη μπορώντας να σηκωθώ , ενώ στο βηχα ήταν μαρτύριο. Μερικές μέρες έκατσα αλλά ο πόνος παρέμενε με χαμηλότερη ένταση.

Ρώτησα και μου σύστησαν εναν ορθοπεδικό αθλίατρο. Ο γιατρός αφού με άκουσε με εξέτασε , ψηλαφίζοντας και ασκώντας μου πίεση στα πόδια. Σύντομα μου ειπε ότι έχω σύνδρομο κοιλιακών , να πάρω κάποια αντιφλεγμονώδη και όταν νοιωσω καλύτερα σταδιακά να επανέλθω.

Η φυσική μου κατάσταση τότε (ίσως μάλλον και αποχής λόγω κοβιντ) ήταν μέτρια. Παρόλα αυτά 1-2 μήνες πριν το περιστατικό με γυμναστήριο κυρίως τρεξίματος και ενδυνάμωσης ενοιωθα αρκετά καλύτερα χωρίς κάποιο καμπανάκι. Στης πρώτες επισκέψεις πιανόμουν , ειχα φτάσει όμως στο σημείο να βγάζω ως βασικό τρέξιμο τα 5χλμ σε μέγιστο 20 λεπτά, με όρεξη και χωρις πόνους την επόμενη.

Πέρασαν λοιπόν οι πρώτες 2 βδομάδες φαρμάκων και αποχής , σε καλύτερη κατάσταση πλέον στην πρώτη απόπειρα εκγύμνασης ξανά ο ίδιος πόνος. Δεξιά προσαγωγος που αντανακλούσε χαμηλά στους κοιλιακούς. Ξανά γιατρός , ξανά φάρμακα , αποτέλεσμα το ίδιο. Με έστειλε λοιπόν να κάνω μαγνητική , μου συνέστησε ξεκούραση και ότι όταν νοιωσω καλά σιγά σιγά να επανέλθω σε άσκηση. Η μαγνητική βγήκε λοιπόν και ο γιατρός με έστειλε σε ρευματολόγο καθώς διέκρινε ότι ίσως έχω ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ξανά νεα ραντεβού , ξανά εξέταση ιστορικό και νέος γύρος εξετάσεων. Ο ρευματολογος ήταν και ολας δρομέας , οι εξετασεις ήταν καθαρές και μου συνέστησε ξεκούραση , κολύμπι και σύντομα θα επανέλθω. Έτσι πέρασα και το καλοκαίρι μου και ο πόνος εξαφανίστηκε.

Το φθινόπωρο προσπάθησα να τρέξω ξανά , παρατηρούσα ότι σε χαμηλό τεμπο δεν είχα καμία ενόχληση. Αυξάνοντας ρυθμό με έκοβε και εγώ υποχωρούσα. Απογοητεύτηκα λίγο , μίλησα με γνωστούς μου και με έστειλαν στο ιατρικό Αθηνών.

Εκεί με είδε ο αγαπητός κύριος Πανταζης , μιλήσαμε για το ιστορικό κλπ , με εξέτασε και μου πρότεινε να πάω στον κ Κωνσταντινιδη, λέγοντας μου ότι πιθανότατα έχω κήλη. Έκανα το ραντεβού μαζί του και η διάγνωση ήταν αμφω-βουβωνοκήλες. Μου εξήγησε την διαδικασία της επέμβασης και ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Μου ζήτησε να ξανακάνω μαγνητική ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό να προέρχεται από κάπου άλλου (εννοώντας μέση και ισχίο). Η μαγνητική βγήκε , σε σχέση με την προηγούμενη είχα αποκατάσταση κάποιων ευρημάτων και όλα τα μυϊκά , ουρολογικά , κοιλιακών ήταν φυσιολογικά. Ο γιατρός είπε μονόδρομος το χειρουργείο βουβωνοκηλης.

