Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Ευρύτερος Αθλητισμός
 Το φόρουμ του Στίβου
 22ο Πανευρωπαικό πρωτάθλημα στίβου- Ζυρίχη
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Previous Page | Next Page
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα
Page: of 6

Elda
Elite Forum-Runner

Greece
1906 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/08/2014 :  18:30:13  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by echetlos

Και κυρίως, ποιος επιλέγει να γίνει αθλητής του Βάδην;
????????

"My sport is your sport's punishment"



Ειχα κι εγω την ιδια απορια μεχρι που μου την ελυσαν: Οι προπονητες των παιδιων που κανουν στιβο, απο μια ηλικια και μετα τα δοκιμαζουν σε ολα τα αθληματα μεχρι να δουν ποιο τους ταιριζει περισσοτερο. Ετσι καποια παιδια οδηγουνται στο βαδην κι αν πραγματικα εχουν ταλεντο, οσο βαρετο κι αν τους φαινεται στην αρχη, μολις αρχισουν οι πρωτες διακρισεις στις κατηγοριες τους (που σε αλλα αγωνισματα ενδεχομενως να μην ειχαν), γλυκαινονται και συνεχιζουν.

_________________________________________________
T' όνειρο ειναι τα φτερά μα αν θελεις να πετάξεις
πρέπει και την αλήθεια σου λίγο να την πειράξεις

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

runner1979
Senior Forum-Runner

Greece


637 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 14/08/2014 :  18:36:57  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
thanks dpkouk

Rigelian να μην τον αδικούμε στις μεταδόσεις μπορεί να μην το έχει καθόλου αλλά στις συνεντεύξεις καλός ήταν ο Χατζηγεωργίου. Βέβαια θα μου πεις γούστα είναι αυτά..

για το βάδην τα ίδια λέγαμε και πέρσι…http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=9298&whichpage=2 από την μέση της σελίδας και μετά
αφού δεν ελέγχετε θα πρέπει να καταργηθεί από τις διεθνείς διοργανώσεις, είναι γελοίο αυτό που γίνεται και λένε δικαιολογώντας το τρέξιμο ως η τάδε σχολή, η δείνα σχολή κλπ.

στον αγώνα που την παράσταση έκλεβε ο κριτής που κυνηγούσε τις αθλήτριες και ενίοτε έπεφτε και πάνω τους!!! οι Νοτιοευρωπαίες Ισπανίδες, Πορτογαλίδες και Ιταλίδες δεν απείλησαν τις δύο Ρωσίδες που ήταν και τα μεγάλα φαβορί τερματίζοντας 1η η ALEMBEKOVA και 4η η SOKOLOVA αφού το χάλκινο πήγε στην 19χρονη πανύψηλη Τσέχα DRAHOTOVÁ διότι η 20χρονη Ουκρανή OLYANOVSKA της έκλεψε στο φινάλε την 2η θέση. Οι δύο ελληνίδες με σταθερό ρυθμό τερμάτισαν κοντά στις επιδόσεις τους 20ή η Ζαπουνίδου, 24η η Ντρισμπιώτη

από τα χθεσινοβραδινά,

το φυσάνε για να κρυώσει οι Γερμανοί στο Δέκαθλο, από εκεί που πήγαιναν και για τα 3 μετάλλια τελικά τους έμειναν η 5η,6η και 7η θέση!!!
Σε έναν παγκοσμίου επιπέδου αγώνα που θύμισε άλλες εποχές (80s με Ντάλει Τόμπσον, Χίγκσεν και αργότερα 90s με Ντβόρακ, Σέρμπλε, Νουλ) αφού κρίθηκε πάνω από τους 8500 βαθμούς ο Κραουσάνκα μετά από μία κακή τελευταία διετία εξαιτίας τραυματισμών επέστρεψε στο κορυφαίο επίπεδο ενώ και οι νεαροί Μάγερ και Σκουρένιοβ που πήραν τα άλλα δύο μετάλλια δείχνουν ότι θα απασχολήσουν σοβαρά το άθλημα και τα επόμενα χρόνια και ποιος ξέρει ίσως καταφέρουν να απειλήσουν τον θρύλο της εποχής Άστον Ίτον που διαδέχθηκε τον συμπατριώτη του Χάρντι.

