Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Οι Αγώνες μας
 Παρανέστι VFT 2014
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 2

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 28/05/2014 :  15:57:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μάλλον ήρθε η ώρα να ανοίξουμε το φετινό θέμα

Οι εγγραφές λοιπόν ξεκίνησαν προχθές για όποιον δεν το γνωρίζει και το σκέφτεται.

http://paranestivft.com/agones.aspx?race=VFUT

Ήδη 100 άτομα στις αρχικές λίστες στους 2 μεγάλους αγώνες (150 άτομα το όριο στο VFUT και 200 στο NTR). Όχι παρα πολλές οπότε δεν θέλει καθυστέρηση .

Απο φέτος υπάρχουν και κάπως αυστηρότερα κριτήρια συμμετοχής (2 άγώνες άνω των 80 ή 1 αγώνα άνω των 100 για το VFUT και 2 μαραθωνίους βουνού για το NTR)

Άντε να βγει καλά η προετοιμασία και να ζήσουμε ξανά τις απιστευτες εμπειρίες που μας περιμένουν εκεί.....

Edited by - sam on 28/05/2014 15:58:04

ioanis
Newbie Forum Runner

Greece
18 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/06/2014 :  10:51:32  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΤΑ ΑΥΣΤΗΡΟΤΕΡΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ.ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ.

ioanis
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

vasilis dr
Senior Forum-Runner

Greece
1026 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/06/2014 :  15:41:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το κόστος συμμετοχής είναι πολύ λογικό, δεν μπορείς να βρεις πουθενά στην Ελλάδα αγώνα με όλα όσα σου προσφέρουν στο VFT, δεν είναι της ώρας να τα απαριθμήσω τώρα, μάρτυρες στα λεγόμενά μου οι συμμετέχοντες στις προηγούμενες διοργανώσεις, και σε αυτά να προσθέσουμε και την δωρεάν φιλοξενία στους ξενώνες η ακόμη και στις αίθουσες του εκεί Γυμνασίου. Απλά το κόστος συμμετοχής έως τώρα ήταν πάρα μα πάρα πολύ χαμηλό και γιαυτό σε κάποιους ίσως να ενοχλεί όταν το συγκρίνει με φέτος.
Προσωπικά έπειτα από 3 συνεχείς συμμετοχές στο Παρανέστιο μονοπάτι(36,36 και 47 χλμ.)θα δοκιμάσω φέτος τα 106, μακάρι έως τότε να πάνε όλα καλά και το όνειρο να γίνει πραγματικότητα!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

2mints
Senior Forum-Runner

Greece
474 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/06/2014 :  20:41:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνώ ότι το αντίτιμο συμμετοχής ακόμα και με την αύξηση πιστεύω ότι παραμένει χαμηλό, αν υπολογιστούν οι προσφερόμενες παροχές (αναφέρομαι στο VFUT), που φέτος θα είναι αναβαθμισμένες.

Eιδικά για τον συγκεκριμένο αγώνα ο βαθμός δυσκολίας, που αντικειμενικά είναι ιδιαίτερα υψηλός, οφείλεται κατά μεγάλο μέρος ΚΑΙ στις ατέλειωτες ώρες αγρυπνίας (περίπου 50!) που καλείται να αντιμετωπίσει ένας μέσος αθλητής.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kostasC
Forum-Runner

Greece
142 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/06/2014 :  16:18:05  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kostasC Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχω δηλώσει για το PP στα 46χλμ, μια που είναι η μεγαλύτερη μου διαδρομή. Και η γυναίκα στο 10ρι, ότι πρέπει αφού είναι την προηγούμενη μέρα ο αγώνας των 10 απο τα 46. Έτσι θα φέρουμε και πιτσιρίκια να
ζήσουν λίγο την απίστευτη φύση της περιοχής.


You better run...run
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dagel
Newbie Forum Runner

19 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/10/2014 :  07:02:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
10/25/2014 3:19:39 AM


Λόγω έκτακτων-έντονων καιρικών συνθηκών, σας ενημερώνουμε ότι Διεκόπη ο αγώνας V.F.U.T. (160km) και αναβάλλονται οι αγώνες N.T.R. (106km) και P.P. (46km).
Θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωση.

