Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Μαφία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 29

notaSOL
Advanced Forum-Runner

257 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/07/2014 :  20:15:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
...το ίδιο εύχομαι κι εγώ...
https://www.youtube.com/watch?v=vEc-mNyZWW4

...μετά το 46΄-47΄ τα δικά μας...όσο για εμάς όταν βλέπεις ειδήσεις σαν αυτή που αφορά την Ντέλλα Ρούνικ-Ρουφογάλη, μοντέλο της εποχής, τι να πει κανείς; (http://vimavoiou.blogspot.gr/2012/03/m.html)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/08/2014 :  02:54:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οι Γερμανοί αποκαλύπτουν τη μεγάλη απάτη του Σημίτη με τα υποβρύχια που γέρνουν

http://www.kontranews.gr/politiki/item/13516-germanoi-apati-simitis

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ εφημερίδες αποκαλύπτουν τις βρώμικες συναλλαγές του Κώστα Σημίτη με το γερμανικό κατεστημένο, τις οποίες ο ελληνικός λαός πλήρωσε με δισεκατομμύρια ευρώ.
Χαρακτηριστικό στην κατεύθυνση αυτή, είναι το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της Suddeutsche Zeitung, που καρφώνει στην κυριολεξία τον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας, για την παραγγελία των τεσσάρων μπαταρισμένων υποβρυχίων, που έγινε αποκλειστικά και μόνο για να σωθεί από την κατάρρευση ο γερμανικός όμιλος της HDW, που έχει έδρα στο Κίελο, που ήταν κρίσιμη εκλογική περιφέρεια για τους Σοσιαλδημοκράτες. Η γερμανική εφημερίδα, καταγγέλλει ευθέως τους γερμανούς αξιωματούχους, για βρώμικη συναλλαγή με τον Κ. Σημίτη, την οποία βέβαια πλήρωσε με αίμα ο έλληνας φορολογούμενος.

Η γερμανική εφημερίδα, καταγγέλλει ευθέως τους γερμανούς αξιωματούχους, για βρώμικη συναλλαγή με τον Κ. Σημίτη, την οποία βέβαια πλήρωσε με αίμα ο έλληνας φορολογούμενος. Η γερμανική κυβέρνηση, απαίτησε και άλλες παραγγελίες εξοπλιστικών, προκειμένου να βάλει την Ελλάδα από το παράθυρο στο ευρώ, μια εξέλιξη που την πλήρωσε ο ελληνικός λαός με τη χρεοκοπία της χώρας και την καταλήστευση του λαού μας.
Οι αποκαλύψεις του γερμανικού τύπου, θα πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο μεγάλης εισαγγελικής έρευνας, για να διαπιστωθεί πόσες συναλλαγές έκανε ο Σημίτης με τη γερμανική κυβέρνηση κάτω από το τραπέζι και πόσο στοίχισαν αυτές στον έλληνα φορολογούμενο.
Γιατί στη διάρκεια της οκταετίας Σημίτη η Siemens, η HDW, η Κράους Μαφάι, η Χόχτιφ και μια σειρά ακόμα γερμανικοί κολοσσοί, είχαν το μονοπώλιο στις κρατικές συμβάσεις και στα εξοπλιστικά, παρά το γεγονός ότι τιμολογούσαν σχεδόν στο τριπλάσιο για τις… υπηρεσίες που προσέφεραν. Το σύνολο των συμβάσεων με τις γερμανικές εταιρείες είναι χαριστικές.
Απ΄ την εκχώρηση του αεροδρομίου στην Χόχτιφ, από τα έργα του ΟΣΕ που έπαιρνε η Siemens, από το περιβόητο G4Ι για το οποίο πληρώσαμε 350 εκατομμύρια ευρώ χωρίς να λειτουργήσει και χωρίς ποτέ να έχει βάλει κανείς την υπογραφή του για να το παραλάβει. Την περίοδο Σημίτη, η Ελλάδα αγόραζε κατά εκατοντάδες τα τεθωρακισμένα από την Κράους Μαφάι και χάριζε συμβάσεις για τον ηλεκτρονικό πόλεμο.
Ένα έργο που πληρώθηκε με εκατοντάδες εκατομμύρια και ποτέ δεν παραδόθηκε.
Οι γερμανοί είναι αυτοί που πίεσαν τη σημερινή κυβέρνηση, να σταματήσει τη δικαστική έρευνα για τα εξοπλιστικά, γιατί μέσα από αυτή το ελληνικό δημόσιο, θα μπορούσε να διεκδικήσει επιστροφές δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ για τη βλάβη που έχει υποστεί.
Οι γερμανοί πιέζουν να σταματήσει η δικαστική έρευνα για να μην καούν και οι αχυράνθρωποί τους στο πολιτικό σύστημα και ειδικά ο Γιάννος Παπαντωνίου και ο Κώστας Σημίτης.
Η περίπτωση Παπαντωνίου που εξασφάλισε ασυλία από το δικαστικό σύστημα, παρά το γεγονός ότι βρέθηκαν εκατομμύρια ευρώ στο λογαριασμό της γυναίκας του και ένα δύο φορές κατάθεσε ψέματα στον ανακριτή, είναι χαρακτηριστική της γερμανικής κατοχής σε όλα τα επίπεδα.
«Αγοράσαμε υποβρύχια
για να μπούμε στο ευρώ»
H γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung φιλοξενεί στο «σαλόνι» της ένα ολοσέλιδο ρεπορτάζ παρουσιάζοντας τον Αλέξανδρο Αβατάγγελο «σύμβουλο», όπως αυτοσυστήνεται.
Ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος, ο οποίος είχε προφυλακιστεί στον Κορυδαλλό και βγήκε με εγγύηση 500.000 ευρώ φέρεται να έχει εμπλακεί στην υπόθεση της αγοράς υποβρυχίων από τη γερμανική εταιρεία HDW στο Κίελο. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ψυχολόγος στο Βέλγιο και αργότερα μεταπήδησε στα εξοπλιστικά για χάρη «του παιχνιδιού και της περιπέτειας», όπως λέει.
Ο Αλέξανδρος Αβατάγγελος μιλάει στην εφημερίδα για μια περίοδο που έρεε πολύ χρήμα στην αγορά όπλων. «Μέχρι την αλλαγή της χιλιετίας οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις διέθεταν πολλά χρήματα για εξοπλιστικά προγράμματα και η Ελλάδα πριν από τη βαθιά οικονομική της κρίση ήταν ένας ιδιαίτερα καλός πελάτης. Η ελληνική κυβέρνηση αγόραζε πολύ και ευχαρίστως σε ιδιαίτερα υψηλές τιμές. Οι αποφάσεις σπάνια είχαν να κάνουν με τα πλεονεκτήματα ενός οπλικού συστήματος. Στη συμφωνία των υποβρυχίων, για παράδειγμα, η δουλειά του Αβατάγγελου ήταν την παραγγελία να την πάρει το ναυπηγείο του Κιέλου και όχι ο κατά πολύ φθηνότερος γαλλικός ανταγωνιστής».
Όπως προσθέτει η Süddeutsche Zeitung: «Δεν υπήρχε πραγματικός διαγωνισμός, λέει ο Αβατάγγελος. ‘Η αγορά όπλων είναι πάντα πολιτική απόφαση: H Ελλάδα αγόρασε υποβρύχια για να μπούμε στο ευρώ. Το 80% πήγε για αυτό το σκοπό. Στην Αθήνα τότε στην κυβέρνηση ήταν ο σοσιαλιστής Κώστας Σημίτης και στο Βερολίνο ο σοσιαλδημοκράτης Γκέρχαρντ Σρέντερ. ‘Η παραγγελία των υποβρυχίων ήταν σημαντική για την HDW και για την εκλογική περιφέρεια του SPD στο βορρά’ λέει ο Έλληνας. Ο Αβατάγγελος δεν θεωρεί αυτή τη στάση αξιοκατάκριτη ‘και ο Σημίτης έκανε το σωστό’. Η Ελλάδα σύμφωνα με το σύμβουλο ‘έσωσε τότε την ΗDW, η οποία δεν θα υπήρχε πια χωρίς εμάς’. Με παρόμοιο τρόπο μιλούσαν και οι μάνατζερ της HDW στους ανακριτές στην Γερμανία. Ισχυρίζονταν ότι ‘σαν Γερμανός δεν μπορείς να κάνεις δουλειές στην Ελλάδα’. Εννοούσαν χωρίς διαμεσολαβητή, χωρίς ‘σύμβουλο’.»
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/08/2014 :  16:14:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.koutipandoras.gr/article/119662/prepei-na-sai-lera-gia-na-kyvernas-galera

