Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Μαφία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 29

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  01:31:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Gypaetos

quote:
Originally posted by KostasPVol

Χαχαχαχαχαχα και από ποιον τη πήρε την ανανέωση ρε Κώστα. Από τον εαυτό της. (θα πεις, έτσι προβλέπεται. Από ποιους? Και πάλι από τον εαυτό τους!) Ε κι εγώ λοιπόν να αυτοψηφιστώ ο καλύτερος μαραθωνοδρόμος του κόσμου. Αν βγω και γράψω κάτι τέτοιο βέβαια, μόνο που θα με πάρουν με τις κλωτσιές.
....



Πραγματικά δεν καταλαβαίνω πως το προσπερνάς, γι'αυτό και επανέρχομαι μέχρι να πάρω απάντηση:
Από ποιον προβλέπεται η ανανέωση, δηλαδή η ψήφος εμπιστοσύνης Κώστα; Από τον εαυτό τους γράφεις. Τι εννοείς ακριβώς, γιατί εγώ ξέρω ότι η δεδηλωμένη είναι αρχή του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος εδώ 150 χρόνια και σίγουρα δεν προβλέφθηκε από την παρούσα κυβέρνηση αλλά από τον συνταγματικό νομοθέτη.
Διευκρινίζω ότι επανέρχομαι γιατί θεωρώ το ζήτημα πολύ σημαντικό και διαφωνώ οριζοντίως και καθέτως με την ισοπέδωση των πάντων που συνεχώς επιχειρείς. Εάν μου πεις ότι έκανες λάθος και ήθελες να πεις κάτι άλλο, δεκτό, αλλά να το αντιπαρέλθεις έτσι, δεν παίζει.



Ξανά μανά (όσο δεν παίρνω απάντηση): από ποιον προβλέπεται η αρχή της δεδηλωμένης Κώστα; Από το Σύνταγμα μήπως; Τι εννοείς (αναφερόμενος στην κυβέρνηση) ότι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τον εαυτό
της (συμφωνώ) κι ότι έτσι προβλέπεται "από τον εαυτό τους"; Δε μπορείς να κάνεις την διάκριση μεταξύ των κανόνων που υπάρχουν όπως η αρχή της δεδηλωμένης και της σημερινής ή της εκάστοτε κυβέρνησης που ασκεί πολιτική χρησιμοποιώντας τους μέσα στα νόμιμα πλαίσια;
Επίσης εξήγησέ μου τι εννοείς "Θα έκανε καλύτερα αν συμπεριλάμβανε τη δικλείδα του ψήφου εμπιστοσύνης του λαού"; Πώς ακριβώς δηλαδή, με ποιον τρόπο;
Και μία παρατήρηση: δεν είναι απλώς δικλείδα ασφαλείας η δεδηλωμένη, είναι η βάση του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος. Η κυβέρνηση πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη των βουλευτών οι οποίοι εκλέγονται από τον λαό και τον εκπροσωπούν. Έτσι νομιμοποιείται η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, όχι με δημοσκοπήσεις, ούτε με το αν αρέσει σε εσένα ή σε εμένα. Αν δεν το αποδεχθείς αυτό το τελευταίο, συζήτηση ουσιαστική δεν πρόκειται να κάνουμε στον αιώνα τον άπαντα... Γιατί αυτά είναι τα θεμελιώδη, και έπεται πχ το ερώτημα αν θα μας σώσει ο Σαμάρας ή ο Τσίπρας (για τον Καζάκη που σου αρέσει, δεν το συζητώ, αυτός είναι εκτός πραγματικότητας).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  01:52:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by foris
ήσουν υπέρ ή κατά του δημοψηφίσματος που προτάθηκε από την εκκλησία για το θρήσκευμα στις ταυτότητες και από 3εκ (διορθωση) κόσμο που υπέγραψε τότε?



Η αναγραφή του θρησκεύματος στις ταυτοτητες συνιστά σοβαρό εθνικό ζήτημα; Ποιος το λέει αυτό, οι παπαδες;..

