Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Διάφορα
 Γενική συζήτηση
 Πες μου παπά μου, ΠΟΥ πάμε;
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 13

Deorum
Moderator

Greece
7283 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/09/2014 :  12:27:30  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Deorum Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Έρχονται και στην Ευρώπη.
http://news.in.gr/world/article/?aid=1231345482

Βούπερταλ
Σε κίνηση που, όπως φαίνεται, στήθηκε για να προκαλέσει αντιδράσεις προχώρησε ολιγομελής ομάδα ισλαμιστών στο Βούπερταλ της Γερμανίας: Φορώντας πορτοκαλί γιλέκα που έγραφαν «αστυνομία της σαρίας», βγήκαν το βράδυ στους δρομους κηρύσσοντας τις αρχές του ισλαμικού νόμου.


Άντε και στα δικά μας.

(και αυτό με τους Παπάδες έχει να κάνει, ξέρω που το γράφω).
Μπαίνουμε στον νέο σκοταδισμό, ο κόσμος έχει εγκαταλείψει την επιστημονική μέθοδο, και κατρακυλάει στα μεταφυσικά πάλι...

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/09/2014 :  16:04:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Gypaetos

Επαναλαμβάνω: ΔΕΝ ενδιαφέρει! Συζητάμε αν είναι πραξικόπημα η κυβέρνηση Παπαδήμου και σου λέω ότι ΔΕΝ είναι γιατί πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από την βουλή που εκλέχτηκε από τον λαό. Τέλος. Δεν υπάρχει μα και μου, έτσι είναι, πού διαφωνείς ακριβώς; Όλα τα άλλα, ότι εξαπατήθηκε ο κόσμος με διορισμούς κλπ είναι για να συζητάμε, δεν αλλάζουν όμως την ουσία. Μετά από λίγους μήνες έγιναν ξανά εκλογές και πάλι ο κόσμος (καλώς ή κακώς) τα ίδια κόμματα ψήφισε (με άλλα ποσοστά ασφαλώς). Τι δεν καταλαβαίνεις; Γιια ποιο πραξικόπημα λοιπόν συζητάμε; Η νομιμοποίηση της εκάστοτε κυβέρνησης γίνεται μέσα από τις εκλογές και την ψήφο εμπιστοσύνης, δε νομιμοποιούνται οι κυβερνήσεις ανάλογα όταν θα θεωρήσεις εσύ ή εγώ ή ο οποιοσδήποτε άλλος ότι ο λαός δεν παραπλανήθηκε!!! Τόσο απλά! Για να στο θέσω και διαφορετικά: αύριο μεθαύριο εκλέγεται πρώτο κόμμα ο Καζάκης που σου αρέσει (υπόθεση κάνουμε), και βγαίνει ο Ρίγκο και αρχίζει ότι κορόιδεψε τον κόσμο με ψεύτικες υποσχέσεις, ότι χάιδεψε αυτιά κ.λπ. Ε, και; Δεν τον ψήφισαν; Νόμιμα δεν θα σχηματίσει κυβέρνηση; Τι σημασία έχει το τι πιστεύεις εσύ κι εγώ; Σημασία έχει τι πιστεύει η πλειοψηφία, η οποία φυσικά δεν έχει το αλάθητο του πάπα, αλλά στις δημοκρατίες έχει το αυτή κυβερνά. Ο Παπανδρέου το 1981 μας έβγαλε από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ που έλεγε; Δεν κυβέρνησε παρ'όλα αυτά τόσα χρόνια και ξαναβγήκε πρώτο κόμμα; Τέθηκε (ή θα έπρεπε να τεθεί) κάποιο ζήτημα νομιμοποίησης της κυβέρνησης πχ επειδή δεν έδιωξε το νέφος σε 100 ημέρες όπως υποσχόταν ή επειδή στη συνέχεια τα βρήκε μια χαρά με τους Αμερικάνους και το ΝΑΤΟ;

Δεν ενδιαφέρει αν τηρείται στη πράξη η Δημοκρατία?????
Πιάνεσαι από τη λέξη πραξικόπημα που έγραψε φίλος. Άντε και δεν είναι πραξικόπημα. Και που το είδες πως ό,τι δεν είναι πραξικόπημα, είναι απαραίτητα και Δημοκρατία???

