Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κασιδιάρης - Μπαλτάκος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 15

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  19:47:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το θέμα μου γιώργο αυτή τη στιγμή είναι να ξέρουμε που είμαστε ...ΜΗΠΩΣ και βρούμε τι φταίει!!!! Και σε αυτό το ξέρω ότι συμφωνούμε και οι δυο.

Έχουμε μια κυβέρνηση μνημονιακή ή οποία -για να το πω πολύ απλά- άλλαξε τους δείκτες της οικονομίας μας.

Με τη πολιτική της τελευταίας τετραετίας καταφέραμε να λέμε ότι εχουμε πρωτογενές πλεόνασμα μετά απο 10-11 χρόνια (κάτι τρέχει στα γύφτικα λέω εγώ και εάν έχουμε και εάν δεν έχουμε...και το δείχνει η ιστορία αυτό) και έχουμε απο την άλλη απίστευτη μείωση του ΑΕΠ και απίστευτη γιγάντωση του Δήμοσιου χρέους (ως προς το ΑΕΠ ...αλλα φοβάμαι και ως απόλυτα νούμερα όσο και εάν το κρύβουν παρά τα δήθεν ή όχι "κουρέματα" καθώς ακριβή αποτίμηση δεν υπάρχει νομιζω ακόμα) και έχουμε επίσης άνοδο της ανεργίας στο 30%+ ...και ούτε καν καταφέραμε τις μεταρρυθμισεις που θα έπρεπε να είχαμε όπως εγραψες προηγουμένως και εσύ.

Και αυτό είναι αποτέλεσμα ΜΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ και ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. Καλώς ή κακώς (όσο μνημονιακός και να είσαι) θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι συγκεκριμένες πολιτικές και μνημνονιακές δεσμεύσεις (τουλάχιστον ως τέτοιες μας παρουσιάζονται) μας έφεραν εδώ.

ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΗ ΕΞΗΓΗΣΗ ....ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ.

Απο τη στιγμή που είχαμε θεωρητικά λύσει το θέμα της αναχρηματοδότησης του χρέους με την στήριξη του μηχανισμού μέχρι να ορθοποδήσουμε (ότι μπορεί να σήμαινε αυτό) ....τότε πως στο διάολο καταφέραμε να καταστραφούμε έτσι οικονομικά ως κοινωνία μέσα σε 4 χρόνια??????? Και ψωμι είχαμε ....και λιβύη δεν έγινε ...και οι ακρίδες δεν έπεσαν. Γιατί ΜΕΙΩΘΗΚΕ έτσι το ΑΕΠ? ....Γιατί έκλεισαν τόσες επιχειρήσεις? Γιατι ανέβηκε η ανεργία? ....Γιατί είχαμε αυτή την ύφεση?


ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΛΑΘΗ? .....ΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΛΑΘΗ?


ΕΓΙΝΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΛΑΘΗ?????? ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΚΤΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?


Δεν μπορώ να πανηγυρίζω λοιπόν που με έφτασαν εδώ.... το αντίθετο. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.


edit: Γυπαετέ εαν δεν καταλαβαίνεις αυτό που έγραψα τζάμπα μου απευθύνεσαι. Και ο ρίγκο δεν χρειάζεται δικηγορους νομίζω. Εάν έχεις να μου πεις κάτι συγκεκριμένο με "νούμερα" και με "αριθμούς" όπως έκανε ο Γιώργος με χαρά να σε ακούσω.

Edited by - sam on 09/04/2014 19:54:47
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  20:35:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν ξέρω τι χρειάζεται και τι δεν χρειάζεται ο Ρίγκο, ξέρω ότι επ'αυτών που σου έγραψα δεν έχεις να πεις τίποτα!
Προφανώς τσάμπα σου απευθύνομαι, αλλά υπάρχουν και άλλοι που διαβάζουν!
Κατά τ'άλλα και επί της ουσίας δεν προτίθεμαι να παρέμβω κυρίως λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και για άλλους λόγους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  20:42:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οταν ένας δανιζόμενος επιχειρηματίας ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να εξοφλήσει πλήρως τις οφειλές του, προσπαθεί τουλάχιστον να πληρώνει τους τόκους και να παγώσει ή να μειώνει σιγά-σιγά το αρχικό δανιζόμενο ποσό,με χρήματα διθέσιμα και για συντήρηση-επένδυση της εταιρίας του.

