Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Κασιδιάρης - Μπαλτάκος
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 15

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/04/2014 :  10:02:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φιντ
επίσης κάνοντας 1 έρευνα αγοράς για μαγαζάκι απογοητεύτηκα όταν ανακάλυψα από τα πιο επικερδή είναι η πώληση ρούχων (δεν θέλω να συζητήσω την προέλευσή τους) με το κιλό!!!!!
Όταν πηγαίνω στο μάρκετ και βλέπω τις ουρές ανθρώπων για να αγοράσουν 1 φτηνή τσιπούρα ή κάτι σε προσφορά θλίβομαι γιατί σίγουρα δεν είναι αυτό το πλεόνασμα που μας λανσάρουν.
Θλίβομαι όταν συζητάω με νέους που είναι σε επιδοτούμενα προγράμματα του ΟΑΕΔ με 6μηνη σύμβαση και μηδενικό μέλλον.

Δεν είναι αυτή η υποτιθέμενη ανάπτυξη που μας λανσάρουν. Η οικονομική θεωρία δεν μπορεί να ακολουθείται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη και άλλα κριτήρια. Οι υποστηρικτές του πλεονάσματος νομίζω ότι πλανάστε ακριβώς για αυτόν τον λόγο. Δεν λαμβάνετε υπόψη την αθλιότητα που έχει πέσει η κοινωνία. Θεωρητικά μόνο έχετε δίκιο.

Όσο για τον κολλητό "Κασ", για να μην μαμάμε το θέμα, δεν είναι τίποτα άλλο διαφορετικό από τους υπόλοιπους 300. Δεν θα εκπλαγώ ακόμα και για μελλοντική συνεργασία αριστερών με την ΧΑ. Τα ισοπεδώνω; Ίσως. Μπορεί να με πείσει κάποιος για το αντίθετο;

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/04/2014 :  12:37:46  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ρε Gargadue, και λοιποί.
Η ανάπτυξη και το πλεόνασμα, σε δείκτες τις οικονομίας είναι κάτι που θα περάσει σε εμάς σε 3-4-5 χρόνια.
Όπως και το ανάποδο. Δλδ μια χαρά περνάγαμε, και οι δείκτες ήταν χάλια. Κάποια στιγμή όμως... θα ερχόταν και το μπάμ.

Δεν υπάρχει πιο ανούσιο επιχείρημα από το "Τι να το κάνω τον τάδε δείκτη, εδώ εχτές είχαμε 25% ανεργία", ενώ όταν οι δείκτες ήταν χάλια είχαμε 9% ανεργία.
Θλίβεσαι όταν μάλιστα οι νέοι είναι οι ΤΥΧΕΡΟΙ αυτοί που έχουν 6μηνη συμβαση στον ΟΑΕΔ (εκεί καταντήσαμε), γιατί άλλοι 100δες χιλιάδες δεν έχουν ούτε καν αυτό.

Εκτός αν θέλετε να μας πείτε ότι οι δείκτες στην οικονομία είναι ματζαφλάρια, δεν έχουν κάποια αξία, μούφα, μύθος ένα πράγμα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/04/2014 :  16:59:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιώργο
σε 3-4-5 χρόνια που θα περάσει δεν ξέρω αν θα ζω αλλά το κυριότερο δεν ξέρω αν αυτό σημαίνει ότι είμαι εκλογικά ΔΕΣΜΙΟΣ. Άλλωστε κάθε χρόνο βλέπω ανάπτυξη.
Η αντίθεση μου είναι όχι τόσο ως προς τα μέτρα αλλά ως προς τρόπο αλλά και τον χρονικό ορίζοντα επιβολής των μέτρων. Άλλο "χρειάζονται αλλαγές" και άλλο "θα πεθάνετε από τις αλλαγές".
Εντάξει ο δείκτης είναι κάτι για τα οικονομικά δεδομένα, η εκλογή της ΧΑ τι είναι; Κάτι άλλο; Οι αυτοκτονίες τι είναι; Και αυτό κάτι άλλο; Η ανεργία επίσης κάτι άλλο; Τα κλειστά μαγαζιά;
Όχι δεν είναι ματζαφλάρια αλλά δεν θα ρωτήσω ΜΟΝΟ 1 οικονομικό ή μόνο 1 κοινωνιολόγο για την σωστή πορεία. Λάθος είναι να επικεντρωνόμαστε ΜΟΝΟ σε 1 ειδικότητα. Η κοινωνία μας έχει γίνει αρκετά περίπλοκη για να βασίζεται μόνο στις θεωρίες του ενός.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις τι εννοώ.