Πρέπει να ‘σαι λέρα για να κυβερνάς γαλέρα

Στην Ελλάδα, για να λειτουργήσει ακόμη και περίπτερο, χρειάζεται άδεια λειτουργίας. Ένα κανάλι όμως μπορεί να λειτουργεί χωρίς άδεια. Τώρα πώς αυτό μπορεί να συμβαίνει σε μια χώρα που όπως λένε την τακτοποιούν και την κάνουν να λειτουργεί με κανόνες είναι άλλο καπέλο. Τα χειρότερα νομοσχέδια, τροπολογίες που φωτογραφίζουν συμφέροντα περνάνε με το επιχείρημα πως είναι προαπαιτούμενα της τρόικας, αλλά ούτε η τρόικα, ούτε βέβαια η κυβέρνηση εμφανίζουν κάποιο προαπαιτούμενο που να σχετίζεται με το χάος που υπάρχει στο τηλεοπτικό τοπίο. Εκεί δεν λειτουργούν οι νόμοι της αγοράς, αλλά αγοραίοι νόμοι.

Με τροπολογία που κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου για το Νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι», η κυβέρνηση δίνει όσα ζητούν οι καναλάρχες. Με τη γνωστή μέθοδο «περνάω ό,τι θέλω Αύγουστο και νύχτα». Σε αυτή την τροπολογία, δίνει στους καναλάρχες τη δυνατότητα συγχωνεύσεων και απολύσεων ,το δικαίωμα να ανταλλάσουν προσωπικό ως αδελφές εταιρείες, το δικαίωμα να συγκεντρώνουν πολλά Μέσα Ενημέρωσης στα χέρια τους ή να αλλάζουν μορφή από ενημερωτικά σε μουσικά με μια απλή αίτηση.