Τις κουτοπονηριές με τις ψήφους εμπιστοσύνης από τους ομοίους τους να τις αφήσουν κατά μέρος, κι αν θέλουν να κάνουν πράγματα για τα οποία δεν ψηφίστηκαν, πχ να μας πλασάρουν τραπεζίτες για πρωθυπουργούς, να το ζητάνε μέσω νέων εκλογών ή δημοψηφίσματος. Στη Μέρκελ και στον Γιούνκερ να παραδώσουν και επισήμως τα κλειδιά του κράτους με 'ψήφους εμπιστοσύνης', πάλι μερικοί θα το αποδεχτούν.

Το να υπάρχει κατανόηση στη πρακτικά καταπάτηση δημοκρατικών θεσμών, είναι επικίνδυνο για τη Δημοκρατία, το βλέπουμε άλλωστε και στη πράξη καθώς η χώρα μας ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ.

Ποια παράπλανηση αμφισβητείς? Βάλε ολίγον από όσα λέγονταν στα Ζάππεια 1, 2, και 1234567, και δες αν υπάρχει παραπλάνηση. (καλά πάμε, ακόμη αμφισβητούμε αν υπάρχει παραπλάνηση!!!!!!!!!!!)

Καλά, το παρακάτω που γράφεις για τον Καζάκη είναι κορυφαίο. Αν και πίστευα ότι δεν ήθελε ρώτημα, η απάντησή μου είναι:

ΑΝ ο Καζάκης ή ο όποιος Καζάκης (είτε τον ψήφιζα είτε όχι) βγει στην εξουσία και παραδόσει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας σε νταβατζήδες και τοκογλύφους, κάνει άλλα από αυτά που μας λέει χρόνια τώρα, κλέβει με χαράτσια τη περιουσία μου, στοχεύει στη φτωχοποίηση του λαού,

ΦΥΣΙΚΑ

και θα τον καταγγείλω και θα ζητήσω τη πιο βαρία τιμωρία του.
Όπως και αν κάνει έστω μικρότερες από τις παραπάνω αθετήσεις αυτών που είπε.

Στον Ρίγκο στο υποθετικό παράδειγμά σου αν έρθει με το μέρος μου, θα του πω, καλώστονα κι ας άργησες. Μπορεί τότε (τώρα) να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα, αλλά τώρα που θυμήθηκες να ακολουθήσεις στάση υπέρ της τήρησης της Δημοκρατίας, καλά κάνεις, έστω κι αν (αν) το κάνεις λόγω προτιμήσεων.
Σε εσένα Τάσο θα απαντούσα αν επέμενες ότι η εξαπάτηση (στην υποτιθέμενη αυτή περίπτωση) είναι αποδεκτή, θα σου έλεγα λοιπόν αυτό που λέω και τώρα, ότι αυτά είναι επικινδυνα για τη Δημοκρατία όπως διαπιστώνουμε και στη πράξη.

-Ο Παπανδρέου έταζε αυτό που διαπίστωσε, ότι ο λαός θέλει παραμύθι. Δεν συγκρίνεται με τους τωρινούς καθώς με τα ψέματά του δεν αποσκοπούσε στη φτωχοποίηση του λαού και τη παράδοση της κυριαρχίας της Ελλάδας.
Κι αυτό που έκανε όμως ήταν αθέτηση των υποσχέσεών του, και συνεπώς αν υπήρχε ρήτρα Δημοκρατίας στη πράξη, θα έπρεπε αυτός και το κόμμα του να εκπέσουν από τις θέσεις τους, όπως λέω και για τους τωρινούς.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  09:18:02  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Με καλύπτουν απόλυτα οι Deorum και Gypaetos.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

xipolitos
Elite Forum-Runner

Greece


1954 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  10:08:48  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
"...Επιδίωξη της τυραννίας είναι να πτωχεύσουν οι πολίτες,
αφ' ενός για να συντηρείται με τα χρήματα τους η φρουρά του καθεστώτος, και αφ' εταίρου για να είναι απασχολημένοι οι πολίτες και να μην τους μένει χρόνος για επιβουλές.
Σε αυτό το αποτέλεσμα αποβλέπει τόσο η επιβολή μεγάλων φόρων,
η απορρόφηση των περιουσιών των πολιτών,
όσο και η κατασκευή μεγάλων έργων που εξαντλούν τα δημόσια οικονομικά...."

" ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΑ "

Πόσο επίκαιρος είναι..!

