Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Πολιτισμός
 Περί Πάσχα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 38

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2014 :  15:50:34  Εμφάνιση Προφίλ
Η θρησκεία ΔΕΝ είναι προσωπική υπόθεση γιατί οι ίδιοι οι πιστοί δεν θέλουν να είναι προσωπική υπόθεση.

Όταν το παιδάκι μου γυρνάει π.χ. απο το σχολείο και μου "εξηγεί" ποιος ήταν ο χριστός, η θεός κτλ και τι έγινε το πάσχα τότε παύει να είναι προσωπική υπόθεση

Όταν οι θρησκευόμενοι αποδεκτούν το να απαγορευτεί π.χ. κάθε αναφορά σε θρησκείες στα σχολεία (πέρα απο την απλή ίσως αναφορά ως εθιμοτυπικών και λαογραφικών συνηθειών που έχουν οι λαοί, χωρίς ωστόσο ΚΑΤΗΧΗΣΗ), στα πιστοποιητικά κλπ, όταν γίνει απόλυτος διαχωρισμός εκκλησίας και κράτους (και η εκκλησία αντιμετωπίζεται όπως όλοι μας, ως ένα ιδιωτικός σύλλογος χωρίς προνόμια φορολόγησης, διαχείρισης της περιουσίας της κλπ) ...τότε ίσως να είναι μια προσωπική υπόθεση.

Να παίρνει άδεια π.χ. ο επιτάφιος για να κλείσει τον δρόμο (το παρατραβώ αλλά για να γίνει αντιληπτό τι εννοώ) και να μην πληρώνει το κράτος (ΟΛΟΙ ΜΑΣ ...και εγώ δηλαδή) τη μεταφορά του φωτός όπως είπε και ο Δήμου.

Οπότε καλώς η κακώς είναι και δικαίωμα αλλα ΚΑΙ υποχρέωση αυτού που δεν πιστεύει η αποδόμηση της πίστης των υπολοίπων, όταν αυτή του επιβάλλεται σε δεκάδες πτυχές της ζωής του.... όπως δικαίωμα αλλά και ηθική υποχρέωση είναι όποιου βρίσκει έναν νόμο άδικο ή ενάντια στη συνολική κοινωνική πρόοδο να προσπαθεί να πείσει τους υπολοίπους για την αλλαγή του. Ναι να δεχεται και να πληρώνει το φως φέτος που υπάρχει ο σχετικός "νόμος" ...όμως να λέει την άποψη του για το πόσο γελοίο του φαίνετα αυτό ώστε να πείσει (εάν μπορέσει) τους υπολοίπους ώστε να μην το πληρώσει του χρόνου. Και κανείς να μην παρεξηγιέται... όπως σε κάθε άλλη σχετική περίπτωση.

Γελοίο δηλαδή μου φαίνεται για παράδειγμα και να πληρώνει το κράτος την αστυνομία στα γήπεδα όταν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις έχουν τεράστια κέρδη απο αυτά και ούτε συνεισφέρουν όσο έπρεπε, και τους βολεύουν μάλιστα οι μπαχαλάκηδες ως μέσο πίεσης για τα υπόλοιπα συμφέροντα τους. Ναι να πάει η αστυνομία κάπου όπου καταπατείται ο νόμος μία φορά και να συλλάβει αυτούς που πρέπει αλλά να απαγορέψει τη συγκεντρωση τόσων ανθρώπων την επόμενη όπως ορίζει σε ένα νυνχτερινό κλαμπ την χωρητικότητα του και μπορεί να απαγορέψει τη λειτουργία του εάν αυτή καταπατείται. Και να φτάσουν οι ομάδες να παίζουν με δέκα άτομα οπαδούς στις κερδίκες γιατί τόσους μπορεί να εγγυηθεί η αστυνομία οπότε να αναγκαστούν οι ίδιες οι ιδιωτικές επιχειρησεις να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Και τι θα φοβηθώ εγώ? ...μην παρεξηγηθούν οι γαύροι και οι βαζελοι και οι παοκτζήδες με την άποψη μου αυτή γιατί ο οπαδισμός είναι "προσωπική" υπόθεση?????????

