Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Ερωτήματα & Προβληματισμοί
 Καυγάδες δρομέων με οδηγούς - Ευθύνες
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 3

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 14/04/2014 :  14:04:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα ήθελα να αναφέρω ένα συμβάν που με προβλημάτισε, χτες που έτρεχα στην Διαδ. Παύλου στην Γλυφάδα (τον δρόμο κάτω από την παραλιακή, απ'όπου περνάνε και οι αγώνες του ΣΔΥΑ):

Ενώ έτρεχα, άκουγα από μακριά μπροστά μου (καμιά 300αριά μέτρα πιό μπροστά) φωνές απίστευτης έντασης και ασύλληπτα βρισίδια (ακόμα και για "ναυτικό" επίπεδο!). Πλησιάζοντας πιό κοντά, είδα ότι επρόκειτο για έναν δρομέα που ήταν εντελώς εκτός εαυτού και έβριζε έναν οδηγό (που δεν είχε κατέβει από το αυτοκίνητο, αλλά είχε ανοίξει το παράθυρό του), ενώ ήταν και ένας τρίτος που συγκρατούσε κάπως τον δρομέα.
Όλη την ώρα που ο οδηγός τα "άκουγε" (όση ώρα τουλάχιστον είδα εγώ περνώντας από δίπλα), προσπαθούσε να του μιλήσει ήρεμα και ψύχραιμα, ενώ 2 μισές κουβέντες που άκουσα φευγαλέα μου ακούστηκαν λογικές και στο πνεύμα του "...όταν τρέχουμε πάνω στον δρόμο πρέπει να παίρνουμε και εμείς κάποια μέτρα ασφαλείας...." Μπορεί να κάνω και λάθος βέβαια, δεν ήταν εύκολο να ακουστεί μπροστά στον δρομέα ο οποίος είναι αδύνατον να διανοηθείτε πως έκανε αν δεν το βλέπατε μπροστά σας.
Πρέπει να είχα απομακρυνθεί πάνω από 500 μέτρα, ενώ οι φωνές και τα βρισίδια του δρομέα εξακολουθούσαν να ακούγονται και τελικά σταμάτησα να τα ακούω, απλά γιατί πλέον είχα απομακρυνθεί αρκετά...

Δεν θα σταθώ στο ποιός έφταιγε και ποιός όχι, άλλωστε δεν ήμουν μπροστά στο συμβάν το ίδιο για να μπορέσω να εκφέρω γνώμη. Θα σταθώ όμως στο ότι και χίλια δίκια να έχουμε, με την συμπεριφορά μας μπορεί και να τα χάσουμε... Δεν φτάνει να έχουμε δίκιο, πρέπει να μπορούμε να το υποστηρίξουμε και σωστά. Η αντανακλαστική μου αντίδραση πχ, ήταν τα ταχθώ μέσα μου με το μερος του οδηγού χωρίς να ξέρω τι έχει προηγηθεί (μπορεί να ήταν και ο χάρος με ρόδες!), απλά και μόνο από την εικόνα που έβλεπα (και κυρίως αυτήν που άκουγα)!

Να διευκρινίσω ότι υπεράνω δεν είμαι ούτε και εγώ και εν μέρει, το εν λόγω ποστ το γράφω και για μένα. Ωστόσο, όταν τα 2 εμπλεκόμενα μέρη αντιδρούν τόσο διαφορετικά και αντίθετα (γιατί αλλιώς θα ήταν πιστεύω να αρχίσουν να βρίζουν και οι 2, ώστε η ένταση να κλιμακωθεί στο άψε σβήσε και αλλιώς όταν ο ένας εκ των δύο αντιδρά "πυροσβεστικά") και η ένταση παρολαυτά ανεβαίνει, τότε θεωρώ ότι υπάρχει μεγάλο πρόβλημα, πρωτίστως κοινωνικό (παρά θέμα ΚΟΚ!)...

