Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Μαφία
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 29

skiritis
Advanced Forum-Runner

401 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 18/12/2014 :  08:34:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Στη χώρα άρχισε να μυρίζει έντονα εκλογές, και οι βουλευτές της κυβέρνησης ξεκίνησαν τον προεκλογικό τους αγώνα με κάθε λογής ρουσφέτια!
Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει αυτές τις μέρες, καθώς φαίνεται πως όλοι θέλουν να προλάβουν τη Βουλή πριν κλείσει και να περάσουν φωτογραφικές τροπολογίες και να εξυπηρετήσουν τους… πελάτες τους.
Διαβάστε και… εξοργιστείτε το ρεπορτάζ από το stokokkino.gr
Ο ορυμαγδός τροπολογιών που κατατίθενται στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες συνεχίζεται με αμείωτη ροή δίνοντας πλέον ένα έντονο άρωμα εκλογών. Τελευταίο κρούσμα το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις «Πράξεις εισφοράς σε γη και χρήμα – Ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις και άλλες διατάξεις».
Εκεί θα βρει κανείς ρυθμίσεις για νομιμοποίηση αυθαίρετων, για αναστολή κατεδαφίσεων αυθαιρέτων, για ανάκληση αποφάσεων αναδασώσεων, για…απλήρωτη απασχόληση σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, για κατάργηση προστασίας του υδροφόρου ορίζοντα και άλλες πολλές για πληθώρα θεμάτων.

ΠΑΓΩΜΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
Την τροπολογία υπογράφουν 2 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και ένας ανεξάρτητος, όλοι από την ίδια εκλογική περιφέρεια, αυτή του πάλαι ποτέ Υπολοίπου Αττικής. Οι Γιώργος Βλάχος και Θανάσης Μπούρας και ο Βασίλης Οικονόμου, προτείνουν να παγώσουν όλα τα πρόστιμα καθώς και να μπει οριστικό φρένο στις κατεδαφίσεις για όλους όσοι έχουν καταπατήσει και χτίσει μέσα σε δάση και δασικές εκτάσεις οπουδήποτε. Ζητούν, μάλιστα, η υπάρξει αναστολή της είσπραξης προστίμων και κατεδαφίσεων ακόμα και σε περίπτωση τελεσίδικης δικαστικής απόφασης.

ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ
Οι ίδιοι 3 βουλευτές ζητούν με άλλη τροπολογία να «επιτρέπεται η σύνταξη και υπογραφή συμβολαιογραφικών πράξεων […] και η μεταγραφή στα βιβλία μεταγραφών ή η καταχώρηση στα κτηματολογικά γραφεία» κτισμάτων που έχουν ανεγερθεί νομίμως ή αυθαιρέτως έως την 28/07/2011.

ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΝ
Στην ίδια λογική κινούνται και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Αθανάσιος Νταβλούρος και Κωνσταντίνος Τζαβάρας, οι οποίοι ζητούν να ανακληθούν αποφάσεις που κηρύσσουν εκτάσεις ως αναδασωτέες στην περιοχή της Μανωλάδας. Οι βουλευτές ισχυρίζονται ότι οι αποφάσεις αυτές «συνεπάγονταν ταυτόχρονη κήρυξη της έκτασης ως αναδασωτέας» αλλά και «αποφάσεις κατεδάφισης κτισμάτων, πρωτόκολλα επιβολής Ειδικής αποζημίωσης ή πρωτόκολλα διατήρησης αυθαιρέτου» και κάτι τέτοιο δεν συμπεριελήφθη στον σχετικό νόμο του 2013.
Έτσι λοιπόν οι 2 βουλευτές προτείνουν να ανακληθούν όλες οι , «Διοικητικές πράξεις που τυχόν εκδόθηκαν με τις διατάξεις της δασικής νομοθεσίας για την προστασία των παραπάνω εκτάσεων καθώς και τυχόν πρωτόκολλα επιβολής ειδικής αποζημίωσης ή πρωτόκολλα διατήρησης αυθαιρέτου». Όλα δηλαδή επιστρέφουν στο πρότερο καθεστώς που ίσχυε πριν τις αποφάσεις για αναδάσωση.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΩΝ
Ο Αθανάσιος Νταβλούρος, αυτή τη φορά μόνος του, υπογράφει τροπολογία η οποία φέρνει τα πάνω κάτω στον ορισμό των ζωνών προστασίας έργων υδροληψίας (γεωτρήσεις, πηγάδια κλπ) και για το ποιες δραστηριότητες θα πρέπει να επιτρέπονται ανα ζώνη.
Η τροπολογία αναφέρεται συγκεκριμένα στη Ζώνη ΙΙ (για προστασία μεταξύ 300 και 600 μέτρων από το έργο υδροληψίας) στην οποία απαγορεύεται μια σειρά από «δραστηριότητες υψηλής ρυπαντικής επικινδυνότητας […] και γενικά κάθε δραστηριότητα που μπορεί να αποτελέσει δυνητική πηγή ρύπανσης…»
Σύμφωνα με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας η «ως άνω διάταξη, είναι καταφανές, ότι οδηγεί σε άνιση και άδικη μεταχείριση εκείνων των βιομηχανικών και βιοτεχνικών μονάδων που δεν είναι ρυπογόνες».
Τα εκπληκτικό είναι πως η διάταξη αναφέρεται μόνο σε ρυπογόνες δραστηριότητες κάνοντας είτε με συγκεκριμένη, είτε με γενική αναφορά σε αυτές. Στην επόμενη ακριβώς γραμμή ο κ. Νταβλούρες ξεκαθαρίζει με σαφήνεια για ποιου τύπου δραστηριότητες εισηγείται την 3σελιδη τροπολογία του. Οι μη ρυπογόνες βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες στις οποίες αναφέρεται είναι εκείνες που ασχολούνται με την «εγκατάσταση εμφιάλωσης νερού ή αναψυκτικών».
Μάλιστα ο κ. Νταβλούρος θέλει η λειτουργία και η χρήση των γεωτρήσεων, πηγαδιών κλπ για τα οποία έχει εκδοθεί ήδη άδεια να μην επηρεάζεται ούτε να περιορίζεται από την οριοθέτηση της συγκεκριμένης ζώνης.
ΑΠΛΗΡΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΝΟΜΟ
Η συγκεκριμένη τροπολογία την οποία υπογράφουν ο υπουργός Επικρατείας και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος δεν χρειάζεται πολλές επεξηγήσεις. Μια απλή ανάγνωση αρκεί για να καταλάβει κανείς πως εισάγεται για πρώτη φορά και μάλιστα με νόμο το καθεστώς της (απολύτου πλέον νόμιμης) απλήρωτης εργασίας. Η επίμαχη διάταξη έχει ως εξής:
«Στο εξής η άδεια λειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού δεν θα ανακαλείται στην περίπτωση καθυστέρησης καταβολής επί τετράμηνο των αποδοχών στο 1/3 τουλάχιστον του προσωπικού.»
Και όλα αυτά σε ένα και μόνο νομοσχέδιο και λίγες μόνο ώρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/12/2014 :  01:47:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"Άλλη ζωή, άλλη εποχή, ξανά…"