Από την Ο.Ε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/10/2014 :  15:28:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σε επικοινωνία που είχα με δυο αγωνιζόμενους στο V.F.U.T. μου ανέφεραν ένα πράγμα χαρακτηριστικά και οι δυο : ΠΟΛΥ ΛΑΣΠΗ, ΠΟΛΥ ΛΑΣΠΗ.
Κρίμα για όσους ανέβηκαν για τον αγώνα να τους το χαλάσει έτσι ο καιρός, εγώ πάντως θα είχα σκάσει, να μην αναφέρω και για τα έξοδα του ταξιδιού, αλλά πρώτα η ασφαλεία. Αναφέρθηκε ότι ίσως αύριο πραγματοποιηθεί ένας αγώνας 40χλμ για όποιον ενδιαφέρεται
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

someone
Forum-Runner

76 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/10/2014 :  16:17:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προς όλους τους συμμετέχοντες και μή:

Αυτό που μετράει τελικά δεν είναι ο προορισμός (αγώνας), αλλα το ταξίδι (προετοιμασία). Ο αγώνας είναι 1-2 ημέρες, ενώ η πρετοιμασία κρατάει μήνες. Τί μετράει περισσότερο τελικά, η απόλαυση της μίας ημέρας ή η απόλαύση μερικών μηνών ????
Ασε που η ημέρα του αγώνα, αφού περάσσουν μερικές ώρες απο την εκκίνηση, μόνο απόλαυση δεν είναι. Όσοι έχουν τρέξει ultra, καταλαβαίνουν τι λέω....
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/10/2014 :  17:22:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
και τα δύο μετράνε..
οι αγώνες βουνού όμως έχουν να κάνουν για λόγους ασφαλείας πολύ με τον καιρό,
κάποια στιγμή θα γινότανε η αναποδιά, όμως η διοργάνωση έχει μεγάλη ευθύνη
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

mbair
Elite Forum-Runner

1233 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/10/2014 :  18:43:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κακώς δόθηκε εκκίνηση..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kostasC
Forum-Runner

Greece
142 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/10/2014 :  19:11:21  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kostasC Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ανταπόκριση απο το Παρανέστι.
Ο καιρός από το βράδυ της παρασκευής πολύ άσχημος, με κεραυνούς Και πολύ νερο. Προσωπικα ανεμενα διακοπή του vfut και μου έκανε εντύπωση που δόθηκε εκκίνηση. Φτάνουμε το πρωι που 7 το πρωι ακόμα δεν υπάρχει ανακοίνωση, ενω μετα απο λίγο στειλανε το μηνυμα που είδαν όλοι. Στείλανε... Στo FB και στο site τους. Αν δεν ειχες δηλαδή smartphone περιμένεις τζάμπα.
Πάμε στη γραμματεία....δεν ηξερε κανεις τίποτα...μερικοί αρχισαν να φεύγουν. Ειπαν πρωτα θα μαζεψουν τον κοσμο απο το βουνο...οι άλλοι τι... Θα δουμε... Λες και ήρθαμε απο το διπλα χωριο.1500 χλμ κάναμε οικογενειακώς ... Και ακόμα δε ξερουμε τι θα γίνει...
Τουλαχιστον βρήκα ενα παιδι που θα έτρεχε και αυτός... Ίδια φαση και κάναμε 32χλμ δίπλα στο Νέστο πανω στις γραμμές του τρένου... Ωραίο σκηνικο. Ο καιρος, οτι καλυτερο για τρέξιμο. Λίγο βροχή στην αρχή, συνεφια και 10 βαθμοί.

Κρίμα περίμενα οτι θα υπάρχει έτοιμο plan b


You better run...run
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

kostasC
Forum-Runner

Greece
142 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/10/2014 :  21:06:12  Εμφάνιση Προφίλ  Visit kostasC Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ακυρώθηκαν και οι αλλοι αγώνες... Είμαι περίεργος να μάθω τη συνέχεια


You better run...run
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/10/2014 :  03:54:28  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μόλις επέστρεψα...

Τα λόγια φτωχά για να περιγράψεις την εμπειρία που βιώσαμε μετά το πρώτο δίωρο. Δεν ήταν μόνο το κρύο ή η συνεχόμενη επί ώρες δυνατή βροχή και αστραπες μαζί με έναν δαιμονισμένο αέρα και το βαλτώδες τεραίν όπου σχεδόν σε κάθε βήμα βούταγες τα πόδια σου σε 20+ εκατοστά παγωμένο νερό και λάσπη επί χιλιόμετρα μέσα στο απόλυτο σκοτάδι. Ούτε οι χιονοθύελες πιο ψηλα όπως ακούσαμε... Ούτε τα ρυάκια που φούσκωσαν τόσο πολύ που μετά το Φυλάκιο του Παγκάλου έπρεπε να μπεις μέχρι τη μέση για να τα περάσεις αφού είχαν σκεπαστεί όλα τα γεφυράκια που είχαν φτιάξει τη προηγούμενη μέρα. Ήταν όλα αυτα μαζί με αυτή την σχεδόν τρομακτική αίσθηση ότι, αυτή τη φορά, τα βάζεις ενάντια σε δυνάμεις πραγματικά εκτός των "δεδομένων" ορίων σου... Βρεγμένοι μέχρι το κόκκαλο όλοι, ότι και εάν φορούσαμε ...και με τη σχεδόν βεβαιότητα εκείνη τη στιγμή ότι εάν σταματούσες έστω και ένα πεντάλεπτο για το οτιδήποτε σε περίμεναν πολύ πιο άσχημες εξελίξεις.

