Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Μαφία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 29

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2014 :  12:20:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το να δικαστούν οι ένοχοι οδηγεί σε κλίμα Β. Κορέας;

Το ερώτημα είναι άλλο βέβαια, αν η δικαστική εξουσία είναι και αυτή χωμένη μέσα στα σκ..τα. Οποτε, μήπως σήμερα ζούμε ένα είδος β.κορέας;

Αν η λιστα λαγκαρντ και τα σκάνδαλα που κρύβει έπαιζαν σε κάποια άλλη χώρα , θα είχε γίνει ξεσκαρταρισμα σε χρόνο ντε-τε. Εμείς εδώ όμως δεν βλέπουμε να γίνετε κάτι...

Η προσπάθεια για να γίνουμε καλύτεροι συνιστά σε κατάδιξη των εγκληματων, την σύλληψη και την καταδίκη ΚΑΙ ΟΧΙ να κάνουμε τον αλέκο σφύριζοντας αμέριμνα ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΜΕ και απο πάνω οτι οι ιδιοι θα μας σώσουν.

Να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι θεσμοί.

Αλλά που; Στην "Β. Κορέα" γίνονται τέτοια πράγματα; ...



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 18/09/2014 12:21:56
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2014 :  13:30:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το παράδειγμα για τον νομοταγή, το ανέφερα για να σου δείξω τι είδους δημοκρατία έχουμε και αρκείσαι από αυτή.
Τι δρόμους που υπέδειξες να σχολιάσω?
Σε μια Δημοκρατία με Δέλτα κεφαλαίο, όσοι δεν έφταιξαν θα εξαιρούνταν από κάθε μέτρο και κάθε περικοπή, και θα πλήρωναν αυτοί που έφταιξαν, και οι έχοντες δισεκατομμύρια.
Όποια λύση προτείνεις στο ρητορικό μου ερώτημα για τον νομοταγή, είναι είτε τελείως ανούσια (σώθηκε κανείς αν περιμένει δικαίωση με το "με τα όσα μέσα διαθέτει να αναδείξει τους (σχετικά) καλύτερους πολιτικούς στην ηγεσία της χώρας του (με την ψήφο του, το παράδειγμά του, συζητώντας, με τη συμμετοχή του ίσως σε κάποιο κόμμα, αν τον καλύπτει κάποιο βέβαια)"), είτε άδικη (να μεταναστεύσει που λες!!!).
Η λύση για να διωχθούν οι υπεύθυνοι (εκ δόλου υπεύθυνοι μάλιστα) είναι μία, αυτή που είπα, μια και δεν λειτουργούν οι θεσμοί που θα έπρεπε να τους βάλουν μέσα. Απεργεία και να βγει στους δρόμους. Όχι μόνος του βέβαια ο άνθρωπος του παραδείγματος. Εκατομμύρια κόσμος.

Για τα υπόλοιπα που λες, τα έγραψε πολύ καλύτερα από όσο θα τα έλεγα ο Fidelio.
Είναι τραγικό πάντως κατά τη γνώμη μου να υπάρχουν άνθρωποι που να δικαιολογούν και να μη θέλουν να περάσουν από δίκη άτομα που εσκεμμένα προκαλούν φτωχοποίηση σε εκατομμύρια ανθρώπους, ευθύνονται για τον θάνατο χιλιάδων, και θέτουν σε κίνδυνο την εθνική κυριαρχία και ασφάλεια χωρών.

Αφού διαφωνείς και με την Αργεντινή, θα σου αναφέρω μια άλλη χώρα που σου ξαναείπα και ξέχασες άλλες φορές που με ρώτησες.
Ισλανδία. Η οποία μάλιστα έβγαλε και νέο Σύνταγμα, από τους πολίτες, μέσω διαδικτύου.
Μερικά πράγματα είναι λιγότερο δύσκολα από όσο νομίζουμε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2014 :  13:39:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Α και κάτι ακόμη.

"Προτιμώ να είμαστε μέλος της ΕΕ, όπως τώρα, και να προσπαθήσουμε να την αλλάξουμε προς το καλύτερο."

Δεν είναι ΕΕ, αλλά ΕΕ τραπεζιτών. Για αυτούς δουλεύει η ΕΕ, οπότε κανένα το όφελος για την Ελλάδα, αντίθετα ζημιά που ούτε ως ηττημένη σε πόλεμο δεν θα υπέγραφε. Για την ΕΕ να νοιαστούμε όταν καταπέσουν όλοι αυτοί και εξανθρωπιστεί η ΕΕ, τιμωρήσει αυτούς που τη λυμαίνονται τώρα.

Μέσω αυτής της ΕΕ, πως να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε προς το καλύτερο??? Πηγαίνοντας στο βάραθρο???
Και μέσω ποιων? Των λαμόγιων?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2014 :  14:26:20  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μερικές χρήσιμες ταινίες-ντοκυμαντέρ για όλα αυτά που συμβσίνουν στην χώρα μας αλλά και στον κόσμο..!