Επιπλέον (και για μένα το σημαντικότερο) η σημερινή κρίση δεν είναι οικονομικής φύσης αλλά πρωτίστως πολιτικής λαθεμένης διαχείρισης. Δεν τα φάγαμε, μας επέτρεψαν νομίμως να τα φάμε. Κάποια στιγμή λοιπόν θα πρέπει να αλλάξουν και τα πρόσωπα. Επίσης για να μην παρεξηγούμαι δεν βλέπω στην αντιπολίτευση πρόσωπα για αυτή την αλλαγή. Μη με ρωτήσεις ποιος, δεν ξέρω.



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/04/2014 :  17:33:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιώργο είσαι έξυπνος άνθρωπος.

Κοροιδεύεις μάλιστα (και καλά κάνεις) τα πρόβατα που έπεφταν θύματα των προεκλογικών παροχών τις προηγούμενες δεκαετίες και νόμιζαν ότι, ως δια μαγείας όλα φτιάχναν πριν τις εκλογές και πλέον έτσι θα ήταν πάντα...

Γιατί πέφτεις στην ίδια λούμπα λοιπόν....?

Σύμπτωση που το πλεόνασμα που το αμφισβητούσαν οι ίδιοι ευρωπαίοι ξαφνικά έγινε αποδεκτό (απο το να μας έρθουν οι "άλλοι" που μπορεί να είναι και τρελοί ...ας το παίξουμε και αυτό το χαρτί)?


Σύμπτωση που "βγήκαμε" (εδώ γελάμε) στις αγορές ένα μήνα πριν τις εκλογές...

Σύμπτωση που βρέθηκαν να μας δανείσουν σήμερα που το χρέος μας είναι 80% πάνω απο πριν και ....πριν δεν βρισκοντουστα γιατί είχαμε "χρεωκοπήσει"?

Σύμπτωση που ένα μήνα πριν τις εκλογές μοιράζεται το "πλεόνασμα" (απο λεφτά που το κράτος δεν πλήρωσε και τα χρωστάει και κάποιοι αύριο -ΕΜΕΙΣ- θα τα πληρώουμε πάλι) στις λεγόμενες "ευπαθείς" κοινωνικές ομάδες (όπου μας νοιάζουν οι ψήφοι βασικά ...ένστολοι κτλ)

Σύμπτωση που ήρθε η μέρκελ εδώ εχθές και όλα τα μέσα μας έφαγαν πόσο γλύκες έκανε στον Σαμαρά ενώ μέχρι χθες ούτε τον κοίταγε?


....όλα συμπτώσεις βρε φιλε?


Οπότε λες να βάλουμε τα προεκλογικά παιχνιδάκια και τους δείκτες που "γύρισαν" και τις εξαγγελίες στο εικονοστάσι μας να ρίξουμε και 5-6 δόξα το θεό και δόξα και τον αντωνάκη ....και να περιμένουμε σε πέντε χρόνια να φτάσει και σε εμάς. ...εεεεε?


Τέλοσπάντων, δεν συνεχίζω γιατί θα παρεξηγηθώ. Όποιος έχει πειστεί για την "ανάκαμψη" της οικονομίας μας, και την αλλαγή σελίδας μπορεί να πανηγυρίσει ελεύθερα.