Edited by - xipolitos on 08/09/2014 10:10:49
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  10:14:29  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Φρουρά του καθεστώτος = ΔΥ;;;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  10:18:04  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Επίσης, πρέπει επιτέλους να καταλάβετε κάτι: Κανέις δεν μπορεί να ανέβει στον ώμο σου εκτός αν εσύ σκύψεις.
Δεν θυμάμαι αν το είπε ο Αργύρης Καμούρης ή ο Martin Luther King...

(Change does not roll in on the wheels of inevitability, but comes through continuous struggle. And so we must straighten our backs and work for our freedom. A man can't ride you unless your back is bent.)
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  11:53:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ!
Συζητάμε για το εάν ήταν πραξικόπημα η πρωθυπουργοποίηση του Παπαδήμου. Κάθε φορά που σου αναφέρω ότι αυτούς ψήφισε ο κόσμος (εκλογές), αυτόν ψήφισαν οι βουλευτές (ψήφος εμπιστοσύνης), μου διαβάζεις το ίδιο τροπάριο περί χειραγώγησης του κόσμου κ.λπ. Μα το αν ήταν πραξικόπημα και διορισμός από τραπεζίτες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο θα κριθεί από τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι, όχι από το τι θεωρεί εσύ κι εγώ. Ε λοιπόν μετά τις εκλογές μετράμε ΨΗΦΟΥΣ, και δεν ενδιαφέρει το γιατί ψήφισαν οι εκλογείς αυτούς και όχι τους άλλους (όποιοι κι αν είναι αυτοί, όποιοι κι αν είναι οι άλλοι, όπου κι αν στεκόμαστε εμείς). Σου ξαναλέω αυτό πράγματι ενδιαφέρει, μόνο όταν είναι να κάνουμε μια πολιτική συζήτηση, αλλά για να βγει το εκλογικό αποτέλεσμα και να δούμε ποιοι βουλευτές θα εκλεγούν και ποιος θα είναι ο πρωθυπουργός μετράμε ΨΗΦΟΥΣ, όχι προθέσεις. ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ (στο context αυτό) γιατί ψήφισε ο διπλανός σου πχ Σαμαρά και τι του έχει τάξει το όποιο κόμμα κυβερνάει. Η κυβέρνηση, ο Σαμαράς, ο Παπαδήμος έχουν νομιμοποίηση από μετρημένες ψήφους και μόνο. Τα άλλα όλα ξαναλέω είναι για να συζητάμε. Δεν απονομιμοποιούνται τα εκλογικά αποτελέσματα, επειδή ο χ πολιτικός διόρισε το γιο του γείτονα και πήρε όλες τις ψήφους της οικογένειας. Μετά τις εκλογές, εάν δεν έχει γίνει νοθεία ή δεν ασκήθηκε βία (και μην τις ξεχειλώσεις κι αυτές τις έννοιες, όπως το πραξικόπημα), όλα τα κόμματα που ξέρω εδώ και δεκαετίες (για τον Καζάκη δε γνωρίζω πάντως να σου πω) αποδέχονται το αποτέλεσμα και προσπαθούν με τα μέσα που διαθέτουν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα στην επόμενη αναμέτρηση. Έτσι γίνεται στις δημοκρατίες σε όλο τον κόσμο. Διαφωνείς εσύ προσωπικά με κάτι από όλα αυτά; Και εννοείται, στην Ελλάδα τουλάχιστον, κάθε κόμμα προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τον κρατικό μηχανισμό λίγο ή πολύ προς όφελός του. Ή τα ΜΜΕ, ή ό,τι εν πάση περιπτώσει μπορεί να επηρεάσει το εκλογικό σώμα.
Για τον Ρίγκο παρεξήγησες αυτό που έγραψα, ξαναδιάβασέ το, άλλο είπα. Και επειδή με ρωτάς, φυσικά η εξαπάτηση ΔΕΝ είναι αποδεκτή, αλλά δημιουργεί απλώς πολιτική ευθύνη και ΔΕΝ απονομιμοποιεί το εκλογικό αποτέλεσμα. Αντιθέτως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι αυτό που επιβραβεύει και "νομιμοποιεί" την εξαπάτηση ή την στέλνει από κει που ήρθε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  17:51:08  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Τι άλλο θα διαβάσουμε....

