Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Tihio Race
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 5

pns
Forum-Runner

Greece


103 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 20/05/2015 :  14:54:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ http://www.tihiorace.gr/gr/multimedia-gallery/

NIKE+
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/05/2016 :  00:33:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ένας αγώνας στημένος με πολύ μεράκι! Η υποδοχή των αθλητών, το κλίμα του αγώνα, το όμορφο περιβάλλον, οι πλούσιες παροχές, η αφοσίωση των εθελεντών, τα πάντα σε αυτόν τον αγώνα συνθέτουν μια δυνατή ατμόσφαιρα!

Τείχιο 27Κ 15.5.2016


Για κάποιο λόγο μου είχε δημιουργηθεί η εντύπωση ότι ο αγώνας των 27Κ θα ήταν «εύκολος» και γρήγορος! Χρειάστηκε να φάω αρκετό κοπάνημα για να καταλάβω το λάθος μου! Ήδη με την εκκίνηση και την είσοδό μας στα πρώτα μονοπάτια φάνηκε ότι ο αγώνας αυτός θα προσέφερε δυνατές εμπειρίες και συγκινήσεις σε όλους τους δρομείς που θα είχαν την ευκαιρία να γευτούν μια μοναδική παρθένα φύση!

Η σηματοδοσία ήταν «εξοντωτικά» πυκνή, σε σημείο που μάλλον «καλόμαθα» και έτσι σε ένα σημείο δύσκολο αφαιρέθηκα και μπαίνοντας σε έναν κατηφορικό χωματόδρομο, ξέκοψα από τη σωστή πορεία και άρχισα πλέον να βολοδέρνω εκτός σωστής κατεύθυνσης για αρκετή ώρα… Οι προτροπές ενός συναθλητή (είχε χαθεί και αυτός) που είχε τρέξει τον αγώνα πέρυσι, ότι κινούμασταν σε σωστή πορεία απλά χειροτέρεψε την κατάσταση! Τελικά μη βλέποντας σηματοδοσία για πάνω από ένα χιλιόμετρο στο χωματόδρομο κατάλαβα ότι έτρεχα άσκοπα χάνοντας και ενέργεια και πήρα το δρόμο της επιστροφής και εύρεσης της σωστής ρότας. Με την επιστροφή στο μονοπάτι αγχώθηκα και ανέβασα απότομα ένταση στην προσπάθεια να μαζέψω κάπως το χαμένο χρόνο, ζώντας μια κατάσταση dejavu, προσπερνώντας από την αρχή ένα σωρό δρομείς που είχα ήδη περάσει στα πρώτα χιλιόμετρα του αγώνα. Το αποτέλεσμα ήταν ένα μυϊκό κάψιμο που το πλήρωσα κάπως προς το τέλος των χιλιομέτρων…
Μετά το 8ο χιλιόμετρο ξεκινάει μια ανηφορική καθετίλα που οδηγεί στην κορυφή του βουνού και το μεγαλύτερο απόλυτο υψόμετρο του αγώνα όπου βρίσκονται και οι ανεμογεννήτριες. Η θέα μοναδική προς κάθε κατεύθυνση, ο όγκος τους επιβλητικός, και ακόμα πιο εντυπωσιακό το «σκίσιμο» του αέρα από τα τεράστια πτερύγιά τους! Από τις πιο δυνατές εικόνες του αγώνα! Δυνατό κατέβασμα μέχρι και το 17 χιλιόμετρο και την Ποτιδανία. Εκεί ξεκινάει εκ νέου μια απαιτητική ανεβασιά δύο χιλιομέτρων που δοκιμάζει τις αντοχές. Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως του αγώνα μου φάνηκε από εκεί και πέρα όπου για 7 χιλιόμετρα (ουσιαστικά μέχρι και την είσοδο στο Τείχιο) υπάρχει ένα συνεχές «σκαμπανέβασμα» στα υψομετρικά με κάποια απόσταση να γίνεται σε ένα νέο μονοπάτι που είχε φτιαχτεί ειδικά για το φετεινό αγώνα έτσι ώστε να μειωθεί ακόμα πιο πολύ το κομμάτι του χωματόδρομου που θα διανύαμε. Αυτό το νέο μονοπάτι ήταν ιδιαίτερα τεχνικό και από τα πιο απαιτητικά κομάτια γης που έχω ποτέ τρέξει!

Ο αγώνας στο Τείχιο, ακόμα και στην «ταπεινή» απόσταση των 27 χιλιομέτρων έχει από όλα: και ισιάδες και κομμάτια σε χορτάρι και γρήγορο χωματόδρομο και παρθένα φύση, απίστευτη βλάστηση και πολύ τεχνικά κομμάτια, κατηφόρες «καμικάζι», ανηφόρες καψίματα, λασπουριό, χωμάτινη σάρα και παιχνίδι με τις πέτρες και τις απότομες κατεβασιές και στο τέλος άφθονο φρεσκοψημένο φαγητό για αθλητές και συνοδούς!
Ναι! Θα ξαναβρεθώ εκεί…ίσως και στο 50άρι (!) ;-) Για την ιστορία το χρονόμετρο σταμάτησε στο 3:37 με κάμποση μυϊκή κούραση αλλά γενικά σε καλή κατάσταση και χωρίς καμιά πτώση…αλώβητος δηλαδή!