Υ.Γ. Άκουσα στο ραδιόφωνο ένα πετυχημένο. Τα γράφω στο περίπου γιατί ηταν ηχητικά αποσπάσματα και δεν τα θυμαμαι ακριβώς

Ο Βενιζέλος του ξέφυγε εχθές και είπε: "Ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέραμε"!!!!! Αυτος ονειρεύεται και το ΠΑΣΟΚ αυτοδυναμία ...να μου το θυμηθείτε. Δηλαδή όλα αυτά για να γυρίσουμε στην Ελλάδα που ξέραμε ...εεε?

Ο Αβραμοπουλος (μου φαίνεται ότι ήταν αυτός) δήλωσε: "Επιτέλους. Με την είσοδο μας στις αγορές σταματάμε να είμαστε έρμαιο των κερδοσκόπων"!!!! Οπότε ως συμπέρασμα βγαίνει ότι οι ευρωπαίοι εταίροι μας ήταν οι κερδοσκόποι!!! και επιτέλους οι αγορές θα μας σώσουν απο τους άχρειους!!!)

Ο δε σύριζα (για αυτό δεν άκουσα ηχητικό αλλά έχει μια βάση για το παράδοξο όλων των δηλώσεων) κατηγορεί τη κυβέρνηση που δεν παίρνει τώρα τα δάνεια του μνημονίου και πάει στις αγορές...

ΑΥΤΟ ΕΙΜΑΣΤΕ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/04/2014 :  17:43:16  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάντως έχω αρχίσει και πείθομαι όλο και περισσότερο ότι αυτό που τους χρειάζεται εκεί στα Ευρωπας θα ήταν όντως ένα τρελός (ή κάποιος να παίξει το ρόλο του τρελού) μπας και πάνε να τον πάρουν με το φιλότιμο και κερδίσουμε κάτι περισσότερο απο τα στανταράκια που έχουμε τώρα μπροστά.... Για να κάνω και λίγο χιούμορ (όχι πολύ όμως) εάν υπήρχε εθνική συννενόηση, σχέδιο και στρατηγική θα έπρεπε ο ίδιος ο Σαμαράς να πάει και να ψηφίσει Τσίπρα τώρα στις ευρωεκλογές (και μετα αν ήταν μάγκας να έκανε τις "διαπραγματεύσεις" του με άλλον τρόπο).

Βέβαια δεν μιλάω για αυτόν τον Σαμαρά γιατί αυτός ξέρουμε τι είναι. Για κάποιον άλλον υποθετικό μιλάω...

Edited by - sam on 13/04/2014 17:44:04
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/04/2014 :  17:51:23  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Λοιπόν, όχι όλα αυτά που λες ΔΕΝ είναι σύμπτωση. Αλλά.
1) κρύβουν αναγκαστικά μια δόση αλήθειας. Έστω στην υπερβολή της, και στην ωραιοποίηση της.
2) για το γιατί μοιράζονται ήδη τα πλεονάσματα κτλ, είμαι και εγώ αντίθετος ΚΑΘΕΤΑ. Οι απόψεις μου περί κοινωνικού κράτους που ΘΕΛΩ να υπάρχει, είναι διαφορετικές, με κάποια άλλη ευκαιρία το κουβεντιάζουμε. Υπάρχουν άνεργοι (πολλοί) που δεν παίρνουν ούτε αυτά τα 360ευρώ που λέμε. Δεν έχουν ούτε αυτή την ελάχιστη εξασφάλιση στην ζωή τους.


Μην μου λες για τον Αντωνάκη, με τα Ζάππεια 1+2+3+ν. Δεν είμαι με τον "Αντωνάκης" και ποτέ δεν ήμουν (αν τώρα δεν σας πείθω είναι άλλο θέμα). Αυτό βέβαια δεν σημαίνει, πως πλέον που κυβερνάει εγώ πρέπει πάντα και σε όλα να λέω ένα στείρο ΟΧΙ.
Φοβάμαι ότι η αντιπολίτευση στην Ελλάδα είναι πάντα καταδικασμένη να λέει μπούρδες και να υπόσχεται μαγικές λύσεις (ΓΑΠ πριν βγεί -λεφτά υπάρχουν-, ΣΥΡΙΖΑ τώρα -μας χωρίζει άβυσσος με τον ΣΥΡΙΖΑ-, ΝΔ με τα Ζάππεια πριν) και μετά... αμέσως να προσπαθεί να ξανακάνει τα ίδια, προσπαθώντας να πατήσει σαν την Γάτα για να μην την καταλάβουν. Κάτι πολύ άσχημο βέβαιο, γιατί στην προσπάθεια να κάνει τα ίδια ακριβώς, χωρίς να σε καταλάβουν ότι κάνεις ακριβώς τα ίδια τα κάνεις ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ και με ΠΑΣΑΛΕΊΜΜΑΤΑ, στην ουσία δεν κάνεις ούτε αυτά. Απλά ίσα ίσα... να προλάβεις να μεταφέρεις το πρόβλημα στον επόμενο. Όπως είπες, ας τραβήξουμε άλλα 4 χρόνια και βλέπουμε...