Παραμονές των εκλογών του 1981 σύσσωμος ο Τύπος της Δεξιάς «ενημέρωνε» την κοινή γνώμη πως η, επερχόμενη, νίκη του ΠΑΣΟΚ είχε κινητοποιήσει τις δυνάμεις του Συμφώνου της Βαρσοβίας και η Σόφια είχε δώσει εντολή στους στρατηγούς της να κατεβάσουν μεγάλο αριθμό τεθωρακισμένων στην ελληνοβουλγαρική μεθόριο.
Προφανώς τίποτα από αυτά δεν συνέβαινε και στον Κόσμο της Εργασίας αλλά και στα κατώτερα μεσαία στρώματα, που στις 18 Οκτωβρίου περίμεναν έναν κάποιο σοσιαλισμό, ήταν ξεκάθαρο ότι η προπαγάνδα της Δεξιάς ήταν μία ξαναζεσταμένη σούπα, μάλιστα από το 1974: «Καραμανλής ή τανκς» μόνο που σε αυτή την περίπτωση, του 1981, τα τανκς ήταν φτιαγμένα στην ΕΣΣΔ.

Παραμονές, τώρα, των εκλογών του 2015 σύσσωμος ο Τύπος της Ενωμένης Δεξιάς, στην οποία έχει προσχωρήσει το ΠΑΣΟΚ, «ενημερώνει» την κοινή γνώμη πως η, επερχόμενη, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έχει κινητοποιήσει την παγκόσμια οικονομική ελίτ που στην περίπτωση όπου ανέβουν οι «κόκκινοι» στην κυβέρνηση θα καταστρέψει την ελληνική οικονομία, όχι με τα τανκς, αλλά με τη διακοπή της ρευστότητας προς το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα. Και σε αυτή την ιστορία έχει… Ρώσους: Δείτε, λέει η προπαγάνδα της Ενωμένης Δεξιάς, πώς οι αγορές τσάκισαν τον Πούτιν και θα καταλάβετε τι θα κάνουν στον Αλέξη και την Ελλαδίτσα. Θα μου πεις, άλλη ζωή, άλλη εποχή, αλλά αυτό δεν συμβαίνει πάντα;

Νομίζω πως το θέμα είναι αλλού. Ο Κόσμος της Εργασίας, τα κατώτερα μεσαία στρώματα, οι πολλοί καλοί άνθρωποι, είναι έτοιμοι και έτοιμες γι’ αυτό που έρχεται; Είναι έτοιμες και έτοιμοι για τις παράξενες μέρες που είναι μπροστά μας;

Γιατί εκεί θα κριθούν τα πάντα, ούτε στις «ιδιαίτερες δυνατότητες» της νυσταλέας κομματικής γραφειοκρατίας του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στις «απίστευτες αντοχές» του ανταγωνιστικού χώρου και των ειδικών στις Αντιστάσεις, άσε δε που οι τελευταίοι έχουν κοκομπλοκάρει με αυτά που συμβαίνουν τελευταία.

Νομίζω πως αυτή η βύθιση που ζήσαμε στη φτώχεια και την απελπισία μας σκληραγώγησε, μένει να αποδειχτεί αν θα μπορέσουμε, σε αυτή τη ζωή, σε αυτή την εποχή, να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τη φθορά.

Ο alterthess ιανός

http://voliotaki.blogspot.gr/2014/12/blog-post_1300.html
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/12/2014 :  01:49:50  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ενδιαφέρον και αυτό:

http://archive.efsyn.gr/?p=229085
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 21/01/2015 :  17:28:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ, εργαλείο υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας

Εγκληματικός οργανισμός, που έχει συσταθεί κατά παράβαση του Συντάγματος και είναι μέσο κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας

Πρώτιστη απόφαση της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές οφείλει να είναι η κατάργηση του ΤΑΙΠΕΔ, του εργαλείου υφαρπαγής της δημόσιας περιουσίας. Το αίτημα αυτό εκφράζεται από συλλογικότητες και πολίτες που αντιστάθηκαν στη λεηλασία της δημόσιας περιουσίας και με τον αγώνα τους (μέσω και προσφυγών στο ΣτΕ) κατάφεραν να "ελαχιστοποιηθεί" ο αριθμός των μεταβιβάσεων σε ιδιώτες.

