Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Πόνος στο ισχύο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 3

KONOSAL
Newbie Forum Runner

Greece
38 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/07/2014 :  19:12:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Sor, σ' ευχαριστώ για την αμεσότητα της απάντησης και τη συμπαράσταση. Είχες κάνει MRI και τι αγωγή ακολούθησες; Χάνω τον ΚΜΑ και αυτό κοστίζει. Νάσαι καλά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Sor
Forum-Runner

155 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/07/2014 :  19:34:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για την κοτύλη μου είχε πει ένας κοιτάζοντας την ακτινογραφία. Έκανα μαγνητική πιο μετά , τρεις μου είπανε είναι καθαρή. Ένας στο τέλος μου είπε δυο διατάσεις να κάνω και πέρασε, είχα κάνει και φυσιοθεραπείες πιο πριν και δεν είχα δει κάτι. Μεταξύ μας πιστεύω ήτανε η ώρα του να περάσει.

Κανε υπομονή ότι και να έχεις για πάντα δεν θα είναι (εκτος αν θες χειρουργείο που δεν νομίζω)ο καλύτερος γιατρός είναι ο χρόνος, θα έρθει η ώρα που θα ξανατρέξεις. Κλασική δεν έχω τρέξει ακόμα, 3 φορες τον έχω χάσει, ούτε καν μαραθώνιο δεν έχω κάνει, τι να πω εγώ δηλαδή.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/07/2014 :  15:54:48  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
KONOSAL,

Το φάρμακο που σου έδωσε ο γιατρός πρέπει να είναι το donarot ή κάτι αντίστοιχο με γλουκοζαμίνη. Αυτό συστήνεται σε άτομα με οστεοαρθρίτιδα ή χονδροπάθεια. Αν όντως έχεις τέτοιο πρόβλημα, τότε το τρέξιμο μαραθωνίου θα είναι όντως επιβαρυντικό για το ισχίο σου (και αντίστοιχα για την κοτύλη σου). Έτσι κι αλλιώς, η "επιβάρυνση" (και εδώ εννοείται η φόρτιση) των ισχίων είναι μεγαλύτερη όταν τρέχουμε από όταν περπατάμε ή απλώς στεκόμαστε όρθιοι. Τα οστά μας, βέβαια, είναι έτσι κατασκευασμένα για να αντέχουν σε φορτίσεις και να επιδιορθώνουν τις μικροφθορές εύκολα και γρήγορα. Όμως, η φθορά επέρχεται ακόμα και σε αυτά, όπως και σε κάθε ιστό. Αν, λοιπόν, όντως έχει φθαρεί αρκετά η άρθρωση, τότε είναι αναμενόμενο οι φορτίσεις κατά το τρέξιμο να "επιτείνουν" αυτή τη φθορά διότι δεν έχει ο -ήδη αρκετά φθαρμένος- ιστός την ίδια αντοχή στη φόρτιση και την ίδια επουλωτική ικανότητα.

Το κύριο θέμα, βέβαια, είναι αν η επιβάρυνση κατά το τρέξιμο μαραθωνίου σε μια κοτύλη με χονδροπάθεια προκαλεί ή όχι συμπτώματα. Ο χόνδρος δεν έχει νεύρωση και δε δίνει πόνο, αλλά αν έχει φθαρεί εντελώς τότε αποκαλύπτεται το οστό κάτω από αυτό και επειδή αυτό νευρώνεται μπορεί να δώσει πόνο. Οπότε, αν υπάρχει απλώς χονδροπάθεια στην κοτύλη, μάλλον δεν είναι πιθανό να εκδηλώσει τα συμπτώματα που αναφέρεις και πρέπει να αναζητηθεί αλλού η αιτία πρόκλησης. Αυτή μπορεί να είναι η οστεοαρθρίτιδα, μπορεί να είναι βλάβες-ρήξεις του επιχείλιου χόνδρου ή κάτι άλλο.

Σαφώς, ούτε πρέπει ούτε μπορούμε να κάνουμε διάγνωση-αξιολόγηση από το διαδίκτυο. Έχω, πάντως, την εντύπωση ότι μια απλή χονδροπάθεια χωρίς κάποια άλλη συνοδή παθολογία είναι δύσκολο να σου προκαλεί τη δυσκολία στη βάδιση και τον πόνο. Για τους ίδιους λόγους, θεωρώ ότι και η λήψη του φαρμάκου πιθανώς να μην είναι αποτελεσματική.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KONOSAL
Newbie Forum Runner

Greece
38 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/07/2014 :  19:47:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μου συστήθηκε να κάνω a) mri ισχίου σε μαγνητικό τομογράφο 3 tesla, ακολουθία χόνδρου ή β) mri ή ct αρθρογράφημα ισχίου. Γνωρίζει κανείς τι είναι αυτά, επειδή απλή μαγνητική έχω κάνει.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