Βέβαια η Γερμανία το τσίμπησε το χρυσό από τον Χάρτινγκ δίσκο...
Πάντως ο αγώνας δεν ήταν καλός αφού πρέπει να γλιστρούσε η βαλβίδα και δεν έγιναν καλές προσπάθειες. Χαρακτηριστικό είναι πως μόνο ο 1ος πέρασε τα 65μ…

Στο μήκος γυναικών αν η Σπάνοβιτς είχε κόψει την κοτσίδα της ή αν έβαζε τσιμπιδάκια θα είχε πάρει το χρυσό στην 5η προσπάθειά της..

στα σημερινά πρωινά

στην σφύρα απ’ ότι είδα πέρασαν όλοι οι θρυλικοί παππούδες στον τελικό (Ζιολκόβσκι, Κόζμους, Βιτσόνι)
Βέβαια εκεί τον πρώτο λόγο θα έχουν ο Πολωνός Φάιντεκ που εξέπληξε τους πάντες πέρσι και ο Παρς

στο επι κοντο ο 35άρης Τζιμπιλίσκο ακόμη κάνει άλματα! Βέβαια δεν πέρασε στον τελικό εκεί όπου λογικά ο Λαβιλενί δεν θα χει αντίπαλο ενώ ο Φιλιππίδης θα παλέψει με τους Πολωνούς και τους Ρώσους για μια θέση στο βάθρο αφού αποκλείστηκε ο Μορ.

Στα 200ρια ανδρών και γυναικών λείπουν τα πολύ μεγάλα ονόματα και οι προβλέψεις δύσκολες. Όπως και στα 100 των πρώτο λόγο Σίπερς, Σουμαρέ στις γυναίκες, ο Λεμέτρ, οι Βρετανοί και ο Μαρτίνα στους άνδρες.

Στο έπταθλο που μετά την εποχή της ασύλληπτης Τζάκι Τζόινερ-Κέρσι είναι καθαρά ευρωπαική υπόθεση, υπάρχουν πολλές ηχηρές απουσίες ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι η Ρωσία και η Βρετανία δεν κατέβασαν κάποια αθλήτρια!
οι Γερμανοί μετά το στραπάτσο στους άνδρες σίγουρα θα θέλουν να πάρουν το αίμα τους πίσω με ένα πανίσχυρο τρίο που έχει αιχμή του δόρατος
την αργυρή Ολυμπιονίκη του Λονδίνου SCHWARZKOPF,
την 4η πέρσι στο παγκόσμιο της Μόσχας Ραθ
και την Σκάφερ που αποτελεί την νέα μεγάλη ελπίδα όμως εκεί είναι
η αθλήτρια με την κορυφαία επίδοση φέτος Ουγγαρέζα Xenia KRIZSÁN,
η πρωταθλήτρια Ευρώπης ανοιχτού και κλειστού στίβου NANA DJIMOU, η παγκόσμια πρωταθλήτρια φέτος στον κλειστό Ολλανδέζα BROERSEN
και οι πολλά υποσχόμενες
19χρονη Βελγίδα THIAM και
22χρονη Λετονή IKAUNIECE.
Πάντως μετά τα δύο πρώτα αγωνίσματα έχουν ξεφύγει η THIAM και BROERSEN αλλά είναι νωρίς ακόμη.

Τώρα το απόγευμα έχουμε πολύ έντονο ελληνικό ενδιαφέρον με συμμετοχές σε τελικούς από Κυριακοπούλου, Στεφανίδη στο επι κοντό, τον Τσιάμη στο τριπλούν και τις κούρσες στα 110εμπ (αν περάσει τελικό) του Δουβαλίδη, του Τσάκωνα και της Μπελιμπασάκη στο 200άρι και την προσπάθεια του Λεμπέση στα προκριματικά του ακοντισμού για είσοδο στον τελικό την Κυριακή

κατά τ’ άλλα οι ωραίοι διάλογοι συνεχίζονται,

λέει ο Τσώνης “ τον Μπουμπέι όπως τον λες εσύ”
απάντηση Χατζηγεωργίου “όχι όπως τον λέω εγώ, έτσι λέγεται..”


Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/08/2014 :  00:39:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σήμερα ξεκίνησε το έπταθλο. Αξίζει να σταθουμε λιγο εδω...:

















People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/08/2014 :  14:56:24  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Μια ένσταση για τα σχόλια που ακούω επί δεκαετίες για να καταργηθεί το βάδην. Μιλάω γενικά βέβαια, και μια και δόθηκε η αφορμή, όχι ειδικά επειδή υπήρξε αναφορά και εδώ.

Οι αθλητές του βάδην υπηρετούν το αγώνισμα και το αγαπάνε. Πολλοί το κάνουν πολλές δεκαετίες. Δεν έχω κάνει ποτέ ούτε 50 μέτρα βάδην, αλλά αν σας λέγανε σταμάτα το όποιο άθλημα που κάνεις, δεν θα εξοργιζόσασταν? Όπως κατά καιρούς ακούμε ειρωνίες για το τρέξιμο, πχ από τους λυριτζιδοοικονόμους, πως αντιδρούμε?
Φανταστείτε να παρουσιάσει κάποιος μερικούς λόγους για να πει να καταργηθεί ο μαραθώνιος.
Ναι, αδικίες στο βάδην γίνονται, μπορεί μερικές φορές και εσκεμμένες, αλλά το θέμα είναι να τελειοποιηθεί το σύστημα και να μην υπάρχουν αδικίες, όχι πονάει κεφάλι κόψει κεφάλι.

-Στο φμπ κάποιος φίλος έγραφε ότι κάνει μαραθώνιο 3.30 άρα είναι αδύνατο οι βαδιστές να πηγαίνουν γρηγορότερα από αυτό το ρυθμό (5'00/χλμ) ανά χιλιόμετρο.
Και άλλος κάνει 8 ώρες μαραθώνιο. Μα η σύγκριση δεν μπορεί να γίνει ούτε με τις 3,5 ώρες, ούτε με τις 8. Σύγκριση μπορεί να γίνει με το παγκόσμιο ρεκόρ που είναι 2.03. Ε, αν στο τρέξιμο υπάρχουν άνθρωποι που μπορούνε να πάνε δεκάδες χιλιόμετρα με 2'58/χλμ, λογικό είναι στο βάδην να υπάρχουν άνθρωποι που μπορούν να πηγαίνουν με ρυθμό 4'.


-Νίκο εξαιρετικές οι περιγραφές σου για μια ακόμη φορά!

Edited by - KostasPVol on 15/08/2014 15:00:21
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

runner1979
Senior Forum-Runner

Greece


637 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 15/08/2014 :  23:26:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
σ ευχαριστώ Κώστα

σωστό το σκεπτικό σου για το βάδην,
πάνω απ’ όλα τεράστιος σεβασμός σε αυτούς τους αθλητές που δεν φταίνε σε τίποτα απολύτως… πόσο μάλλον όταν βλέπει κανείς εικόνες όπως αυτές των σημερινών τερματισμών όπου τερμάτισαν 25 όλοι κι όλοι και οι περισσότεροι από αυτούς το έκαναν τρέμοντας και έφευγαν ημιλιπόθυμοι σε καροτσάκια. Βέβαια νομίζω ότι δεν είναι και τόσο καλό να προβάλλονται ιδιαίτερα τέτοιες εικόνες αλλά τέλος πάντων..

εννοείτε πως ούτε γω ενστερνίζομαι και σίγουρα δεν πρέπει να περνάνε λογικές τύπου «πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι» αλλά το αγώνισμα με τους λαστιχένιους κανονισμούς του έχει καταντήσει σχεδόν παρωδία, πλέον ο φίλαθλος δεν ξέρει ή δεν καταλαβαίνει τι βλέπει εξάλλου όπως ειπώθηκε παραπάνω στην πραγματικότητα δεν υφίσταται βάδην αφού αποδεδειγμένα πλέον με super slow motion video και τα δύο πόδια των αθλητών αυτού του επιπέδου βρίσκονται ταυτόχρονα στον αέρα.
Σίγουρα είναι αφορισμός να υποστηρίζουμε κατάργηση αλλά κάτι θα πρέπει να γίνει έτσι ώστε να μιλάμε για πραγματικό βάδην και να μειωθούν οι αδικίες. Είναι φανερό ότι γίνονται προσπάθειες… οι κριτές δίνουν τεράστιο αγώνα και η μόνο μία κάρτα που έχουν δικαίωμα να δείχνουν σε κάθε αθλητή δείχνει αυτή την πρόθεση που υπάρχει αλλά ο αγώνας τους θυμίζει «Λερναία Ύδρα»

