Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Πολιτισμός
 Περί Πάσχα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 38

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2015 :  16:46:37  Εμφάνιση Προφίλ
Αααα θα σε μαλώσω και σένα αγαπητέ ρομπέρτο. Δεν πρόσεξες τη 5η λέξη, της 2ης παραγράφους, του 5ου σχόλιο μου της 3 σελίδας...

Για αυτό θα το ξαναβάλλω όλο για να γίνει αντιληπτό (έχει να κάνει με τον λεγόμενο "σεβασμό" προς τις "θρησκείες" και τον λόγο που ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θεωρώ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ μου να τις αποδομώ όποτε βρίσκω την ευκαιρία και έχω και τον χρόνο σε σχετικές συζητήσεις χωρίς κανένα σεβασμό)

quote:
Originally posted by sam

Η θρησκεία ΔΕΝ είναι προσωπική υπόθεση γιατί οι ίδιοι οι πιστοί δεν θέλουν να είναι προσωπική υπόθεση.

Όταν το παιδάκι μου γυρνάει π.χ. απο το σχολείο και μου "εξηγεί" ποιος ήταν ο χριστός, η θεός κτλ και τι έγινε το πάσχα τότε παύει να είναι προσωπική υπόθεση

Όταν οι θρησκευόμενοι αποδεκτούν το να απαγορευτεί π.χ. κάθε αναφορά σε θρησκείες στα σχολεία (πέρα απο την απλή ίσως αναφορά ως εθιμοτυπικών και λαογραφικών συνηθειών που έχουν οι λαοί, χωρίς ωστόσο ΚΑΤΗΧΗΣΗ), στα πιστοποιητικά κλπ, όταν γίνει απόλυτος διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους (και η εκκλησία αντιμετωπίζεται όπως όλοι μας, ως ένα ιδιωτικός σύλλογος χωρίς προνόμια φορολόγησης, διαχείρισης της περιουσίας της κλπ) ...τότε ίσως να είναι μια προσωπική υπόθεση.

Να παίρνει άδεια π.χ. ο επιτάφιος για να κλείσει τον δρόμο (το παρατραβώ αλλά για να γίνει αντιληπτό τι εννοώ) και να μην πληρώνει το κράτος (ΟΛΟΙ ΜΑΣ ...και εγώ δηλαδή) τη μεταφορά του φωτός όπως είπε και ο Δήμου.

Οπότε καλώς η κακώς είναι και δικαίωμα αλλα ΚΑΙ υποχρέωση αυτού που δεν πιστεύει η αποδόμηση της πίστης των υπολοίπων, όταν αυτή του επιβάλλεται σε δεκάδες πτυχές της ζωής του.... όπως δικαίωμα αλλά και ηθική υποχρέωση είναι όποιου βρίσκει έναν νόμο άδικο ή ενάντια στη συνολική κοινωνική πρόοδο να προσπαθεί να πείσει τους υπολοίπους για την αλλαγή του. Ναι να δεχεται και να πληρώνει το φως φέτος που υπάρχει ο σχετικός "νόμος" ...όμως να λέει την άποψη του για το πόσο γελοίο του φαίνετα αυτό ώστε να πείσει (εάν μπορέσει) τους υπολοίπους ώστε να μην το πληρώσει του χρόνου. Και κανείς να μην παρεξηγιέται... όπως σε κάθε άλλη σχετική περίπτωση.

Γελοίο δηλαδή μου φαίνεται για παράδειγμα και να πληρώνει το κράτος την αστυνομία στα γήπεδα όταν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν τεράστια κέρδη απο αυτά και ούτε συνεισφέρουν όσο έπρεπε, και τους βολεύουν μάλιστα οι μπαχαλάκηδες ως μέσο πίεσης για τα υπόλοιπα συμφέροντα τους. Ναι να πάει η αστυνομία κάπου όπου καταπατείται ο νόμος μία φορά και να συλλάβει αυτούς που πρέπει αλλά να απαγορέψει τη συγκεντρωση τόσων ανθρώπων την επόμενη όπως ορίζει σε ένα νυνχτερινό κλαμπ την χωρητικότητα του και μπορεί να απαγορέψει τη λειτουργία του εάν αυτή καταπατείται. Και να φτάσουν οι ομάδες να παίζουν με δέκα άτομα οπαδούς στις κερδίκες γιατί τόσους μπορεί να εγγυηθεί η αστυνομία οπότε να αναγκαστούν οι ίδιες οι ιδιωτικές επιχειρησεις να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Και τι θα φοβηθώ εγώ? ...μην παρεξηγηθούν οι γαύροι και οι βαζελοι και οι παοκτζήδες με την άποψη μου αυτή γιατί ο οπαδισμός είναι "προσωπική" υπόθεση?????????