Τελικά θα το πω, και ας φωνάζετε. Ο πιο αθώος ήταν ο ΓΑΠ. (και όχι δεν είμαι ούτε ΠΑΣΟΚ, αν και παλαιά το έχω ψηφίσει)
αχαχαχαχαχαχα.

BTW, άκουσα τον Ποταμάκι σε κάτι συνεντεύξεις. μμμμ, τουλάχιστον μέσα μου δεν είναι 100% καμένος. (άλλο θέμα αυτό βέβαια, και ναι το έκραξα στην αρχή αλλά ακούω τους πάντες και τα πάντα. Βέβαια δεν είμαι καν κοντά στο να το ψηφίσω. (αν το κάνω θα σας το πώ, τουλάχιστον ιδιαίτερως... δεν θα σας το κρύψω))

Edited by - Deorum on 13/04/2014 18:04:30
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/04/2014 :  18:24:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Και εγω τον ΓΑΠ τον είχα πιστέψει πιο πολύ απο όλους και επίσης βάζω μέσα και την πιθανότητα να τον πούλησαν οι συνεργάτες του, να μην βρήκε στήριξη απο το καθεστημένο, να μη τον άφησαν κτλ ....ΑΛΛΑ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΙΚΑΝΟΣ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΣΚΑΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. Πάντως προσωπικά υποψιάζομαι και του καταλογίζω προς το παρόν λιγότερες σκοπιμότητες απο άλλους (μέχρι αποδειξεως του εναντίον φυσικά) ....Ευθύνες όμως του καταλογίζω.

Εγώ θα ψηφίσω μέσα απο αρκετά ψαγμένα κριτήρια πάντως. Όπως μου χε πει και παλαιότερα κάποιος που σεβόμουνα στα πολιτικά, απο το 80 και μετά, οι έλληνες σχεδόν πάντα ψήφιζαν λάθος στις 2-3 τουλάχιστον βασικές επιλογές που είχαν. Σε όλες τις διαδικασίες. Δεν είχε σημασία τι πίστευε αυτός, σε ποια πλευρά άνηκε και ποια τα πολιτικά του πιστεύω.... Με γνώμονα ένα γενικότερο καλό εαν μπορούσες να το πεις έτσι.

Για τον ποτάμι δεν μιλάω πόλύ. Ακόμα και να μην ήταν υποκινούμενος (που έχω τη δική μου διαίσθηση για αυτό) τον άκουγα στη συνέντευξη του και σε όλα τα κρίσιμα θέματα έλεγε την ίδια καραμέλα. Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα τη πολιτική μας! Αλλά ταυτόχρονα τον έβλεπα κάθετο σε θέματα τελείως δευτερεύουσας σημασίας, που ωστόσο αυτά θα μπορούσαν όντως να μπουν σε διαβούλευση.... Σαν να είναι το άλφα και το ομεγα το κάθε πότε θα έχουμε εκλογές! (ήταν κάθετος) ....το πότε πρέπει να βγαίνουν στη σύνταξη οι πολιτικοί (ήταν κάθετος) ....και εκατό τέτοια. Δηλαδή εάν νομίζει ότι αυτό αρκεί να κάνει και θα σωθούμε ...."σωθήκαμε" πραγματικά
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/04/2014 :  18:57:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπαλτάκος: Ν.Δ, Α.ΝΕ.Λ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ έχουν μαζί 45%, μπορεί η δεξιά να κυβερνήσει τα επόμενα 50 χρόνια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/04/2014 :  20:03:55  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλά ξέχασα τους ΑΝΕΛ. αχαχαχαχα. Για μένα αυτοί είναι χειρότεροι από όλους. Χίλιες φορές ΚΚΕ, παρά αυτούς. Οι άνθρωποι είναι απατεώνες. Ελπίζω να μην προσβάλλω τυχόν ψηφοφόρους τους...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  08:00:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όλα τα μικρά κόμματα είναι απλά Δούρειοι Ίπποι.