στον αγώνα λοιπόν,
κλασικές σχολές όπως Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία και Ουκρανία δεν κατάφεραν να απειλήσουν τους Ρώσους και τον Ντινίζ που κυριάρχησε για 3ο συνεχόμενο πανευρωπαικό κάνοντας και παγκόσμιο ρεκόρ στην απόσταση, ενώ ο παγκόσμιος πρωταθλητής Χέφερναν δεν άντεξε μετά το 30 και τα παράτησε. Η έκπληξη έγινε από τον Τοθ που πέρασε τους Ρώσους στο τέλος και πήρε το αργυρό
συγκλονιστικός ο 45χρονος!!! GARCÍA ένας από τους καλύτερους στην ιστορία του αγωνίσματος τερμάτισε 8ος! Στην αντίπερα όχθη κατάφερε να ολοκληρώσει την απόσταση και να τερματίσει 24ος στον αγώνα ένας Σλοβάκος, ο TISTAN που δεν έχει κλείσει ακόμη τα 22!
13ος ο Παπαμιχαήλ.
Τρελή πραγματικά η σκηνή που ο δημοσιογράφος έψαχνε έναν βαδιστή και τότε η κάμερα τον δείχνει να βγαίνει από την τουαλέτα!!!

στα υπόλοιπα,
στα προκριματικά στο 1500άρι ο Μεκισί Μπεναμπάντ πέρασε με ένα απίστευτο φίνις αν και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση μετά τα χθεσινά, βέβαια μας έχει συνηθίσει σε περίεργες ενέργειες… http://www.sports.gr/article/97482#full
στον τελικό πέρασαν και ο Νορβηγός πρωταθλητής ευρώπης INGEBRIGTSEN και ο Γερμανός Τεσφάγιε που έχουν 3,31 φέτος! Εκεί βέβαια θα είναι και ο Ομζμπιλέν. Αναμένεται σπουδαίος τελικός όπου θα μετέχουν και δύο αξιόλογοι Βρετανοί, βέβαια δεν πλησιάζουν ούτε κατά διάνοια την κλάση των Κόε, Όβετ και Γκραμ και αφού ο Φάρα δεν ασχολείται ιδιαίτερα με το αγώνισμα δύσκολο να πάρουν και πάλι τα ηνία σύντομα.

η 37χρονη Ρουμάνα Κασάνδρα όχι μόνο κάνει ακόμη στιπλ αλλά περνά και σε τελικούς όπου πέρασε και μια 20χρονη σλοβένα, η Μίσμας (περίεργο για ευρωπαία σε τόσο δύσκολο αγώνισμα)! ωραίο και το μπανάκι που έκανε η Γερμανίδα Σούσμαν μέσα στην λίμνη

από το απόγευμα που ο καιρός δεν ήταν υπέρ των αθλητών και δεν μας επέτρεψε να δούμε το άλμα εις ύψος που φανταζόμασταν,
στην κούρσα της ημέρας ο Λεβαντόβσκι με τον Μποσέ ξεζουμίστηκαν από το μεταξύ τους κυνηγητό τα πρώτα 600μ με συνέπεια να επωφεληθεί ο Κζοτ.

στα 1500 γυναικών απίστευτη κλάση η Χασάν που "έπαιξε" με την Αρεγκάουι!

Τρομερή σφυροβόλος η Βλόνταρσικ, στις 2 πρώτες προσπάθειες έκανε πατινάζ στην βαλβίδα και ακυρώθηκε αλλά στην 3η που η σφύρα ζύγιζε πολύ παραπάνω, πέρασε 1η!!! και μετά στις υπόλοιπες δεν πιανόταν...