Τέλος ένα σχόλιο από φίλο που συζητήσαμε το θέμα μαζί, το οποίο επαναλαμβάνω δεν είναι κρίση πάνω στην παραπάνω κατάσταση (ποιός έφταιγε και ποιός όχι), αλλά σαν αφορμή από το συμβάν και σαν γενικό σχόλιο που δεν πρέπει να ξεχνάμε όλοι εμείς που τρέχουμε πάνω σε δρόμο:
Οι δρόμοι είναι για τα αυτοκίνητα. Αν εμείς τρέχουμε πάνω στον δρόμο, εμείς πρέπει να προσέχουμε πρωτίστως για την ασφάλειά μας και να μην αφηνόμαστε έρμαια στις διαθέσεις και την ασχετοσύνη του κάθε ανεύθυνου, επικίνδυνου και απρόσεκτου οδηγού που (μπορεί να) κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους....

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  14:07:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχεις πολλά δίκια συντρέχτη...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

SKOTEINOS
Σκοτεινές Δυνάμεις

Greece


11053 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  14:22:12  Εμφάνιση Προφίλ  Visit SKOTEINOS Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μα πώς είναι δυνατόν να συνέβη αυτό το συμβάν χθες,μιας και ο Πήλικας ήταν στην Καλλιθέα;

ΒΡΕΤΤΑΚΕΙΑ 2014-ΕΛΑΙΩΝ ΓΗ.ΚΡΟΚΕΕΣ ΛΑΚΩΝΙΑΣ 2/8/2014
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

echetlos
Master Forum-Runner



9191 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  14:27:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο Πήλικας όταν τρέχει στον δρόμο και αναγκάζει έναν οδηγό ή να κόψει ή να του παραχωρήσει προτεραιότητα, ζητάει πάντα συγνώμη και τον ευχαριστεί.
Θεωρώ απαράδεκτο να έχει ο δρομέας απαιτήσεις όταν είναι εκτός πεζοδρομίου.

"My sport is your sport's punishment"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANGEL1
Elite Forum-Runner

Greece


1089 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  14:37:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα πρέπει όλοι, δρομείς και οδηγοί, να οδηγούμε ή να τρέχουμε εκεί που πρέπει χωρίς να ενοχλούμε ο ένας τον άλλο.
Απ' την πλευρά του δρομέα τώρα, θα πρέπει να παίρνουμε τα μέτρα μας, για την ασφάλεια μας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trickster
Advanced Forum-Runner



211 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  14:46:08  Εμφάνιση Προφίλ  Visit trickster Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Συνήθως δεν είναι άσπρο μαύρο υπέρ και κατά κάποιου.. ορίστε κάποιες γκρίζες περιπτώσεις που μου έτυχαν μόλις χθες:

α) το πεζοδρόμιο είναι πολύ στενό για να ανέβει και να περπατήσει άνθρωπος οπότε αναγκαστικά περπατώ δίπλα του πεζοδρομίου και με κόντρα την λωρίδα που έρχονται αμάξια (αριστερά). Εντούτις αμάξι που με έχει δει και ενώ μπορεί να διορθώσει προς το μέσω του δρόμου (σημείωση δεν έρχεται άλλο αμάξι από το αντίθετο ρεύμα) με αγνοεί και με στριμώχνει έτσι ώστε να τρέξω για κανα 2-3 μέτρα με το ένα πόδι στο πεζοδρόμιο και στα φυτά που πετάγονται. Ήταν γυναίκα οδηγός και τα άκουσε.

β) διαστάυρωση και αμάξι στα 5 μέτρα (πολύ κοντά) παρατηρεί αν πίσω μου έρχεται κάποιο άλλο αμάξι. Δεν βλέπει κάτι και από το βλέμμα του (γίνεται απλανές χωρίς να με έχει στο focus του) καταλαβαίνω οτι θα βγεί. Όντως το κάνει και τον προσπερνάω ανοίγοντας την πορεία μου δίπλα στο προφυλακτήρα. Αν είχε κάνει καλύτερη εκτίμηση της ταχύτητάς μου θα καταλάβαινε και θα περίμενε. Ήταν άντρας και του την είπα.