Τό ίδιο και για την πίστη. Δεν είναι ανάγκη να σας πείσει ο "άπιστος". Μπορεί κάλιστα οι πιστοί να εξακολουθούν να είναι η πλειοψηφία για δεκαετίες ακόμα.... Όμως είναι δικαίωμα και του "άπιστου" να υποστηρίζει την άποψη του για την αλλαγή της κατάστασης και τη γελοιότητα της (εαν αυτό πιστεύει) καθώς τον επηρρεάζει άμεσα.

Ολα αυτά τελείως αντικειμενικά μιλώντας


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2015 :  16:55:12  Εμφάνιση Προφίλ
Μπορείς λοιπόν εσύ να έχεις την άποψη σου για τον "πατέρα" σου και την "μητέρα" σου ....αλλα άμα αρχίσεις να πηγαίνεις σε δεκάδες άσχετα φορουμς για να κάνεις κατήχηση στους άλλους για το πόσο μάγκες είναι και καλύτεροι όλων και δεν ξέρω εγώ τι ...ο μπαμπάς σου και η μαμα σου ...να είσαι έτοιμος να φάς το κράξιμο που σου αξίζει.

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΣΕ ΡΩΤΗΣΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΚΙΟΛΑΣ -ΟΣΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΣΥ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ- Η ΣΧΕΣΗ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ "ΠΑΤΕΡΑ" ΣΟΥ

(που δεν είναι πατέρας σου καν με τα καθιερωμένα στανταρντ... εσύ τοποθετείς τη πίστη σου εκεί)

Ακόμα δε χειρότερο εας θες να σε κανακεύουμε κιόλας όλοι οι υπόλοιποι και αυτή ειδικά την σχέση σου με τον δικό σου "μπάρμπα" ....να την έχουμε μέγιστη εθνική μας προτεραιότητα και να τη πληρώνουμε όλοι...

(σημ. δεν τα λέω σε εσένα ρομπερτο, αλοίμονο ...γενικα μιλάω)

Edited by - sam on 27/03/2015 16:57:59
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2015 :  17:12:30  Εμφάνιση Προφίλ
Εάν πάλι δεκτούμε ότι η θρησκευτική προσέγγιση είναι ακόμα μια θεωρία (όπως είναι όλες οι επιστημονικές θεωρίες) οπότε ΕΧΕΙΣ δικαίωμα να να λες την άποψη σου και συ για το πως "φτιάχτηκε" ο κόσμος μας...

...τότε δεν υπάρχει κανένα θέμα προσβολής της "πίστης" όπως δεν θα υπήρχε θέμα "προσβολής" κάποιου επιστήμονα όταν κάποιος άλλος του λέει (σωστά ή λάθος ...δεν έχει σημασία) ότι η θεωρία του είναι μια ανοησία για το α ..ή τον β λόγο. Καταρχάς κάθε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ επιστήμονας (άπο τον Αινστάιν μέχρι τον Σαγκάν και τον Χώκινς) είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του κάθε θεώρηση του χωρίς κανένα δισταγμό εάν αποδειχθεί κάτι άλλο ή η δική του θεωρία φανεί σαθρή...

Δεν υπάρχει "πίστη" στην επιστήμη και έτσι δεν υπάρχουν και θέματα προσβολής της... Οι αντιπαραθεσεις και οι κριτικές των επιστημονικών θεωριών μπορεί να είναι πολύ σκληρές μάλιστα.