Όπως επεσήμαναν χθες σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, το Ελληνικό Δίκτυο Φίλοι της Φύσης και η Πρωτοβουλία Πολιτών για την κατάργησή του ΤΑΙΠΕΔ, αυτό δημιουργήθηκε με τον μνημονιακό Ν. 3986/2011 σε εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου και η κατάργησή του με νόμο πρέπει να είναι ψηλά στην ατζέντα της επόμενης κυβέρνησης, όπως και η επιστροφή στο κράτος των ήδη μεταβιβασθέντων σε αυτό περιουσιακών στοιχείων.
Το 1,5% κατευθείαν σε συμβούλους

Εγκληματικό οργανισμό, που έχει συσταθεί κατά παράβαση του Συντάγματος, του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου, χαρακτήρισε το ΤΑΙΠΕΔ ο Γ. Κασιμάτης, συνταγματολόγος, ομότιμος καθηγητής Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Την εκποίηση της έκτασης του Ελληνικού "συνοδεύει" το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος, καθώς το τίμημα είναι εξευτελιστικό, ενώ δεν προηγήθηκε διεθνής διαγωνισμός, αλλά πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, συμπλήρωσε ο ομιλητής. Από το Επιμελητήριο, ο Γ. Χριστοφορίδης σημείωσε ότι το ΤΑΙΠΕΔ αποτελεί το μέσον για τη κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας και του κράτους.

Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, το κράτος προσδοκά από πωλήσεις και διαγωνισμούς να εισπράξει 1,5 δισ., εκ των οποίων το 1,5% ή 18,5 εκατ. ευρώ κατευθύνονται σε διάφορους συμβούλους του ΤΑΙΠΕΔ...
Εκποιήσεις κατά παράβαση της νομοθεσίας

Η Ελένη Πορτάλιου, εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Πολιτών, συνόψισε επιγραμματικά τους λόγους για τους οποίους είναι επιβεβλημένη η κατάργησή του ΤΑΙΠΕΔ. Μεταξύ αυτών:

* Η λειτουργία του, κατά το Ίδρυμα Μαραγκοπούλου, προσβάλλει τις διεθνείς συμβάσεις και τις συνταγματικές διατάξεις που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα. Οι εκποιήσεις διενεργούνται κατά παράβαση της κείμενης εθνικής νομοθεσίας, αλλά και η εκμετάλλευση των εκποιούμενων ακινήτων γίνεται με όρους ειδικών καθεστώτων εξαίρεσης. Σε άλλες χώρες, αυτές δεν γίνονται μέσω φορέων όπως το ΤΑΙΠΕΔ. Στην Ιρλανδία απαιτείται θέσπιση ειδικού νόμου για την υλοποίηση κάθε αποκρατικοποίησης, ενώ στην Ιταλία, για κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, απαιτείται απόφαση της Βουλής.

* Το τίμημα των ακινήτων στις εν εξελίξει εκποιήσεις από το ΤΑΙΠΕΔ, ή αυτές που ήδη προχώρησαν, είναι εξευτελιστικό, π.χ. η εκποίηση των 28 ακινήτων του Δημοσίου και του ΟΠΑΠ, καθώς και η ελεγχόμενη από το δικαστήριο -για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ως προς το τίμημα- διαδικασία εκποίησης του Ελληνικού.

* Στο ΤΑΙΠΕΔ περιέρχονται ακίνητα που είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τους θεμελιώδεις δημόσιους σκοπούς της εθνικής κυριαρχίας και της βιώσιμης ανάπτυξης (άμυνα, ασφάλεια, ουσιώδη στοιχεία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, βασικές ενεργειακές και συγκοινωνιακές υποδομές κ.λπ.) ή εξυπηρετούν δημόσιους σκοπούς και την αναγκαία υποδομή για την παροχή δημόσιων υπηρεσιών (νοσοκομεία, σχολεία, δημόσια κτήρια κ.λπ.).

Παρεμβάσεις στη χθεσινή συνέντευξη έκαναν οι: Δ. Μπελαντής νομικός, Γ. Καρδαράς (μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά), Γ. Βρέλλος (μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά), Λ. Ντούσικος (εκ μέρους του αντι-ΤΑΙΠΕΔ κινήματος των περιφερειακών αεροδρομίων και των επιτροπών κατά της εκποίησης δημόσιας περιουσίας στην Κέρκυρα), Χρ. Κορτζίδης (Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού), Η. Γιαννίρης (Επιτροπή για την Υπεράσπιση των Ελεύθερων Χώρων), Α. Παπασαράντης (Επιτροπή Κατοίκων Φιλοπάππου), Γ. Σχίζας (οικολόγος, συγγραφέας), Π. Κωνσταντίνου (δημοτικός σύμβουλος Δήμου Αθηναίων), Δ. Κουτσούμπα (περιφερειακή σύμβουλος Αττικής), Ορ. Κολοκούρης (Οικολόγοι Πράσινοι), Παν. Πολιτόπουλος (Άμεση Δημοκρατία).
http://left.gr/news/na-katargithei-taiped-ergaleio-yfarpagis-tis-dimosias-perioysias
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/04/2015 :  01:46:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Για να μη νομίζει κανείς ότι ξεχνιούνται αυτά που γίνονταν.

Όποιος έχει όρεξη, ας διαβάσει τα φρέσκα νέα.

Αποκάλυψη TPP: Το σκάνδαλο της «ποσόστωσης»

Αν ο υποψήφιος δεν είχε τα προσόντα, τόσο το χειρότερο για τα προσόντα

---

Κόλαφος για τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου η απόφαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/04/2015 :  02:38:45  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ωωωπ.. τι γίνεται εδω.. ακούσατε να αναφέρουν τίποτα τα ΜΜΕ ..ή ξέχασαν ξαφνικά τα παπαγαλάκια να ομιλούν..;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/10/2015 :  03:08:55  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
H Espresso και ο «Φραπές»

http://www.koutipandoras.gr/article/152502/h-espresso-kai-o-frapes

Του Κώστα Βαξεβάνη



Το δικαστήριο απλώς παραδέχθηκε (Δέκα μήνες φυλάκιση για την Espresso επειδή ψευδώς έγραψε ότι ο Βαξεβάνης είχε πάρει 1,5 εκατ. ευρώ από την ΕΡΤ) πως δεν είμαι ελέφαντας. Δεν έχω «τσεπώσει» 1,5 εκατομμύριο από την ΕΡΤ και όσοι το υποστήριζαν με συκοφάντησαν με δόλο αφού γνώριζαν την αλήθεια. Στη συγκεκριμένη περίπτωση επρόκειτο για την «εφημερίδα» Espresso (βάζω συνειδητά τη λέξη σε εισαγωγικά) η οποία παρότι γνώριζε πως δεν είχα ποτέ εισπράξει 1,5 εκατομμύριo από τη Δημόσια τηλεόραση όπου εργάστηκα ελάχιστα, στην πρώτη σελίδα έγραφε πως εισέπραξα τέτοιο ποσό.