Γενικά το υποσυνείδητο των οδηγών δεν έχει τους πεζούς σαν κίνδυνο. Πάντα σταματάνε οι πεζοί για να περάσει το αμάξι ειδικά αν έχει γίνει eye contact και δεν σέβονται κάποιον που εκείνη την ώρα τρέχει και δεν πρόκειται να σταματήσει.


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

than
Senior Forum-Runner

Greece
474 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  15:11:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Ο Πήλικας όταν τρέχει στον δρόμο και αναγκάζει έναν οδηγό ή να κόψει ή να του παραχωρήσει προτεραιότητα, ζητάει πάντα συγνώμη και τον ευχαριστεί.
Θεωρώ απαράδεκτο να έχει ο δρομέας απαιτήσεις όταν είναι εκτός πεζοδρομίου.

"My sport is your sport's punishment"



Συμφωνώ απόλυτα.
Και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τους ποδηλάτες.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  15:57:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι ποδηλάτες πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες οδικης κυκλοφορίας που ισχύουν για όλα τα οχήματα. Δεν μπορούν να περνάνε με κόκκινο π.χ. επειδή θα κρυώσουν άμα σταματήσουν λίγο.... ΟΜΩΣ, και καθώς το ελληνικό κράτος δεν έχει μεριμνήσει να φτιάξει ποδηλατόδρομους όπως σε όλα πολιτισμένα κράτη, έχουν ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ....αλλά ΚΑΙ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ για την ασφάλεια τους, να πηγαίνουν στη μέση της λωρίδας και να τη χρησιμοποιούν εξ΄ολοκλήρου ακόμα και ας πηγαίνουν με 10 και 20 χιλιόμετρα την ώρα (εκτός απο τους δρόμους εκείνους -εθνικές οδούς βασικά- όπου απαγορεύεται ρητά η κίνηση αργών οχημάτων)

Να δω λοιπόν τι αντιμετώπιση θα έχει ο ποδηλάτης που θα το κάνει αυτό?????? ....Οποτε ΔΥΣΤΥΧΩΣ τον αναγκάζεις τον ποδηλάτη να παρανομήσει, να περνάει απο δεξιά στην άκρη του δρόμου ...και να περναει όπου βρει καμιά στάση γρηγορότερα απο όλους γιατί εάν ξεκινήσει το φανάρι και πάει να ξεκινήσει και έχει πίσω του αυτοκίνητα θα τον πάρουν παραμάζωμα όλοι...

Τώρα για τους δρομείς(/πεζούς) ισχύουν πάνω κάτω τα ίδια που ισχύουν και για τους ποδηλάτες. Να ακολοθούν τον ΚΟΚ. Βέβαια ο ΚΟΚ λέει ότι με το που αντιληφθεί ο οδηγός του οχήματος ότι παει ένας πεζός π.χ. να περάσει μια δάβαση, πρέπει να κοκαλλώσει ....αλλά η πραγματικότητα έιναι ότι στην Ελλάδα ...θα σου γκαζώσει για να περάσει απο πάνω σου και παραπάνω και θα φας και 5-6 γαμωσταυρίδια. Και φυσικά για πεζόδρομους και ελέυθερα πεζοδρόμια η κατάσταση είναι αστεία και οι όποιες καταγγελίες των πολιτών για αυτά πάνε στο βρόντο. Οπότε σε μια κοινωνία όπου το κράτος έχει επιβάλει την αναρχία ....αναρχία θα έχεις και ο καθένας θα κοιτάει -ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΛΕΩ ΕΓΩ.. ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ- τον κώλο του.

