Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Εξοπλισμός
 Επιλογή ρολογιού για τρέξιμο
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 5

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 08/07/2014 :  13:27:07  Εμφάνιση Προφίλ  Επίσκεψη της σελίδας του physiorunner.  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα σε όλες και όλους!

Είμαι νέος στο φόρουμ και θα ήθελα τη γνώμη των εμπειρότερων δρομέων για να επιλέξω ρολόι τρεξίματος. Είμαι 36 ετών και παρότι έτρεχα περιστασιακά τα προηγούμενα χρόνια (κάνοντας 4 με 5 χιλιόμετρα το μέγιστο κάθε φορά), αποφάσισα να ασχοληθώ πιο "θερμά" για να βελτιώσω τη φυσική μου κατάσταση. Ξεκίνησα στις αρχές του Ιουνίου να τρέχω σε στίβο κάνοντας πάλι περίπου 5 χιλιόμετρα (τρέχω 12 ή 13 γύρους στη 2η διαδρομή συνήθως στο γήπεδο του Αγ. Δημητρίου) σε περίπου 30' 1 με 2 μέρες την εβδομάδα και θέλω, πλέον, να έχω ένα ρολόι καταλληλότερο για τρέξιμο (αυτό που έχω μετράει απλώς το χρόνο). Μπορείτε να μου προτείνετε κάποιο; Διάβασα αντίστοιχο θέμα αλλά επειδή είναι σχετικά παλιό σκέφτηκα μήπως υπάρχουν νέα μοντέλα, καλύτερα σε ποιότητα και πιο φτηνά.
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας.

"Μέτρον άριστον"

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/07/2014 :  13:37:11  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Εάν κάνεις μόνο σε στίβο ενα απλό χρονόμετρο με lap θέλεις
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/07/2014 :  16:02:47  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Βασικά, αυτό που θέλω είναι να μετράω την πραγματική απόσταση (έχω διαβάσει ότι στο γήπεδο που πηγαίνω η πρώτη διαδρομή είναι 400άρα αλλά άκουσα κάποιον προπονητή τις προάλλες ότι είναι 325 και έτσι, πλέον, τρέχω στην 3η ή 4η και θέλω να ξέρω πόσο τρέχω) και τους παλμούς. Από εκεί και πέρα, δεν ξέρω τι άλλο θα χρειαστεί στο μέλλον (πχ να κάνω προσαρμογές στην προπόνηση και να θέλω να τρέχω σε ένα εύρος παλμών, οπότε το ρολόι να έχει και τέτοιες δυνατότητες, αν γίνεται). Γι αυτό και ζητάω γνώμες. Ευχαριστώ, πάντως, για την απάντηση zoro.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

spectactor
Forum-Runner

Greece
92 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/07/2014 :  19:22:14  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το πιο φθηνο που σε καλύπτει είναι garmin 110,
και αν δεν θες gps πας σε ενα polar για τους παλμούς,
Θεωρητικα δεν χρειάζεσαι gps αλλα σημερα πολλα δε χρειαζόμαστε αλλα τα παίρνουμε!
Μπορείς να έχεις ως μέτρο συγκρισης το γήπεδο ή να το μετρήσει μια φορα ένας φίλος και να ξέρεις ακριβως τι κάνεις, βεβαια το gps θα σε βγάλει και στο δρόμο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lenin67
Advanced Forum-Runner

Greece


406 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/07/2014 :  20:30:26  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
από τη μικρή μου εμπειρία, αργά ή γρήγορα, το γήπεδο καταντάει μονότονο και χρειάζεται αλλαγή παραστάσεων με τρέξιμο έξω...
έχει στα + την καλή επιφάνεια με το ταρτάν, αλλά "το πολύ το Κύριε ελέησον..."
οπότε νομίζω ότι το garmin 110 είναι μια καλή επιλογή, που θα βοηθήσει και στα εκτός σταδίου τρεξίματα...
το χαλβαδιάζω καιρό τώρα, αλλά έχω καβουράκια που με εμποδίζουν να δώσω 110 ευρώ, οπότε αρκούμαι στο τζάμπα endomondo
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Peri330
Forum-Runner