DEBTOCRACY ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ Ολόκληρο το ντοκυμαντέρ
http://youtu.be/I4Rnu4hHKVE (H τελική κόπια)
http://youtu.be/jqm9eXpe5Ho

"Catastroika"
http://youtu.be/z2H-czHldwc (50.34)

Αν με το DEBTOCRACY είδαμε την κορυφή του παγόβουνου με το δεύτερο ντοκιμαντέρ των Αρη Χατζηστεφάνου-Κατερίνας Κιτίδη CATASTROIKA θα μπούμε σε πιο βαθιά νερά.....
Ήταν αρχές του 1989 όταν ο Γάλλος ακαδημαϊκός Ζακ Ρουπνίκ κάθισε μπροστά στον υπολογιστή του προκειμένου να ετοιμάσει μια έκθεση για την πορεία των τελευταίων οικονομικών μεταρρυθμίσεων στη Σοβιετική Ένωση του Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.
Και ο όρος που σκαρφίστηκε για να περιγράψει τον επιθανάτιο ρόγχο μιας αυτοκρατορίας άκουγε τότε στο όνομα Καταστρόικα.
Στα χρόνια του προέδρου Γιέλτσιν, όταν η Ρωσία πραγματοποιούσε ίσως το μεγαλύτερο και πιο αποτυχημένο πείραμα ιδιωτικοποιήσεων στην ιστορία της ανθρωπότητας, δημοσιογράφοι του Γκάρντιαν έδωσαν άλλο νόημα στον όρο του Ρουπνίκ.
Η καταστρόικα έγινε συνώνυμο της ολοκληρωτικής διάλυσης μιας χώρας από τις δυνάμεις της αγοράς, του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας και της ραγδαίας επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών της. Μονάδα μέτρησης της Καταστρόικα ήταν πλέον η ανεργία, η κοινωνική εξαθλίωση, η μείωση του προσδόκιμου ζωής αλλά και η δημιουργία μιας νέας κάστας ολιγαρχών που αναλαμβάνει την εξουσία της χώρας. Λίγα χρόνια αργότερα η αντίστοιχη επιχείρηση μαζικών ιδιωτικοποιήσεων στην ενοποιημένη Γερμανία, που σήμερα παρουσιάζεται ως πρότυπο για την Ελλάδα, δημιούργησε εκατομμύρια ανέργους και ορισμένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα διαφθοράς στην ευρωπαϊκή ιστορία. Αυτή ακριβώς η καταστρόικα έρχεται τώρα και στην Ελλάδα, την «τελευταία σοβιετική δημοκρατία της Ευρώπης», όπως αρέσκονται να την χαρακτηρίζουν οι βουλευτές και οι υπουργοί της «σοσιαλιστικής» μας κυβέρνησης. Είναι η λογική συνέπεια και συνέχεια της «χρεοκρατίας» και ως εκ τούτου η λογική συνέχεια του πρώτου μας ντοκιμαντέρ που αναζητούσε τις αιτίες που δημιούργησαν την κρίση χρέους στην Ελλάδα και ολόκληρη την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

ΤΟ ΧΑΜΕΝΟ ΣΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ - ΕΞΑΝΤΑΣ
http://youtu.be/r1Gi6Vlf7EY?list=PLBPeY31LIGtdhs-ZzSXMWE9G-Ym0HEzxE

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος κατέγραψε με τον φακό του τις πρώτες αντιδράσεις στο λουκέτο που μπήκε στη δημόσια τηλεόραση. Το ντοκιμαντέρ "Το Χαμένο σήμερα της Δημοκρατίας" είναι γεγονός.
Δείτε ένα απόσπασμα και διαβάστε το σημείωμα του δημοσιογράφου:
Η πρωτοφανής απόφαση της κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, και ο τρόπος με τον οποίο έγινε, μας συγκλόνισε. Τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου, δημοσιογράφοι και τεχνικοί βρεθήκαμε στο ραδιομέγαρο από την πρώτη στιγμή. Κάθε μέρα καταγράφουμε ότι βλέπουμε. Μοντάραμε γρήγορα 9 λεπτά για να μη σβηστούν από τη μνήμη μας όσα έγιναν την πρώτη μέρα. Αυτός είναι ο τρόπος αντίδρασής μας. Θα συνεχίσουμε όσο μπορούμε.
Η sequence αποτελεί προπομπό του μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ που γυρίζουμε από την αρχή της κρίσης, τα τελευταία τρία χρόνια. Λέγεται AGORA - From Democracy to the Market, και αποτελεί διεθνή συμπαραγωγή μεγάλων τηλεοπτικών δικτύων. Το AGORA θα είναι έτοιμο τον Απρίλιο του 2014.