Ειλικρινά πολυ πιο ακραίο απο ότι έχω ζήσει ως τώρα σε συνθήκες αγώνα έστω και εάν τώρα απο τη θαλπωρή του σπιτιού μου το βλέπω αρκετά πιο ήρεμα.

Η απόφαση των διοργανωτών να σταματήσει τον αγώνα έσωσε κυριολεκτικά κόσμο. Και εγώ δεν είχα σκοπο να σταματήσω τουλάχιστον μέχρι το πρώτο κεντρικό σταθμό στο 60 όπου ήθελα να πάρω το drop bag μου και να αποφασίσω απο εκεί και πέρα ....όμως δεν ξέρω πόσο πραγματικά υπεύθυνο θα ήταν αυτό. Βασικά το ένιωθα μέσα μου ότι εάν συνεχιζόταν αυτό που ζούσαμε δεν περίμενα να τερματίσει κανείς. Ούτε οι πρώτοι. Αλλά και να άλλαζε κάτι όπως έλπιζα όταν τέλειωνε η νύχτα, πάλι ο αγώνας δεν θα είχε καμία σχέση με αυτό που είχαμε προετοιμαστεί να βγάλουμε. Ήδη μέσα σε 6 ώρες είχαμε καταπονηθεί πάρα πολυ περισσότερο απο το αναμενόμενο για εκείνο το σημείο. Πως θα έβγαιναν τα 160 χιλιόμετρα έτσι?

Θα πει λοιπόν κανείς γιατί να ξεκινήσουμε? ...Σηκώνει αρκετή κουβέντα αυτό το θέμα. Εγώ χαίρομαι που ξεκίνησα και που το έζησα έστω και αυτό. Ξέρω επίσης ότι εάν δεν ξεκινούσαμε θα υπήρχε η αντίστοιχη γκρίνια.... Δεν εκτιμώ μάλιστα (παρόλα όσα προανέφερα) ότι μέχρι το σημείο που φτάσαμε ξεπεράσαμε κάποιο υπερβολικό όριο ασφάλειας (και εάν το κάναμε ήταν περισσότερο ευθύνη δική μας -είδα αρκετούς δρομείς χωρίς γάντια αλλά ακόμα και αλουμινοκουβέρτα και δεύτερο ρουχίσμό στο σακίδιο παρόλο που ήταν στον ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ εξοπλισμό και είχαν μάλιστα ενημερωθεί μέχρι σε ένα βαθμό για το τι θα αντιμετωπίσουν). Ωστόσο απο εκείνο το σημείο και μετά η κατάσταση -που δεν έδειχνε να αλλαζει, το αντίθετο μάλιστα- γινόταν πολυ πιο άμεσα, επίφοβη για ακόμα πιο σοβαρές υποθερμίες και πολύ μεγαλύτερους κινδύνους και έπρεπε να παρθούν αποφάσεις...

Πρόσφατα στον ορειβατικό του Ολύμπου πήραμε νούμερα το βράδυ και δεν ξέραμε εάν θα γίνει αγώνας το πρωί απο τις δυσοίωνες προβλέψεις και τις καταιγίδες στη κορυφή του Ολύμπου... Αλλα ο καιρός άνοιξε κυριολεκτικά τη τελευταία στιγμή και κάναμε τελικά έναν πολυ όμορφο αγώνα.

Εχθές δεν άλλαξε ή μάλλον άλλαξε προς το χειρότερο ...Οπότε λίγο σχετικές είναι όλες αυτές οι συζητήσεις.... Καταλαβαίνω επίσης ότι για μια διοργάνωση όπως το VFT όπου πρέπει να κινητοποιηθούν στην κυριολεξία εκατοντάδες εθελοντές (αρκετοί απο διάφορα μέρη της Ελλάδας) κάθε αλλαγη είναι πολύ δύσκολη. Και δεν είναι ούτε η πρώτη φορά και ούτε η τελευταία που ο καιρός τερματίζει άδοξα έναν αγώνα.... Στο Μοντ Μπλανκ γινόταν επί τρία χρόνια. Δυστυχώς το βουνό αποφασίζει... Και εμείς πρέπει να σεβόμαστε και να ακολουθούμε...