Είτε τον δει κάποιος πιο αγωνιστικά είτε πιο προπονητικά (όπως εγώ), είτε το πιέσει είτε όχι, το σίγουρο είναι ότι ο δρομέας θα απολαύσει μια απίστευτη φύση, έναν πολύ όμορφο αγώνα και θα καταλάβει το πόση προσοχή έχουν δώσει τόσοι άνθρωποι για να έρθουμε σε επαφή με το εντυπωσιακό «Τρίκορφο»!

https://connect.garmin.com/modern/activity/1170149078
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/05/2016 :  08:22:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μπράβο Μανώλη!!!!!!!
Για την ιστορία διανυκτέρευση Ναύπακτο ή απευθείας από Αθήνα (αν ναι τι ώρα ξεκίνησες)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/05/2016 :  12:17:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by geopa

Μπράβο Μανώλη!!!!!!!
Για την ιστορία διανυκτέρευση Ναύπακτο ή απευθείας από Αθήνα (αν ναι τι ώρα ξεκίνησες)



Καλημέρα Γιώργο! Απευθείας από Αθήνα με το - δωρεάν - πούλμαν του αγώνα που ξεκίνησε στις 05:00 από το σταθμό του ηλεκτρικού "Ειρήνη".

Αν κάποιος βέβαια θέλει να τρέξει στο 50άρι τότε αναγκαστικά πρέπει να ταξιδέψει από την προηγούμενη προς την περιοχή, αφού η συγκεκριμένη διαδρομή ξεκινάει στις 07:30...

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spy
Master Forum-Runner

Greece


2817 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/05/2016 :  12:46:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
...συγχαρητηρια Μανωλη!Εγγυηση και σταθερη αξια παντα ... σε ο,τι κι αν επιχειρησεις!!!

...καθε χιλιομετρο κι ενα δακρυ χαρας κι ευτυχιας...στο μοναχικο δρομο των ονειρων!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  21:43:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Mπράβο Μανώλη.Αντε και στα ανώτερα....

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

nikkapen
Advanced Forum-Runner



215 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/05/2016 :  21:54:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο αγωνας ηταν σουπερ.Εγω στα 15 ετρεξα και για πρωτη φορα κυνηγησα τη διακριση,δυστυχως την εχασα λογω του οτι εκανα 1.4 χλμ παραπανω κατα λαθος.Δεν πειραζει,του χρονου να ειμαστε καλα.Πιστευω πως θα καθιερωθει ο αγωνας και το αξιζει,λογω της απιστευτης φυσικης ομορφιας,της προθυμιας των διοργανωτων αλλα και της υποστηριξης της τοπικης κοινωνιας.

Τρεχω αρα υπαρχω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kanivallos
Elite Forum-Runner

Greece


1857 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/05/2016 :  05:49:14  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kanivallos Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ιδιαίτερα απαιτητικός αγώνας, με πολλά σκαμπανεβάσματα στο τέλος της διαδρομής των 50 χλμ, εκεί που νόμιζες ότι τα δύσκολα πέρασαν και έχεις μόνο κατήφορο!
Έπεσα 2 φορές (που υποτίθεται ότι είμαι και προσεκτικός) σε κατηφόρες, η μία πιστεύω έπρεπε να έχει σχοινί βοηθητικό (μεταξύ 40ου και 41ου χλμ σε λασπώδη μονοπάτι με επιφανειακές ρίζες)
Κατά τα λοιπά, πολύ ωραία διαδρομή, πολλές παροχές και ζεστό κλίμα υποδοχής.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/05/2016 :  15:08:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by ANASTASIOS

Mπράβο Μανώλη.Αντε και στα ανώτερα....

Γηράσκω αεί διδασκόμενος




Ευχαριστώ Αναστάσιε! Και εσύ σε ψηλότερα και πιο δύσκολα βουνά! (καταλαβαίνεις ότι πλέον έχεις ψηθεί για τα καλά και σε βουνίσιες αλλά και σε ασφάλτινες προκλήσεις!!!)

@spy: ευχαριστώ Σπύρο! Όταν μεγαλώσω θα ήθελα πάντως να μοιάσω στην αποφασιστικότητά σου!!!

@nikkapen: του χρόνου πιο "τυχερός" και φυσικά θα είμαστε πάλι εκεί!!! Και όπως το έγραψες, αυτή η ομορφιά της παρθένας και εκπληκτικής φύσης εκεί μου άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις! Απίστευτος ο καταπράσινος ορεινός όγκος που φαίνονταν από τις κορυφογραμμές του αγώνα, ενός κομματιού της Ελλάδας που για μένα τουλάχιστον ήταν τελείως άγνωστο ως τώρα!

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

GiAle
Forum-Runner

Greece
60 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 03/07/2016 :  20:45:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επ... τωρατόδα....

Λόγω προγράμματος, έτρεξα το μικρούλι των 14ρων χλμ. Και εγώ το νόμιζα εύκολο, σύντομο και ζουπερ-γΛήγορο. Ημουν τυχερός, τερμάτισατρίτος. Γιατί και το μικρό ήταν το ίδιο και απαράλλαχτο - σε μικρός ποσότητες βέβαια - με τα μεγαλύτερα αδερφάκια του.

Δεν θα τον ξαναχάσω καθότι ήταν από τους καλύτερους αγώνες σε παροχές που έχω τρέξει εφέτο. Η σήμανση Α-πι-στευ-τη (και εγώ χάθηκα 2-3 φορές μέσα στο δάσος όχι λόγω μη σηματοδότησης αλλά επειδή χάζευατη φύση - η δουλειά στα μονοπάτια μεγάλη (σεμερικά σημεία η διαδρομή είναι ιδιαίτερα τεχνική - , το κέφι στους σταθμούς φοβερό - παραλίγο να εγκαταλείψω σε 2 σταθμούς και να μείνω εκεί μέχρι να σχολάσει το νταβαντούρι - , οι μπύρες στο τέλος παγωμένες....και ήπιαμε και καμπόσες, τα μπακλαβαδάκια σωστά μελωμένα....ωπς παρασύρθηκα, στο τέλος θα σας πείσω ....... Και του χρόνου!

__________________
go home
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 5 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000