''Το Δόγμα του Σοκ''
http://youtu.be/wpJZM-2LroE

Tο δόγμα του σοκ είναι ένα ντοκιμαντέρ που μας βοηθά να καταλάβουμε το παρόν, καθώς αποτελεί μια από
τις πιο ολοκληρωμένες αναλύσεις της συγκαλυμμένης ιστορίας της εποχής μας. Μια συναρπαστική περιγραφή
της νέας παγκόσμιας τάξης, που βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ...
Η ανάλυση του καπιταλισμού της καταστροφής επιχειρείται από την Καναδή συγγραφέα Ναόμι Κλάιν με τέλεια διυλισμένη οργή,
που διοχετεύεται μέσα από αδιάσειστα δεδομένα. Σε αυτή την πρωτοποριακή εξιστόρηση των πεπραγμένων της πλέον κυρίαρχης ιδεολογίας της εποχής μας, της οικονομικής επανάστασης των «ελεύθερων αγορών» του Αμερικανού οικονομολόγου Μίλτον Φρίντμαν, η Ναόμι Κλάιν αμφισβητεί το διαδεδομένο μύθο ότι η παγκόσμια νίκη του νεοφιλελεύθερου κινήματος υπήρξε ειρηνική.
Καταδεικνύει ότι, από τη Χιλή του 1973 μέχρι το σημερινό Ιράκ, ο Φρίντμαν και οι υποστηρικτές του εκμεταλλεύτηκαν επανειλημμένα τη βία και μια σειρά από τρομακτικά σοκ για να επιβάλουν τις ακραίες πολιτικές τους.
Αποκαλύπτει την εντυπωσιακή ομοιότητα ανάμεσα στις ανακριτικές τεχνικές της CIA και στις εκβιαστικές τεχνικές της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, στην προσπάθειά τους να επιβάλουν τον καπιταλισμό της καταστροφής σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η Εξομολόγηση ενός οικονομικού δολοφόνου (Greek Subs)
http://youtu.be/Y8PN_X3AD1s
http://youtu.be/LOavNAVt1WU

Ο John Perkins,πρώην οικονομικός εκτελεστής ή οικονομικός τρομοκράτης (όπως το Δ.Ν.Τ (I.M.F ) !),μας εξηγεί πως οι ΕΛΙΤ χτίσανε μια παγκόσμια αυτοκρατορία,πως εκμεταλεύονται και σκλαβώνουν χώρες με οικονομικά συμφέροντα,πως διαφθείρουν και ρίχνουν κυβερνήσεις,σε τελικό στάδιο ακόμα και να δολοφονήσουν ηγέτες για τα συμφέροντα τους, με αποτελέσμα να αφήσουν αυτές τις χώρες με τεράστια δάνεια που δεν μπορούν ποτέ να ξεχρεώσουν για να τους πάρουν μετά οτι έχει αξία, (πλουτοπαραγωγικές πηγές.. λιμάνια, αεροδρόμια, νησιά, πετρελαίο, ορυκτό πλούτο, Δημόσια περιουσία.. κ.λ.π κ.λ.π) με κατάληξη την χρεοκοπίαΔ!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2014 :  15:35:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα ήθελα να ακούσω πέρα από γενικότητες, με βάση ποια ακριβώς κατηγορία θα δικάσουμε τους τροϊκανούς; Και θέλω να ακούσω συγκεκριμένα απαντήσεις και όχι συνθηματολογία περί φτωχοποίησης του λαού και άλλα τέτοια. Συγκεκριμένα, ποιο άρθρο και ποιο αδίκημα;

Κώστα άλλη φορά θα πρέπει να διευκρινίζεις αν πρόκειται για "ρητορικά ερωτήματα", ώστε να μην απαντάω ούτε εγώ. Ωραία να κριτικάρεις αυτά που λέω (ως ανούσια ή άδικα), αλλά ο νομοταγής που καταπνίγεται από την πλειοψηφία τι πρέπει να κάνει κατά τη γνώμη σου; Εσύ δηλαδή τι προτείνεις, να κάνει μόνος του ο νομοταγής γενική απεργία;

Τα δεδομένα και οι ισορροπίες λένε ότι αν βγούμε από ΕΕ και ΝΑΤΟ, θα εξασθενήοσυμε πάρα πολύ σε σχέση με την Τουρκία και γενικά. Η ευρωζώνη είναι άλλο θέμα, αλλά για ΕΕ και ΝΑΤΟ δε νομίζω να χωράει σοβαρή συζήτηση για το αντίθετο.

Είμαι βέβαιος ότι ούτε καν στη Βόρεια Κορέα δεν συλλαμβάνουν τους ξένους που έχουν οι ίδιοι καλέσει για βοήθεια. Δεν σου αρέσουν, στείλ'τους πίσω, αλλά και να σε δανείζουν και να τους βάλεις φυλακή, είναι άνω ποταμών. Ούτε Κούβα, ούτε Αργεντινή, ο Καζάκης είναι από μόνος του μια κατηγορία...

Κώστα έβαλε η Ισλανδία (που την επικαλείσαι συνέχεια) κανέναν του ΔΝΤ φυλακή;;;;;;!!!!!!! Μα καλά, τι συζητάμε τώρα;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2014 :  16:35:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Για βοήθεια"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Αν είναι έτσι η βοήθεια, κάλεσε ληστές στο σπίτι σου να σε κλέψουν και να λες ότι σε βοήθησαν.