Greece
56 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2014 :  00:26:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπέρα κι από εμένα.
Καλώς ήρθες στη μεγάλη και ιδιαίτερη- κατά τους άλλους-δρομική οικογένεια.
Με σχετική εμπειρία προσωπική και επαγγελματική (ως αθλουμενος και ως προπονητής)σε καρδιοσυχνόμετρα - gps, θα σου πρότεινα garmin 220 με h/r τεκμηριώνοντας την αποψή μου ως εξής:
- Ως νέος δρομέας χρειάζεσαι ένα χρονόμετρο με συνολικο χρόνο και lap ( ενδιάμεση στροφή γύρων)
- Οταν αποφασίσεις να τρέχεις εκτός σταδίου σίγουρα θα χρειαστείς το gps για να μετρήσεις και να χαράξεις τις διαδρομές σου,όπως και το ρυθμο/χλμ με τον οποίο τρέχεις...
- Οσο περνούν οι μέρες και τα χλμ αβγατίζουν και γίνεσαι πιο απαιτητικός και μάθεις να μεταφράζεις τους χτύπους τις καρδιάς σου σε ταχυτητα σε διάρκεια κ.α τότε θα καταλάβεις ότι οι λειτουργείες του συγκεκριμένου μοντέλου θα έχει πάντα κάτι νέο να σου προσφέρει.
Επειδή κάνω ήδη χρήση 3 καρδιοσυχνόμετρα , (305-110-220 garmin) και στο μακρινό παρελθόν ( 1993) με polar καταλήγω στο προαναφερόμενο διοτι εκτός του ότι το παίρνεις μια φορά, είναι ιδανικό για νέο δρομέα όπως και το φθασμένο μαραθωνοδρόμο με ενδοιάμεσο κόστος.
Συμβουλή: Όσο θα τρέχεις σε στάδιο μην κάνεις χρήση του gps ( αποδεδειγμένα δεν λειτουργούν σωστά σε τακτικά επαλαμβανόμενα σημεία και βελτιώνεις τη διάρκεια ζωή του).
Φρόντισε να μάθεις το σωστό μήκος μιας στροφής εξωτερικού διαδρόμου ( για να μην ενοχλείς και σε ενοχλούν οι πιο γρήγοροι δρομείς) και σε αυτό θα σε βοηθήσουν οι εξαιρετικοί δρομείς όπως και ο γνωστός προπονητής δρομέων, του συγκεκριμένου σταδίου (μην ντραπείς...θα σε "αγκαλιάσουν")έτσι ώστε να ελέγχεις με τα lap την προπονησή σου. Μπορείς και να το αποκτήσεις σε 6 άτοκες.
Καλή συνέχεια...στους δρόμους!
myrunner.gr

Edited by - Peri330 on 10/07/2014 00:34:59
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

saridis
Senior Forum-Runner

Greece
606 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2014 :  08:45:43  Εμφάνιση Προφίλ  Visit saridis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλημερα, θα προτεινα πλεον την σειρα fr10-15 αντι του παρωχημενου πλεον 110.

εχουν καλυτερη ποιοτητα κατασκευης (για garmin βεβαια ) και ειναι και αδιαβροχα κατι που η παλια σειρα fr των garmin επασχε .

στο σταδιο τρεχεις παντα με το χρονομετρο και το lap βεβαια, αλλα μπορεις να σεταρεις και ενα footpod το οποιο εχει πολυ καλυτερη ακριβεια απο το gps στο σταδιο ωστε να καταγραφεις και τα χιλιομετρα σου κατα προσεγγιση βεβαια. παντα ομως πληροφοριακα, μονο το χρονομετρο και το lap-μετρημα γυρων λενε την αληθεια στο σταδιο, αλλιως θα κανεις χιλιαρια πχ στο 4.30 και αν βασιζεσαι στο gps μπορει κ να νομιζεις οτι τα κανεις στο 4....και κατω.

περα απο το gps βεβαια και κατι που δεν αναφερθηκε, ειναι οτι τα τρεξιματικα ρολογια το σημαντικοτερο που προσφερουν ειναι η καταγραφη των δεδομενων. ενα απλο χρονομετρο το χρησιμοποιεις και μετα πρεπει να υπολογιζεις τα χλμ που εκανες και ισως να τα καταγραφεις σε ενα τετραδιο.

τα εξειδικευμενα ρολογια λοιπον, τα χρησιμοποιεις, τα συνδεεις στο pc για ανεβασμα των δεδομενων και ετσι εχεις ενα ημερολογιο και καταγραφη τρων τρεξιματων σου και των διαδρομων σου για παντα....

και η τιμη του ρολογιου που θα αγορασεις δεν εχει να κανει με το ποσο αρχαριος 'η ποσο προχωρημενος εισαι...απλα με το βαθος της τσεπης σου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Koukouvagia
Elite Forum-Runner

1662 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2014 :  10:35:59  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όπως έχει ήδη προαναφερθεί αν σκοπεύεις να τρέχεις αποκλειστικά εντός στίβου, δεν έχει νόημα να τρέχεις με gps, καθώς οι ενδείξεις του μπορεί να είναι πολύ παραπλανητικές.