Αυτά πότε θα γίνουν;

http://www.capital.gr/jArticle.asp?id=1992588

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/04/2014 :  16:16:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.koutipandoras.gr/article/111763/oi-kynigoi-kefalon-tis-troikas-syllavete-katasheste-pleistiriaste-spitia

Οι «κυνηγοί κεφαλών» της Τρόικας: «Συλλάβετε, κατασχέστε, πλειστηριάστε σπίτια!»

Του Θοδωρή Παναγιωτίδη

Εφόδους σε όλες τις μεγάλες εφορίες της χώρας, κάνει η ομάδα τεχνοκρατών της Τρόικας που εκπροσωπεί το ΔΝΤ και την Κομισιόν, όπου ελέγχουν τα στοιχεία και ψάχνουν φακέλους φορολογουμένων. Πρόκειται για μία σκληρή και αδίστακτη ομάδα, που θυμίζουν περισσότερο «κεφαλοκυνηγούς», αφού εφαρμόζουν τις πιο αυστηρές μεθόδους έναντι των φορολογουμένων, στα χέρια των οποίων έχει περιέλθει ο έλεγχος όλου του φοροεισπρακτικού μηχανισμού της χώρας. Σε βάρος ποιων φορολογουμένων όμως; Σε βάρος των μικρών και των μικρομεσαίων.

Η εντολή που δίνουν προς όλες τις μεγάλες ΔΟΥ είναι «συλλάβετε τους οφειλέτες, κατασχέστε περιουσίες, πλειστηριάστε ακίνητα». Η παρουσία και η δράση των «κυνηγών κεφαλών» της ομάδας αυτής σαφώς και δεν παραπέμπει σε κυρίαρχη και ανεξάρτητη χώρα, ούτε αφήνει την παραμικρή ψευδαίσθηση ύπαρξης Κράτους στους πολίτες που συναλλάσσονται με δυσβάστακτους όρους με την εφορία με μοναδικό κριτήριο το «αυγάτισμα» των εσόδων του κράτος, άρα την είσπραξη των τόκων από τους τοκογλύφους.

Η ομάδα των εισπρακτόρων της Τρόικας τυπικά ονομάζεται Αποστολή Τεχνικής Βοήθειας και έχει εγκατασταθεί μόνιμα σε ειδικά γραφεία του υπουργείου Οικονομικών, στον 4ο και 5ο όροφο του κτιρίου στην οδό Καραγιώργη Σερβίας. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα, εφορμούν στις μεγάλες ΔΟΥ της χώρας, σε Αθήνα και επαρχία, και ελέγχουν τα πάντα. Ζητούν να αυξηθούν οι μηνυτήριες αναφορές κατά οφειλετών, να μη διστάζουν στην εφαρμογή του μέτρου της προσωποκράτησης, να αυξηθούν οι συλλήψεις και για λόγους παραδειγματισμού, να υπάρξει κύμα κατασχέσεων και βεβαίως μία ασταμάτητη ροή πλειστηριασμών. «Μη δείχνετε το παραμικρό έλεος, μόνο έτσι θα επιτευχθούν οι στόχοι», είναι το μήνυμα των ανθρώπων του Τόμσεν προς τις ΔΟΥ.