Κατηγορητήριο εύκολα μπορεί να συντάξει κάποιος σχετικός, να δέσει τα πράγματα, και να τους καθήσει στο σκαμνί.
Αυτός ο κάποιος βέβαια δεν θα είναι οι εντολοδόχοι τους που τους κάλεσαν για να μας...βοηθήσουν, καθώς και αυτοί θα πρέπει να καθήσουν μαζί τους στο σκαμνί για τα κακουργήματά τους.
Μιλαμε για δίκαιη δίκη, και όχι για σύλληψη για τις εντυπώσεις όπως μπορεί να έκανε μια Βόρεια Κορέα. Αν και απορώ γιατί αναφέρεις συνέχεια τη χώρα αυτή, λες και πρέπει να μιμούμαστε όσα κάνει, ή από όσα κάνει εμείς πρέπει να κάνουμε ντε και καλά τα αντίθετα. Ό,τι θέλουν ας κάνουν αυτοί, και ό,τι πρέπει εμείς. Αν πάντως μια και την αναφέρεις μελλοντικά αλλάξει το καθεστώς στη Βόρεια Κορέα και το νέο καθεστώς διαπιστώσει παρανομίες που έκανε το τωρινό με ξένους, θα πρέπει να τους καταδιώξει αμφότερους.
Αν πάλι στη δίκαια δίκη των τροϊκανών, δεν αποδειχτεί ο δόλιος ρόλος τους (που αποκλείεται), τότε θα γίνει ό,τι συμβαίνει με οποιονδήποτε πολίτη που προφυλακίζεται και τελικά αθωώνεται, να βγει έξω, νομίζω παίρνωντας και αποζημείωση.
Απλά πράγματα αν υπήρχε ισονομία ακόμη και για τους πιο ισχυρούς.
Τώρα να μου ζητάς και άρθρο, μάλλον γνωρίζεις ότι αυτό θα ήταν αρμοδιότητα των ειδικών που θα αναλάμβαναν, είναι παρεκτροπή της συζήτησης να ζητάμε από τον συνομιλητή να γνωρίζει ακριβώς διατάξεις που άλλοι γίνονται ειδικοί μετά από 10 χρόνια σπουδών. Μήπως θέλεις να εκδώσω και τη καταδικαστική απόφαση?
Και το άρθρο για το οποίο πρέπει να καταδικαστεί ένας Μπρέιβικ δεν ξέρω, τι πάει να πει ότι μιλάω χωρίς να ξέρω για τι μιλάμε?

Και που απάντησες στο ρητορικό ερώτημα, είτε να μην απαντούσες, δεν αλλάζει κάτι. Σου το ανέφερα για να βρεθείς σε αδίεξοδο όπως και έγινε, να δεις περί τι είδους Δημοκρατία μιλάμε και αποδέχεσαι, τι υπόκειται ακόμη και ο πλέον νομοταγής.

Η Ισλανδία γλύτωσε νωρίς χάρη στις ενέργειές της, και δεν τέντωσε το σκοινί να καταδιώξει τους έξυπνους που ήθελαν πλιάτσικο. Περιορίστηκε να κλείσει φυλακή μόνο τους δικούς της υπεύθυνους. Θα ήταν και δύσκολο να καταδιώξει τους ξένους, από τη στιγμή που δεν υπέστη αυτά που αποσκοπουσαν οι ορέξεις τους. Εμείς έχουμε θύματα και επιπτώσεις, και συνεπώς χιλιάδες λόγους παραπάνω να το κάνουμε πράξη.

(παρότι το δίκαιο θα ηταν να βρίσκονται αυτοί που λέμε φυλακή από χθες, αυτό για την Ελλάδα θα έπρεπε να μπει σε δεύτερη προτεραιότητα. Η πρώτη θα ήταν η άρνηση πληρωμής όλου ή μέρους του χρέους, είτε μέχρι νεοτέρας είτε για πάντα. Η συζήτηση για τις δίκες των τροϊκανών προέκυψε από ποστ που υπήρξε, μη ξεχνάμε την ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα που θα έπρεπε να έχουμε ως χώρα. Κατά σειρά θα έπρεπε να έπρεπε να μας ενδιαφέρουν: α) νέα ανεξάρτητη κυβέρνηση και άρνηση πληρωμής όλου ή μέρους του χρέους, β) δίωξη των Ελλήνων υπευθύνων, γ) δίωξη των τροϊκανων και σία).