Αν μπαίνει λοιπόν εδώ ο κάθε "πιστός" απλά για να μας πεί ακόμα μια θεωρία τότε καλό είναι να αφήνει απέξω τα "ιερά" και τα "όσια" της πίστης του και ας είναι έτοιμος και για τη καζούρα και για όλα όπως όλοι μας όταν φανεί ότι λέμε μια λαλακια (ειδικά εάν θέλει να πιστέψουμε ότι οι αποδείξεις για την ορθότητα της θεωρίας του και της "γέννησης" του κόσμου είναι κάποια βιβλιαράκια που μας έγραψε κάποιος θεούλης για τον οποίο ισχύει το "πίστευε και μή ερέυνα) ή ο μπιτσιτσάκος)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Petros_1
Forum-Runner

50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2015 :  17:21:08  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by trexantiris

…θα ήθελα να ακούσω τις προσωπικές σου απόψεις, όχι απλά να δω ένα ακόμα «copy-paste» από τα κείμενα του βιβλίου που χρησιμοποιείς…


Αγαπητέ trexantiris τα «copy-paste» που χρησιμοποιώ, όταν χρειάζεται, δεν είναι από κείμενα κάποιου βιβλίου, αλλά είναι από το αρχείο μου, το οποίο έχω εμπλουτίσει με την κατάλληλη επιχειρηματολογία που διέσυρε την «επιστήμη». Αφού η «επιστήμη» απευθυνόμενη στους διάφορους λαούς, χρησιμοποιεί τις ίδιες θεωρίες, ως είναι φυσικό, και εγώ την ίδια επιχειρηματολογία χρησιμοποιώ, όταν χρειάζεται, συνοδευόμενη με αδιάσειστα στοιχεία, εξουδετερώνοντας τις θεωρίες της, καθώς γράφω στα διάφορα φόρα.
quote:
Originally posted by Petros_1

...Προς τιμή της επιστήμης, αξίζει να αναφερθεί η αποδεικτική απάντησή της, στο πιο σπουδαίο ερώτημα που απασχόλησε στο παρελθόν τους ανθρώπους = Υπάρχει ο Θεός ή όχι;

η αρχική πρόταση = της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αποδοχής που εξαγγέλλει βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής, για το πώς, και πριν πόσο χρόνο, ο χωρίς αρχή και τέλος Θεός, δημιούργησε τη ζωή καθώς και τα πάντα, είναι αληθής

quote:
Originally posted by big-blue

Η ντροπή της επιστήμης!…

Η τιμή της επιστήμης! Που με το πιο πάνω συμπέρασμά της, έδωσε αποδεικτική απάντηση στο ερώτημα που απασχολούσε την ανθρωπότητα.

quote:
1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;

Η ντροπή φίλε big-blue ανήκει στην «επιστήμη», που δεν ακολουθεί την αποδεδειγμένη θέση της επιστήμης, και έτσι προσπαθώντας να μας πείσει ότι ο ήλιος εμφανίζεται από τη δύση, ως είναι φυσικό δεν μπορεί να αρθρώσει ούτε μισή αποδεδειγμένη θέση, απαντώντας στο πάνω ερωτηματολόγιο, με συνέπεια να σωριασθεί. Γεμίζοντας ντροπή και εσάς, καθώς είχατε επενδύσει σε αυτήν.

Διαφωνείτε με τα πάνω; Ένας τρόπος μόνο υπάρχει για να στηρίξετε τη διαφωνία σας: Εμφανίσατε μία έστω αποδεδειγμένη θέση της «επιστήμης», σχετική με τα θέματα του ερωτηματολογίου. Συμβουλή: Αν δεν μπορείτε, ευθυγραμμισθείτε με την παρατεθείσα αποδεικτική θέση της επιστήμης.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2015 :  17:32:38  Εμφάνιση Προφίλ
Είσαι για παρέα στη Λουκά ...Αυτό το χουμε καταλάβει όλο εδώ και δεν διαφωνεί κανένας.

Στα υπόλοιπα:

1,2,3,4 (5,6,7,8....ν)

Η απάντηση: Όχι, δεν έχει απόλυτες και σίγουρες θέσεις. Εχει επιστημονικές θεωρίες

Αλλα η απόδειξη ότι ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ χαζός και φανατισμένος υπάρχει και βγαίνει απο το ότι δεν μπορείς να καταλάβεις όσες φορές και να στο πει κάποιος, το ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ότι εξίσου δεν προκύπτει απο πουθενά ότι η θρησκεία σου έχει αποδεδειγμένη θέση σε όλα αυτά, όπως και για την ύπαρξη του θεούλη σου πέρα απο το ότι ΕΣΥ μας λες να το πιστέψουμε ότι ΕΙΝΑΙ αποδεδειγμένα επειδή το ΕΙΠΕΣ ΕΣΥ.