Αυτό πετυχαίνει η ελλάδα με το πρωτογενές πλεόνασμα. Να σταματήσει να διογκωνεται το χρέος, να μπορέι να πληρώνει τους τόκους της και να υπάρχει και χώρος για επενδύσεις.

Να, ορίστε. Αυτό προσπαθεί να πει ο Ριγκ. Αυτό είναι καλό και αυτό μας αποτρέπει από την δεδομένη μιζέρια στο μέλλον εφόσον οι επενδύσεις δεν είναι πρόσχερες αλλά θεμελιώδεις για συνεχή ανάπτυξη και βελτίωση. Αυτό όμως προυποθέτει πως δεν πρεπει όταν ξαναμπούν χρήματα στην χώρα από ξένους επενδυτές , να πηγαίνουν απο δω και απο κει όπως πηγαιναν πάντα εδώ και 40 χρόνια.

Είναι καλό επίσης που έχει αρχήσει , νομίζω, να λειτουργούν κάποιοι έλεγχοι για τις πάμπολες απάτες στις οποίες έχει επιδοθεί ο έλληνας σε όλα τα οικονομικά επίπεδα. Θα βοηθήσει πολύ λοιπον ΑΝ με τις επενδύσεις αυτές , ελεχθεί η διαφθορά, η φορολογία και η παραγωγικότητα.

Τέλος χρειάζομαστε καμιά 20ετια για να δούμε αισθητή διαφορά γύρω μας...

Αν ξέρετε κάποιος έναν καλύτερο τρόπο ευχαρίστως να το ακόυσω. Αν θέλετε μπορώ να βαλω και λινκ που αποδυκνείουν τα παραπάνω με νούμερα.



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  20:50:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για βάλε το λινκ fidelio.

Γιατί και συγγνώμη που θα στο πω αλλά κάνεις μεγάλο λάθος εάν νομίζεις ότι με το πρωτογενές πλεόνασμα σημαινει για την ελλάδα ότι "σταματάει να διογκωνεται το χρέος, μπορέι να πληρώνει τους τόκους της και υπάρχει και χώρος για επενδύσεις"

Δεν ξέρω πως έχεις την εντύπωση πως με το πρωτογενές πλεόνασμα "παγώνει ή μειώνεται σιγά-σιγά" το αρχικό δανειζόμενο ποσό ....και μάλιστα "υπάρχει και χώρος για επενδύσεις."

Είδες τελικά που μάλλον δεν τα ξέρουμε ακριβώς?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  20:56:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν δεν βάλεις στην εξίσωση το ΑΕΠ και τα έσοδα που προκύπτουν (ή δεν προκύπτουν...) από αυτό, καμμια συζήτηση δεν έχει ιδιαίτερο νόημα.
Έχει δίκιο ο Σταμάτης...

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  21:00:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και για του λόγου το αληθές:

"Την περίοδο 1994-2008 η γενική κυβέρνηση για εννέα ημερολογιακά έτη είχε πρωτογενή πλεονάσματα σωρευτικής αξίας 32,4 δισ. ευρώ. Παρά την ύπαρξη των πρωτογενών πλεονασμάτων κατά την περίοδο 1994-2008, το χρέος της γενικής κυβέρνησης από 77 εκτινάχτηκε σε 263,2 δισ. ευρώ. Αξιοσημείωτη είναι η διαπίστωση ότι την περίοδο 1994-2008, αν και ο μέσος αναπτυξιακός ρυθμός της χώρας ήταν 3,6% και το κράτος πέτυχε πρωτογενή πλεονάσματα, ωστόσο σε απόλυτες τιμές το χρέος της γενικής κυβέρνησης αυξήθηκε κατά 3,42 φορές. "