Για το ζήτημα ήρθαμε σε επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας των εφοριακών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη, ο οποίος δήλωσε: «Την ίδια στιγμή που οι πολίτες είναι αντιμέτωποι με ένα βάρβαρο και άδικο φορολογικό σύστημα, ο φορολογικός μηχανισμός είναι αναγκασμένος να υλοποιεί τις εντολές των στελεχών της Τρόικας. Τα στελέχη αυτά περιοδεύουν στις Υπηρεσίες και ασκούν στην ουσία διοίκηση, κλείνοντας όμως τα μάτια στις παθογένειες του φορολογικού μας συστήματος, όπως περίεργες τροπολογίες, κομματισμό κλπ.».

Ενδεικτικό αυτής της ανωμαλίας για δήθεν ανεξάρτητο Κράτος είναι το γεγονός, όπως αναφέρει στο koutipandoras.gr ο κ. Αλεξιάδης, ότι εάν σε μία σύσκεψη με τα μέλη της Τρόικας, ένας εφοριακός διαφωνήσει σε κάποιο κέλευσμα τους, τότε δίνεται εντολή να μην συμμετάσχει ξανά σε σύσκεψη. Εν ολίγοις πρέπει να συμμετέχουν μόνο όσοι εξ αρχής θα λένε ναι σε όλα, όσο παράλογα και αν είναι αυτά που ζητούν, ακόμα και αν αυτά που ζητούν δεν γίνονται όχι μόνο στις χώρες τους, αλλά πουθενά στον πλανήτη.

Για παράδειγμα, ενώ στις χώρες τους υπάρχουν κεντρικοί διωκτικοί μηχανισμοί, εδώ ζητούν το «σπάσιμο» σε διάφορες υπηρεσίες υπό διαφορετικές διοικήσεις, ουσιαστικά δυσκολεύοντας το έργο της δίωξης της φοροδιαφυγής και ειδικά της μεγάλης φοροδιαφυγής. Ενδεικτικά, η Οικονομική Αστυνομία ενώ ήταν σωστή ως έμπνευση, ουσιαστικά πια κυνηγάει μόνο αποδείξεις σε ταβέρνες και ενώ υπήρχε ένας ΣΔΟΕ τώρα με τις ευλογίες της Τρόικας θα υπάρχει το «ΣΔΟΕ Μαυραγάνη» με έδρα τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα που θα κυνηγάει την «μεγάλη» φοροδιαφυγή και το «ΣΔΟΕ Θεοχάρη» με έδρα την Πάτρα που θα «κυνηγάει» την μικρή φοροδιαφυγή.

Εκτόξευση της φοροδιαφυγής τα 4 χρόνια της Τρόικας

Αν θέλει κανείς να δει τα αποτελέσματα της ακολουθούμενης πολιτικής και των παρεμβάσεων της Τρόικας δεν έχει παρά να δει τα νούμερα που δεν ψεύδονται και που σύμφωνα με αυτά, προ μνημονίων και Τρόικας η φοροδιαφυγή άγγιζε τα 40 δισ. και μετά από 4 χρόνια διοίκησης Τρόικας ξεπερνά τα 63 δισ.

Η φοροδιαφυγή έχει εκτιναχθεί με την παράλογη αύξηση της έμμεσης φορολογίας και έχει δημιουργήσει και νέα ακμάζοντα πλέον είδη λαθρεμπορίου με τρανό παράδειγμα τα καπνά και το πετρέλαιο. Στην πρώτη περίπτωση έπεσαν οι πωλήσεις τσιγάρων, αυξήθηκαν οι απολύσεις και άκμασε το λαθρεμπόριο καπνού, δημιουργώντας παράλληλα ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα στην οικονομία του Κράτους και από πλευράς προβλημάτων υγείας που προκάλεσε η κατανάλωση παντελώς ακατάλληλων καπνών. Στα δε καύσιμα αυξήθηκε αντί να μειωθεί το λαθρεμπόριο και δημιούργησε και παράλληλες εστίες λόγω ζήτησης εναλλακτικών μορφών θέρμανσης που αύξησαν δραματικά τα φαινόμενα λαθροϋλοτομίας και τα συναφή προβλήματα με την αιθαλομίχλη. Με λίγα λόγια η Τρόικα και πιστοί της υπηρέτες αντί να μειώσουν τα κίνητρα του λαθρεμπορίου τα εκτόξευσαν στα ύψη.