Επειδή βαριέμαι να γράφω τα ίδια και τα ίδια, ένα μόνο

quote:
Originally posted by Gypaetos


θα κριθεί από τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι



Τους νόμους, ποιος τους έβγαλε???
Από τον ουρανό ήρθαν, ή μήπως από τον "Θεό"?

Για να ανατρέψεις κάτι μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, πρέπει και το ίδιο να είναι δημοκρατικό. Αλλιώς ματαιοπονείς και θα περιμένεις άδικα εις το διηνεκές.

Αφιερωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=ZEXl-Mgn9SQ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  19:14:03  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by KostasPVol

Τι άλλο θα διαβάσουμε....

Επειδή βαριέμαι να γράφω τα ίδια και τα ίδια, ένα μόνο

quote:
Originally posted by Gypaetos


θα κριθεί από τις διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι



Τους νόμους, ποιος τους έβγαλε???
Από τον ουρανό ήρθαν, ή μήπως από τον "Θεό"?

Για να ανατρέψεις κάτι μέσω δημοκρατικών διαδικασιών, πρέπει και το ίδιο να είναι δημοκρατικό. Αλλιώς ματαιοπονείς και θα περιμένεις άδικα εις το διηνεκές.

Αφιερωμένο. https://www.youtube.com/watch?v=ZEXl-Mgn9SQ



Unfair! Αυτόν μη μου τον ξαναβάλεις γιατί μου γυρίζουν τ'άντερα όταν τον βλέπω...
Όχι, δεν έπεσαν από τον ουρανό οι νόμοι όπως οι 10 εντολές, αλλά αυτό τι σχέση έχει;
Αυτά είναι τα "καλά" της Δημοκρατίας, άμα τον ψηφίζουν οι γείτονες, θα φας στη μάπα τον κάθε Πάγκαλο κι ας μην τον θες. Αλλά σκέφτεσαι κανένα καλύτερο σύστημα, έχεις να προτείνεις κάτι;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 08/09/2014 :  19:29:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Βεβαίως. Την Δημοκρατία, με όσες δικλείδες χρειάζονται για να τιμωρούνται άμεσα όσοι ασελγούν επάνω της.

Ο Πάγκαλος μέχρι πρόσφατα ήταν αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, συνεχίζει να απολαμβάνει τα προνόμιά του, και δεν διώκεται παρά τη παραδοχή του για τα ρουσφέτια.

Αποτελεί χαρακτηριστικότατο δείγμα τι είδους δημοκρατία έχουμε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Rigelian
Master Forum-Runner

Greece
10616 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/09/2014 :  09:29:10  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
ΠΕΦΟτισμένη Δεσποτεία: Να κυβερνάει ο Μαρινάκης και ο κυρΣάββας!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/09/2014 :  15:18:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
«Δωρεά» 1.400.000 ευρώ στην Ιερά Μονή Ιβήρων από την Hellas Gold

http://antigoldgr.org/blog/2014/09/24/1400000-iviron/

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, πριν από δυο περίπου εβδομάδες πραγματοποιήθηκαν οι τυπικές διαδικασίες στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. για την ΔΩΡΕΑ ποσού € 1.400.000 από την Hellas Gold στην Ιερά Μονή Ιβήρων.

Η δωρεά δεν απορρέει βέβαια από τα ευλαβή αισθήματα των «επενδυτών», ούτε έγινε για να αναπέμπονται δεήσεις από τους μοναχούς υπέρ του προέδρου της Eldorado Gold και του συνεταίρου του, του προέδρου της ΑΚΤΩΡ. Άλλο έχουν κατά νου οι «επενδυτές» και η διοίκηση της Μονής.

Σε πρόσφατο άρθρο μας (εδώ) είχαμε αποκαλύψει ότι έχει «κλείσει» η συμφωνία μεταξύ εταιρείας και Μονής για την πώληση ή παραχώρηση στην εταιρεία 925 στρέμματα του ιδιόκτητου δάσους «Νταμπίζ» της Μονής στις Σκουριές. Η ΔΩΡΕΑ των € 1.400.000 των «επενδυτών» στη Μονή επιβεβαιώνει την πληροφορία μας.

Aπό το άρθρο «Χαρίζουν στην Eldorado Gold 925 στρ. δάσους» του δημοσιογράφου Σάκη Αποστολάκη στην «Ελευθεροτυπία» μαθαίνουμε ότι η χρήση του δάσους θα περιέλθει στην εταιρεία όχι με πώληση αλλά με μακροχρόνια μίσθωση.