Δεν έχει νόημα να μιλήσω για λάσπη και όλα τα σχετικά. Πιο χρήσιμο είναι να εξηγήσω τι συμβαίνει τα τελευταία χρόνια στον Τύπο και το ίντερνετ, με δύο παραδείγματα. Της Espresso και μιας άλλης εφημερίδας την οποία για να συνεννοούμαστε ας πούμε πως την λένε «ο Φραπές».

Ας πάμε πρώτα στην Espresso. Μόλις αποκάλυψα τη λίστα Λαγκάρντ, υπήρξε μια προσπάθεια αποδόμησής μου. Τέτοιες επιχειρήσεις συνήθως αποκαλούνται «δολοφονία χαρακτήρα». Πρόκειται για συστηματικές προσπάθειες να απαξιωθεί αυτός που γίνεται επικίνδυνος με τις αποκαλύψεις, ώστε κάθε μελλοντική αποκάλυψη να μην έχει βάρος αφού δεν θα έχει αυτός που την κάνει.

Τέτοια προσπάθεια είχε γίνει εναντίον μου όταν την περίοδο των αποκαλύψεων για τον τρόπο που έκλεψαν οι τραπεζίτες το δημόσιο χρήμα, το μπλογκ του «δημοσιογράφου» Παπαγιάννη (πάλι συνειδητά τα εισαγωγικά), δημοσίευσε μια πλαστή απόδειξη της ΕΥΠ που με εμφάνιζε να έχω εισπράξει 50.000 ευρώ από την ΕΥΠ. Έτσι ξαφνικά διαμορφωνόταν για μένα μια εικόνα σχέσεων με ύποπτα κέντρα και σκοπιμότητες. Θα παύαμε έτσι να μιλάμε για την ουσία του σκανδάλου της Τράπεζας και θα μιλάγαμε για το «ποιός βάζει το Βαξεβάνη». Μόλις πριν από μερικές μέρες, ο Βασίλης Χιώτης, στέλεχος του ΒΗΜΑΤΟΣ και ομοτράπεζος του Ψυχάρη, όταν επρόκειτο να δημοσιεύσω τη λίστα που έδωσε ο Φαλτσιανί στους Έλληνες εισαγγελείς που τον επισκέφθηκαν στο Παρίσι έγραψε στο τουίτερ, για να δούμε αν ο δημοσιογράφος θα αφαιρέσει πάλι τα 3 ονόματα των φίλων του όπως έκανε με τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως είναι γνωστό, εγώ δεν αφαίρεσα κανέναν από τη λίστα Λαγκάρντ αλλά αντιθέτως δημοσίευσα 2059 ονόματα. Από τη λίστα Λαγκάρντ ονόματα αφαίρεσε κατά την επίσημη κατηγορία ο Παπακωνσταντίνου. Τι συμβαίνει για κάποιον που διαβάζει αυτό που γράφει ο Χιώτης και θυμάται πως πραγματικά από τη λίστα είχαν αφαιρεθεί ονόματα; Συνδέει το όνομα Βαξεβάνης με τη λαθροχειρία. Γκαιμπελισμός; Δεν έχει σημασία ο χαρακτηρισμός αλλά η κατάσταση.

Όταν λοιπόν αποκαλύφθηκε η λίστα και έγινε η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής είχα γράψει πως ο Άδωνις Γεωργιάδης έπρεπε να εξαιρεθεί από την Επιτροπή γιατί το όνομα της γυναίκας του υπήρχε σε καρτέλες της λίστας Λαγκάρντ. Ο Γεωργιάδης, χρησιμοποιώντας την ιδιότητά του ως βουλευτής έκανε ερώτηση στη Βουλή στην οποία με το πρόσχημα του κοινοβουλευτικού ελέγχου άφηνε να εννοηθεί πως είχα πάρει από την ΕΡΤ, 1.5 εκατομμύριο ευρώ. Αφού ένας Έλληνας βουλευτής έκανε ερώτηση, τα καλά ΜΜΕ αναπαρήγαγαν το κλίμα και την ερώτηση. Δημιουργήθηκε λοιπόν η περιρρέουσα ατμόσφαιρα πως ο Βαξεβάνης που το παίζει καθαρός και μάχιμος και ανεξάρτητος ξεκοκάλισε δημόσιο χρήμα σε ύψος 1,5 εκατομμυρίου και σε καιρό λιτότητας. Παρότι εξηγούσα ποιες ήταν οι αμοιβές μου αλλά και το λόγο που γινόταν αυτό, υπήρχαν από αφελείς έως καχύποπτοι αλλά και κακόβουλοι που αναπαρήγαγαν όλο το κλίμα υπονοώντας την κατηγορία. Τον Απρίλιο του 2014 η Ερώτηση Γεωργιάδη απαντήθηκε στη Βουλή, προέκυψε η αλήθεια και θεωρητικά όλα είχαν τελειώσει. Και ξαφνικά η Espresso τον Μάιο του 2014 στην πρώτη της σελίδα με εμφανίζει να έχω πάρει 1,5 ευρώ ως αμοιβές ενώ σε ρεπορτάζ στο εσωτερικό δεν υπάρχει τέτοια κατηγορία. Ήταν εμφανές πως η Espresso δεν ενδιαφερόταν ούτε καν για το κοινό της, αλλά για το να υπάρχει η κατηγορία κρεμασμένη στα μανταλάκια και να αναπαράγεται από τηλεοράσεις και sites. Απέναντι στην πληθώρα των δημοσιευμάτων εξ αναπαραγωγής, πάσχιζα να αποδείξω πως δεν ήμουν ελέφαντας.