Δεν ξέρω επίσης κατα πόσο ένα plan B ήταν εφικτό εκείνη την ώρα αλλα και πόσο θα χρύσωνε το χάπι τελικά. Πάντως οι προσπάθειες της διοργάνωσης να γυρίσουν όλοι χωρίς πρόβλήματα (αθλητές αλλά και οι ΉΡΩΕΣ εθελοντές) πίσω νομίζω είχαν τη πρώτη προτεραιότητα.

Φοβάμαι ότι θα υπάρξει παραπάνω γκρίνια απο όσο πρέπει. Προσωπικά νομίζω ότι θα πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι ΚΑΙ για αυτά τα ενδεχόμενα με το "πάθος" που διαλέξαμε. Και επίσης όπως έγραψα και πιο πριν να είμαστε και πιο υπεύθυνοι οι ίδιοι σε σχέση με τις δυνατότητες μας και την ασφάλεια μας... Δεν είναι -ότι και εάν πούμε τυπικά για εύθύνες και λοιπά- ο μπαμπάς μας στη τελική καμία "διοργάνωση" εάν εμείς δεν διατηρούμε μια αίσθηση μέχρι του που φτάνουμε και τι πρέπει να κουβαλάμε μαζι μας στο βουνό...

Και όπως λέγαμε με φίλους στην επιστροφη, το βουνό θα είναι πάντα εκεί. Ας φροντίσουμε να είμαστε και εμείς εδώ καλά και θα μπορέσουμε να το ανέβουμε πολλές άλλες φορές.

Edited by - sam on 26/10/2014 13:45:31
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/10/2014 :  10:07:51  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στον μελοντικό αγώνα, σαν κάτι που είναι πιο σπάνιο και μοναδικό.

Αυτό που είπες, "τώρα από την θαλπωρή του σπιτιού το βλέπω ήρεμα" επειδή το έχω βιώσει και εγώ, σε καταστάσεις που έχουν ενεργοποιηθεί όλα μου τα ένστικτα εκτάκτου ανάγκης, και λες, πάει αυτό ήταν, και μετά το σκέφτεσαι και λες δεν ήταν και τόοοοοσο τραγικό.
Τελικά ξέρεις τι? Ήταν. Για να είσαι εκείνη την στιγμή έτσι, δεν είναι σωστό μετά να το εκλογικεύσεις. Εκτός αν ξέρεις όλες όλες τις παραμέτρους και το μελέτησεις (πράγμα αδύνατο). Για να βαράνε τα ένστικτά σου, alarm, κάτι τρέχει, και ας μην μπορείς 100% να το εντοπίσεις.

Χωρίς να ξέρω από αγώνες βουνού, ξέρω ότι κανείς δεν μπορεί να πει κάτι στην διοργάνωση. Ακόμα και την μη ιδανική επιλογή να έκαναν, σε τέτοιες συνθήκες... τι να πεις. Ανωτέρα βία
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

gargadua
Master Forum-Runner

Afghanistan


7473 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/10/2014 :  12:21:49  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχοντας κάνει πέρυσι τα 46, καλά κάνανε και τον διεκόψαν. Δεν είναι άσφαλτος να πας στο περίπτερο να πάρεις τηλέφωνο. Εκεί χάνεσαι!!!
Μπράβο στη διοργάνωση που τον διέκοψε. καλύτερα γκρίνια παρά κλάμα για τους αδικοχαμένους.
Είπαμε να τρέχουμε αλλά να έχουμε και την αίσθηση του κινδύνου.
Σωστά ειπώθηκε πριν " Δυστυχώς το βουνό αποφασίζει... Και εμείς πρέπει να σεβόμαστε και να ακολουθούμε...".

Ηττημένος δεν είναι αυτός που χάνει αλλά αυτός που παραιτείται.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

sam
Master Forum-Runner

Greece
4855 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/10/2014 :  13:52:42  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όλες αυτές οι "κατασκευές" που με πάρα πολύ κόπο φτιάξαν οι διοργανωτές τη προηγούμενη μέρα ....δεν υπήρχαν μέσα σε λίγες ώρες. Είχαν σκεπαστεί από τη μανία της φύσης....

https://www.facebook.com/profile.php?id=1233864146&sk=photos&collection_token=1233864146%3A2305272732%3A69&set=a.10202923687673219.1073742005.1233864146&type=1&comment_id=10202924395250908¬if_t=like
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 2 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000