Η κυβέρνηση τα δίνει όλα, κρατώντας, όπως συμβαίνει πάντα με τη μαφία, τη δυνατότητα στον εκβιασμό. Πρόκειται για τη διατήρηση του καθεστώτος των μη μόνιμων αδειών. Τα κανάλια θα συνεχίσουν να έχουν πρόσκαιρες άδειες οι οποίες μπορούν να ανακληθούν ανά πάσα στιγμή. Όταν δηλαδή ο μιντιάρχης κριθεί πως δεν είναι όσο πρέπει κυβερνητικός.Έτσι όπως αρμόζει στη μαφία, μέσα από τον πιο πρωτόγονο εκβιασμό, διαμορφώνεται το πλαίσιο λειτουργίας για το μέλλον: «Κάνεις ό,τι θέλω για να σου κάνω ό,τι θες».

Ο πρώτος χαμένος είναι η αλήθεια και ο δεύτερος οι δημοσιογράφοι. Το ήδη στεγανοποιημένο σύστημα ενημέρωσης, δεν θα έχει τίποτα από την υγρασία της αλήθειας, ούτε καν τα δάκρυα μιας χώρας που υποφέρει, αφού εκτός των άλλων ρυθμίζεται και το διαφημιστικό πακέτο το οποίο θα αφήνει έξω την ανεξάρτητη ενημέρωση και τα μικρά Μέσα Ενημέρωσης. Βλέπετε όταν υπάρχει θέμα συμφερόντων, ούτε νόμοι αγοράς υπάρχουν, ούτε αθέμιτος ανταγωνισμός.

Λειτουργεί ο κρατικός προστατευτισμός της διαπλοκής. Αντί να κλείσουν τα χρεωμένα και ξεφτιλισμένα παραμάγαζά της, ρυθμίζονται με καθαρή κρατική παρέμβαση.

Οι δημοσιογράφοι είναι το μεγάλο θέμα. Δημοσιογράφοι θα απολυθούν και οι περισσότεροι ίσως σιωπήσουν για να μην απολυθούν. Θα διαιωνιστεί έτσι η τακτική που έβγαλε το δημοσιογράφο από το πλαίσιο λειτουργίας του που είναι η έρευνα και η αλήθεια. Θα προσπαθεί να είναι αρεστός και σιωπηλός. Δούλος και κωπηλάτης στη γαλέρα. Και όταν στον ορίζοντα εμφανίζεται κάποια φωνή διαμαρτυρίας, κάποιος ξεροκέφαλος που επιμένει, αυτοί που ήταν αναγκαίο να μιλάνε αλλά δεν μιλούσαν όταν έπρεπε, θα σφίξουν τα κουπιά της γαλέρας και θα διευκρινίσουν προς τους άλλους αλλά κυρίως προς τον εαυτό τους «έλα μωρέ τον γραφικό. Ποιός ξέρει ποιός είναι από πίσω του και φωνάζει». Όταν δεν λες την αλήθεια την ώρα που πρέπει, πολύ γρήγορα θα αναγκαστείς να απολογείσαι στο ψέμα που κυριαρχεί και φαντάζει ως μοναδική αλήθεια. Μάλλον έφτασε αυτή η ώρα. Συνάδελφοι με τις υγείες μας.


------------

http://pitsirikos.net/2014/08/%CF%8C%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%AC/

Η τροπολογία για τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης – η οποία πέρασε στη Βουλή σε ένα εντελώς άσχετο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» – είναι η πιο τρανή απόδειξη πως τίποτα δεν αλλάζει στην Ελλάδα και όσα λέει η κυβέρνηση για μεταρρυθμίσεις είναι παπαριές.

Τώρα που οι χρεοκοπημένοι εκδοτικοί όμιλοι του Σταύρου Ψυχάρη και του Γιώργου Μπόμπολα -ΔΟΛ και Πήγασος- θα έπρεπε να βάλουν ένα ωραίο λουκέτο, έρχεται η κυβέρνηση και τους δίνει το φιλί της ζωής, με μια φωτογραφική τροπολογία που επιτρέπει τις συγχωνεύσεις ΜΜΕ, ανοίγοντας τον δρόμο για την διαγραφή τεράστιων χρεών αλλά και για ακόμα περισσότερες απολύσεις εργαζομένων.

Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τα σκάνδαλα, την αλητεία και την διαπολοκή στις σχέσεις των κυβερνήσεων με τους νταβατζήδες των ΜΜΕ τις τελευταίες δεκαετίες στην χώρα μας.

Τέσσερα χρόνια μετά την χρεοκοπία της χώρας, η Ελλάδα αποδεικνύει πως δεν θέλει να αλλάξει.

Το αποδεικνύει καθημερινά.

Αυτά τα τέσσερα χρόνια, οι Έλληνες είχαν πολλές ευκαιρίες να γυρίσουν σελίδα.

Δεν το έκαναν.

Μόνο γκρίνια, βρισιές και κατάρες.

Αλλά στην κάλπη, στους δρόμους και τους εργασιακούς χώρους, πρόβατα.

Μπεεεεεεεεεεεεεεεε!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/08/2014 :  16:47:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

όπως και άβολο από εκεί που χτυπούσες παλαμάκια στο ζεϊμπέκιο του Τσοχατζόπουλου (τελεσίδικα καταδικασμένος κλέφτης) να το παίζεις η περιφερειάρχισσα που θα φέρει τις αλλαγές!


quote:
Originally posted by KostasPVol

Σου είχα πει τις πρώτες ημέρες της συζήτησης να αποδείξεις ή έστω να παρουσιάσεις ισχυρές ενδείξεις για τα λεγόμενά σου. Δεν το έκανες.
Τώρα επικαλείσαι ότι το έψαξες, ρώτησες και ξέρεις.
Ε παρουσίασέ μας ντε αυτά τα ντοκουμέντα να ξέρουμε κι εμείς.
Αν δεν τα παρουσιάσεις, σημαίνει ότι πετάς και πάλι λόγια του αέρα για να ενισχύσεις όπως-όπως τις θέσεις σου.