Τό ίδιο και για την πίστη. Δεν είναι ανάγκη να σας πείσει ο "άπιστος". Μπορεί κάλιστα οι πιστοί να εξακολουθούν να είναι η πλειοψηφία για δεκαετίες ακόμα.... Όμως είναι δικαίωμα και του "άπιστου" να υποστηρίζει την άποψη του για την αλλαγή της κατάστασης και τη γελοιότητα της (εαν αυτό πιστεύει) καθώς τον επηρρεάζει άμεσα.

Ολα αυτά τελείως αντικειμενικά μιλώντας


Edited by - sam on 22/04/2014 16:07:07
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2014 :  15:54:32  Εμφάνιση Προφίλ
Συμφωνω με τον Σταματη.

Ο Γκρινιαρης του Φορουμ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2014 :  15:58:23  Εμφάνιση Προφίλ
Από την άλλη το ελληνικό πασχα είναι απο τις ομορφότερες περιόδους του χρόνου στην ελληνικής κοινωνίας. Δεν το αμφισβητώ. Και το χαίρομαι εξίσου. Όπως χαίρομαι και άλλα "θεάματα" χωρίς ωστόσο αναγκαστικά να πιστεύω στην ουσία τους... Και στο νεπάλ εάν πάω ως τουρίστας, πιθανότατα να συμμετέχω στις όποιος τελετουργείες γίνονται εκεί.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν εξακολουθώ να επιθυμώ την αποδόμηση της θρησκείας.΄

Τώρα εάν πούμε ότι για να μας μείνει και κάτι, εδώ που τα έχουμε χάσει όλα ...ας μας μείνει τουλάχιστον το ελληνικό πάσχα τότε κάτω απο αυτό το πρίσμα να το συζητήσω.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vangel
Newbie Forum Runner

30 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2014 :  16:20:31  Εμφάνιση Προφίλ
είναι σάββατο 7 το πρωι επιτέλους ξεκούραση από μία γεμάτη εβδομάδα με άγχος και πίεση λες ρε παιδί μου να κοιμηθείς λίγο παραπάνω.....ΟΧΙ ο παπάς από την απέναντιεκκλησία βαράει για πολύ ώρα τις καμπάνες μέχρι να βεβαιωθεί ότι δεν θα κοιμηθείς άλλο. Βεβαια επειδή μπορεί να κοιμάσε βαριά κανει το ίδιο άλλες δύο φορές, άλλωστε πρέπει να σηκωθείς να πας στην εκκλησία άσχετα αν δεν θέλεις.
Περνάει η ώρα ξεκινάει η λειτουργία αλλά εσύ λες να κάτσεις να πεις ένα καφέ με την οικογένεια σου ξέγνοιστα....τι δεν πήγες στην εκκλησία δεν πειράζει υπάρχει ένα πράγμα που λέγεται μεγάφωνο και ακούγεται η λειτουργεία dolby surround μέσα στο σπίτι σου, καλοκαιριάζει βλέπεις και έχεις τα παραάθυρα ανοιχτά. Τα κλείνεις θέλεις την ηρεμία σου.
ο φασισμός σε όλο του το μεγαλείο

Αν ήταν μουσουλμανικό τέμενος όλη η γειτονιά θα είχε ξεσηκωθεί (....και οι χρυσαυγίτες)τώρα που είναι όρθοδοξη η εκκλησία δεν κουνιέται φύλλο.

Η πίστη με την έννοια του θρησκευτικού δόγματος δεν χρειάζεται ούτε εντυπωσιασμούς ούτε τυμπανοκρουσίες, είναι προσωπικό θέμα αλλά ταυτόχρονα μπορείς να τη μοιραστείς και με άλλους όχι όμως και να την επιβάλλεις στου άλλους με το ζόρι...