h2opolo
Newbie Forum Runner

Greece
7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2014 :  13:28:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ φίλε είχα τα ίδια συμπτώματα.Αν και δεν υπάρχει πονομετρο ούτε γνωρίζω τι ακριβώς έχεις για να ξέρουμε ποιος πονάει πιο πολύ.
Μετά από τρεις μήνες λάθος διαγνώσεων πολύ μεγάλης ταλαιπωρίας βρήκα την άκρη.Έχω το σύνδρομο της πρόσκρουσης ισχίου[μηροκοτυλιαία πρόσκρουση].Ειχε σαν αποτέλεσμα σε μια ακραία κίνηση να πάθω ρήξη επιχειλίου χόνδρου και μια μικρή βλάβη στον χόνδρο της κοτύλης.Είχα αφόρητους πόνους,δυσκολία στην βάδιση και επιδεινωνόταν με την φόρτιση και τις στροφές του ισχίου.Στις 27/6 κατέληξα στο χειρουργείο.Έγινε αφαίρεση οστικού τμήματος στη συμβολή του αυχένα στην κεφαλή του μηριαίου που ευθυνόταν για την πρόσκρουση,καθαρισμός και συρραφή της ρήξης.Ο στόχος της χειρουργικής αντιμετώπισης είναι η αφαίρεση οστικού τμήματος στη συμβολή αυχένος της κεφαλής του μηριαίου που ευθυνότανε για την πρόσκρουση.Αποκαταστάθηκε η φυσιολογική μηχανική του ισχίου στις ακραίες κινήσεις, καθώς και η ταυτόχρονη αποκατάσταση της βλάβης που συνυπάρχει στον επιχείλιο χόνδρο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την εξαφάνιση του πόνου, και να μου επιβραδύνει την πρόοδο της οστεοαρθρίτιδας.
Ακόμα έχω άλλη μια εβδομάδα να περπατάω με πατερίτσες και σε τρεις μήνες από ότι μου είπε ο γιατρός θα επιστρέψω στις αθλητικές δραστηρίοτητες.
Σου εύχομαι περαστικά και ότι θες στείλε μήνυμα.

Edited by - h2opolo on 13/07/2014 13:30:32
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KONOSAL
Newbie Forum Runner

Greece
38 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/07/2014 :  08:45:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
h2opolo, σ' ευχαριστω. Αν θέλεις, επειδή βλέπω ότι το πάω γιά ρήξη επιχείλιου χόνδρου στο ισχίο (χθές έκανα μαγνητική με σκιαγραφικό και περιμένω αποτελέσματα), πές μου μερικά πράγματα γιά την επέμβαση, που την έκανες, σε ποιόν και ποιές είναι οι προβλέψεις γιά επάνοδο στην αθλητική δραστηριότητα,ιδίως τρέξιμο. Σου είπαν ότι θα υπάρξει πλήρης αθλητική αποκατάσταση όπως και πριν (τουτέστιν θα τρέχεις ελεύθερα όσο θέλεις) ή θα πρέπει να είσαι προσεκτικός, να κινείσαι περιορισμένα κλπ.;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

h2opolo
Newbie Forum Runner

Greece
7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/07/2014 :  01:01:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η ρήξη του επιχειλιου είναι κάτι που διορθώνεται, το θέμα είναι μην υπάρχει βλάβη στον χόνδρο της κεφαλής ή της κοτύλης και πόσο μεγάλη είναι. Η μαγνητική τι έδειξε;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KONOSAL
Newbie Forum Runner

Greece
38 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/07/2014 :  07:57:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
h2opolo: Εχω το ίδιο πρόβλημα, μηροκοτυλιαία πρόσκρουση και θέλει επέμβαση, ένα μήνα πατερίτσες και μετά 1,5 μήνα φυσιοθεραπείες. Ξέρεις γιατρό καλό για ισχία; Σου βάλαν νάρθηκα ή γύψο και ποιο το αθλητικό μέλλον σε βάθος χρόνου, π.χ. μετά ένα εξάμηνο;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

h2opolo
Newbie Forum Runner

Greece
7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/07/2014 :  02:26:56  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γίνεται με αρθρωσκοπηση και με ανοικτό χειρουργείο. Με αρθροσκόπηση εχεις πιο γρήγορη αποκατάσταση αλλά ο γιατρός δεν έχει τόσο καλή πρόσβαση όπως την ανοικτή επέμβαση.Εγώ εκανα ανοικτό.
Ο γιατρός μου εραψε τον επιχειλιο και μου αφαιρέθηκε το κομμάτι απο το μηριαίο οστό που χτυπάει στην Κοτύλη.
Όσον αφορά για την αποθεραπεία θες 1, 5 μήνα με πατερίτσα. Μετα τις τρεις εβδομάδες μου είπε να ξεκινησω μπάνια και σε τρεις μηνες επιστροφη σε αθλητικες δραστηριοτητες.Εγώ έχω ακόμα αλλες δύο εβδομάδες ακόμα για να αφήσω την πατερίτσα.
Την πρωτη εβδομάδα είχα τρελό πόνο αλλά μέρα με την μέρα έχω τρομακτική βελτίωση στο θέμα πόνου. Τώρα να φανταστεις δεν ποναω σχεδόν καθόλου.
Στείλε το email σου αν θες να επικοινωνήσουμε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KONOSAL
Newbie Forum Runner

Greece
38 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/07/2014 :  09:38:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το mail μου είναι: kosgeoal@yahoo.gr
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KONOSAL
Newbie Forum Runner

Greece
38 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 04/09/2014 :  08:32:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μηροκοτυλιαία πρόσκρουση:
Αφού έκανα μαγνητική με σκιαγραφικό και ακτινολογικό έλεγχο, διαγνώστηκε μηροκοτυλιαία πρόσκρουση, με φθορά στον επιχείλιο και στον αρθρικό χόνδρο. Προχθές έκανα αρθροσκόπηση ισχίου και ο γιατρός αφαίρεσε το οστικό τμήμα του μηριαίου που "ενοχλούσε" την κοτύλη, λείανε τις επιφάνειες και στερέωσε τον επιχείλιο και τον αρθρικό χόνδρο. Τώρα είμαι με πατερίτσες για ένα μήνα, σε δύο εβδομάδες αρχίζω φυσιοθεραπεία, κολύμβηση, ποδήλατο κλπ., πλην όμως ο γιατρός μου είπε ότι δεν θα είναι σωστό στο μέλλον να ξανατρέξω, ακόμη και τζόκινγκ, για να μη προκληθεί περαιτέρω φθορά στους χόνδρους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 3 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000