Την ίδια στιγμή στην Ελλάδα εάν έχεις αγοράσει χρυσό αξίας π.χ. 1 εκατ. ευρώ ή έργα τέχνης ανάλογης αξίας δεν πληρώνεις ούτε ένα ευρώ φόρο και εάν έχεις ένα δυάρι στη Νίκαια που καλύπτει τις βασικές ανάγκες στέγασης το πληρώνεις για παλάτι. Το άλλο ενδεικτικό ζήτημα του διαχωρισμού μικρών, μικρομεσαίων και πλουσίων και η προστασία των τελευταίων, προκύπτει από τις εκατοντάδες φωτογραφικές διατάξεις που κατεβάζει κάθε τόσο η κυβέρνηση στη Βουλή για να προστατέψει εταιρείες και επιχειρηματίες που χρωστούν στο Δημόσιο. Τρανταχτό παράδειγμα άλλωστε η παραχώρηση του «φιλέτου» του Δημοσίου ΟΠΑΠ σε επιχειρηματία-φίλο της κυβέρνησης, που χρωστά όμως στο Δημόσιο…

Αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που κάθε δευτερόλεπτο που περνά σε αυτή τη χώρα δίνονται εντολές κατασχέσεων για χρέη από 500 ευρώ και πάνω από τις εφορίες όλης της χώρας και για μεγάλα χρέη γίνονται ρυθμίσεις-ανέκδοτα ή περνάνε διατάξεις που απαλλάσσουν τους μεγαλοφοροφυγάδες από διώξεις. Αυτή η πρακτική πάντοτε δυστυχώς υπήρχε σε αυτή τη χώρα, η διαφορά είναι ότι η Task Force και η Τρόικα δήθεν ανέλαβαν να μας κάνουν κράτος και ουσιαστικά όχι μόνο συνέχισαν να κυνηγάνε τους μικρούς και μικρομεσαίους αλλά αδιαφόρησαν πλήρως για τους μεγάλους και βοήθησαν το σάπιο εγχώριο πολιτικό σύστημα να διατηρήσει τα φέουδα και τις συναλλαγές με αυτή την Ολιγαρχία.

Επιβάλλουν φόρο κατοχής κτημάτων

Παράλληλα με την ένταση των ποινικών διώξεων κατά οφειλετών του Δημοσίου, απαιτούν και έναν ειδικό φόρο κατοχής για κτήματα που ανήκουν σε μη επαγγελματίες αγρότες, δεν καλλιεργούνται ή δεν νοικιάζονται και πέρασε στο τελευταίο νομοσχέδιο για την φορολογηση των ακινήτων, ώστε να αναγκαστούν οι ιδιοκτήτες να τα πουλήσουν είτε σε αυτούς που θα θέλουν να τα χρησιμοποιήσουν είτε σε εταιρείες που θα ξαμοληθούν για να υφαρπάξουν και την τελευταία σπιθαμή γης αυτού του τόπου κάτι που ήδη συμβαίνει και με τα ακίνητα. Η λογική δηλαδή που επιστρατεύεται είναι ακόμα και η ύπαρξη μίας στοιχειώδους περιουσίας για στέγαση να γίνει τόσο ασύμφορη που στο τέλος να περάσει σε άλλα χέρια ...να συγκεντρωθεί σε συγκεκριμένα χέρια.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2014 :  13:17:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Παραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας!

"Ο πρωθυπουργός της Νότιας Κορέας Τσουνγκ Χονγκ-γουόν παραιτήθηκε την Κυριακή αναλαμβάνοντας την κυβερνητική ευθύνη για την τραγωδία της 16ης Απριλίου με την βύθιση του πλοίου που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους εκατοντάδες επιβάτες κυρίως νεαροί μαθητές.