Άσχετο Κώστα, αλλά η Καθημερινή τη πάτησε ακόμη περισσότερο από σένα!
http://pitsirikos.net/2014/08/%CF%87%CE%AC%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B1-2/

(όπως και πολλά σάιτ που αναπαρήγαγαν την εξής είδηση ως πραγματική, αν και είναι πασιφανές από το ύφος της ότι είναι σαρκαστική: http://polyfimoss.wordpress.com/2014/08/04/%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AD%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B1%CE%BD-%CE%B1%CF%81%CE%B3/)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/08/2014 :  16:58:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δηλαδή, κοτζάμ δημοσιογράφος και δεν ήξερε ότι το Κουλούρι είναι site με "ειδήσεις" της πλάκας;;;;;;;;;;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/08/2014 :  17:31:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάντως να το έκανε για να εκτεθεί, αποκλείεται.
Μπορεί να μη το βρήκε στο κουλούρι, αλλά σε άλλο σάιτ που το αναπαρήγαγε.
Γενικά πάντως, οι περισσότεροι δημοσιογράφοι των μνημονιακών μέσων δεν φημίζονται για το μυαλό τους.

Edited by - KostasPVol on 07/08/2014 17:49:38
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dimitrissss
Elite Forum-Runner



1524 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/08/2014 :  18:12:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εδώ η εκλεγμένη επαναστάτρια Ραχήλ Μακρή είχε κάνει παρέμβαση σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή για να καταγγείλει ότι ο Άδωνις είχε διδακτορικό τίτλο από το πανεπιστήμιο της αλλοδαπής "Του νόου ας μπέτερ".
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/08/2014 :  01:45:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τόσο απλό, μα πόσο απόλυτα αληθινό κείμενο του Κώστα Βαξεβάνη!...


http://www.koutipandoras.gr/article/120126/o-sympetheros-toy-mpil-gkeitz

Ο συμπέθερος του Μπιλ Γκέιτζ

Ένας ηλικιωμένος Αμερικανός, φωνάζει μια μέρα το γιό του και του λέει «ξέρεις ήρθε η ώρα να παντρευτείς». Ο γιός του σχεδόν απαξιωτικά του απαντά κοφτά «αυτό ξέχνα το». «Θα παντρευτείς την κόρη του Μπιλ Γκέιτζ» επιμένει ο πατέρας. «Αν είναι έτσι τότε συμφωνώ» απαντάει με νόημα ο γιός.

Την επόμενη μέρα, ο πατέρας πάει στο γραφείο του Μπιλ Γκέιτζ και του λέει «η κόρη σου θα παντρευτεί το γιό μου». «Αυτό ξέχνα το», του απαντά ο Γκέιτζ γελώντας. «Θα τον παντρευτεί», επιμένει ο πατέρας, «γιατί ο γιός μου είναι ο διευθυντής της Παγκόσμιας Τράπεζας». «Αν είναι έτσι τότε εντάξει», του λέει ο Γκέιτζ.

Την ίδια κιόλας μέρα, ο πατέρας πάει στα γραφεία της Παγκόσμιας Τράπεζας και αφού συναντάει τον πρόεδρο, του λέει «θα κάνεις διευθυντή της Παγκόσμιας Τράπεζας το γιό μου». Ο πρόεδρος της Τράπεζας τον κοιτάει γελώντας και του λέει «αυτό ξέχνα το». «Θα τον κάνεις», επιμένει ο πατέρας, «γιατί είναι γαμπρός του Μπιλ Γκέιτζ». «Τότε εντάξει», συμφωνεί ο πρόεδρος της Τράπεζας.

Σε αυτή τη γουστόζικη ιστορία, ένας έξυπνος πατέρας δημιουργεί έναν κύκλο ξεκινώντας από το τίποτα. Αν η ιστορία δεν σας φαίνεται τίποτα άλλο από ένα υπερβολικό ανέκδοτο, τότε απλώς κοιτάξτε γύρω σας. «Κύκλοι του τίποτα» δημιουργούνται κάθε μέρα στην κοινωνία, αναγκάζοντας τον καθένα να τους αποδεχθεί ως κάτι πολύ σημαντικό. Πριν από μερικά χρόνια, ένας εκδότης από αυτούς που σήμερα το γραφείο τους επικοινωνεί πια με αυτό του εισαγγελέα, δημιούργησε ένα οικοδόμημα χτισμένο πάνω στο τίποτα. Περιοδικά και μερικές εκδόσεις, στα οποία ήθελε να δώσει υπόσταση. Έτσι, ως πιο πρόσφορο τρόπο βρήκε τη διοργάνωση δημοσιογραφικών βραβείων. Οργάνωσε ένα γκαλά και μερικές κατηγορίες βραβείων, τα οποία φρόντισε να δώσει στους πιο γνωστούς δημοσιογράφους. Σε ελάχιστο χρόνο οι «βραβευμένοι» δημοσιογράφοι αναπαρήγαγαν το γεγονός και τη βράβευσή τους, μιλώντας για τα «μεγάλα βραβεία του Ομίλου τάδε». Ο έξυπνος, μα κυρίως ο θρασύς χειρισμός του «τίποτα» δημιούργησε αίγλη και ένα κύκλο που ξαφνικά φάνταζε σημαντικός.