Αποφάσισα να το πάω παρακάτω λοιπόν και με ενημέρωσαν για το κόστος που τελικά μου ήταν απλησίαστο. Έτσι προσπάθησα να πάρω ακομα γνώμες χειρουργών. Πήρα άλλες 2 γνώμες στις οποιες κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα για ύπαρξη δεξιάς βουβωνοκηλης. Πλέον είχα μάθει να την εντοπίζω μόνος μου και όντας την ψηλάφιζα όταν σφιγγόμουν η έβηχα καθώς έβγαινε έξω σαν καρούμπαλο (και μαζευόταν). Το κόστος ήταν υποφερτό και έκανα την επέμβαση πριν ένα μήνα. Στο χειρουργείο έκανα και ομφαλοκηλη που είχε στο μεταξύ προκύψει.

Έβγαλα τα ράμματα πριν μια εβδομάδα και γενικά Νοιώθω ότι έχω επανέλθει από ευκινησία. Παρόλα αυτά Νοιώθω τσιμπήματα αλλά και μικρους πόνους στην αριστερή μερια πλέον. Δεν είναι κάτι που μένει , αλλά στιγμιαία και εξαφανίζεται.

Όντας ένα χρόνο εκτός , έχω κάποια φοβία για το τι πρέπει να κάνω. Ήδη Νοιώθω και αρκετά αγύμναστος. Ρώτησα έναν ορθοπεδικό στο ιατρικό και μου είπε ότι δεν πρέπει ν με ανησυχεί κάτι , δεν χρειάζομαι φυσικοθεραπείες μετά από βουβωνοκηλη , απλά σιγά σιγά στην αρχή.



Έχει φτάσει κανεις σε αυτό το σημείο ; Τι θα μου προτείνατε ; Είμαι σε φάση που προσπαθώ να μάθω και να πάρω σωστές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνω τώρα.

Πιστέψτε πολλές φορές ονειρεύομαι ότι αθλούμαι ξανά:)

Μεγάλο το Θρεντ. Ευχαριστώ για την υπομονή !




1. Αντιλαμβάνεσαι ότι τα 4 λεπτά το χιλιόμετρο μέση ταχύτητα (που σημαίνει πως είτε πήγες από την αρχή τόσο γρήγορα χωρίς ζέσταμα ή αν έκανες ζέσταμα, κάποια στιγμή πήγες ακόμη πιο γοργά από αυτό) δεν είναι ακριβώς "βασικό τρέξιμο".

2. Διαφωνώ κάθετα. Εσύ με το νηστέρι αντιμετώπισες το σύμπτωμα, αλλά το (πιθανότατα μηχανικό) αίτιο μπορεί να παραμένει και χωρίς να διορθωθεί, αν του δωθεί η δυνατότητα ίσως ξαναδημιουργήσει πρόβλημα.

Αλλά ακόμη και στην περίπτωση που το πρόβλημά σου δημιουργήθηκε από shear force και όχι από υπέρχρηση, πάλι καλό θα είναι η επάνοδος να γίνει με τη βοήθεια κάποιου επαγγελματία (φυσικοθεραπευτή με έμφαση kinisio και όχι στο physio σκέλος ή φυσιάτρου-γιατρού αποκατάστασης).
Να δει τις επιδόσεις στα διάφορα βασικά μοτίβα κίνησης, πιθανές ανισορροπίες μεταξύ ανταγωνιστριών μυϊκών ομάδων, κτλ. και σε ένα βάθος χρόνου 2-3 μηνών να σε κάνει να πατάς πιο καλά στα πόδια σου (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

Σε γενικές γραμμές, πάντως, και αυτό δεν το αναφέρω για να σε τρομάξω, πλέον θα πρέπει να γίνεις και λίγο "μάνατζερ" της κατάστασης. Μέχρι τώρα με αυτά που γράφεις είχες να αντιμετωπίσεις μόνο DOMS που, ούτως ή άλλως, υποχωρεί από μόνο του. Συνήθως, όμως, κάτι τέτοια σαν τους "κοιλιακούς-προσαγωγούς" με οτιδήποτε μπορεί να περιλαμβάνει αυτός ο όρος (καμιά δεκαριά διαφορετικές μεταξύ τους καταστάσεις) τείνουν από καιρό σε καιρό να ξαναεμφανίζονται με το (α)κατάλληλο τρίγκερ, οπότε σε αυτές τις φάσεις θα πρέπει να παίζεις "έξυπνα", ώστε να το κρατάς στο "1-3" και μην το αφήνεις να ξεπεράσει το "5".