http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=362973


Edit: Αυτό που πρέπει να βάλεις στην εξίσωση ΠΡΩΤΑ απο όλα, εάν μιλάμε για προσπάθεια μείωσης του χρέους σου μέσω των ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ πλεονασμάτων σου, είναι τα τοκοχρεολύσια (τη πληρωμή των τόκων δηλαδή) που φυσικά και δεν καλύπτονται απο τα πλεονάσματα σου γιατί ειναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερα ....Για αυτο και ξαναδανείζεσαι και το χρέος όχι μονο δεν μειώνεται (αφου έχεις πλεόνασμα 10 ευρώ, ενώ έχεις να πληρώσεις τόκους 500) αλλά αυξάνεται διαρκώς.

Edited by - sam on 09/04/2014 21:07:05
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  21:18:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μιλάμε πάντα για 1 ΜΗ εξυπηρετούμενο χρέος. Ναι οκ θα μπορεί να πληρώσει τους τόκους και ΙΣΩΣ κάποιο μέρος του κεφαλαίου. Όμως όσο δεν υπάρχει ανάπτυξη δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί θα πρέπει να χαίρομαι. Ειδικά όταν οι μισθοί και συντάξεις συνεχώς μειώνονται (ιδιωτικό-δημόσιο), καινούργιες επιχειρήσεις δεν ανοίγουν, οι φόροι αυξάνονται, οι αποκρατικοποιήσεις μάλλον δεν έχουν ευοδώσει κλπ κλπ. Δηλαδή, μπορεί να λέμε ότι υπάρχει πρωτογενές πλεόνασμα, όμως όταν έχεις στίψει τον λαό για να το βγάλεις πως είσαι σίγουρος ότι για του χρόνου θα έχεις τις ίδιες μετρήσεις; Οι κατασχέσεις δείχνουν ότι τα δάνεια δεν αποπληρώνονται.
Μεταφέροντας κρατικό και τραπεζικό χρέος στον κόσμο απλά δίνεις μικρή παράταση ζωής.
Και όλα είναι βέβαια υποθέσεις όπως και το ότι "αν έρθουν ξένες επενδύσεις". Νομίζω ότι το θέμα είναι τρομερά πολυσύνθετο για να πούμε κάτι θετικό. Παρουσιάζεται ως θετική εξέλιξη χωρίς όμως να είναι ορατή. Ή μήπως όχι; Θα...θα...θα...θα και πάλι θα!!!!! Μου θυμίζει το "βλέπω ανάπτυξη εντός του 2010....2011...2012...2013...." και το "όχι άλλους φόρους". Σε 20 χρόνια δεν ξέρω αν θα ζω.
Κάτι σημερινό και μετρήσιμο υπάρχει για να με πειστώ; Αν δεν υπάρχει όλα αυτά είναι απλά δηλώσεις "μεγάλων ανδρών" και παραμένουν στη σφαίρα του "θα".
Μέσα σε 5 χρόνια ρήμαξε η ζωή μου και θα περιμένω άλλα 20 μήπως και δω φως; Μήπως δεν ζω στην Ελλάδα; "Όνειρο είναι, μην με ξυπνάτε!!!!".

Εδώ που τα λέμε, η κυβέρνηση δεν έχει κάνει και κάποια σοβαρή κίνηση για να μπορεί κάποιος να βασιστεί πάνω της. Το ίδιο βέβαια και η αντιπολίτευση.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.

Edited by - gargadua on 09/04/2014 21:25:26
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  21:21:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by sam

Edit: Αυτό που πρέπει να βάλεις στην εξίσωση ΠΡΩΤΑ απο όλα, εάν μιλάμε για προσπάθεια μείωσης του χρέους σου μέσω των ΠΡΩΤΟΓΕΝΩΝ πλεονασμάτων σου, είναι τα τοκοχρεολύσια (τη πληρωμή των τόκων δηλαδή) που φυσικά και δεν καλύπτονται απο τα πλεονάσματα σου γιατί ειναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερα ....Για αυτο και ξαναδανείζεσαι και το χρέος όχι μονο δεν μειώνεται (αφου έχεις πλεόνασμα 10 ευρώ, ενώ έχεις να πληρώσεις τόκους 500) αλλά αυξάνεται διαρκώς.