«Δεν ήθελα να παραιτηθώ νωρίτερα καθώς η διαχείριση της κατάστασης ήταν η πρώτη προτεραιότητά μου και σκέφτηκα ότι ήταν δική μου ευθύνη να παρέχω βοήθεια. Αλλά αποφάσισα να παραιτηθώ τώρα για να μην επιβαρύνω άλλο την κυβέρνηση,» ανέφερε σε μια σύντομη άκρως συναισθηματικά φορτισμένη δήλωσή του. "

http://www.sport-fm.gr/article/paraitithike-o-prwthupourgos-tis-notias-koreas/763111



Τι μου θυμίζει...? ....τι μου θυμίζει? ....τι μου θυμίζει?


...


...


...


ΤΙΠΟΤΑ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2014 :  14:41:51  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
χαχα... (για το "τίποτα")

Πάντως οι λαικές γλώσσες του ναυτικού κόσμου λένε πως το πλοίο δεν χτύπησε πουθενά. Συνηθίζεται να γίνονται μετατροπές σε επιβατικά πλοία για να χωράνε περισσότερους επιβάτες. Οι μετατροπές αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε μετατόπιση φορτίου και έτσι το πλοίο να τουμπάρει , να πάρει νερά και φυσικά να βουλιάξει. Ετσι μου είπε ένας πρωην μαρκόνης.

Αυτοκτονεί ο δάσκαλος του σχολείου (σοκαριστικό), παραιτείτει ο πρωθυπουργός, ο καπετάνιος κρύφτηκε μέσα στην καμπίνα και δεν διέταξε εγκατάληψη. ...χμφφ. Παράξενοι λαοί εκει πέρα...

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/04/2014 :  15:11:01  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Εδώ καλά όχι ο πρωθυπουργός δεν θα είχε παραιτηθεί, όχι ο αρχηγός του λιμενικού δεν θα είχε παραιτηθεί, αλλά ούτε ο καπετάνιος. Μετά το δικαστήριο, θα περίμενε να τον ξαναβάλουν σε καράβι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/05/2014 :  14:13:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επειδή καλό είναι να θυμόμαστε όλοι τι έχουμε γράψει και καθώς τα γραπτά μένουν (και δεν είναι άλλωστε το μόνο θέμα -υπήρχε και άλλο σχετικό με τον "κασιδιάρη" - που οι εξελίξεις -θετικές ή αρνητικές- επιβεβαίωσαν του λόγου το αληθές ):


Δημοσιεύθηκε - 13/04/2014

quote:
Originally posted by sam
.... Για να κάνω και λίγο χιούμορ (όχι πολύ όμως) εάν υπήρχε εθνική συννενόηση, σχέδιο και στρατηγική θα έπρεπε ο ίδιος ο Σαμαράς να πάει και να ψηφίσει Τσίπρα τώρα στις ευρωεκλογές (και μετα αν ήταν μάγκας να έκανε τις "διαπραγματεύσεις" του με άλλον τρόπο).



Reuters: Η Ευρώπη θα δείξει επιείκεια για το χρέος για να μη θέσει σε κίνδυνο την κυβέρνηση Σαμαρά

Bloomberg: Η νίκη ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βοηθήσει τον Σαμαρά.

http://www.iefimerida.gr/node/156748#ixzz32uczAaNq

http://uk.reuters.com/article/2014/05/26/uk-eu-election-greece-idUKKBN0E617B20140526

http://www.bloomberg.com/news/2014-05-26/eu-austerity-rethink-urged-as-voters-back-protest-parties.html


Ιδού λοιπόν η ρόδος, ιδού και το πήδημα. Εαν βέβαια δεν είναι το τελευταίο που μας νοιάζει η πραγματική ουσία και η σωτηρία της χώρας ...και δεν είναι όλα προαποφασισμένα κάτω απο "άλλη" ατζέντα ...οπότε το μόνο που θα συζητάμε αύριο και μεθαύριο στα αεροπλάνα και στα δείπνα θα είναι το πως να αλλαξουμε καιροσκοπικά τον εκλογικό νόμο τώρα που δεν μας βολεύει μη τυχόν και χάσουμε τη καρέκλα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 15 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000