Όσο για τις φασαρίες και τις φωνές ....λαλάκες υπάρχουν παντού. Δεν σημαινει ότι αμα είσαι δρομέας είσαι κάτι ιδιαίτερο όσο και εάν μερικοί ορκίζονται για το αντίθετο.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trickster
Advanced Forum-Runner



211 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  17:03:04  Εμφάνιση Προφίλ  Visit trickster Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
..αγαπητέ sam είναι λίγο θωλό για το αν θα πρέπει να πειθαρχούν τα ποδήλατα σε σηματοδότες βάσει Κ.Ο.Κ:

Παράγραφος 2. Θεωρούνται ως πεζοί τα πρόσωπα που σπρώχνουν ή σύρουν: α) βρεφικά οχήματα, β) καθίσματα ασθενών ή ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, γ) οποιοδήποτε μικρό όχημα χωρίς κινητήρα, δ) ποδήλατο. Επίσης τα πρόσωπα που κινούνται σε τροχήλατα καθίσματα με ταχύτητα πεζού ή με τροχοπέδιλα (πατίνια).

με το παραπάνω θεωρείται πεζός οπότε δεν χρειάζεται να παραμένει πίσω από φανάρι. Αυτό όμως που αποτελεί κοινή λογική είναι οτι πειθαρχούμε για λόγους ευρυθμίας όταν δεν υπάρχει πρόθεση το ποδήλατο να χρησιμοποιήσει τις διαβάσεις που προορίζονται για τους πεζούς. Από κει και πέρα οι πεζοί όπως και οι δρομείς όταν δεν υπάρχουν υποδομές που να τους περιορίζουν με ασφάλεις εκτός κυκλοφορίας αυτοκινήτων νομίζω έχουν by default προτεραιότητα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  17:27:46  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιατί ο πεζός δεν υπακούει στα φανάρια...?
Δεν το καταλαβαίνω,
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

ANASTASIOS
Master Forum-Runner

Greece


6135 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  17:46:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οπως και να το δούμε,το να τρέχεις(εκτός αγώνα εννοείτε) πχ στην παραλιακή ή στην συγγρού,παίρνεις και τα όποια ρίσκο.Είτε υπακούς στα φανάρια είτε όχι.

Αν δεν έχεις ότι αγαπάς,αγάπα ότι έχεις.

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rory
Senior Forum-Runner

Greece


618 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  18:04:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν είναι καθόλου θωλό το αν θα πρέπει να πειθαρχούν τα ποδήλατα στον ΚΟΚ.

Η παράγραφος που αναφέρεις trickster είναι ξεκάθαρη απλά την παρερμηνεύεις.
Αν το ΣΠΡΩΧΝΕΙΣ ή το ΣΥΡΕΙΣ το ποδήλατο τότε είσαι πεζός. Αν είσαι πάνω στο ποδήλατο το οδηγείς και είσαι στο δρόμο τότε πρέπει να ακολουθήσεις τις όποιες σημάνσεις και προβλεπόμενες προτεραιότητες. Αν πάλι "σπρώχνεις" ποδήλατο στη μέση του δρόμου ενώ υπάρχει ΠΕΖΟδρόμιο είσαι απλά παράνομος.

Για εμάς τους δρομείς δεν ξέρω ακριβώς τι προβλέπεται αλλά είμαι σχεδόν σίγουρος (για να μην είμαι απόλυτος) πως δεν υπάρχει κάπου αναφορά στο ότι έχουμε δικαίωμα να καθυστερούμε την κίνηση ή ότι ως δρομείς στο δρόμο και όχι ως πεζοί στο πεζοδρόμιο έχουμε προτεραιότητες. Εκτός αν έχουμε οπότε να βγούμε στην Ποσειδώνος τρεχάτοι να δούμε τι θα γίνει.