Είναι γεγονός ότι το τμήμα των 925 στρεμμάτων του δάσους είναι πλέον ελεύθερο από δικαστικές διεκδικήσεις αφού η εταιρεία αγόρασε τις διεκδικούμενες από πολίτες εκτάσεις. Ωστόσο για να πωληθεί η έκταση απαιτείται απόφαση της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους και, αν υπάρξει τέτοια απόφαση, πρέπει να γίνει δημοπράτηση της έκτασης. Και αυτό είναι πρόβλημα γιατί πολλές μεγάλες Μονές – οκτώ κατά τις πληροφορίες μας – δεν συμφωνούν με την υλοποίηση της «επένδυσης χρυσού» της Hellas Gold στο προαύλιο του «περιβολιού της Παναγίας» και θα αρνηθούν την πώληση του δάσους για την μετατροπή του σε «λίμνη» τοξικών αποβλήτων. Αυτό είναι καλά γνωστό στην Μονή Ιβήρων και ειδικά στον παπά που διαχειρίζεται τα οικονομικά της Μονής και ουσιαστικά τη Μονή, αφού ο γέροντας της Μονής έχει αποτραβηχτεί για τη συγγραφή φιλοσοφικών διατριβών. Για τη μακροχρόνια μίσθωση (99 χρόνια) δεν απαιτείται απόφαση της Ιεράς Επιστασίας, άρα μια τέτοια μίσθωση λύνει το πρόβλημα της εταιρείας.

Σύμφωνα με το ίδιο άρθρο της «Ελευθεροτυπίας», η Μονή έλαβε διαβεβαιώσεις από την Hellas Gold ότι «στο συγκεκριμένο χώρο δεν θα χύνονται απόβλητα της εξόρυξης και της επεξεργασίας του μεταλλεύματος, αλλά θα γίνεται μόνο απόθεση χωμάτων που δεν θα είναι επιβαρυμένα με βαρέα μέταλλα ή άλλα τοξικά, αρσενικό κ.λ.π». Eδώ μάλλον «την πάτησαν» οι Ιβηρίτες, διότι μόλις την περασμένη εβδομάδα εγκρίθηκε η «Τεχνική μελέτη εγκαταστάσεων διαχείρισης εξορυκτικών αποβλήτων υποέργου Σκουριών – φράγματα και χώροι απόθεσης τελμάτων εμπλουτισμού μεταλλείου Σκουριών». Τα 925 στρέμματα που θα μισθώσουν στην εταιρεία είναι η μισή έκταση του χώρου απόθεσης «Λοτσάνικο» που μόλις εγκρίθηκε (χάρτης κάτω) – και δεν προορίζεται για ακίνδυνα «χώματα» αλλά για απόβλητα εμπλουτισμού. Η Μονή πήρε επίσης διαβεβαιώσεις από την εταιρεία ότι μετά τη «χρήση» το «μισθίο» θα δενδροφυτευθεί και θα επιστρεφεί περίπου στην προτέρα κατάσταση… Στην πραγματικότητα, αυτό που θα πάρουν πίσω οι μοναχοί θα είναι ένα βουνό από τοξικά μεταλλευτικά απόβλητα πίσω από ένα φράγμα ύψους 150 μέτρων που θα χρειάζεται φροντίδα στο διηνεκές. Αλλά, ξέρουν οι καλόγεροι από τέτοιους μακρούς χρόνους…

Κάποιες τελευταίες λεπτομέρειες μένει να ρυθμιστούν: ποιος θα καρπωθεί την ξυλεία από το ξερρίζωμα του αρχέγονου δάσους του Νταμπίζ; Ψιλά γράμματα, το σπουδαίο είναι ότι η επένδυση θα προχωρήσει «εις δόξαν Θεού» και με τις ευλογίες της Ιεράς Μονής.

Και η Ασφάλεια Πολυγύρου συνεχίζει να τυπώνει πυρετωδώς νέες κλήσεις για τους «τρομοκράτες» κατοίκους της Β. Χαλκιδικής. 350 περίπου έχουν ήδη μάθει απ’έξω τον Ποινικό Κώδικα και ο αριθμός αυξάνεται συνεχώς. Σήμερα, 24 Σεπτεμβρίου, άλλοι 10 κάτοικοι της περιοχής παρουσιάζονται στην Ασφάλεια για να δώσουν ανωμοτί καταθέσεις. Αλλά αφού «τα βρήκαν» η εταιρεία με τη Μονή τέλος καλό, όλα καλά.