Αναγκαίο disclaimer: τα παραπάνω είναι όλα βασισμένα στις προσωπικές μου εμπειρίες. Δεν είμαι, όμως, γιατρός.

--------------------------
Run-time Error
daydreamer Posted - 28/03/2023 : 12:35:03
Καλημέρα, κι εγώ 39. Έκανα εγχείρηση βουβωνοκήλης 21 Δεκεμβρίου, ήταν λαπαροσκοπικά και ο γιατρός μου είπε πως μπορούσα να αρχίσω άσκηση σε 3 εβδομάδες, το καθυστέρησα λίγο και πρώτο ελαφρύ τρέξιμο ήταν στις 19 Ιανουαρίου, μετά το πήγα πολύ χαλαρά, 1-2 easy runs τη βδομάδα και πιο μετά 2-3 ώσπου 19 Φεβρουαρίου έτρεξα ένα 60 λεπτο και αρχές Μαρτίου ξεκίνησα πρόγραμμα για Μαραθώνιο. Το πήγα μάλιστα πιο προσεκτικά από ότι μου έλεγε ο γιατρός.

Βέβαια εμένα δε μου έβγαζε σχεδόν καμία σοβαρή ενόχληση πριν την εγχείρηση, έκανα διάγνωση μόνος μου γιατί ένιωθα να βγαίνει η κήλη όταν έβηχα ή σφιγγόμουν και ήξερα την αίσθηση γιατί είχα κάνει εγχείρηση στην άλλη πλευρά σχεδόν 20 χρόνια πριν. Το κατάλαβα Σεπτέμβριο, συνέχισα την προετοιμασία για Μαραθώνιο, εννοείται πως ένιωθα να γίνεται πιο έντονο κατά την προετοιμασία, αλλά όπως είπα ήμουν τυχερός και δεν είχα ιδιαίτερο πόνο/ενόχληση απλά έβγαινε, έτρεξα το Νοέμβρη και μετά έκλεισα το χειρουργείο.

Τώρα αναλόγως της καταπόνησης μερικές φορές νιώθω κάποιο μούδιασμα στην περιοχή, αλλά είναι επόμενο γιατί η ολοκληρωμένη επούλωση γίνεται στο 6μηνο. Όμως ο γιατρός είπε πως επιτρέπεται η άσκηση κανονικά, άρα έχοντας το νου μου συνεχίζω.

Γενικώς νομίζω πως είναι καλό να αρχίσεις σιγά σιγά να γυμνάζεσαι, αλλά αν οι πόνοι και οι ενοχλήσεις συνεχιστούν να το ξαναδείς με γιατρό.

Μετά την εγχείρηση σου είπαν αν μπορεσαν να δουν και την αριστερή πλευρά; Δηλαδή να επιβεβαιώσουν ή όχι ότι μπορεί να βγει και εκεί βουβωνοκήλη; (που απ'ότι κατάλαβα κάποια στιγμή είχαν διαγνώσει και στις δύο πλευρές αλλά μετά επιβεβαίωσαν μόνο τη δεξιά;)
darth_stelios Posted - 28/03/2023 : 01:28:08
Καλησπέρα στο φόρουμ , ευχαριστώ για την αποδοχή. Διάβασα ξανά και ξανά όλο το νήμα και θέλω να αναφέρω τη περίπτωση μου και γιατί όχι να ακούσω τις απόψεις σας.