Το πιο εμφανές παράδειγμα που δικαιώνει την ιστορία με το «συμπέθερο» του Γκέιτζ είναι η ίδια η λειτουργία της πολιτικομιντιακής διαπλοκής. Μια σειρά από γανωμένα πολιτικά τίποτα, επιλέγονται από το σύστημα της διαπλοκής για να εμφανιστούν στις τηλεοράσεις ως σημαντικές προσωπικότητες. Η ψηφιακή αναπαραγωγή τους, τους καθιστά αναγνωρίσιμους και άρα σημαντικούς.

Αφού καθιερωθούν ως σημαντικοί στα μάτια της κοινής γνώμης, στη συνέχεια θα πάρουν πολιτικά αξιώματα που φαντάζουν δικαιολογημένα και έτσι θα εξυπηρετήσουν τη διαπλοκή ψηφίζοντας νόμους και εφαρμόζοντας πολιτικές.

Το πολιτικό σύστημα για να επιβιώσει, από τη μία πλευρά δημιουργεί φόβους και σύνδρομα στην κοινωνία, και από την άλλη κατασκευάζει σωτήρες δομημένους με τηλεοπτικό τίποτα. Άνθρωποι που δεν έχουν διαβάσει ένα βιβλίο, που δεν μπορούν να συνομιλήσουν με την κοινωνία, που απευθύνονται στον κόσμο αναμασώντας φανφαρόνικες εκφράσεις και λεκτικές περικοκλάδες. Μέσα σε μια νύχτα βαφτίζονται τηλεοπτικά έξυπνοι, ευφυείς, ευθείς, σημαντικοί, συνταγματολόγοι, φορείς του πνεύματος και τραυματιοφορείς προβλημάτων. Δεν είναι τίποτα άλλο από «τίποτα». Συμπέθεροι της διαπλοκής και παιδιά της αναξιοπρέπειας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/08/2014 :  20:56:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευτυχώς Κώατα που υπάρχουν και αυτές οι φωνές και κάνουν την διαφορά..
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/08/2014 :  22:45:22  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ακριβώς Γρηγόρη. Και όλα αυτά, ενώ θα μπορούσε να ξεπουληθεί, και να εξαργυρώσει τη σιωπή του με χρυσό και 'δόξα', όποια θέση ζητούσε δηλαδή, σε όποιο πόστο, άνετα θα γινόταν πχ υπουργός όπως κάτι άλλοι.
Και τα κάνει όλα αυτά με κίνδυνο της υπόστασής του, καθώς οι μαφίες δεν αστειεύονται. Από τον Γκιόλια απαλλάχτηκαν νωρίς, αυτός τους ξέφυγε και τους δημιουργεί πρόβλημα.

Το οξύμωρο είναι ότι μερικοί δεν θέλουν να παραδεχτούν τα πασιφανή και ψάχνουν να τον κατηγορήσουν, μπορείς να το διαπιστώσεις και στο παρόν θέμα. Βέβαια αν δεν υπήρχαν τέτοιες αντιλήψεις, δεν θα είχε φτάσει η Ελλάδα στη θέση που βρίσκεται. Θα παίρναμε όλοι τη κατάσταση στα χέρια μας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 23/08/2014 :  00:38:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ας πάμε 70 χρόνια πίσω.

Οι δοσίλογοι της κατοχής 1940-'44 και το τέλος που είχαν.

https://www.youtube.com/watch?v=86iyDTFAozM

Συνοψίζοντας:
Μαυραγορίτες μέχρι και ο επίσκοπος Μυτιλίνης, και ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας.
Όσους δεν τους καθάρισαν τα λαϊκά δικαστήρια, έφτασαν μεταπολεμικά μέχρι να κάνουν τον γιο τους πρωθυπουργό (Ράλλης).
Οι 'άτυχοι' που τους καθάρισε ο ΕΛΑΣ και η ΟΠΛΑ, δεν αξιώθηκαν να ζήσουν τη δόξα του Λαναρά, του Παπαστράτου, Καρέλα, Χυτήρογλου, της συζύγου του αντιπροσώπου της Ζήμενς τότε (!), και άλλων μαυραγοριτών.
Α! Είναι και ο πατέρας (?) του Χριστοφοράκου μέσα.

Edited by - KostasPVol on 23/08/2014 00:39:42
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/08/2014 :  13:55:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.efsyn.gr/?p=227205



Τα έργα και οι ημέρες του Αντώνη Σαμαρά σε 26 μήνες διακυβέρνησης απαξιώνουν τη Βουλή και τους δημοκρατικούς θεσμούς. Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ομιλίες του. Μηδενική είναι η σχέση του σημερινού πρωθυπουργού και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Κυβερνά με ΠΝΠ.

Μελανή σελίδα στην κοινοβουλευτική ιστορία της σύγχρονης ελληνικής δημοκρατίας αποτελούν τα έργα και οι ημέρες της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, οδηγώντας με τον τρόπο αυτό στην απαξίωση της Βουλής και των δημοκρατικών θεσμών, την ώρα που παγιώνεται ο εκφασισμός ενός υπολογίσιμου τμήματος του εκλογικού σώματος.