(σε αντίθεση με την επιστήμη που δεν είναι δογματική σε τίποτα και αποδέχεται απο μονη της το θεωρητικό των ισχυρισμών της)

Ποσο πιο απλό ...

Edited by - sam on 27/03/2015 17:38:42
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

supergomar
Senior Forum-Runner

Greece


441 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2015 :  17:40:06  Εμφάνιση Προφίλ
http://eviain.blogspot.gr/2014/10/blog-post_37.html

Κάποιοι ίσως αναγνωρίσουν γνώριμες περσόνες, άλλοι ίσως εκτιμήσουν και αποδεχτούν το συμπέρασμα στο τέλος.

'cause I know what it meens to walk along the lonely street of dreams .
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Wolf
Advanced Forum-Runner

Greece


309 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2015 :  18:17:05  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Petros_1






Η επιστήμη ακόμα και για τα αποδεδειγμένα, τσεκάρει και διπλοτσεκάρει!
Και οι αποδείξεις πέφτουν right-through που λέει κι ένα άσμα.
Η "θρησκεία" (για να παίξουμε λίγο το παιχνίδι του τρολ) δεν έχει αποδείξει τίποτα...και ούτε πρόκειται.
Ειδικά όσο οι "πιστοί" της παραφράζουν το "Πίστευε και μη, ερεύνα" σε "Πίστευε και μη ερεύνα", θα έχουμε φαινόμενα Petros_1 (κλπ προφίλ αυτού)

__________________________
Run Wolfieee!!!!Ruuuun!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

big-blue
Senior Forum-Runner

Greece
821 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2015 :  19:37:52  Εμφάνιση Προφίλ
''ΚΑΙ μετὰ τοῦτο εἶδον τέσσαρας ἀγγέλους ἑστῶτας ἐπὶ τὰς τέσσαρας γωνίας τῆς γῆς, κρατοῦντας τοὺς τέσσαρας ἀνέμους τῆς γῆς, ἵνα μὴ πνέῃ ἄνεμος ἐπὶ τῆς γῆς μήτε ἐπὶ τῆς θαλάσσης μήτε ἐπὶ πᾶν δένδρον.''
http://apostoliki-diakonia.gr/bible/bible.asp?contents=new_testament/contents_apokalipsis.asp&main=apokalipsis&file=4.7.htm

Ιδού η Αποκάλυψις της αμορφωσιάς και της ασχετίλας. Οι τέσσερις άκρες της γης. Η γη ήταν τετράγωνη κατά την αγία γραφή για όσους δε γνωρίζουν. Τώρα για τους 4 ανέμους ας μη σχολιάσω καν, εγώ είμαι ιστιοπλόος με > 1000ΝΜ μίλια στα χέρια και εκείνοι γιδοβοσκοί, ενίοτε και γιδογαμ...δες
Βέβαια τόσο μπορούσαν οι άνθρωποι, κάτι μαζωματαραίοι αγράμματοι ήταν που περίμεναν το μεσσία, δεν περιμέναμε να πουν κάτι ίδιας σημασίας με το πυθαγόρειο θεώρημα ας πούμε...
Η μόνη αποδεδειγμένη σχέση της θρησκεία σας με την επιστήμη λοιπόν είναι το μόνιμο κυνήγι της, οι καταστροφές των βιβλιοθηκών, των γυμναστηρίων, η κατακρεούργηση της Υπατίας και η συνεχής προσπάθεια αποδόμησης του Δαρβίνου με τις βλακείες σας. Αν είναι δυνατόν, το 2015, να διδάσκονται τα παιδιά χριστιανισμό (ούτε καν θρησκευτικά) και να μη διδάσκονται εξέλιξη των ειδών.
Τέλος, είναι αυτό που είπε ο ΣΑΜ: είμαστε υποχρεωμένοι να ξεμπροστιάζουμε αυτούς τους απατεώνες, τους σκοταδιστές, να αποδομούμε τις βλακείες τους. Ο πιο εύκολος τρόπος είναι η ''αγία γραφή''
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

big-blue
Senior Forum-Runner

Greece
821 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2015 :  20:53:28  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by trexantiris
...όσο για σένα άπιστε, λίγες ακόμα προπονήσεις να ποστάρεις, λίγες ακόμα δημοσιεύσεις στα reviews των παπουτσιών...τσουπ!...το έφτασες το 666 (!). Μου πήρε κάτι μήνες να ξεπεράσω το σοκ όταν ξεπέρασα το φράγμα των 666 δημοσιεύσεων...αλλά μετά...είδα το φως το καθαρό!!!
Free your feet...free your senses!