Το σκηνικό εχθές το βράδυ με τους κριτές που προσπαθούσαν να βγάλουν με χέρια και πόδια το ακόντιο από την πινακίδα χθες απλά δεν υπάρχει http://www.youtube.com/watch?v=gxW1UyJ1Hdk#t=32

Η μασκότ των αγώνων είναι απολαυστική!!! Είναι από τις καλύτερες που έχω δει μαζί με τον Μπερλίνο στο παγκόσμιο του Βερολίνου το 2009

Φιντέλιο όνομα και πράμα η Μπρόερσεν
πήρε το αργυρό στο έπταθλο, βέβαια αν έτρεχε καλύτερα στο 800άρι θα μπορούσε και χρυσό… αλλά αν την είδες στο μήκος έχει και δυναμικό ταμπεραμέντο, δεν είναι να παίζει κανείς μαζί της

Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

KostasPVol
Moderator

Greece


3992 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/08/2014 :  00:42:05  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πιστεύω Νίκο ότι ο μόνος τρόπος να μην υπάρχει καμμία αδικία στο βάδην, είναι να εφευρεθεί ένα σύστημα με αισθητήρες στα παπούτσια των βαδιστών, που θα στέλνουν σήμα για παράβαση. Στις 3 παραβάσεις, έξω. Έτσι ούτε κριτές δεν θα χρειάζονται καν. Καθόλου εύκολο βέβαια να υπάρξει στο εγγύς μέλλον τέτοιο σύστημα, και να είναι και ελαφρύ όπως τα τσιπάκια.

Έτσι αναγκαστικά το αγώνισμα θα συνεχίσει να διεξάγεται με τις υπάρχουσες συνθήκες. Κατά τη γνώμη μου, δεν είναι μεγάλο το πρόβλημα. Αν υπάρχει καλή πρόθεση από τους κριτές, οι αδικίες θα είναι ελάχιστες. Υπάρχουν πολύ έμπειροι κριτές που 'κόβει το μάτι τους', και δεν αδικείται κανένας. Και αν σε σλόου μόσιον μπορεί να φανεί ότι στη πραγματικότητα για ένα δεκάκις χιλιοστό του δευτερολέπτου είναι και τα δυο πόδια στον αέρα, στην ουσία δεν πειράζει, ως εκεί φτάνει το μάτι του ανθρώπου, και όλοι οι βαδιστές ωφελούνται εξίσου από αυτό το δεκάκις χιλιοστό.

Το πρόβλημα υπάρχει όταν τυχόν δεν υπάρχει καλή πρόθεση από κάποιο κριτή. Τότε μάλιστα, υπάρχει καραμπινάτη αδικία, όπως και σε όλα τα αθλήματα που έχουν κριτές ή διαιτητές. Μάλιστα το βάδην είναι το πλέον εύκολο για έλεγχο συγκριτικά με τα άλλα αθλήματα με διαιτητές, καθώς ουσιαστικά πρέπει να παρατηρείται μια κίνηση του ποδιού όλοι και όλη αν γίνεται σωστά, ενώ άλλα αθλήματα έχουν εκατοντάδες κανονισμούς για έλεγχο. Αν το βάδην θα έπρεπε να καταργηθεί μια φορά, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο θα έπρεπε να καταργηθούν χίλιες.

-Πριν 10+ χρόνια είχε γίνει στη παραλία του Βόλου Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην. Έγιναν απίστευτοι καυγάδες από προπονητές μεταξύ τους, και εναντίον κριτών για παράπονα για ακυρώσεις και μη ακυρώσεις. Πραγματικά λίγο έλλειψε να πιαστούν στα χέρια και να πέσουν στη θάλασσα. Χωρίς να είμαι ειδικός, σίγουρα δεν φταίγαν οι κανονισμοί, αλλή η μη σωστή εφαρμογή τους. Αν θυμάμαι καλά, ο ΣΕΓΑΣ είχε απειλήσει τότε ότι θα καταργήσει τους αγώνες βάδην στην Ελλάδα, και οι βαδιστές μας θα πήγαιναν για αγώνες στο εξωτερικό. Αυτό κι αν θα ήταν αδικία αν εφαρμοζόταν, καθώς εκτός από 5 καλούς, όλοι οι άλλοι θα έμεναν χωρίς τη δυνατότητα να κάνουν το άθλημα τους.