Μετρημένες στα δάχτυλα του ενός χεριού οι ομιλίες του σημερινού πρωθυπουργού στη Βουλή, Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου αντικαθιστούν τη νομοθετική εξουσία, (ν)τροπολογίες με οσμή διαπλοκής ψηφίζονται με διαδικασίες-εξπρές, το υπουργικό συμβούλιο είναι διακοσμητικό όργανο, ενώ πληθώρα «σκοτεινών» υποθέσεων προς έλεγχο παραμένει στα συρτάρια.

Ο πρωθυπουργός αποφεύγει συστηματικά το Κοινοβούλιο και, όποτε παρεμβαίνει, προτιμά τη «φιλόξενη» στέγη των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών και ορισμένων εφημερίδων, οι ιδιοκτήτες των οποίων βλέπουν τις ευεργετικές γι’ αυτούς τροπολογίες να περνούν η μία μετά την άλλη.

Στα περίπου δύο χρόνια της θητείας του ο κ. Σαμαράς έχει μιλήσει μόλις πέντε φορές στη Βουλή, εκ των οποίων ούτε μία τη φετινή χρονιά.

Περιφρονεί τη Βουλή

Μετά το φιάσκο του ΕΝΦΙΑ, μάλλον θα ήθελε να ξεχάσει την αποστροφή του στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 2014 (7.12.13), όταν έλεγε με αυτοπεποίθηση πως είναι «ψέμα ότι θα φορολογηθούν τα ακίνητα με νέους, μεγαλύτερους φόρους που θα φτάνουν τα όρια της δήμευσης» και υποσχόταν ότι «οι περισσότεροι θα πληρώσουν λιγότερα».

Λίγες ημέρες νωρίτερα, είχε αναφερθεί στους λόγους για τους οποίους «περιφρονεί» τη Βουλή, κατά την έντονη συζήτηση στην Ολομέλεια, με αφορμή την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ (10.11.13). «Να προσέχετε τις εκφράσεις σας. Τα “μερκελιστές”, “υπάλληλοι των ξένων τοκογλύφων” και “εγκάθετοι των ξένων” να τα κόψετε. Γιατί αν θέλετε να συναντιόμαστε τακτικότερα στον χώρο αυτό, δεν υπάρχει περίπτωση να ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά», είχε πει σε αυστηρό τόνο στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

Εντύπωση είχε προκαλέσει τότε η απαξιωτική αντιμετώπιση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης από τον πρωθυπουργό, όταν ο Αλ. Τσίπρας από το βήμα της Ολομέλειας είχε ζητήσει από τον παρακαθήμενο στα κυβερνητικά έδρανα Αντ. Σαμαρά να τον κοιτάξει, για να λάβει την πρωτοφανή στα κοινοβουλευτικά χρονικά απάντηση: «Κοιτάζω από εκεί για να μη γελάω».

«Εθιμοτυπικό» υπουργικό

Η τρίτη φορά που είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός στη Βουλή το 2013 ήταν κατά την προ ημερησίας συζήτηση που είχε προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ για τα προβλήματα των αγροτών (26.2.13), ενώ το 2012 «τίμησε» το Κοινοβούλιο μόνο δύο φορές, τις ελάχιστες υποχρεωτικές κατά τον Κανονισμό: μία στις προγραμματικές δηλώσεις τής νέας τότε κυβέρνησης τον Ιούνιο και μία τον Νοέμβριο, κλείνοντας τη συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2013.

Μηδενική είναι η σχέση του σημερινού πρωθυπουργού και με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Η περίφημη Ωρα του Πρωθυπουργού κάθε Παρασκευή πρωί στη Βουλή άτυπα καταργήθηκε χωρίς να δοθεί καμία εξήγηση, ενώ είναι εντυπωσιακό ότι ο Αντ. Σαμαράς είναι ο μόνος επικεφαλής κυβέρνησης στη Μεταπολίτευση που δεν έχει απαντήσει ούτε μία φορά στις επίκαιρες ερωτήσεις των πολιτικών αρχηγών της αντιπολίτευσης.

Παρόμοια είναι η κατάσταση και με το υπουργικό συμβούλιο, που αποτελεί –θεωρητικά– το ανώτατο όργανο της εκτελεστικής εξουσίας. Οι αποφάσεις λαμβάνονται στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου μαζί με έναν πυρήνα πολύ στενών συνεργατών τους, ενώ οι υπουργοί καλούνται πολύ συχνά να υλοποιήσουν προειλημμένες αποφάσεις.

Το Υ.Σ. έχει πραγματοποιήσει μόνο δύο κανονικές συνεδριάσεις για πολιτικά ζητήματα: μία για τις σημαντικές αποφάσεις του Eurogroup που προβλέπουν την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους (28.11.12) και μία για το ΕΣΠΑ (15.2.13). Οι άλλες πέντε συνεδριάσεις έγιναν είτε για εθιμοτυπικούς λόγους (μετά τις εκλογές και μετά τους ανασχηματισμούς) είτε για διαδικαστικούς λόγους (επιλογή ηγεσίας ανωτάτων δικαστηρίων, ελληνική προεδρία της Ε.Ε.).

