Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
 Όλα τα Forums
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Ερωτήματα & Προβληματισμοί
 Αρχάρια στο τρέξιμο αντοχής

Σημείωση: Πρέπει να είστε εγγεγραμένος για να δημοσιεύσετε.
Για να εγγραφείτε, κάντε κλικ εδώ. Η εγγραφή είναι ΔΩΡΕΑΝ!

Screensize:
Όνομα Χρήστη:
Κωδικός:
Κατάσταση μορφοποίησης:
Μορφοποίηση: BoldItalicizedUnderlineStrikethrough Align LeftCenteredAlign Right Horizontal Rule Insert HyperlinkInsert EmailInsert Image Insert CodeInsert QuoteInsert List
   
Μήνυμα:

* HTML is OFF
* Forum Code είναι ενεργοποιημένος
Smilies
Smile [:)] Big Smile [:D] Cool [8D] Blush [:I]
Tongue [:P] Evil [):] Wink [;)] Clown [:o)]
Black Eye [B)] Eight Ball [8] Frown [:(] Shy [8)]
Shocked [:0] Angry [:(!] Dead [xx(] Sleepy [|)]
Kisses [:X] Approve [^] Disapprove [V] Question [?]

 
   

ΠΡΟΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗnbsp; ΘΕΜΑΤΟΣ
angelina Δημοσιευτηκε - 06/01/2018 : 15:01:15
Καλησπέρα,ξεκίνησα εδω και ενα μηνα το τρέξιμο αλλά λίγους γυρους και περισσότερο σπριντ των 100 ή 200.Πιστέυετε οτι τα σπριντ θα με βοηθήσουν και αδικα ανησυχω απλα ειναι νωρις ακομη να δω αποτελεσμα στην αντοχή μου ;
7   ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ    (Πρώτα η πιο πρόσφατη)
angelina Posted - 15/03/2018 : 19:45:52
Ευτυχως ολα καλά με τους τραυματισμους,δεν υπαρχουν μαλλον δεν εκανα σωστο ζεσταμα
tiger Posted - 25/02/2018 : 16:22:55
"Πονάκι πάνω από το γόνατο" σημαίνει τενοντίτιτδα τετρακέφαλου. Όση αντοχή κι αν έχεις στα πνευμόνια σου πρέπει να θυμάσαι πως οτιδήποτε καινούριο για το σώμα σου είναι αυτό ακριβώς: καινούριο. Ιδιαιτέρως όταν συνεχίζεις την παλιά σου δραστηριότητα επιβάλλεται να έχεις προσεκτική στρατηγική.
angelina Posted - 15/01/2018 : 21:04:34
Καλησπέρα σας και ευχαριστω όλους σας για τις απαντήσεις. Το τρέξιμο το γρηγορο με ενταση που λεω σπριντ το κάνω σχεδον μερα παρα μέρα ειτε σε γηπεδο κανονικα 100 μ είτε σε ενα γηπεδο με χωμα που εχω για πιο κοντα στο σπίτι (70μετρα).Ευτυχως περα απο μελανιες ή καποιο μικρο μυικό πονακι πανω απο το γονατο δεν εχω.Ποδήλατο κανω περισσοτερη ωρα αλλες φορες επίσης γρηγορα με ενταση και αλλες σα βολτα.Για την αντοχη εριξα λίγο τους ρυθμους και τρέχω εξω απο το χωρο που κανω τα σπριντ,σε δασάκι για να ειναι πιο ευχάριστο καθως δεν κάνω κύκλους γυρω απο το ιδιο σημείο και μπορώ να πω πως εχω δει διαφορά .Προς το παρον ομως κανω παραπάνω πράγματα σε αυτα που το σώμα μου νιωθει πιο καλά,δηλ να μην πιεζω την αντοχη μου και σιγα σιγα ελπίζω να αποκτήσω και την αντοχή .
dimk Posted - 06/01/2018 : 23:01:21
Το να τρέχει κάποιος σχετικά δυνατά για 100-200 μέτρα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είναι σπριντ. Πρέπει να προσπαθεί τουλάχιστον στο 85% της μέγιστης έντασης. Χρειάζεται πολύ καλό ζέσταμα, κατάλληλες δυναμικές ασκήσεις και σωστή τεχνική αλλιώς ο τραυματισμός παραμονεύει.
Με την αντοχή δεν θα έχεις πρόβλημα γιατί λογικά ήδη έχεις σχετικά καλή αερόβια ικανότητα από το ποδήλατο. Απλά χρειάζεται λίγο υπομονή στον οργανισμό να συνηθίσει το τρέξιμο. Προσοχή στην τεχνική και στην αργή αύξηση του όγκου χιλιομέτρων. Ίσως δεν χρειάζεται να δώσεις τόση έμφαση στο χαμηλό ρυθμό αν κάνεις ήδη αρκετό ποδήλατο. Δώσε έμφαση στη τεχνική και μην παρασυρθείς με απότομη αύξηση χιλιομέτρων. Τα τρεξίματα μπορεί να είναι ελεύθερα , να αυξομειώνεις ρυθμό (σε λογικά πλαίσια) και να νιώθεις άνετα στο χρόνο ή την απόσταση που θα κάνεις. Αργότερα θα κάνεις και πιο στοχευμένες προπονήσεις.
Hermes Posted - 06/01/2018 : 17:26:51
μην αφήσεις πάντως τελείως τα σπριντς...
Italian Posted - 06/01/2018 : 16:27:38
Αφού τα καταφέρνεις με τα σπριντ και με την ποδηλασία δεν νομίζω να έχεις απολύτως κανένα πρόβλημα να χτίσεις και αντοχή, χρόνο θέλει και υπομονή.

Επίσης καλό θα είναι οι στόχοι σου να είναι λογικοί. Αν για παράδειγμα τρέχεις 5 γύρους, π.χ 3 φορές την εβδομάδα, μπορείς την επόμενη να δοκιμάσεις να τους κάνεις 7 για κανά δυο εβδομάδες και μετά να πας στους 9 κτλ.

Φυσικά εννοείται πως παράλληλα θα συνεχίσεις όσα ήδη κάνεις, μαζί με κάποια ενδυνάμωση θα είσαι κομπλέ.
dimitrissss Posted - 06/01/2018 : 16:19:46
Καλησπέρα και καλή χρονιά! Την αντοχή την αυξάνεις με πολλά και αργά χιλιόμετρα. Με τα σπριντ βελτιώνεις την δύναμη και την ταχύτητά σου. Η διαρκής αντοχή θέλει αργό τρέξιμο στη ζώνη καύσης λίπους. Θα πρέπει να τρέχεις αργά και σταδιακά και να αυξάνεις το συνολικό χρόνο. Οι γρήγορες προπονήσεις βοηθούν όταν θα έχεις αντοχή να αποκτήσεις και ταχύτητα στα πολλά χιλιόμετρα. Αλλά και πάλι δε μιλάμε για σπριντ. Στις διαλειμματικές προπονήσεις για προετοιμασία μαραθώνιου το μικρότερο κομμάτι είναι συνήθως 400 μέτρα.

No pain, no gain!

RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000