Τώρα που καταδικάστηκαν, κανένας από τους κατηγόρους των media δεν είχε την ευπρέπεια ή τη μαγκιά να γράψει την είδηση. Αλλά αυτό είναι κάτι που ξέρω και που ξέρετε.

Για να μην μακρηγορώ, προτιμώ να διηγηθώ μια ιστορία που μου είπε παλιός δημοσιογράφος όταν του είχα αναφέρει τι είχε συμβεί με την Espresso. Η ιστορία αφορά μια εφημερίδα, ας πούμε την εφημερίδα “o Φραπές». Μια από τις πολλές που ανοίγουν, πουλάνε 10 φύλλα αλλά συνεχίζουν και να επιβιώνουν και περιέργως να παίρνουν και διαφήμιση. Ένα επιχειρηματίας λοιπόν ήθελε να κλείσει το στόμα δημοσιογράφου ο οποίος έγραφε γι' αυτόν και μάλιστα πραγματικά γεγονότα. Τηλεφώνησε στο δικηγόρο του και τον ρώτησε πόσα θα στοίχιζε σε μια εφημερίδα μικρής κυκλοφορίας αν καταδικαζόταν για συκοφαντική δυσφήμιση ενός δημοσιογράφου. Ο δικηγόρος του εξήγησε πως η εφημερίδα θα πλήρωνε το πολύ 30.000 ευρώ λόγω της μικρής κυκλοφορίας της. Τότε ο επιχειρηματίας σήκωσε το τηλέφωνο και κάλεσε τον «εκδότη» (πάλι τα εισαγωγικά) στον οποίο ανακοίνωσε πως θα του στείλει ένα κείμενο να βάλει για κάποιον δημοσιογράφο. Το αντάλλαγμα θα ήταν 40.000 ευρώ μετρητά και μαύρα και 40.000 σε διαφήμιση. Αρκετά συμφέρουσα προσφορά ακόμη και σε περίπτωση καταδίκης.

Την επόμενη μέρα «ο Φραπές» δημοσίευε ένα λίβελο με υπονοούμενα κατά του δημοσιογράφου τα οποία φυσικά αναπαρήγαγαν κανάλια, sites και social media. Α, βρέθηκε και ένας φιλότιμος βουλευτής να κάνει ερώτηση στη Βουλή με όσα γράφονταν για το δημοσιογράφο για να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον. Ήταν ανώφελο ο δημοσιογράφος να μηνύσει το βουλευτή αφού κρυβόταν πίσω από την ασυλία του αλλά και μερικές δεκάδες έντυπα και sites για όσα έγραφαν με πρόφαση μάλιστα πως υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον αφού ρωτούσε ολόκληρος βουλευτής στη Βουλή. Μήνυσε τον «Φραπέ» αλλά στο δικαστήριο ο εκδότης υποστήριξε πως ό,τι έγραψε το έγραψε από δικαιολογημένο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον και ως απόδειξη εμφάνισε την ερώτηση του φιλότιμου βουλευτή. Αφού η ίδια η Βουλή είχε απασχοληθεί με το θέμα είχε δικαίωμα να το κάνει και η εφημερίδα. Δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε στο δικαστήριο, αλλά το ερώτημα είναι αν τελικώς ο εκδότης κέρδισε 50.000 λόγω καταδίκης ή 80.000 λόγω αθώωσης. Όλα τα άλλα είναι δεδομένα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/11/2015 :  11:57:36  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πάντα η επιτροπή ανταγωνισμού ηταν ο δούρειος ίππος των μαφιόζων και τώρα τρέμετε τους προστάτες της

Και δεν μου λέτε, τζίνια Έλληνες πολιτικοί, θεσμικοί παράγοντες, αναλυτές, και συστημικοί θεματοφύλακες, από ποια χρονική στιγμή και ύστερα, πήρατε ...πρέφα, (χαμπάρι) ότι η Ελληνική(;) Επιτροπή Ανταγωνισμού ήταν, είναι και θα...είναι ο μοχλός, αποσύνθεσης και διάλυσης της χώρας μας και του λαού της;

Επειδή αυτό το ...Εθνικό θέμα το παλεύω ενεργά, τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1990 και το πλήρωσα με τρεις εκδιώξεις, από τον Αθηναικό τύπο, εκ των πραγμάτων είμαι υποχρεωμένος να παίξω τα ρέστα μου, τώρα που η μπόχα κατέκλυσε-παρά το ερμητικό κλείσιμο πορτών και παραθύρων από τους ...φύλακες-- μέχρι και την ελληνική βουλή.

Θα αφήσω «να μιλήσει» το πρώτο και μοναδικό θύμα, των πολυεθνικών, των καρτέλ, των ολιγοπωλίων, μονοπωλίων, των δεσπουσών εταιρειών και καταχρηστικών εταιρειών, που εκλήθη να μιλήσει στην ελληνική βουλή, διότι τα άλλα παλιά και μαχητικά θύματα αποσύρθηκαν η πέθαναν στα δικαστήρια, στις Ευρωπαικές επιτροπές και στα γκισέ των τραπεζών.