Γι αυτό καλό θα είναι να λέμε και κανένα ευχαριστώ στον αυτοκίνητά όπως κάνει ο Πήλικας και σαν πολιτισμένοι άνθρωποι να βασιζόμαστε λίγο στην επικοινωνία μαζί τους. Και εμείς οδηγοί είμαστε. Και ποδηλάτου και αυτοκινήτου και με το μπάχαλο που επικρατεί στη νομοθεσία μόνο άκρη δε θα βγάλουμε

-------------------------
Επιτρέπεται να πέσεις...επιβάλλεται όμως να σηκωθείς!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Nek2000
Elite Forum-Runner

Greece


1276 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  18:21:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θεωρούνται ως πεζοί τα πρόσωπα που σπρώχνουν ή σύρουν: δ) ποδήλατο
Αυτό αφορά όσους κινούνται πεζοί και έχουν το ποδήλατο δίπλα τους. Και αυτό που είπε ο sam για τους ποδηλατοδρόμους, ότι δηλαδή επειδή δεν υπάρχουν, οι ποδηλάτες μπορούν να κινούνται στη μέση της λωρίδας, δεν ισχύει. Και στο εξωτερικό δεν υπάρχουν παντού ποδηλατόδρομοι. Όμως όπου υπάρχουν είσαι υποχρεωμένος να κινείσαι εκεί, ενώ όπου δεν υπάρχουν πρέπει να κινείσαι στην δεξιά μεριά της λωρίδας. Το ίδιο πρέπει να ισχύει και για τα μοτοποδήλατα (μέχρι 50κβ) χωρίς να είμαι σίγουρος). Όπως επίσης οι μεγαλύτερες μηχανές πρέπει να κινούνται στη μέση της λωρίδας και όχι να περνάνε ανάμεσα από τα αυτοκίνητα όπως κάνουν εδώ (εκτός από τις περιπτώσεις που τα αυτοκίνητα είναι σταματημένα (π.χ. φανάρια)
Τα είπε και ο Ρόρης

Edited by - Nek2000 on 14/04/2014 18:26:38
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

doxis
Forum-Runner

78 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  18:31:54  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το ολο θεμα το εχουν λυσει στις προηγμενες κοινωνιες απο το νηπιαγωγειο και λεγεται καλοι τροποι συμπεριφορας.Εδω στη χωρα του ολοι εναντιων ολων χρειαζεται κ κωδικας κ κυρωσεις και τελικα βουδουλας.. διοτι αυτοι ειμαστε... ποδηλατες εναντιον δρομεων,δρομεις εναντιων αυτοκινητιστων,αυτοκινητιστες εναντιων μηχανοβιων, μηχανοβιοι εναντιων ταξιτζιδων ,ταξιτζιδες εναντιων αλλων ταξιτζιδων...πολεμος πατηρ παντων κ η βλακεια μητηρ ολων.

σπευδε βραδεως
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  19:23:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχει δίκιο ο doxis. Όλα είναι θέμα σεβασμού, αλληλοκατανόησης και ευγένειας, στοιχεία άγνωστα στην κοινωνία μας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Papatak
Advanced Forum-Runner

241 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/04/2014 :  19:26:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by doxis

Το ολο θεμα το εχουν λυσει στις προηγμενες κοινωνιες απο το νηπιαγωγειο και λεγεται καλοι τροποι συμπεριφορας.Εδω στη χωρα του ολοι εναντιων ολων χρειαζεται κ κωδικας κ κυρωσεις και τελικα βουδουλας.. διοτι αυτοι ειμαστε... ποδηλατες εναντιον δρομεων,δρομεις εναντιων αυτοκινητιστων,αυτοκινητιστες εναντιων μηχανοβιων, μηχανοβιοι εναντιων ταξιτζιδων ,ταξιτζιδες εναντιων αλλων ταξιτζιδων...πολεμος πατηρ παντων κ η βλακεια μητηρ ολων.

σπευδε βραδεως



Εχεις απόλυτο δίκιο, τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως περιγράφεις και δυστυχώς θα μας πάρει δεκαετίες για να μάθουμε να συμπεριφερόμαστε όπως πρέπει.

Τα πόδια στον ώμο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 3 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000