Από την άλλη, το να έχεις κάποιο ρολόι με gps μπορεί να λειτουργήσει ως κίνητρο να τρέχεις και λιγάκι παραπάνω και εκτός στίβου. Προσωπικά θεωρώ ότι και το πιό φτηνό ρολόι με τις βασικές λειτουργίες (ακόμα και ένα χωρίς gps με footpod), μια χαρά κάνει την δουλειά του για το δικό μας ερασιτεχνικό επίπεδο...

________________________

Το δε θες και γίνεται, θέλε το σα γίνεται...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

MasBass
Advanced Forum-Runner

Greece


389 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 10/07/2014 :  10:59:46  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
κι άλλο ένα βασικό συν του να κρατάς τα δεδομένα των προπονήσεων και αγώνων ειναι να καταγραφεις και ποσα χιλιομετρα γραφει το καθε ζευγαρι παπουτσια για να υπολογιζεις και την αντικατάστασή τους. Εγω εχω το Nike Sportwatch+ αλλα δεν θα το συνιστουσα (εκτος κι αν το εβρισκες 70 ευρω που το πετυχα εγω προσφορα) γιατι για τα λεφτα που δινεις εχει ελαχιστες μετρησεις και το μονο που πληρωνεις ειναι το design (μπαταρια οταν τα παιξει απλά δε βρισκεις κι ουτε αντικαθισταται).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

NikosA
Forum-Runner

Greece


79 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2014 :  04:39:41  Εμφάνιση Προφίλ  Visit NikosA Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
παιδιά , παιδιά πολύ μαζεμένα του τα λέτε του ανθρώπου και έχω την αίσθηση πως θα μπερδευτεί.
Καταρχάς διευκρίνισε μέχρι πόσα χρήματα είσαι διατεθειμένος να δώσεις και μετά μπορούμε να σου προτείνουμε μοντέλα και από προσωπική χρήση. Γενικά να ξέρεις μην βιαστείς να αγοράσεις κάτι αν δεν είσαι απόλυτα σίγουρος ότι τα έχεις ψάξει όλα τα ενδεχόμενα εξονυχιστικά. Δεύτερον να ξέρεις πως μπορείς να βρείς και reviews στο youtube για ρολόγια ;)

----------------------

O μικρός του forum
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giakos
Senior Forum-Runner

Greece


448 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2014 :  09:59:31  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επίσης αν θα το αγορασεις απο Ελλαδα η απο internet.....ebay,amazon κλπ....Λοιπον υπαρχει γενικα μια μανια με τα Garmin...μην μεινεις ομως σε αυτα....αλλα ολα εξαρτωνται απο τα χρηματα....αν θες να δωσεις μεχρι 150 ευρω για καινουριο τοτε θα πας σε καποιο απλό αλλα ικανοποιητικο μοντελο της Garmin που σε καλυπτει...οσο ανεβαινει η τιμη οι επιλογες μεγαλωνουν....Timex run trainer 2 Garmin 220 -620 και βεβαια τα Suunto(πανακριβα αλλα κοσμηματα)....εγω τρεχω με το Timex...αν θες να σου δωσω μια συμβουλη.....παρε ενα ρολοι μεχρι 150 ευρω...να εχει τις βασικες λειτουργίες....στο λεω απο εμπειρια προσωπικη εγω 2 χρονια τωρα εχω βολευετει σε μια ρυθμιση του ρολογιου και τρεχω μονο με αυτη.... Επίσης πριν αποφασισεις και αν εχεις ορεξη ο dc rainmaker εχει πολλα reviews....παντα υπαρχει και η επιλογη του μεταχειρισμενου μεσα απο το site.... αν ακανεις αγορααπο internet μακρια απο ebay σε επικοινωνια με την Timex στην Αμερικη μου ειπαν οτι δεν καλυπτουν εγγυηση για αγορες απο ebay.... Μαγαζι καταπληκτικο για την ΑΘηνα ειναι ο Παστρας στον Πειραια.....ελπιζω να σε βοηθησα


Δεν προλαβαίνω.......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lenin67
Advanced Forum-Runner