Το επιχείρημα του δημοψηφίσματος στην παρούσα φάση στην συλογιστική που ανέπτυξα έχει να κάνει με την αδυναμία της κυβερνησης να σταθεί στις περιστάσεις. Τι ψήφο εμπιστοσύνης και λοιπες ανοησίες, για ποιον την προέβαλαν, είχαν εσωτερικά θέματα; Οχι. Την προεβαλαν γιατι νομίζουν οτι απευθύνονται σε έναν λαό κοιμισμένο. Αλλά εδώ δεν μιλάμε για ποιον θεό πιστεύουν, εδώ μιλάμε για κατάντια κοινωνική, φτώχια, χρέη, θολό μέλλον και ένα παινχίδι αγωνίας πάνω στα κεφάλια του.

Βασικά αυτό που πιστεύω είναι πως πολιτική ηγεσία χωρίς κότσια δεν είναι ηγεσία, είναι απλά υποπτη. Τι ύποπτη δηλαδή , μας πείρε και μας σήκωσε το συμφέρον του μεγαλο-ιδιώτη. Ελατε τώρα, τους έχουμε ζήσει αυτους τους τύπους και απο κοντα, δεν τους βλέπουμε μόνο στην βουλή. Σιωπουν για να συντηρούν αυτόν τον λαό στην λήθη.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  02:28:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δημοψήφισμα Τάσο.
Δημοψήφισμα. Σε κράτη με αρκετή Δημοκρατία, είναι ρουτίνα.
Αν κάποιος θέλει να λέει ότι έχει δεδηλωμένη, εμπιστοσύνη, κι εγώ δεν ξέρω τι, ας επικαλείται τον λαό (ΤΩΡΑ), και όχι τον εαυτό του (τους συν-συμορίτες του θα έλεγε κάποιος άλλος).
Τόσο δύσκολο να γίνει κατανοητό, ακόμη και αυτό?

Ή ακόμη καλύτερα, εκλογές, από τη στιγμή που απέτυχες σε όσα είπες (κορόιδεψες-για τους πολιτικούς μιλάω φυσικά).

Ως αμπελοφιλοσοφία για τον εμπνευστή της ψήφου εμπιστοσύνης, μια χαρά είναι τα "είναι η βάση του κοινοβουλευτικού μας πολιτεύματος. Η κυβέρνηση πρέπει να έχει την εμπιστοσύνη των βουλευτών οι οποίοι εκλέγονται από τον λαό και τον εκπροσωπούν. Έτσι νομιμοποιείται η εκάστοτε εκτελεστική εξουσία, όχι με δημοσκοπήσεις, ούτε με το αν αρέσει σε εσένα ή σε εμένα. Αν δεν το αποδεχθείς αυτό το τελευταίο, συζήτηση ουσιαστική δεν πρόκειται να κάνουμε στον αιώνα τον άπαντα... Γιατί αυτά είναι τα θεμελιώδη" (δεν μιλάω για σένα χρησιμοποιόντας τη λέξη).
Επί του πρακτέου, ποιο καλύτερο παράδειγμα από τη τωρινή φαρσοκωμωδία μπορεί να υπάρξει, ότι στη πράξη η διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης είναι για να κοροϊδεύουν τον εαυτό τους (και όσο μέρος του λαού του αρέσουν τα παραμύθια).


Και ένα θέμα που θα βάλω στο κατάλληλο θρεντ, ας βάλω με την ευκαιρία και εδώ το λινκ: http://www.thepressproject.gr/article/67958/To-mono-xreos
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  09:35:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

@ Rigelian.
Μπορεί να μη προσάπτεις τίποτα στους τωρινούς, να χρειάστηκε να πας 25 χρόνια πίσω για να βρεις κάτι να κατηγορήσεις τους 'άλλους', δείχνεις τι σε απασχολεί. Έχεις κόλλημα με την 'αριστερά', καθόλου κακό βέβαια, απλά ας ξέρουμε όλοι οι συνομιλητές ότι οι τοποθετήσεις σου επηρεάζονται από τα χρώματα και χάνουν σε κύρος.