Αρχικά, προσπάθησα αρκετά να παραμείνω λιγομίλητος αλλά δεν άντεξα, είχα πολλές απορίες, μπήκε ο τρεξιματικός σατανάς μέσα μου:)
Προπονήσεις δεν ανεβάζω και σπάνια το διαβάζω, είναι παγίδα εκείνο το ποστ:)
Τι προπονήσεις βέβαια, έτσι όπως μας έκανε ο καιρός, η γρίπη, κάτι πονεμένες γάμπες, σπάσαμε τα ρεκόρ απροπονησίλας φέτος...
Η σημερινή μου στο στάδιο με φουλ βροχή έπρεπε να ανέβει ως βιντεάκι ενδεικτικό της στέρησης...
Αν μείνω και μακριά απ' τα πολιτικά ποστ, θα αργήσω να φτάσω τον επιθυμητό αριθμό του εξ απ' εδώ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

VTRunner
Advanced Forum-Runner

Greece
254 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2015 :  21:11:59  Εμφάνιση Προφίλ
Επειδή δεν μπορώ να το αποδώσω διαφορετικά αυτό που νιώθω όταν διαβάζω τέτοια μόνο αυτό θέλω να παραθέσω

https://www.youtube.com/watch?v=iSpm6HQjy9Y

Petros_1 στο εξελικτίκο δέντρο του Δαρβίνου πιστεύω ότι θα ήσουν στην άκρη ενος κλαδιού για ευνόητους λόγους -το οποίο κλαδί θα το είχανε κόψει με αλυσοπρίονο για να προλάβουν τα χειρότερα.
Για να μην σου πω ότι το δικό σου κλαδί πιθανώς να έστεκε και μόνο του.

@Wolf άπαιχτο το σχόλιο

Μιχάλης-VTRunner
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

roberto4carlos
Advanced Forum-Runner



421 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/03/2015 :  22:41:55  Εμφάνιση Προφίλ
@sam το να θέλει κανείς να κράξει κάποιον για τον τρόπο που λέει κάποιες απόψεις του περιφερόμενος σε διάφορα sites δεν έχω αντίρρηση να γίνεται και δεν με ενδιαφέρει κιόλας.

Επίσης το να θεωρεί κανείς γελοία και απαράδεκτα τα όσα λέει η θρησκεία και να το υποστηρίζει αυτό σε συζητήσεις, επίσης δεν έχω αντίρρηση να γίνεται. Αλλά με μέτρο και προσοχή.
Μέτρο και προσοχή όχι στο τι υποστηρίζουμε (είπαμε είμαστε όλοι ελεύθεροι σε απόψεις και ιδέες) αλλά στο πως τα παρουσιάζουμε.

Μπορεί, για παράδειγμα το αναφέρω, να θεωρείς γελοίο το κατά σε παραμύθι της δημιουργίας του κόσμου από το Θεό. Θα το δεχτώ σαν άποψη και θα σου πω και εγώ με τη σειρά μου το τι πιστεύω και πάντα στα πλαίσια μιας πολιτισμένης συζήτησης. Αλλά αν αυτό το ίδιο πράγμα μου το πεις με λέξεις και φράσεις προσβλητικές και απαξιωτικές, τότε στην ουσία προσβάλλεις εμένα τον ίδιο σαν άνθρωπο με θίγεις σαν προσωπικότητα και μου συμπεριφέρεσαι χωρίς σεβασμό.

Είναι λεπτή η γραμμή όταν μιλάμε για κάτι τόσο ευαίσθητο όπως είναι τα πιστεύω μας, οι αρχές και οι αξίες που έχουμε σαν άνθρωποι. Δεν χρειάζεται να γινόμαστε ταλιμπάν είτε από τη μια πλευρά είτε από την άλλη.

@sam, αν και αναφέρθηκα σε σένα για την οικονομία της συζήτησης , τα λόγια αφορούν ευρύτερα και δεν είναι ότι έχω κάτι προσωπικό μαζί σου. Αλίμονο.