Edited by - KostasPVol on 18/09/2014 16:37:25
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/09/2014 :  22:07:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Αυτό που εσύ ονομάζεις παρεκτροπή της συζήτησης, είναι η ουσία εν προκειμένω: ΔΕΝ υπάρχει κανένα αδίκημα των τροικανών παρά μόνο στη φαντασία του Καζάκη. Δεν σου ζήτησα να γράψεις κατηγορητήριο ούτε καν να μου πεις το άρθρο, απλά να μου πεις το λόγο για τον οποίο θα τους συλλαμβάναμε, το αδίκημα. Την Β. Κορέα την αναφέρω ως παράδειγμα προς αποφυγήν γιατί αν ποτέ ξεστραβωνόταν ο ελληνικός λαός και επιδοκίμαζε τις ιδέες του Καζάκη, θα την ξεπερνούσαμε στα σίγουρα! Η τρόικα μας έκατσε στο σβέρκο γιατί αναγκαστήκαμε να δανειστούμε από αυτούς και μας έθεσαν όρους.
Πραγματικά όποιος δεν καταλαβαίνει πόσο θα "οφελήσουν" τη χώρα οι προτάσεις περί γενικής απεργίας και σύλληψης των τροικανών, τι να πω, είναι εκτός πραγματικότητας! Να μου πεις ότι πρέπει να γίνει στάση πληρωμών, να το καταλάβω, είναι μια άποψη που έχει κάποια υπέρ και κάποια (πάρα πολλά πλέον) κατά και εν πάση περιπτώσει παίρνει συζήτηση. Αλλά να συζητάμε για απεχθή χρέη, συλλήψεις και φυλακίσεις ξένων, γενικές απεργίες και διάλυση της χώρας είναι σα να μου προτείνεις να κάνουμε χαρακίρι μόνοι μας.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2014 :  02:54:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τα πολλά λόγια είναι φτώχια. Και επειδή το κουράσαμε, αν έχεις υπόψη κανένα άλλο τρόπο να αποκτήσουμε Δημοκρατία στη πράξη, ανέφερέ τον. Μακάρι να υπήρχε, αλλά με προτάσεις που λες τύπου "συζητώντας, με τη συμμετοχή του ίσως σε κάποιο κόμμα, αν τον καλύπτει κάποιο βέβαια", ή να μεταναστεύσουμε, αυτοπαραμυθιαζόμαστε όπως γίνεται δεκαετίες τώρα, και πρακτικά θα πρέπει να περιμένουμε στο διηνεκές για να δούμε αποτέλεσμα.
Α ξέχασα, υπάρχει και η λύση να κάνουμε τη προσευχή μας να αλλάξουν στάση οι δυνάστες. Μέχρι να βρέξει λοιπόν Δημοκρατία, ας πληρώνουμε και ας σκύβουμε άβουλα στους νταβατζήδες.
Να έχουμε πάντως πάντα υπόψη ότι όλες οι κοινωνικές κατακτήσεις επιτεύχθηκαν από άξιους ανθρώπους, με μαζική προσπάθεια και μετά από μεγάλους κοινωνικούς αγώνες. Ο κόσμος δεν κερδίζεται με προσευχές. Οι δε τοκογλύφοι με στοιχειώδη έρευνα αποκαλύπτονται, και σε μια Δημοκρατία τιμωρούνται.

Ισλανδία, Αργεντινή έκαναν αυτό που έπρεπε πανεύκολα, εμείς συνεχίζουμε να είμαστε τα κορόιδα της οικουμένης. "Αναγκαστήκαμε να δανειστούμε από αυτούς και μας έθεσαν όρους". Λες κι είχαμε πόλεμο, που ούτε εκεί θα υπογράφαμε παράδοση. Αναγκαστήκαμε να δανειστούμε από αυτούς για να ξεπληρώσουμε (σιγά μη τους ξεπληρώσουμε) τους ίδιους. Ούτε στα κόμιξ δεν γίνονται αυτά.

Από τη πλευρά μου σταματάω τη συζήτηση για τον συγκεκριμένο τομέα του θέματος καθώς οποιος κατάλαβε κατάλαβε, αν και πολύ σύντομα μια νέα αφορμή θα ξεκινήσει ένα νέο κύκλο διαλόγου για τα ίδια αυτονόητα.



Επανερχόμενος στα του τίτλου του θέματος.

Ανοιχτή γραμμή Μαξίμου και Χρυσής Αυγής

http://www.efsyn.gr/?p=235448

Ντοκουμέντο - Ρόλο καθοδηγητή της Χρυσής Αυγής φαίνεται πως είχε το δεξί χέρι του Σαμαρά Τ. Μπαλτάκος, αφού μέσω μηνυμάτων στον Κασιδιάρη έδινε γραμμή στους βουλευτές της για κρίσιμες ψηφοφορίες.

Του Δημήτρη Ψαρρά

Ο άνθρωπος που έλυνε και έδενε στο μέγαρο Μαξίμου μέχρι την αποκάλυψη του βίντεο με τον Κασιδιάρη, ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και πρώτος τη τάξει σύμβουλος του πρωθυπουργού, ο πολύς Τάκης Μπαλτάκος δεν περιοριζόταν στις κοινωνικές επαφές και τα κουτσομπολιά με τους χρυσαυγίτες που φιλοξενούνταν σε γραφείο απέναντι από το δικό του.

baltakosΟπως αποκαλύπτεται από τα μηνύματα που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Μπαλτάκος εμφανίζεται να περνά από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και να δίνει εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι χρυσαυγίτες, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση. Μάλιστα, δεν παραλείπει να επιβραβεύσει τους χρυσαυγίτες για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής, ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.

Γραμμή μέσω Ζούμπου

Πρόκειται για μηνύματα που στέλνει ένας στενός συνεργάτης του Κασιδιάρη ονόματι Ζούμπος στον εκπρόσωπο Τύπου της οργάνωσης και όλα αναφέρονται στον Τάκη Μπαλτάκο.