Και γιατί να μη τους βάλω μέσα εφόσον χρηματίστηκαν? Τι είμαι, από αυτούς που μεροληπτούν κατά του ενός, και κάνουν τα στραβά μάτια για τους άλλους?
Η δε διατύπωση για 'αριστερούς', είναι λανθασμένη.
Δεν υπάρχουν αριστεροί δωροδοκούμενοι, δεν υπάρχουν δεξιοί δωροδοκούμενοι, δεν υπάρχουν σοσιαλιστές δωροδοκούμενοι. Υπάρχουν ΛΑΜΟΓΙΑ. Αυτή είναι η δουλειά τους, εισχωρούν όπου μπορέσουν για να πετύχουν τον σκοπό τους, μερικοί πηγαίνουν όπου φυσάει ο άνεμος. Ποτέ άλλωστε δεν χαρακτήρισα κάποιον όπως κάνεις εσύ από την ιδεολογία που υποτίθεται ότι πρεσβεύει-ενώ δεν τη πρεσβεύει (ο δεξιός Σαμαράς, ο...σοσιαλιστής Βενιζέλος κλπ).


Και εγώ χαίρομαι που καταλαβαίνεις τη διαφορά μας (θα ανησυχούσα αν συμφωνούσαμε).
Παραμένεις υποστηρικτής των νόμων, του Συντάγματος και της Δημοκρατίας? Σέβεσαι την λαϊκή βούληση ανεξάρτητα από το αν συμφωνείς?
Εγώ στο πρώτο, φυσικά και όχι. Το πλέον χαρακτηριστικότερο παράδειγμα που πολλάκις έχω ξαναπεί, είναι ύβρις να υπερασπίζομαι πχ τον νόμο περί (μη) ευθύνης υπουργών του Βενιζέλου. 'Υπόθαλψη' εγκληματιών δεν κάνω. Είναι λυπηρό να υπάρχει σεβασμός σε τέτοιους νόμους.
Το δε Σύνταγμα, χρειάζεται πλήρη αναθεώρηση. Κατακλύζεται από διατάξεις που ψήφισαν οι...γνωστοί άγνωστοι.
Για το 2ο, όχι απαραίτητα. Αν η λαϊκή βούληση ψηφίσει να κάψουμε το δάσος, να σκοτώσουμε τον τάδε, να επιτεθούμε στους γείτονες για να κάνουμε πλιάτσικο στη περιουσία τους και να ζούμε πλουσιοπάροχα, θα πω ΟΧΙ, δεν τη σέβομαι αυτή τη λαϊκή βούληση.

"Αν ο λαός εκλέξει τον τσίπρα για μια τετραετία, αυτοδύναμο ή μη, εγώ θα τον δεχτώ. Εσύ πάλι θα σκούζεις!". Εδώ γελάνε. Εσύ σκούζεις από τώρα που δεν έχει εκλεγεί. Τι τώρα, πρέπει να είναι ήδη 2-3 χρόνια. Και ναι, θα 'σκούζω' για οποιονδήποτε δεν κάνει αυτά που κλήθηκε να κάνει ή εξυπηρετεί άλλα συμφέροντα.

Κι άλλο αστείο γράφεις παρακάτω. Ότι δεν συζητάω την αντίθετη άποψη.
Και όλα αυτά που γράφω τι είναι? Επιχειρήματα εναντίον όποιας άποψης θεωρώ λανθασμένη. Σπουδαία η λογική σου. Τι θες, τη συζητάω όσο θέλεις, αλλά να συμφωνώ εκεί που διαφωνώ, αυτό εννοείς?

Η άποψη που αναφέρεις για τον Τσίπρα χάνει σε αξία λόγω της μεροληψίας σου. Δεν λέω πως δεν μπορεί να είναι έτσι, προς το παρόν τα γεγονότα δείχνουν πως δεν είναι, καθώς το Σύστημα έχει ξεσαλώσει εναντίον του. Δεν είναι πρώτος στις προτιμήσεις μου, κρατάω μικρό καλάθι, και τα περιμένω όλα για τη συνέχεια. Μακάρι για το καλό όλων, και με τη στήριξη όλων να κάνει το καλύτερο.




