Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Υγεία & Τραυματισμοί
 Θλάση οπίσθιων μηριαίων 2ου-3ου βαθμου???!!!!!!!
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Samson
Newbie Forum Runner



7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 25/07/2014 :  02:58:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Καλησπερα παιδια,ειχα το κλασσικο καψιμο-ενοχληση στους οπισθιους μηριαιους δεν εδινα σημασια και με λιγο βαρη λιγο σκοινακι λιγο ποδηλατο λιγο τρεξιμο(λιγο απολα δηλαδη)μες την ασχετοσυνη-αδιαφορια και κυριως αγνοια κινδυνου καηκα.Πορισμα απο ορθοπαιδικο μετα απο μαγνητικη:θλαση δευτερου βαθμου.Μου ειπε για 2-3 βδομαδες τιποτα μονο διατασεις και σιγα σιγα περπατημα και ελαφρυ τρεξιμο η κολυμπι.Επισης να μην κανω φυσιοθεραπεια γιατι μπορει να επιδυνωθει!!!Περασε κανας μηνας με διατασεις,πολυ απλες ασκησεις λαστιχο,και αρκετες αλοιφες και νιωθω μια μικρη βελτιωση αλλα καμια σχεση με πληρη αποκατασταση.Δεν το κουρασα καθολου μια φορα πηγα στις 2 βδομαδες για κολυμπι και πονουσε ολο το βραδυ,σκεφτομαι μαλλον θα ναι φυσιολογικο,στο μηνα εκανα ποδηλατο(κανα μισαωρο οχι πολυ) χαμηλα με ελαφρια ταχυτητα και την αλλη μερα ενιωθα σαν να πεταξα στα σκουπιδια οση προοδο ειχα.Για τρεξιμο φυσικα κουβεντα.Και επιπλεον αυτο που με προβληματιζει ιδιαιτερα ειναι οτι στο δικεφαλο εχει δημιουργηθει κατι σαν κοιλωμα σαν τρυπα σαν μια γραμμη οπου λειπει κατι(ισως καποιος μυς)και ειδικα αν τεντωσω το ποδι φαινεται και με το ματι πολυ εντονα.Παταω με το δαχτυλο και μπαινει μεσα ενω στο αλλο ποδι ειναι σφιχτο!!!
-Εχει περασει η δει κανεις κατι αναλογο??
-Μηπως ειναι 3ου βαθμου?(καπου διαβασα οτι παλευετε μονο με εγχειριση)
-θεραπειες γιατι μου ειπε να μην κανω?
-και τελος η εξεταση που μου ζητησε ηταν μαγνητικη γονατος απλα να πιανει προς την πανω πλευρα.(λογικα θα θελε να δει αν ξεκινα το προβλημα απτο κατω)?Το γονατο ειναι ομως οκ-μαγνητικη για να δουμε αναλυτικα ολο το μηριαιο δεν υφισταται??

Θα κλεισω σε αλλο γιατρο για μια δευτερη γνωμη.
Αυτο το αισθημα να θες να κανεις γυμναστικη και να μην μπορεις απο τραυματισμο ειναι απαισιο και το χειροτερο να μην ξερεις και τι φταιει!!!

GERMANOS
Master Forum-Runner

6557 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/07/2014 :  14:26:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το βαθούλωμα που έχεις στον μυ
δεν θα επανέλθει ποτέ

Ο μυς φυσικά κάποτε
θα σταματήσει να σε πονάει

Καλά ξεμπερδέματα!
Εάν δεν τρέχεις σε αγώνες ή
δεν είχες κάποιο άμεσο στόχο
...χαλάρωσε... κάνε κάτι άλλο

άκου τον γιατρό και τον... καιρό
και κάνε υπομονή!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

physiorunner
Forum-Runner

Greece


168 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/07/2014 :  17:16:21  Εμφάνιση Προφίλ  Visit physiorunner Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Sampson,

Ο τραυματισμός που έχεις (μυϊκή θλάση 2ου βαθμού) είναι ένας συνηθισμένος μυϊκός τραυματισμός που μπορεί να αντιμετωπιστεί πλήρως συντηρητικά. Το ζητούμενο είναι με ποιον τρόπο θα αντιμετωπιστεί ώστε να υπάρξει ασφαλής αποκατάσταση, ειδικά σε κάποιον που αθλείται, έστω και ερασιτεχνικά. Δε γνωρίζω ποιες διατάσεις, ασκήσεις ή αλοιφές σου έδωσε ο γιατρός ως θεραπεία αλλά αν μετά από 1 μήνα δεν έχεις δει σημαντική πρόοδο, τότε μάλλον η θεραπεία δεν είναι αποτελεσματική.

Για να απαντήσω στα ερωτήματά σου:
1. Έχω δει αρκετούς αθλητές να έρχονται μετά από 1 με 2 μήνες από τον τραυματισμό για να ξεκινήσουν φυσικοθεραπεία, όταν είδαν ότι δεν μπορούσαν να επιστρέψουν στο άθλημά τους χωρίς να ακολουθήσουν ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα αποκατάστασης. Συνήθως, είναι είτε πολύ αρχάριοι αθλητές είτε τραυματίζονται για πρώτη φορά και δεν ξέρουν την πορεία αποκατάστασης.
2. Το αν η θλάση είναι 2ου ή 3ου βαθμού δεν μπορούμε να το μαντέψουμε. Καθορίζεται από την κλινική εξέταση και τα απεικονιστικά ευρήματα.
3. Θεραπείες ο γιατρός δε σου είπε να κάνεις είτε λόγω άγνοιας είτε λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης σε φυσικοθεραπευτές.
4. Αφού σου έγραψε τη μαγνητική, προφανώς και υπέθεσε από την κλινική του εξέταση σε ποια περιοχή θα γίνει και σε αυτήν έγινε. Αν πχ η ψηλάφηση στη μεσότητα του μηρού δείχνει ότι εκεί υπάρχει η κάκωση, τότε ο μαγνητικός τομογράφος πρέπει να σαρώσει εκείνη την περιοχή. Δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερος, τουλάχιστον από όσα μας γράφεις, για να ζητήσει μαγνητική και σε άλλη περιοχή.