Και μια φιλική κουβέντα για τον @Petros_1.
Αγαπητέ Πέτρο, μία μεγάλη αρετή που δυστυχώς όλοι μας την αγνοούμε είναι η αρετή της διάκρισης. Θέλει μεγάλη προσοχή στο τι λέμε , πως το λέμε, σε ποιον το λέμε. Χρειάζεται και εδώ μέτρο και προσοχή στο πως λέγονται κάποια πράγματα που αφορούν την θρησκεία μας. Δυστυχώς δεν έχουν άδικο πολλοί που υποστηρίζουν πως είμαστε υποκριτές και θεομπαίχτες εμείς οι δήθεν χριστιανοί. Μη το πάρεις προσωπικά αυτό που λέω. Μπορεί να είσαι ο καλύτερος όλων μας και μακάρι ειλικρινά. Αλλά αν ο τρόπος που χρησιμοποιείς για να πείσεις κάποιον για τα πιστεύω σου είναι λάθος, τότε και χίλια δίκια να έχεις, δεν θα τα βρεις.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2015 :  00:46:55  Εμφάνιση Προφίλ
Μια σημείωση μόνο για τον Μανώλη (roberto).

Μα ΦΥΣΙΚΑ και δεν έχω κάτι μαζί σου φίλε μανώλη. Όπως δεν έχω και τίποτα -εγώ τουλάχιστον- με όσους πιστεύουν (ή δεν πιστεύουν). Με τις θρησκείες γενικά και τις επιπτώσεις τους στη κοινωνία ΈΧΩ κάποια "ζητηματάκια" αλλα αυτό είναι ένα αλλό θέμα. Αλλα δεν έχω καμία διάθεση αλλά και δικαίωμα να "κράξω" κάποιον σαν εσένα ή τον οποιοδήποτε που έχει αποφασίσει/θελήσει να ζήσει τη δική του ζωή κάτω απο αυτή την οπτική...

Και ΟΥΤΕ θεωρώ ανόητο ...ή έστω λιγότερο έξυπνο απο εμένα κάποιον που πιστεύει -λόγω της πίστης του και μόνο-.

Δέχομαι ότι μπορεί να έχει διαλέξει τή "πίστη" για τον εαυτό του για λόγους για τους οποίους εγώ δεν είμαι σε θέση να κρίνω. Η και κάποιες φορες για λόγους τους οποίους θα μπορούσα να κατανοήσω...

Μακριά απο μένα τέτοιες γενικεύσεις και αφορισμοί.

Για τον συγκεκριμένο λοιπον καθαρά μιλάω. Το ότι είναι κάτι κουνημένο μέσα στο κεφάλι, ΑΥΤΟΥ του συγκεκριμένου, κάνει μπαμ απο μακρυά...

Δεν είναι ότι πιστεύει απλώς... Είναι που δείχνει να έχει σκοπό της ζωής του το να κατηχήσει τους άλλους με αυτόν τον τρόπο και με αυτή τη βλακώδη επιχειρηματολογία (βλακώδης καταρχάς γιατι δεν καταλαβαίνει ότι αυτό που κατηγορεί στους άλλους ...το κάνει ο ίδιος δέκα φορές περισσότερο)

Για αυτα γράφω λοιπόν

Το ότι για παράδειγμα -εάν θες να το πάω αλλού- μπορώ να βρώ 1-2-10 ομοφυλοφιλους τον οποίων η εξεπίτηδες χυδαία συμπεριφορά ή η με το ζόρι επιβολή της αισθητικής τους σε κάποιους τομείς με βρίσκουν αρνητικά διακείμενο, δεν σημαίνει ότι έχω θέμα με τους ομοφυλοφιλους. Απεναντιας είμαι απο αυτούς που σέβομαι τη σεξουαλική διάθεση του καθενός και θα υπερασπιστώ της ελευθερία της επιλογής τους παρόλο που αυτή δεν ανηκει στις δικές μου επιλογές.

...Αλλα κάποιους ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ θα τους κρίνω όπως θα έκρινα και τους ετερόφυλους όταν κάνουν τις αντίστοιχες υπερβολές ή ανοησίες. Όπως με ενοχλούν π.χ. και οι ετερόφυλες γκόμενες (και γκόμενοι) που το μόνο που τους νοιάζει είναι ποια θα πετάξει έξω περισσότερο τα βρακιά της για να πάρει τα πιο πολλά likes θέλοντας να επιβάλλει αυτό το πρότυπο στην κοινωνία, παραγκωνίζοντας συνήθως κάθε άλλη αξία...