-Για τα κατορθώματα του Μπεναμπάντ θυμήθηκα τις τότε συζητήσεις: http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=3588&whichpage=10 και http://forum.runningnews.gr/topic.asp?TOPIC_ID=3588&whichpage=26 Συνεπώς μέχρι ενός σημείου καλά να πάθει θα έλεγα, αν και είναι κρίμα να χάνεται έτσι μια πρωτιά.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/08/2014 :  08:42:06  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
για τον μεκισι ενα εχω να πω..ναι, υπαρχουν κανονες αλλα κι αυτοι οι Ισπανοι να κανουν ενσταση; ασε που στο πλανο του τερματισμου βλεπεις τον Πολωνο να ασθμαινει πισω απο τον Γαλλο που ιπταται, κ λες τωρα, αμαρτια δεν ειναι;;βεβαια ο στιβος διδασκει πανω απο ολα το ευ αγωνιζεσθαι κι εκει το Γαλλακι μας τα χαλασε...παλι..

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/08/2014 :  08:43:37  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
α! 10 πμ μαραθωνιος γυναικων...

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

dpkouk
ellanodikis

Greece


11938 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/08/2014 :  09:33:44  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
http://www.enikos.gr/sports/256858,BINTEO-Prwta8lhths_Eyrwphs_sto_deyter.html

και τα παρεπομενα της εν λογω κουρσας, να βοηθησουμε τον νικολα στην αναμεταδοση

http://www.ultrarunning.gr/

Όλα είναι σχετικά, άρα κι ανεκτά...
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/08/2014 :  10:08:41  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Προσωπική μου άποψη είναι ότι κακώς του αφαίρεσαν το μετάλλιο. Το αγώνισμα γίνεται για να βγει ο καλύτερος, ο πρώτος. Ας του έριχναν ένα πρόστιμο ή κάποια αντίστοιχη ποινή, η αλλοίωση της τελικής κατάταξης είναι έξω από κάθε λογική και πολύ άδικη. Το μόνο επιχείρημα που δέχομαι (εν μέρει) είναι ότι δεν θέλουν να ξαναγίνει, αλλά κι αυτό μπορούν να το επιτύχουν με κάποια άλλη βαριά ποινή. Ή ας προβλέψουν εφεξής ότι η συγκεκριμένη ενέργεια θα τιμωρείται με μηδενισμό. Προσωπικά πάντως παρακολουθώ στίβο κάπου 30+ χρόνια και δεν θυμάμαι να έχω δει να βγάζει κανείς φανέλα πριν τον τερματισμό, θυμάται κανείς κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/08/2014 :  13:21:58  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Πρώτη φορά μάλλον θα έγινε κάτι τέτοιο (...και τελευταία) σε αυτό το επίπεδο, λογικά οι δημοσιογράφοι θα το είχαν "βρεί" εαν είχε ξαναγίνει.
Κρίμα για τον αθλητή γιατί ήταν και η τρίτη συνεχόμενη νίκη του σε τελικούς ευρωπαϊκού στο αγώνισμα αυτό (πρώτη φορά) αλλά το ρίσκαρε λόγω....τρέλλας!
Πάντως έχει και την πλάκα του έως ένα σημείο όμως, στα βίντεο που τον "καταδικάζουν", στο πρώτο του χρυσό κάνει πλάκα με την μασκώτ αλλά είναι να μην σου βγεί το όνομα τελικά...
Στον τελικό στα 1500 θα είναι παρών.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/08/2014 :  14:12:43  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Συμφωνώ απόλυτα με την αφαίρεση μεταλίου. Αυτό δεν είναι συμπεριφορά που πρέπει να συναντά κανείς στους στίβους όταν μάλιστα έχεις και παρελθόν προκλητικής συμπεριφοράς...

Τα ίδια πιστεύω θα έπρεπε να ισχύουν και στο ποδόσφαιρο αλλά τώρα αυτοί εκεί είναι καμένοι απο χέρι, δεν μαζεύονται.

Κατα τα άλλα εμένα μου αρέσει που έχουμε περιέργες καιρικές συνθήκες γιατί αλλάζουν εν μέρη τα προγνωστικά. Είχαμε κανα δυό εκπληξεις σε κάποια αγωνίσματα δεν μπορώ να μνημονεύσω τώρα.