Και έτσι θα έρθει επιτέλους η ανάπτυξη σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο που εμείς δεν βρήκαμε τίποτα άλλο να κάνουμε εκτός από το να τον ξεκοιλιάσουμε.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 27/09/2014 :  17:33:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Υπάρχουν και σωστοί Μητροπολίτες... ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ!!!!!!!!!!!!

http://romfea.gr/epikairotita/26955-2014-09-26-23-46-53

Η δικαιοσύνη δεν είναι ορντινάτσα της εξουσίας για να καλύπτει τις παραβάσεις της


Του Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου

Αυτές τις ημέρες το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την απόφαση της εξουσίας δια την κατάργηση της Κυριακής αργίας.

Η εξουσία ενοχλήθηκε και το έδειξε. Θεωρήθηκε μάλιστα η δικαστική απόφαση παρενόχληση στο έργο της εξουσίας.

Υπουργικά χείλη δεν έκρυψαν την δυσφορία της εξουσίας δια την ανωτέρω δικαστική απόφαση και άφησαν να εννοηθεί ότι θα κάνουν το παν-που σημαίνει ότι θα ασκήσουν πιέσεις- δια την ανάκληση μιας τέτοιας απόφασης.

Εάν όμως δεν απατώμαι η δικαιοσύνη και μάλιστα στον ανώτατο βαθμό, έρχεται να προφυλάξει τον λαό και τον κάθε άνθρωπο από τις αυθαιρεσίες της εξουσίας, διαφορετικά ο πολίτης θα μείνει ανυπεράσπιστος.

Σε μια σοβαρή δημοκρατία, σε μια αληθινή δηλαδή Δημοκρατία, οι τρεις εξουσίες οφείλουν να είναι διακριτές και ανεξάρτητες και ανεπηρέαστες.

Οφείλουν να λειτουργούν με τρόπο που να εμπεδώνουν την ασφάλεια στον πολίτη.

Να του παρέχουν τα εχέγγυα ότι αν αισθάνεται ότι αδικήθηκε η ότι διώκεται να έχει την ασφάλεια της προσφυγής στην δικαιοσύνη.

Η δικαιοσύνη δεν είναι ορντινάτσα της εκάστοτε εξουσίας για να καλύπτει τις παραβάσεις της και τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, αλλά υπάρχει για τον πολίτη και δη τον ανυπεράσπιστο πολίτη.

Η ενόχληση λοιπόν της εξουσίας για την απόφαση της δικαιοσύνης αποκαλύπτει την φασίζουσα νοοτροπία της, αποκαλύπτει ότι η εξουσία διολισθαίνει προς τον αυταρχισμό και την απολυταρχία μη δεχομένη κανένα έλεγχο ακόμη και από την δικαιοσύνη.

Αυτό όμως συνιστά εκφασισμό της πολιτικής μας ζωής. Οι δικτάτορες αναστέλλουν την αυτόνομη λειτουργία των εξουσιών διότι εκείνοι μόνον γνωρίζουν πιο είναι το καλό της χώρας.

Συμβαίνει όμως στην συγκεκριμένη περίπτωση το πολιτικό προσωπικό και οι άνθρωποι της εξουσίας να είναι τα ίδια πρόσωπα που κατέστρεψαν και ρήμαξαν αυτόν τον τόπο.

Συμβαίνει ακόμη με τον τρόπο τους, την συμπεριφορά τους και την όλη πολιτεία τους να μας δείχνουν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα από την κρίση και την εξουθένωση του λαού μας και ότι εκείνοι απολαμβάνουν και σήμερα αυτά που απολάμβαναν παλαιότερα, ζουν με την ίδια άνεση και ίσως με την ίδια χλιδή που ζούσαν στο παρελθόν. Δεν φαίνεται πουθενά η συμμετοχή τους στο δράμα του λαού μας.

Από την άλλη πλευρά ένας ολόκληρος κρατικός μηχανισμός τα έχει βάλει με μια χούφτα γυναίκες- τις καθαρίστριες του Υπουργείου των Οικονομικών –και δεν ντρέπεται.