Σχετικά με τον τραυματισμό και τη "φυσιολογία"της αποκατάστασης, το πιο σημαντικό που πρέπει να γνωρίζουμε όλοι μας είναι ότι η επούλωση των ιστών (η επιδιόρθωση των βλαβών που υφίστανται οι ιστοί) είναι μια "ενεργή" διαδικασία που διαρκεί μήνες και η θεραπεία μπορεί (αν όχι πρέπει) να ξεκινήσει άμεσα, από την πρώτη μέρα. Για να έχεις μια αδρή εικόνα, φαντάσου πως κάποια κύτταρα του τραυματισμένου μυός καταστράφηκαν τελείως ή έπαθαν κάποιες βλάβες που πρέπει να διορθωθούν. Ο εγκέφαλός σου έλαβε αυτή την πληροφορία και έστειλε άμεσα, μέσω του αίματος, άλλα κύτταρα ή ουσίες για να επιδιορθώσουν τις βλάβες αυτές και να αντικαταστήσουν τα κατεστραμένα κύτταρα. Τα νέα αυτά κύτταρα πρέπει να περάσουν από μια διαδικασία "εκπαίδευσης", δηλαδή πρέπει να αναλάβουν κάποιους ρόλους. Για παράδειγμα, τα μυϊκά κύτταρα πρέπει να συμμετέχουν βέλτιστα στη βασική λειτουργία της σύσπασης και χαλάρωσης της μυϊκής ίνας, που σημαίνει, εν τέλει, ότι οι νέες ίνες πρέπει να "μάθουν" να δέχονται φορτία χωρίς να υφίστανται βλάβες ανεπανόρθωτες. Όσο γρηγορότερα γίνει αυτή η διαδικασία "εκπαίδευσης", τόσο γρηγορότερα θα αναλάβουν το "πόστο" τους τα νέα κύτταρα. Αν η "εκπαίδευση" δε γίνει όπως πρέπει,τότε καταλαβαίνεις ότι τα κύτταρα αυτά θα υπολειτουργούν, δε θα μπορούν να συμμετέχουν σε λειτουργίες στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους. Αυτό σημαίνει, με απλά λόγια, ότι θα υπάρχει λειτουργικό έλλειμμα, δηλαδή δε θα μπορείς να τρέξεις ή να ανέβεις σκαλιά με τον βέλτιστο λειτουργικό τρόπο. Στο κομμάτι αυτό της λειτουργικής επανένταξης βασικό ρόλο έχει ο φυσικοθεραπευτής, καθότι γνωρίζει πότε, πόσο και πώς θα επανεκπαιδεύσει το νέο ιστό στα νέα του καθήκοντα με ασφάλεια. Και η διαδικασία αυτή, επαναλαμβάνω, ξεκινάει άμεσα μετά τον τραυματισμό, όχι μετά από 1 μήνα που μπορεί να πει ο γιατρός.

Επειδή μακρηγόρησα, σταματάω εδώ και σου εύχομαι περαστικά. Αν θες τη γνώμη μου, να επισκεφθείς φυσικοθεραπευτή. Ο δεύτερος γιατρός το πολύ να σου δώσει φαρμακευτική αγωγή, που δε θα είναι αποτελεσματική μετά από 1 μήνα επούλωσης.

"Μέτρον άριστον"
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

joker is job
Senior Forum-Runner

Greece
499 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 25/07/2014 :  21:52:35  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
πρωτη φορά ακούω γιατρό να λέει οχι σε φυσιοθεραπεία στην
θλάση γιατί θα επιδεινωθεί!
σπάνιο πουλί ο doc..
Samson αν και άργησες καλό είναι να ξεκινήσεις θεραπείες
γιατί αλλιώς την παντεύτηκες την θλάση

περαστικά και γρήγορη επάνοδο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Samson
Newbie Forum Runner



7 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 26/07/2014 :  01:03:38  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
JOKER-physiorunner και μενα μου ειχε φανει καπως παραξενο να μην κανω θεραπειες οντως μπορει να ηταν αγνοια η λαθος εκτιμηση αν και ειχε ασχοληθει αρκετα με το προβλημα στην εξεταση-γνωματευση.Στο παρελθον ειχα παει για αλλο θεμα σε ορθοπαιδικο μεγαλης ομαδος, παραλληλα και εθνικης που με κοιτουσε και μου μιλουσε ηταν σαν να μου εκανε χαρη(ασχετα το 80αρι της εξετασης),ειναι πως θα σου τυχουν και αυτοι...

GERMANOS τι εννοεις Το βαθούλωμα που έχεις στον μυ δεν θα επανέλθει ποτέ??

Αν γνωριζει κανεις καποιον καλο ορθοπαιδικο εξειδικευμενο σε μηριαιους - γονατα και φυσιοθεραπευτη στην θεσσαλονικη ας στειλει πμ μια προταση,και εγω και η μητερα μου εχουμε βαρυ ιστορικο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000