Για το ίδιο λόγο μου αρέσουν οι πανευρωπαικοι. Γιατί δεν βλέπεις του τζαμαικανους και τους κενυάτες να σαρώνουν μετάλια. χαχα. Ας δουμε και κάτι διαφορετικό ρε παιδί μου με περισσότερο σασπενς. Τα ρεκόρ δεν είναι πάντα το ζητούμενο απο την άλλη, ένας αμφίροπος αγώνας έχει περισσότερο ενδιαφέρον. Ειδαμε να συμβαίνει αυτο πχ στα 110 μέτρα εμποδια, και τα 400 εμπόδια !!

...το έπταθλο πέρα από τους ευνόητους λόγους , οι πιο σεξυ αθλητριες απανταχου χεχε, έχει και αθλητικό ενδιαφέρον. Οι γυναίκες όσο περνάνε τα χρόνια αναδυκνείονται , κατα την αποψή μου, σε πιο ολοκληρομένες μορφές αθλητικού χαρακτήρα. Αυτό καθυστέρησε να φανεί γιατί οι μπηκαν στον επαγγελματικό αθλητισμο μόλις πρόσφατα στην ιστορία. Το μέλλον επιφυλάσει περαιτέρω εξέλιξη των γυναικών.

Τέλος , επιτέλους με την νεριτ sports , εκτός απο μικρές εξαιρέσεις μπορούμε να δουμε αγώνες!!! γιατί έχουν συνεχή τηλεοπτική κάλυψη. Ετσι λοιπον δεν θα χάσουμε και τα events diamond league όπου και εκεί γίνονται καταπληκτικά πράγματα.

Ο Στίβος ανεβαίνει !!!!

ps. Είχα καιρό να στεναχωρηθώ για έλληνα αθλητή, πριν από το 2004. Ετσι λοιπον στεναχωρήθηκα πολύ για την Στεφανίδου που δεν πηρε το χρυσό. Ωστόσο πολλα μπράβο στην κοπέλα πραγματικά !!

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff

Edited by - Fidelio on 16/08/2014 14:15:13
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 16/08/2014 :  22:18:12  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Όλες οι απόψεις σεβαστές, εκείνοι όμως που είναι απαράδεκτοι είναι οι Ισπανοί που διάβασα ότι έκαναν ένσταση για να πάρει χάλκινο μετάλλιο αθλητής που τερμάτισε τέταρτος...
Κι εμένα μου άρεσε που πλέον έχει "πολυφωνία" το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και βλέπεις συμμετοχές στους τελικούς αλλά και μετάλλια από πολλές διαφορετικές χώρες (όχι όπως παλιά που σάρωναν οι μεγάλες πληθυσμιακά χώρες και οι υπόλοιποι απλώς κοιτούσαν). Επίσης έχουν ανέβει πολύ οι Πολωνοί (χωρίς να έχω δει πίνακα μεταλλίων).
Άντε να δούμε και τον Τσάτουμα αύριο, πρέπει κάποια στιγμή να σπάσει η γκαντεμιά!
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Fidelio
Master Forum-Runner



2582 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/08/2014 :  00:49:01  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Το αγώνα τον είδα και όταν ο τύπος έβγαλε την μπλούζα πανυγηρίζοντας σαν τον ναϊμάρ δεν πιστευα στα μάτια μου. Τι κάνει ρε το ατόμο; (σκέφτηκα), αμέσως είπα οτι αυτός θα έπρεπε κανονικά να αποκληστεί. Δεν το περίμενα , αλλα τελικά οι Ελβετοι ,ως συνήθως, δεν μασάνε και δεν κάνουν τα στραβά μάτια σε παραβιάσεις των θεσμών.

Αυτή εδώ η εικόνα, δεν είναι εικόνα αθλητή αλλά κάτι άλλο:



Τώρα αν είχαν συμφέρον οι Ισπανοί ή όχι λίγο θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

People make life so much worse than it has to be and believe me, it's a nightmare without their help. ~ Boris Yelnikoff
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

big-blue
Senior Forum-Runner

Greece
821 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 17/08/2014 :  15:14:34  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ο Πολωνός στο Μαραθώνιο τι πήγε να κάνει με τόσο γρηγορα περάσματα;
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
Page: of 6 Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
Προηγούμενη σελίδα | Επόμενη σελίδα
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000