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2014 :  16:28:51  Εμφάνιση Προφίλ
φαίνεται πως μάλλον σε ενοχλεί περισσότερο από το μεσο όρο...
ενώ, καλώς ή κακώς, το τέμενος η ότι άλλο, επειδή είναι κάτι ξένο προς τις εμπειρίες μας κλπ κλπ, θα είχε σημαντικά μεγαλύτερες αντιδράσεις και από χ.α και ίσως και από ευρεία μερίδα του κόσμου που δεν έχουν φασιστικές καταβολές
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2014 :  17:29:25  Εμφάνιση Προφίλ
Δεν έχετε μείνει δίπλα απο καμπαναριό μερικοί για αυτό λέτε πως είναι υπερβολή κτλ . Μείνετε διπλα σε καμπάνα και μετά ελάτε να μου πείτε ξανά την γνώμη σας , μάλιστα να μείνετε διπλα σε καμπάνα η οποία είναι συνδεδεμένη με ρολοι και που χτυπάει κάθε μισή ώρα , .... Μείνετε διπλα σε μια ρολογοκαμπάνα και μετά ελάτε να μας πείτε ξανα για αγιοσύνες και κατάνιξη.

Τώρα κάτι άλλο αγαπητοί εν χριστώ ημι-χριστιναοί και χριστιανοί. Ορθόδοξα , ημι-ορθόδοξα αδέρφια μου. Οταν συζητάμε για το πάσχα, τον θεό και τα κοκκινα αυγά ή θα συζητάμε για αλήθειες ή θα κοροιδεύουμε ο ένας τον άλλο , μάλλον οι χριστιανοί εμάς τους υπόλοιπους, πως είναι μεγάλη η χάρη του και πως αγνωσται αι βουλαι του κυριού κτλ. Αυτά αδερφια μου περνάνε στο κατηχητικό ή στο κύρηγμα της κυριακής στην εκκλησία σας. Εδώ είναι ένας ανοιχτός χώρος συζήτησης που ο φόβος του θεού δεν περνάει έτσι αμάσητα... οκ; οκ.

Τέλος ένα απλό παράδειγμα για το πως το θρησκευτικό συναίσθημα είναι υπόθεση συλογική , μάλιστα πολιτική και όχι προσωπική. Κάποτε η εκκλησία έκαιγε ή έβαζε στην φυλακή ανθρώπους που διαπιστωσαν πως για παράδειγμα η γη είναι στρογγυλή , πως γυρίζει. Πως τα άστρα στον ουρανό δεν είναι καντήλια ή κεριά που τρεμοσβύνουν στο βάθος των αιώνων. Πως εμείς, οι άνθρωποι, δεν είμαστε το κέντρο του σύμπαντος και πως η γη είναι παιδί του άστρου μας που ονόμασαν ήλιο πολλά χρόνια πριν την εμφάνιση του τζίζους. Για αυτά και για άλλα , αγαπητοί εν χριστώ αδερφοί, θανατώθηκαν άνθρωποι, απομονωθηκαν και πολιτικές αποφάσεις παρθηκαν από τότε μέχρι και σήμερα που μιλάμε , εδώ , στο άντρο του διαβόλου.

Για να σοβαρευτούμε. Ακου η θρησκεία είναι προσωπική υπόθεση...!!! Για να σοβαρευτούμε...χρονιάρες μέρες.


People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

trexantiris
Master Forum-Runner

Greece


5735 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2014 :  17:57:55  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Savvas

Συμφωνω με τον Σταματη.

Ο Γκρινιαρης του Φορουμ



+1000 (...Σταμάτη, με "απάλλαξες" μάλιστα από το γράψω το οτιδήποτε, γιατί όπως λέει και ο Fid...όλο και έλεγα να μην κολαστώ...αλλά από τη στιγμή που το μάθημα των θρησκευτικών είναι υποχρεωτικό...κοκ...αυτά τα περί "προσωπικής πίστης" τα λογιζω ως μεγααάλη απάτη!!!...)