Κυβερνά με ΠΝΠ

Εξίσου προβληματικός έως και απαξιωτικός για το Κοινοβούλιο είναι ο τρόπος νομοθέτησης της σημερινής κυβέρνησης. Από τον Ιούνιο του 2012 έως σήμερα έχει εκδώσει 25 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, πάντα με το πρόσχημα των «εκτάκτων συνθηκών» που στα χρόνια του Μνημονίου φαίνεται να έγιναν μόνιμες.

Το Σύνταγμα (άρθρο 44) προβλέπει την έκδοση ΠΝΠ από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ύστερα από πρόταση του υπουργικού συμβουλίου, μόνο όμως «σε έκτακτες περιπτώσεις εξαιρετικά επείγουσας και απρόβλεπτης ανάγκης», δηλαδή φυσικών καταστροφών και πολεμικών συρράξεων και όχι για επιβολή «χαρατσιών» και περικοπή εισοδημάτων.

Η 20ή ΠΝΠ ήταν η μοιραία που οδήγησε στο κλείσιμο της ΕΡΤ και προκάλεσε σφοδρότατες αντιδράσεις, με αποκορύφωμα την έξοδο της ΔΗΜΑΡ από την έως τότε τρικομματική κυβέρνηση. Σημειωτέον ότι η συγκεκριμένη ΠΝΠ ίσχυσε για τρεις μήνες, όπως προβλέπεται, και στη συνέχεια καταργήθηκε αυτόματα, καθώς δεν κυρώθηκε ποτέ από τη Βουλή.

Εκτός των ΠΝΠ, μόνιμο φαινόμενο έχουν γίνει και οι «φωτογραφικές» τροπολογίες που κατατίθενται την τελευταία στιγμή σε άσχετα νομοσχέδια αλλά και οι ψηφοφορίες επί νομοσχεδίων εκατοντάδων σελίδων με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/08/2014 :  16:28:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κώστα εδώ γίνονται ''δουλειές'' στο πτώμα της χώρας και του λαού με πρόσχημα την ''κρίση'' του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος, την οποία φόρτωσαν στις πλάτες του με σκοπό την εξαθλίωση και κατά συνέπεια την υφαρπαγή. ''Πάρε τώρα που γυρίζει - όλα σε τιμή ευκαιρίας'' την δημόσια περιουσία , τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, και οτι άλλο έχει απομείνει.. και όπως πολύ σοφά λέει ο λαός μας ''Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μην δίνετε'' Υ.Γ Ευτυχώς μέσα σ΄αυτή την ''μαυρίλα'' με παρηγορεί η κιθάρα του Robin Trower και ένα σύνθημα που είχα δει γραμμένο σ΄ένα τοίχο ''Ας ξελασπώσουμε το μέλλον'' !

Edited by - xipolitos on 24/08/2014 18:45:14
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/09/2014 :  17:30:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αν και το είχα κρατήσει από ενάμισυ μήνα πριν να το βάλω, το αμέλησα και έτσι το βάζω τώρα.


Διοικητικοί Δικαστές κατά ΣτΕ: Δοκιμάζεται το αυτοδιοίκητο των Διοικητικών Δικαστηρίων

http://e-volos.gr/el/ellada_1/dioikitikoi_dikastes_kata_ste_dokimazetai_to_autodioikito_ton_dioikitikon_dikastirion.html


Διοικητικοί Δικαστές κατά ΣτΕ: Δοκιμάζεται το αυτοδιοίκητο των Διοικητικών Δικαστηρίων

Μετά την τελευταία απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, διερωτάται η Ένωση Διοικητικών Δικαστών: «ήταν, λοιπόν, αντισυνταγματική η επί τριάντα χρόνια εφαρμογή του αυτοδιοίκητου στα διοικητικά δικαστήρια;».

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Διοικητικών Δικαστών για την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία ουσιαστικά «καπελώνει» στην πράξη τους διοικητικού δικαστές, ενώ «πλήττει τον θεσμό του αυτοδιοίκητου των Διοικητικών Δικαστηρίων», όπως τονίζει η Ένωση.

Παράλληλα, η Ένωση εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της για τη δικαστική ανεξαρτησία, αλλά και προβάλει έντονες αντιρρήσεις για τις πιλοτικές δίκες (νόμος 3900/2010) που διεξάγονται στο ΣτΕ και «κατάφεραν σοβαρά πλήγματα στην λειτουργία της αρχής της δικαστικής ανεξαρτησίας».

Κατ΄ αρχάς, η Ένωση επισημαίνει την αναγκαιότητα ύπαρξης της πρωτοβάθμιας Δικαιοσύνης (Διοικητικά Πρωτοδικεία) και υπογραμμίζει ότι «η πρωτοβάθμια Δικαιοσύνη είναι από τη φύση της - και πρέπει να παραμείνει - εύκολα προσβάσιμη στον πολίτη».

Παράλληλα, η Ένωση σημειώνει ότι «τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την ανάγκη «επιτάχυνσης» των διοικητικών δικών, θεσπίστηκαν ρυθμίσεις και προωθήθηκαν, δυνάμει αυτών, πρακτικές, που κατάφεραν σοβαρά πλήγματα στην λειτουργία της αρχής της δικαστικής ανεξαρτησίας στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια Διοικητικά Δικαστήρια».