1. Σ’ ένα πρώτο μήνυμα, ο Ζούμπος ειδοποιεί τον Κασιδιάρη στις 5.2.2013: «Μόλις πέρασε από γραφείο Τάκης Μιχαλόλιας και Τάκης Μπαλτάκος». Ο αδελφός του Αρχηγού δηλαδή και γνωστός ποινικολόγος επισκέπτεται μαζί με τον κ. Μπαλτάκο τη Χρυσή Αυγή, προφανώς για να δουν τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο. Ο Κασιδιάρης ενημερώνεται αμέσως.

2. Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το δεύτερο μήνυμα, το οποίο στέλνει ο Ζούμπος στον Κασιδιάρη στις 25.2.2013: «Με είπε [sic] Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα Ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη, πρέπει να ‘μαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου ‘πε για Πέμπτη, την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του ‘πα είμαστε ενήμεροι!»

Εδώ πια αποκαλύπτονται όλα. Ο κ. Μπαλτάκος δίνει κανονική εντολή «να είναι όλοι παρόντες». Τους εξηγεί μάλιστα και πώς θα ψηφίσουν (με ανάταση των χεριών). Προφανώς ο κ. Μπαλτάκος δεν έχει και σε μεγάλη υπόληψη τους συμμάχους του.

Τα δύο άρθρα (62 και 83) είναι εκείνα που είχε προσθέσει στο νομοσχέδιο ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης και έδιναν σε Αρειο Πάγο και ΣτΕ το δικαίωμα αναψηλάφησης υποθέσεων αστικού χαρακτήρα, ύστερα από απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Είχε ξεσηκωθεί τότε η κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και παρά το γεγονός ότι ο κ. Ρουπακιώτης φρόντισε να τροποποιήσει τα επίμαχα άρθρα, με την πρόβλεψη ότι από την αναψηλάφηση εξαιρούνται υποθέσεις που δεν υπάρχει έγκριση καταστατικού (φωτογραφική διάταξη για υποθέσεις όπως η «Τουρκική Ενωση Ξάνθης»), ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας Αν. Νεράτζης δεν δέχτηκε τίποτα: «Τα μπαλώματα και τα φτιασιδώματα δεν αίρουν την κάθετη διαφωνία μας». Τελικά, με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, της Χρυσής Αυγής και των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, η πρόταση Ρουπακιώτη καταψηφίστηκε!

Ελα παπούλη μου…

Οσο για την «τροπολογία των 85», πρόκειται βέβαια για τη γνωστή πρωτοβουλία 85 βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι ζητούσαν να εισέρχονται στις Στρατιωτικές Σχολές μόνο Ελληνες το γένος. Η τροπολογία αυτή, που καταγγέλθηκε ως ρατσιστική από τα κόμματα της Αριστεράς αλλά και το ΠΑΣΟΚ, κατ’ αρχάς αποσύρθηκε για «τεχνικούς λόγους», αλλά η Χρυσή Αυγή είχε εξαρχής θέσει τους βουλευτές της υπό τις διαταγές του Μπαλτάκου. Το μήνυμα αυτό εμφανίζει τη Χρυσή Αυγή να λειτουργεί ως παρακολούθημα του πρωθυπουργικού γραφείου, και μάλιστα με εντολές από απόσταση, αν ληφθεί υπόψη ότι ο κ. Μπαλτάκος είχε την άνεση να διατάζει και μέσω ενός απλού συνεργάτη στο γραφείο της Χρυσής Αυγής.

3. Το τρίτο μήνυμα έχει τον ίδιο αποστολέα και αποδέκτη τον Κασιδιάρη στις 17.5.2013: «Πέρασε Μπαλτάκος και μας είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο».

Αλλά για ποιο λόγο έδινε συγχαρητήρια στον Ηλιόπουλο εκείνη τη μέρα ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης; Ηταν λίγα λεπτά μετά τις αθλιότητες που είχε εκστομίσει ο Ηλιόπουλος από το βήμα της Βουλής. Με τις ύβρεις και τις χυδαιότητες που δεν σταματούσαν από την πλευρά του χρυσαυγίτη, αναγκάστηκε ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να τον απειλήσει ακόμα και με τον φρούραρχο της Βουλής. Τελικά, η κοινοβουλευτική ομάδα της οργάνωσης υποχρεώθηκε να αποχωρήσει από την αίθουσα, με απειλές και ύβρεις προς όλους.