Γειά σου Κώστα αμερόληπτε! Που δεν έχεις κόλλημα με τους σαμαροβενιζέλους και καμία προκατάληψη!

Βλέπεις, όμως, ότι ενώ εγώ δεν υπερασπίζομαι τους ..σαμαροβενιζέλους (τους υπερασπίζομαι ως δημοκρατικά εκλεγμένη νόμιμη κυβέρνηση όπως θα έκανα με τον κάθε έναν) εσύ τρέχεις να υπερασπιστείς τον ...τσιπρα!

Αν το Σύνταγμα θέλει αναθεώρηση είναι άλλη κουβέντα. Μέχρι να αναθεωρηθεί, όπως και κάθε νόμος, μέχρι να αλλάξει, πρέπει να γίνεται σεβαστό από όλους, τόσο απλά.

Μπα; Δηλαδή σέβεσαι ή όχι τη λαϊκή βούληση ανάλογα με το αν συμφωνεί με τις πεποιθήσεις σου;;;;;;;; Οπότε, τι ζητάς δημοψήφισμα; Αν δεν σ' αρέσει το αποτέλεσμα θα ζητάς την ακύρωσή του;;;;;;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  09:38:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Α, κάτι ακόμα: Ο τσίπρας και όλοι οι τσιριζέοι είναι πρωί-μεσημέρι-βράδυ σε όλα τα κανάλια και τσιρίζουν. Ποιο ακριβώς σύστημα είναι εναντίον του;;; Υπέρ του είναι, από τους παπάδες και τους βιομήχανους μέχρι τους μεγαλοεργολάβους!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  12:06:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συγνώμη, αλλά για να καταλάβω: τι είδους δημοψήφισμα είναι αυτό που θα μας σώσει, δηλαδή με τι ερώτημα ακριβώς; Αν θέλουμε την κυβέρνηση; Εκλογές έχουν γίνει, η κυβέρνηση έχει νομιμοποίηση, και από πουθενά δεν προκύπτει ότι πρέπει να προκηρύξει μόνη της πρόωρες εκλογές, επειδή οι δημοσκοπήσεις δείχνουν τα κόμματα που την απαρτίζουν πεσμένα και κάποια άλλα ανεβασμένα. Άμα θέλει το κάνει, αν κρίνει ότι δεν την συμφέρουν οι πρόωρες εκλογές ή ότι δεν συμφέρουν την χώρα, δεν το κάνει. Έτσι ήταν πάντα και έτσι γίνεται και τώρα, και καλώς είναι έτσι, ποια είναι η αντίθετη πρόταση ακριβώς;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  13:10:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Με τις πράξεις τους ΝΑΙ, έχω κόλλημα Κώστα, πως να το κάνουμε. Όταν με ληστεύουν και υποβιβάζουν τη ζωή μου, όταν θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα μου και τη γελοιοποιούν, δεν θα γίνω από αυτούς που τους ανέχονται ή τους προσκυνάνε.

Τη δημοκρατικά εκλεγμένη νόμιμη αντιπολίτευση γιατί δεν την υπερασπίζεσαι λοιπόν "Κώστα αμερόληπτε"?

Και ποιος θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα? Αυτοί που αλληλοψηφίζονται με τις ψήφους εμπιστοσύνης, θα το αλλάξουν για να το σεβαστείς? "μέχρι να αλλάξει". Και τι είναι δηλαδή, μετεωτολογικό δελτίο, για να βρέξει, και να πούμε άλλαξε ο καιρός? Για να αλλάξει κάτι, χρειάζεται αντίδραση και όχι καναπές και αμπελοφιλοσοφίες (συμπεριλαμβανομένου εμού).

Όχι, δεν θα ζητάω ακύρωσή του όταν τηρούνται αυτά που υποσχέθηκαν. Μη βάζεις για μια ακόμη φορά δικά σου συμπεράσματα ως δικά μου.