Διαβάστε τι ακριβώς κατέθεσε στη βουλή ο διευθύνων σύμβουλος της μπίρας «Βεργίνα» της Ζυθοποιίας Μακεδονίας - Θράκης κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, για τις πρακτικές των πολυεθνικών.. και τον παχυδερμικό έως δόλιο ρόλο της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού:
«Αν δεν είχα την υποστήριξη των άλλων εταιρειών που έχει η οικογένειά μου, στη Ν. Υόρκη θα είχα κλείσει. Αν δεν ήμουν νέος, δεν θα είχα αντέξει.
Το να μπεις σε πόλεμο, που περιλαμβάνει από σκάσιμο ελαστικών, κόψιμο φρένων, κάψιμο φορτηγών μεταφοράς μέχρι απειλές κατά της ίδιας της ζωής σου και των εμπόρων συνεργατών σου, αυτό δεν είναι ιδιωτική πρωτοβουλία, ούτε δυνάμεις της αγοράς, ούτε εμπόριο. Είναι μαφιόζικες πρακτικές. Δυστυχώς όλα αυτά τα στοιχεία αναλύονται και είναι γνωστά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού από το 2001 (14 χρόνια)» (σ.σ ως οικονομολόγος ο κ. Πολιτόπουλος θα γνωρίζει βέβαια, ότι κυρίως το αρχικό κεφάλαιο των δυνάμεων της αγοράς, κατά Κάρολο Μάρξ, είναι βαμμένο και ποτισμένο με αίμα, άρα πρέπει να δράσει ισοδύναμα). Τώρα περιμένουν την απόφαση για τα πρόστιμα-τιμωρία, που θα επιβάλλει η Επιτροπή Ανταγωνισμού στις δύο πολυεθνικές της μπίρας (Χέενιγκεν και Κάρλσμπεργκ) που ελέγχουν το 80/0 της ελληνικής αγοράς. Οι γνωρίζοντες, ώστόσο, τα πράγματα από τη βάση τους και την εξέλιξή τους, δεν μπορούν να προσπεράσουν την εδραία διαπίστωση- πόρισμα του πρώην προοέδρου της Επιτροπής κ. Ζησιμόπουλου (σ.σ τον είχε καταδικάσει για παράβαση καθήκοντος ο αείμνηστος μεγάλος καφεβιοτέχνης Γιώργος Δρίτσας της «Γκόλντεν Κόφι Δρίτσας) ότι η Επιτροπή δεν μπορεί:
1ον Να εισπράξει τα διάφορα πρόστιμα, διότι τα διοικητικά δικαστήρια δίνουν αναστολή, οπότε ο κατηγορούμενος δεν πληρώνει, καθότι έτσι αναγνωρίζει την παράβασή του και..
2ον άκουσον -άκουσον ο υπόλογος έχει την ευχέρεια να μην συμμορφώνεται (σ. σ τα είπε όλα). Στο σημείο αυτό ανοίγουμε υποχρεωτική παρένθεση. Την ίδια θέση με αυτήν του προκατόχου του κ. Ζησιμόπουλου, υποστήριξε στη Βουλή τον Ιούνιο του 2010 και τέως πρόεδρός της Αρεοπαγίτης Δ. Κυριτσάκης (και πρόεδρος της ένωσης Εισαγγελέων- Δικαστών). Τώρα να εξηγήσουμε την ευχέρεια των παραβατών. Ο ίδιος ο αείμνηστος μου είχε εκμυστηρευθεί, όταν δίναμε μάχες στα δικαστήρια, πως όταν «κατήγγειλε τη «Νεστλέ» στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, σε λίγες ημέρες τον κάλεσε στου Μαξίμου, ο τότε Πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου, γιατί ο Δρίτσας ήταν παλιός και σκληρός ΠΑΣΟΚΟΣ. Πήγε και τον παρέπεμψε στον τότε διευθυντή του ΣΔΟΕ Γ. Καπελέρη. Σε κάποια στιγμή, στριμωγμένος από τις απειλές του Δρίτσα, ότι θα τους ξεσκεπάσει και θα τους γελοιοπιήσει για την αντεθνική και ραγιάδικη πολιτική τους, του φέρνει ο Καπελέρης κάτι καταστάσεις και του λέει:
Βλέπεις αυτούς τους λογαριασμούς -αριθμούς; Ναι του απαντά. Ε αυτοί οι τραπεζικοί λογαριασμοί είναι των δικαστών, που έχουν εκδικάσει υποθέσεις, μεγάλες σαν τη δική σου. Με πήρε ο Δρίτσας τηλέφωνο στην εφημερίδα και μου αποκάλυψε, «ότι αυτό δεν θα το αντέξω και θα σκάσω». (σ.σ ποιος ο Δρίτσας, που τον είδα με τα μάτια μου, να πηδάει σαν λεοπάρδαλη, από το ακροατήριο πάνω, στις έδρες των δικαστών).

Εν τέλει ο μαχητικός Δρίτσας, σε περίπου δύο μήνες από το «μυστικό» του Καπελέρη, έσκασε παθαίνοντας έμφραγμα μυοκαρδίου, μέσα στη βιοτεχνία του στο Μοσχάτο, γιατί έβλεπε πως πριν λίγο καιρό είχε 110 εργαζόμενους και τώρα μόνον οχτώ. Με εκβιασμούς, απειλές, εξαγορές, απαγορεύσεις, αποκλεισμούς, του εξαιρετικού καφέ του, τον έβγαλε εκτός αγοράς. Όλα αυτά μπορεί να πιστοποιήσει και επιβεβαιώσει η δικηγόρος κόρη του και ο εκπαιδευτής-πιλότων υιός του. Για την εξαφάνιση των βιοτεχνιών παρασκευής αναψυκτικών, από την Κόκα-Κόλα, οι μόνοι αρμόδιοι και γνώστες των μαφιόζικων μεθόδων είναι ο «Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Παρασκευαστών Αναψυκτικών» κ. Νίκος Οικονόμου, («ΑγνήΑ.Ε.Β.Ε») ο συνάδελφός του Παναγιώτης Αγριόγιαννης «ΕΛΠΑ ΑΣΤΡΟΥΣ» Και σε αυτόν τον άνισο αγώνα, δίκες πολλές, αποφάσεις των δικαστηρίων ανεφάρμοστες (παραγραφές, η αρχείο) και πρόστιμα που καταλήγουν χάδια, διότι: οι εταιρείες αυτές παρά τα ενδεχόμενα πρόστιμα συνεχίζουν τις ίδιες παράνομες ενέργειες, αποκομίζοντας τεράστια ποσά, τα οποία μπροστά στα πρόστιμα, που θα πληρώσουν ύστερα από πολλά χρόνια, καταλήγουν να είναι μηδενικά. Εδώ η Εισαγγελία Αθηνών έψαχνε τάχα να εντοπίσει τον αγορανομικό υπεύθυνο για τα έτη 1999--2000 του κολοσσού αυτού, για τρία περίπου χρόνια. Στην πραγματικότητα το πήγαινε για παραγραφή. Έτσι η Κόκα-Κόλα πέτυχε από 700 βιοτεχνίες αναψυκτικών, να τις φθάσει στις 30.
Με τις δοκιμασμένες μεθόδους όπως και των άλλων μεγαθηρίων, πέταξε έξω τα ελληνικά και έβαλε στην αγορά την φάντα, τη λεμονίτα, τη σπράιτ, τη δική της βυσσινάδα και μανταρίνι, τη φράουλα (ανακάλυψε και τη Μανωλάδα).