Αναφερόμουν στην πραγματική οικονομία και πώς αυτή επηρεάζεται από την προσπάθεια δημιουργίας πλεονάσματος.


"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  21:38:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασίλη μήπως και εσύ δεν το έχεις καταλάβει? ....Για να πληρώσει τους τόκους (πόσο μάλιστα και κάποιο μέρος του κεφαλαίου) θα πρέπει το πρωτογενές πλεόνασμα να είναι ΠΟΛΥ μεγαλύτερο απο αυτά που συζητάμε τώρα. Γιατί οι τόκοι (που πληρώνουμε ΚΑΘΕ χρόνο) είναι πολυ μεγαλύτεροι). Και μονο εάν τους κάλυπτες αυτούς θα μπορούσαμε να μιλάμε ΚΑΙ για μείωση του χρέους.

Για να καταλάβεις -και το επαναλαμβάνω- την περίοδο 1994-2008 βγάλαμε ως κράτος 32 δισ!!!! περισσότερα απο όσα δαπανήσαμε (και για να πέφτει και ο μύθος ότι τρώγαμε παραπάνω απο όσο είχαμε). Παρόλα αυτά το χρέος μας τριπλασιάστηκε ...και αυτό απο τους τόκους!

Και μάλιστα τα τοκοχρεωλύσια ΔΕΝ έχουν μια σταθερή ροή κάθε χρόνο. Μπορεί ένα χρόνο να έχεις μικρές απαιτήσεις (και να πανυγηρίζεις ψεύτικα επειδή τα κάλυψες ως ένα βαθμό με την "ανάπτυξη" σου) και τον επόμενο να έχεις 4 φορές ΠΑΝΩ.

Για να πάρεις μια ιδέα για τις απαιτήσεις σε τοκοχρεωλύσια τα επόμενα χρόνια μπορείς να δεις την ΕΠΙΣΗΜΗ θέση του ΚΡΑΤΙΚΟΥ Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους εδώ:

http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=576520

Να σου πω όμως ότι αυτά ακριβώς επειδήη ειναι εκτιμήσεις που τις κάνει η κυβέρνηση, η αλήθεια μάλλον είναι πολύ πολύ δυσμενέστερη. Πάντως και έτσι θα δεις ότι το 2022 π.χ θα χρειάζεσαι πρωτογενές πλεόνασμα 25δισ!!!! για να καλύψεις ΜΟΝΟ τους τόκους που έχουν εκτιμηθεί/υπολογιστεί ως σήμερα (που να μπουνε και άλλοι απο αυτα που εκδιδουμε τώρα)! ...Φαντάσου λοιπόν τι ανάπτυξη θα πρεπει να έχουμε σε 8 έτη στο ΑΕΠ ώστε να μπορεί να θεωρείται ένα πρωτογενές πλεόνασμα αυτής της τάξης (ως φυσιολογικο ποσοστό του ΑΕΠ) τουλάχιστον ένα όνειρο θερινής νυκτός (γιατί τώρα ουτε όνειρο δεν είναι αλλά ανέκδοτο απο τα πιο κρυα)

Edited by - sam on 09/04/2014 21:58:12
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  22:04:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωωωωωωωωωωωωωωωω τι μεγάλη έκπληξη που αυτές οι ιστορίες με τα πρωτογενή πλεονάσματα, την είσοδο στις αγορές και τα ψίχουλα εφάπαξ μέρισμα σε υπομερίδα του λαού, συμβαίνουν προεκλογικά. Πιστεύουν φαίνεται ότι ο σανός έχει ακόμη πέραση όποτε έρχονται εκλογές (μόλις θυμήθηκα τα 10χίλαρα στους πυρόπληκτους το 2007). Για να δούμε αν θα δικαιωθούν και σε αυτές τις εκλογές.

