Nutrinews
RunningNews.gr Forum
RunningNews.gr Forum
Αρχική | Προφίλ | Εγγραφή | Ενεργά Θέματα | Μέλη | Αναζήτηση | FAQ
Όνομα χρήστη:
Κωδικός:
Αποθήκευση Κωδικού
Ξεχάσατε Κωδικό?

 Όλα τα Forum
 Τα πάντα για το τρέξιμο
 Ερωτήματα & Προβληματισμοί
 Διοργάνωση αγώνα-ευθύνες-λάθη-παραλήψεις
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Συγγραφέας Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  

Peter L
Senior Forum-Runner

696 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύτηκε - 05/09/2014 :  18:57:07  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Ανοίγω αυτό το θέμα με αφορμή τον 1ο αγώνα που κάναμε στον ακριτικό Έβρο και συγκεκριμένα σε ένα πρόβλημα που δημιουργήθηκε την τελευταία στιγμή που είχε σαν αποτέλεσμα ο προγραμματισμός μας να πέσει έξω.
1 ώρα πριν τον αγώνα με παίρνει ο πρόεδρος των συλλόγων του χωριού και μου λέει"Πέτρο έχουμε πρόβλημα" .Η δικηγόρος που εμπιστεύομαι με κλειστά μάτια μου είπε "δεν είμαστε καλυμμένη από την προκήρυξη για τους αθλητές ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη, πρέπει να υπάρχει ατομική υπεύθυνη δήλωση με τα στοιχεία του καθένα ξεχωριστά όπως και για τα παιδιά από τον γονέα τους".
Μην μπορώντας να κάνω αλλιώς ψάξαμε και βρήκαμε έναν από το χωριό,άνοιξε το μαγαζί του εκτύπωσε 150 δηλώσεις και ως συνέπεια ήταν να πέσουμε έξω όχι στον χρόνο που φοβόμουνα αλλά στον σχεδιασμό που είχαμε κάνει.
Σαν υγειονομική κάλυψη είχαμε πλήρωμα ασθενοφόρου στο 5 χιλ. όπου ήταν η αναστροφή και λειτούργησε σαν σκούπα μέχρι τον τερματισμό πίσω από το περιπολικό της αστυνομίας.Στον τερματισμό υπήρχε καρδιολόγος που συνόδευε τον άντρα της ,γιατρό άλλης ειδικότητας που έτρεξε στον αγώνα όπως και 2ος καρδιολόγος που δήλωσε ότι προτιμά να είναι τρέχοντας μέσα σαν ερασιτέχνης δρομέας που είναι.
Το ερώτημα είναι, πόσο καλυμμένοι είμαστε σε μια διοργάνωση μικρού χαρακτήρα χωρίς την ύπαρξη ενός επίσημου φορέα?

θa ήθελα μαι απάντηση από κάποιον που έχει εμπλακεί σε διοργάνωση αγώνα ή έχει νομικές γνώσεις .Ευχαριστώ εκ των προτέρων
Πέτρος Λούδος

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 05/09/2014 :  20:07:33  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Σίγουρα μια έγγραφη δήλωση παρέχει περισσσότερη κάλυψη (αν κάτι στραβώσει στον αγώνα και φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια), και θεωρώ ότι ειδικά για ανηλίκους είναι 100% απαραίτητη (με υπογραφή του γονιού).
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Peter L
Senior Forum-Runner

696 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/09/2014 :  09:21:18  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
quote:
Originally posted by Gypaetos

Σίγουρα μια έγγραφη δήλωση παρέχει περισσσότερη κάλυψη (αν κάτι στραβώσει στον αγώνα και φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια), και θεωρώ ότι ειδικά για ανηλίκους είναι 100% απαραίτητη (με υπογραφή του γονιού).


ευχαριστώ πολύ για την απάντηση
Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμη,η ηλεκτρονική φόρμα σε περίπτωση που δημιουργήσουμε ιστοσελίδα έχει την ίδια διασφάλιση?
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

zoro
Master Forum-Runner

Greece
3934 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 06/09/2014 :  14:11:17  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θεωρώ ότι για ένα τόσο σοβαρό θέμα οι πρόεδροι δρομικών συλλόγων που κάνουνε αγώνες πολλά χρόνια θα σας δώσουνε μεγάλη βοήθεια σε όλες τις απορίες, απλά, μ'ένα...τηλέφωνο
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Peter L
Senior Forum-Runner

696 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 07/09/2014 :  14:03:27  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
το έχω υπόψιν, αλλά και μια γνώμη επιπλέον δεν έβλαψε νομίζω.Άλλωστε κατά καιρούς συζητάμε εδώ μέσα πολύ σοβαρά θέματα και οι απαντήσεις δίνουν λύσεις και τροφή για παραπάνω σκέψη.
Η απάντηση που που πήρα ποιο πάνω ,αν δεν κάνω λάθος ο φίλος είναι νομικός, έχει για μένα μεγάλη αξία
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Gypaetos
Elite Forum-Runner