«Εύγε» στο χουλιγκανισμό

Ολα αυτά ενθουσίασαν τον γενικό γραμματέα της κυβέρνησης! Το τρίτο δηλαδή μήνυμα εμφανίζει τον κ. Μπαλτάκο να ενθαρρύνει την επίδειξη φραστικής βίας και χυδαιολογίας από τους βουλευτές της οργάνωσης. Ετσι, μαθαίνουμε ότι οι αθλιότητες των χρυσαυγιτών, ακόμα και μέσα στην αίθουσα της Βουλής και μάλιστα την ώρα των συνεδριάσεων, δεν υπήρξαν καθόλου τυχαία ξεσπάσματα άξεστων ναζιστών. Είχαν κρυφό υποκινητή το ίδιο το πρωθυπουργικό περιβάλλον, το οποίο, μέσα από τις ύβρεις της Χρυσής Αυγής εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και του προέδρου του, επιδίωκε να επιβεβαιώσει τη δική του θεωρία των «δύο άκρων», χαϊδεύοντας συστηματικά τα ανακλαστικά της εγκληματικής οργάνωσης.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2014 :  16:32:52  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://anemosantistasis.blogspot.gr/2014/09/blog-post_258.html

Κουκουλοφόρος με αστυνομική ταυτότητα, εντοπίστηκε στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ στην χθεσινή πορεία, στο Κερατσίνι!

«Ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι» κατήγγειλε ο δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος για τα επεισόδια που σημειώθηκε στη διάρκεια της αντιφασιστικής πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα. Στη διάρκεια των επεισοδίων, σημειώθηκαν τραυματισμοί -μεταξύ αυτών και τρεις φωτορεπόρτερ- και δεκάδες προσαγωγές, εκ των οποίων 63 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.


Τα επεισόδια άρχισαν πολύ νωρίς, περίπου στις 18:30, ενώ λίγη ώρα νωρίτερα η Παναγή Τσαλδάρη είχε πια γεμίσει κόσμο.

Από τις 16:00 τα πρώτα αντιφασιστικά μπλοκ είχαν αρχίσει να συγκεντρώνονται με συνθήματα: «Ο Παύλος ζει, τσακίστε τους ναζί». Στη συγκέντρωση συμμετείχαν όλες οι οργανώσεις της Αριστεράς, η ΚΕΕΡΦΑ, σωματεία, δημοτικές κινήσεις, μαθητικές συνελεύσεις, μπλοκ του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και το ΠΑΜΕ που διαδήλωσε ξεχωριστά.

Μεμονωμένοι κουκουλοφόροι που κινούνταν στο πλάι της βιτρίνας προκάλεσαν τα επεισόδια σπάζοντας βιτρίνες τραπεζών, υποκαταστημάτων κινητής τηλεφωνίας και ενό ΚΕΠ. Ακολούθησε η επέμβαση της αστυνομίας. Αντρες των ΜΑΤ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, ενώ έγινε εκτεταμένη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα η πορεία να χωριστεί στα τρία. Ακολούθησαν οδομαχίες σε στενά του Κερατσινίου.

Στη διάρκεια των επεισοδίων σημειώθηκαν τραυματισμοί, μεταξύ αυτών και τριών φωτορεπόρτερ, καθώς και ενός μέλους του Εργατικού Επαναστατικού Κόμματος, που νοσηλεύεται με τραύματα στο κεφάλι και κάταγμα στο χέρι.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου Χρήστος Βρεττάκος κατήγγειλε τα επεισόδια, δηλώνοντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» ότι «ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι». Ο ίδιος μίλησε για «30 μαυροφορεμένα ασφαλιτάκια» που χτυπούσαν τον κόσμο, ενώ οι ένστολοι παρακολουθούσαν άπραγοι.


Συγκεκριμένα δήλωσε ότι τα όσα συνέβησαν: «Μια πολη που την καίνε οι φασίστες για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο και τώρα φόραγαν στολές. Σε μια μεγαλειώδη πορεία που ήθελε να τιμήσει τη μνήμη του Παύλου, και αυτό φαίνεται τους ενόχλησε, και της την έπεσαν με δύο τρόπους: 30 ασφαλιτάκια μαυροφορεμένα χτυπούσαν τον κόσμο και οι μπάτσοι τους κοιτούσαν, και όταν έγινε προσπάθεια να προστατευθεί η πορεία, τελείως απρόκλητα τα ΜΑΤ έπεσαν πάνω στον κόσμο. Ήθελαν να κάψουν την πόλη. Ήθελαν να φοβίσουν την πόλη. Κι αυτό το έκαναν οι φασίστες με στολή, κι ας μου κάνουν μήνυση. Ο φασισμός με στολή χτύπησε στο Κερατσίνι και πρέπει να τους μαζέψουν. Αν δεν τους μαζέψουν, θα τους μαζέψουμε εμείς. Το λέει η πόλη του Παύλου».

Επιπλέον, σύμφωνα με την καταγγελία μέλους του ΣΥΡΙΖΑ Νίκαιας στην Εφημερίδα των Συντακτών, μέλη από το μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ απέσπασαν από κουκουλοφόρο αστυνομική ταυτότητα, την ώρα που αυτός συμμετείχε στην επίθεση στο ΚΕΠ. Η ταυτότητα έχει κρατηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ Κερατσινίου.

Στη διάρκεια των επεισοδίων, η αστυνομία προχώρησε σε 73 προσαγωγές, εκ των οποίων οι 64 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Στη διάρκεια της νύχτας, περίπου 100 άτομα πραγματοποίησαν έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ συγκέντρωση αλληλεγγύης στους προσαχθέντες.