Είμαι προσφάτως 39 , μια ζωή θυμάμαι τον εαυτό μου στο ποδοσφαίρο και το τρέξιμο πράγματα τα οποία με χαροποιούν ιδιαίτερα. Πριν ενα χρόνο κατα τη διάρκεια ενός αγωνα ποδοσφαίρου , σε ένα σπριντ ενοιωσα εναν δυνατό πόνο ακριβώς κάτω από τους κοιλιακούς μου. Κατέβασα ρυθμό και είδα ότι εφόσον δεν υποχωρεί σταμάτησα. Η επόμενη μέρα ήταν μαρτύριο μη μπορώντας να σηκωθώ , ενώ στο βηχα ήταν μαρτύριο. Μερικές μέρες έκατσα αλλά ο πόνος παρέμενε με χαμηλότερη ένταση.

Ρώτησα και μου σύστησαν εναν ορθοπεδικό αθλίατρο. Ο γιατρός αφού με άκουσε με εξέτασε , ψηλαφίζοντας και ασκώντας μου πίεση στα πόδια. Σύντομα μου ειπε ότι έχω σύνδρομο κοιλιακών , να πάρω κάποια αντιφλεγμονώδη και όταν νοιωσω καλύτερα σταδιακά να επανέλθω.

Η φυσική μου κατάσταση τότε (ίσως μάλλον και αποχής λόγω κοβιντ) ήταν μέτρια. Παρόλα αυτά 1-2 μήνες πριν το περιστατικό με γυμναστήριο κυρίως τρεξίματος και ενδυνάμωσης ενοιωθα αρκετά καλύτερα χωρίς κάποιο καμπανάκι. Στης πρώτες επισκέψεις πιανόμουν , ειχα φτάσει όμως στο σημείο να βγάζω ως βασικό τρέξιμο τα 5χλμ σε μέγιστο 20 λεπτά, με όρεξη και χωρις πόνους την επόμενη.

Πέρασαν λοιπόν οι πρώτες 2 βδομάδες φαρμάκων και αποχής , σε καλύτερη κατάσταση πλέον στην πρώτη απόπειρα εκγύμνασης ξανά ο ίδιος πόνος. Δεξιά προσαγωγος που αντανακλούσε χαμηλά στους κοιλιακούς. Ξανά γιατρός , ξανά φάρμακα , αποτέλεσμα το ίδιο. Με έστειλε λοιπόν να κάνω μαγνητική , μου συνέστησε ξεκούραση και ότι όταν νοιωσω καλά σιγά σιγά να επανέλθω σε άσκηση. Η μαγνητική βγήκε λοιπόν και ο γιατρός με έστειλε σε ρευματολόγο καθώς διέκρινε ότι ίσως έχω ρευματοειδή αρθρίτιδα. Ξανά νεα ραντεβού , ξανά εξέταση ιστορικό και νέος γύρος εξετάσεων. Ο ρευματολογος ήταν και ολας δρομέας , οι εξετασεις ήταν καθαρές και μου συνέστησε ξεκούραση , κολύμπι και σύντομα θα επανέλθω. Έτσι πέρασα και το καλοκαίρι μου και ο πόνος εξαφανίστηκε.

Το φθινόπωρο προσπάθησα να τρέξω ξανά , παρατηρούσα ότι σε χαμηλό τεμπο δεν είχα καμία ενόχληση. Αυξάνοντας ρυθμό με έκοβε και εγώ υποχωρούσα. Απογοητεύτηκα λίγο , μίλησα με γνωστούς μου και με έστειλαν στο ιατρικό Αθηνών.

Εκεί με είδε ο αγαπητός κύριος Πανταζης , μιλήσαμε για το ιστορικό κλπ , με εξέτασε και μου πρότεινε να πάω στον κ Κωνσταντινιδη, λέγοντας μου ότι πιθανότατα έχω κήλη. Έκανα το ραντεβού μαζί του και η διάγνωση ήταν αμφω-βουβωνοκήλες. Μου εξήγησε την διαδικασία της επέμβασης και ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα. Μου ζήτησε να ξανακάνω μαγνητική ώστε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο αυτό να προέρχεται από κάπου άλλου (εννοώντας μέση και ισχίο). Η μαγνητική βγήκε , σε σχέση με την προηγούμενη είχα αποκατάσταση κάποιων ευρημάτων και όλα τα μυϊκά , ουρολογικά , κοιλιακών ήταν φυσιολογικά. Ο γιατρός είπε μονόδρομος το χειρουργείο βουβωνοκηλης.