Free your feet...free your senses!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2014 :  18:13:23  Εμφάνιση Προφίλ
Όλα κάνουν τον κύκλο τους. Καλώς και κακώς η Εκκλησία έπαιξε τον ρόλο της. Τα πράγματα αλλάζουν και απόδειξη είναι αυτή η συζήτηση που γίνεται τώρα.
Όταν έρθει ο καιρός η θρησκεία θα είναι για λίγους.
Η θρησκεία μπορεί να είναι συλλογική στην αρχή αλλά μετά γίνεται προσωπικό θέμα. Ναι φυσικά και θα έπρεπε να είναι κάτι ξεχωριστό από το κράτος όπως και οι επιχειρήσεις που περιέγραψε ο Σαμ παραπάνω.



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2014 :  21:03:51  Εμφάνιση Προφίλ
Το μάθημα όχι μόνο είναι υποχρεωτικό, αλλά έχουμε και ένα κοτζάμ υποργείο παιδείας το οποίο λέμε ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ! Το έχετε ποτέ σκεφτεί αυτό; Είμαστε ΠΑΛΙ η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που στον τομέα της παιδείας έχουμε κολήσει και ένα "ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ" από δίπλα. Είναι δυνατόν; και το κωμικότερο όλων είναι οτι κανείς δεν δίνει καμία απολύτως σημασία. Δηλαδή με απλά λόγια έχουμε τους ρασοφόρους να μας λένε πως χωρίς θρησκευτικά και μάλιστα την "ορθοδοξη" νουθεσία παιδεία δεν γίνεται. Από αυτό και μόνο θα έπρεπε πλέον να ντρεπομαστε και καιρός είναι να αλλάξει η ονομασία καθώς και ο ρόλος της εκκλησίας στο παιχνιδι της παιδαγωγίας. Αρκετά κόμπλεξ περάσανε σε γενιές. Φτάνει. Με άλλα λόγια, καλά ξεκουμπίδια.

Επισης χαμογελώ καθώς σας διαβάζω ρε παιδιά, γιατί βλέπω πως αφήνεται έστω και μια μικρή ευκαιρία υπεράσπισης στο θρησκευτικό συναίσθημα στην παρούσα συζήτηση. Το καταλαβαίνω αυτό γιατί όλοι έχουμε περάσει από το πιπιλισμα το θρησκευτικό στα νάτια μας. Ομως θα πρέπει να ξεχωρίσουμε το εξής, πως όταν ασκουμε κριτική χωρίς φόβο που τόσο ύπουλα η θρησκεία μας έχει μοντάρει στο υποσυνείδητο , αυτό δεν σημαίνει οτι σε μια Α περίσταση δεν σεβόμαστε τον πιστό(δηλαδή τον αφήνουμε ήσυχο στον κόσμο του). Κάθε πράγμα στον καιρό του και εδώ λέμε απο που προέρχεται το πάσχα. Και να λοιπον απο που προέρχεται... Δείτε το πρώτο μύνημα του Θρεντ.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

stratos_al
Elite Forum-Runner

Greece


1776 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2014 :  21:15:59  Εμφάνιση Προφίλ
Συμφωνώ με τον Σταμάτη κι εγώ...
Αυτό το μαγαζί πρέπει να είναι αυτόνομο...
Οι υπάλληλοι του ΔΕΝ πρέπει να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και δεν πρέπει να έχει καμιά φοροαπαλλαγή....

Ο Ιησούς είπε (σε όσα μας επέτρεψαν να μάθουμε μέσα από το κόψε ράψε της Ιεράς Συνόδου που ο Κωσταντίνος "έφτιαξε" την ιστορία στα μέτρα της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας) ότι αν με χρειαστείς σήκωσε μια πέτρα και θα με βρεις...