Πηγή: news.in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2014 :  17:41:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.
http://youtu.be/vEc-mNyZWW4

Οι δημιουργοί του Debtocracy και του Catastroika αναζητούν το ρόλο, επιχειρηματιών, πολιτικών και εκδοτικών συγκροτημάτων στην άνοδο του φασισμού στην Ελλάδα και ολόκληρη την Ευρώπη.
Το νέο ντοκιμαντέρ της INFOWAR productions http://infowarproductions.com/
Χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους θεατές του, από ενώσεις φοιτητών, εργαζομένων και από δεκάδες αντιφασιστικές πρωτοβουλίες σε όλη την Ευρώπη και διατίθεται δωρεάν χωρίς περιορισμούς χρήσης και αναμετάδοσης.
Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν το ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε σε κάποια δημόσια προβολή ή ακόμη και να διοργανώσουν τη δική τους θα βρουν τις σχετικές πληροφορίες στη διεύθυνση http://infowarproductions.com/fasismosae/

Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν……

Επειδή η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας…

Επειδή ολόκληρη η Ευρώπη βυθίζεται στο σκοτάδι της άκρας δεξιάς…

Θέλουμε να σας διηγηθούμε μικρές, άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φασισμού και τις διασυνδέσεις του με τα οικονομικά συμφέροντα κάθε εποχής. Θα ταξιδέψουμε από την Ιταλία του Μουσολίνι, στην Ελλάδα της κατοχής, του εμφυλίου και της δικτατορίας και από τη ναζιστική Γερμανία του Χίτλερ στο σήμερα. Το νέο ντοκιμαντέρ θα συνεχίσει στα βήματα του Debtocracy και του Catastroika, όπου περιγράψαμε τα αίτια της κρίσης χρέους, τις επιπτώσεις του μνημονίου, την κατάλυση της δημοκρατίας και το ολοκληρωτικό ξεπούλημα της χώρας.

Το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε φιλοδοξεί να εμπνευστεί και να εμπνεύσει τα αντιφασιστικά κινήματα όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα να συνεχίσει ένα από τα μεγαλύτερα πειράματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας. Για άλλη μια φορά απορρίπτουμε κάθε χρηματοδότηση από κόμματα και εταιρείες και ανακοινώνουμε ότι το ντοκιμαντέρ θα κυκλοφορήσει ελεύθερα, χωρίς περιορισμούς χρήσης και αναμετάδοσης. Και σε αυτή την περίπτωση σας θέλουμε όλους συμπαραγωγούς μας. Ενισχύστε οικονομικά την ολοκλήρωση του ντοκιμαντέρ στέλνοντας οποιοδήποτε ποσό μέσω Paypal ή τραπεζικού λογαριασμού αναφέροντας εάν θέλετε να MHN εμφανίζεται το όνομά σας στους τίτλους τέλους.

Edited by - xipolitos on 19/09/2014 17:48:37
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 19/09/2014 :  21:14:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεκτή η πρόταση "ανακωχής", οπότε κι εγώ δεν ματαξαναανταπαντάω (πάλι)!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/09/2014 :  15:49:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εξαιρετική η απάντηση απέναντι σε μια παραπλανητική και λαϊκίστικη ερώτηση των τσιριζέων.

Δεν αποδίδει ο τίτλος την πραγματικότητα, όπως περιγράφεται από το κείμενο. Είναι παραπλανητικός.

Η Επιτροπή έχει δεσμευθεί να εξασφαλίσει ότι, κατά την εφαρμογή του δικαίου της ΕΕ, θα γίνονται σεβαστά τα δικαιώματα που κατοχυρώνει ο Χάρτης των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ. Όσον αφορά, ωστόσο, τα προγραμματικά έγγραφα, δεν πρόκειται για ενωσιακό δίκαιο, αλλά για μέσα που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ της Ελλάδας και των δανειστών της: υπό την έννοια αυτή δεν μπορεί να γίνει επίκληση του Χάρτη, Είναι τυπικό αυτό.

ενώ στην Ελλάδα εναπόκειται να εξασφαλίσει την τήρηση των υποχρεώσεών της όσον αφορά τα θεμελιώδη δικαιώματα. Προφανές και απόλυτα λογικό.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου έχει αποφανθεί ότι τα μέτρα που ελήφθησαν από τις ελληνικές αρχές, δεν παραβιάζουν τη Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Μήπως δεν αναγνωρίζουμε ούτε αυτό το δικαστήριο επειδή δεν μας αρέσουν οι αποφάσεις του;

Edited by - Rigelian on 26/09/2014 15:52:53
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/09/2014 :  15:53:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωχ, που πήγε η αρχική αναρτηση του Κώστα;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/09/2014 :  15:56:19  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=8623&whichpage=28

Τι έγινε Κώστα? Άρχισες τους αφορισμούς πάλι?

Βάλε και κανένα hoax, να δέσει το γλυκό.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/09/2014 :  15:59:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ δεν βάζω ποτέ hoaxes, μην πέφτετε θύματα, αδέλφια εσείς, της τσιριζέικης προσπάθειας αποπασοκοποίησης:
Η Δούρου ήταν στο γραφείο του Άκη!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 29 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000