Παραθέτω ένα κείμενο. Όποιος διαφωνεί, ας εξηγήσει που υπάρχει άδικο:



http://prezatv.blogspot.gr/2014/04/blog-post_9806.html

ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ
Εδώ δεν έχουμε προσφορές, έχουμε μια συμφωνία με την γερμανική Deutsche Bank, την αμερικανική JP Morgan και άλλες τράπεζες που δανείζουν μια οικονομία με χρέος 171% του ΑΕΠ, την οποία κανένας άλλος δεν θα δεχόταν να τη δανείσει.

Τώρα που διαβάζεις αυτές τις γραμμές, αγαπητέ αναγνώστη-αναγνώστρια, μπορεί να βγαίνουμε στις αγορές. Και πως θα το καταλάβω, ερωτάς ευλόγως. Θα το καταλάβεις, θα σε προειδοποιήσει το σώμα σου. Θα νοιώσεις γλυκιά ζαλάδα στους κροτάφους, υπερήφανο φούσκωμα στο στήθος, σκαμπρόζικο γαργάλημα στο πιγούνι, ηδονική ζεστασιά στο δέρμα. Θα είναι σα να μπαίνει η Άνοιξη, θα είναι ουρανού κατάνυξη. Κι αν δεν την καταλάβεις τώρα την έξοδο στις αγορές, θα την καταλάβεις αργότερα, όταν θα πληρώσεις από την τσεπούλα σου 400-500 εκατομμύρια ευρώ.


Δεν υπάρχει έξοδος στις αγορές. ΄Εξοδος στις αγορές είναι να βγαίνει μια χώρα, να ανοίγει βιβλίο προσφορών και να ζητάει ένα ποσό, με το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο. Εδώ δεν έχουμε προσφορές, έχουμε μια συμφωνία με την γερμανική Deutsche Bank, την αμερικανική JP Morgan και άλλες τράπεζες που δανείζουν μια οικονομία με χρέος 171% του ΑΕΠ, την οποία κανένας άλλος δεν θα δεχόταν να τη δανείσει. Οι τράπεζες θα δώσουν 2-3 δις ευρώ με επιτόκιο πέριξ του 5%, δηλαδή 3% υψηλότερα από όσο θα δάνειζαν τη Γαλλία, επί παραδείγματι. Για κάθε δις που θα δώσουν στην Ελλάδα θα βγάλουν 30 εκατομμύρια περισσότερα απ' όσα θα έβγαζαν, αν δάνειζαν οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Αν τα δις είναι δύο, θα βγάλουν 60 εκατομμύρια, επί πέντε χρόνια, σύνολο 300 εκατ. ευρώ. Δεν είναι και άσχημα, ιδίως αν υπολογίσεις ότι οι ίδιες τράπεζες είναι και σύμβουλοι ιδιωτικοποιήσεων της ελληνικής κυβέρνησης, βγάζουν δηλαδή λεφτά από την εκποίηση του νερού, του ρεύματος, των γαιών.

Η συμφωνία δεν είναι οικονομική, είναι πολιτική. Πρόκειται για εσωτερική διευθέτηση ανάμεσα στην Μέρκελ, τον Σαμαρά και τις συνεργαζόμενες τράπεζες. Ένα ακόμη προεκλογικό δώρο στον Σαμαρά, για να ισχυρισθεί ότι έσωσε τη χώρα, ότι την έβγαλε από την κρίση, ότι έχει την εμπιστοσύνη των αγορών. Πανάκριβο προεκλογικό δώρο. Αν δανειστούμε 2 δις ευρώ με επιτόκιο 5%, ενώ τώρα δανειζόμαστε από τον ευρωπαϊκό μηχανισμό με 1,5%, θα πληρώσουμε 70 εκατ. ευρώ το χρόνο παραπάνω, επί πέντε χρόνια, σύνολο 350 εκατομμύρια. Κι αν τα δις του δανεισμού γίνουν 3, τότε το καπέλο θα ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια.

