Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Διαδρομές
 Τατόι (Δεκέλεια) Πρώην Βασιλικά Κτήματα

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
sotiris Δημοσιευτηκε - 17/07/2007 : 11:52:52


Σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από την Αθήνα, στις νοτιοανατολικές πλαγιές της Πάρνηθας, βρίσκεται το πρώην βασιλικό κτήμα Τατοΐου. Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι οι δασοσκέπαστες πλαγιές του κτήματος είναι ένας από τους τελευταίους πνεύμονες του Λεκανοπεδίου. Το κτήμα έχει έκταση 41.990 στρέμματα, από τα οποία τα 40.930 είναι δάσος και τα 1.060 αγροί.

Τα όρια του, είναι :
στα νότια η Βαρυμπόμπη,
ανατολικά η κοινότητα Κρυονερίου (πρώην Μπάφι),
στα βορειανατολικά η κοινότητα Αφιδνών (Κιούρκων) και
βόρεια η κορυφογραμμή Κατσιμίδι που φιλοξενεί μία στρατιωτική βάση, δύο χασαποταβέρνες και την Ιπποκράτειο Πολιτεία, έναν από τους πολλούς οικισμούς πολυτελείας που αντικατέστησαν τα δάση μας με βάση οθωμανικούς τίτλους ιδιοκτησίας και ημιπαράνομες διαδικασίες.

Άλλα μοναδικά στοιχεία για το περιβάλλον της σημερινής Αθήνας είναι οι πηγές (πλουσιότερη η Κιθάρα), τα ποτάμια και ο καταρράκτης του Κτήματος Τατοΐου. Καταλήγουν όλα στο ρέμα της Χελιδονούς και αποτελούν έναν καταπληκτικό βιότοπο. Ο καταρράκτης βρίσκεται προς τη Βαρυμπόμπη, εκεί που υπάρχουν οι αυθαίρετες χασαποταβέρνες τύπου «Πανόραμα». Ο καταρράκτης πέφτει από ύψος 10 μέτρων αλλά η περιοχή είναι πραγματική ζούγκλα και η φωτογράφησή της απαιτεί ορειβατικό εξοπλισμό. Επίσης μην εκπλαγείτε από το γεγονός ότι στο κτήμα κατεβαίνουν ελάφια.


Η διαδρομη που προτεινω ειναι ενδεικτικη, μια και στο κτημα υπαρχει ενα πυκνο δικτυο αμαξιτων, δασικων δρομων και μονοπατιων που προσφερει στον επισκεπτη μεγαλη γκαμα επιλογων.



Η διαδρομη ειναι περιπου 6,5 χιλιομετρα σε βατο χωματοδρομο και κινειται περιμετρικα του πυρηνα του κτηματος. Η συνεχεις ενναλαγες κλισεων και η σκια απο τα δεντρα κανουν τη διαδρομη πολλη ευχαριστη, με μοναδικο μειονεκτημα την απουσια καποιας πηγης για να ξεδιψασουμε.
Η προσβαση ειναι σχετικα ευκολη, απο την ΕΟ Αθηνων-Λαμιας βγαινουμε στην εξοδο για Ολυμπιακο χωριο, στην πρωτη εξοδο βγαινουμε δεξια για Τατοι-Βαρυμπομπη, πλεον ειμαστε στην Λεωφ Τατοϊου και κινουμαστε ολο ευθεια αφηνοντας πισω μας το αεροδρομιο Τατοϊου και την Βαρυμπομπη φτανουμε σε πετρινη πυλη, συνεχιζουμε ευθεια σε δρομο κακης βατοτητας για περιπου 2 χιλιομετρα μεχρι να φτασουμε σε χαρακτηριστικη κιτρινη κλειστη πυλη. Εδω ειναι η αρχη της διαδρομης μας (οπως και για πολλους αλλους ιδιαιτερα τα ΣΚ).

Τελος Αυγουστου- αρχες Σεπτεμβριου θα κανονιστει προπονητικη εξορμηση για τους φιλους του runningnews.gr .
15   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
ghostdog1976 Posted - 26/11/2012 : 19:46:15
Μάλλον θα τσιμπίσει εμένα το δασαρχείο για παράνομη υλοτομία...
panagiotis1978 Posted - 25/11/2012 : 23:17:57
παρε αυτο...

http://www.youtube.com/watch?v=ereEhTuBlwA&feature=fvwrel



http://www.facebook.com/pages/Newfish-runners-club/400630823330559
SKOTEINOS Posted - 25/11/2012 : 22:09:31
Jason

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2013-ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΚΡΟΚΕΑΤΗ ΛΙΘΟΥ.ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2-3/8/2013
giorgosdelta Posted - 25/11/2012 : 22:07:43
Να την στήσεις πίσω από ένα δέντρο με ένα αλυσοπρίονο αναμμένο και όποτε περνά ένας μηχανόβιος να το κουνάς δεξια αριστερά ουρλιάζοντας.
SKOTEINOS Posted - 25/11/2012 : 22:01:25
Να άλλαζες μήπως ΄΄πιάτσα΄΄;
Είναι λίγο ΄΄σεσημασμένη΄΄ μοτοκροσοπεριοχή....