Δεν ντρέπονται μερικοί υπουργοί παρά και πάλι την απόφαση της δικαιοσύνης να στέκονται απέναντι σε γυναίκες που διεκδικούν το ψωμί των παιδιών τους και το δικαίωμα τους να μην πεθάνουν στο δρόμο.

Αναμένω με περιέργεια να δω την απόφαση της δικαιοσύνης για δεύτερη φορά και τη στάση της Πολιτείας.

Και επί τέλους αν από τις καθαρίστριες κινδυνεύει η οικονομία του Κράτους τότε ας παραιτηθούν μερικοί Υπουργοί για να σωθεί η χώρα.

Οι καθαρίστριες ίσως να είναι πιο απαραίτητες από μερικούς από αυτούς.

Άλλωστε οι καθαρίστριες δεν κατέλαβαν αυθαίρετα αυτές τις θέσεις κάποιοι συνάδελφοι των σημερινών Υπουργών, αν όχι και οι ίδιοι, τις διόρισαν.

Ας καθίσουν λοιπόν στο σκαμνί αυτούς τους Υπουργούς και ας αφήσουν αυτές τις γυναίκες να ζήσουν και να αναπνεύσουν.

Κάποτε στο Ελληνικό λεξιλόγιο και στο γράμμα Ν υπήρχε μία λέξη, Ντροπή! Ὑπάρχει άραγε ακόμη ή με την εντολή της εξουσίας διεγράφη;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  17:38:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Απάντηση Πειραιώς στον Στίβεν Χόκινγκ

http://www.kathimerini.gr/405656/article/epikairothta/ellada/apanthsh-peiraiws-ston-stiven-xokingk

Απάντηση στις επιστημονικές θεωρίες του κορυφαίου καθηγητή Μαθηματικών του Κέμπριτς Στίβεν Χόκινγκ, σχετικά με τη δημιουργία της ύλης, επιχείρησε να δώσει χθες, με μακροσκελή γραπτή δήλωσή του, ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ. Αίσθηση όμως προκάλεσε η επιμονή του Μητροπολίτη, μάλλον με μειωτικό τρόπο, στο πρόβλημα της υγείας του διακεκριμένου Καθηγητή, ωσάν αυτό να αποτελεί ιδιότητα. «Με αφορμή τον συνεχιζόμενο θόρυβο που έχει προκαλέσει διεθνώς η κυκλοφόρησις του τελευταίου βιβλίου του παραπληγικού Βρετανού αστροφυσικού Stephen Hawking...», σημειώνει στην αρχή της ανακοίνωσής του ο κ. Σεραφείμ, ο οποίος στη συνέχεια αφιερώνει ολόκληρη παράγραφο στο πρόβλημα της υγείας του κ. Χόκινγκ. «Ο συγκεκριμένος παραπληγικός Βρετανός επιστήμων είναι απολύτως συμπαθής ιδιαιτέρως διότι ευρίσκεται εις μίαν δραματικήν κατάστασιν υγείας απεικονιζομένην εις δημοσιευθέντα φωτογραφικά στιγμιότυπα, απολύτως καθηλωμένος και επικοινωνών με ηλεκτρονικήν φωνήν, που επιφέρει την κατανόησιν διά την συμπλεγματικότητα και τραγικότητα των απόψεών του που αδίκως βεβαίως ενοχοποιούν ουσία τον Τρισάγιον Θεόν διά την δυσχερεστάτην θέσιν της υγείας του...», υποστηρίζει ο Ιεράρχης. Ωστόσο, δεν διστάζει να δείξει την «μακροθυμία» του, καθώς του αναγνωρίζει «το ελαφρυντικό της συγχύσεως του νοός του, από την αφόρητο σωματική δυστυχία του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Χόκινγκ είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι από τα 22 του χρόνια. Το πρόβλημα της υγείας του, ωστόσο, δεν τον εμπόδισε να διακριθεί σε παγκόσμιο επίπεδο. Νικος Παπαχρηστου
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

andrem
Senior Forum-Runner

482 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 01/10/2014 :  17:58:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο μητροπολιτης πειραιως ειναι πολυ ατυχος,γεννηθηκε μερικους αιωνες αργοτερα.
Ο μεσαιωνας ειναι η εποχη που του ταιριαζει.Και δυστυχως δεν ειναι ο μονος.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 13 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000