Το κατάλαβες, αγαπητέ αναγνώστη-αναγνώστρια; Θα πληρώσεις από την τσεπούλα σου 350-500 εκατ. ευρώ, για να κάνουν ο Σαμαράς με τον Βενιζέλο την ακριβότερη προεκλογική εκστρατεία όλων των εποχών. Θα τους δώσεις 350-500 εκατ., για να σε πείσουν να τους ψηφίσεις.


Γιώργος Ανανδρανιστάκης
avgi.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  22:14:05  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν είναι απαραίτητο να τριπλασιάστηκε το χρέος από τους τόκους.

ΠΧ.
Εγώ βγάζω 1000ευρώ το μήνα και ξοδεύω 900.
Αλλά ταυτόχρονα επειδή έχω #$@#2, τραβάω ένα δάνειο και δανείζομαι. Γιατί? Για διάφορους λόγους. (εξοπλιστικά, ή κάτι που δεν φαίνεται προσωρινά να επηρεάζει το πρωτογενές πλεόνασμα...)

Κάποιο λογιστικό τέχνασμα υπάρχει, αλλιώς δεν μπορώ να ερμηνεύσω αυτό το παράδοξο.

Εσύ υποστηρίζεις ότι παρόλο το πλεόνασμα, που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια, βυθιστήκαμε, απλώς λόγω των απανωτών τόκων, και αυτοί εκτροχίασαν την κατάσταση?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  22:43:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν το υποστηρίζω εγω Γιώργο. Οι αριθμοί το λένε...

Εαν τους μαγείρεψαν και τα χρηματα πήγαν αλλου που δεν φαίνονται στο ισολογισμό του κράτους ....τότε δεν πήγαν στους πολίτες (μισθοί, παιδεία, υγεία κλπ). Έχουν γίνει δεκάδες φορές προτάσεις απο πολλούς για να γίνει ένας γενικός έλεγχος των οικονομικών πεπραγμένων των προηγούμενων κυβερνήσεων και φαντάζομαι ξέρεις ποιος τις κολλάει... Να δούμε το παρόν είναι η δικαιολογία!

Όχι ότι δεν έσκασαν τότε οι απαιτήσεις απο προηγούμενα δάνεια με υπέρογκα επιτόκια προηγούμενων ετών (ναι έχει φυσικά ευθύνη ξαι το "τσοβόλα, δώστα όλα") ....αλλά αυτό δεν κάνουμε και τώρα? Πάμε να καλύψουμε το πρόβλημα κάτω απο το τραπέζι και να το μεταθέσουμε 5-6-7 χρόνια μετά? (και έχει πλάκα που οι περισσότεροι πίνακες που μας παρουσιάζουν αναφέρουν ότι θα είμαστε σε πορεία εξυπηρέτησης του χρέους το 2019-2020 ...και δεν μας λένε τι θα γίνει το 2021-2022)

Και επίσης μη ξεχνάμε ότι το χρέος ανέβηκε πια σε και σε μια χρονιά το 2009 για διάφορους λόγους μεταξυ των οποίων ΚΑΙ το σκάσιμο πολλών μαζεμένων τοκοχρεολυσίων εκείνη τη χρονιά.΄

Επίσης μπορείς να δεις εδώ κάποιες εξηγήσεις που προσπαθεί να δώσει η πλευρά καραμανλή για τις δικές της ευθύνες. Λαλακίες λέει βασικά, απλά για να δεις ότι όντως μέσα σε μόλις 5 χρόνια οι τόκοι ήταν πάνω απο 50 δις, ενώ μπορείς να προσθέσεις και άλλα 10δισ τουλάχιστον σε "υπόλοιπα" απο προηγούμενα εξοπλιστικά (you know, μίζες υποβρύχια κλπ)

http://opinion24.gr/politics/item/2190-%CE%B7-%CE%B1%CF%80%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%BB%CE%AE-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%AD%CE%BA%CF%81%CE%B7%CE%BE%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CF%87%CF%81%CE%AD%CE%BF%CF%85%CF%82


Επίσης μπορείς να δείς ότι την 20ετία 1991-2011 πληρώσαμε σχεδόν 700δις!!! σε τοκοχρεωλύσια:

http://www.aegeantimes.gr/article.asp?id=57591&type=1&kata=0

απο τα οποία τουλάχιστον 200 δις!!! είναι οι τόκοι.