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2013-ΣΤΗΝ ΓΗ ΤΟΥ ΚΡΟΚΕΑΤΗ ΛΙΘΟΥ.ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2-3/8/2013
ghostdog1976 Posted - 25/11/2012 : 21:35:14
Κάθε Κυριακή σχεδόν που πηγαίνω στο Τατόι ακούω τα μοτοκρος. Την προηγούμενη Κυριακή ανεβαίναν 5-6 μηχανές το μονοπάτι που κατέβαινα και έφαγα μια κοτρόνα στην πλάτη, όπως γκαζώναν στην ανηφόρα. Σήμερα σε ένα δασικό δρόμο κατέβαινε ένας με μεγάλη ταχύτητα ευτυχώς έκανα στην άκρη γιατι δεν με είχε δεί (μου ζήτησε συγνώμη με νεύμα βέβαια...). Καταλαβαίνω την ανάγκη τους να βρεθούν στο δάσος και αυτοί, αλλα δεν θέλω να πάω από τροχαίο μέσα στο δάσος...Έχετε καμμία ιδέα για το τι μπορεί να γίνει?
nachillas Posted - 03/07/2009 : 16:33:14
Ooooops
λάθος, to post πήγαινε στις Αδάμες!
nachillas Posted - 03/07/2009 : 16:24:32
quote:
Originally posted by sotiris
Η προσβαση ειναι σχετικα ευκολη, απο την ΕΟ Αθηνων-Λαμιας βγαινουμε στην εξοδο για Ολυμπιακο χωριο, στην πρωτη εξοδο βγαινουμε δεξια για Τατοι-Βαρυμπομπη, πλεον ειμαστε στην Λεωφ Τατοϊου και κινουμαστε ολο ευθεια αφηνοντας πισω μας το αεροδρομιο Τατοϊου και την Βαρυμπομπη φτανουμε σε πετρινη πυλη, συνεχιζουμε ευθεια σε δρομο κακης βατοτητας για περιπου 2 χιλιομετρα μεχρι να φτασουμε σε χαρακτηριστικη κιτρινη κλειστη πυλη. Εδω ειναι η αρχη της διαδρομης μας (οπως και για πολλους αλλους ιδιαιτερα τα ΣΚ).



Η πρόσβαση γίνεται και με μηχανή και με αυτοκίνητο. Υπάρχει και μια άλλη πύλη, εκτός από αυτήν που περιγράφει ο sotiris. Αντί να προτιμήσεις τον δρόμο κακής βατότητας, συνεχίζεις τον δρόμο όπως θα έρχεσαι από Βαρυμπόμπη (νομίζω πάει Αγ. Μερκούριο), περνάς μπροστά από το κέντρο "Λεωνίδας" και μετά από πέντε λεπτά θα δεις χώρο στάθμευσης και την άλλη πύλη των κτημάτων.
nachillas Posted - 16/12/2008 : 14:56:53
Ευχαριστώ παιδιά, θα το δοκιμάσω.

τις προάλλες με έπιασε η νύχτα στους δασικούς γύρω από τα κτήματα χωρίς φακό και σκέφτηκα ότι θα ήταν όμορφα να τρέξω βράδυ με φακό.

nikospet Posted - 16/12/2008 : 13:12:04
εχω παει πολλες φορες με φιλους για βραδινο τρεξιμο στην περιοχη. οχι μεσα στα κτηματα αλλα στους δασικους δρομους γυρω γυρω. με φακο κεφαλης βεβαια αφου δεν εχει φωτισμό. κανεις ποτε δεν μας ενοχλησε. μια φορα πετυχαμε και ποδηλατες που κανανε βραδυνη βολτα εκει γυρω. αν εισαι τυχερος πετυχαινεις και ελαφια να σε κοιτανε μεσα στο σκοταδι. βλεπεις μονο τα ματια τους που φαινονται κοκκινα. απιστευτο θεαμα
dimbot Posted - 16/12/2008 : 11:47:05
nachillas,
Δυστυχώς βραδυ δεν μπορείς να πάς για τρέξιμο. Οι αστυνομικοί περιπολούν με κάποιο αυτοκίνητο την έκταση και μετά την δύση του ηλίου θα σου ζητήσουν να αποχωρήσεις. (Το ίδιο , ισχύει τυπικα και στον Υμηττό μετά την δύση).

Ουσιαστικά , φυσικά κανένας δεν θα σε εμποδίσει να τρέχεις εκέι την νύχτα αλλά σκέψου ότι δεν υπάρχει φωτισμός.
Οποιαδήποτε άλλη ώρα ολόκληρος ο χώρος είναι ελέυθερος για αθλητικές δραστηριότητες.

ΠΙΣΤΗ - ΑΓΩΝ - ΝΙΚΗ
nachillas Posted - 16/12/2008 : 11:42:14
Thanasi,

ξέρεις αν μπορείς να πας και για βραδινό τρέξιμο ή αν σε πετύχουν οι αστυνομικοί μπορεί και να σου την πέσουν για αποκλίνουσα συμπεριφορά?
Thanasis Posted - 14/12/2008 : 13:05:07
Στα πρώην βασιλικά κτήματα μπορεί να πάει ελεύθερα για βόλτα , τρέξιμο , ποδήλατο όποιος θέλει. Απαγορεύεται η είσοδος μόνο στα κτήρια που φυλάσονται απο την αστυνομία.
afentis Posted - 14/12/2008 : 10:49:30
Τα βασιλικά κτήματα είναι φυλασόμενα μέρη; Θέλω να πώ είναιξεκάθαρο ότι ειναι ανοιχτό για όλο το κοινό, ή έχει χαλασμένα περιφράγματα και μπαίνει κανείς φοβούμενος μη τον δούν φύλακες; Μπορεί κάποιος να κάνει βόλτα με την οικογένειά του, με τον σκύλο του;
Savvas Posted - 01/12/2008 : 15:02:37
quote:
Originally posted by nachillas

quote:
Χτυπησες?



Ο Γκρινιαρης του Φορουμ


Όχι.... απέφυγα





Σωστοοοοοοοοοοοοοος

Ο Γκρινιαρης του Φορουμ

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000