Αποφάσισα να το πάω παρακάτω λοιπόν και με ενημέρωσαν για το κόστος που τελικά μου ήταν απλησίαστο. Έτσι προσπάθησα να πάρω ακομα γνώμες χειρουργών. Πήρα άλλες 2 γνώμες στις οποιες κατέληξαν στο ίδιο συμπέρασμα για ύπαρξη δεξιάς βουβωνοκηλης. Πλέον είχα μάθει να την εντοπίζω μόνος μου και όντας την ψηλάφιζα όταν σφιγγόμουν η έβηχα καθώς έβγαινε έξω σαν καρούμπαλο (και μαζευόταν). Το κόστος ήταν υποφερτό και έκανα την επέμβαση πριν ένα μήνα. Στο χειρουργείο έκανα και ομφαλοκηλη που είχε στο μεταξύ προκύψει.

Έβγαλα τα ράμματα πριν μια εβδομάδα και γενικά Νοιώθω ότι έχω επανέλθει από ευκινησία. Παρόλα αυτά Νοιώθω τσιμπήματα αλλά και μικρους πόνους στην αριστερή μερια πλέον. Δεν είναι κάτι που μένει , αλλά στιγμιαία και εξαφανίζεται.

Όντας ένα χρόνο εκτός , έχω κάποια φοβία για το τι πρέπει να κάνω. Ήδη Νοιώθω και αρκετά αγύμναστος. Ρώτησα έναν ορθοπεδικό στο ιατρικό και μου είπε ότι δεν πρέπει ν με ανησυχεί κάτι , δεν χρειάζομαι φυσικοθεραπείες μετά από βουβωνοκηλη , απλά σιγά σιγά στην αρχή.

Έχει φτάσει κανεις σε αυτό το σημείο ; Τι θα μου προτείνατε ; Είμαι σε φάση που προσπαθώ να μάθω και να πάρω σωστές συμβουλές για το τι πρέπει να κάνω τώρα.

Πιστέψτε πολλές φορές ονειρεύομαι ότι αθλούμαι ξανά:)

Μεγάλο το Θρεντ. Ευχαριστώ για την υπομονή !
VTRunner Posted - 03/11/2022 : 00:30:01
quote:
Originally posted by ForestLover

θα εχεις μια αισθηση. Το θεμα ειναι τι γινεται οταν θες να κανεις διαλειματικες και γενικα εντονη προπονηση.Αρχιζω να πιστευω οτι ολες οι περιπτωσεις δεν χρηζουν συντηρητικης αποκαταστασης, αλλα μονο χειρουργικης δυστυχως.



Φίλε μου δεν ξέρω σε τι ηλικία είσαι κι αν κάνεις και προπονήσεις που έχουν ταχύτητα και ταχυδύναμη για τα οποία όντως ίσως να σου πάρει χρόνο για να ξανακάνεις.
Όπως αναφέρει κι ο φίλος από πάνω σε αυτά κυρίως θα σε τσιμπάει αν κι εμένα προσωπικά μετά το μαραθώνιο του 17 δεν με έχει ενοχλήσει ξανά αλλά πλέον δεν χρειάζεται να κάνω ούτε σπριντ ούτε εκρηκτικές κινήσεις.
Το νυστέρι οποιονδήποτε γιατρό που γνωρίζει το ρόλο του να ρωτήσεις θα σου πει ότι πρέπει να είναι πάντα η έσχατη λύση, εκτός αν θέλει να σου τα φάει.

Μιχάλης-VTRunner

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000