...Οπως θα κρίνω -για να γυρίσω στο θέμα μας- και τον επιστήμονα που είναι και αυτός δογματισμένος και δεν δέχεται κουβέντα στις θεωρίες του.

Δεν κάνω λοιπόν -εγώ- επίθεση στους χριστιανούς. Στην συγκεκριμένη προσωπικότητα όπως είπες απευθύνομαι, και εκεί ΝΑΙ χωρίς σεβασμό, καθώς η άποψη μου ΝΑΙ .... είναι τελείως απαξιωτική.

Edited by - sam on 28/03/2015 01:27:10
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2015 :  01:07:12  Εμφάνιση Προφίλ
...ααα και το, κατα με, "παραμύθι της δημιουργίας του κόσμου" απο το καλο θεούλη το γραψα ξεκάθαρα ότι πάντα υπάρχει ΜΙΑ πιθανότητα να είναι αυτό η πραγματική αλήθεια και όλοι εμείς να είμαστε πλανεμένοι. Δεν βρίσκω λοιπόν γελοίο αυτό.

Γελοίο βρίσκω το να θέλει με το ζόρι να μου περάσει ο άλλος την απόδειξη της "εξυπνάδας" του (ότι αυτός δηλαδή την κατάλαβε την "αλήθεια", ενάντια στη κοινη λογική, τις ανθρώπινες αισθήσεις μας και τις ανακαλύψεις μας ως κοινωνία που μας δείχνουν όλα το αντίθετο αυτής) χρησιμοποιώντας μάλιστα στα επιχειρήματα του ...την "λογική", τις "αισθήσεις" μας και τις "ανακαλύψεις" μας.

Αυτό είναι γελοίο.

Γιατι εάν κάποιος πιστός θα μπορούσε να έχει δίκιο τελικα ....αυτο θα μπορούσε να γίνει ΜΟΝΟ μεταφυσικά.... και αυτό είναι ένα πεδίο που έτσι και αλλιως ο ανθρώπινος νους δεν θα μπορούσε να το συλλάβει... άρα η όποια "επιχειρηματολογία" για την υπεράσπιση της "αλήθειας" του με την ανθρωπινη λογικη μας δεν έχει καμία θέση.

Edited by - sam on 28/03/2015 01:20:37
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Petros_1
Forum-Runner

50 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2015 :  17:08:53  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by roberto4carlos

Αγαπητέ Πέτρο… αν ο τρόπος που χρησιμοποιείς… είναι λάθος…

Αγαπητέ roberto4carlos, θεωρώ ότι ο τρόπος που χρησιμοποιώ κατά την επικοινωνία μου με τους άλλους είναι απόλυτα κόσμιος.

Εκτός αν φταίω, για το ότι αυτά που υποστηρίζω τα τεκμηριώνω:
quote:
1) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε το σύμπαν;

2) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πώς ξεκίνησε η ζωή;

3) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε το σύμπαν;

4) Έχει αποδεδειγμένη θέση η «επιστήμη», για το πριν πόσο χρόνο ξεκίνησε η ζωή;

Υποστήριξα ότι η «επιστήμη» στα πάνω ερωτήματα, δηλαδή σε ΟΛΑ τα μεγάλα θέματα έχει αστείες απαντήσεις, για αυτό και δεν άντεξαν σε σοβαρή εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε με τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία στη σελίδα 9.
Αμφισβήτησε κάποιος από τους συνομιλητές μου, αυτήν τεκμηριωμένη επιχειρηματολογία; Ως είναι φυσικό, ΟΧΙ.