Και νομίζω ότι αν ποτέ γίνει η Δευτέρα Παρουσία ΠΑΛΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ για να μην χάσουν την κονόμα....Φαντάζομαι τον Ιησού να διαλύει τον Άγιο Πέτρο και τα παραμάγαζα στο Βατικανό ... εεεε πείτε μου ... δεν θα τον σταυρώσουν ανάποδα για παραδειγματισμό????
'Η σκεφτείτε να πάει στον δικό μας τον Βαρθολομαίο ή στον Ιερώνυμο και να αρχίσει να σκορπάει ράσα και τιαρες..... Στην Πλατεία Συντάγματος θα σταυρωθεί .... με ΧΡΥΣΑ ΚΑΡΦΙΑ.....



Κωπηλασία...μπες στον ρυθμό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Hermes
Elite Forum-Runner

Greece


2398 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 22/04/2014 :  21:51:43  Εμφάνιση Προφίλ
Nαι, το να μένεις δίπλα σε καμπαναριό αντιλαμβάνομαι ότι θα πρέπει να είναι ξεχωριστή εμπειρία, να το πω έτσι, εκτός και αν είναι κανείς κουφός...

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/04/2014 :  06:53:06  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by Rory

Μπερδεμένους σας βρίσκω μερικούς.
Το δόγμα σας ενοχλεί, η εκκλησία ή η οποιαδήποτε θρησκεία αυτή καθαυτή!

Φυσικά και είναι προσωπικό θέμα η πίστη. Απ τη φύση της είναι δε γίνεται αλλιώς! Αν το πάμε έτσι υπεκφυγή είναι να λές πως δεν υπάρχει τίποτα παραπέρα απ τη φύση σου για να μπορείς να ζείς χωρίς ηθικούς κανόνες. Βολεύει καλύτερα.

Και αν σε τελική ρε παιδιά μερικοί είστε άθεοι γιατί ασχολείστε τόσο πολύ με κάτι που θεωρείτε πως δεν υπάρχει;
Είναι σαν να πιάνεις ένα άδειο ποτήρι και να προσπαθείς να αποδείξεις σε όλους ότι είναι άδειο...

-------------------------
Επιτρέπεται να πέσεις...επιβάλλεται όμως να σηκωθείς!




Γενικά συμφωνώ. Η πίστη είναι προσωπικό θέμα όπως λες. Η συζήτηση για τη θρησκεία, που αναφέρουν κάποιοι άλλοι, είναι πάντως κάτι λίγο διαφορετικό (και η συζήτηση για τις καμπάνες εντελώς διαφορετικό με το αρχικό ποστ). Μου κάνει βέβαια εντυπώση που όλοι έχουν κάτι να πουν εναντίον του χριστιανισμού, αλλά για το δωδεκάθεο και την ομάδα έψιλον (που ήταν και το αρχικό θέμα συζήτησης, σε σύγκριση με τον χριστιανισμό-μωαμεθανισμό), δεν διάβασα κάτι...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/04/2014 :  08:09:46  Εμφάνιση Προφίλ
Εμένα μου κάνει εντύπωση που οι πιο φανατικοί κριτές της θρησκείας φέρουν χριστιανικό όνομα, λένε ευχαριστώ όταν τους εύχονται για την ονομαστική τους εορτή, παντρεύτηκαν σε εκκλησία, βάφτισαν το παιδί τους και ξαναπήγαν στην εκκλησία για κηδεία ή μνημόσυνο. Είναι ανακόλουθο, πως να το κάνουμε!!