Στην Ιταλία όμως έφυγε από τον πρώτο μήνα, γιατί η φορολογία που της έβαλαν, την τρόμαξε. Αλλού στηρίζουν τα προιόντα τους, εδώ με μία αστακομακαρονάδα και κάνα κιλό παιδάκια, δίνουν και τα κειμήλιά τους.

Το έχω γράψει πριν πολύ καιρό και σε ανύποπτο χρόνο: Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία παροχής φυσικού αερίου, σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, κανονικά πρέπει να το εγκαταλείψουμε όλοι, γιατί θα καθόμαστε πάνω σε μία βραδυφλεγή βόμβα. Και αυτό διότι οι σωληνώσεις είναι παλιάς τεχνολογίας, και δεν ικανοποιούνται η ασφάλεια των εγκαταστάσεων σε δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες, σε περιπτώσεις δε σεισμών δεν προλαβαίνονται εκρήξεις και πυρκαγιές, λόγω φυσικού αερίου. (τέτοιες έχουν Αμερική και Ιαπωνία, ως σεισμογενείς).

Αυτά τα γνωρίζει ο Χρήστος Δημοβασίλης, που προσέφυγε με την εταιρεία του, «Χ. Δημοβασίλης και ΣΙΑ ΕΤ.ΕΤ.» στο Ευρωπαικό Δικαστήριο, και καταδίκασε το καρτέλ έξη εταιρειών, σε πρόστιμο 600 εκατ. ευρώ. Περιττό να πούμε πως η δίκη σε πρώτο βαθμό, με 10 κατηγορούμενους από το υπουργείο κυρίως Ανάπτυξης και υπουργό τότε τον κ. Τζοχατζόπουλο, αναβλήθηκε ..8 φορές.

Τελικά Τζοχατζόπουλος και Σιούφας τα «βρήκαν» και διώχθηκε κλωτσηδόν ο τότε υφυπουργός Νίκος Σαλαγκούδης, που ήταν συνεπής με τη γραμμή του 2003 της Ν.Δ, κατά της απόφασης του υπουργείου ανάπτυξης.

Oσον αφορά το καρτέλ ζάχαρης (τα αποθηκεύουν η Κόκα -Κόλα και μεγάλες εταιρείες) από ο,60 ξεπέρασε το ένα ευρώ, και εδώ ο Νίκος Οικονόμου συγκρούστηκε με το καρτέλ και το γραφείο Βιομηχανίας ζάχαρης της Θεσσαλονίκης. (σ.σ φρόντισαν πριν να κλείσουν τα 4 ελληνικά εργοστάσια).

Τέλος για το καρτέλ του σιδήρου--τσιμέντου, ας ρωτήσετε, την Χαλυβουργική , τη Χαλυβουργία Ελλάδος τη θυγατρική της Βιοχάλκο Σιδενόρ και τον χονδρέμπορο Αλέξανδρο Λιανό. Επίσης τον Κοσμόπουλο και το θόδωρο Τενέζο, που συγκρούστηκαν με το καρτέλ αυτό.

Θόδωρος Βαρίκος
http://www.ertopen.com/news/ellada/item/37222-panta-h-epitroph-antagwnismoy-htan-o-doyreios-ippos-twn-mafiozwn-kai-twra-tremete-toys-prostates-ths

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2015 :  01:29:21  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η Εθνική απάτη του #irunmarathon

Η Εθνική Τράπεζα έχει ξεκινήσει μια φιλανθρωπική εκστρατεία μέσω του διαδικτυακού hashtag #irunmarathon. Μοιάζει εξαιρετική προσπάθεια, εκτός αν διαβάσει κανείς τα ψιλά γράμματα στους όρους συμμετοχής

του Θάνου Καμήλαλη

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Εθνική Τράπεζα θα προσφέρει 0,50 ευρώ στο Κέντρο Ειδικής Φροντίδας Παιδιών του Ναυτικού Νοσοκομείου, για κάθε ποστ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που θα γίνεται με το παραπάνω hashtag. Δεδομένου ότι το διαδίκτυο έχει γεμίσει με δεκάδες χιλιάδες αναρτήσεις, θεωρητικά η Τράπεζα θα προβεί σε μια σημαντική δωρεά για καλό σκοπό.

Μια ματιά όμως στους όρους συμμετοχής αλλάζει τα δεδομένα. Εκεί η Εθνική γράφει ρητά ότι «η ενέργεια θα ολοκληρωθεί και θα λήξει οριστικά όταν το σύνολο των αναρτήσεων που θα συγκεντρωθούν στο εικονικό ψηφιακό μωσαϊκό κοινωνικής προσφοράς θα φτάσει στον συνολικό αριθμό των 10.000 αναρτήσεων». Κάτι που σημαίνει ότι το μέγιστο ποσό που θα δωρίσει η τράπεζα στο Κέντρο είναι 5.000 ευρώ. Καλή η φιλανθρωπία, αλλά μην το παρακάνουμε...

Μάλιστα ούτε αυτό το ποσό είναι δεδομένο. Σε άλλο σημείο των όρων συμμετοχής γίνεται επίσης κατανοητό ότι «το ύψος του τελικού ποσού που θα διαθέσει η Τράπεζα στον ως άνω Οργανισμό στο πλαίσιο του Προγράμματος εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια και στην απόλυτη κρίση της Τράπεζας. Ως εκ τούτου, ο συμμετέχων στο Πρόγραμμα, ο ως άνω Οργανισμός ή/και οποιοσδήποτε τρίτος δεν αποκτούν οποιαδήποτε αξίωση έναντι της Τράπεζας για την καταβολή οποιουδήποτε ποσού». Φαινεται δηλαδή ότι η οικονομική συμμετοχή της Εθνικής στο «i run marathon» είναι εντελώς προαιρετική!