-"Άμα θέλει το κάνει, αν κρίνει ότι δεν την συμφέρουν οι πρόωρες εκλογές ή ότι δεν συμφέρουν την χώρα"
Τι να συζητήσει κανείς...
Όταν πιστεύεις ότι οι εκλογές κανονίζονται για το όφελος της χώρας, και όχι για τη πάρτη ρους, τη καρέκλα τους, και για να γλυτώσουν το κελί.
"δηλαδή με τι ερώτημα ακριβώς". Στο ερώτημα αν της έχουν εμπιστοσύνη. Από το να παίρνουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους, ας τη πάρουν αν είναι μάγκες από τον λαό. Αλλιώς να μη πάρουν καθόλου. Να μη κάνουν τη φαρσοκωμωδία στη Βουλή που κράτησε-χάθηκε μια βδομάδα, ενώ υπήρχαν σημαντικότερα πράγματα να γίνουν από τις αλλαξομπαλιές τους.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Wolf
Advanced Forum-Runner

Greece


309 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  13:47:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
KostasPVol να κάνω μια χαζή ερώτηση? Οι εκλογές τι ρόλο βαράνε τότε? Ένα "δημοψήφισμα" είναι για το ποιος θα κάνει κυβέρνηση...
Αν όποτε αντιδρά η αντιπολίτευση (πάντα δηλαδή) γίνεται δημοψήφισμα, κάθε 2-3 μήνες, εκλογές θα είχαμε!
Συγχαρητήρια...μόλις βρήκαμε τη λύση! Η μήπως όχι?
Σε ποιες χώρες έχεις δει εσύ κάθε τρεις και λίγο να γίνεται δημοψήφισμα? Πολύ σπάνια οι κυβερνήσεις καταφεύγουν σε αυτό!

ΔΕΝ συμφωνώ με την κυβέρνηση και τους κολαούζους της, αλλά εφόσον βγήκε μέσα από συγκεκριμένες διαδικασίες (σωστές ή λάθος, δεν μπορώ
να τις κρίνω, υπάρχει αρμόδιος να τις κρίνει και είναι η δικαιοσύνη (που υποστηρίζω σθεναρά ότι στη χώρα μας ΔΕΝ δουλεύει ή τουλάχιστον
όχι όπως θα έπρεπε)) κρίνω το έργο της και την στηρίζω ή όχι με την ψήφο μου στις επόμενες εκλογές...Ακολουθώ δηλαδή τις διαδικασίες...
Τόσο απλά! Αν κάποιοι τους ξαναψηφίζουν, και ξαναβγαίνουν, δεν φταίνε εξολοκλήρου οι βουλευτές για τις πράξεις τους.
Δεν άλλαξαν απο τη μία μέρα στην άλλη.Τους ξέρουν, ξέρουν τι εκπροσωπούν, και συνεχίζουν ή όχι να τους στηρίζουν με την ψήφο τους.

---------------------------
Run Wolfieee!!!!Ruuuun!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  13:50:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

Με τις πράξεις τους ΝΑΙ, έχω κόλλημα Κώστα, πως να το κάνουμε. Όταν με ληστεύουν και υποβιβάζουν τη ζωή μου, όταν θέτουν σε κίνδυνο τη χώρα μου και τη γελοιοποιούν, δεν θα γίνω από αυτούς που τους ανέχονται ή τους προσκυνάνε.

Τη δημοκρατικά εκλεγμένη νόμιμη αντιπολίτευση γιατί δεν την υπερασπίζεσαι λοιπόν "Κώστα αμερόληπτε"?

Και ποιος θα αναθεωρήσει το Σύνταγμα? Αυτοί που αλληλοψηφίζονται με τις ψήφους εμπιστοσύνης, θα το αλλάξουν για να το σεβαστείς? "μέχρι να αλλάξει". Και τι είναι δηλαδή, μετεωτολογικό δελτίο, για να βρέξει, και να πούμε άλλαξε ο καιρός? Για να αλλάξει κάτι, χρειάζεται αντίδραση και όχι καναπές και αμπελοφιλοσοφίες (συμπεριλαμβανομένου εμού).

Όχι, δεν θα ζητάω ακύρωσή του όταν τηρούνται αυτά που υποσχέθηκαν. Μη βάζεις για μια ακόμη φορά δικά σου συμπεράσματα ως δικά μου.