Τέτοια περίπτωση, συνεχίζει η Ένωση, «αποτελεί ο θεσμός της λεγόμενης πιλοτικής δίκης καθώς και η επαναρρύθμιση του ένδικου μέσου της αναίρεσης, που, όπως διαρθρώθηκαν, είχαν ως αποτέλεσμα την αναγωγή της νομολογίας του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου σε άμεση πηγή δικαίου, δεσμεύουσα δραστικά τον πολίτη και τον δικαστή».

Επίσης, «σε επίπεδο εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, ο θεσμός του αυτοδιοίκητου δοκιμάζεται, και μάλιστα στον πυρήνα του, με την αποξένωση των δικαστών από τη διαμόρφωση των κανονισμών εσωτερικής υπηρεσίας των ίδιων των δικαστηρίων τους, ενόψει της μεταβίβασης της αρμοδιότητας αυτής στα ανώτατα δικαστήρια», αναφέρει η Ένωση στην ανακοίνωσή της.

Η νομοθετική αυτή επιλογή, που ακύρωσε, «χωρίς αποχρώντα επί της ουσίας λόγο», την τριακονταετή ομαλή λειτουργία του θεσμού του αυτοδιοίκητου, επικυρώθηκε προσφάτως από την Διοικητική Ολομέλεια του ΣτΕ, με την οποία ανατράπηκε διαφορετική επί του ζητήματος θέση του ίδιου δικαστηρίου του έτους 2012.
Η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι «μόνη αρμόδια να αποφασίζει τελικά για το περιεχόμενο των κανονισμών των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, ως εκ της συνταγματικής θέσης της στην κορυφή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, είναι η Διοικητική Ολομέλεια του ΣτΕ».

Όμως, υπογραμμίζουν οι διοικητικοί δικαστές «αποτέλεσε θεσμική έκπληξη η διατυπωθείσα στην ίδια απόφαση πλειοψηφική θέση –εν είδει οιονεί δεσμεύσεως του μελλοντικού νομοθέτη- ότι η κατάργηση της παραπάνω αρμοδιότητάς της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου θα προσέκρουε στο Σύνταγμα».

Δηλαδή, διερωτάται η Ένωση, «ήταν, λοιπόν, αντισυνταγματική η επί τριάντα χρόνια εφαρμογή του αυτοδιοίκητου στα διοικητικά δικαστήρια;». Ή μήπως, προσθέτει: «Η ραγδαία συσσώρευση υποθέσεων, και η εντεύθεν καθυστέρηση στην απονομή της διοικητικής δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των επιδόσεων του Συμβουλίου Επικρατείας, οφείλεται σε λανθασμένες ρυθμίσεις των κανονισμών εσωτερικής υπηρεσίας, που αν «διορθωθούν», το πρόβλημα θα επιλυθεί αυτομάτως; Δυστυχώς, όχι, όπως όλοι γνωρίζουμε».

Μετά από αυτήν την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αναφέρει η Ένωση, τροποποίηθηκε ο κανονισμός του μεγαλύτερου Διοικητικού Εφετείου της Χώρας, «κατά παράκαμψη της αντίθετης, εμπεριστατωμένης αιτιολογίας της Ολομέλειας των δικαστών του, που συγκλήθηκε τρεις φορές για το ίδιο θέμα, και αποφάνθηκε αρνητικά ως προς την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα της τροποποίησης του κανονισμού του».

Ακολούθησε η τροποποίηση του κανονισμού του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά «χωρίς καν να έχουν εκφράσει τη θέση τους επί των τροποποιήσεων οι ίδιοι οι δικαστές του», προσθέτει η Ένωση.

Οι ερμηνευτικές αυτές προσεγγίσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, σημειώνει η Ένωση, «υποδηλώνουν, δυστυχώς, έλλειψη αξιοπιστίας και σεβασμού προς το σώμα των διοικητικών δικαστών, υπονομεύουν νομότυπα την ανεξαρτησία τους και υποβαθμίζουν την υψηλής συμβολικής αξίας εικόνα μιας ανεξάρτητης Δικαιοσύνης που έχει τη δυνατότητα άσκησης των λειτουργικών της δικαιωμάτων».

Ενόψει αυτών, και ειδικά της δυσμενούς εξέλιξης στο ζήτημα των κανονισμών εσωτερικής υπηρεσίας των δικαστηρίων, που «σηματοδοτεί την αποκρυστάλλωση συνθηκών δημοσιοϋπαλληλικής υπηρεσιακής ιεραρχίας στο δικαστικό σώμα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της για τις άμεσες και βαθύτερες επενέργειες της τάσης αυτής για τη δικαστική ανεξαρτησία».

Τέλος, η Ένωση καλεί όλους τους παράγοντες της Δικαιοσύνης να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/09/2014 :  13:25:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η Λαγκαρντ αποκαλυψε οτι δεχτηκε απειλες για τη ζωη της οταν μιλησε για τη φοροδιαφυγη στην Ελλαδα,οπως ειπε ο κλαδος της ναυτιλιας και οχι μονο δεν φορολογειται, δεν της εχουν πει οτι για τις "ιερες αγελαδες", τους εφοπλιστες δεν λεμε κουβεντα; Μαζι τα φαγαμε και μαζι τα πληρωνουμε.
Αληθεια με τη λιστα Λαγκαρντ τι γινεται; Πως παει το κουκουλωμα;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 29 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000