Τι κερδίζει η Εθνική από αυτό; Φυσικά μία τεράστια διαφημιστική καμπάνια, οικονομικά δυσανάλογη του ποσού που διαθέτει (αν θέλει). Ο διαφημιστικος χρόνος στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ή το διαδίκτυο για μια εκστρατεία τέτοιου βεληνεκούς κοστίζει δεκάδες ή εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, τώρα είναι σχεδόν δωρεάν. Συν τοις άλλοις, το επίσημο σαιτ της πρωτοβουλίας με σφραγίδα το σήμα της Εθνικής γεμίζει με φρέσκα πρόσωπα, που συμμετέχουν οικειοθελώς κι αποτελούν την καλύτερη προώθηση για την «φιλάνθρωπο» τράπεζα και μάλιστα τις παραχωρούν όλα τα προσωπικά δεδομένα που έχουν καταχωρίσει «για τις ανάγκες δημοσιότητας της παρούσης ενέργειας».

Τώρα μπορείς να βοηθήσεις κι εσύ σε μια διαφημιστική καμπάνια με ελάχιστο πραγματικό όφελος. Εσύ... τρέχεις, η Εθνική έχει κερδίσει ήδη.

http://www.thepressproject.gr/article/83950/I-Ethniki-apati-tou-irunmarathon
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2015 :  08:48:30  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μίζερη γκρίνια για χρήματα που πάνε για καλό σκοπό...
Λες και 5.000 είναι ανάξια λόγου...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2015 :  09:05:20  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Το βασικό είναι
πως κάνει μια τεράστια διαφημιστική καμπάνια... δυσανάλογη του ποσού που διαθέτει!

Τώρα τα άλλα είναι αστεία.
Και τα μπλουζάκια της wind στον μαραθώνιο ή της Adidas διαφήμιση είναι, με φορείς αυτούς που τα φοράνε.
Δεν ξέρω που είδαν ότι κανείς παραχωρεί "ΟΛΑ" τα προσωπικά στοιχεία κτλ, νομίζω πουθενά, ενά χαζό hashtag είναι.

Λίγο πολύ εστιάζεται όχι στο ποιος χάνει.
Όχι στο ποιος κερδίζει λιγότερο.
Αλλά στο ότι καταφέρνει και κερδίζει η Εθνική.

Ε άρα θα είναι κακό, αν κερδίζει κάποιος θα είναι κακό.
Γνωστό αυτό.

(και εδώ που τα λέμε τίποτα δεν κερδίζει, ένα χαζό-branding είναι σε περίοδο νεκρή, και όχι άμεσες πωλήσεις σε κάποιο προϊόν...)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2015 :  14:07:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Rigelian

Μίζερη γκρίνια για χρήματα που πάνε για καλό σκοπό...
Λες και 5.000 είναι ανάξια λόγου...

Ο Γιώργος το κατάλαβε. Εδώ δεν τίθεται θέμα αν το ποσό είναι μεγάλο ή μικρό, αν και 5000 για μια τράπεζα δεν είναι ούτε καραμέλες, αλλά για την απάτη που στήθηκε.
Η τράπεζα δεν δίνει φράγκο! Τα χρήματα τα δίνει ο κόσμος από την δική του ευαισθησία και συνεισφορά! Η τράπεζα χρησιμοποιεί την "φιάμθρωπία" προς ίδιον όφελος και μάλιστα χωρίς να δώσει δεκάρα τσακιστή. "Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα"! ...ΑΝΗΘΙΚΟ..!!!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2015 :  20:45:23  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Δεν στήθηκε καμία απάτη. Η τραπεζα έδωσε δικά της λεφτά, ο "κόσμος" δεν έβγαλε ούτε λεπτό από την τσέπη του, απλά πάτησε μερικά πλήκτρα στο πληκτρολόγιο. Sue them αν είσαι τόσο σίγουρος για αυτά που λες, πήγαινε στον εισαγγελέα.

Η μηντιακή διαχείριση είναι άλλη κουβέντα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2015 :  21:52:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Οπως και νάχει η τράπεζα με το δήθεν "φιλανθρωπικό" προσωπείο προσβλέπει στην διαφημιση της με το μηδενικό έως λιγότερο κόστος. Εξυπνο και πονηρό έως δόλιο..!
Από τέτοιου είδους "σωτηρίες" και "φιλάνθρωπίες" έχουμε πήξει..!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 24/11/2015 :  22:12:23  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Εγώ ξυπόλητε το είπα όπως το είπα, αλλά δεν το διατύπωσα τελικά πολύ καθαρά ότι ήμουν λίγο ειρωνικός.
Θέλω να πω, όλο το άρθρο δεν δείχνει ότι κάποιος χάνει.
δείχνει απλά ότι κάποιος κερδίζει με έναν έξυπνο τρόπο! (και τι κερδίζει ξαναλέω... ενα χαζό branding Και αρκετά έμμεσο μάλιστα).

Είναι πάντως κάπως άκομψο να αφήνεις τον άλλο να φαντασιώνεται ότι κάπως κάτι προσφέρει, ενώ αυτό έχει ήδη σταματήσει γιατί έχει φτάσει στο μέγιστο όριο.
Όντως είναι μια ήπια μορφή εξαπάτησης.
Μου είπες ότι θα προσφέρεις 50λεπτά αν βήξω, και δεν τα προσέφερες γιατί ήδη είχε συμπληρωθεί το όριο.
Και αν κάπου κάτι στα ψιλά γράμματα υπήρχε όρος, δεν παύει να είναι ίσως (παρελκυστικό? αν υπάρχει ο όρος).

Έπρεπε να το διευκρινήσουν, πριν τους προλάβουν οι κακοπροαίρετοι.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 29 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000