Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 πόνος στα πέλματα μετά απο αρθωσκόπηση
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

samis
Forum-Runner

Greece
121 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 24/07/2014 :  18:36:00  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
μμμ!σκέτη αισιοδοξία! Εκανα αρθροσκόπηση αριστερού γονάτου.(χονδροπάθεια και μερική ρίξη μηνίσκου) σε Αριστο χειρούργο και φίλο. μετά απο 1 μήνα πονούσα στο γόνατο (σαν βελόνα) αλλά άρχισαν να πονάνε και τα 2 πέλματα , τι ιστορία! σταμάτησα τις προπονήσεις, αλλά με το παραμικρό τρέξιμο (~5 χλμ σε στάδιο,χώμα) την επόμενη πονάνε . αν κάθομαι πολύ ώρα με πονάνε , το ίδιο κι όταν ξυπνώ... ο γιατρός μου είπε (τηλ., δεν πήγα ακόμη) ότι ίσως είναι λόγω του μηνίσκου και της νέας ισσοροπίας (παρ όλο που δεν έβγαλε κομμάτι , μόνο καθάρισε).Υπάρχει κάποιος άλλος με παρόμοιες εμπειρίες? τώρα 3 μήνες μετά το γόνατο δεν με πολυενοχλεί (με ελάχιστη προπόνηση) αλλά οι πατούσες με πονάνε καθημερινά...

geopa
Elite Forum-Runner

Greece
2107 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/07/2014 :  11:55:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Η γυναίκα μου έπαθε ακριβώς το ίδιο. Επέμβαση 4/4/2013 τον 6/2013 εμφανίστηκε ο πόνος στα πέλματα και εκ τότε έκανε πάρα πολλές φυσικοθεραπείες (μασάζ, sock wave και ένας θεός ξέρει πόσες ασκήσεις στο σπίτι) αλλά παρέμενε ο πόνος και στα δυο πέλματα μέχρι και πριν κάνα δυο μήνες. Πλέον έχει μειωθεί αισθητά αλλά υπάρχουν μέρες που την πιάνει και πονάει. Γενικά θέλει πολλές συγκεκριμένες ασκήσεις και πολύ περισσότερη υπομονή. Θα έλεγα να απευθυνθείς σε φυσικοθεραπευτή που να τον ξέρεις και να του έχεις εμπιστοσύνη.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/07/2014 :  17:49:59  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
samis,

Δώσε περισσότερες και σαφέστερες πληροφορίες για το σύμπτωμά σου. Πού ακριβώς στα πέλματα πονάς; Είναι στα ίδια σημεία και στα δύο πέλματα; Πώς θα χαρακτήριζες τον πόνο (πχ σαν κάψιμο, σαν σουβλιά ή κάτι άλλο); Όταν λες ότι πονάς καθημερινά, πονάς όλη τη μέρα; Αν όχι, υπάρχει κάποια συγκεκριμένη περίοδος της μέρας που πονάς (πχ πρωί ή μετά τη δουλειά); Υπάρχει καποια κίνηση ή θέση που σου προκαλεί τον πόνο ή που σε ανακουφίζει; Πόσο έντονος είναι; Πόσο διαρκεί και με ποιο τρόπο (αν) υποχωρεί; Έχει αλλάξει από τότε που ξεκίνησε, ποιοτικά ή/και ποσοτικά; Υπάρχουν άλλα συμπτώματα (πχ μούδιασμα, μυϊκή αδυναμία); Φαντάζομαι ότι το σύμπτωμα αυτό δεν το είχες παλαιότερα αλλά αν θες δώσε στοιχεία για τη γενικότερη υγεία σου.

Επίσης, αν γνωρίζεις γράψε τι ακριβώς έγινε στην αρθροσκόπηση (αν έγινε μόνο καθαρισμός του μηνίσκου -ποιου μηνίσκου και σε ποιο σημείο- ή και κάτι άλλο).

Μην περιμένεις να κάνουμε διάγνωση ή θεραπεία, μόνο συμβουλές μπορούμε να δώσουμε. Είναι αυτονόητο αλλά κάθε φορά θα το λέμε.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

samis
Forum-Runner

Greece
121 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 28/07/2014 :  19:49:47  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
φυσικά, μόνο συμβουλές και παρόμοιο...καψόνι ψάχνω για να δω τρόπους αντιμετώπισης:
α.Η αρθροσκόπηση έγινε στο ΑΡ. αφορούσε καθαρισμό έσω μηνίσκου. Στο βίντεο φαίνεται ότι η λαβίδα καθαρίζει (λειένει) τον χόνδρο και αφαιρεί κάποια επιπλέοντα κομματάκια.
β.Ο πόνος στα πέλματα: είναι σαν άκανθας , και στα 2 πέλματα , που απλώνεται σε όλο το μήκος του πέλματος.
Εχθές , έκανα 10 χλμ (~8 περπάτημα +2 ελαφρό τρέξιμο) , δεν πόνεσα .Μετά πήρα το ποδήλατο για ~15 χλμ (δρόμο βουνό)όλα οκ. ε, στο σπίτι με πονάγανε και τα 2 πέλματα . το πρωί το ίδιο. Κάνω μασσάζ με αγκαθωτό μπαλλάκι αλλά δεν βλέπω προκοπή. στην άσκηση δεν πολυκαταλαβαίνω μετέ όμως ... τα βλέπω όλα. Σόρυ για το πρήξιμο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000