-"Άμα θέλει το κάνει, αν κρίνει ότι δεν την συμφέρουν οι πρόωρες εκλογές ή ότι δεν συμφέρουν την χώρα"
Τι να συζητήσει κανείς...
Όταν πιστεύεις ότι οι εκλογές κανονίζονται για το όφελος της χώρας, και όχι για τη πάρτη ρους, τη καρέκλα τους, και για να γλυτώσουν το κελί.
"δηλαδή με τι ερώτημα ακριβώς". Στο ερώτημα αν της έχουν εμπιστοσύνη. Από το να παίρνουν εμπιστοσύνη μεταξύ τους, ας τη πάρουν αν είναι μάγκες από τον λαό. Αλλιώς να μη πάρουν καθόλου. Να μη κάνουν τη φαρσοκωμωδία στη Βουλή που κράτησε-χάθηκε μια βδομάδα, ενώ υπήρχαν σημαντικότερα πράγματα να γίνουν από τις αλλαξομπαλιές τους.



Καλά το λες, τι να συζητήσει... Άμα δεν σέβεσαι τους θεσμούς και το Σύνταγμα, τι να συζητήσει; Αυτά προβλέπονται και αυτά γίνονται. Δεν υπάρχει δημοψήφισμα με ερώτημα αν θέλετε την κυβέρνηση! Αυτό δεν το έχω ακούσει πουθενά να υπάρχει! Κι άμα βγει αποτέλεσμα όχι, τι γίνεται, πάλι εκλογές δεν θα πρέπει να γίνουν; Άρα τελικά θες να γίνουν εκλογές και όχι δημοψήφισμα όπως διατείνεσαι, και σου ξαναλέω ότι δεν γίνονται εκλογές επειδή το θες εσύ ή εγώ, αλλά επειδή προβλέπεται από το Σύνταγμα κάθε τέσερα χρόνια, ή επειδή έτσι κρίνει ο πρωθυπουργός ή επειδή η κυβέρνηση χάνει την εμπιστοσύνη της βουλής. Τέλος, αυτά προβλέπονται, δεν υπάρχει κάτι άλλο. Αυτοί είναι οι κανόνες του παχνιδιού, και ισχύουν για όλους. Άμα ο Καζάκης γινόταν πρωθυπουργός, θα μπορούσε αυτός να κηρύξει πρόωρες εκλογές. Το πρόβλημά σου όμως είναι ότι δεν είναι ο Καζάκης πρωθυπουργός, και όχι ότι δεν γίνονται πρόωρες εκλογές αύριο. Γιατί άμα ήταν ο Καζάκης πρωθυπουργός, και σου έγραφαν άλλοι για εκλογές, τότε μπορεί και να σκεφτόσουν ότι ο Καζάκης έχει την εμπιστοσύνη της βουλής και ότι δεν χρειάζονται εκλογές. Αλλά οι θεσμοί και οι διαδικασίες είναι εκεί για να τα σεβόμαστε, είτε είμαστε με την κυβέρνηση είτε με τους απέξω, και όχι για να τα υποσκάπτουμε. Τα άλλα όλα είναι εκ του πονηρού...
Και η αναθεώρηση του Συντάγματος προβλέπεται πως και με ποια διαδικασία γίνεται. Άμα θες να αλλάξει το Σύνταγμα εκ θεμελίων, και να αναθεωρείται όποτε δεν σου αρέσει, ή να γίνονται εκλογές με βάση τις δημοσκοπήσεις, πάρε τα όπλα και ξεκίνα επανάσταση. Εγώ με την πλειοψηφία προτιμώ να το σεβαστώ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  13:54:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Γιατί είναι δύσκολο πράγμα για έναν πολιτικό να μιλήσει με την γλώσσα της αλήθειας; Αυτό εγώ προσωπικά δεν μπορώ να το καταλάβω και όταν ακόμα και σήμερα έχουμε πολιτικούς που μας διοικούν με την νοοτροπία κρυψίνου (μοντέρνου μπαλαδόρου) ένα μόνο πράγμα σημαίνει: ενδιαφέρον για το πολιτικό κόστος. Το οποίο ένα μόνο πράγμα μπορεί να σημαίνει: προσωπικά , ατομικά, συμφέροντα. (αυτό για το οποίο έχει καταντήσει από τους γνωστους υπερασπιστές να χαρακτηρίζεται λαικισμός, το γνωστό ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ)

Η άποψη οτι η πολιτική δεν συμβαδίζει πάντα με την αλήθεια είναι εμετική και διεγείρει από υποψίες μέχρι και βεβαιότητα διαπλοκής ή βολέματος...