Greece


406 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2014 :  19:12:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια και ο λόγος για timex, έχει δει κανείς αυτό ?
Timex Easy Trainer GPS T5K754
http://www.actionitems.gr/vmchk/%CE%A0%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CE%A1%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%B1/Timex-Easy-Trainer-GPS-T5K754-+-%CE%94%CF%8E%CF%81%CE%BF-High5-Energy-kit.html
Είναι οικονομικό, αλλά δεν ξέρω αν υπάρχει πλατφόρμα για μεταφορά των δεδομένων της προπόνησης στον υπολογιστή, όπως στο garmin connect...
Φαντάζομαι ότι επιλογή μονάδων θα έχει. Μη μάθω να μετράω μίλια στα πίσω πίσω...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giakos
Senior Forum-Runner

Greece


448 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2014 :  19:21:15  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
@lenin67.... Υπάρχει παλτφόρμα. Είναι η trainingpeaks.com.Το μοντελο αυτο δεν εχει παλμογραφο ομως. περνας τα δεδομενα κανονικα μεσω usb και τα βλεπεις μια χαρα!

Δεν προλαβαίνω.......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

lenin67
Advanced Forum-Runner

Greece


406 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2014 :  19:25:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστώ. Και στα garmin ο παλμογράφος πωλείται χωριστά. Και αν δεν κάνω λάθος, η ποιότητα των timex δε συγκρίνεται με των garmin... Αύριο που ξεκινούν οι εκπτώσεις, αν γίνει κανένα θαύμα και φθηνήνει, μπορεί να την κάνω την κουτουράδα...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

giakos
Senior Forum-Runner

Greece


448 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2014 :  19:33:39  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η timex εχει δυο μοντελα με gps και τελος....εχουν πολυ καλη ποιοτητα....το μοντελο που κοιτας δεν δέχεται παλμογραφο καθολου....μετρα τα παντα αλλα οχι παλμους...αν δεν σε ενδιαφερει χτυπα το...το μαγαζι που εχεις ποσταρει ειναι σουπερ...αν πας απο εκει θα σε βοηθησουν αρκετα....και αυτη την περιοδο κανουν αποσυρση timex με καλες εκπτωσεις......αν θες παλμογραφο το garmin 110 ειναι πολυ καλη επιλογη....αν κανεις αγορα timex και χρειαστεις κατι στειλε μηνυμα.

Δεν προλαβαίνω.......
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 13/07/2014 :  21:43:01  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και προτάσεις σας.

Είναι αλήθεια πως μπερδεύτηκα, όπως είπε και ο NikosA. Το ποσό που ήλπιζα να δαπανήσω το υπολόγιζα στα 100 ευρώ. Το garmin 220 που προτάθηκε είναι στα 200+ ευρώ και δεν ξέρω αν θα μου είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσω τις περισσότερες λειτουργίες του. Βέβαια, δεν ξέρω στο μέλλον αν θα μου χρειαστούν και είμαι υπέρ του να κάνω μια αγορά που θα βγάλει τα λεφτά της μεσο- και μακροπρόθεσμα. Αρχικά, θέλω οπωσδήποτε παλμογράφο γιατί νομίζω πως είναι ο καλύτερος τρόπος να υπολογίσει κανείς την ένταση της άσκησης στο τρέξιμο. Αργότερα, η καταγραφή, μεταφορά και επεξεργασία των δεδομένων ίσως να με βοηθήσουν να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Άρα, οι προηγμένες λειτουργίες του ρολογιού μάλλον θα μου χρειαστούν μελλοντικά.

Όπως έγραψα και στην αρχή, διάβασα ένα αντίστοιχο θέμα για επιλογή ρολογιού αλλά επειδή είναι σχετικά παλιό έλεγα μήπως υπάρχουν νεότερα και καλύτερα μοντέλα ή αν έχουν πέσει οι τιμές. Τώρα που έρχονται εκπτώσεις ίσως να υπάρξουν προσφορές και να μπορέσω να αυξήσω τον προϋπολογισμό μου για να αγοράσω κάτι καλύτερο. Ίσως ένα ποσό κοντά στα 200 ευρώ να είναι πιο κοντά στις προϋποθέσεις που έχω θέσει από τα 100 που πρωτοϋπολόγισα. Σχετικά με το ρολόι που είχε προταθεί στο άλλο θέμα και είναι αυτό http://www.amazon.co.uk/Ultrasport-GPS-Navrun-500-Heart-Rate/dp/B003XII6YS/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1405276163&sr=8-1&keywords=watch navrun , μπορεί κάποιος να μου το συγκρίνει με το garmin; Μπήκα στη σελίδα του rainmaker αλλά δεν έχει το ultrasport.

Και πάλι ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Edited by - physiorunner on 13/07/2014 21:48:44
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 5 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000