Άρα roberto4carlos, σύμφωνα με το σκεπτικό σου, αφήνεις περιθώρια να έχω λάθος καθώς τεκμηριώνω αυτά που υποστηρίζω!
quote:
Συμπέρασμα: Ένα τμήμα της επιστήμης, καθώς προτίμησε τα αποκλεισθέντα από την επιστημονική μέθοδο “Επαγωγική λογική” πειράματα, στην προσπάθειά του να εξιχνιάσει τα μεγάλα θέματα, στα οποία απουσιάζει παντελώς η άμεση παρατήρηση (θέματα τα οποία έχουν άπειρη απόσταση από όλα τα άλλα θέματα που για την εξιχνίασή τους, η άμεση παρατήρηση είναι εξασφαλισμένη), ως είναι φυσικό, αυτό το τμήμα αποσχίσθηκε από την επιστήμη, και ονομάστηκε μοιραία «επιστήμη». Άλλωστε με ποιό δικαίωμα αυτό το τμήμα θα μπορούσε να ονομαστεί επιστήμη, αφού δεν έχει καμία σχέση με τη γνώση;
Το ότι δεν έχει καμία σχέση με τη γνώση η «επιστήμη», αποδεικνύεται λόγω του ότι δεν έχει ούτε μισή αποδεδειγμένη θέση ως προς την εξιχνίαση όλων των μεγάλων θεμάτων.
Και όσο θα συνεχίζει την δια πειραμάτων εξιχνίασή τους, η προμνημονευθείσα επιστημονική μέθοδος, της έχει εξασφαλισμένη την παντελή αγνωσία της.

Είδες πουθενά φίλε roberto4carlos, κάποιον από τους συνομιλητές μου, να ενίσταται και να υποστηρίζει ότι η επιστημονική μέθοδος “Επαγωγική λογική”, δεν αποκλείει τα πειράματα; Φυσικά ΟΧΙ. Άρα τεκμηριωμένα το τμήμα αυτό που προτίμησε για το τελικό συμπέρασμά του, τα πειράματα, ως προς την εξιχνίαση των μεγάλων θεμάτων, ονομάστηκε «επιστήμη». Διότι από που και ως που, θα είχε αυτό το αποσχισθέν από την επιστήμη τμήμα, την απαίτηση, από τη μία να υιοθετεί την αντιεπιστημονική μέθοδο των πειραμάτων, και από την άλλη, να θέλει να ονομάζεται επιστήμη;

Άρα σύμφωνα με το σκεπτικό σου, αφήνεις περιθώρια να έχω λάθος για τα πάνω τεκμηριωμένα!
quote:
Ενώ η επιστήμη, που ξέρει πότε να χρησιμοποιεί τα πειράματα και πότε όχι, έχει σημειώσει σωρεία επιτυχιών, με κορυφαία επιτυχία της, το αποδεικτικό συμπέρασμα που έβγαλε δια της μεθόδου της “Εις άτοπον απαγωγή”, σχετικά με την εξιχνίαση όλων των μεγάλων θεμάτων….

η αρχική πρόταση = της Ορθόδοξης Χριστιανικής Αποδοχής που εξαγγέλλει βάσει των περιγραφών της Αγίας Γραφής, για το πώς, και πριν πόσο χρόνο, ο χωρίς αρχή και τέλος Θεός, δημιούργησε τη ζωή καθώς και τα πάντα, είναι αληθής

Είδες πουθενά φίλε roberto4carlos, κάποιον από τους συνομιλητές μου, να ενίσταται και να υποστηρίζει ότι η “Εις άτοπον απαγωγή”, δεν είναι επιστημονική μέθοδος; Βεβαίως καμία τέτοια ένσταση δεν υπήρξε.

Άρα σύμφωνα με το σκεπτικό σου, αφήνεις περιθώρια να έχω λάθος για το ότι παρέθεσα το αποδεικτικό συμπέρασμα της επιστήμης!
quote:
Originally posted by roberto4carlos

…Θέλει μεγάλη προσοχή στο τι λέμε…

Θεωρώ ότι μετά τις σαφείς εξηγήσεις μου αγαπητέ roberto4carlos, πείσθηκες ότι αυτά που λέω είναι τεκμηριωμένα.

Και κάτι άλλο. Πρέπει να ξέρεις, όπου υπάρχει επιστημονικό αποδεικτικό συμπέρασμα, όπως πιο πάνω, δεν χωράνε ούτε φανατισμοί, ούτε οτιδήποτε άλλο το εξτρεμιστικό. Κυριαρχεί απόλυτα η επιστήμη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/03/2015 :  17:51:00  Εμφάνιση Προφίλ
Τελικά έχει δίκιο ο dpkouk δεν μπορεί μας ψεκάζουν..!
Μα την V2 Max..!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 38 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000