Τα πράγματα είναι απλά, περι αδιεξόδου διαχείρησης της κατάστασης και δημοψηφίσματος. Είναι πράγματα βέβαια που θα έπρεπε να έχουν γίνει ξεκάθαρα στον λαό ΠΡΙΝ τις εκλογές για να μην βασανιζόμαστε από εκλογολογίες. Οπερ:

~ Οχι δανεισμό , λαέ, οκ χρεοκοπία και reboot. Ακολουθεί συζήτηση για το τι σημαίνει αυτό για την καθημερινότητα του πολίτη και τις εξωτερικές υποθέσεις της χώρας του. (Με απλά ελληνικά, δεν είναι δύσκολο)

~ Δανεισμό θες λαε; οκ πάμε με αυστηρά μέτρα λιτότητας. Συζήτηση γιατί πχ οι μικρομεσαίοι πρέπει σε αυτήν την 4ετια σχεδόν να αφανιστούν, γιατί να κοπουν συντάξεις, γιατί να συρικνωθούν τα ταμεία, γιατί γιατί γιατί κτλ (Με απλά ελληνικά, δεν είναι δύσκολο)

~ Με επιλογή μέσω της ψήφου έχουμε και την ανάλογη πολιτική. Ο λαός αποφάσισε. Οκ , είμαστε στον δευτερο χρόνο τώρα και η κυβέρνηση είναι σχεδόν σε κατάσταση πανικού. Κάποιο διάγγελμα, κάποια επίσημη ανάληψη ευθυνών ; Θάροος, αλήθεια, κάτι τέλος πάντων; Το κόμα που πείρε εντολή να δανιστεί για να προχωρήσουμε λυγισε (γιατί άραγε;) και μπροστά στα κοινωνικά αδιέξοδα που δημιουργησε χτύπησε τοίχο. Εκεί στα πλαίσια της πολιτικής αξιοπρέπειας χωράει και το σενάριο του δημοψηφίσματος για αλλαγή πολιτικής. Ξέρω οτι για δημοσιονομικά θέματα δεν επιτρέπετε, μπορεί όμως να τεθεί ζήτημα με διαφορετικό τρόπο. Την ουσία όμως όλοι την καταλαβαίνουμε, ας μην παίζουμε κρυφτό.Νισάφι!



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  13:57:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Κώστα, ποτέ δεν έκρυψα ότι υποστηρίζω την μνημονιακή πολιτική απ' όπου και αν προέρχεται. Αν για κάτι τους κατηγορώ είναι που δεν εφάρμοσαν όλα όσα προέβλεπε το μηνμόνιο, έτσι θα ήμαστε πολύ καλύτερα τώρα.

Ο υποβιβασμός του βιοτικού μας επιπέδου και όλα αυτά που ζούμε έχουν πάρα πολλές αιτίες και είναι αποτελέσματα πάρα πολλών πραγμάτων. Ξαναλέω ότι το μνημόνιο είναι αποτέλεσμα και όχι αιτία.
Μην στρέφεις μόνο στους σαμαροβενιζέλους την οργή σου, κατά τη γνώμη μου κάνεις λάθος.

Μα το δημοψήφισμα δεν έχει να κάνει με υποσχέσεις. ΑΝ αύριο γίνει ένα με ερώτημα ναι ή όχι στο ευρώ και πάρει το ναι 70%, θα το σεβαστείς και θα σταματήσεις να μιλάς;

Edited by - Rigelian on 17/10/2014 14:06:18
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  14:15:53  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μα το δημοψήφισμα κολάει ακριβώς εκεί που η κυβέρνηση αδυνατεί να φανεί συνεπής στο προγραμμά της , παραίτηση ίσως καλύτερα; Κάτι!