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Savvas
Master Forum-Runner

Greece
4318 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/04/2014 :  08:24:53  Εμφάνιση Προφίλ
quote:
Originally posted by gargadua

Εμένα μου κάνει εντύπωση που οι πιο φανατικοί κριτές της θρησκείας φέρουν χριστιανικό όνομα, λένε ευχαριστώ όταν τους εύχονται για την ονομαστική τους εορτή, παντρεύτηκαν σε εκκλησία, βάφτισαν το παιδί τους και ξαναπήγαν στην εκκλησία για κηδεία ή μνημόσυνο. Είναι ανακόλουθο, πως να το κάνουμε!!



Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.




Μα εκει ειναι το θεμα, οτι οι περισσοτεροι λειτουργουν ετσι, επειδη ετσι τους "εμαθαν" ή επειδη ετσι "πρεπει", αυτο δεν κανουνε ολοι, ε πρεπει να το κανω κι εγω.
Πανε στην εκκλησια απο συνηθεια, χωρις να εχουν κατσει να ψαξουν επι της ουσιας τι πιστευουν και γιατι.
Ολα απο συνηθεια και τελειως επιφανειακα οπως και τα στα περισσοτερα πραγματα σημερα.
Αυτο ειναι κατα την γνωμη μου το μεγαλυτερο λαθος, οτι ακριβως επειδη η θρησκεια ειναι προσωπικο θεμα, ειναι λαθος να διδισκεται στα σχολεια, γιατι ουσιαστικα γινεται πλυση εγκεφαλου κατα καποιο τροπο.
Πρεπει το παιδι και ο ανθρωπος γενικοτερα να επιλεγει εκεινος συνειδητα τι θελει να ακολουθησει και τι να πιστεψει στην ζωη του, ειτε αυτο ειναι το δωδεκαθεο, ειτε ο Μουσουλμανισμος, ειτε ο Βουδισμος, ειτε και τιποτα ακομα και οχι αυτο να του περναει υποσυνειδητα οσο ειναι ακομα σε μικρη ηλικια.


Ο Γκρινιαρης του Φορουμ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/04/2014 :  11:11:07  Εμφάνιση Προφίλ
Εντάξει η θρησκεία καλώς ή κακώς διδάσκεται(για μένα καλώς διδάσκονται αλλά θα έπρεπε τα θρησκευτικά να είναι γενική μόρφωση επί της θρησκείας για να μπορεί να επιλέξει κάποιος, αλλιώς πως θα υπάρχει η γνώση; Από τους επαγγελματίες "ψαράδες";).
Όμως όταν μεγαλώνεις και διαφοροποιείσαι ως προς την ιδεολογία αυτή, δεν θα πρέπει να απαλλάσσεσαι συνειδητά και από τα τελευταία ψήγματα αυτής (πχ το όνομα) που τόσο σε ταλαιπωρούν ιδεολογικά; Αλλιώς πως δηλώνεις την διαφοροποίησή σου; Πληκτρολογιακώς μόνο;
Αφού λοιπόν απαλλαχτεί κάποιος από αυτά μετά θα υπάρχει και η ωρίμανση χρονικά για να αλλάξουν και τα πράγματα στο κράτος προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.
Και τι θα "επιβάλεις υποσυνείδητα" στο παιδί σου; Αυτά που εσύ θεωρείς σωστά ή θα το αφήσεις να επιλέξει αυτό;
Και τι σημαίνει "έτσι κάνουν και οι άλλοι"; Δηλαδή έχεις αρνητική τεκμηριωμένη άποψη για την θρησκεία αλλά είσαι κοινωνικά παρασυρόμενος; Δηλαδή η κοινωνία ζει κάτω από την μάστιγα της εκκλησίας;
Αν κοινωνικά παρασύρεσαι το σίγουρο είναι ότι και συ θα παρασύρεις το παιδί σου εκεί που δεν θέλεις.
Τα νοήματα μιας θρησκείας βρίσκονται μέσα σου, στις πράξεις σου απέναντι στον συνάνθρωπό σου και όχι σε λατρευτικούς χώρους ή άλλες αστειότητες που δημιουργήθηκαν για ιδίων όφελος.

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 38 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Κλειδωμένο Θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000