....κανείς βέβαια, δεν έχει κάτσει στο ειδώλιο για όλα αυτά. Απεναντίας πανηγυρίζουμε που θα μας "σώσουν" οι ίδιοι άνθρωποι.

Edited by - sam on 09/04/2014 23:14:38
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  22:52:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
....αααα και συνεχίζουμε να επιμένουμε ότι χρεωκοπήσαμε επειδή τρώγαμε εμείς οι έλληνες παραπάνω απο όσα βγάζαμε. Το ότι είχε γίνει απιστευτο κερδοσκοπικό παιχνίδι σε βάρος της χώρας μας τόσα χρόνια απο συγκεκριμένους ανθρώπους και οικονομικά συμφέροντα (δεν είμαστε η μοναδική χώρα φυσικά) και στο οποίο τη τελευταία τετραετία δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα ....όποιος το αναφέρει ως πιθανότητα είναι παράξενος και κουμουνιστής.

Οι δε πολιτικοί που ήταν συνεργοί στο έγκλημα (με το αζημείωτο φυσικά ...καθώς έχουν βγάλει τα απίστευτα και αυτοι και όποιος δεν το διαισθάνεται αυτό, συγγνώμη αλλα είναι αδαής) είναι στη πλειοψηφία τους στο απυρόβλητο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  23:00:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/04/2014 :  23:13:40  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ξέρεις που είναι το "βρείτε το λάθος" σε όλα αυτά?
Χωρίς να μπαίνω στην λεπτομέρεια όλων αυτών, αλλά επειδή φαντάζομαι καταλήγουν στο ότι "έπρεπε να διαγραφεί το χρέος, να τελειώναμε, δεν θα μπορούσαν να μας κάνουν τίποτα, να κάναμε μια νέα αρχή"

Ότι το χρέος, αυτά που έσκασαν ξαφνικά από τα προηγούμενα χρόνια και έπρεπε να τα πληρώσουμε κτλ κτλ, δεν είναι λεφτά, προς κάποιον τρίτο άσχετο με την Ελλάδα. Που του κλείνουμε την πόρτα, και τον γράφουμε στα τέτοια μας.
Και δεν λέω απλά για κάποια "τιμωρία των αγορών". (που βέβαια αν όντως τα είχαμε δανειστεί, εγώ θα έλεγα να τα πληρώσουμε, δεν είμαι της άποψης... και τι μπορεί να μας κάνει=τίποτα, άρα τον γράφουμε).
Το χρέος είναι κατά ένα τεράστιο κομμάτι αναμεταξύ μας. Δλδ αυτό που ήταν πλέον ληξιπρόθεσμο και απαιτούσε πληρωμή, είναι στα ασφαλιστικά μας ταμεία, στις τράπεζες μας (που κρατάνε τις καταθέσεις όλων μας, ακόμα και των μικρών όπως εμένα που μπορεί να έχω 1500ευρώ όλα και όλα στην άκρη, αλλά και των μεγαλύτερων επιχειρηματιών να είναι, δεν λέει κάτι γιατί από αυτούς τους λογαριασμούς πληρώνονται υπάλληλοι, δουλείες κτλ. δλδ πρακτικά το χρέος είναι από όλους... προς όλους μας)

Αυτό χωρίς να μπώ σε κουβέντα τι θα συνέβαινε ακόμα και αν το χρέος ήταν σε κάποιον τρίτο, εντελώς εκτός ελλάδος και μπορούσαμε να του πούμε, άντε και κουρέψου, σε αγνοούμε και δεν μπορείς να μας κάνεις τίποτα. Άααααααλλλη κουβέντα αυτή.

Edited by - Deorum on 09/04/2014 23:15:41
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 15 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000