Γιατί ο σαμαράς υπονοεί οτι θα βγουμε από το μνημόνιο αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ....

ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑ... ΜΟΥ! Γιατί δεν το λετε; ΑΡΑ; Αρα ξέρετε τι ....πολιτικό κοστος, αρα συμφέρον ατομικο κτλ κτλ



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Wolf
Advanced Forum-Runner

Greece


309 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  14:20:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Fidelio

Μα το δημοψήφισμα κολάει ακριβώς εκεί που η κυβέρνηση αδυνατεί να φανεί συνεπής στο προγραμμά της , παραίτηση ίσως καλύτερα; Κάτι!

Γιατί ο σαμαράς υπονοεί οτι θα βγουμε από το μνημόνιο αλλά ΔΕΝ ΤΟ ΕΝΝΟΕΙ....

ΠΕΣΤΕ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΓΑΜΩ ΤΗΝ ΠΟΥΤΑ... ΜΟΥ! Γιατί δεν το λετε; ΑΡΑ; Αρα ξέρετε τι ....πολιτικό κοστος, αρα συμφέρον ατομικο κτλ κτλ



People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff



Άρα, στις επόμενες εκλογές ΔΕΝ τον ψηφίζεις και ψηφίζεις κάποιον άλλο γιατί ξέρεις πως λειτουργεί ο συγκεκριμένος (και κάθε "συγκεκριμένος")

---------------------------
Run Wolfieee!!!!Ruuuun!!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  14:27:18  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια χαρά η κυβέρνηση συνεπής είναι.
Λέει 100 πράγματα, οκ δεν γίνονται (η εξαγγελία του στυλ θα πολεμήσουμε την ανεργία σε έναν ιδανικό κόσμο θα έπρεπε να την πάρουμε τοις μετρητοίς αλλά δεν είναι έτσι). Όπως και το γενικό, με εμάς τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα.
Η ουσία όμως είναι, πως ήταν υπερ της Ε.Ε., υπέρ της Ευρωζώνης, κατά της επαναστατικής μονομερούς διαγραφής του χρέος, και λίγο πολύ υπερ του μνημονίου. Είπαν ότι αυτοί θα τα έλεγαν καλύτερα, πιασε το αυγό και κούρευτο. Θα σου πούν, πήραμε μισή δόση περισσότερη, άρα νάτο.

Η ουσία είναι πως οι τελευταίες εκλογές μετά το ΠΑΣΟΚ που φάγαμε όλοι την πρώτη κρυάδα, είχαν ξεκάθαρα χαρακτήρα ναι ή όχι στο μνημόνιο, και η απάντηση ήταν υπέρ του μνημονίου. Αυτή είναι η ουσία. Ότι η καλύτερες μέρες δεν ήρθαν (ή ήρθαν, δεν έχει σημασία) ανήκει στην σφαίρα του γενικού, αν και σκληρό δεν διαφωνώ.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/10/2014 :  14:29:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ναι σύμφωνοι. Εγώ το δημοψήφισμα ΔΕΝ το προτίνω για να αλλάξει η κυβέρνηση ΠΡΙΝ της ώρας της, αλλα ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ανταποκρίνεται σε αυτά που αναφέρει στο ΔΙΚΟ ΤΗΣ πρόγραμμα....

Μα είναι δηλώσεις αυτές πρωθυπουργού; Ναι στο μνημονιο, όχι στο μνημονιο, θα βγουμε αλλά δεν θα βγουμε ...ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΗ που η κοινωνία έχει γονατήσει σε όλα τα επιπεδα!!

Εχει τα κοτσια να βγει να πει , ο σαμαρας, οκ λαε ..ΕΙΠΑ ΜΑΛ...Α! Οχι!

Ολοι οι πολιτικοί που είχαμε τα τελευταία χρόνια ήσαν ...κότες. (αρα διαπλεκόμενοι..)

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 17/10/2014 14:31:30
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 29 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000