Greece
1953 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/09/2014 :  16:30:09  Εμφάνιση Προφίλ  Απάντηση σε αποστρόφους
Θα σου έλεγα κι εγώ να το ψάξεις πιο πολύ, γιατί δεν γνωρίζω αν πχ υπάρχει νομολογία επί του θέματος (κάτι που είναι πολύ βασικό, αφού νόμος δεν πολυπιστεύω ότι θα υπάρχει). Γνώμη μου είναι ότι αν στραβώσει κάτι με κάποιον αθλητή, ό,τι παραπάνω έχεις στα χέρια σου ως διοργανωτής, υπέρ σου θα είναι. Όλα εξαρτώνται και από τον αγώνα βέβαια. Άλλο να διοργανώνεις μαραθώνιο ή τρίαθλο ή κάποιον αγώνα βουνού, και άλλο ένα επίπεδο πεντάρι σε άσφαλτο. Και δεν εννοώ απλώς ότι είναι λιγότερο πιθανό να συμβεί κάτι σε έναν πιο δύσκολο αγώνα, αλλά ότι ως διοργανωτής έχεις αυξημένη ευθύνη (και οφείλεις να το γνωρίζεις) γι'αυτό και πρέπει να δείξεις ιδιαίτερη επιμελεια, όταν οργανώνεις έναν δύσκολο αγώνα που δυνητικά είναι επικίνδυνος για την υγεία αυτών που θα συμμετάσχουν, και άρα πρέπει όχι απλώς να τους προειδοποίησεις με την προκήρυξη, αλλά (θεωρώ) και να τους προστατεύσεις (προλαμβάνοντας το κακό), μη δεχόμενος αυτούς που δεν είναι σε θέση να λάβουν μέρος ή έστω έχοντας λάβει υπογραφή για το ότι τους ενημέρωσες πως πρέπει να επισκεφτούν γιατρό για να πάρουν το ΟΚ.
Για παράδειγμα μια ιατρική βεβαίωση ότι ο αθλητής (που συνήθως δεν είναι αθλητής!) μπορεί να συμμετέχει σε αυτόν τον συγκεκριμένο αγώνα σε καλύπτει πολύ περισσότερο από μια γενικά διατυπωμένη ιατρική βεβαίωση (με άσχετη ημερομηνία) ότι κάποιος μπορεί να αθλείται, ενώ μια ιδιόχειρη υπεύθυνη δήλωση ότι ο συμμετέχων γνωρίζει τους κινδύνους και έχει εξεταστεί από πχ καρδιολόγο καλύπτει περισσότερο από μια απλή δήλωση συμμετοχής κ.λπ. Για ανήλικο εγώ θα έπαιρνα οπωσδήποτε δήλωση από τον κηδεμόνα του. Για ηλεκτρονική δήλωση θα τους έβαζα να τσεκάρουν κουτάκι στο οποίο να δηλώνουν ότι γνωρίζουν τους κινδύνους και έχουν επισκεφτεί γιατρό κ.λπ. Αλλά εάν ο αγώνας είναι πραγματικά απαιτητικός και επειδή ποτέ δεν ξέρεις την κατάσταση της υγείας αυτών που θα συμμετάσχουν (ειδικά αν μαζευτεί πολύς κόσμος), δεν είναι κακή ιδέα να ζητήσεις χαρτί γιατρού. Βέβαια αυτό θα είναι αποτρεπτικό για πολύ κόσμο και θα χάσεις συμμετοχές, κι αυτός είναι ο λόγος που πιθανολογώ ότι στην πράξη οι περισσότεροι αρκούνται σε απλή δήλωση των συμμετεχόντων ότι είναι σε καλή υγεία και έχουν εξεταστεί από γιατρό πρόσφατα. Τέλος, παίζει ρόλο επίσης (και θα εξεταστεί από το δικαστήριο αν πάθει κάποιος κάτι) και το τι κάνουν οι άλλοι διοργανωτές αντίστοιχων αγώνων, γι' αυτό, όπως είπε κι ο Zoro, ρώτα τι είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Δεν ξέρω αν σε φώτισα και κατά πόσο, απλώς δεν είναι όλα άσπρο-μαύρο (για να σου πω κάνε αυτό και είσαι ΟΚ), ενώ, όπως είπα, δεν το έχω αντιμετωπίσει ποτέ το θέμα.
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας

Spartiatis
Elite Forum-Runner

Greece


1605 Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύθηκε - 09/09/2014 :  18:38:02  Εμφάνιση Προφίλ  Visit Spartiatis Προσωπική Σελίδα  Απάντηση σε αποστρόφους
Έχοντας διοργανώσει αγώνα τριάθλου στο παρελθον, η νομοθεσία είναι ανύπαρκτη! Στο υπουργείο αθλητισμού δεν έχουν ιδέα τι διέπει τους αγώνες ιδιωτικής πρωτοβουλίας! Έστειλα επίσημο έγγραφο-αίτημα και δεν μου απάντησαν εδώ και 2 χρόνια!!! Πήρα αμέτρητες φορές τηλέφωνο και μου έλεγαν όλοι οι υπεύθυνοι-προιστάμενοι κτλ,, ότι δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά επίσημο έγγραφο δεν χρειάζεται!!! Δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω...

ΟΤΙ ΔΕ ΛΥΝΕΤΑΙ....ΚΟΒΕΤΑΙ..
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Μετάβαση στην κορυφή της σελίδας
  Προηγούμενο Θέμα Θέμα Επόμενο Θέμα  
 Νέο Θέμα  Απάντηση στο θέμα
 Εκτυπώσιμη μορφή
Μετάβαση σε:
RunningNews.gr Forum © RunningNews.gr Go To Top Of Page
Snitz Forums 2000